Dodaj do ulubionych

Kiedy testować?

19.10.09, 10:41
Dziewczyny, od 2-3 mcy mam bardzo nieregularne okresy. Mimo to od września
staramy sie o 2 dziecko. I tu pytanie- kiedy zrobic test, zeby był wiarygodny?
Ostatnie 2 cykle okres spóźniał mi sie o 9-14 dni, ale przedtem, przez 5 lat
(od ostatniej ciąży) był jak w zegarku- co 32 dni. Według 'starych' wyliczeń
wypadałby 20 października, wiec już dziś zrobiłam test i wyszła jedna kreska
sad I teraz nie wiem, czy to już skreśla mi ten miesiąc (test był super czuły)
czy powinnam dać sobie jeszcze z tydzień szansy? Dodam, ze nie mam żadnych
'ciążowych' objawów- poza silnymi bólami brzucha jakieś 1,5 tyg temu.
Obserwuj wątek
    • mikusia_k Re: Kiedy testować? 19.10.09, 12:06
      główne pytanie to nie ile dni będzie miał cykl (bo tego nawet najstarsi górale
      nie wiedzą) tylko kiedy była owu???
      proponuję od przyszłego cyklu robić testy owu lub chodzić na monitoring lub
      obserwować śluz i temperaturę i do zdiagnozowanego dnia owu dodać 14 dni - wtedy
      powinna wypadać @

tego dnia testować...

no chyba,że owu potwierdzisz na 100% monitoringiem lub testami - to do
      konkretnego dnia owu dodaj 10 dni i zatestuj testem o czułości '10 (np.
      bobo-test - niebieski lub Acon)

dołączam moje testy owu-bieżące - dziś 2 tłuste takie same kreski czyli owu w
      granicach 24-36h po takim teście ... czyli jutro smile

https://lh3.ggpht.com/_zRTBw0ZNTNs/StwgfTlN9GI/AAAAAAAAAQA/iwxCCFSuybg/s640/DSCN3515.JPG
      • kotikota Re: Kiedy testować? 19.10.09, 12:18
        Dzięki za podpowiedź!
        Strasznie się stresuję bo po pierwsze rozwalił mi sie kompletnie cykl, a po
        drugie, z racji zawodu, najbardziej pasowałoby mi 'wstrzelić się' w wakacje-
        czyli jeśli nie zajdę w tym cyklu, to góra w następnym, a jak nie, to rok
        czekania sad
        Mieszkam w UK, wiec prywatny ginekolog odpada, a zwykły GP kaze mi sie pewnie
        zgłosic za rok jeżeli nic nam nie będzie wychodziło.
        Co do owulacji to dlatego wspomniałam o dosć intensywnych bólach w dole brzucha
        jakieś 10-11 dni temu. Zwykle mam 1 taki dzień w miesiacu kiedy boli mnie
        brzuch, akurat w połowie cyklu, wiec zakładam, ze to z powodu zbliżajacej
        się/trwającej owulacji. Tym razem jednak ból był taki, hmm, inny i trwał 2-3
        dni. Stąd sie nakręcam, ze może po prostu muszę poczekać jeszcze ze 3 dni (ból
        ustąpił jakieś 10 dni temu, od kilku dni mam po 37-38 stopni). Martwią mnie
        tylko te testy- kupiłam te o których mówisz, wiec nawet jeśli to jeszcze ze 3-4
        dni to i tak już powinny wychodzić.
        • ada600 Re: Kiedy testować? 19.10.09, 13:28
          Witaj
          Myśle że powinnaś odczekać jeszcze ze 3 dni i jak @ nie bedzie powtórzyć test ,
          a może zrób Bhcg . Ja mam taki sam problem od 2 cykli mam totalnie rozjechane
          przez angine ropna w zeszłym cyklu do tej pory jak zegarku. Ja mierze i
          prowadze obserwacje śluzu i u mnie jest 17 dni po owu ( temp sie utrzymuje jak w
          fazie lutealnej). Robiła już 3 testy wszystkie ujemne a @ rak . Wiec czekam i
          myśle że powinnaś jeszcze odczekać.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka