mag7714 17.03.04, 12:45 Dziewczyny pomózcie mi zinterpretować wyniki HCG.Robiłam tydzien temu,ok 4-5 tygodnia ciąży i wyszło 653,4 mIU/ml.Czy to dobrze?Ja nie mam pojęcia,a jeszcze stresuje sie bolami brzucha i jajników.Do lekarza ide za tydzien(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atlantis75 Re: beta HCG 17.03.04, 13:44 mag7714 napisała: > Dziewczyny pomózcie mi zinterpretować wyniki HCG.Robiłam tydzien temu,ok 4-5 > tygodnia ciąży i wyszło 653,4 mIU/ml.Czy to dobrze?Ja nie mam pojęcia,a > jeszcze stresuje sie bolami brzucha i jajników.Do lekarza ide za tydzien(( Spokojnie )) Wyniki masz dobre jak na 4-5 tydz. ciąży. Robiłam wyniki w 5 tyg. (licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki) i wyszedł mi Beta HCG ? 697.7. Tearz jest już wyższy o kilka tysięcy, a tameten wynik jak powiedział mi ginekolog, był odpowiedni do wieku maleństwa. Bólami też się nie stresuj, jeżeli nie towarzyszy im brązowe lub czerwonawe plamienie, to znaczy że macica się rozciąga, żeby maluszek zajął jak najlepsze miejsce. Pozdrawiam. Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
bylinka Re: beta HCG 17.03.04, 17:12 Jeden wynik HCG nic Ci nie powie poza tym, ze jestes w ciazy, ale nic jak ciaza sie rozwija. W tym celu nalezy zrobic seryjne oznaczenia o zobaczyc jak przyrasta, w zdrowej ciazy przyrost powinien byc 66% w ciagu 48 godzin, albo podwajac sie w ciagu 72 godzin. Najlepiej poczekaj do USG i wtedy zobaczysz jak ciaza sie rozwija, to jest najlepszy test. U mnie HCG sie podwajalo, a bylam w ciazy pozamacicznej. Odpowiedz Link Zgłoś