anka-n23 09.05.08, 14:53 hej kobietki Mam pytanko jestem w 27tc i zdarza sie ze jednego dnia moj szkrab kopie intensywnie a drugiego kopnie ze 2 razy i koniec. czy to normalne ,a moze dzieje sie cos nie tak!! Prosze o podpowiedz! Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.r.72 Re: 27tc 09.05.08, 17:06 To raczej normalne- nie denerwuj się. Ja też tak mam. Czasem hula, że hej, a czasem jakby brzuch był bez dzidzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
macda Re: 27tc 09.05.08, 20:49 Wszystko w porzadku. Jak dlugo w ogole czujesz ruchy dziecka, tak dlugo sie nie martw. Aktywnosc malucha w brzuchu zalezy tez od aktywnosci mamy. Jesli masz dzien, ze sporo chodzisz czy sie ruszasz to maluch glownie spi i nie kopie specjalnie, jesli masz dzien bardzij, nzawujmy to stateczny, to malenstwo moze dawac do wiwatu. Takjak moja cora czoraj, ktora od 23 do 2 w nocy robila mi w brzuchu istne przemeblowanie Odczuwanie ruchow w ciazy tez sie zmienia, ale jesli Cie to niepokoi to zajrzyj na pierwsza lepsza izbe przyjec - powinni zbadac tetno i wszustko bedzie jasne Odpowiedz Link Zgłoś
dudek1980 zjedz batonika! 09.05.08, 22:15 U mnie (też 27 tc) pomaga rewelacyjnie - batonik czekoladowy i pozycja półleżąca - hula ze ha! Odpowiedz Link Zgłoś
macda Re: zjedz batonika! 10.05.08, 15:56 Ale to nie zawsze dziala Moja mała jakoś nie lubi słodyczy (na szczęście!) i po ewentualnym kawałku czekolady wcale jej się aktywność nie zwiększa. Zupełnie jakby nie miała ochoty pić tych czekoladowych wód płodowych Odpowiedz Link Zgłoś