agusia1812 08.07.09, 12:51 DZIEWCZYNY JAK ROZROZNIC SKURCZE OD STAWIANIA SIE BRZUCHA,JESTEM 31TYGODNIU NIERAZ MNIE COS SZCZYKA W DOLE BRZUCHA CZY POKŁUWA TO SA TE SKURCZE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia1812 Re: skurcze???? 08.07.09, 12:52 dodam iz biore fenoterol bo brzuch mi sie stawia na skale i niewiem czy to nazywa sie skurczami ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
meggi502 Re: skurcze???? 08.07.09, 13:00 jak skurcze to napina się cała macica, i brzuch robi się twardy a nie na "dole coś strzyka" jeśli na prawde Cie to niepokoi to może zgłoś się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia1812 Re: skurcze???? 08.07.09, 13:42 ale z tego co tu nieraz czytam to pisaly dziewczyny ze skurcze sa poloczone z bolem a stawianie sie to inna sprawa ,,,,ja juz glupia jestem ,mnie nieraz cos kluje w dole czy wy tez macie takie dolegliwosci jak klucie ?na etapie 31 tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
blenusia Re: skurcze???? 08.07.09, 15:29 Nikt nie wytlumaczy dokładnie co to skurcze, ja pierwszą ciąże zaczęłam rodzić w 34 tc i wszyscy mówili to pani nie wie co to skurcze?? A niby kurde pierwszy raz to skąd to można wiedzieć...? Ja najlepiej opisałabym to że stawianie to twardnienie, jak skala i moze byś dośc nieprzyjemne. A skurcze to poprostu ból, taki jak na okres...albo moze lepiej: jak kolka, taki skurcz mięśni, brzuch nie jest aż taki twardy ale boli. Mniej lub bardziej, ale boli. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia26 Re: skurcze???? 10.07.09, 23:24 Ja tez mam podobnie, u mnie 27 tc, luteina i bardzo oszczedny tryb zycia. Brzuch twardnieje, ale tez w dole czesto pobolewa. Nie wiem sama juz co mam myslec bo np. w ksiazce " w oczekiwaniu na dziecko" jest napisane, ze w 7 mies. moga wystepowac bole podbrzusza. To moja druga ciaza, w pierwszej bylo podobnie i corcia (zdrowiutka) urodzila sie po terminie. Staram sie nie denerwowac /chociaz to trudne/, duzo lezec no i obowiazkowo wizyta u ginekologa co dwa tygodnie, zeby sprawdzic czy nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
zmija9 Re: skurcze???? 11.07.09, 12:20 Jeśli coś cię niepokoi to porozmawiaj z lekarzem. Ale uwierz mi jeśli będziesz miała skurcze porodowe to będziesz to wiedziała - przede wszystkim są miarowe - występują regularnie np co 10 min. Ja też jestem teraz w 31 tyg w drugiej ciąży i czasem mam jakies kłucia w dole brzucha ale się tym nie przejmuje bo twardnienia brzucha to dla mnie temat nie znany.Po prostu czasem się nachodzę albo nanoszę (córcia 10mies i muszę poleżeć bo mi ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś