patolini 02.07.08, 14:42 Moja przyjaciółka właśnie dowiedziała się, że zostanie mamą. Macie może jakiś pomysł na nieduży, sympatyczny prezencik z tej okazji? Jakiś talizman na szczęście czy bo ja wiem, co... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
variuss Re: Prezent dla przyszłej mamy 02.07.08, 14:49 Ja tam praktyczna jestem. Kupiłam koleżance krem przeciw rozstępom Gerbera. Była wtedy około 3 miesiąca ciąży i bardzo się ucieszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: Prezent dla przyszłej mamy 02.07.08, 15:11 moze pamietnik do "zapiskow ciazowych" Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Prezent dla przyszłej mamy 03.07.08, 17:48 O, wyszło teraz coś nowego "Ciężarówką przez 9 m-cy" czy jakoś tak Uśmiałam się przeglądając to w sklepie, naprawdę dowcipna książka z miejscem na osobiste zapiski (przykładowo były pytania kobiet i mężczyzn na szkole rodzenia; pytania facetów- czy ja też mogę dostać znieczulenie? jak mam się obrać?- odp. "w suknię balową"). Żałowałam, że nie widziałam jej wcześniej, bo ja już raczej na końcówce jestem. Za to drgawek dostawałam od notatnika wydanego jako dodatek do "W oczekiwaniu na dziecko"... Takie to było powazne, natchnione itd, brrr! Pytanie "skąd wiedziałam, że miałam owulację"? Czy moje dziecko ma za kilka lat przeczytac "nie miałam pojęcia, w akcie desperacji gwałciłam tatusia przez okrągły tydzień"? Odpowiedz Link Zgłoś
pychu Re: Prezent dla przyszłej mamy 02.07.08, 15:39 Ja dostałam "Album mojego dziecka", gdzie zapisuje się wszystkie informacje m.in. pierwsze ruchy, planowane imiona i wiele wiele innych super rzeczy. Album jest swietnie wydany, w ciekawy sposób np. rodzice wybrali dla mnie imiona......... lub pierwszy moj spacer odbył sie dnia......., byli ze mna wtedy...... Czyli przedstawiony jest tak, jako pamietnik dziecka. Naprawde super sprawa i pamiątka dla malucha na zawsze. Kosztuje okolo 20 zl Odpowiedz Link Zgłoś
aleosochozi Re: Prezent dla przyszłej mamy 02.07.08, 16:13 Ja dostawałam: malutkie buciki malutkie skarpetki i zawsze bardzo mi sie to podobało. Można tez dawać już gryzaki, zabawki - to niby dla dziecka, ale świeżo upieczona mamę też ucieszy. Taki album też dostałam - rewelacja!! Bardzo wzruszający! Odpowiedz Link Zgłoś
pychu Re: Prezent dla przyszłej mamy 02.07.08, 17:53 Zgadzam siż w 100 %. Naprawdę niesamowity!!!!! Często przeglądam ten album i przypominam sobie jak to było przy wpisywaniu - Mama dowiedziała się że jest w ciąży ......(data)..... Teraz kończę 30 tc.... Milusie wspomnienia... A jaka pamiątka dla dziecka...zwłaszcza kiedy dorośnie Odpowiedz Link Zgłoś
orgellaa Re: Prezent dla przyszłej mamy 02.07.08, 22:16 a ja dostałam ładnego aniołka dla przyszłego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.r.72 Re: Prezent dla przyszłej mamy 02.07.08, 23:54 a ja np dostałam właśnie krem na rozstępy, cudną maskotkę z bardzo delikatnie grającą pozytywką, ale i czekoladki, żebym ciążę znosiła miło i słodko. No i mam słodko- cukrzyca Odpowiedz Link Zgłoś
menadzerka Re: Prezent dla przyszłej mamy 03.07.08, 11:30 rozumiem, ze chodzi o maly upominek na poczatku ciazy? Wtedy jak któras z dziewczyn wspomniala warto cos praktycznego - olejekt przeciw rozstepom, kosmetyk bezpieczny w ciazy (zeby przyszla mama czula sie w ciazy piekna i zadbana). Pozniej na 4-2 tygodnie przed data porodu mozna jeszcze zorganizowac impreze (baby shower). Wtedy wszystko dozwolone: drobiazgi dla dziecka (buciki, spioszki, czapeczki, skarpetki, zabawki), zrzutka na nosidelka (lub jak wiecej kolezanek sie zbierze to na wozek), kosmetyki dla przyszlej mamy, nawet takie hardcorowe rzeczy jak maści na brodawki (w czasie ciazy i pozniej podczas karmienia w mojej ekipie rozdawalysmy sobie maltan). Pomysłow jest cala masa... Zreszta sprawdz strone www.baby- shower.pl może coś Cię natchnie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
patolini Re: Prezent dla przyszłej mamy 03.07.08, 11:45 Wielkie dzieki za podpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Prezent dla przyszłej mamy 03.07.08, 17:44 Kurczę, już myślałam, że jakiś tatuś się obudził i że jakaś szczesciara dostanie z okazji porodu biżuterię... Przyjaciółce radziłabym kupic jakiś DOBRY krem na rozstępy, wyszzuplający, anycellulitowy. Albo coś podobnego do dopieszczenia siebie po całej ciąży, kiedy to nic nie wolno, bo wszystko niby szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: Prezent dla przyszłej mamy 04.07.08, 08:19 > już myślałam, że jakiś tatuś się obudził i że jakaś szczesciara dostanie z okazji porodu biżuterię< Jeszcze jest szansa, bo ja sobie zażyczyłam od męża kolczyki z diamencikami Odpowiedz Link Zgłoś
sister.ka Re: Prezent dla przyszłej mamy 04.07.08, 11:21 Ja dostałam! Mąż dał mi pierścionek z wygrawerowanym od wew. strony imieniem synka i datą jego urodzin. Po trzech latach dostałam dobrany do kompletu drugi - z imieniem i datą urodzin córki Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Prezent dla przyszłej mamy 04.07.08, 11:52 Specjalny, ciążowy wisiorek: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=370328617 www.czerwonynamiot.pl/?p=4 horylka.blogspot.com/2007/11/mexican-bola.html Odpowiedz Link Zgłoś
detroit5 Re: Prezent dla przyszłej mamy 04.07.08, 14:38 ja bym kupiła książkę pt "dziecko dla początkujących" koszt ok 30 zł, sama jestem w ciąży i powiem ci że w życiu nie czytałam śmieszniejszej książki - w bardzo zabawny sposób opisuje perypetie młodego małżeństwa któremu rodzi się pierwsze dziecko - myślę że to dobry sposób na chwile zwątpienia w ciąży (mdłości, bóle itp) - ja jak ją czytałam to się w głos śmialam (co zdarza mi się wyjątkowo rzadko i raczej na filmach nież przy książce), aż się mój maż na mnie patrzył dziwnie jak się zanosze od śmiechu, naprawdę b. zabawna, autorstwa Leszka Talko (redaktor pisma "Dziecko") krem na rozstępy może sobie koleżanka kupić sama - owszem, przyda się, ale... ja bym wolała kupić sobie sama co do albumów - może są i fajne ale jak się już dziecię urodzi a pamiętników z ciąży mnie osobiście nie chciałoby się prowadzić - zależy co kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
sysunia-leniwca Re: Prezent dla przyszłej mamy 04.07.08, 15:02 A ja dostałam od znajomych pluszowego bociana - myślałam, że skonam ze śmiechu jak go zobaczyłam. Codziennie patrze na niego (wisi nad łóżkiem)i miło wspominam darczyńców. Odpowiedz Link Zgłoś