Dodaj do ulubionych

CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie

27.11.03, 19:39
Witajcie
Poszukuje kontaktu z dziewczynami, ktore spodziewaja sie swoich malenstw w
czerwcu. Ja wlasnie wtedy (mam nadzieje) zostane szczesliwa mama blizniat.
Chcialabym znalezc osoby, z ktorymi moglaby porozmawiac, podzielic sie
radosciami i obawami.
Pozdrawiamy goraco
Agata + 2 fasolki
Obserwuj wątek
    • nervusmama Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 27.11.03, 19:56
      w "oczekiwaniu" jest watek czerwiec 2004 zapraszamy
    • sznoberka Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 27.11.03, 20:12
      Halo agat, mam termin na 1 czerwca 2003, niespodzianka akurat na dzień dziceka.
      Co z tego będzie nie wie nikt, ale taki termin wyliczył lekarz.
      Pozdrawiam Cię mocno, trzymaj się zdrowo magda i pojedyncza fasola
      • majarzeszow Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 27.11.03, 20:40
        sznoberka !
        to czemu sie nie odezwalas, jak napisalam na "w oczekiwaniu", czy ktos ma
        termin wlasnie na dzien dziecka ????? ja tez mam taki termin. pozdrawaim bardzo
        serdecznie.

maja + (~1.06.2004)
        • sznoberka Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 27.11.03, 22:03
          najarzeszów już spieszę to nadrobić, po prostu nie zauważyłam w gąszczu
          wszystkich wątków no i forum.
          ]Pozdrawiam Magda
        • katiuszka78 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 31.12.03, 15:20
          cześć Maja, fajnie Cię spotkać, to ja, Kata, hihi, dla tych co mnie nie znaja:
          termin 13 czerwiec, jestem z Lublina, gg4074075, pozdrowionka
      • werata Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 27.11.03, 20:41
        ja tez 1 czerwca
        moj Groszek ma 3,8 cm, w zeszłym tygodniu widziłamna usg
        a to jeszcze tak dłuuuuuugo
        pa
      • agat25 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 27.11.03, 21:36
        Zdaje sie Dzien Dziecka 2004 bedzie bardzo szczesliwym dniem. dwa dni temu
        mialam USG i lekarka obliczyla date wlasnie na 1 czerwca. Chociaz podobno
        niewiele ciaz mnogich konczy sie o terminie.
        Trzymajcie sie cieplutko
        Agat + 2 fasolki
      • agat25 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 07.12.03, 18:06
        Witaj Magda,
        Idziemy rowno. Ja tez mam termin na 1-szego,wyliczony w/g om i USG, choc moja
        gino twierdzi, ze zamiast prezentu na dzien dziecka moge miec prezent na dzien
        matki poniewaz zadko ktora ciaza blizniacza trwa 40 tygodni.
        Pozdrawiam Ciebie i fasolke, trzymajcie sie cieplutko - Agat
    • warwara76 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 27.11.03, 21:45
      Cześć,
      mój termin z USG też jest na 1 czerwcasmile
      Pozdrawiam serdecznie
      Kinga
      • akowalsia Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 28.11.03, 10:17
        Czesc tu Ania, a moja sliweczka ma sie urodzic 22 czerwca, a kiedy sie
        wybieracie do szkoly rodzenia? ja juz sie nie moge doczekac...
        a jak sie wogole czujecie? ja ma ciagnace bole w dole brzucha, niepokojace ale
        wszyscy lekarze mowia ze to sie macica rozciaga.
        od wczoraj jestem spokojniejsza bo zobaczylam moja sliweczke (moze to jest
        dobre imie? zartujesmile wielkosci 31 mm i okazalo sei ze spryciara urosla 6 razy
        przez 4 tygodnie, juz slowo cud nie wystarcza to jest takie niesamowite.
        Pozdrowionka, kowalsia
        • chmiela Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 28.11.03, 13:54
          Czesc! No cos niesamowitego ja tez jestem Ania i moja Truskaweczka przyjdzie na
          świat 22 czerwca smile)))))))Czuje sie roznie ale nie jest zle. Jak ja widzialam
          moje Malenstwo to mialo 2,52 ale to bylo jakies 2 tyg temu wiec teraz pewnie
          juz jest wieksze. Najbardziej teraz nie moge sie doczekac kolejnego USG.
          Pozdrawiam
          Ania
          • akowalsia Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - do Chmieli 29.11.03, 00:05
            Czesc Aniu, ach te zbiegi okolicznosci... kazde USg to niesamowite przezycie,
            nastpne - to juz bedzie 13/14 tydzien chcaialbym zrobic w gabinecie, o ktorym
            slyszalam niesamowicie fajne rzeczy: nagrywanie tego co widac na video i
            opisuja szczegolow i ma sie fajowa pamiatke nawet dla dzidzi.
            Jak bede miec namiary to Ci przekaze, tylko nie wiem skad jestes? ,my (Radek,
            sliweczka - Zuzia lub Mateusz i ja) mieszkamy w Warszawie na Tarchominie. No i
            ten magik usg tez z warszawy.
            A kiedy sie wybierasz do szkoly rodzenia?
            koniecznie napisz jak usg, buziaki,
            Ania
            • chmiela Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - od Chmieli do Ani 29.11.03, 10:25
              Czesc! Ja tez sie wybieram na takie USG i jestem z Warszawy z Ursynowa. Moja
              Pani dr obiecala dac mi namiar na takie badanie i powiedzila ze tam trzeba sie
              wczesnej zapisac bo jest bardzo duzo chetnych. O szkole jeszcze nie mysle ale
              powoli zaczynam robic rozeznanie w szpitalach. Narazie mysle o Starynkiewiczu
              bo lekarz ktory mnie prowadzi jest wlasnie z tego szpitala no i opinie na forum
              sa pochlebne. USG doczekac sie nie moge ale jeszcze troszke musze wytrzymac smile
              A ty juz planujesz gdzie bedziesz chodzic do szkoly i rodzic?? Buziaki i
              pozdrawiam Ania
              • akowalsia Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - od Chmieli do Ani 30.11.03, 22:06
                Czesc Aniu, jesli chodzi o szkole rodzenia to myslalam o tej przy
                fundacji "rodzic po ludzku", bo jest duzo zajec i jakos dobrze o niej
                slyszalam. Fajnie ze jestes z Warszawy! powiedz polecasz swojego lekarza? ja
                szukam teraz drugiego lekarza, bo moja lekarka jest jakas taka oschla/chlodna
                i si jakos malo angazuje, raczej wiec nie mysle, zeby z nia rodzic.
                o szpitalu to nie myslalam tak bardzo powaznie jeszcze, moja kolezanka, ktora
                kiedys byla polozna poleca Karowa i pewnie jest szansa ze tam, ale jeszcze nie
                myslalam tak powaznie o tym. Ja jutro bede miec adres tego usg i chcialam juz
                pojsc na takie fajne teraz w 13/14 tygodniu tj jakos przed swietami.
                a pracujesz? ja teraz jestem na zwolnieniu bo mnie zmeczylo siedzenie w pracy
                po 8/9 godzin i troche pomarudzilam lekarce i dala mi zwolnienie. nie chce mi
                sie wracac jak piorun, na szczescie tylko do swiat. pracuje przy komputerze
                po8 godz dziennie to nie wskazane. a ty jak masz ulozone z praca? ale sie
                rozpisalamsmile Pozdrowionka,
                Ania
                • chmiela Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - od Chmieli do Ani 01.12.03, 10:44
                  Hej! Moja Pani dr jest bardzo mila i sympatyczna i odpowiada na wszystkie moje
                  pytania, ja jestem zadowolona ale nie mam porownania z innymi lekarzami i jest
                  to moja pierwsza ciaza ale na badania mnie wysyla i chyba nic nie zaniedbuje
                  wiec nie mam zastrzezen. Przyjmuje na Starynkiewicza, na Kabtach i gdzies
                  jeszcze. Jak bedziesz zainteresowana to podam ci namiary. Ja niestety pracuje i
                  to tez przy kompie sad, czasami korci mnie zwolnienie ale szkoda mi mojej
                  kolezanki, ktora by musiala siedziec za mnie calymi dniami wiec poczekam co
                  wymysli pracodawca i czy da nam dodatkowa osobe ale oczywiscie jak sie tylko
                  gorzej poczuje to juz nie bede na nikogo patrzyla tylko zmykam na zwolnienie.
                  Jesli masz gg to moze podaj mi nr na poczte anka@aura.pl albo pisz na ta poczte
                  to bedzie chyba wygodniej pogadac smile Milego dzionka pozdrawiam Ania
        • martyx Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 28.11.03, 19:36
          czesc!
          ja tez bede mama w czerwcu, dokladnie 5 tego, bolami brzucha sie nie przejmuj,
          mnie tez bolal tak ze 3 tygodnie prawie non stop ale to przeciez ta fasoleczka
          sobie rosniesmile wczoraj bylismy na usg i do tej pory jestem w szoku - ono tam
          na prawde jest!!! przedtem nie moglam w to uwierzyc bo jeszcze nie tyje i nawet
          mdlosci za bardzo nie mialam, a tu jak sie okazalo to moje malenstwo to juz
          caly malutki czlowieczek, palec sobie ssal a na koniec nam pomachalsmile
          pozdrawiam cie goraco i twojego maluszka tez, pa Marta
          • akowalsia Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 01.12.03, 12:06
            Czesc Marta, a juz masz wybrany szpital? ja jestem jeszcze w lesie pod tym
            wzgledem niestety.
            to naprawde niesamowite z tym maluszkiem malutkim a zyjacym i rozwijajacym sie
            w zabojczym tempie. w sumie zyjesz sobie normalnie a w tobie maluch sobie zyje.
            pozdrowionka dla Ciebie i maluszka ode mnie i maluszka
    • kubbik1 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 29.11.03, 10:00
      no ja tez jestem czerwcowa mama smile
      ale z czerwca 2003smile
      pamietam jak w zeszlym roku o tej porze z niecierpliwoscia czekalismy na drugie
      usc na którym zobaczylismy naszego dziubaska w "pelnej okazalosci"
      w 14 tygodniu widac juz bylo wszystko a my po usg czekalismy na Wigilie zeby
      calej rodzince pokazac usg i powiedziec ze zostaniemy rodzicami , wlasnie w
      czerwcusmile
      no i 12 czerwce urodzila sie nasza coreczkasmile))
      taraz ma prawie szesc miesiecy wlasnie lezy sobie na kocyku i turla sie na
      wszystkie strony...
      ale przyznam szczerze ze troche brakuje mi tego laskotania w brzuchu ...
      pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamay

no to juz calkiem niedlugo chociaz moze sie wydawac wiecznosciasmile

MAgda mama Mai
    • sylwiao1 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 02.12.03, 13:02
      Witam Wszystkie Czerwcowe Mamy!
      Moj Skarb powienien przyjsc na swiat 17 czerwca. Juz nie moge sie doczekacsmile
      Moje zycie w tym momencie to oczekiwanie od badania do badania, ogromna
      radosc, ale czasami takze strach - nie zwiazany z porodem, lecz ze
      swiadomoscia ogromnej odpowiedzialnosci za Mojego Maluszka. Pierwszy raz
      weszlam na jakiekolwiek forum i musze przyznac, ze z usmiechem powitalam
      tytuł "Czerwcowe Mamy". Skonfrontowanie wlasnych przezyc, dolegliwosci - a tak
      naprawde utwierdzenie sie w przekonaniu, ze nie jestem odosobniona w tym co
      czuje - uspakaja mniesmile. W dniu dzisiejszym rozpoczelismy 13tydzien. Ostatnie
      USG mialam pod koniec 9tyg., gdzie Maluszek mial 2,67cm, następne juz za 3tyg.-
      22 grudnia. Bede wdzieczna za trzymanie kciukow. Wszystkiego co najlepsze dla
      Was wszystkich i Duzo Kolorowych Zyczen dla Waszych Skarbów! S.
      • auraak Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 17.12.03, 19:57
        Cześć
        Ja też witam czerwcowe mamy!
        sylwiao1 też mam termin na 17 czerwca.
        Trzymam kciuki. Pozdrawiam.
        Ania
    • dagab3 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 02.12.03, 15:53
      Witam Agato z dwiema fasolkami. Ja również jestem czerwcową Mamą, według USg
      termin mam na 28 czerwca. Już nie mogę się doczekać!!! W tej chwili jestem w
      połowie 12 tygodnia, za tydzień idę do mojego Pana Doktora i mam nadzieję, że
      zobaczę juz większą swoja fasolkę smile
      Ostatnie USG mam z 7 tygodnia ciąży i dzidzia miała zaledwie 1,2 cm. Ale jest
      przepiękna!!!
      Dosyć ciężko znoszę początek ciąży. Od ósmego tygodnia mam potworne mdłości,
      codziennie wymiotuję, jestem strasznie osłabiona, praktycznie całymi dniami
      leżę w łóżku, bo nie mam siły chodzic nawet po mieszkaniu. Czy któraś w Was też
      to przeżywa?? Dzis jakoś lepiej się czuję i mam siły trochę posiedziec na
      necie smile
      Pozdrawiam wszystkie czerwcowe Mamy. Dagna
      • agat25 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 02.12.03, 20:19
        Witaj Dagna, pozdrawiam Cie serdecznie
        Ja wlasnie zaczynam 14 tydzien, w 13- tym bylam na USG i juz Ci zazdroszcze tego
        co zobaczysz. Dla mnie to bylo wielki przezycie zobaczyc swoje malenstwa jak
        machaja raczkami i nozkami. Niedoporownania z pierwszym USG! Po raz pierwszy
        widzisz u siebie w brzuszku malego czlowiczka ze wszystkimi detalami - mozna im
        nawet policzyc paluszki! To jest na prawde wsaniale!
        Co do wymiotow, to zdazalo mi sie tylko sporadycznie, natomiast mdlosci trzymaly
        mnie troche. Mialam na to jeden sposob - Naleczowianka (delikatnie gazowana)
        schlodzona i pita bardzo powoli. Sproboj mi na prawde pomagalo.
        Slabosc juz mi przechodzi choc jeszcze dwa tygodnie temu bylam zupelnie jak
        flak, natomiast spie za trzech, o kazdej poze dnia i nocy, ale moja gino
        twierdzi, ze to wszystko normalne.Dlatego niczym sie nie przejmoj, jak sie
        bedziesz zle czula mysl o swojej kruszynce i zobaczysz ze od razu lepiej sie
        poczujesz.
        Tzymaj sie cieplutko razem ze swoim malenstwem - Agata + 2
        • nervusmama Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 02.12.03, 21:18
          witam termin mam na 22 czerwca ale z ost usg wyszedl na 13 i z doswiadczenia
          wiem ze terminy sa same dla siebie moja pierwsza cora przyszla na swiat 30
          grudnia a termin mialam na 17 stycznia...
          czy ktoras juz czuje ruchy??? oczywiscie pytanko do mam ktore juz rodzily bo
          debiutantki niestety troche pozniej z tego co slyszalam
          pozdrawiam
          • kaostrowska Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 19.12.03, 14:45
            Witajcie czerwcowe mamy. Mam termin na 18 czerwca. 12 grudnia byłam na USG.
            Maluch skacze jak skoczek alpejski. czy to możliwe żeby w 13 tygodniu czuc
            ruchy dziecka. jest to 3-cie moje dziecko ale przy dziewczynkach nie czułam tak
            wcześnie ruchów. Jetem pewna ze maluch udarza mnie jak bokser. Pozdrawiam
            powodzenia
        • dagab3 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 03.12.03, 11:47
          Dzięki Agato za pocieszenie smile Ależ mnie uradowałaś wiadomością o tym co
          zobaczę na USG!!! Już się nie mogę doczekać!
          Co do Rady z Nałęczowianką, to Ci powiem, że oczywiście próbowałam, ale to na
          mnie działa odwrotnie!! od razu lecę do łazienki i wymiotuję. W ogóle nie mogę
          pić czystej wody ani herbaty (ewentualnie jedna dziennie, koniecznie gorąca i
          z cytryna). Pozostaja mi więc do picia kompoty i soki, bo nic innego nie
          trawię. Jak się źle czuję, to rzeczywiście myślę o swoim Maleństwie i mu
          opowiadam, że takie małe a tak już Mamie broi, co będzie jak podrośnie smile
          Pozdrawiam serdecznie Agato!! Oczywiście Twoje fasolki również, pogłaszcz
          brzuszek ode mnie smile
          • mueller2 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 03.12.03, 13:32
            Cześć, ja mam termin na 8 czerwca, bardzo się boję, czy wszystko będzie ok.
            Byłam niedawno u gina, mam upławy, leczę je Lactovaginalem ale nie pomaga.
            Potem jakies maluteńkie rózowe plamienie. Dlatego tak się boję!!!! Ale
            widziałam Maleństwo na usg, ma 7,5 cm i macha rączkami i w ogóle jest
            cudowne!!! Pozdrawiam czerwcowe mamysmile))
    • dagab3 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 03.12.03, 13:48
      Mam pytanko, czerwcowe Mamusie, czy któraś z Was jest z Poznania?? Czekam na
      kontakt smile
      • werata Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 04.12.03, 16:53
        dagab3 napisała:

> Mam pytanko, czerwcowe Mamusie, czy któraś z Was jest z Poznania?? Czekam na
        > kontakt smile

ja poznanianka
        termin na pocz. czerwca
        13 tc
        pa
        • dagab3 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 04.12.03, 19:15
          Serdecznie pozdrawiam! A dokładnie skąd jesteś??
          • werata Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 07.12.03, 12:57
            z Wildy
            a Ty?
            • dagab3 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 13.12.03, 11:18
              Ja jestem z Piątkowa smile Pozdrawiam Cię i Twoją fasolke serdecznie smile
        • lettka Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 08.12.03, 22:44
          cześć,
          ja mam termin na 27 czerwca i jestem z Poznania.
          lettka
    • ikik Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 04.12.03, 14:33
      Witajcie,
      Własnie wrociłam z USG termin na 29 czerwca. Odradzam wszystkim zainteresowanym
      szpital na Bielanach i pracownie USG. Jetsem załamana. Całe badanie trwało
      okolo 30 sekund. Nie dowiedziałam sie nic. Lekarz podyktował skrótami
      pielęgniarce opis. Dostalam wynik badania i dowidzenia na koniec tylko wycedził
      przez zęby wszystko wporzadku.
      To moja druga ciaża i mam porownanie, co prawda nie robilam USG czesto, ale
      jakies doswiadczenie juz mam. Reasumujac ku przestrodze innych nie traccie
      czasu na USG w szpitalu Bielanski!!!!!!!!!!!!
      pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy duzo zdrowia cierpliwosci i wytrwałości.
      • mausi12 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 04.12.03, 14:47
        Ja mam wyliczony termin na 18 czerwca,ale wiecie jak to jest-moze byc
        szybciej,a moze byc pozniej porod.
        • kecaj40 17 czerwiec - jestem z Gdańska 06.12.03, 13:38
        • lydka Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 08.12.03, 10:47
          Cześc Mamusie

Ja mam wyznaczony termin na 12 czerwca ale coś mi się wydaje że mozę być troche
          później. Mam pytanie czy też wam tak dopisuje apetyt ja od pierwszych dni ciazy
          jem bez opamietania.

Pozdrawiam
          Anka
          • bioo Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 12.12.03, 08:12
            Witajcie!!!!!ja tez Ania i tez około 12 czrwca.Jem za armie wojska, a Bąbelek
            ma juz 7cm od głowki do pupy, przedwczorajsze usg!!!!!!!!cudne!!!!!!!!
            pozdrawiam cieplutko,mam juz widoczny mały brzuszek i nawet nosze specjalne
            spodnie!!!!buziaki
    • lettka Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 08.12.03, 19:36
      cześć,

ja mam termin na 27 czerwca 2004, moja dzidzia ma ok 6cm smileCzekam na
      korespondencję od Ciebie.
      • aneta_osa Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 09.12.03, 11:44
        Witajcie.
        Ja mam termin na 17 czerwca, jestem z Wrocławia, usg mamy w piatek (już nie
        mogę sie doczekać). Moje mdłości (pisze to szeptem żeby nie usłyszały smile)
        powolutku mijają i zaczyna mi wracac apetyt, bo przez ostatni miesiąc to była
        tragedia. Martwię się trochę bo kompletnie nie mogę jeść nabiału (sery, jogurty
        nic nie wchodzi,)ale mam nadzieję że Maluszek wyciągnie sobie ode mnie to co mu
        potrzebne smile)). Pozdrawiam Was i Fasolki
        Aneta
        • werata Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 09.12.03, 18:31
          ja też nie mogę żadnego nabiału, mleko wmuszam, kefir też, al;e białego sera za
          nic! a lubiłam wcześniej???
          czy to jakiś zły objaw ?
          • nata136 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 10.12.03, 20:36
            Ja też nie mogłam - z powodu mdłości - wmusić w siebie białego serka. Ale mój
            mąż znalazł na to sposób: biały ser lub twarożek z pojemniczka miesza z
            odrobiną śmietany i majonezu , a do tego pokrojony w kostkę ogórek kiszony.
            Wystarczy tylko doprawić do smaku i gotowe. Ja się tym zajadam!!!
      • dagab3 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 13.12.03, 11:22
        hej, ja tez mam termin na 27 czerca i moje Maleństwo tez ma ok. 6 cm.
        Przedwczoraj byłam na USG i widziałam, jak do mnie machało rączkami!!! Cudowne
        uczucie!!! No ale teraz niestety jestem przeziębiona, leżę w łóżeczku i modlę
        się, żeby zażywane przeze mnie lekarstwa nie wpłyneły źle na moją Kuleczkę.
        Lettka, do jakiego lekarza chodzisz?? Bo ja do Dr Dmochowskiego z Raszei -
        wspaniały lekarz!!! Mam do Niego ogromne zaufanie. Pozdrawiam
        • lettka Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 14.12.03, 00:16
          cześć daga,

ja chodzę do certusa do dr Muszyńskiej-Wiese, fajna babka ok 40-stki. Myślałam
          żeby chodzić do jakiegoś lekarza, który pracuje na polnej (tam chcę rodzić),
          ale w certusie mam bezpłatną opieke i na razie jestem zadowolona. Nie pzejmuj
          się chorobą, dzidzia jest już po organogenezie więc leki jej niestraszne.
          A tak a propos czy to nie zbieg okoliczności że mamy ten sam termin?
          Napisz do mnie na adres: lettka@gazeta.pl, powymieniamy poglądy poza forum smile
          Pogłasiaj Kuleczkę ode mnie.

Arletta
    • kasiacs 15 czerwca 14.12.03, 00:29
      Od razu mi razniej jak czytam to wszystko. Nie mam wogole zadnych znajomych
      dziewczyn w ciazy - czesc kolezanek juz dawno urodzila a druga jeszcze nawet
      nie planuje. Nie mam kompletnie z kim pogadac o swoich przezyciach bo wiem ze
      dla wszystkich (lacznie z moim mezem) sa one obce i trche niezrozumiale.
      Dzieki za to ze jestescie - Czerwcowe Mamy smile
    • maruda13 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 14.12.03, 01:05
      Witam! Termin 22 czerwiec
    • kata74 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 16.12.03, 22:56
      Hej
      nam wg Usg wyszło że termin mam mieć na 3 czerwca, położna przy zakladaniu
      karty ciązy powiedziała, że bzdury- termin na 21 maja. Ja wolę wierzyć że
      czerwiec- sama jestem z czerwca i mąż też.
      Pozdrawiam
      Kasia
    • reni28 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 29.12.03, 21:29
      Witam ja ma termin na 27 czerwca. Byłam właśnie na kontroli USG u lekarza. Jak
      na razie wszystko Ok., wyniki dobre. Dzidzi moja ma już 14 tygodni i mierzy
      CRL- 8,79 cm, ładnie bije mu serduszko. Kocham go bardzo. I oby dalej było
      wszystko Ok. Pozdrowionka.
    • amoran Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 02.01.04, 12:01
      Witam w nowym roku 2004 roku, w którym to zostaniemy mamami. Ja mam termin na
      21 czerwca-pierwsze dzieciątko. Powoli zaczynają mi przechodzić mdłości, które
      męczyły mnie przez ostatnie tygodnie. Nadal jednak nie mam apetytu. Zwłaszcza
      na nabiał: jogurty i mleko-po nich (jak juz uda mi się wmusić je w siebie)
      czuję się najgorzej.

Brzuszek rośnie i staje się coraz bardziej widoczny. Waga na razie nie wzrosła
      w ogóle-ale przecież mam jeszcze czas wink a w zasadzie oboje mamy.

Mój mąż codziennie rozmawia z naszym małym Bąbelkiem, głaszcze go i śpiewa mu
      kołysanki na dobranoc. A ja jestem szcześliwa smile

Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy i życzę pomyślności w Nowym Roku 2004.

Ania
      • reni28 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 05.01.04, 13:21
        która wyczuwa juz ruchy dzidzi? i ktory to tydzień. Bo ja nie mogę się
        doczekać.
    • kata74 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 05.01.04, 19:10
      Jestem w 19 tygodniu. Myślę, że czuję ruchy mojego Maleństwa mniej więcej od
      tygodnia. Muszę dłużej posiedzieć lub poleżeć żeby się rozbrykało i głównie
      kiedy idzie ku wieczorowi.
      Waga też stoi spokojnie ale brzuszek się zaaokrąglił.
      U mnie niedługo połowinki.
      Cieszmy się że mamy termin w połowie roku bo przy obecnym bajzlu w szpitalach
      miałabym niezłego stracha. Chyba się uporządkują do czerwca?
      Kasia
      • kecaj40 Kiedy ruchy - no własnie 05.01.04, 20:14
        II ciążą u mnie , kiedy powinnam czuć ruchy. W czerwcu termin
      • matizka Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 05.01.04, 22:35
        kata74 napisała:

> Cieszmy się że mamy termin w połowie roku bo przy obecnym bajzlu w szpitalach
        > miałabym niezłego stracha. Chyba się uporządkują do czerwca?
        > Kasia

hej też sobie pomyślałam, że w obecnym stanie służby zdrowia połowa roku to
        najlepszy okres na udawanie się do szpitala. Już po bałaganie, a jeszcze się
        nie skończą pieniądze (jak w grudniu czy listopadzie)smile

M.
    • ptasia4 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 09.01.04, 08:59
      Cieszę się juz na ten odległy czerwiec.
      Trzymajcie się!
      • reni28 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 18.01.04, 10:54
        cze. Gardło wysiada mi na maxa co ma robić? Boję sie togo czerwca jak diabli,
        ale z drugiej strony mogłby byc juz lipiecsmile
        • reni28 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 18.01.04, 11:04
          czy coś juz przytyłyście? Bo ja Mam apetyt jak nigdy. Ja przytyłam już
          niestety 3 kg jestem załamana tym bo jak tak dalej pójdzie to przybędzie mi z
          20 kg więcej. Ale co zrobićsmile) Trzeba będzie walczyć z nadwaga po porodzie.
          • amoran Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 19.01.04, 09:30
            Właśnie zaczał sie mi się 19 tydzień. Wydaje mi się, że już powoli zaczynam
            wyczuwać ruchy dzieciatka. Na razie są bardzo delikatne, więc cierpliwie
            czekam na mozniejsze kopniaczki. Jak do tej pory przytyłam kilogram. Wydaje mi
            się, że w najbliższych tygodniach ta waga się powiększy, ponieważ mam coraz
            większy apetyt.

Mam termin na 21 czerwca i już sie nie możemy z mężem doczekać narodzin
            maleństwa.

Pozdrawiam wszystkie mamy

Ania
    • monic73 Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 19.01.04, 09:34
      Cześć!Mam na imię Monika i termin porodu wypada mi na 9 czerwca.Trzymajcie się
      cieplutko.Pozdrawiam.
    • fey Re: CZERWCOWE MAMY 2004 - odezwijcie sie 20.01.04, 10:31
      Ja tez bede czerwcowa mamusia wink)) ale tak dokladnie to mi pani doktor jeszcze
      nie powiedziala, ciekawe dlaczego???

Pozdrawiam Mamuski i Brzuszki wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka