kasia9634 16.09.03, 15:44 Cześć, proszę o jakąś radę na ból głowy. Czy czasami rownież macie tą dolegliwość? Co można brac bezpiecznego? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lili24 Re: BOLĄCA GŁOWA 16.09.03, 15:47 zdaje sie, ze ten watek zostal juz poruszany, ja w kazdym badz razie w momencie kryzysu biore apap, ktory jest bezpieczny ( w 1 trymestrze lepiej nie brac zadnych srodkow przeciwbolowych -albo skonsultowac trzeba siez lekarzem), ja jestem juz w 38 tyg... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: BOLĄCA GŁOWA 16.09.03, 16:48 Może jestem jakimś odszczepieńcem, ale uważam że "chemią" lepiej się nie "szprycować" , chociaż przed ciążą brałam tony lekarstw (popadam w skrajności !!!!). Paracetamol jeśli już trzeba, można brać w małych dawkach co pomaga na krótko, więc w sumie po co "truć dziecko". Niestety nie znam żadnych naturalnych metod na bolącą głowę, ale wiem jakie to może być uciążliwe. Może jakiś spacer? Pozdrawiam, mam nadzieję, że głowa przestanie boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
kachura Re: BOLĄCA GŁOWA 16.09.03, 21:56 Hej! Ja w piątym i szóstym miesiącu ciąży miałam straszliwe bóle głowy typu migrenowego -pulsujący ból, wymioty, światłowstręt. Jak dostałam ataku to przez kilka dni nie wychodziłam z domu. Lekarz kazał brać paracetamol, który nic nie dawał. Czasem brałam Saridon albo Neopiyryn -troszkę pomagało chociaż nie wiem czy nie ma jakiś przeciwskazań co do stosowania w ciąży. Najlepiej natomiast pomagal lód zawinięty w ręcznik.Idz do apteki po specjalne "okularki" które wkłada się do lodówki a następnie przykłada się na okolice skroni i oczu.Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś