04.02.11, 02:55
Witam kochane.
Od jakiegos czasu staramy sie z mezem o dzidziusia.9 miesiecy temu przestalam brac tabletki. przez 6 miesiecy nie mialam okresu, okazala sie , ze moj poziom Prolaktyny byl za wysoki i dlateego nie mialam miesioaczki. wszystko zostalo jednak unormowane, dostalam miesiaczke w grudniu i styczniu, prolaktyna w normie.
wczoraj powinnam byla dostac nastepna miesiaczke i jej nie dostalam. robilam test ciazowy juz pare dni temu i wyszedl negatywny.sadsad ale czuje sie okropnie-slaba, zmeczona, czasami mam mroczki przed oczami, boli mnie brzuch-mam takie ukucia, szczegolnie z prawej strony na dole, bola mnie tez troche plecy...nie czuje sie raczej, jak przed miesiaczka, bo ten bol jest troszke inne i nasila sie wieczorem...jesli by to byla ciaza, to mysle, ze do zaplodnienia moglo dojsc ok 2 tyg.
czy test mogl sie pomylic???????czy to moze byc ciaza???dodam, ze mieszkam w uk i na badanie z krwi moge sie umowic, ale pani pow. ze to moze potrwac 2 tyg bo sa 'busy://dziewczyny trzymajcie prosze kciuki aby to jednak byl dzidzius!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • blacky_cat Re: POMOCY!! 04.02.11, 05:57
      "robilam test ciazowy juz pare dni temu"
      Skoro wczoraj miałaś termin na miesiączkę,to spróbuj jeszcze raz.Często test może nie wykryć ciąży tak wcześnie,dlatego na każdym teście jest napisane i w ogólnie przyjętej teorii,że test się robi w dniu spodziewanej miesiączki a nieraz to lepiej i kilka dni późniejsmile
      Więc możliwe,że jest dzidziuś ale gdyby test wyszedł pozytywny to leć do lekarza,bo taki ból brzucha i mroczki przed oczami i ogólne złe samopoczucie nie wróża nic dobrego.Na objawy ciąży jeszcze za wcześnie.Także koniecznie zrób test a w razie pozytywu chuchaj na zimne !! smileTrzymam kciuki !!
    • horpyna4 Re: POMOCY!! 04.02.11, 08:32
      Jeżeli ustaliłaś termin miesiączki wyłącznie na podstawie kalendarza, to może być on zupełnie wzięty z sufitu.

Miesiączka nie jest czymś samoistnym, tylko następstwem owulacji i następuje ok. 2 tygodni po niej. A owulacja może się opóźnić z bardzo wielu powodów, więc i miesiączka będzie wtedy później.

Za wysoka prolaktyna również nie blokuje samej miesiączki jako takiej, tylko właśnie owulację.
    • zloty.strzal Re: POMOCY!! 04.02.11, 09:09
      Zrobiłaś taki tytuł posta, że myślałam, że naprawdę coś się stało strasznego.
      • kr_ka_11 Re: POMOCY!! 04.02.11, 09:23
        albo zrób test ciążowy z krwi, najpewniej.

• varia1 Re: POMOCY!! 04.02.11, 09:40
      a tej POMOCY!! to wzywasz po to żebyśmy potwierdziły ciążę wirtualnie, czy po to żeby trzymać kciuki za powodzenie akcji dzidziuś?

w temacie wątku - powtórz test za kilka dni
      objawy które opisałaś mogą być początkiem jakiejś zwykłej infekcji równie dobrze jak i ciąży więc jeśli test ponownie wyjdzie negatywny mniej więcej po tygodniu od spodziewanego terminu miesiączki, udaj się do lekarza
    • mama_vinca Re: POMOCY!! 04.02.11, 11:03
      Kup sobie digital test clear blue i zrob jeszcze raz.
    • kasiak37 wklejone przez moderatora 04.02.11, 13:21
      #
      Re: pomocy!!
      minniemouse 04.02.11, 05:01 Odpowiedz
      trzymam kciuki smile

test moze sie mylic, pewnie
      ale sadze ze lepiej by bylo zebys i tak wybrala sie do lekarza jak najszybciej
      bo objawy moga wskazywac takze na jakies zapalenie, to potrzebowalabys po prostu lekow od zaraz.

ale - jak mowie - TRZYMAM KCIUKI !!! smile

Minnie
      • domisku25 Re: wklejone przez moderatora 04.02.11, 22:55
        no dziewczyny zrobila test dzis rani i negatywny...sadsadsad
        moj poziom prolaktyny byl bardzo wysoki, pano doc pow., ze to dlatego nie mialam miesiaczki tyle miesiecy i byla to prawdopodobnie reakcja na srodki antykoncepcyjne, ktore bralam przez 4 lata, po ich odstawieniu miesiaczka sie zatrzymala.
        teraz chyba najbardziej zaluje tego, ze w ogole je bralam-ale za pozno na zale...
        strasznie mi przykro, ze to nie ciaze, a pewnie znowu jakies zmiany hormonalna...juz trace nadziejesadsadsad
        dzwonilam do lekarza i mam wizyte 7 marca, bo jak pow Pani w przychodni-to nie emergencysadsad
        czy ktoras z was miala problemy z prolaktyna????
        i jak szybko zawszlyscie w ciaze od rozpoczecia staranconfused?smilesmile
        chyba mam opsesje...ale tak bardzo pragne dziudziusiasad
        • kasiak37 Re: wklejone przez moderatora 04.02.11, 23:16
          prolaktyna tak,antykoncepcja hormonalna-nie.Bralam tabletki 17 lat w ciaze zaszlam w pierwszym cyklu staran po naturalnej miesiaczce.
          • domisku25 Re: wklejone przez moderatora 12.02.11, 20:44
            we srode ide do lekarza zrobic ten test z krwi...no masakra jakas, robie te testy i wychodza negatywnie, ale cos im nie wierze-czuje sie strasznie, nie mam kresu, bulgocze mi w rzuchu i boli mnie jajnik, troche mi niedobrze...i tak podswiadomie mysle sobie, ze to jednak ciaza...w ktora zajsc moglam miedzy 15 stycznia a poczatkiem lutego- to moze to dla zwyklych testow zawszesniej?
            • sanpja Re: wklejone przez moderatora 21.02.11, 16:40
              Daj znać czy ciąża?
              • domisku25 Re: wklejone przez moderatora 07.04.11, 01:51
                sanpja napisała:

> Daj znać czy ciąża?

nie, to nie byla ciaza... i dalej nic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka