kisi_165 27.02.09, 00:00 Dzień dobry! Chciałam się spytać czy istnieje możliwość zajścia w ciąże z jednym jajnikiem podczas karmienia piersią? I czy taka ciąża ma szanse utrzymać się? Są tu takie przypadki? z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mond33 Re: Jeden jajnik a (..) 27.02.09, 10:21 Witam Otóż jest możliwość zajścia w ciążę z jednym jajnikiem i jednym jajowodem. Jestem tego przykładem (14tc). Cała prawą stronę usunięto mi 2 lata temu. Mimo to jestem w ciąży i mam się dobrze, a dziecko tym bardziejTaka ciąża jak najbardziej ma ogromne szanse na utrzymanie, chociaż niewątpliwie trochę trudniej w nią zajść,ale to, że trudniej nie oznacza, że w ogóle nie można, choć różne opinie po drodze słyszałam, ale to już inna historia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: Jeden jajnik a (..) 27.02.09, 10:49 ja jestem tkim przypadkiem: jeden jajowód nie drozny..karmiłm piersią..i jestem w ciży - wlasnie sie dowiedziałam. Tak jest to mozliwe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka18092008 Re: Jeden jajnik a (..) 27.02.09, 11:20 Mam jeden jajnik, dziś jetem szczęśliwą mama pięciomiesięcznego szkraba. Poród najpierw siłami natury ostatecznie zakończony CC. Odpowiedz Link Zgłoś