Dodaj do ulubionych

Zespól LUF

28.04.11, 21:33
ot i nowy problem. Jak juz dostalam zielone swiatlo od gina, to okazalo sie ze nie zaszlam w ciaze bo mam "lufe" na jajniku (jajeczko nie pekło). Wrocilam do domu, poczytalam w necie i jestem przerazona. Macie jakies doswiadczenia w tym wzgledzie?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Zespól LUF 29.04.11, 08:43
      Tak - po prostu czasem nie pęka. Wchłania się samo lub po progesteronie. Jak są duże pozostałości po jajeczkach, wycisza się jajniki antykoncepcją.
      Pytanie brzmi - masz to zdiagnozowane w jednym cyklu, czy częściej się zdarzało? Zostało jakieś stare, czy to świeża pozoztałość? U mnie częściej się zdarzało przy braku leczenia PCO, przy leczeniu, potem przy wspomaganiu owulacji przez CLO, pęcherzyki pękały (choć też nie zawsze, jeden cykl monitorowany był też taki niepęknięty).
      • chiyo28 Re: Zespól LUF 29.04.11, 09:00
        Mam LUF. Od półtora roku praktycznie każdy cykl jest monitorowany i dostaje w odpowiednim momencie zastrzyk z Ovitrelle na pękniecie. Teraz w lutym miałam laparoskopie i nacieli mi otoczki jajników ( to powinno troszke pomóc w uwalnianiu jajeczek).
    • cyganka00 Re: Zespól LUF 29.04.11, 20:24
      Na razie zdiagnozowano mi w zeszłym miesiącu. Teraz w polowie cyklu pierwszy raz ide na monitorowanie. Jedną ciązę mam za sobą, w grudniu poronienie- także nie bylo tak od zawsze, oby to sie nie zmieniło od poronienia.
      • nglka Re: Zespól LUF 02.05.11, 00:44
        2 cykle w roku mogą być patologiczne i o niczym to jeszcze nie świadczy.
        • cyganka00 Re: Zespól LUF 02.05.11, 09:33
          Dzieki za nadziejesmile 9 maja ide na monitoring i trzymam kciuki zeby twoje slowa sie okazaly prawdziwe w moim przypadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka