kizia83 03.09.09, 00:26 Wstyd mi strasznie, ale stało się. Tabletka duomox została pomylona z ta od grzybicy. Nie mogę skontaktować się z lekarzem. Ciąża 5,5 miesiaca. Nie wiem co robić. Boję się ze moze zaszkodzić to dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efidorek Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 09:03 hmm, clotrimazol to tabletki dopochwowe, jakim cudem ją połknęłaś Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 09:39 Trzeba liczyć na dobrą pracę soków trawiennych. Spokojnie, choć sama też pewnie bym lekko panikowała. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 09:44 tabletki te są niebezpieczne w I trymestrze.. ja jestem w III i lekarz właśnie na grzybice zalecił cLOtrimazolum.. ale ja dostałam dopochwowe globulki.. tab doustne tez są??? Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu o matko! 03.09.09, 10:24 ale ja dostałam dopochwowe globulki.. tab > doustne tez są??? ona też dostała dopochwowe i napisała, że pomyliła z duomoxem. Radzę więcej skupienia autorce wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: o matko! 03.09.09, 11:06 o matko o jezuuu o boszzze...!!!! nie wiem co to jest duomox. nie podniecaj się ..bo jeszcze cos ci sie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 10:22 smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 10:23 I ja sie nie spotkałam z tym lekiem w wersji doustnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 11:46 Smacznego Tabletko dopochwowe doustnie gratuluję Nie panikuj kobieto, strawisz i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolenki25 Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 20:51 W sumie lepiej w tą stronę, gorzej byłoby duomox... fakt podobne. Myślę że nic ci nie powinno od jednej tabletki się stać. Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 22:14 Nic się nie stało Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 03.09.09, 23:36 Chciałabym zobaczyć minę lekarza, do którego w końcu się pewnie dodzwoniłaś Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenanaw Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 04.09.09, 11:34 Nikt nie jest nieomylny... Clotrimazolum występuje w postaci tabletek dopochwowych,kremu lub płynu Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 04.09.09, 13:34 Duomox i clotrimazol faktycznie mają podobne rozmiary więc przy solidnym roztargnieniu moze zdarzyć się taka fatalna pomyłka i wcale to nie jest aż tak dziwne jak reakcje na ten wątek. Zdarzają się pacjenci co połykają czopki doodbytnicze, to faktycznie mozna by się zastanowić czy wszystko z nimi ok. Szczerze mówiąc lepiej by się stało gdyby to Duomox trafił do pochwy, niż Clotrimazol do zołądka.Najlepiej w takiej sytuacji, jesli jesteś na tyle odważna od razu sprowokowac wymioty zanim tabletka się wchłonie. Ale jest szansa, ze będziesz żyć no i pozbedziesz się grzybów z przewodu pokarmowego Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa443 Re: Pilne. Połknęlam tabletkę clotrimazol w ciaży 04.09.09, 14:20 Żeby było śmieszniej ja zażyłam provag dopochwowo....hihihihi... Odpowiedz Link Zgłoś