Dodaj do ulubionych

Odstawienie Fenoterolu

02.09.03, 13:34
W tym tygodniu a dokładnie jutro mam odstawić feno jestem w 37 tygodniu biorę
feno a i tak mi juz twardnieje brzuch czy myslicie że to już blisko? Jak
twardnieje mi na tym leku to co bedzie jak przestane jutro brać?
Obserwuj wątek
    • lenifer Re: Odstawienie Fenoterolu 02.09.03, 13:49
      katka21 napisała:

> W tym tygodniu a dokładnie jutro mam odstawić feno jestem w 37 tygodniu biorę
      > feno a i tak mi juz twardnieje brzuch czy myslicie że to już blisko? Jak
      > twardnieje mi na tym leku to co bedzie jak przestane jutro brać?

Witam.

Ja się nad tym zastanawiałam 3 tyg. temu i podjęłam decyzję że już nie wezmę fenoterolu... wylądowałam w szpitalu i musieli mi założyć szew McDonalda. W zeszłym tyg znów zaniedbałam fenoterol i w sobotę z bólami ledwo doszłam do szpitala... tam dali mi fenoterol w kroplówce a też jestem w 37. tyg. Najlepiej jak się zapytasz własnego lekarza kiedy to odstawić. Jeszcze trochę czasu ci zostało a na twardniejący brzuch jest jedna rada: jak najwięcej leżeć, nic nie robić i nie dotykać brzucha... smile

Pozdrawiam. Lena
      • male_gonzo Re: Odstawienie Fenoterolu 02.09.03, 14:23
        Cześć. Ja też miałam brać feno do końca 37 tyg. ale musiałam odstawić go
        wcześniej i nic się nie stało. Teraz jestem w 39 tyg. i z niecierpliwością
        czekam na wielki finał.
        Pozdrawiam.
        • magda6811 Re: Odstawienie Fenoterolu 02.09.03, 16:42
          Ja odstawiłam Feno w 36 (na początku sirpnia) i do dzisiaj nic!
          Na początku myslałam, że to już zaraz, twardnienia brzucha się nasiliły, ale od
          kilku tygodni są na stałym poziomie. Tydzien do terminu i tracę już nadzieję,
          ze to będzie wcześniej. Bardzo różnie to bywa, ale zdarza się, że dziewczyny
          leżą 5 miesięcy (jak ja) potem wstają, chodzą coraz więcej i NIC.
          Pozdrawiam, Magda
    • nika28wawa Re: Odstawienie Fenoterolu 02.09.03, 19:19
      Witaj.
      Ja odstawiłam fenoterol w 38 tygodniu albo 39. nie pamiętam do końca. Zaraz po
      odstawieniu miałam skurcze i to b. bolesne, ale teraz jestem w 40 tygodniu i
      nic się nie dzieje. Nie leżę. Chodze, jeżdze samochodem i nic. Tyle tylko ze m
      ała się strasznie rusza i wierci. Ale tak jest u mnie. U ciebie może być
      inaczej. Co kobieta to inne objawy. Niektóre urodziły na drugi dzień po
      odstawieniu.
      Myślę ze odstawienie fenoterolu po 37 tygodniu nie jest złą rzeczą, sama
      lekarka mi to powiedziała. Możesz urodzić wcześniej i już. Ale przecież
      dzidzia jest już gotowa na przyjście na świat po 37 tygodniu.
      Ja odstawiałam go powoli może dlatego nic się nie dzieje. Z 4-rech na dwa a
      potem na jeden i zero. Moze to ma też znaczenie.
      Bardzo możliwe ze jak odstwisz od razu to urodzisz i to szybko.
      Powodzenia
      Monika i Basieńka
    • beta75 Re: Odstawienie Fenoterolu 02.09.03, 22:28
      Hej ja brałam do końca 36 tygodnia bo podobno taka jest zasad (tak mi
      powiedział lekarz) brzuch miałam twardy cały czas (tzn. i jak brałam lekarstwa
      i jak przestałam) a urodziłam po około 2 tygodniach, Pozdrawiam
      • dominikams Re: Odstawienie Fenoterolu 03.09.03, 20:30
        Cześć, generalnie lekarze zalecają odstawienie F. po ukończeniu 36 lub 37
        tygodnia (konsultowałam się z kilkoma), ja wybrałam 37 tyg., bo skurcze były
        częste nawet mimo przyjmowania F., a zależało mi na tym, żeby nie urodzić aż
        tak wcześnie (dzidziuś nie należy do olbrzymów). W tej chwili połowa 39 tyg.,
        skurcze są (oprócz stawiania się macicy są bóle w dole brzucha i pleców)
        nieregularne, rozwarcie na 2 palce (tydzień temu było na 1) i czekam, czekam,
        czekam, mam nadzieję, że urodzi się do końca tygodnia. Jutro zamierzam
        wprowadzić herbatkę z liści malin, jeśli uda mi się ją dostać (pytałam w kilku
        aptekach i mieli tylko standardowe z owoców, może spróbuję w zielarskim).
        Pozdrawiam, Dominika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka