redizatka 30.10.08, 11:00 mam duży problem z zaparciami. Jak wy sobie radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korrra Re: ciąża a zapracia 30.10.08, 11:09 Czopki glicerynowe i Lactulosum - za zgodą mojej pani doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
anettchen2306 Re: ciąża a zapracia 30.10.08, 11:20 Na mnie regulujaco dzialala zawsze zwykla kawa, rowniez w ciazy ) Poza tym moja lekarka polecala mi suszone morele, jogurt owocowy, zsiadle mleko i przede wszystkim duuuuuuuuzo plynow. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka103 Re: ciąża a zapracia 30.10.08, 11:57 Męczyłam się z zaparciami aż do 18 tygodnia ciąży, wszystko przetestowałam i jedyne co mi pomogło doraźnie i nie mam już teraz problemów to przede wszystkim łyżeczka mielonego siemia lnianego zalana ciepłą wodą przed każdym posiłkiem - pierwsza szklanka z rana na czczo przed śniadankiem A na kolację jem płatki z błonnikiem Frutina Nestle z wkrojonym kiwi i bananem a to wszystko zalewam jogurtem probiotycznym. No i w końcu mam spokój Męczące to wszystko ale staraj się przestrzegać takiej diety bo ja mam teraz takie hemoroidy przez te zaparcia że siedzieć po ludzku nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena Re: ciąża a zapracia 30.10.08, 12:44 Dużo płynów i dużo błonnika - owoce, warzywa, orzechy, słonecznik, morele, otręby pszenne dodawane do jogurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia22 Re: ciąża a zapracia 30.10.08, 13:09 zgadzam się z jedną z Dziewczyn - dużo płynów, owoców (tych błonnikowych najbardziej), oraz suszone albo mrożone śliwki (teraz już chyba nie ma świeżych). Woda mineralna - conajmniej 1,5 litra dziennie i nie polecam muszynianki, lepsza żywca albo nałęczowianka. Całą ciążę przechodziłam i zero zaparcia, wręcz poprawa na tym polu jeszcze tylko zostało urodzić (leci mi 41tydzień ;/) powodzenia i jak najmniej uciążliwych objawów... Odpowiedz Link Zgłoś
blond-aspirynka Re: ciąża a zapracia 30.10.08, 19:08 a mnie pomaga jak wypiję troche kefiru szczegolnie wieczorem, i jem duzo winogron.jestem zadowolona z takiego polaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: ciąża a zapracia 30.10.08, 21:22 magnez musujacy rano i wieczorem. Po miesiacu stosowania nie mam problemow z ukladem trawiennym. I kontynuuje choc najsmaczniejsze to nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
melawak Re: ciąża a zapracia 30.10.08, 23:42 dużo wody to na pewno. Dla mnie jogurty probiotyczne to jest za mało. Od 3 miesięcy biorę 2-3 razy w tygodniu Provag i pomogło. Zapisał mi to ginekolog, ale jest bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: ciąża a zapracia 31.10.08, 10:59 oprocz rad wypisanych przez dziewczyny mi pomaga jedzenie pelnoziarnistego chleba zytniego,takiego na wage,nieoszukanego.zupelnie odstawilam kaizerki itp.przed ciaza mialam wieksze problemy,niz teraz z ta przypadloscia Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: ciąża a zapracia 31.10.08, 19:03 Spora garść suszonych śliwek na czczo popijana letnią wodą z cytryną i miodem. Z doświadczenia wiem, że trzeba po koleji wypróbować wszystkich sposobów, bo każdy reaguje inaczej na domowe sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś