Dodaj do ulubionych

Starania o dzidzie :-)

• agamousy Re: Starania o dzidzie :-) 27.05.04, 09:15
      Cześć dziewczynki. Śledzę Wasze wątki od długiego czasu. To jest mój 22dc, więc
      nieco wariuję dopatrując się różnych objawów u siebie. Mam nadzieję że tym
      razem - trzeci cykl starań - w końcu się uda.
      Rutkam - gratulacje smile))
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 27.05.04, 15:53
        Hejka! U mnie juz 21dc (jak to szybko leci hi, hi). Na razie cisza, nic nie
        czuje, myslec w ostatnich dwoch dniach tez nie bardzo mialam czas, bo
        przytloczona jestem ogromem pracy. No i dobrze, bo nie swiruje. Oby jak
        najszybciej do... No wlasnie, mysle, ze test to najwczesniej po 30-tym dniu (w
        moim przypadku). Cykle miewam co prawda 28-29-dniowe, ale ostatnio zaszalam i @
        sie pojawila dopiero po 32 dniach, wiec zobaczymy jak bedzie. Moze cos poczuje
        wczesniej??? Trzymajmy sie i wytrzymajmy jeszcze tych kilka dni...
        Agamousy, idziemy niemal leb w leb! Oby do dwukreseczkowej metysmile Pozdrawiam
        • agamousy Re: Starania o dzidzie :-) 27.05.04, 16:17
          Naskrobałam też w "majowych staraniach" smile
          Oby do dwukreseczkowej mety!!!!
          • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 27.05.04, 16:26
            Ja tez wskakuje na majowe starania. Oby jak najszybciej znalezc sie na luty
            2005!
            Nikusia, jak sie maja Twoje sprawy? Zaczynasz miec juz jakies objawy???
            U mnie taka cisza, ze az komputer mocniej bzyczy niz zazwyczajsmile)
            Daj znac!
    • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 27.05.04, 22:08
      Witajcie

U mnie objawow zero ... ale ja jestem bezobjawowa. Dzis jest 24dc. Wiec patrzac
      na ostatni cykl - byl 23 dniowy - pobilam go juz o jeden dzien. Nie wiem czy to
      tylko znak na wyrownanie do 28 dniowych cyklow czy moze ... ale staram sie nie
      nakrecac. Zobaczymy po niedzieli ... chyba ze wczesniej przyjdzie miesiaczka.

Tak ucieszyla mnie rutkam smile smile smile
      Zobaczycie i nam sie uda jak nie w maju to w czerwcu a jak nie to napewno po
      wakacjach. Moje kolezanki w pracy mowia ze najlepszy przepis na dzidzie to
      wakacje i ziarnko piasku smile

Pozyjemy zobaczymy ...

Czekam na wiesci od Was pozdrawiam
      Nika
      • agamousy Re: Starania o dzidzie :-) 28.05.04, 08:35
        Cześć dziewczynki smile Nikusia - bardzo trzymam za Ciebie kciuki. U mnie się
        wszystko powinno wyjaśnić po niedzieli, ponieważ ostatni cykl trwał 25 dni.
        Chociaż przyznam się, że troche denerwuję że znowu coś się przesunie, bo
        dzisiaj 3 dzień boli mnie wszystko na @.
        Wczoraj złapał mnie jakiś smutasowy krasnal, tak że troszkę się nad sobą
        poużalałam, parę łez uroniłam i dzisiaj jest lepiej, zwłaszcza że piękna pogoda
        za oknem. Może w weekend weźmiemy z mężem naszego piesa i pojedziemy nad
        morze...
        • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 28.05.04, 16:25
          Czesc Dziewczyny, u mnie bezobjawowo. Cisza przed burza?!?!?!?
          Trzymam za nas wszystkie kciuki, bo widze, ze watek czerwcowych staran zaczyna
          sie rozwijacsad( Ja bede z testem czekac tez do niedzieli, ale do przyszlej (to
          bedzie wtedy 31dc), o ile sie wczesniej wszystko nie wyjasni. Badzmy dobrej
          mysli!
          • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 28.05.04, 17:14
            Witajcie smile

Dzis u mnie 25 dzien cyklu. Biorąc pod uwage ze ostatni cykl byl 23 dniowy
            moglabym sprobowac zrobic test ... ale ... poczekam do niedzieli a moze do
            poniedzialku. Wtedy minie 28dc i bedzie sprawa wyjasniona. bo albo dostne
            miesiaczke albo ... staram sie o tym nie myslec ... na razie pomaga mi
            praca ... choc nie do konca ... we wtorek 1 czerwca - dzien dziecka. Jutro u
            mnie w pracy organizujemy dla dzieci pracownikow dzien dziecka pt. "Zobacz
            gdzie pracuje Twoj Tato badz Mama". Bardzo sie zaangazowalam w cala impreze,
            podczas ktorej bede pelnic funkcje reportera - fotografa.

Bardzo sie na to ciesze ... ja bardzo lubie dzieci, malutkie i wieksze ... wiec
            dla mnie to frajda.

Agamousy, z listu wnioskuje ze mieszkasz nad morzem, naszym Baltykiem?
            Ja moge co najwyzej zapakowac meza, bez psa - ku mojej rozpaczy maz nie chce
            psa - w samochod i jechac w gory. Tyle kilometrow nas dzieli a tu na necie jest
            tak blisko. A psa nie chce nie dla tego ze nie lubi, tylko dlatego ze mieszkamy
            w bloku no i tu ma racje byloby mu dosc ciasno.

Klara, agamous i inne dziewczyny ... wytrzymajmy jeszcze troszke ... trzymam
            kciuki ... a my agamous idziemy razem na spotkanie ... no wlasnie czego??

Pozdrawiam i czekam na wiesci smile
            Nika
            • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 28.05.04, 17:45
              Czesc Nikusiu,
              O co chodzi z tym "a my agamous idziemy razem na spotkanie ... no wlasnie
              czego??"
              Ja tez czekam do niedzieli, ale nastepnej (to bedzie 31 dc, wiec moze juz cos
              bedzie wiadomo, jesli nie wczesniej, choc mam nadzieje, ze nie!!!!!!!!!!!!!!!).
              Jak tylko bedziesz juz po tescie, to nas powiadom o wyniku!!!! Do wiadomosci
              przyjmujemy tylko pozytywne wynikismile
              Serdecznosci, klara
              Skad jestes? Bo my tez blisko gor mieszkamysmile)

• agamousy Re: Starania o dzidzie :-) 31.05.04, 08:22
              Cześć Nikusia smile Już naskrobałam na majowych staraniach, że dzisiaj rano wyszły
              mi dwie kreseczki!!!
              Przyznam szczerze że jeszcze boję się cieszyć, bo cały czas czuję kłucia na @,
              ale może to normalne smile
              Nikusia - czekam na wieści od Ciebie!!! (sądząc po braku @ u Ciebie - mam
              nadzieję olbrzymią, że będą kreseczki)
              Klara - to samo!!!
    • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 28.05.04, 21:31
      Witaj smile

Chodzilo mi o to ze razem z agamousy po niedzieli bedziemy wiedzialy na
      spotkanie czego idziemy ... to taka przenosnia ... czy zakladamy watek "luty
      2005" czy dolaczamy sie do watku "czerwcowe starania".
      Po niedzieli robie test ... jak wczesniej nie odwiedzi mnie pani "@"

Skad jestem ... spod Warszawy ... ale aktualnie od 3 lat mieszkam 70 km od
      Krakowa.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za nas Wszystkie
      Nika
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 28.05.04, 21:42
        Chyba mam jakies slabe "jarzenie" dzisiaj (no coz, zmeczenie po calym tygodniu
        daje sie we znakismile ). A tak w ogole to witaj w klubie Malopolanek (jesli te 70
        km, to jeszcze w obrebie Malopolski) smile
        Co do watku luty 2005, to myslalam, ze zostanie zalozony przez rutkam. Ale ona
        nagle zniknela (?). Mam nadzieje, ze to tylko przez szalenstwa z radosci
        zwyczajnie nie ma czasu zajrzec na forum i ze wszystko u niej w porzadku.
        Wierze, ze Ty tez zobaczysz dwie kreseczki, a ja wkrotce potemsmile Jak zreszta
        wszystkie "majowe" dziewczyny!
        Dobrej nocy!
        • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 28.05.04, 21:50
          W malopolsce, zgadza sie, na wschod od Krakowa te 70 km.
          Galicja calkiem mi sie podoba. To duza odmiana po mazowszu, a przedewszystkim
          po bliskosci Warszawy, do ktorej codziennie do szkoly, na studia, a potem do
          pracy. Teraz troszke spokojniej, wolniej, i bardziej zielono i gorzyscie.

Pozdrawiam i na pewno dam znac ... nie wiem czy wytrzymam do poniedzialku
          Dobrej nocki i zmykam spac bo jutro to fotoreportowanie hi hi hi

Nika
    • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 30.05.04, 08:37
      Witajcie

Co taka cisza? Czy nikt nie stara sie juz w maju? Czy wszstkie niepewnosci juz
      rozwiane i przeskoczylyscie na watek czerwiec sad bo watku luty 2005 jakos
      wciaz nie widze sad Gdzie rutkam??

Mnie korci zeby zrobic test, dzis 27dc (a ostatni cykl mialam 23 dniowy) Moze
      zrobie jutro albo lepiej we wtorek lub nawet w srode ... sama nie wiem.

Co u Ciebie agmous? Klara co u Ciebie?
      Gdzie watek LUTY 2005 ?? Musialo sie przeciez komus udac w tym pieknym maju.

Piszcie prosze bo juz ciemne mysli przychodza ... pa pa
      Nika
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 30.05.04, 12:34
        Staram sie, staram! A raczej oczekuje na wynik starania - nic sie u mnie nie
        zmieniolo. Jak zobaczylam Twojego posta, to myslalam, ze juz jestes po
        tescie... Liczac, ze mogl Ci sie tym razem przytrafic 28-dniowy cykl, to chyba
        tez bym jeszcze odczekala co najmniej do jutra. Choc wiem, jak bardzo korci,
        zeby juz wiedziecsmile U mnie 24dc, wiec na razie nie ma zadnego sensu robic
        testu, gdyz ja takich krotkich cykli w ogole nie miewam. Najwczesniej bede
        robic dokladnie za tydzien. Mam wrazenie, jakby mi troche piersi nabrzmialy,
        ale staram sie nie wsluchiwac w organizm, zeby nie zaczac wariowac. Po prostu,
        co ma byc, to bedzie. A jak Ty sie czujesz? Zaczynasz cos u siebie nowego
        zauwazac?
        Tez sie zastanawiam, co z rutkam. Taka radosc... A tu nagle cisza. Mam
        nadzieje, ze wszystko u niej ok. Jesli nie rutkam, to moze my zalozymy LUTY
        2005smile))))
        Pozdrowiam slonecznie i juz chyba prawdziwie wiosennie! Przepiekna pogoda za
        oknem!
        Klara
        • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 30.05.04, 14:50
          U mnie zadnych objawow, poza brakiem miesiaczki. Czuje sie dobrze, nie doczuwam
          zmeczenia, mam sporo energii ... a w sumie jest jedno co mi sie wczesniej nie
          zdarzalo ale ... dopiero teraz na to zworcilam uwage ... ale to pewnie jakas
          anomalia. Strasznie mnie obsypalo tym razem przed miesiaczka, tzn jezeli ja
          dostane. Wczesniej jakos tego nie bylo, wogole nie pamietam kiedy ostatni raz
          mialam tyle krostek. Wygladam jak nastolatka. Ale to chyba nie to. Jakos nie
          czuje zeby to bylo tym razem ... nie wiem ... a moze poprostu zaczelam do tego
          podchodzic co bedzie to bedzie ... bo za pierwszym, drugim i trzecim razem
          wyszukiwalam roznych objawow, i tak bardzo chcialam ... teraz tez chce ale
          jakos normalnieje ... no i w sumie jestem naszykowana na wakacyjne starania bo
          w tym maju maz byl troszke chory i jakos tak nie szlo dobrze wiec to bylby
          chyba cud smile

Czekajmy cierpliwie, pozdrawiam
          Nika
          • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 30.05.04, 17:39
            Hej,
            Jesli chodzi o tradzik, to mnie obsypalo w 1. cyklu staran i myslalam, ze to
            objaw ciazy (bo od dawna nie mialam ani pol krostki). Ale sie okazalo, ze niesad
            Ale ze kazda z nas reaguje inaczej, to sie w ogole nie sugeruj, bo byc moze u
            Ciebie jest on wyrazem burzy hormonalnej spowodowanej....smile)
            Glowa do gory i spokojnie wyczekuj. Ja sie niecierpliwie na wynik Twojego
            testu, bo do mojego jeszcze caly tydziensad
            Super, ze kolejne majowe oczekiwanie zakonczone sukcesem (Roksana78). Moze to
            dobry znak?
            Klara
          • agamousy Re: Starania o dzidzie :-) 31.05.04, 08:24
            Doczytałam do tej pory i no nie mogę - Nikusia, przysięgam, jeśli dzisiaj nie
            przeczytam, że zrobiłaś test, to ruszę się do Ciebie i Ci normalnie przyleję!
            • klara_76 Re: Do Niki 31.05.04, 16:13
              Witaj,
              Watek lutowy juz tu jest!!!! Daj znac o wyniku testu. Mam nadzieje, ze
              przeskoczysz plynnie do lutego i pociagniesz tam przy okazji rowniez mnie...smile
              Jak to sie straszliwie dluzy, dopiero poniedzialeksad
              Pozdrawiam, Klara
              • 73nikusia Witaj Klara 31.05.04, 17:02
                Witaj smile

Niestety badz stety czeka mnie kolejny miesiac staran. Jak to mowi moj maz nie
                ma tego co by na dobre nie wyszlo.
                Wyrownaly mi sie cykle, ten byl 28 dniowy.

Wskakuje wiec na czerwcowe starania i rozpoczynam 5 cykl staran.

Troszke mi smutno.

Trzymam kciuki za Ciebie smile Widzialas, ze agamous sie udalo smile Bardzo mnie to
                cieszy.
                Pozdrawiam Nika
                • klara_76 Re: Witaj Nikusia 31.05.04, 18:01
                  A jednaksad(((((((((((((
                  Nika, naprawde, nie wiem, co napisac. Smutno mi bardzo... Ja caly czas zyje
                  nadzieja na majowy sukces, ale ze chorowalam akurat w najwazniejsze dni, to nie
                  wiadomo. Zobaczymy za tydzien, o ile wczesniej sie nie wyjasni. Niezaleznie od
                  wszystkiego bede wskakiwac na czerwcowe i sprawdzac, jak sie maja Twoje sprawy.
                  Tak trzymaj - nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. Potraktuj to, ze po
                  prostu tak mialo byc.
                  Serdecznie pozdrawiam i jeszcze mocniej trzymam kciuki!
                  Do zmailowania na czerwcowych,
                  Klara
                  • 73nikusia Re: Witaj Nikusia 31.05.04, 18:10
                    Hej Klara

Ja tam trzymam kciuki za Twoj "LUTY 2005" ... mam nadzieje ze na czerwcowych
                    sie nie spotkamy.

My z mezem wlasnie siedzimy i wybieramy miejsce na wakacje ... jakies cieple
                    kraje.
                    Pozdrawiam i daj znac jak juz bedziesz wiedziec co i jak z tym majem ...

Nika
    • 73nikusia cd staran :-) 02.06.04, 18:56
      Witajcie ... choc chyba dawno nikt tu nie zagladal.

Ale na specjalne zapytanie Klary z watku "Czerwcowe starania" czy nie
      kontynuuje watku staran ... odpowiadam ... oczywiscie ze kontynuuje tylko tak
      kwoli scislosci przenioslam sie rowniez na watek czerwcowych staran.

na razie to moj 3dc wiec wszystko przedemna. Na przyszly wtorek zapisalam sie
      do gina, cos pobolewa mnie lewy jajnik, boje sie ze wrocila moja stara
      przypadlosc ...

Wyjasni sie wszystko.
      Klara trzymam kciuki za Twoje majowe starania ... napisz jak tylko cos bedziesz
      wiedziala

Pozdrawiam Nika

A dzis na oslode dla siebie i meza robie karpatke .. pychotka smile
      • klara_76 Re: cd staran :-) 02.06.04, 19:28
        Dzieki za podciagniecie watku.
        Lepiej rzeczywiscie sie wybrac do gina i wyjasnic, czy wszystko ok (chocby dla
        spokoju psychicznego). W czerwcu powinno byc cieplej. Tak ze nie powinny nas
        juz nekac zadne infekcje.
        Bardzo dobrze, ze wybieracie sie na wakacje - trzeba miec jakas odskocznie, bo
        inaczej mozna zeswirowac... Gdzie sie wybieracie?
        My na razie nie mamy urlopu. Najwczesniej wyruszymy z poczatkiem pazdziernika,
        wiec z mozliwych kierunkow zostana nam chyba tylko mocno cieple krajesmile Ciekawe
        czy to beda podwojne czy potrojne wakacje???? Mam nadzieje, ze opcja nr 2smile
        Zycze Wam spokojnego i radosnego starania. A jak tylko bede cos wiedziec, to od
        razu dam znac. Jak na razie dalej przewiduje zrobic test w niedziele.
        Trzymaj sie cieplutko! Klara
        • 73nikusia Re: cd staran :-) 02.06.04, 19:55
          Urlop planujemy na przelomie sierpnia i wrzesnia. Wczesniej ani ja ani moj maz
          nie mamy szansy na urlop w pracy z powodu nawalu obowiazkow ... prace terminowe
          a ich zakonczenie przypada na koniec lipca i poczatek sierpnia.
          Planujemy podroz do cieplych krajow, poludnie Europy. Tak sobie zaplanowalismy
          po slubie ze wakacje bedziemy na przemian spedzac za granica i w polsce.
          Pierwsze wspolne wakacje spedzilismy w Tatrach, jeszcze byly to wakacje
          narzeczenskie smile. Nasze drugie wakacje, a zarazem podroz poslubna - Kreta,
          Chania - przepiekne miejsce. Trzecie - Piaski na Mierzeji Wislanej. Super
          miejsce, nie ma tak pieknej plazy jak w Piaskach.
          Nasze czwarte, czyli tegoraczne wakacje chcemy spedzic znow na jakiejs
          wysepce ... moze Rodos, Korfu albo Kos - to Grecja, ktora pokochalismy po
          pierwszej wizycie - ewentulanie Majorka albo Malta. Zobaczymy ... na razie
          przygladamy sie bacznie ofertom roznych biur podrozy. Na Krecie bylismy z Big
          Blue - ale juz ich niestety nie ma. Teraz bardzo podoba nam sie Itaka ... ale
          jeszcze zobaczymy.

A wy gdzie sie wybieracie??

Pozdrawiam Nika
          • klara_76 Re: cd staran :-) 03.06.04, 19:45
            Czesc Nika,
            Poniewaz na urlop wyjedziemy dopiero w pazdzierniku, to nie pozostanie nam nic
            innego jak cieple kraje (a praktycznie rzecz biorac, z tych osiagalnych to
            chyba Egipt i Turcja, ale w Turcji bylismy rok temu i ja chetnie zobaczylabym
            cos nowego). Jesli chodzi o Itake, to moi tesciowe byli dwa lata pod rzad z tym
            biurem podrozy na wakacjach i byli bardzo zadowoleni.
            Wyobraz sobie, ze dzisiaj juz 28 dc i znowu mam bole w podbrzuszu, a dodatkowo
            jakies plamienie, czego jeszcze nigdy w zyciu nie mialam???
            Zobaczymy... Test nadal planuje na niedziele.
            Trzymaj sie, Klara
    • iwonaandrzej Re: Starania o dzidzie :-) 05.06.04, 07:20
      jejku jak dawno tu nikt nie był!!!!

zaczynam 3 cykl jak tylko skonczy mi się @ sad
      Mąż zawiózł wczoraj nasionka smile do badania a ja wybiorę się chyba do szpitala
      na badania... nie ma co zwlekać i zobaczyc czy wszystko jest ok.
      Życzę pogodnego weekendu!!!
      jadę po południu do Rodziców - nie widzielismy sie 2 tyg i boje sie ze jak
      zobaczę mamą to się rozpłaczę sad
      Pozdrawiam Iwona
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 05.06.04, 11:46
        Wczoraj rozpoczelam 4. cykl staransad(((((
        To plamienie bylo jednak zwiastunem @ - wczoraj pojawila sie w calej swojej
        okazalosci. Trudno... Smutno mi bylo bardzo. Dzisiaj sie juz troche
        otrzasnelam. Postanowilam zakupic testy owulacyjne, zobaczymy. Daje sobie czas
        do jesieni, jak sie nie uda, pojde na badania.
        Klara
        • blige Re: Starania o dzidzie :-) 05.06.04, 12:01
          czesc klarowink
          sledze Twoje poczynania i po Twoim wczorajszym milczeniu dzisiaj weszlam
          specjalnie, aby zobaczyc jak Ci poszlo. Nie sledze dlatego, ze jestem
          maniakiemsmile ale dlatego, ze wyznaczylas sobie date testu na niedziele. Tak jak
          ja. U mnie jeszcze nic nie wiadomo, 25 dzien cylku, a mam ostatnio 26 dniowe.
          Choc zdarzaja sie 27 i 28 wiec chyba jeszcze poczekam. I szczerze mowiac mysle,
          ze nasz pierwszy cykl staran zakonczy sie skokiem na czerwiecsmile
          A teraz do rzeczy: bardzo mi przykro i mam nadzieje, ze jesli spotkamy sie w
          czerwcu bedzie on dla nas laskawysmile
          glowa do gory!!!
          pozdrawiam wszystkie starajace siewink
          • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 05.06.04, 17:16
            Witajcie smile

Napisalam juz na "Czerwcowych staraniach" ale mysle sobie zajrze i na swoj
            stary watek ... sama go zalozylam smile

Smutno mi Klara ... tak sobie mowilam zeby chociaz jeszcze Ty ... malo nas
            przeskoczylo na watek LUTY 2005

Ale nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo. Pomysl sobie o tym tak ... caly
            miesiac slodkiego baraszkowania ... przytulania ... same mile sprawy smile

Tylko ta pogoda za oknem jakas taka ... choc z drugiej strony nic tylko wziac
            kocyk i do luzeczka jak pada.

My dzis sie z mezem wybieramy wieczorkiem do kina na Harego Pottera Wiezien
            Azkabanu. Ksiazkowo jestesmy wyprzedzeniowo bo juz po Zakonie Feniksa. Choc
            mamy juz swoje lata to bardzo podoba nam sie ta seria zarowno ksiazkowa jak i
            filmowa.

Trzymam za nas kciuki w tym miesiacu. Oby byl dla nas laskawy ...
            Pozdrawiam milej soboty i niedzieli ... wiecej slonca
            Nika
            • balbine Re: Starania o dzidzie :-) 05.06.04, 19:32
              Majowe starania nie wyszły. Widziałam już wszelkie objawy, @ się spóźniała, już
              mieliśmy wielką nadzieję na to, że udało się za pierwszym razem. Kupiłam test,
              zrobiłam test - jedna kreska. 2 godziny później @. Zaczynamy od nowa w tym
              miesiącu.
        • agamousy Re: Starania o dzidzie :-) 07.06.04, 08:12
          Bardzo mi przykro że się nie zobaczymy w "Lutym 2005" ale mam olbrzymią
          nadzieję, że czerwcowe starania będą dla Ciebie bardzo szczęśliwe.
          • agamousy Re: Starania o dzidzie :-) 07.06.04, 08:13
            To było do Klary, za którą szczególnie trzymałam kciuki.
    • a.mo Re: Starania o dzidzie :-) 05.06.04, 20:07
      Drogie dziewczyny,
      POniewaz rozpiera mnie szczescie postanowilam Was podeprzec na duchu.
      Staralismy sie o druga dzidzie prawie rok, no i w koncu wczoraj wyszly dwie
      kreseczki. Wam tez sie uda w odpowiednim czasie. Chyba prawda jest, ze nalezy
      troche zluzowac, bo ostatnnio jakos stracilam nadzieje, ze uda sie, wiec nie
      zaprzatalam tymn sobie glowy, dopiero od paru dni mialam przeciucie, ze to juz,
      no i rzeczywiscie.
      Trzymajcie sie cieplo
      amo
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 06.06.04, 18:27
        Czesc Dziewczyny,
        Bardzo Wam dziekuje za wsparcie! Jak przed chwila pisalam na czerwcowych,
        zakupilam dzis wiesiolek i zobacze, jak nam pojdzie z takim "wspomagaczem".
        Dzisiaj juz jestem w dobrym nastroju i staram sie pozytywnie na te moje, nasze
        starania patrzec. Moze po prostu potrzebujemy czasu, aby rowniez dojrzec do
        roli bycia mama? Dzisiaj pojechalismy z mezem w odwiedziny do naszej kolezanki,
        ktora dwa dni temu zostala mama slicznej dziewczynki. Wierze, ze tez nam bedzie
        dane przezywac takie chwile, kiedy tuli sie w ramionach wlasne malenstwo. Moj
        maz tez jest zachwycony i teraz tylko czekamy na koniec @, zeby moc zaczac
        przyjemne baraszkowaniesmile (jak to pisze Nikusia). Przy okazji odwiedzin
        obejrzalam szpital, w ktorym pracuje moja lekarka i w ktorym tez kiedys
        chcialabym rodzic...
        Zycze nam wszystkim optymizmu i wysypu czerwcowych fasolek, ktore przyjda na
        swiat w marcu 2005.
        Wasza Klara
    • iwonaandrzej Re: Starania o dzidzie :-) 07.06.04, 07:02
      buuuu jak mi źle sad
      moja bratowa (od 2 miesiecy) planuje zachodzenie na lipiec sierpien - nie chce
      zeby nasze dzieci urodzily sie w tym samym roku!!! Już sytuacja jest jakas
      dziwna a jak jeszcze dojda szkraby??
      macie jakies doświadczenia?
      Mamy 2 kuzynow których żony urodziły w tym samym roku - skonczylo sie na tym ze
      mieszkaja 30 km od siebie i odwidzaja sie formalne ehhh
      milego weekendu
      lece popytac dzieciaki - znow mam 3 dni egzaminów
      Iwona
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 07.06.04, 16:20
        O co chodzi Iwono? Czyzby ten sam rok narodzin dwojki dzieci w jednej rodzinie
        mial byc problemem???? Zupelnie nie pojmuje.
        W kazdym badz razie, nie przejmuj sie i kontynuuj starania. Kto pierwszy, ten
        lepszysmile
        Klara
        • iwonaandrzej Re: Starania o dzidzie :-) 07.06.04, 17:10
          jest to niestety problem, ale to długa historia sad

Nie poddaje się i staram się dalej jak tylko pożegnam @
          smile
          • angie.z Re: Starania o dzidzie :-) - do Iwony 08.06.04, 00:13
            Hej uszy do góry moja bratowa też cós przebąkuje o drugim dziecku, więc jestem
            w podobnej sytuacji jak ty. Ale mam to w nosie kto pierwszy ten lepszy... nic
            się nie martw w końcu to nie koniec swiata jak w rodzinie urodzi się dwójka
            maluchów w tym samym roku.

Trzym się jestem z Tobą wink
            • iwonaandrzej do Angie 08.06.04, 14:06
              dzięki za pocieszenie smile ale żeby to było takie proste, to nie powiem.

jak sesja? dużo jeszcze zostało??
              Dziś 4 lata jak sie obroniłam smile) Trzymam kciuki
              Pozdrawiam
              Iwona
        • iwonaandrzej E2, FSA Ch itd 07.06.04, 17:12
          hej
          czy wiecie kiedy najlepiej zrobić badania na E2, FSA albo FSH lekarz
          niewyraźnie pisze!! CH, prolaktyne itd? W którym okresie? po @ czy w środku
          cyklu czy jak??? nie wiem kiedy sie zalogować do szpitala sad

iwona
    • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 07.06.04, 20:14
      Witajcie smile

Wpisuje sie rowniez na moj autorski watek bo choc starania czerwcowe rozpoczete
      ale przeciez wciaz kontynuowane strania o dzidzie smile

Dzis piekny dzien, slonko caly czas swiecilo az chce sie zyc. Po pracy obiadek
      a po nim spacer po parku z kochanym mezem ... cudownie. Wczoraj wspanialy
      koncert Turnala ... jednym slowem tydzien rozpoczety basniowo ... romantycznie.
      Jeszcze tylko dwa dni pracy i dlugi weekend ... a podczas niego wielkie dni.
      Jeszcze jutro tylko wizyta u gina. Mam nadzieje ze dowiem sie samych dobrych
      rzeczy i moje strachy pojda na lachy smile

Jutro 9dc, czas szybko leci ... co u Was??

Pozdrawiam Nika
    • jovanka_lena Re: Starania o dzidzie :-) 08.06.04, 14:37
      melduje sie na tym watku ... to nasz 1szy miesiac staran, 1 kreseczka ale w
      glowie radosc z wiosny, coz tu mi innego warto rzec? bedzie lepiej za miesiac,
      te proby sa takie przyjemne!! pozdrawiam
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 08.06.04, 16:02
        Lena, na pewno bedzie lepiej za miesiac!!!! Ja tez w to wierze, co prawda
        czwarty juz raz, ale mam nadzieje, ze ostatnismile))
        Na razie 8dc i jeszcze troche czekania na wazne dni. Jutro o tej porze pewnie
        bedziemy juz dojezdzac w gorysmile Ale sie ciesze z tego dlugiego weekendu!!!
        Pozdrawiam, Klara
        • 73nikusia Starania o dzidzie :-) 08.06.04, 18:11
          Witajcie smile

Klara no to my teraz prawie rowno ... bo ja 9dc.
          No prosze prosze wyrownalo sie.
          Dzis ide do lekarza ... mam nadzieje ze rozwieje moje zle mysli. Ze wszystko
          jest dobrze.
          A potem tylko brac sie do roboty i ...
          A co ja mam powiedziec ... to moj 5 cykl staran ... ale wiecie co ... ja sie
          nie zalamuje ... bo w sumie to jeszcze chyba nie ma czym. Mam kolezanki ktore
          staraly sie o dziecko ponad rok. W swietle takich staran my dopiero zaczynamy.

Glowy do gory ... pomyslcie sobie ze gdyby tak za kazdym razem udawaloby sie za
          pierwszym razem to Swiat nie opedzilby sie od dzieci ... z drogiej strony sa
          tak slodkie ... ze im ich wiecej tym lepiej.

Pozdrawiam serdecznie
          Nika
          • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 09.06.04, 15:40
            Nika,
            Cos mi sie zupelnie pochrzanilo. Wczoraj to owszem byl 8, ale dzien czerwca, a
            nie dzien mojego cyklu. Dzisiaj dopiero 6dc... Ciesze sie, ze z Twoim zdrowiem
            wszystko ok. Zycze owocnych weekendowych staransmile) Trzymam kciuki i
            do "zobaczenia" na forum za kilka dni!
            Klara

• 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 09.06.04, 15:58
              Czesc Klara

Ja Tobie rowniez wspanialego wyjazdu, pieknej pogody, spokoju, duzo relaksu i
              do uslyszenia smile

Nika
    • 73nikusia :-) 08.06.04, 20:18
      Witajcie ponownie smile

Wrocilam od lekarza. Ze mna wszystko wporzasiu smile Torbieli ani sladu. Za to
      widzialam na monitorze piekny 16mm pecherzyk ... ktory ma ponoc peknac za ok
      dwa dni. Wiec dlugi weekend zapowiada sie bardzo ciekawie.

Pani doktor mnie uspokoila. Powiedziala ze zareagowalam bardzo ksiazkowo po
      odstawieniu pigulek. A mianowicie cykle rozlegulowane i prawdopodobnie
      podniesiony poziom prolaktyny.

Na razie mam poczekac w tym cyklu. Jezeli nic z niego nie wyjdzie. Zrobi mi
      badania hormonalne. I mezowi tez kaze sie przebadac.

Ale spokoj zagoscil w moim sercu ... jest piekny pecherzyk, jest piekne
      endometrium. Jest szansa ...

Pozdrawiam Was serdecznie smile
      Nika
    • iwonaandrzej hej hej 14.06.04, 07:14
      ooo widzę że jeszcze nikt nie wrócił w dłuuuugiego weekendu smile
      Jestem po 4 dniowej kuracji jodem znad Bałtyku, super było.... bużki mamy
      opalone i serduszka przepełnione nadzieją ze tym razem się uda smile
      Szaleństwa zaczynamy mniej więcej w czwartek. Mierzę odważnie temperaturkę.
      Dziś odbieram też moje wyniki, hmmmm.

Miłego dnia

Iwona
      • klara_76 Re: hej hej 14.06.04, 16:11
        My tez sie meldujemy, wlasciwie to juz wczoraj - na czerwcowych.
        Wypoczelismy, wyszalelismy sie - jednym slowem super. Na razie 11 dc, wiec
        starania dopiero zaczynamy. Na razie podchodze najspokojniej ze wszystkich 4
        juz cykli i mam nadzieje, ze tak pozostanie. Przez ostatnie dni nawet niewiele
        myslalam na ten temat i... chyba dobrze. A jak bedzie, to zobaczymy.
        Dajcie znac, jak sie miewacie po dlugim weekendzie!
        Klara
        • 73nikusia Witajcie :-) 14.06.04, 20:37
          Ja tez juz ... lub dopiero jestem spowrotem.
          Bylo super ... jak zawsze u mamy. Jedzonko pycha, odpoczywanie, spacerki ...
          Ale niestety wszystko co dobre szybko sie konczy. Czas wracac do domku i do
          pracki.
          U nas dzis 15dc. Jak bedzie w tym cyklu ... sama nie wiem. Oby jak najlepiej.

Pozdrawiam serdecznie Nika
      • 2.aga.paw Re: hej hej 02.07.04, 13:32
        Witam kochane!!!
        Jeszcze nie wiem czy się udało!
        Wynik HCG odbieram w poniedziałek.Trzymajcie kciuki!!!
        Ściskam Was mocno
        Aga
    • iwonaandrzej wyniki 15.06.04, 13:51
      hej hej

odebrałam wyniki - wg podanych norm jest ok, tyle że jak się poszuka norm w
      necie to na każdej prawie stronie normą jest co innego - czyżby każda
      przychodnia sama sobie to ustalała? ehhh ... Ważne że nie ma u mnie jakiś
      tragicznych odstępstw. Dziś 11 dc wiec zbieramy siły na koniec tygodnia.

Odezwijcie się bo jakoś aktywność nam spada tongue_out pisania oczywiście smile
      pozdrawiam
      Iwona
      • klara_76 Re: wyniki 15.06.04, 16:04
        Mala aktywnosc pisania jest zapewne usprawiedliwiona duza aktywnoscia na innym
        polusmile Oby efektywna!
        My na szczescie zdrowi - bo w minionym miesiacu bylismy akurat chorzy i pewnie
        dlatego skutek staran okazal sie zerowy. A poza tym? 12 dc i starania w
        toku...smile)
        Pozdrawiam Was serdecznie, Klara
    • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 15.06.04, 17:20
      Witajcie

Sporo watkow w ktorych piszemy o tych naszych staraniach.
      Ale ten jest dla mnie najblizszy bo sama go zalozylam.

Klara rzeczywiscie juz jest MARZEC 2005. Tyle ze tam na razie dzieczyny ktorym
      wychodzi termin na LUTY ... wiec do konca tego nie rozumiem. Ale moze one
      wiedza lepiej ... szczegolnie ze juz z tego co mozna przeczytac maja maluszki.

Oj ja tez mam nadzieje ze jak najwiecej z nas przeskoczy na ten marcowy watek.
      Na razie u mnie 16dc ... wiec wciaz szanse duze. Nie zaszkodzi sie jeszcze
      poprzytulac. Szczegolnie ze cykl byl 27 dniowy z mozliwoscia przesuniecia na 28
      dniowy.

Pozdrawiam serdecznie i zycze udanych dni przytulankowych smile
      Nika
    • 73nikusia Witajcie 16.06.04, 16:44
      Ciezko sie powraca do pracy po tym dlugim weekendzie. Ale juz tylko dwa dni i
      koniec a w sobote jest u nas imprezka, przychodza znajomi, bedzie fajnie.
      Troche zapomne i tym calym stresie, luteince, staraniach ... moze da to efekty.

Dzis 17dc jakos leci, jeszcze ponad tydzien i sie wyjasni moj czerwcowy watek.
      Wczoraj jakos dziwnie pobolewalo mnie w dolnym lewym boku. Tak jakby jajnik.
      Ale przeciez to juz powinno byc po owu, no chyba ze to ten wyjazd, dluga
      podroz ... nie wiem. Wkazdym razie zintensywfikowalismy starania.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na wiesci od Was
      Nika
      • klara_76 Re: Witajcie 16.06.04, 19:51
        Czesc Nika,
        widze, ze odpisujesz do mnie na krzyz na dwoch watkachsmile
        Ja tez sie nie moge doczekac weekendu, choc w sobote pracuje. Mam wyjatkowo
        ciezki tydzien i siedzie po 11 godzin w pracy. Co za zycie...
        Ale... od godziny czuje bol w okolicy prawego jajnikasmile)) Zaraz wyskakuje z
        forum... Skoro tez mialas bol jajnika, to moze dobry znak?? Super, bo masz juz
        niewiele dni do finiszu, a ja jestem dopiero w 13 dc (wiec jeszcze bite dwa
        tygodnie, jesli tylko bede miala 28-dniowy cykl, a nie dluzszy).
        W sobote wieczorem jestesmy zaproszeni do znajomych na wies, wiec poszalejemy.
        Byle do weekendu! Trzymaj sie cieplutko, bo dzisiaj przynajmniej u nas nie za
        cieplo (w odpowiedzi na Twoje pytanie juz sprzed jakiegos czasu - mieszkamy
        niedaleko Krakowa, a nie Tarnowasmile. Klara
    • iwonaandrzej Starania o dzidzie x3 17.06.04, 07:14
      hej dziewczyny

dzis 13 dc. cierpliwie mierze temperaturke i czekam na ten skok? tyle ze nie
      wiem jak duży ma być? sad
      Spodziewam sie owu jutro chyba ze morski klimat z weekendu przesunął mi
      wszystko - oby nie!!

Po cichu sobie szepczę że przecież do 3 razy sztuka, nie?

Pozdrawiam i życzę miłęgo dnia
      Iwona
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie x3 17.06.04, 16:26
        Czesc,
        Zycze Ci z calego serca, aby to bylo do 3 razy!!! Ja tez tego bardzo pragnelam,
        ale sie nie udalo i w tej chwili jest to 4 raz. Ale niechby sie to potwierdzilo
        chociaz na Twoim przykladzie!!! Poza tym to idziemy niemal leb w leb, bo ja
        jestem w 14 dc i w "krzyzowym ogniu" staransmile Wczoraj mialam bol owulacyjny,
        wiec teraz jest najlepszy czas...
        Pozdrowienia, Klara
        • iwonaandrzej Re: Starania o dzidzie x3 17.06.04, 18:19
          dzięki za słowa pocieszenia i otuchy smile
          Jestem padnięta i na starania małą mam ochotę ale wiem że to w pięknym celu!.
          Zbliża się koniec roku szkolnego i mam taki zachrzan, ze głowa mała. Na dodatek
          od kwietnia mam w spadku wychowawstwo a moi mali 17 latkowie robia takie
          numery, że trzeba ich ratować by nie siedzieli 2 rok. Ehhhh jeszcze tydzień i
          odetchne ... i jak się starać w takim momencie? ehhh sad

No nic jutro czekam na owu o ile morze nie spłatało nam figla.
          Pozdrawiam
          Iwona
          • ania19821 Re: Starania o dzidzie x3 20.06.04, 11:08
            Witam wszystkich! Ja również staram się o dzidzię. To jest mój pierwszy cykl
            starań więc pewnie nic z tego nie będzie. Dziś jest mój 27 dzień cyklu. @
            powinnam dostać we wtorek (choć przyznam że nie czekam na nią z utęsknieniem).
            Trzymam kcuki za Nikę i Klarę. Napiszcie co u Was!
    • iwonaandrzej co ze skokiem temperatury 18.06.04, 07:44
      hej
      14 dc, brak skoku temperatury sad Jak to jest z tym podwyższeniem? jeśli owu
      będzie dziś to temp podskoczy jutro?

miłego dnia dla wszystkich
      Iwona
      • 73nikusia Re: co ze skokiem temperatury 18.06.04, 16:37
        Witajcie

Jak zwykle pisze na dwoch watkach.
        Oj jak dobrze ze dzis piatek, choc jutro na chwilke musze wpasc do pracy. Al
        nie na dlugo.
        No i jutro znajomi przychodza fajnie bedzie. Szkoda tylko ze nie bede mogla
        sobie popic dzinu z sokiem pomaranczowym sad ale kieliszeczka wina sobie nie
        odmowie.

Nie moge sie tez doczekac urlopu. Ale to jeszcze troszke czasu ...
        Pewnie szybko zleci.

Teraz o tym skoku temperatury ... roznie to bywa ... ale jedno jest pewne ze
        trzeba sie w ten sposob obserwowac podobno ponad pol roku zeby wiedziec
        dokladnie jak i co w organizmie reaguje.
        Czasem krutszy sen, alkohol, zmeczenie, stres i juz wszystko sie wali.

Ja w tym miesiacu bardzo ucieszylam sie z moich pierwszych boli
        owulacyjnych ... tzn mam nadzieje ze to bylo to smile

Pozdrawiam serdecznie i milego weekendu
        Nika
        • klara_76 Re: co ze skokiem temperatury 20.06.04, 13:51
          Nika,
          Przed chwila pisalam na czerwcowych, wiec sie z tym samym powtarzac nie bede.
          Napisze tylko, ze na wczorajszej imprezie tematy rozmow mocno krecily sie wokol
          dzieci. Jest juz w naszym gronie kilkoro dzieciatych, a w dodatku okazalo sie,
          ze jedna z kolezanek jest w ciazy z terminem na grudzien. Brzuszek juz sie
          powoli pokazuje, wszystko w porzadku! No rewelacja. A mysmy wlasnie zaczeli w
          marcu starania... Tak bardzo chcialam urodzic jeszcze w tym roku, no ale nie
          wyszlosad( Choc teraz to mnie jakas obojetnosc (moze przejsciowa) ogarnela i
          zaczelo mi byc wszystko jedno. W pracy ostatnio duzo sie dzieje i tak sobie
          mysle, ze przez ciaze i urlop macierzynski zostalabym odsunieta od wielu
          rzeczy... Mam jakies rozdwojenie mysli w tym tygodniu. Jest to kompletnie bez
          sensu - bo bardzo, ale to bardzo chce miec dziecko (a wlasciwie dzieci), a tu
          coraz mnie jakies watpliwosci nachodza. Czy Ty tez tak masz?
          Pozdrawiam, Klara
          • 73nikusia Witajcie :-) 20.06.04, 14:58
            Witajcie smile

Watek zamiera ... weekend ... pewnie wszyscy pracuja nad dziecmi smile
            A ci co juz pracowali teraz czekaja na rezultaty.
            My mielismy wczoraj mala imprezke. Kameralna, wszystko sie udalo wysmienicie,
            pogodalismy, popilismy, tzn ja najmieniej tylko jeden slaby drink.
            Pogadalismy, o zyciu, o polityce, o studiach ... o "wiankach w Krakowie" - bo
            trzy osoby na 6 studiowalo w Kraku. Dzieci tez byly tematem rozmowy, bo nasi
            goscie maja dzieci. I to takie juz spore, 3-5 latki.
            Bylo sympatycznie, wesolo,mozna sie odstresowac.

Klara piszesz o swoich watpliwosciach, o tym ze teraz duzo dzieje sie w Twojej
            pracy i boisz sie ze ciaza, dziecko moze Cie odsunac od tego zebys byla wciaz
            nabierzaco.

Wiesz u mnie w pracy byl pewien przestuj na pod koniec zeszlego roku ...
            wszystko wskazywalo ze tak bedzie przez caly 2004 rok. Potem nagle zaczely sie
            zlecenia i duzy kontrakt. Ja w lutym pomyslalam sobie teraz jest najlepszy czas
            na ciaze. Bo jak wszystko bedzie dobrze, to przeciez bede caly czas pracowac i
            dzidzia urodzi sie w grudniu i w polowie 2005 roku wroce do pracy. No a teraz
            wszystko bierze w leb. Ale nie ma sie co przejmowac. Bo wiesz moje kolezanki
            mowia mi ze nigdy nie ma najlepszego czasu na ciaze. Zawsze cos Ci pokrzyzuje
            planu, albo natura albo rynek albo pech smile

Dlatego trzeba sie cieszyc z tego co sie ma.

Wiesz teraz jak ta sobie mysle, ze moze lepiej byloby zajsc wociaze dopiero po
            wakacjach bo chcemy jechac na urlop zagranice a tu przestrzegaja zeby lepiej
            nie w pierwszych trzech miesiacach ... i takie byly plany ale nie wyszly ... i
            znow widzisz nie ma co planowac

Pozdrawiam zycze milej niedzieli ... a raczej popoludnia bo niedzielka prawie
            minela
            Nika
            • klara_76 Re: Witajcie :-) 20.06.04, 20:06
              Nika,
              Widocznie ogarnelo mnie chwilowe zniechecenie i staram sie wytlumaczyc nieudane
              proby starania i ew. na przyszlosc, ze przeciez jest mnostwo innych fajnych
              rzeczy w zyciu...????
              A co do tego, ze na dziecko nigdy nie jest dobry czas, to juz slyszalam
              wielokrotnie, wiec pewnie nie ma sie co ogladac na sytuacje w pracy, sytuacje
              na rynku, tylko robic swojesmile
              Czyzby nie wypalil Wam wyjazd na wakacje?
              Ja Cie nie chce na cokolwiek namawiac, ale dam Ci przyklad moich znajomych,
              ktorym dwa tygodnie temu urodzila sie coreczka (o czym zreszta pisalam), a
              ktorzy byli w Afryce w I trymestrze. Wakacje udaly sie znakomicie, ciaza
              przebiegala prawidlowo, a i dzidzius juz na swiecie i caly zdrowy. To
              oczywiscie nie musi byc regula, ale ja akurat jestem zdania, ze jak sie ma cos
              podziac, to i w domu moze sie tak stac. Jednak na pewno jest to jakies ryzyko.
              Mam nadzieje, ze uda Wam sie wyjechac i wypoczac!
              My plany wakacyjne musielismy mocno odsunac w czasie i wybieramy sie gdzies
              dopiero jesienia.
              Pozdrawiam, zycze spokojnego i malo pracowitego poczatku tygodnia.
              Klara
              • iwonaandrzej Re: Witajcie :-) 21.06.04, 07:19
                hej
                dołączam się do Was - planujących - mój plan czyli urodzić w lutym, + 4
                miesiące macieżyńskiego + 2 wakacji i we wrześniu do pracy.... jest już
                wspomnieniem, ehhhh Od piątku myśłe co ma być to będzie!!! wg mężą to sukces,
                hi hi
                Dziś w końcu skoczyła ta cholerna temperatura!!!! w 17 dc - juz miałam stracha
                że nie mam owulacji ale odetchnęłam....
                kończę zaraz śniadanko przy kompie i moja ulubiiona kawę (jeśli trzeba bedzie z
                niej zrezygnować to nie wiem czy dam radętongue_out ) i lecę do pracy - oby do
                piątku!!! Może dostane jakiegoś kwiatka w tym roku, hmmmm....
                miłego poniedziałku
                Iwona
                • klara_76 Re: Witajcie :-) 21.06.04, 16:56
                  Czesc Iwonko,
                  A myslalam, ze tylko ja robie takie (nierealne) planysmile...
                  Ja czuje, ze dostalam nauczke od zycia, bo zawsze chcialam miec wszystko pod
                  kontrola, a w sprawie dzieciakow chyba rzadko sie to udaje. To taka lekcja
                  przyzwyczajania na przyszlosc. Pewnie zycie zaskoczy nas jeszcze nie raz.
                  Wynioslam z tych ostatnich 4 miesiecy, aby w takich sprawach zaufac naturze i
                  po prostu poczekac - i podobnie jak Ty mysle, sobie, ze co ma byc, to bedzie
                  (ale jakie to trudne!). Przyzwyczailam sie juz do mysli, ze to nie 2004, ani
                  nawet nie poczatek 2005. Moze rzeczywiscie fajnie urodzic w marcu albo wiosna -
                  potem jest dlugie lato na spacerki z dzidziusiem (moze w 2005 r. nie bedzie tak
                  fatalnego poczatku lata jak dzis?). Oby sie te spacerki nie musialy przeniesc
                  na zime 2005/2006sad
                  Myslmy pozytywniesmile Wbrew panujacej za oknem pogodzie!!
                  Klara
                  • iwonaandrzej Re: Witajcie :-) 21.06.04, 18:14
                    klara, czyżbyś była SKORPIONICĄ? ja tez wszytsko dokładnie planuję ale dobrze
                    mi z tym, bo przynajmniej w pracy wszystko mi się udaje smile
                    pozdrawiam
                    Iwona
                    • klara_76 Re: Do Iwony 22.06.04, 15:27
                      Nie, urodzilam sie troche pozniej - pod sam koniec roku i w zwiazku z tym
                      jestem prawdziwa kozica z jednym rogiemsmile Ale widocznie Koziorozce maja tak
                      samo w tym wzgledzie jak Skorpiony. Rozumiem, ze jestes gdzies z okolic
                      listopada.
                      Pozdrawiam, K
    • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 21.06.04, 17:18
      Witam wszystkich. Dziś jest mój 28 dzień cyklu. Jestem ciekawa czy dostane @
      czy może uda się i jej nie dostanę....Bolą mnie piersi a zwłaszcza sutki, nie
      wiem co o tym myśleć. Podobno takie objawy mogą się pojawić gdy sie za dużo o
      tym myśli. Czuję też lekkie kłucia w dole brzucha co jest pewnie zwiastunem @.
      Dlaczego tak jest że jak ktoś nie chce dziecka to wpada i dziecko ma. A jak
      ktoś stara się usilnie to nic z tego nie wychodzi. Mam pytanie: czy jeśli
      zrobię jutro rano test ciążowy to wynik może pokazać ciążę? ( oczywiście gdyby
      ciąża była)
      • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 21.06.04, 17:38
        Czesc Dziewczyny,

Najpierw pytanie - odpowiedz o dzien testowy. Moja pani ginekolog powiedziala
        ze przy 28 dniowych cyklach test robiony w 28 dniu powinien (jezeli jest sie w
        ciazy) dwie kreski. Tzn powinien sie udac ... no chyba ze sie nie uda bo sie w
        ciazy nie jest.

Moja koleznka opowiedziala mi ze miesiaczka spozniala sie jej dwa tygonie a w
        ciazy nie byla. Wiec roznie t jest i nie ma na co czekac.

Rozpisalam sie na Czerwcowych staraniach ... wiec nie bede sie powtarzac.
        Powiem tylko ze jestem w swietnym humorze ... i nie wiem co to moze
        oznaczac ... innych objawow brak.

Dzis w pracy powiedziano mi ze od pazdziernika bede szefem projektu ... a tu te
        moje starania ... sama nie wiem ... co tu robic.

Pozdrawiam serdecznie Nika
        • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 22.06.04, 17:10
          A więc jestem załamana!!! Zrobiłam dziś test ciążowy i w ciąży nie jestem. Choć
          to mój pierwszy cykl starań czuję się okropnie. @ jeszcze nie dostałam ale
          czuję że nadchodzi wielkimi krokami, bo dziś jest już 29 dc. Chce mi się
          płakać. Nastawiłam się że na pewno zajdę w ciążę, bo przecież tyle przytulania,
          zero zabezpieczenia. Mam ju jakieś myśli że jestem bezpłodna. Rozumiem co
          czujecie co miesiąc gdy jednak nadchodzi @ i wszystko trzeba zaczynać od nowa.
          • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 22.06.04, 17:25
            Aniu

To dopiero Wasze pierwsze starania. Bardzo zadko udaje sie za pierwszym razem.
            Nie ma sie co przejmowac.
            My sie staramy z mezem 5 raz. I wiesz ... kazde nowe starania sa bardzo
            przyjemne. Bo nie mozna w tym wszystkim zapomniec ze to przeciez nie czysta
            reprodukcja ... tylko milosc z ktorej ma powstac ta nowa istotka smile

Wiec mysl o tym raczej w ten sposob ... nie ze byl to ten pierwszy i nie udany
            raz, tylko ze byl to ten pierwszy i bedzie drugi a nawet jak bylby i trzeci to
            tez swiat sie nie zawali. To wkoncu jest bardzo przyjemne.

Pozdrawiam zycze powodzenia i wiecej usmiechu
            Nika
            • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 22.06.04, 17:29
              Pocieszam się jeszcze że może test okłamał mnie, bo @ jeszcze nie mam, ale to
              raczej złudna nadzieja.
              • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 22.06.04, 19:32
                Hej, hej jest tam ktoś? Dlaczego się nie odzywacie?
                • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 22.06.04, 20:12
                  Witajcie ponownie

Najpierw Aniu, to nie czat my nie piszemy tu caly czas. co sekunde.

Wlasnie wrocilam z dlugiego spaceru z moja kolezanka i jej roczna coreczka.
                  Slodka dziewczynka. W parku mnostwo dzieci. Super bylo. Tak fajnie popatrzec
                  sobie na te berbecie i pomarzyc o swoim urwipolciu.

A co Wy porabialyscie w te przepiekne popoludnie??

Pozdrawiam letio
                  Nika
                  • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 22.06.04, 21:27
                    Czesc Nikus!
                    My z kolei wyruszylismy na poszukiwanie rolek. Bardzo nam sie zachcialo
                    pojezdzic na rolkach, mimo ze nigdy tego nie robilismy. Jezdzimy duzo na
                    rowerach i w parku czesto spotykamy ludzi na rolkach. Pomyslelismy wiec, czemu
                    nie? Tak wiec staram sie odganiac mysli o dzieciach, jak moge (mimo ze
                    codziennie tutaj zagladamsmile )
                    Pozdrawiam Was, k
                  • iwonaandrzej Re: Starania o dzidzie :-) 23.06.04, 07:09
                    hej
                    a ja z uporem wypisywałam pierwszy raz w życiu świadectwa - 6h sad zepsułam
                    kilka, pewno oberwe dzis w szkole sad

z uporem mierzę też temperaturke która skoczyła w 17 dc i utrzymuje się do dziś
                    czyli 19dc. Hmmm wg tego co wyczytałam tu i tam jutro albo spadnie albo
                    pozostanie na podwyższonym poziomie a to oznacza ... nie będę zapeszać smile
                    Uczę się cierplowości smile
                    pozdrawiam
                    iwona
                    • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 23.06.04, 17:14
                      Witam, u mnie 30dc a miesiączki nie ma. Może jest jeszcze nadzieja że w ogóle
                      jej nie będzie? Wczoraj rozmawiałam z koleżanką która ma już dzidziusia że jej
                      test po tygodniu spóźniającej się miesiączki pokazał 1 kreskę, a 2 kreski
                      dopiero po dwóch tyg.
                      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 23.06.04, 19:44
                        Na czerwcowych trwa euforia po dwoch kreseczkach u czekaczki!
                        Super wiadomosc, bo to pierwsza ciaza w tym miesiacu.
                        Ale sie pozytywnie nakrecilamsmile
                        Jesli chodzi o mnie to 20 dc i nadal cichy czas oczekiwania...
                        Trzymajcie sie cieplutko,
                        Klara
                        • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 24.06.04, 16:58
                          Cześć, u mnie znów to samo. Wiem że w ciąży nie jestem bo przecież robiłam
                          test, ale @ nadal nie ma i sama nie wiem już co myśleć. A jest już 31dc i
                          zawsze miałam cykle 28 dniowe. Poza tym mierzyłam dziś rano temperaturę i
                          miałam 36,7 a więc jednak nadchodzi @.
                          • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 24.06.04, 17:04
                            Witajcie

Ania, przedluzajacy sie cykl nie oznacza od razu ciazy. Dlatego test mogl wyjsc
                            negatywnie a Ty wciaz nie masz miesiaczki. Wkoncu zachodza w nas zmiany ...
                            hormonalne ... a one zadza sie innymi prawami.

Ale nie martw sie, bedzie wszystko dobrze, na pewno bedziecie miec dzidziusia
                            jak nie za tym do nastepnym razem. Wskocz na CZERWCOWE STARANIA tam Czekaczka
                            swieci swoj tryumf ... dlugo na niego czekala smile

Pozdrawiam glowa do gory
                            Nika
    • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 24.06.04, 18:21
      Właśnie zmierzyłam sobie temperaturę (pod pachą) i mam 37,1. I sama nie wiem
      co myśleć. Piersi bolą, temperatura podwyższona, brak @ ale test negatywny....
      • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 24.06.04, 18:58
        Hej!
        Nie wiem, co o tym myslec, bo jestem w 21dc, a pojawilo sie male plamienie
        (wedlug wszelkich znakow na niebie i na ziemi mialam w 13dc owulacje). Jak
        myslicie, co to moze byc?
        Klara
        • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 24.06.04, 20:29
          Witajcie

Klara, nie wiem co to moze oznaczac. Moze to o czym myslisz.

Co do temperatury to powinno sie ja raczej mierzyc rano zanim sie wstanie z
          lozka. W czasie dnia jest troche zaklamana. Wiec radze zmierzyc jutro z samego
          rana. Termometr przy lozeczku i tyle ... zycze powodzenia.

Klara pisz jutro co sie dzieje.

U mnie 25dc ... czekanie. Ostatni cykl byl 27 dniowy ... dluzszych nigdy nie
          mialam wiec niedlugo rozwiazanie.

Pozdrawiam Nika
        • blige Re: Starania o dzidzie :-) 25.06.04, 00:06
          skoro owulacje mialas 13, a w 21 pierwszym dniu cyklu pojawilo sie plamienie
          moze byc to plamienie implantacyjne. Wedlug tego co czytalam na fertility
          friend takowe moze, ale nie musi, wystapic pomiedzy 7 a 10 dniem od dnia
          owulacji. Z tego co piszesz wypada na 8. Trzymam kciuki i pozdrawiamsmile
          • blige Re: Starania o dzidzie :-) 25.06.04, 00:24
            klara, poszperalam, bo na czerwcowych dziewczyny pisza o plamieniu
            implantacyjnym w okolicach miesiaczki. Nic na ten temat nie wiem, wiec sie nie
            wypowiadamsmile), ale oto co znalazlam na ww stronie, aby poprzec teze o
            plamieniu miedzy 7 a 10 dniem po owulacji:
            If conception occurred, implantation (when the fertilized egg attaches to the
            uterine wall) typically happens seven to ten days after ovulation, but it can
            happen a few days earlier or later as well.
            There are some signs of implantation or successful conception that may be seen
            on your chart but all of them can occur with or without pregnancy. You can also
            be pregnant and see none of these signs on your chart. There is thus really no
            way to know if they are related to implantation while they are happening,
            though they occur with greater frequency on pregnancy charts. Some possible
            signs of implantation or successful conception are:
            - light spotting that happens for just a brief period of time around seven to
            ten days past ovulation...
            JEsli potrzebujesz tlumaczenia sluze pomoca smile))
            • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 26.06.04, 11:52
              Witam! Dziś 33dc a misiączka nie zaczęła się jeszcze na dobre, zero plamienia.
              Nie wiem czemu, jeszcze nigdy nie miałam takiej długiej przerwy. Wczoraj znów
              miałam temp 37,1. Może rzeczywiście wmawiam sobie tą ciążę i dlatego nie
              dostaję okresu.
    • iwonaandrzej cześć dziewczyny :) 26.06.04, 19:24
      witam
      co u Was słychać?
      znów jakiś maleńki zastój...
      dziś u mnie 22 dc, lekkie szmery w podbrzuszu bo bólem to nazwać ich nie
      można ... ale na pewno coś tam się dzieje, tylko co? Nie ma krwawienia. Test
      leży w szafce przygotowany na wtorek smile
      Hmmm tak sobie myślę ... dużo dziewczyn pisze o krwawieniach w okolicy 20 dc...
      ale czy to naprawdę reguła? Chyba nie, co? Pocieszam się w ten sposób smile
      Co myślicie?
      Pozdrawiam
      Jutro obchodzimy z mężem półroczną rocznicę hihi i zjemy pyszny obiadek w
      restauracji smile
      Miłej niedzieli
      Iwona
      • angie.z Re: cześć dziewczyny :) 26.06.04, 23:01
        No jak fajnie Cię widzieć z powrotem.

Widzę że wszystko u Ciebie idzie w dobrym kierunku. Trzymam kciuki.
        Ja już zrezygnowałam, bo te idiotyczne plamienia wskazują na @, chociaż ona
        jeszcze nie przyszła. W sumie to ma jeszcze czas bo dziś dopiero 28 d.c. a moje
        cykle mają min. 29 dni w porywach do 33. Sesja jednak mogła skutecznie
        przedłużyć ten cykl jeszcze bardziej.

Mam nadzieję że po zakończeniu roku szkolnego częsiej będziesz zaglądała.

Pozdrawiam serdecznie i miłego obiadku (wszystkiego najlepszego z okazji
        jubileuszu surprised))

Ania
        • klara_76 Re: do blige i reszty dziewczyn! 27.06.04, 09:15
          Hej,
          Blige, dzieki wielkie za info! Z przeslanego tutaj przez Ciebie tekstu i paru
          innych stron, ktore wyszukalam, wynika dla mnie - ze implantacja, jak wiemy,
          zdarzyc sie moze miedzy 4 a 12 dniem od owulacji, a plamienie czesto pojawia
          sie dopiero w okolicach miesiaczki, ale teoretycznie moze wystapic wczesniej -
          w czasie implantacji, gdzies ok. 21 dnia cyklu. Ale nawet jesli wystapi to tez
          niczego oznaczac nie musi. A wrecz przeciwnie - moze byc oznaka, ze jest za
          malo progesteronu i ze jajeczko nie ma warunkow do implantacjisad(
          A jak to dalej wygladalo u mnie? W piatek, podobnie jak w czwartek tez mialam
          leciutkie plamienie. A wczoraj go juz nie bylo. Czuje od czasu do czasu lekki
          ucisk w podbrzuszu, podobny do tego jaki czasem zdarza mi sie przy @, ale byc
          moze go sobie wmawiam. Wiec mozna uznac, ze tego objawu nie mam. Natomiast od
          piatku mam obrzmiale piersi i coraz bardziej bola. Ale przed @ tez mi sie to
          nieraz zdarzalo, wiec... Na razie musze czekac, oby jak najkrocej!
          A tu dopiero 24dc. W kazdym badz razie plan sobie ustalilismy nastepujacy -
          jesli ten miesiac znowu zakonczy sie porazka, to idziemy na badania hormonow ze
          mna. Kiedys mialam hiperprolaktynemie, wiec moze dlatego nasze starania od 4
          miesiecy sa bezskuteczne?
          A co u Was?
          Blige - a jak sie u Ciebie sprawy maja?
          Nika, u Ciebie sie juz chyba na dniach wyjasni, prawda? Daj znac!!!
          Pozdrawiam Was serdecznie i zycze slonecznej niedzieli!
          Klara

• blige Re: do blige i reszty dziewczyn! 27.06.04, 11:18
            klaro trzymam kciuki i daje rade: nie mysl o tym!!!
            a u mnie: pisalam ci kiedys na majowych, ze tak samo jak Ty czekam na wyniki,
            ale mysle, ze sie spotkamy na czerwcowych. TAkie mialam podejscie, a tu
            prosze... we wtorek zaczynam 8 tydziensmile Ja sie nie nastawialam, moze dlatego,
            ze byl to nasz pierwszy cykl staran.
            Mam nadzieje na pomyslne wiadomosci od Ciebiesmile
            nie szukaj u siebie znakow i odganiaj mysl o ciazy na rzecz czegos innegosmile)
            • 73nikusia Czerwcowe starania zakonczone ... lipiec czeka :-) 27.06.04, 23:19
              Witajcie Kochane

Wyjasnilo sie wszystko dzisiaj rano. Wlasnie bylam w krotkich odwiedzinach u
              mamy, bardzo smutna okolicznosc, pierwsza rocznica smierci mojego Taty. Wstalam
              rano i ... wiecie same najlepiej. Jakos jednak malo sie tym przejelam bo tak
              jak juz wspomnialam o wiele bardziej smutne okolicznosci towarzysza mi od kilku
              dni.

Zabieramy sie wiec znow do pracy, choc teraz to moze damy sobie miesiac spokoju
              i na dobre zabierzemy sie do pracy na wakacjach ... w sierpniu.

A teraz opisze Wam moj cykl. Chyba pierwszy tak naprawde owulacyjny po
              odstawieniu pigulek. Mniej wiecej ok 15dc cyklu mialam owulacje, odczulam
              pierwszy raz wyrazny bol w prawym jajniku (w 9dc bylam u ginekologa i na
              monitorze widzialam sliczny pecherzyk 16mm). Gdzies w okolicach 22dc bardzo
              nabrzmialy mi piersi i juz myslalam ze moze to bedzie teraz ale ... wolalam nic
              nie mowic zeby nie zapeszyc. Potem od 24 dnia cyklu miala dziwne plamienie ...
              no i dzis rano zaczela sie normalna miesiaczka.

Przenosze sie wiec na lipcowe ... choc nie wiem czy nie zrobimy sobie przerwy
              miesiecznej i zabierzemy sie na calego na naszych romantycznych wakacjach.

Zycze Wam powodzenia oby jak najwiecej z Was przeszlo na MARZEC 2005.

Jagasz co u Ciebie? Klara pisz jak Twoje czerwcowe rozwiazanie?
              Pozdrawiam Nika
              • iwonaandrzej Re: Czerwcowe starania zakonczone ... lipiec czek 28.06.04, 07:23
                cześć

dobrze, że masz w sobie optymizm.... mnie zaczyna go już brakować.
                jesteśmy po wstępnych badaniach ale na 8 lipca mam zaklepany szpital - zrobimy
                mam nadzieję więcej badań i usg.
                dziś 24dc - żadnych objawów ani na ciążę ani na @, chociaż po odstawieniu
                tabletek nigdy nie bolały mnie piersi zwiastując @.
                Jutro zamierzam zrobić test, mam stracha. Wolałabym teraz zajść niż za miesiąc
                chocby z tego powodu że pod koniec lipca czeka mnie 36godzinna podróż autokarem
                i miesięczny pobyt w upałach (jadę na staż nad Morze Śródziemnesmile)
                Ehhh myślałam że to bedzie taki proste sad
                Ale cieszę się że mogę sobie poczytać jak to jest u innych, doweidzieć się o
                różnych specyfikach - biorę wiesiołek, i mieć tę świadomość, że nie tylko ja
                czasami popłakuję, że inni też są w takiej sytuacji - najważniejsze że trzymamy
                się dzielnie, prawda?
                Miłego poniedziałku smile
                Lecę zaraz powalczyć z rekrutacja na nowy rok szkolny

pozdrawiam i głowa do góry
                Iwona
              • klara_76 Do Niki 28.06.04, 16:07
                Nika! Strasznie mi przykro, ze nie przechodzisz na marzec...sad Ale trzeba byc
                dobrej mysli! Z tonu Twojego maila wynika, ze samopoczucie nienajgorsze. I tak
                trzymaj! Musi sie kiedys w koncu udac, czego Ci zycze bardzo, bardzo mocno.
                Ja co prawda mam jeszcze kilka dni nadziei, ze nie dolacze do staran lipcowych,
                ale sie przestalam nastawiac. W tej chwili nic sie nie dzieje; tylko piersi mam
                lekko obrzmiale, ale to nic nie znaczy. Dzisiaj mam mocno pracowity dzien i
                niech tak zostanie. Na chwile tylko tutaj wskakuje.

Blige! Gratulacje!!!!!

Pozdrowienia, Klara
    • iwonaandrzej test negatywny 29.06.04, 07:10
      witam
      cóż, to nie prawda, że do 3 razy sztuka sad w porówaniu z poprzednim negatywnym
      testem nie płaczę ale jestem zła! Nie wiem dlaczego nic nie wychodzi sad mam
      nadzieje że w szpitalu dowiem się więcej, może usg coś powie, choć wolałabym
      żeby raczej nic nie mówiło.
      Ehhh, dlaczego to takie trudne??????

Iwona
      • jagasz Re: test negatywny 29.06.04, 10:22
        Iwona chyba trochę za wcześnie na robienie testu, jeżeli nie przyjdzie @, ponów
        test za dwa dni, może coś więcej będziesz wiedziećwink.
        U mnie dzisiaj 28dc. @ brak, tak jak pisałam na czerwcowych staraniach na razie
        testu nie robię, poczekam jeszcze parę dni.
        Nika, może przenieście starania na czas wakacyjno-urlopowy, w ogromnej mierze
        stres, który nas otacza, w pracy, w domu, jest przyczyną negatywnych starań.
        Tak jak to już jakaś dziewczyna napisała: trzeba się wyluzować i nie mysleć.
        Wiem, że to bardzo trudno, jeżeli starania zaczynająprzechodzić w kolejne
        miesiące, ale stres działa jak blokada.
        Pozdrawiam WAs wszystkie starające się.
        Ja dopiero tutaj na tym forum zobaczyłam jak dużo jest par, które chcą mieć
        dziecko, jak wiele poświęcają, ile starań wkładają. Jestem z Wami.

Pozdrawiam

aga
        • iwonaandrzej do Jagasz 29.06.04, 12:47
          dziś 25dc a owulacja była w 17dc - robiłam PRETEST, który wykrywa juz 6dniowa
          ciążę. Poza tym w moim organizmie nic sie nie dzieje, nie mam zadnych bóli ani
          w piersiach, ani w podbrzuszu.
          Czekam na @

Pozdrawiam
          Iwona
          • anfi74 Re: Witajcie i od razu do Iwony :) 30.06.04, 12:30
            Podczytuję Was, choć udzielam się jedynie na "czerwcowych starań"... teraz
            muszę jednak kogoś ochrzanić smile.
            Iwona, idziemy równo, jeśli chodzi o dc, ale mi do głowy nie przyszło myśleć o
            teście, a Ty się katujesz. Tak właśnie - katujesz, bo nie ma testu (oprócz
            testu z krwi), który wykryje ciążę po 8 dniach od owulacji!
            Po pierwsze, do zapłodnienia mogło dojść jeszcze kilka dni po owu...
            Po drugie, producent Pre-Testu, chyba naciąga klientki, bo wszędzie, gdzie
            szperałam, wyczytałam, że beta HCG jest produkowany w zauważalnej dla testów
            ilości dopiero po zagnieżdżeniu się jajeczka, a to może nastąpić nawet po
            kilkunastu dniach (max) od zapłodnienia! Testy domowe wykrywają HCG w ilości 25
            mIU/ml, a z każdym organizmem jest inaczej. Normy podane na noworodek.pl
            najlepiej o tym świadczą:
            - w trzecim tygodniu od OM stężenie HCG waha się od 5 do 50
            - w czwartym tyg. od OM 3 do 426 mIU/ml( nie wiem dlaczego podali od 3, skoro
            wyżej jest od 5?)
            - w piątym tyg. 19 - 7 340
            - w szóstym 1080- 56 500.
            Jak widać nawet w piątym tygodniu od OM test domowy może jeszcze nie wykryć
            ciąży, bo nie jest w stanie wyłapać tej najniższej, dopuszczalnej dla ciąży
            wartości!
            Mam nadzieję, że się nie obraziłaś, bo moim jedynym zamiarem było pokazanie, że
            możesz być jednak w ciąży, mimo negatywnego testu! Czego Tobie i innym życzę.
            Pozdrawiam, Ania

• aniq7 Cześć wszystkim przyszłym mamusiom! 30.06.04, 13:47
              Jestem pierwszy raz na tym forum i mam nadzieję że dzięki niemu łatwiej będzie
              przetrwać te dłużące się chwile oczekiwania na dwie kreski.
              W skrócie , staramy się o maleństwo od dwóch miesięcy, na chwilę obecną bez
              rezultatów niestety.Może ten miesiąc będzie szczęśliwy. Dziesiąty dzień
              cyklu ,więc za dwa dni pełna mobilizacja.Coraz gorzej znoszę rozczarowania,wiem
              że moja psychika jest bardzo słaba , dochodzi do tego jakaś presja .Boję się że
              pomiesza mi się w głowie a wiem że wiele problemów z zajściem w ciążę wiąże się
              z blokadą psychiczną.Mówię sobie , wyluzuj, ale łatwo powiedzieć.Co zrobić żeby
              nie mysleć o tym cały czas, nie dręczyć siebie i innych, skoro dni mam
              wypełnone po brzegi na maksa? Może piesek, taka mała namiastka maleństwa? Co o
              tym sądzicie? Pozd
            • iwonaandrzej do ANFI 74 01.07.04, 08:26
              cześć
              pewnie, że się nie obraziłam - robię te testy bo nie mam doświadczenia!!!
              bardzo mi zależy żeby zajść tym bardziej że plan o którym kiedys pisałam prawie
              już legł w gruzach. Niestety związany jest z pracą i finansami a wiesz, że baby
              kosztuje. Chociaz coraz częściej myślę, że niech będzie co ma być!!! A to juz
              poprawa!! smile
              Aniu dzięki za wyjaśnienia dotyczące testów, nie wiedziałam tego. Poczekam
              cierpliwie do @. Na razie dalej cierpliwie mierzę temp. Dziś 27dc i temp cały
              czas podwyższona.
              Dalej nie rozumiem tych testów, dziewczyny je robią i czasem wychodzą te 2
              upragnione kreseczki... hmmmm
              Poczekam jedneak na rozwój sytuacji smile
              Pozdrawiam
              Iwona
              • anfi74 Re: do Iwony 01.07.04, 11:45
                Cieszę się, że właściwie zrozumiałaś moje wymądrzanie się smile. To już naprawdę
                końcówka niepewności i albo dalej starania nas czekają albo wymiana poglądów na
                marcu 2005. Druga opcja bardziej mi się podoba smile.
                Pisałaś o tym, że Twoje plany legły w gruzach, to coś Ci napiszę. Z pierwszym
                dzieckiem zwlekaliśmy, właściwie nie myśleliśmy o nim długo. Urodziło się 5 lat
                po naszym ślubie. Niby warunki dobre... tyle, że byliśmy na utrzymaniu teściów.
                Zaszłam w ciążę przy pierwszej próbie, co nas trochę zaskoczyło. Liczyliśmy się
                z problemami i zakładaliśmy więcej czasu na usamodzielnienie się, częściowe, bo
                mieszkamy nadal z teściami. Wszystko dobrze się ułożyło, mąż znalazł pracę,
                byle jaką, ale była, a my mieliśmy poczucie, że sami możemy zadbać o własne
                dziecko. Później mąż zmienił pracę na lepszą, ja też coś znalazłam, kiedy mała
                skończyła rok. Na szczęście szef wybawił mnie z opresji i nie podpisał kolejnej
                umowy. Myślałam już o drugim dziecku, ale nie chciałam go stawiać w kłopotliwej
                dla niego sytuacji. Praca była "załatwiana", inaczej bym nie miała skrupułów. A
                teraz historia się prawie powtarza. My o drugim dziecku już bardzo poważnie, a
                okoliczności przeciwko nam. Proponowałam mężowi odłożenie (z bólem!) planów i
                podjęcie przeze mnie pracy na jakiś czas, ale zachował się, jak należy. Niczego
                nie odkładamy! Najwyżej zmieni pracę, może znów na lepszą? A ja też całe
                życie nie będę rodziła dzieci, tylko po drugim wezmę się za własną "karierę".
                Morał z tej przydługawej historii jest taki, że nie ma idealnego momentu na
                dziecko, ale w końcu się wszystko układa. I w to trzeba mocno wierzyć!
                Jeszcze o tych testach. Pewnie, że zdarzają się dwie kreski nawet przed
                terminem @, ale to sytuacje, kiedy do zapłodnienia, a potem zagnieżdżenia
                doszło szybko. Ale i tak uważam, że lepiej poczekać z testem. Niestety
                statystyki mówią o kilkudziesięciu % poczęć, zakończonych niepomyślnie, wraz z
                nadejściem @. Wolałabym nie wiedzieć jednak, że byłam w ciąży, i traktować @,
                jak zwykłą @. Znam przypadek, kiedy dziewczyna dowiedziała się o ciąży, zdążyła
                się podzielić swoim szczęściem z bliskimi i niestety w terminie przyszła @ i
                pozbawiła wszystkich złudzeń. I tego trzeba unikać, jak ognia... lepiej nie
                wiedzieć...
                Bądź cierpliwa, wiem, że to trudne, ale warto czekać smile.
                Pozdrawiam, Ania
    • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 29.06.04, 10:35
      Jestem w ciąży!!!!!!!!!!!!!1 Wczoraj wyszły mi dwie kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • iwonaandrzej Re: Starania o dzidzie :-) 29.06.04, 12:48
        GRATULACJE!!!!!!
        pędx do lekarza i dbaj o siebie smile

Iwona
        • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 29.06.04, 16:12
          Dziękuję, ale wolę się jeszcze tak bardzo nie cieszyć. Byłam dziś u gina.
          Skierował mnie na badanie moczu. W piątek będą wyniki czy na pewno jestem w
          ciąży.
        • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 29.06.04, 16:15
          Aniu, fantastyczna wiadomosc!
          Gratuluje!!!
          Oby dobra passa dalej trwalasmile)
          Klara
          • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 30.06.04, 15:54
            Aniq - pomysl sobie, ze tak naprawde to dopiero rozpoczeliscie starania i byc
            moze wlasnie teraz, na samym poczatku sie uda. My staramy sie 4 raz i co prawda
            tez momentami dostaje swirozy, ale ogolnie tlumacze sobie, ze tak jest i ze
            norma jest raczej zajscie w ciaze po kilku miesiacach staran niz za pierwszym
            razem... Wielu moich znajomych odracza decyzje o dzieciach i kupuja
            zwierzaki "zamiast". A mnie sie to wydaje srednim pomyslem. Chyba ze chcecie
            niezaleznie psa - wtedy chyba lepiej, zeby byl zanim sie dziecko urodzi i zeby
            moglo sie przy psie wychowywac od samego poczatku. Jest co najmniej kilka ras
            psow, ktore sa idealne do domu, w ktorym sa male dzieci.
            Nika - jakos smutno bez Ciebie na czerwcowych, ktore lada dzien pewnie zakoncza
            swoj zywot... Lipiec tuz, tuz. Daj znac, co slychac! Ja na razie nie wchodze na
            lipcowe, bo ciagle jeszcze czerwcowe nie zakonczone. Dzisiaj 27 dc i poza
            obrzmialymi piersiami nic sie kompletnie nie dzieje. Plamienie sie nie
            powtorzylo. I kompletnie nie wiem, na co teraz czekam. Ale nie ludze sie.
            Pewnie kolo piatku-soboty pojawi sie @.
            Pozdrawiam, klara
            • aniq7 Re: Starania o dzidzie :-) 30.06.04, 20:15
              Dzięki Klaro za słowa otuchy.Zdaję sobie sprawę że zwierzak to terapia
              zastępcza ale i tak mieliśmy kupić psa. A tym czasem czekam na owulację , biorę
              Folik i vitaminę b6 bo coś z moimi hormonikami chyba ostatnio nie najlepiej.I
              niestety robią mi się torbielki na jajnikach.Dziś robiłam badania -markery-
              wyniki będą za tydzień.Mam nadzieję że to nic poważnego.Kilka moich koleżanek ,
              naprawdę z większymi problemami zdrowotnymi zaszły w ciążę i urodziły zdrowe
              dzieciaczki.Narazie pozdrawiam wszystkich ogólnie bo nie znam jeszcze
              wszystkich ników.Wskoczę na forum jutro jak będe w pracy.
    • 73nikusia Re: Starania o dzidzie :-) 30.06.04, 18:03
      Witajcie

Aga (Jagasz) GRATULACJE !!! Bardzo sie ciesze z tej Twojej bladej kreseczki.
      Potwierdz nam to za kilka dni ...
      Masz juz lekarza w Wa-wie? Jak nie to polecam Jacka Lisawe. Ja jak mieszkalam w
      Wa-wie to wlasnie do niego chodzilam. Jest swietnym ginekologiem (mowie to z
      autopsji) i jeszcze lepszym poloznikiem (te opinie zaszlyszane od kolezanek w
      tym jednej bliskiej ktorej w tym roku odbieral drugi porod)

Trzymam kciuki za Ciebie Klara i wszystkie czekajace na rozwiazanie dziewczyny

Aga (Jagasz) na wakacje wybieramy sie na wyspy: Rodos, Kos, Malte, Majorke lub
      kanary ... ewentulanie do Turcji na polwysep Onduleinz. Podobno pieknie tam smile
      Caly czas przebieramy wybieramy ... bo do konca nie znam terminu urlopu

Pozdrawiam Nika
      • jagasz Re: Starania o dzidzie :-) 01.07.04, 09:10
        Dziękukjęza wczesne gratulacje!
        Tak jak już napisałam w czerwcowych staraniach, na razie testu nie potwierdzam,
        poczekam do weekendu albo do początku nowego tygodnia. Lekarza mam jeszcze z
        poprzedniej ciąży, ale będę chodzić też do poradni "K" do lekarza państwowego
        aby nieodpłatnie robić badania, przynajnmiej niektóre. Sama jestem ciekawa jak
        wygląda ta poradnia "K" w mojej przychodni (bo pierwsza ciąża była prowadzona
        tylko przez lekarza prywatnego), jeżeli się baaardzo zniechęcę to po prostu
        zrezygnuję z państwowej słuzby zdrowia.
        Nika a może znasz dobrego lekarza państwowego? pytam tak proforma (też jestem z
        W-wy). A ten Twój lekarz to gdzie przyjmuje? Czy jest przyporządkowany jakiemuś
        szpitalowi?
        Nika Wasze wakacje genialnie skłaniają ku staraniomwink a może jeszcze coś w
        lipcu?
        Pamietam jak kiedyś byliśmy na Lazurowym i było jedno małżeństwo, ona w
        pierwszym albo drugim miesiącu ciąży, niby wszystko było OK, ale były dni gdy
        chodziła blada jak ściana, a to jej było niedobrze, a to słabo itp. Acha,
        mogęci powiedzieć, że byliśmy na Krecie, było OK, chociażtrochębrudni Ci Grecy,
        a raczej ich wyspa, ale też nie wszędzie, gaje oliwne CUDO!!!!! i przejażdżki
        skuterkiem, ach....
        Aż siętrochęobawiam tych naszych wakacji, niby w Polsce, ale nie chciałabym w
        jakiś sposób ich zepsuć mężowi i dziecku.
        Czekam na informacjęod Was.
        Klara daj znać co i jak.
        Pozdrawiam

aga
        • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 01.07.04, 09:42
          Witajcie, dziś powtórzyłam test ciążowy, bo do jutra jeszcze tyle czasu.....
          (jutro odbieram wyniki na próbę ciążową) Poza tym bałam się o to plamienie.
          Różowa kreska wyszła jeszcze grubsza niż poprzednio więc już na 100% jestem w
          ciąży.Nie mogę cały czas w to uwierzyć, nie dociera to do mnie.To był pierwszy
          cykl starań.Poza tym nie mam żadnych objawów. Nie mdli mnie, nie mam zawrotów
          głowy, nie bolą mnie piersi (nic nie urosły). Może to jeszcze za wcześnie.
          Jestem ciekawa który to tydzień, bo ostatnią @ miałam 25 maja. Dziewczyny życzę
          Wam wszystkim różowych kresek. Nika na pewno uda się w końcu. Klara jestem
          ciekawa co u Ciebie. Mówiłaś że już powinnaś dostać @ na dniach. Ja miałam
          podobne objawy co i Ty. Plamienie nadal się utrzymuje. Tak samo skąpe. Jutro
          lekarz może mi coś przepisze.Wszystkie dziewczyny starające się: trzymajcie
          się! Będę tu zaglądać i śledzić co u Was.
          • klara_76 Re: Starania o dzidzie :-) 01.07.04, 15:39
            Czesc Dziewczyny,
            Znowu mam jakies malutkie plamienie, ale jeszcze mniejsze niz ostatnio, czyli
            tydzien temu. A poza tym na razie bez zmian.
            Wyjezdzmy na weekend w gory, wiec odezwe sie w niedziele.
            Trzymajcie sie, Klara
            • 73nikusia Heja 01.07.04, 23:55
              Aga (Jagasz) Jacek Lisawa przyjmuje prywatnie na Wlodarzewskiej a przypisany
              jest (jak to ladnie nazwalas do szpitala na Inflanckiej. Wczesniej byl na
              Kasprzaka. Jestem z niego bardzo zadowolona jako ginekologa ... moja kolezanka
              jeszcze bardziej jako poloznika smile

Nie wiem czy przyjmuje gdzies panstwowo ... poza szpitalem.

Jest bardzo dokladny, jest uosobieniem spokoju ... super gosc.

A propos wakacji w naszej podrozy poslubnek bylismy wlasnie na Krecie, w
              Kaliviani, ok 20 km od Kissamos. a Ok 35 km od Chania. Bylo pieknie ... cudowne
              plaze, super nastroje ludzie ... to ich leniwe podejscie do zycia ... ja to
              lubie.

A teraz troszke zycia ... chcemy wniesc w nasze wakacje. Niestety troszke sie
              przedluzaja ... beda to wakacje prawdopodonie na przelomie sierpnia i wrzesnia
              Praca praca praca ... niestety

Dlatego chyba sie pobawimy w lipcu i sierpniu smile

Trzymam za Was kciuki pozdrawiam
              Nika
              • aniq7 Cześć! 02.07.04, 07:25
                Dziś mój 12 dc, więc chyba dobry moment na próby.Dziwi mnie tylko to ,że
                wyjątkowo w tym miesiącu nic mnie nie boli w okolicach jajników.Zazwyczaj
                owulacja była najmniej przyjemnym momentem w cyklu a tu taka zmiana.Być może
                jest to zpowodowane vitaminą b6 która podobno reguluje gospodarkę hormonalną.Z
                powodu że kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi z tym mierzeniem temperatury
                kupię dziś test owulacyjny z ciekawości i zobaczymy.Szkoda tylko że są one
                takie drogie.Pozdrawiam i życzę wszystkim cudownego piątku.
                • iwonaandrzej Re: Cześć! 02.07.04, 07:30
                  hej hej
                  w mojej aptece sa jakieś po 40 zł z hakiem, na H chyba smile inne sa po 60 albo
                  90 sad

Pozdrawiam
                  • jagasz Re: Cześć! 02.07.04, 08:37
                    Nika my też byliśmy w podróży poślubnej na Krecie, jakieś 20-30 km od
                    Hersonissos, od Heraklionu na prawo. Zwiedzaliśmy Kretę skuterem, bardzo miło
                    wspomninam tamten czas, życzę udanych wakacji!!
                    Dziewczyny dajce znac po weekendzie jak się sprawy mają

Pozdrawiam

aga
                  • aniq7 Hej 02.07.04, 09:55
                    Spróbuje sie dowiedzieć w aptece który jest najbardziej wiarygodny.Nie mam
                    doświadczenia w tej materii niestety.A tym czasem siedzę w pracy i łapie mnie
                    śpiączka.
                    A ha , dziewczyny , czy znacie jakiś wiarygodny link netowy do sprawdzania
                    wyników badań a w szczególności hormonów.Sprawdzałam na wyszukiwarkach ale nic
                    dobrego nie znalazłam nie wspominając ,że wszedzie normy różnią się od siebie.
                    Zwariować można.Pozd
                    • sylwiawm Re: Hej 02.07.04, 12:55
                      Jedna z lepszych stron to mediweb.pl/ są tam prawie wszystkie badania i
                      bardzo fajnie opisane z tym, że trzeba wysłac sms, który kosztuje 2 zł ale
                      warto; są też narzędzia interaktywne tzw. kalkulatory tj.
                      Wiek ciąży a wymiary USG (BPD,AC,FL oraz waga płodu)
                      Ryzyko urodzenia dziecka z chorobą genetyczną (Oblicz ryzyko urodzenia
                      dziecka z chorobą genetyczną w zależlności od wieku matki.)
                      Wiek ciąży na podstawie BPD, AC, HC, FL(Oblicz wiek ciąży na podstawie
                      pomiarów BPD, AC, HC oraz FL dokonanych podczas badania USG.)
                      Terminarz ciąży(Zabacz, co należy wykonać w poszczególnych okresach ciąży.)
                      i wiele innych bardzo ciekawych rzeczy.
                      A co do testów owulacyjnych to u mnie 1-wszy,2-gi,3-ci i 5-ty pokazał 2
                      kreski,a 4-ty jedną i dla mnie to była strata pieniędzy, bo nic z tego nie
                      wyszło i więcej już nie kupię testów owulacyjnych.
                      • aniq7 Re: Hej 02.07.04, 13:41
                        Dzieki Sylwia.Zainwestuje 2 zł bo warto rzeczywiście, a co do tych testów ow to
                        spróbuje raz z czystej ciekawości ,tez słyszałam że to lipa.Pozd
                        • jagasz Testy owu 02.07.04, 14:11
                          A ja musze napisac, że mi testy bardzo ułatwiły znalezienie momentu owulacji.
                          Niby zawsze regularny cykl, ale a to temperatura, bo przeziębienie, albo jakiś
                          wyjazd itp i wtedy owulacja przesuwała się o kilka dni.
                          A już kompletnie mój cykl zwariował gdy zaczelismy się starać o dziecko. Cykle
                          się skróciły, @ trwały po 6-7 dni. I wtedy najbardziej przydały się testy.
                          Ostatni mój cykl w czasie owu spędziłam na krótkich wakacjach, cykl się
                          rozlegulował totalnie, testy nie pokazały żadnej owu wtedy kiedy się jej
                          najbardziej spodziewałam. Zawsze wiem (przynajmniej tak mi sięwydawało) kiedy
                          mam owu, typowe symptomy, bóle jajników, wzdęcia itp. I owu była 17 dnia cyklu,
                          objawów zero, ale na teście dwie kreski. Spróbowaliśmy jeszcze raz i ...chyba
                          się udałowink))))

Pozdrawiam

aga
    • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 02.07.04, 15:00
      Napiszę cos bardzo smutnego. Dowiedziałam się dziś że nie jestem w ciąży, a to
      plamienie które miałam od kilku dni to zwykłą miesiączka która się dziś na
      dobre rozkręciła. teraz nie chcę tu siać paniki, ale testy ciążowe to dla mnie
      jedno wielkie gówno (przepraszam). Dwa razy test pokazał ciążę, a dziś
      wylądowałam na izbie przyjęć bo mam takie wielkie krwawienie. Miałam USG i
      badanie kwi. Okazało się że ciąży nie ma i nie było. A te testy to czasem
      kłamią.Mogą pokazać ciążę której wcale nie ma. Dziwne ale prawdziwe. Przeżyłam
      dziś coś strasznego.ALe trudno. Będę żyć przecież dalej. Nie mogę tylko pjąć co
      z tymi testami. Robiłam Quick Vue czyli ten niby wiarygodny. Jeszcze się z
      czymś takim nie spotkałam. Pytałam czy to mogło nyć poronienie. Pani ginekolog
      powiedziała że nie bo Beta hcg krwi coś by wykazało. Muszę przy okazji
      pochwalić szpital na Żelaznej. Zajęto się mną w profesjonalny i troskliwy
      sposób. Pozdrawiam Was wszystkie.
      • jagasz Re: Starania o dzidzie :-) 02.07.04, 15:16
        Aniu naprawdę współczuję.
        Ja przez cały czas starań miałam bardzo dziwne plamienia, co prawda w czasie
        tych plamień nigdy nie pomyslałam, że mogę być w ciąży, ale gdyby pokazał mi to
        test....miałabym ogromną nadzieję na to, że się udało!
        Aniu swoim przykładem podwazyłaś działanie testu, czyli my które też jesteśmy
        na samym początku oczekiwań możemy sobie pozostawić jeszcze otwartą furtkę,
        chociaż powoli zaczynam się przyzwyczajać do myśli, ze chyba się udało.
        Życzę dużo cierpliwości i spokoju.
        I nie trać ochoty na dalsze starania.
        Szpital na Żelaznej.....rodziłam tam 1 dziecko, wspomnienia na 6+.

pozdrawiam

aga
        • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 02.07.04, 15:36
          Nie wiem dlaczego, ale widocznie tak musiało być. Podobno te testy są bardzo
          czułe i wychwytują najmniejszą dawkę hcg. U mnie musiało być akurat duże
          stężenie. Miesiączka spóźniła mi się tydzień. Od poniedziałku to plamienie
          które miało być plamieniem implantacyjnym to były początki @. Ja nigdy nie
          miałam takich zaburzeń. Zawsze @ była w normie. Może po prostu za bardzo
          chciałam i wyszło tak jak wyszło. Takie wmawianie sobie ciąży może nawet
          opóźnić @, podwyższyć temp do 37,1 i pokazać dwie kreski na teście.Mówię na
          moim przykładzie.
          Do jagasz: nie wiem jak jest u Ciebie. Ale czy masz jakieś plamienia? Który to
          dzień cyklu? Najlepiej idź do lekarza i zrób badanie krwi na beta hcg. Wtedy
          będziesz wiedziała na pewno. Życzę Ci żebyś nie przeżyła tego co ja.To było
          wylanie kubła zimnej wody na głowę, ale przez bardzo miła panią doktor.
          • jagasz Re: Starania o dzidzie :-) 02.07.04, 16:02
            Nie na szczęście żadnych plamień nie mam, ale tak jak pisałam wcześniej, moje @
            przez cały czas starań (5m-cy) wyglądały aczkolwiek dziwnie.

Aga
      • iwonaandrzej Re: Starania o dzidzie :-) 02.07.04, 18:40
        współczuję Ci Aniu...
        to kolejny dowód na to, że testy kłamią ... co wytłumaczyła mi ostatnio też
        Ania ... ja stosowałam 3 razy Pretest, który niby wykrywa 6 dniowa ciążę ale
        nigdy nie było 2 kresek!

Mam dzis fatalny dzień - przez własną nierozwagę straciliśmy spora sumkę sad
        DZIEWCZYNY - CZYTAJCIE ZAWSZE UMOWY JAKIE PODPISUJECIE!!!!

Jedziemy niedługo do moich rodziców, nie widzieliśmy się dłuższy czas, musze
        sie uśmiechać i nie dac po sobie nic poznać.
        Dziś 28 dc, @ brak, temp 37, 1 a w ciagu dnia wyższa ale to pewnie na @

Miłego weekendu
        Iwona
    • ania19821 Re: Starania o dzidzie :-) 03.07.04, 12:07
      Cześć, dziś już mi trochę lepiej. Niedługo wyjeżdżam na wakacje.Pojade z
      rodzicami w lipcu a w sierpniu z moim narzeczonym. Oboje myśleliśmy nad tym co
      się stało i postanowiliśmy że o dzidzie postaramy się jeszcze ale jakoś po
      wakacjach może w święta. Prawda jest taka że mam dopiero niecałe 22 lata i
      jeszcze wszystko przede mna. Mam jeszcze trzy semestry studiów do skończenia i
      wszyscy mi mówią żebym jeszcze poczekała. Nawet ta miła pani doktor wczoraj
      powiedziała mi że jestem młoda i zdrowa i dziecko może jeszcze poczekać, żebym
      jeszcze pokorzystała z życia. Tylko ja mam lęki że jak teraz była taka sytuacja
      to może później w ogóle się nie uda? Będę tu na pewno zglądać i śledzić wasze
      losy. A jak znów będę się starać o dziecko to też będę tu czynnie się
      wypowiadać. Nie będę stosować pigułek antykoncepcyjnych a co będzie to będzie.
      Pomyślcie jaką bym miała niespodziankę gdybym zaszła w ciążę nawet nie wiedząc
      o tym? Pozdrawiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka