devina 11.11.08, 19:00 czeka mnie cc chciałam się dowiedzieć kiedy zakładają cewnik. Czy robią to już jak znieczulenie działa czy przed. Tego się najbardziej obawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks2539 Re: zakładanie cewnika 11.11.08, 19:02 Ja miałam bez znieczulenia na łóżku w pokoju. Pielęgniarka mnie zagadała do tego stopnia że nawet tego nie poczułam. Żadnego znieczulenia, bez emocji. Przy cesarce wiele rzeczy może boleć ale to akurat olej. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: zakładanie cewnika 11.11.08, 19:08 przed znieczuleniem. zakladanie cewnika nie boli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: zakładanie cewnika 11.11.08, 19:43 W ogóle nie boli, tylko masz uczucie, jakby Ci się nagle mocniej siusiu zachciało. Ja miałam cc interwencyjne, w pełnym znieczuleniu i mnie zakładali jeszcze przed przejściem na salę operacyjną, na łóżku porodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ledydi5 Re: zakładanie cewnika 11.11.08, 20:47 spokojnie nie masz, co się denerwować. dają taki żel ligno... znieczula miejscowo, ale nim zacznie działać- wiadomo. wież mi będziesz za bardzo zdenerwowana i przejęta. ja miałam pietra bardziej kiedy miałam mieć otwierany brzuch bałam się czy znieczulenie zadziała na czas(ha ha)-ale tu anestezjolog mnie zagadał-i kiedy się zorientowałam co i jak, było po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
aleosochozi Re: zakładanie cewnika 11.11.08, 21:41 Przed znieczuleniem, ale to absolutnie nie boli i trwa 10 sekund. W ogóle podczas cesarki, a nawet juz przed, wszyscy na maksa zagadują. Ja to się zastanawiałam co oni tacy wesolutcy i rozgadani i dlaczego ten mój położnik, Wielki Pan Ordynator, zawsze taki zdystansowany, tak sie nagle wyluzował i bezposedni zrobił - a dopiero potem się zorientowałam (długo potem) że oni to robia właśnie po to, żeby odwrócić uwagę kobiety od tego co się z nia dzieje. No bo umówmy się - wkłucie w kręgosłup, otwarcie brzucha, wszystko w pełnej świadomości. Masakra, gdyby sie na tym koncentrować. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: zakładanie cewnika 11.11.08, 22:45 Ja tez miałam przed znieczuleniem. I potwierdzam, ze nie boli. Trwa chwilke i położna smaruje wężyk żelem znieczulającym. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: zakładanie cewnika 12.11.08, 08:04 Nie wiem, skąd ten strach przed cewnikowaniem Byłam wielokrotnie/niestety/ cewnikowana w ciąży i wiem,że to nic nie boli pod warunkiem,że cewka nie jest podrazniona/ w przeciwnym wypadku wrzeszczy się/, ale przed cięciem cewka nie ma prawa być podrazniona, bo jest to jednorazowe cewnikowanie. Zakładają cewnik już po podaniu znieczulenia-nawet nie wiedziałam kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka.pl Re: zakładanie cewnika 12.11.08, 13:40 Ja miałam zakładany cewnik dopiero po znieczuleniu . Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: zakładanie cewnika 12.11.08, 14:18 raczej dopiero po znieczuleniu Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: zakładanie cewnika 12.11.08, 21:02 Zakładanie cewnika nie boli, jest tylko nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
vanjam Re: zakładanie cewnika 12.11.08, 21:04 kompletnie nie boli, ja nie wiem, kiedy to się stało przed znieczuleniem Odpowiedz Link Zgłoś