karotkas 14.04.09, 09:36 Chcialabym sie dowiedziec jak mozna zainstalowac suwaczek na tym forum? Bo juz go mam i jakis tam kody tez ale nie wiem jak go zalaczyc zeby sie pokazwyal przy mojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markus0123 Re: suwaczki 14.04.09, 09:51 Też bym się chciał dowiedzieć Nie wiem czemu ale ten sam suwaczek na tym gazeta.pl mi nie działa a na innych działa bez większych problemów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: suwaczki 14.04.09, 22:39 Są dwie metody wstawienia suwaczka. Pierwsza to link tekstowy, kodowany HTML. Mooi, ty masz wstawiony kod html do wyświetlenia obrazka na www, a na silniku forum on nie zadziała. Twój kod tłumczy się tak: a to początek linku href wprowadzenie adresu w cudzysłowie masz adres do strony z suwaczkami img to polecenie wyświetlenia obrazka border informuje o rozmiarze ramki wokół obrazka src wskazuje źródlo obrazka, czyli twój osobisty suwaczek /a to zamknięcie linku Żeby zadziałało, powinno wyglądać tak: a href= w cudzysłowie adres twojego suwaczka pomiędzy trójkątnymi nawiasami napis w stylu "Nadchodiz potomstwo" na koncu /a Trójkątne nawiasy zostają jak jest. Więcej szczegółów w instrukcji Piecyka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1&w=15740694__________________________________ Opcja numer 2 to BBCode. Instrukcja jest tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10003&w=84394513&a=84395346 Podstawowy kod to img - adres suwaczka /img kod ma być w nawiasach kwadratowych Serwisy suwaczkowe podają taki kod jako "for forums" albo wprost piszą, że to BBCode, tylko są dwie wersje i ma być ta bez znaku =. Markus, tobie nie działa, bo używasz innego kodowaia niż to, które rozumie silnik forum gazety. Nie IMAGE, tylko IMG I powywalajcie z sygnaturek te linki do stron suwaczkowych, sam adres suwaczka wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Mika bardzo Ci dziękuję za pomoc:) 14.04.09, 22:44 lepiej bym w życiu tego nie zrobiła. A testujemy na Forum testowym czyli tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1 Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Mika bardzo Ci dziękuję za pomoc:) 14.04.09, 22:46 Polecam się Ja bym zrobila lepiej, ale to pewnie koło długiego weekendu, jak będę cierpieć na nadmiar czasu Ale wtedy podepnę ci się pod wątek z informacją netykietową, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Mika bardzo Ci dziękuję za pomoc:) 15.04.09, 07:06 dołączam się z podziękowaniami dla Miki ale mam inny pomysł: może raczej uaktualnimy suwaczkową instrukcję, którą ja zrobiłam kiedyś tam, ho ho ho...... stary wątek się zarchiwizował, więc jeszcze przed tym długim weekendem postaramy się założyć nowy, żeby był czas na udoskonalanie instrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Korekta 14.04.09, 22:45 Tu jest poprawny link do instrukcji Piecyka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1&w=15740694 No i wszelkie testy sygnaturki wolno przeprowadzać tylko i wyłącznie na forum testowym, NIE TU. Odpowiedz Link Zgłoś