Dodaj do ulubionych

Starania o dzidzie :-)

08.05.04, 10:41
Czesc smile

Staramy sie o dzidzie, bedzie to nasz 4 cykl staran.
Po zakonczeniu pigulek strasznie rozlegulowaly mi sie cykle ... 28, 19, 23 ...
Pociesza mnie ten ostatni, wyglada na to ze wszystkko sie unormowywuje.
Zaczelam brac wiesiolek, to bedzie nasz pierwszy cykl staran z wiesiolkiem.
Zobaczymy jak zadziala.

Wpisujcie sie "majowki" ... jak Wam poszlo w tym pieknym zielonym miesiacu w
ktorym wszystko budzi sie do zycia. W pracy odkrylam dwa ptasie gniazdka ...
mam nadzieje ze to dobra wrozba.

Pozdrawiam
Nika
Obserwuj wątek
    • aprze Re: Starania o dzidzie :-) 08.05.04, 21:33
      cześć
      aby mieć drugie dziecko staraliśmy się około 6 miesięcy
      Życzę powodzenia
      Agnieszka
    • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 09.05.04, 13:39
      Czesc Nika!
      My bedziemy starac sie po raz trzeci. Nie mamy jeszcze dzieci. Czy mozesz
      napisac, jaki preparat wiesiolka stosujesz? Widzisz roznice?
      Jesli chodzi o mnie, to na razie 3dc, wiec na efekty majowych staran trzeba
      bedzie jeszcze dlugo czekac. Mam nadzieje, ze bedziemy sie wspierac na tym
      watku.
      Pozdrawiam serdecznie Wszystkie majowe dziewczyny!
    • agniesej Re: Starania o dzidzie :-) 09.05.04, 13:53
      Dziewczyny nie zapomnijcie też o kwasie foliowym-popularny FOLIK do nabycia w
      aptece bez recepty.Mi gin polecił żebym łykała go razem z mężem smile
    • 73nikusia Witajcie :-) 09.05.04, 18:13
      Jakie piekne niedzielne popoludnie ... wlasnie wrocilismy z mezem z drugiego w
      dzisiejszym dniu spaceru, tym razem do uroczego parku niedaleko naszego
      mieszkania.

Klara, pewnie ze bedziemy sie wspierac. Bede czesto tu zagladac i dzielic sie z
      Wami moimi "sukcesami" smile Bo przeciez fakt iz nie udalo sie za danym razem po
      czesci jest "sukcesem", jak mowi moj maz, gdyz znow mozna sie starac, a co tu
      duzo mowic to staranie sie jest bardzo przyjemne.

Co do wiesiolka to biore preparat firmy Gal. Zazywam go od kilku dni, 6 dc,
      nalezy brac wiesiolek od pierwszego dnia cyklu do dnia owulacji. Potem
      spokojnie czekac czy sie udalo. Biore go trzy razy dziennie po jednej tabletce.
      Co do efektow odczuwalnych ... brak ... ale ja wogole jestem typowym
      przykladem "bezobjawowca" - smiesznie brzmi. Chyba dlatego ciezko okreslic
      dzien owulacji. Zadnych objawow, nic nie pobolewa, zadnych kuc w dole
      brzucha ... jedyne co moge sobie okreslic to ta teoretyczna owulacje jako
      polowe cyklu. Ale z tym jest trudno bo cykle mi sie totalnie rozlegulowaly.
      Ale jakos to bedzie.

Co do kwasu foliowego to odkrylam nowy preparat. Kwas foliowy firmy PURITAN'S
      PRIDE, 250 tabletek kosztuje 15 zlotych. Chyba go zaczne kupowac zamiast
      Folik'a.

Dla meza radze zakupic Salfazin, 100 tabletek 25 zlotych.
      W tym miesiacu chcialam sprobowac tez testow owulacyjnych, ale jak na zlosc
      wymiotlo je ze wszystkich aptek.

Pozdrawiam Was Majowki, i czekam na wiadomosci od Was.
      Sama nie omieszkam napisac co i jak w maju ...

Nika

• klara_76 Re: Witajcie :-) 10.05.04, 06:58
        Dzieki za info o wiesiolku. Dzisiaj na pewno zakupie. Jesli chodzi o kwas
        foliowy to ja zazywam standardowy folik, juz od listopada.
        Co do objawow owulacji, to nigdy nie mialam z tym problemow. Czuje klucie i
        pobolewanie z prawej badz lewej strony. Dlatego wydawalo mi sie, ze zajscie w
        ciaze w moim przypadku nie bedzie problemem. W marcu, kiedy zaczelismy
        starania, bylam prawie pewna, ze sie udalo (tym bardziej, ze bylismy na
        urlopie, wiec warunki super!). Ale niestety ani w marcu, ani w kwietniu nici. W
        marcu mialam oczywiscie wszystkie objawy ciazy - zmeczenie, obrzmiale piersi,
        pobolewanie dolem brzucha... W tym cyklu natomiast zero - zadnych obrzekow,
        zmeczenia, po prostu nic. Pomyslalam, ze skoro jest inaczej, to pewnie
        zaskoczylo (a i cykl dluzszy niz zazwyczaj). Staram sie nie zwariowac, bo
        przeciez niedlugo sie staramy. Wiekszosc moich kolezanek zaskoczyla srednio po
        4-5 miesiacach staran. Wszystko wiec przed nami. A maj jest takim pieknym
        miesiacem!!! Pozdrowienia!
    • rutkam Re: Starania o dzidzie :-) 09.05.04, 22:10
      Cześć
      Majowy to nasz drugi cykl starań o pierwszego dzidziusia,dziś 14 dc ,myślę że
      już po owulacji no i będę czekać na późniejszy efekt.Mam nadzieję że się
      doczekam....
      Pozdrawiam starające się!!!!!!!!!!!
    • niunkag Re: Starania o dzidzie :-) 10.05.04, 11:42
      Cześć Dziewczyny,
      u mnie pierwsze majowe starania juz zakończone (w zasadzie przełom kwietnia i
      maja smile. W tej chwili 30dc i zero objawów ciąży, więc czekam już z
      niecierpliwością na @ mając nadzieję, że załapię się na drugie majowe strania
      pod koniec miesiąca. Cykle mam ok 33 dniowe, więc owu przypada pomiędzy 20-23dc
      mniej więcej, ale ten ostatni był jakiś dziwny. To był mój pierwszy cykl z
      wiesiołkiem i powiem Wam, że był on jakiś dziwny, tzn. pierwszy raz odkąd
      podjęliśmy próby nie podskoczyła mi tempka, pomimo, że miałam śluzik i czułam
      ból owulacyjny. Wogóle w tym cyklu moj tempka zachowywała się jakoś dziwnie,
      skakała i spadała co 3-4 dni o kilka dobrych kresek. Dlatego po ostatnich
      staraniach nie mam cienia nadziei, że coś z nich wyjdzie. Zastanawiam się tylko
      czy powinnam dalej stosować ten wiesiołek, bo to był pierwszy cykl "na"
      wiesiołku i jakoś tak dziwnie zachowywał się mój organizm??? Czy zdażyło się
      Wam coś takiego???
      To będzie nasz 4 cykl starań.
      pozdrawiam Was gorąco i trzymam za nas kciuki
      Niuńka
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 10.05.04, 16:13
        To znowu ja. Niunka - a ja idac w slady Nikusi postanowilam zakupic wiesiolek.
        Doswiadczenia nie mam, ale mam za to nadzieje, ze bedzie bez
        wiekszych "szalenstw". Jutro wyjezdzam sluzbowo na pare dni. Na szczescie to
        dopiero poczatek cyklu (4dc), wiec powinnam wrocic przed godzina 0... Trzymam
        kciuki za wszystkie starajace sie!!! Pozdrowienia
    • niunkag Re: Starania o dzidzie :-) 10.05.04, 11:46
      Cześć Dziewczyny,
      u mnie pierwsze majowe starania juz zakończone (w zasadzie przełom kwietnia i
      maja smile. W tej chwili 30dc i zero objawów ciąży, więc czekam już z
      niecierpliwością na @ mając nadzieję, że załapię się na drugie majowe strania
      pod koniec miesiąca. Cykle mam ok 33 dniowe, więc owu przypada pomiędzy 20-23dc
      mniej więcej, ale ten ostatni był jakiś dziwny. To był mój pierwszy cykl z
      wiesiołkiem i powiem Wam, że był on jakiś dziwny, tzn. pierwszy raz odkąd
      podjęliśmy próby nie podskoczyła mi tempka, pomimo, że miałam śluzik i czułam
      ból owulacyjny. Wogóle w tym cyklu moj tempka zachowywała się jakoś dziwnie,
      skakała i spadała co 3-4 dni o kilka dobrych kresek. Dlatego po ostatnich
      staraniach nie mam cienia nadziei, że coś z nich wyjdzie. Zastanawiam się tylko
      czy powinnam dalej stosować ten wiesiołek, bo to był pierwszy cykl "na"
      wiesiołku i jakoś tak dziwnie zachowywał się mój organizm??? Czy zdażyło się
      Wam coś takiego???
      To będzie nasz 4 cykl starań.
      pozdrawiam Was gorąco i trzymam za nas kciuki
      Niuńka
    • 73nikusia Hej hej :-) 10.05.04, 19:39
      Witam z poczatkiem tygodnia.
      Wiecie ... caly czas w staraniach o dzidzie mowi sie ze nalezy sie odstresowac,
      zrelaksowac, niedenerwowac ... a ja poprostu nie mam szans tak zyc i
      jednoczesnie pracowac. Staralam sie isc do pracy z dobrym nastawieniem ... ale
      zaraz po 5 minutach przebywania w biurze od razu przypomnialam sobie dlaczego
      tak nie lubie tam chodzic. Mam super kolezanki i kolegow ... lubie swoja
      prace ... bardzo ... zawsze chcialam to robic ... ale moj szef ... szkoda gadac.

Ale sprobujmy o czym innym.

Dzis moj maz sie rozchorowal. No i nie wiem jak to bedzie z naszym staraniem
      sie o maluszka w tym cyklu.
      Niby nie bierze antybiotykow, ale ... no wlasnie poradzcie, czy z takim
      chorowitkiem mozna starac sie o dzidzie? Hi hi hi ...
      Tym razem mialam 23 dc, wiec teoretyczna owulacja ma nadejsc w czwartek. Nie
      wiem kiedy przyjdzie tak naprawde bo tak jak pisalam nie mam zadnych
      objawow ... wiec my na pelny zywiol.

Wiec co myslicie o tym moim chorowitku, nadaje sie czy nie smile smile

Nie chcialabym odpuscic tej majowej szansy.

Piszcie prosze co u Was... czekam na dobre wiesci.

A co do wiesiolka, to na swoim przykladzie, moge powiedziec ze wkoncy wiem co
      to znaczy objaw sluzowy. Nigdy wczesniej nie mialam a teraz mam. Zobaczymy co z
      tym bedzie smile smile

Klara namawiam serdecznie na wiesiolek

Pozdrawiam Nika

• klara_76 Re: Hej hej :-) 10.05.04, 20:54
        Hejka!
        Dzisiaj mialam szalenczy dzien i nie zdazylam dotrzec do apteki. Postaram sie
        jeszcze jutro przed wyjazdem. Mam nadzieje, ze w 5dc tez mozna zaczac go
        zazywac. Nika, jesli chodzi o infekcje, to ja w kwietniu musialam zazywac
        antybiotyk, a mimo to nie odstapilismy od staran (choc, jak sie okazalo
        nieskutecznych). Tak wiec jesli chodzi o Wasze starania - wszystko zalezy od
        tego, jak bardzo jestescie zdeterminowani... Ja caly czas mam nadzieje, ze do 3
        razy sztukasmile Poniewaz jestes juz w 23dc, to bede z niecierpliwoscia czekac
        najpierw na efekty Waszych staran. Mam nadzieje, ze to beda 2 kreski, ktorymi
        pozniej my sie "zarazimy"! Powodzenia, k.
        • 73nikusia Re: Hej hej :-) 10.05.04, 21:19
          Czesc Klara

Spiesze doniesc ze to nie 23 dzien cyklu ... tylko mialam ostatnio 23 dniowy
          cykl. A dzis mam 7dc i wg statystyki za trzy dni nastapi owulacja ... mam
          nadzieje ze moze jakies dodatkowe objawy mi pomoga ten dzien "namierzyc"
          dokladniejszy sposob.

Zgodnie z rada bedziemy sie starali nie baczac na przeziebienie ...

Pozdrawiam Nika
          • klara_76 Re: Hej hej :-) 11.05.04, 06:12
            Nika, w takim razie jestesmy w bardzo podobnej sytuacji. Ja ostatnio mam ponad
            30-dniowe cykle, wiec na owu musimy poczekac jeszcze co najmniej 10 dni (dzis
            5dc). Dzisiaj wyjezdzam sluzbowo na kilka dni, wiec nie bedzie mnie chwile na
            formu. Mam nadzieje, ze watek nie zginie! Co do wiesiolka, to wczoraj mialam
            szalenczy dzien i nie udalo mi sie dotrzec do apteki, ale mam nadzieje zrobic
            to jeszcze dzis przed wyjazdem. Trzymam kciuki za Was wszystkie!
    • aniamc Re: Starania o dzidzie :-) 11.05.04, 08:13
      Cześć!!!My z mężem też stasramy sie o dzidzię.To nasz 3 cykl.No i mam
      nadziję,że zobaczę w końcu te dwie kreski.....Birę folik,a męża szpikuję
      jogurtami.Dziś mój 8 dc.Pozdrawiam Ania!!!!
    • bee_bee Re: Starania o dzidzie :-) 11.05.04, 12:41
      Cześć! Maj jest 3 już kontynuacją naszych starań o dzieciaczka - mam nadzieję,
      że tym razem udaną smile Na wszelki wypadek zintensyfikowaliśmy starania, już od
      samego początku wink
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 11.05.04, 13:08
        Czesc dziewczyny, ja jeszcze przed wyjazdem, w biegu... Widze, ze starajacych
        sie 3 raz jest co raz wiecej na tym watku. Dziewczyny, do trzech razy sztuka,
        prawda? Trzymajcie sie cieplutko. Niedlugo sie odezwe. K.
        • bee_bee Re: Starania o dzidzie :-) 12.05.04, 13:02
          No to trzymam za nas wszystkie kciuki!
    • 73nikusia Witajcie :-) 12.05.04, 17:18
    • 73nikusia Witajcie :-) 12.05.04, 17:22
      Za wczesnie nacisnelam ENTER smile

Wg liczydelka "dni plodne" zamieszczonego na glownej stronie www.dziecko.pl
      jutro jest nasz wielki dzien ... Oczywiscie nie proznujemy i wykorzystujemy juz
      dni duzej szansy. To nasze 4 staranie ...

Tak chcialaby zobaczyc te dwie kreseczki ... Podchodzimy do tego na spokojnie.
      Jak zwykle nie ma zadnych objawow. Zobaczymy ... a jak u Was?
      Czekam na wiadomosci ... ??

Teraz za oknem jest tak pieknie ... zielono, slonko swieci, choc przed chwilka
      zakonczyla sie straszna burza.

Pozdrawiam serdecznie
      Nika
      • gosia_dt Re: Witajcie :-) 14.05.04, 09:28
        witajcie, ja tez się dołączam do oczekiwań, nasze starania rozpoczęly się co
        prawda jeszcze w kwietniu (teraz 23dc) i mam nadzieję tym razem zakończą się
        pomyslnie smile Jeżeli chodzi o objawy to nie wiem czy ich się wszędzie doszukuję,
        czy są one prawdziwe, ale prawie od połowy cyklu mam obolałe piersi no i bóle w
        podbrzuszu. Czekam z niecierpliwością na brak @ smile)) Pozdrawiam papa
        • 1jagienka Re: Witajcie :-) 14.05.04, 14:27
          Gosia, a w którym dc pojawiły się te oby prawdziwe objawy????
          • gosia_dt Re: Witajcie :-) 14.05.04, 17:15
            Poniewaz cykle mam regularne 28 dniowe, owulacje miałam 14dc-no i w okolicy
            tego dnia oczywiście się mocniej przytulaliśmy smile)), a objawy pojawiłu się ok.
            17 dc. Mam nadzieję że to jest TO smile) papa
            ps. a do tego mam taki humor... wszystko mi przeszkadza, lepiej mi nie wchodzić
            w drogę smile
    • justynafx Re: Starania o dzidzie :-) 14.05.04, 11:57
      Cześć dziewczyny! Byłam w majowych staraniach...ale nie wyszło teraz mam
      przerwę ze względu na szczepionkę WZW i infekcję. Mam nadzieję, że znajdę się w
      czerwcowych staraniach. Muszę tylko się dowiedzieć ile muszę odczekać po
      szczepieniu, jedni mówią, że 3 cykle, a na „zdrowie kobiety” dowiedział się, że
      mogę odrazu i oby, bo już nie mogę się doczekać smile
      Życzę Wam wszystkim żeby maj (tan piękny miesiąc) był ostatnim miesiącem
      starań smile i uwieńczony małymi fasolkami.
      Pozdrawiam cieplutko
      Justi

Zapraszam także na prywatne forum dla starających się
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585
    • iwonaandrzej Re: Starania o dzidzie :-) 14.05.04, 17:22
      hej hej
      bardzo chciałabym być majówką z prawdziwego zdarzenia ...ale wszystko jeszcze
      przede mną. To mój 7 dc i jestem po 1 dawce wiesiołka... za kilka dni
      rozpoczynamy szaleństwo na maksa smile)
      pozdrawiam wszystkie próbujące w maju smile
      Iwona
    • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 15.05.04, 12:59
      Witajcie smile

Wielki dzien mial miejsce przedwczoraj, oczywiscie bylo przytulanko ... ale maz
      chory wiec pewnie nic z tego nie bedzie i tak sobie mysle juz o czerwcowych
      staraniach. Wrazie czego bedziemy jeszcze sie troszke przytulac i dzis i
      jutro ... bo kto wie kiedy ten wielki dzien u mnie nadchodzi - mam na mysli
      owulacje. Tak jak pisalam zadnych objawow.

Ostatnio miala 23 dniowy cykl ale kiedys za normalnych czasow byly 28 dniowe,
      wiec wtedy jezeli liczyc na pol to owulacja mialabybyc dopiero 18 maja ... wiec
      wszystko przedemna.

Wiec pozostaje nam czekac ... i oczywiscie przytulac sie nie zaszkodzi ... w
      koncu jest to bardzo przyjemne ... i nie chodzi w tym tylko o dzidzie ...

A co u Was??
      Pozdrawiam Nika
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 16.05.04, 15:29
        Czesc Dziewczyny,
        Jestem juz z powrotem. Juz 10dc, wiec powoli zblizaja sie wazne dni... Przez
        kilka dni nieobecnosci oderwalam sie troche od problemow "oczekiwania", a teraz
        powracam do rzeczywistoscismile Tym bardziej, ze zaczelam czuc pokluwanie dolem
        brzucha (czyzby wczesniejsza owu)??? Zobaczymy. Starania w kazdym badz razie
        rozpoczetesmile Nika, trzymam bardzo mocno kciuki za efekty minionych kilku dni,
        no i ew. za 18 maja. Na pewno Wam sie uda!!!!!! Pozdrowiam cieplo
        • 73nikusia Witaj :-) 16.05.04, 21:33
          Czesc Klara smile

Jak tam bylo na delegacji?? Pewnie sporo pracy ... Moze to i dobrze tak na
          chwilke uciec od tych mysli o staraniach.

Ja weekend spedzilam pracowicie ... gotowanko ... uwielbiam gotowac ... chyba
          moglabym byc kucharzem smile
          No i przy tym gotowaniu odprezam sie bardzo.

Jutro niestety znow do pracy. Lubie ja. Jutro mam bardzo wazny dzien w pracy.
          Pewne ustalenia od ktorych zalec bedzie czy wyrobimy sie z naszym projektem czy
          nie ... jezeli zapadnie niepomyslana dla nas decyzja to nie wiem co bedzie.
          Troche mnie to stersuje ... a w czasie staran mamy sie odstresowac ... czasem
          to poprostu niemozliwe.

Klara, trzymam za Was kciuki, na pewno sie uda tym razem. Maj to piekny miesiac
          wszystko budzi sie do zycia ...
          Bedzie dobrze

Pozdrawiam i zycze dobrej nocki smile
          Nika
    • rutkam Re: Starania o dzidzie :-) 15.05.04, 19:02
      Cześć dziewczyny
      U mnie dziś 20 dc,ponieważ cykle mam 26-28 dniowe ale częściej te pierwsze więc
      najwięcej przytulanka było między 12 a 14 dc,teraz z niepewnością czekam mam
      tylko wielką nadzieję że nie na @, objawów nie mam tylko troszę bolą mnie
      piersiątka i co jakiś czas mam skurcze w brzuszku ale może to tylko odczuwam
      pracę jelit ,chyba wiecie o co chodzi nie chcę się zbędnie łudzić.
    • gagat100 Re: Starania o dzidzie :-) 15.05.04, 20:29
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585 polecam forum dla starajacych sie
    • bee_bee Dziwne objawy 17.05.04, 12:29
      Cześć dziewczyny smile Chciałabym się Was o coś zapytać - czując się przy tym
      neico idiotycznie, bo: Staramy się o dzidziusia i jak każda kobieta ciągle
      dopatruję się różnych objawów, które mogłyby wskazywać, że jestem w ciąży.
      niestety coś mi sie pokiciało w cyklach i już zupełnie się zgubiłam kiedy
      mam "szczyt" a kiedy nie. I tak: przedostatni cykl trwał u mnie wyjątkowo długo
      tj. z 26 dni przesunął się na 29 (byłam przekonana że jestem w ciąży niestety 2
      testy i @ rozwiały moje nadzieje). Natomiast ostatni cykl skończył się po 25
      dniach - również @ (bez testu bo w wyniku braku wszelkich objawów - oprócz
      zmęczenia, które zrzuciłam na karb przepracowania - byłam przekonana że nic z
      tego). Teraz jestem w 12 dc i od tygodnia mam nudności, straszne wahania
      nastroju (płacz i nerwy z byle powodu), nie mówiąc już o zmęczeniu, bo spać mi
      się chce strasznie (ale pogoda wariuje - więc moze od tego) i kilka kroków
      więcej już mnie męczy - więc same rozumiecie, że pierwszy pomysł jaki mi po tym
      tygoniu przyszedł do głowy - ciąża. Tylko czuję się kretyńsko, bo z medycznego
      punktu widzenia - była @ (naprawdę bardzo obfita - ale za to krótka), a na
      ciążę w tym cyklu - zdecydowanie za wcześnie (przynajmniej jeśli chodzi o
      objawy). I tak o to sama przed sobą odsuwam decyzję o kupnie testu... Poradźcie
      coś!
      • aniamc Re: Dziwne objawy 17.05.04, 12:39
        Ja to bym nie czekała tylko poszła do sklepu nie wytrzymałabym.kup sobie test
        bo cos mi się wydaje,że rodzina wam się powiększy!!1No i daj znać!!
        • klara_76 Re: Dziwne objawy 17.05.04, 19:39
          Bee_bee, wydaje mi sie, ze, niestety, raczej nie jestes w ciazy - a jak sie
          czlowiek nakreca, to moze spokojnie wiekszosc objawow ciazowych u niego
          wystapic (ja tak mialam w 1. cyklu staran...). Ale oczywiscie, jesli masz
          jakiekolwiek watpliwosci, to lepiej kup test, a nawet idz do gina. Jesli by sie
          mialo okazac, ze jednak to ostatnie, to nie bylo krwawienie, lecz plamienie
          implantacyjne, to dobrze w miare wczesnie wiedziec, ze w brzuszku rozwija sie
          malenstwo i ze nalezy bardziej na siebie uwazac.
          Nika, wyjazd byl jak najbardziej udany i nawet nie tak bardzo meczacy. Po moim
          powrocie zabralismy sie od razu "do pracy". Nawet wczoraj mialam pokluwanie w
          boku... Czyzby juz owu??? - wczoraj byl dopiero 10dc, wiec b. wczesnie jak na
          mnie; wiec pewnie to raczej swirozasmile Niestety, dzisiaj mojego meza dopadla
          infekcja sad( i teraz sobie slodko spismile Czynie wszelkie starania, zeby jak
          najszybciej wrocil do sil... I jestem caly czas dobrej myslismile Pozdrawiam
          serdecznie!
          • 73nikusia Re: Dziwne objawy 17.05.04, 21:10
            Witajcie Kochane smile

Najpierw Bee Bee ... na Twoim miejscu zrobilabym test. Dlaczego, bo sama mialam
            cos podobnego ostatnim razem. Miesiaczka spozniala mi sie 5 dni, jako takich
            objawow nie mialam ale ... kupilam test i juz mialam go robic kiedy przyszla
            miesiaczka.

Trwala bardzo krotko, dwa dni. PO niej nastpialo to samo, straszne zmeczenie,
            jakos tak dziwnie sie czulam ... zrobilam test ... niestety jedna kreseczka. To
            byl moj pierwszy test a nasze trzecie podejscie. Jakos wczesniej szybciej sie
            rozwiazywalo i nie bylo po co robic testu. Tez mam bardzo nieregularne cykle
            teraz. Najkrotszy 19 dni, najdluzszy 28.

Klara, moj maz jak pisalam tez chory, ma smieszna chrypke ... bardzo seksowny
            glosik. Jakos nie moze sie z tego wykurowac. Pomimo to, wg Twoich rad, staramy
            sie w tym cyklu nieprzerwanie. Choc nie wiem czy cos z tego wyjdzie jak jego
            organizm jest oslabiony infekcja.

No ale Wy musicie sie brac za prace ... teraz Wasze dni. Praca i przyjemnosc w
            jednym ...
            A tak na marginesie ... jak ja Wam zazdroszcze tych objawow, pobolewan kuc w
            boku tez chce tak miec smile

Powodzenia, pozdrawiam Nika
            • gagat100 Re: Dziwne objawy 17.05.04, 21:41
              Powiem wam tak... starania zaczelam we wrzesniu mniej wiecej i co miesiac
              zastanawialam sie czy nie mam objawow ciazy jak juz sobie pomyslalam to objawy
              przychodzily (zmeczenie, nudnosci itp) ale ciazy nie bylo! na przelomie grudnia
              i stycznia wyliczalam w kalendarzyku ale juz w dwoch 2003 i 2004 i cos mi sie
              widocznie pokickalo bo zaszlam w ciaze w dniu w ktorym z moich wyliczen owu nie
              mialam miec i od razu wiedzialam ze to ciaza!!! bez testow (oczywiscie potem
              zrobilam) nie moge wam wytlumaczyc jak to sie czuje, moze jakos podswiadomie,
              nie wiem ale wiem ze takie gdybania przed @ oj moze jestem w ciazy nic nie daja
              zobaczycie jak zajdziecie i zycze WAM tego jak najszybciej sobie rowniej bo
              tamto dziecjko stracilam w 3 mies przez przeziebienie ale licze ze ta ciaza
              bedzie SILNa !!!! zaczynam za trzy tyg starania!!!

Joanna i Aniołek *05.03.2004
              • bee_bee Re: Dziwne objawy 18.05.04, 08:05
                Cześć dziewczyny - bardzo dziękuję za rozsądne podejście do sprawy - i
                uwierzcie mi, że ja też bardzo się staram być - w miarę możliwości - rozsądna.
                Zebrałam się więc na odwagę i zrobiłam test (Quick View - i jest blada, różowa
                kreseczka (na szczęście mój mąż też ją widzi - więc nie mam omamów wzrokowych o
                co siebie podejrzewałam). Więc nadal nie wiem co jest grane - chyba, że zaszłam
                w ciążę na samym początku cyklu (co zresztą mogłoby się zgadzać z obserwacjami -
                jak już wspomniałam poprzednio - pokicianego cyklu). Blada kreseczka - a
                raczej kilka, (bo na różnych testach robionych w ciągu 3 dni), już kiedyś mi
                się zdarzyła - ale stwierdziłam ją tuż przed terminem @, która niestety
                nadeszła...
                Teraz będę dalej cierpliwie czekać i za 2 dni zrobię powtórkę z rozrywki. Czuję
                się przy tym kretyńsko - bo wolałabym żeby wszystko było normalnie - szczyt w
                środku cyklu a potem gruba różowa krecha...
                • marteczka77 Re: Dziwne objawy 18.05.04, 09:22
                  Witam staramy sie o druga dzidzie 4 cykl .W mju juz po starniach test
                  owulacyjny wyszedl w 11 dniu cyklu wiec staralismy sie mocno 12 dc 13 dc i 14
                  dc FF wyznaczyl owulacje na 13 dc wiec wszystko ladnie pasuje ale czy beda
                  jakies efekty przekonamy sie za 10 dni.Pozdrawiam i zycze powodzenia
                  • klara_76 Re: Dziwne objawy 19.05.04, 18:49
                    Czesc Dziewczyny!!!
                    Dzis 13dc, wiec... Caly czas mnie pokluwa w boku (juz tak od niedzieli), wiec
                    mam nadzieje, ze moze, mimo krotkiej przerwy na chorowanie mojego meza, tym
                    razem cos z tego bedzie?!?!?! Generalnie jestesmy w stanie "pelnej
                    mobilizacji"smile
                    Nika - coraz wiecej nas laczysmile Mam nadzieje, ze Twoj maz juz sie wykurowal! No
                    i tak dalej - nie dawac sie zadnym chorobskom, tylko dzielnie czynic starania.
                    Za 3 razem musi zaskoczyc!!!
                    Gagat - sledzilam wczesniej Twoja histrie; za Ciebie wiec szczegolnie trzymam
                    kciuki! Z zajsciem w ciaze w Twoim przypadku to raczej nie bedzie problem, a
                    potem bedziemy wysylac pozytywne fluidki, zeby sie wszystko powiodlo.
                    Trzymajcie sie cieplutko w te wiosenne dni!
                    Pozdrowionka, k.
                    • klara_76 Re: Dziwne objawy 19.05.04, 18:52
                      To jeszcze raz ja. Przypomnialo mi sie, jak kiedys rozmawialam z kolezanka.
                      Mowila mi dokladnie to samo, co teraz pisze Gagat. A mianowicie, podobno, jak
                      sie zajdzie w ciaze, to sie po prostu o tym wie. Ona tez mi nie byla w stanie
                      wytlumaczyc, na czym to polega, bo nie miala jeszcze zadnych objawow, a juz o
                      tym wiedziala. Tak po prostu... Mam nadzieje, ze bedzie nam wkrotce dane
                      doswiadczyc takiego uczucia i przeswiadczenia. Pa, pa
                      • klara_76 Re: Dziwne objawy 20.05.04, 16:02
                        Czesc dziewczyny,
                        Co to za cisza? Do mnie niestety przyplatal sie jakis wirus, fatalnie sie czuje
                        i obawiam sie, ze w tym miesiacu nici, chociaz starania owszem trwaly (do
                        dzisiaj)... A jak dalej, to zobaczymy. Moj maz juz lepiej, za to ja nie bardzo.
                        Odezwijcie sie! Pozdrawiam
    • bee_bee Dziwne objawy c.d. 21.05.04, 12:28
      Melduję, że przedwczoraj zrobiłam znowu teścik Quick View (słabiutka kreseczka -
      nieprzekonywująca zdecydowanie - zresztą bledsza niż w pierwszym teście), a
      wczoraj Pre Test, na którym druga kreseczka się nie pojawiła (tak, wiem dałam
      zarobić firmom farmaceutycznym wink. Tak więc - dziewczyny miałyście rację.
      Ale pozytywne jest to, że do końca tego cyklu zostało mi ok. 10 dni, boli mnie
      brzuch jak na @ i piersi również - szlag mnie również dalej trafia (płacze
      niespodziewane itp.) - więc nadal mam nadzieję...
    • isabell21 Re: Starania o dzidzie :-) 21.05.04, 15:12
      witam... my rozpoczynamy niedlugo czerwcowe starania...mam nadzieje ze COSIK z
      nich wyjdzie...pozdrawiam pa
      • jagasz Re: Starania o dzidzie :-) 21.05.04, 15:17
        Hej, u nas czwarty cykl starań, jesteśmy na etapie działania i oczekiwaniawink)))
        folik osd września, chyba zacznępić wiesiołek. Dobry????

Aga
        • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 21.05.04, 16:51
          Wczoraj wieczorem niespodziewanie trafilam do lekarza z silnymi bolami w
          podbrzuszu. Okazalo sie na szczescie, ze to owu! No wiec mimo temperatury i
          fatalnego samopoczucia rowniez dzialamysmile)) Oby oczekiwanie nie okazalo sie
          daremne.
          Nika - co z Toba???
          Isabell - widzialam Cie rowniez na majowych staraniach, domyslam sie, ze
          dzisiaj mialas niemila niespodzianke... Ale glowa do gory! Starania mozecie
          zaczac jeszcze w maju, bo to zapewne bedzie kolo 10dc. Czerwiec to tez piekny,
          wiosenny miesiac!
          Pozdrawiam wszystkie starajace sie, k.
    • 73nikusia Czesc dziewczyny :-) 21.05.04, 18:46
      Juz jestem ... moja dluga nieobecnosc spowodowana byla nawalem pracy w pracy.
      Przychodzilam do domku i nie moglam juz patrzec na kompa. Nawet jezeli nie bylo
      to zwiazane z praca tylko z milym jak zawsze dla mnie FORMU smile

Ale juz spiesze doniesc co u mnie. U mnie na razie faza oczekiwania ... 18dc.
      Starania poczynione zarowno przy uwzglednieniu 23 dniowego cyklu, ostatni byl
      takowy, i 28 dniowego cyklu, takie mialam zazwyczaj przed tym zanim zaczelismy
      sie starac - czyli 4 cykle temu. Bo teraz aktualnie to nasz 4 cykl staran.

Ja zdrowa, maz ma straszna chrypke i kaszel. Wirus panuje wkolo.
      Oj Klara ... i ciebie zlapalo. Kurcze ... kuruj sie szybko. Na katar polecam
      CIRUUS - ale tylko jak sie nie jest w ciazy. Pomaga super.

W pracy duzo pracy wiec nie mam czasu myslec o tym jaki bedzie wynik naszych
      majowych staran.

Ale dziwne rzeczy sie ze mna dzieja, a mianowicie, od wczoraj mam bardzo duzo
      sluzu, nie potrafie opisac jakiego ... ale duzo ... i sama niewiem co to
      znaczy. Przeciez to juz dawno po owulacji. Nie wiem co sie dzieje z moim
      organizmem.

Jak teraz nie wyjdzie w nastepnym miesiacu robie test owulacyjny.

Pozdrawiam, badzmy dobrej mysli
      Nika
      • klara_76 Re: Czesc dziewczyny :-) 23.05.04, 13:24
        Staram sie kurowac, starania raczej juz tez zakonczone. Wiec teraz nie
        pozostaje jak czekac jakies dwa tygodnie. Mam nadzieje, ze uwolnie sie od tej
        zarazy, bo jesli by mialo zaskoczyc w tym miesiacu, to zalamalabym sie, gdyby
        jakis wirus pokrzyzowal nam plany... No nic, trzeba byc dobrej mysli!
        Pozdrowienia cieple, k
    • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 24.05.04, 21:57
      Witajcie smile

Dni sie dluza ... juz 21dc. Jeszcze trzeba troszke poczekac ... Rzadnych
      objawow, poza kuciem w dole brzucha ... to chyba nie owulacja ??

Moze by tak zrobic tescik, to bylby moj drugi ... a czwarty cykl staran.

Watpie zeby cos wyszlo, bo maz byl chory i pewnie slaby przez to smile

Pozrawiam serdecznie, co u Was ??

Nika
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 25.05.04, 15:51
        I tak jestes o 2 dni do przodu w stosunku do mnie! Nie chce Cie zniechecac, ale
        wydaje mi sie, ze jeszcze troche za wczesnie na test. Wydaje mi sie, ze warto
        poczekac po terminie @ Jesli maja byc dwie kreseczki, to wtedy juz beda i
        unikniesz kolejnego rozczarowania. Uzbrojmy sie w cierpliwosc. Ja tez bez
        zadnych dolegliwosci, nawet pokluwania, zupelnie nic. Tylko jeszcze resztki
        kataru mnie trapia.
        Trzymaj sie cieplutko, Klara
    • rutkam Re: Starania o dzidzie :-) 25.05.04, 18:00
      Witam dziewczyny
      U mnie dziś 30 dc @ spóźnia się 4 dni więc zrobiłam teścik a na teście zobaczyłam
      DWIE KRECHY )smilesmilesmile jestem cała w skowronkach a mężuś jaki szczęśliwy
      ,najbardziej chyba z tego że za drugim razem nam się już udało.Objaw miałam
      jeden tylko bolące piersi tak jak jeszcze nigdy nie bolały.
      Przesyłam 10000000000000000000000000000000000 wirusków ciążowych ,obyście się
      nimi wszystkie zainfekowały.
      Pozdrawiam bardzo szczęśliwa
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 25.05.04, 19:34
        Rewelacja! Gratuluje Ci ogromniascie. Mam nadzieje, ze te skutecznie sie zaraze
        Twoimi wiruskami. Zakladaj szybciutko watek lutowy. Mam nadzieje, ze tez na
        niego wskocze i dolacze do Ciebie, podobnie jak wszystkie starajace sie tu
        dziewczyny. Jeszcze raz gratuluje i zycze duzo zdrowia oraz radosnych i
        przeszczesliwych 9-ciu miesiecy oczekiwania. Klara
      • isabell21 Re: Starania o dzidzie :-) 26.05.04, 23:19
        GRATULUJE!!!!! ciesze sie razem z toba...smile i twoim mezemsmile oby fasolka sie jak
        najlepiej rozwijała..trzymam kciuki .
    • 73nikusia do rutkam :-) 26.05.04, 16:53
      Witaj smile

SUPER smile smile smile
      Gratuluje smile

I ja mam nadzieje ze czesc wiruskow mnie obejmie ... jak nie teraz to moze
      nastepnym razem.
      Trzymaj sie cieplutko i rzeczywiscie jak mowi Klara wskakuj na watek lutowy a
      jak go jeszcze nie ma to najwyzszy czas zalozyc
      Pozdrawiam spokojnych i zdrowych 9 miesiecy

Nika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka