olcia029 09.11.07, 16:29 czy i jaki wpływ na płód może mieć ów antybiotyk, podany kobiecie z zapaleniem uszu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniael Re: duomox w I trymestrze 09.11.07, 16:46 Brałam Duomox na zap pęcherza w 5 tc. Lekarka mnie zapewniała, że to mniejsze zło niż nie leczona infekcja, że juz dawała kobietom we wczesnej ciąży - nic się nie działo,dzieci rodziły się zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_np3 Re: duomox w I trymestrze 09.11.07, 19:20 Ja też brałam Duomox, w czwartym miesiącu co prawda, ale lekarz mówił, że można go brać w ciąży (ogólnie, bez względu na trymestr). Trzeba chyba zaufać lekarzomPowiem szczerze, że mnie bardziej przeraziła wielkość tych tabletek niż sam fakt, że mam je brać. Przełknąć to- to było wyzwanie! Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: duomox w I trymestrze 09.11.07, 19:23 hehe duomox kojarzy mi się ze szkolnym lekarzem ze szkoly średniej, niezależnie kto do niego przyszedł i na co był chory on zapisywał każdemu duomox, stąd też wzięło się jego przezwisko, dr duomox Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: duomox w I trymestrze 09.11.07, 19:27 ja tez bralam duomox i to niestety 3 razy w ciazy - pierwszy raz na samiutkim poczatku. Mlody zdrowy. Tak jak pisaly poprzedniczki gorsza jest nieleczona infekcja, mowie o takich, ktorych nie da sie wyleczyc czosnkiem i herbata z malinami Odpowiedz Link Zgłoś
olcia029 Re: duomox w I trymestrze 09.11.07, 20:44 to właśnie taka infekcja nie do wyleczenia czosnkiem i malinami, bo to straszliwe zapalenie uszu z temperaturą 39 stopni, buuuuuuu współczuje jej, a lekarz na pogotowiu powiedział, że mogła zarazić się od małego ... Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: duomox w I trymestrze 09.11.07, 20:56 to niech dziewczyna bierze ten antybiotyk! mi moj lekarz powiedzial wtedy ze najgorsza jest taka temperatura i infekcja, sam antybiotyk ma najmniejszy wplyw. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia029 Re: duomox w I trymestrze 09.11.07, 21:00 najgorsze jest to, że ją strasznie boli, ma sączki w obydwu uszach i na jedno nie słyszy, jutro ma iść do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
zolwica Re: duomox w I trymestrze 10.11.07, 15:18 Ja brałam duomox w 8 t.c. na infekcję dróg moczowych. Doktorka zapewniła, że jest bezpieczny i w I trymestrze. Dostałam po nim strasznego rozwolnienia, bo nie brałam nic osłonowo na jelita Na dodatek brałam go tylko przez 4 dni, bo duży stres w życiu prywatnym + infekcja + rozwolnienie + antybiotyk + nie wiadomo co jeszcze i wyszło że w 9 t.c. wylądowałam w szpitalu z zagrażającym poronieniem (krwawienie, bóle). Ale dobrze się skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
lechunia1975 Re: duomox w I trymestrze 10.11.07, 18:54 ja jestem w 23 tc i od tygodnia biore Duomox z powodu zapalenia zatok, bardzo bolesnego ale bez gorączki i... kataru.Lekarz powiedzial,ze to slaby antybiotyk i nie zaszkodzi dziecku,trzymaj sie , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś