Dodaj do ulubionych

Chyba nie jest dobrze...;(

09.09.11, 15:18
Dziś rano zaczęłam plamić, niewiele...tak na brązowo, nie czerwono. Od razu pojechałam na IP. Wynik hcg wskazuje na 4-5 tydzień, wieć zgodnie z terinem OM.
Byłam u dra, dostałam duphaston, luteinę i nakaz odpoczynku. Ok środy znów mam zrobić hcg... Usg nie chiał robic bo trochę za wcześnie...
Płaczę...
Obserwuj wątek
    • malabum Re: Chyba nie jest dobrze...;( 09.09.11, 15:25
      Będzie dobrze, trzymamy kciuki!
      • dzieciusie3 Re: Chyba nie jest dobrze...;( 09.09.11, 15:47
        Przeraziłam się tytułem postu bo taki sam ja miałam na majówkach.
        ziarenko wiem,że to co teraz się dzieje jest dla Ciebie straszne i nie da się nie płakać,podobnie było u mnie przy pierwszej ciąży tylko ja już miałam żywą krew,a jednak córka jest pierwszoklasistką smile Postaraj się odpoczywać i myśleć pozytywnie,musi być dobrze,to tylko lekkie plamienie które może się pojawić.Jutro już nie będzie śladu i będziesz mogła odetchnąć z ulgą-trzymam mocno za Was kciuki smile
        • magdusia11 Re: Chyba nie jest dobrze...;( 09.09.11, 15:54
          Przytulam mocno....nie płakaj Kochana, trzymam kciuki smile
          • borderka80 Re: Ja z moim syneczkiem przez 3 m-ce tak miałam 09.09.11, 17:49
            tzn. brązowe i dużo. Myślałam, że to okres big_grin Akurat wypadało w terminie i trwało 5 dni. Nie zawsze brązowe jest powodem do rozpaczy. Czasami po prostu tak jest. A dzidziuś rodzi się zdrowy. To już bardziej obawiałabym się jasnej, żywoczerwonej krwi.
            Pozdrawiam
            • annika23 odpoczywaj 09.09.11, 22:00
              Ziarenko, przede wszystkim odpoczywaj i wstawaj tylko jak to jest konieczne. Takie polegiwanie we wczesnej ciąży sprawia, że macica jest lepiej ukrwiona, a co za tym idzie są lepsze rokowania dla utrzymania ciąży, za parę dni nie będzie śladu po plamieniu.
              • dzieciusie3 Re: odpoczywaj 10.09.11, 08:30
                Jak tam dziś u Ciebie,jeżeli możesz napisać skrobnij parę słów.Trzymam kciuki i cały czas myślę smile

P.S.Jestem dobrej myśli smile
                • ziarenko-piasku Re: odpoczywaj 11.09.11, 08:57
                  Nadal brązowe plamienie, ale tylko przy wizycie w toalecie, widoczne na papierze. Generalnie wkładki zawsze czyste. Leżę od piątku i się modlę...jutro idę do lekarza...
                  Dziękuję za dobre słowa...
                  • dzieciusie3 Re: odpoczywaj 11.09.11, 09:20
                    I będzie dobrze ziarenko,bedzie dobrze smile
                    • franulina Re: odpoczywaj 11.09.11, 18:46
                      Ja miałam regularne krwawienie - pieć dni, z rana brązowe, wieczorami żywo czerwone i nawet jakieś grudki. Co się nahisteryzowałam to moje. Zwłaszcza że ciąża była po in vitro - to miało być trzecie i ostatnie podejście. I stworek przetrwał. Głowa do góry.
                      • anuszka.1 Re: odpoczywaj 12.09.11, 11:54
                        Nie zamartwiaj sie, ja tez plamilam w tym okresie ciazy(i pozniej tez) a teraz mam 8 tygodniowe malenstwo. Krwawienie nie zawsze znaczy najgorsze.Trzymaj sie
                        • ziarenko-piasku byłam na usg:( 14.09.11, 12:24
                          Niestety w jamie macicy nic nie widaćcrying
                          Wróciłam z wynikiem do doktora i pytaniem, czy teraz jakos trzeba macicę oczyścic, a on na to, że jeszcze walczymy. Zbyt dużo urosła beta i dlatego coś mu tu nie gra, w kazdym razie, jutro kazał mi zrobić drugą, nadal brać leki i się nie poddawać.
                          Ja w tym cyklu robiłam testy owu, wszystkie do 18 dnia cyklu były negatywne, więc wychodzi na to, że to była późna owulacja i dlatego też, jak twierdzy dr, należy jeszcze poczekać.
                          ...ja juz nie wierzę, dziewczynki...słaba jestem...poddaję się...sad
                          • carmex_original Re: byłam na usg:( 14.09.11, 13:16
                            nie poddawaj sie!
                            moze byc tak, jak piszesz.
                            po prostu za wczesnie na zobaczenie "kropka" w macicy.

wiem, co pisze.
                            sama zaszlam w ciaze tuz przed spodziewana miesiaczka.
                            ciaza mlodsza o dwa tygodnie, niz standardowo liczona od dnia ostatniej miesiaczki.
                            na usg w teoretycznie 7. tygodniu nic nie bylo widac, a dwa tygodnie pozniej - i owszem. smile
                            mam sliczna istotke w domu. smile
                            • malabum Re: byłam na usg:( 14.09.11, 15:02
                              Jedno usg absolutnie nie przesądza. Ile już razy tu na forum czytaliśmy, że brak zarodka na usg, etc. Beta rośnie, może na usg jest zbyt wcześnie, lub aparat nie jest dobrej jakości. To przecież jeszcze nie czas na poddawanie się. Ja bym spróbowała na innym aparacie usg a może rzeczywiście ta ciąża jest zbyt młoda na usg. Tak czy siak potrzeba czasu, nie spisuj tej ciąży na straty, bo jeszcze mozesz się zdziwić.
                              • ziarenko-piasku Re: byłam na usg:( 15.09.11, 08:21
                                zaraz wychodze zrobic betę...bez żadnej nadzieji...i znów czekac do jutra...oszaleję...
                                ...a może to ciąża pozamaciczna-od wczoraj mam taką myśl, ale czy lekarka robiąc usg, ominęłaby jajowody (powiedziała tylko, że macica pusta, jajniki bez zmian, endometrium 11mm)...
                                • carmex_original Re: byłam na usg:( 15.09.11, 08:33
                                  trzymaj sie!
                                  ja trzymam kciuki!
                                  • ziarenko-piasku kolejne wieści 16.09.11, 10:15
                                    Wróciłam z wizyty...beta rośnie, wynosi niespełna 3800...Lekarz jest dobrej mysli a ja oszołomiona. Powiedział, też, że może to byc pozamaciczna, ale mysli, że wszystko będzie dobrze...Ja nie myslę...nie chcę juz o tym mysleć.Muszę wytrwać do środy do usg...
                                    Boże daj mi siłę!!!
                                    • koo-lka Re: kolejne wieści 16.09.11, 10:26
                                      Ziarenko, spokojnie, ja tez sie wszystkim stresuje, ale najwazniejszy jest spokoj i badz dobrej mysli, odpoczywaj, wyleguj sie caly dzien i spokojnie, czas szybko zleci, chociaz sama wiem jak czasem sie ciagnie, najlepszym sposobem jest sen, czas szybko zleci a Ty porzadnie wypoczniesz,
                                      trzymam kciuki

jaka mialas ostatnia bete?
                                      a przy takiej becie moze nie byc jeszcze widoczny poecherzyk, wiec spokojnie, fajnie, ze masz lekarza, ktory chce walczyc, moj poprzedni gin po 1 poronieniu jak dzwonilam jak tylko wyszedl test pozytywny, w nadzieji ze da jakies leki na podtrzymanie, zleci badanie lub cokolwiek - powiedzial usg nie wczesniej jak 8 tydzien a zreszta 1 poronienie to nie tragednia i ze mam pamietac ze 20% roni, super nie... i co i poronilam w 10 tygodniu, oczywiscie zmienilam lekarza. Dobry, pozytywny lekarz to miodzi w dzisiejszych czasach!
                                      • ziarenko-piasku Re: kolejne wieści 16.09.11, 10:39
                                        koo-lka ...moje bety były robione co 48 godzin i wynosiły odpowiednio: 495, 2001 i ta z wczoraj 3672.
                                        Lekarz mówi, że rosnie ładnie i jest pełen nadzieji...ze mna gorzej niestety.
                                        Masz racje, że lekarz i jego sposób podejścia to sparwa wazna, mój jest dosłownie...ANIOŁEM, naprawde mimo, ze mam się kiepsko, to i tak daje mi siłę, i czuję się przy nim bezpiecznie!
                                        • koo-lka Re: kolejne wieści 16.09.11, 10:46
                                          beta ladnie rosnie, to najwazniejsze, trzymaj sie mocno, nie mysl zle!!!! badz nastawiona pozytywnie a wszystko bedzie dobrze
                                          • ziarenko-piasku Re: kolejne wieści 16.09.11, 11:18
                                            koo-lka napisała:

> beta ladnie rosnie, to najwazniejsze, trzymaj sie mocno, nie mysl zle!!!! badz
                                            > nastawiona pozytywnie a wszystko bedzie dobrze

Postaram się mysleć pozytywnie, choć to bardzo trudne, ale muszę, wiem to...
                                            • mikolajek2010 Re: kolejne wieści 16.09.11, 12:20
                                              Ja plamiłam prawie 4 pierwsze tygodnie.... a teraz popatrz na mój suwaczek smile
                                              • ziarenko-piasku Re: kolejne wieści 16.09.11, 13:29
                                                mikolajek2010...twój suwaczek napawa optymizmemwink
                                                Powodzeniasmile
                                                • malabum Re: kolejne wieści 16.09.11, 14:08
                                                  ziarenko.. nie plamisz beta piękna dziewczyno uśmiechnij się, musi być dobrze!
                                                  • ziarenko-piasku Re: kolejne wieści 16.09.11, 14:16
                                                    No dobrze...uśmiecham się, ale...niesmiałosmile
                                                  • anciol Re: kolejne wieści 16.09.11, 20:18
                                                    Ja parę dni po spodziewanej miesiączce miałam robione USG i lekarz powiedział, że nie jestem w ciąży.
                                                    A w łóżeczku leży 3 miesięczny Wojtek smile
                                                    Trzymam kciuki!
                                                  • tylkocafe Drogie Ziarenko 16.09.11, 22:28
                                                    U mnie plamienia były do 4 miesiąca ciaży z powodu krwiaka na kosmówce.Jestem w 30 tygodniu i już jest dobrze.Trzymam za Was kciuki!
                                                  • ziarenko-piasku Re: Drogie Ziarenko 17.09.11, 12:23
                                                    Dziś wstałam pełna optymizmu, dawno tak się nie czułam...
                                                    Nic mnie nie boli, nie mam plamień...czuję się bardzo dobrze...mam nadzieję, że to dobry znaksmile
                                                  • peg32 Re: Drogie Ziarenko 17.09.11, 13:25
                                                    ziarenko, nie chcę Cię dołować, ale przy becie powyżej 1000 powinno być widać pęcherzyk w macicy....
                                                    ciążę pozamaciczną niekoniecznie da się od razu dostrzec na usg, umiejscawia się w różnych miejscach, nawet jamie brzusznej, niekoniecznie również występuje silny ból - ja jestem przykładem cp bez bólu (lekkie pobolewanie jak na @)
                                                    jednym z objawów cp jest plamienie - może się pojawiać i znikać na kilka dni
                                                    dziwi mnie podejście Twojego lekarza, który biorąc pod uwagę cp nie skierował Cię do szpitala, przecież zdarzają się cp przy dobrze rosnącej beciesad
                                                    ziarenko, piszę o tym wszystkim tylko dlatego, że cp to zagrożenie dla życia, może odwiedź innego lekarza?
                                                  • malabum Re: Drogie Ziarenko 17.09.11, 17:04
                                                    ale zdaje się, że ona robiła usg przy becie poniżej 1000. Może nie dołujmy jej za wczasu?
                                                  • peg32 Re: Drogie Ziarenko 17.09.11, 19:22
                                                    ja zrozumiałam, że usg było przy becie powyżej 3000
                                                    jeśli było przy becie poniżej 1000, to mogło nie być nic widać
                                                    ziarenko, mam nadzieję, że Cię nie dobiłam moim postem, przepraszam jeśli coś pokręciłam
                                                    trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
                                                  • ziarenko-piasku Re: Drogie Ziarenko 18.09.11, 07:43
                                                    zdołowana...zawczasu...muszę czekać do środycrying
                                                  • malabum Re: Drogie Ziarenko 18.09.11, 11:25
                                                    zrobiłaś betę zdaje się 2 dni po usg, prawda? Wiesz , jak szybko przyrasta podczas doby??? Sporo naprawdę, więc się nie martw!! Nie masz na razie czym. Choć sama przechodziłam podobnie początek 2 ciąży i wiem "łatwo mówić- trudniej zrobić". Jeszcze 3 dni, wytrzymaj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka