jag-a75 14.02.08, 15:07 Jestem w 30 t. ciążyczy po zwykłych posiłkach poziom cukru po 2 godzinach również nie może przekroczyć 140. Na śniadanie zjadłam bułkęz wędliną i wypiłam białą kawę poziom po 2 godzinach był 180 zaczynam się bać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tebacha Re: pomiar cukru 14.02.08, 15:25 Szczerze mówią menu na śniadanie wybrałaś najgorsze z mozliwych. Rano insulina działa z największym oporem i potrzeba jej więcej niż potem w ciagu dnia. A biała bułka pikuje cukier szybciej niż lody waniliowe. Jest cukrem prostym. Odradzałabym też mleko z rana. Może chrupki chleb na śniadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: pomiar cukru 14.02.08, 15:53 Ja mam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową. Po godzinie od śniadania dzisiaj miałam 123. Ale ja zjadłam 2 kromki chleba razowego z wędliną drobiową i pomidorem, wypiłam herbatę z cytryną i 1 szklankę rozcieńczonego soku wyciskanego z 2 pomarańczy. Białe pieczywo winduje cukier, ale taki wynik po 2 godzinach na serio by mnie zaniepokoił. Jak trzymam diete to pomiar po 1 godzinie utrymuje się poniżej 140, a następnie spada. Odpowiedz Link Zgłoś
jag-a75 Re: pomiar cukru 14.02.08, 16:47 bardzo dziękuję za odpowiedz. z tym że po godzinie miałam 118 a po dwóch 182 jutro idę do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś