Dodaj do ulubionych

Styczniowe testowanie :)

01.12.11, 14:22
Dzisiaj pierwszy dzień grudnia, więc postanowiłam założyć nowy wątek smile
Za mniej więcej dwa tygodnie, po dwóch miesiącach przerwy, zaczynamy staranka, będzie to nasz 6cs.
Testować zamierzam ok 7 stycznia

kolejna-staraczka 6cs................................7.1
Obserwuj wątek
    • magnolia_82 Re: Styczniowe testowanie :) 01.12.11, 19:56
      Być może i ja... jeśli @ po poronieniu pojawi się równo po 4 tygodniach, a my będziemy coś próbować wink to testowanie powinno być w drugiej połowie stycznia.. i mam nadzieję, że się jakoś psychicznie się nie zablokujemy... i damy radę... na razie czekam na @, badanie HSG i nasienia... a testowanko... cóż... zobaczymy wink
    • kasiulitka Re: Styczniowe testowanie :) 03.12.11, 22:15
      Ja też spróbuje, w grupie raźniej.

kolejna-staraczka 6cs................................7.1
      kasiulitka..............................................24.01
      • 1aleks1 Re: Styczniowe testowanie :) 04.12.11, 21:41
        Jak znam życie i swoje cykle to ja także zawitam na styczniowe ale na razie jeszcze udaje ze w grudniu zatestuje wink
        • czarna_lacrimosa Re: Styczniowe testowanie :) 07.12.11, 19:15
          Witam nie wiem jeszcze kiedy będę testować ale proszę zagrzać mi tu miejsce tak koło 15 stycznia obecny cykl spisuję na straty. A jak podejście mojego M. się nie zmieni to i pewnie styczeń pójdzie na straty
          • kolejna-staraczka Re: Styczniowe testowanie :) 07.12.11, 19:29
            czarna_lacrimosa, ja na razie podczytuję grudniowe testowanie i na razie nic jeszcze nie wiadomo, więc tak się nie śpiesz z zapisywaniem smile
      • kolejna-staraczka kasiulitka 07.12.11, 19:30
        Który to cykl starań?
        • czarna_lacrimosa Re: kasiulitka 07.12.11, 20:11
          3 ale mój m stracił entuzjazm i stwierdził że już mu jest wszystko jedno czy będzie 2 dziecko czy nie, a na początku to on mnie namawiał, ja chciałam trochę zaczekać bo w pracy miałam niepewną sytuację, on z resztą też, i zwlekałam 2 cykle od momentu jak on zapragnął 2 dziecka, teraz żałuję bo może jakbym się wtedy zdecydowała to byłabym już w ciąży... ale gdybanie tu nic nie da. teraz już wiem że i tak nic nie poradzę i będę się musiała nieźle nagimnastykować w dni płodne zeby zaciągnąć go do łóżka, bo zawsze akurat wtedy boli go głowa, albo jest zmęczony, albo jest po jakiejś imprezie i nadaje się tylko do spania, a na początku i na końcu cyklu to kochałby się nawet3 razy dziennie jakby się dało.
          Z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciążę od razu decyzja padła że tak powiem w trakcie przytulania, że może spróbujemy i tak 9 miesięcy później urodził się Łukasz, tym razem tak nie było i pewnie dlatego M się zraził.
          • kolejna-staraczka Lista 09.12.11, 20:03
            Zmieniam datę testowania, @ przyszła dzisiaj, więc jak kolejna nie przyjdzie do 6 stycznia, to wtedy będę testować smile

kolejna-staraczka 6cs................................06.01
            kasiulitka..................................................24.01
            • prawdziwek5 witam sie na styczniowych 10.12.11, 11:10
              Witam was,wpisuje sie na stycznowy wateczek bo na grudniowym mi nie wyszlo.Co prawda jeszcze @ mie ma ale test negatywny.wpisze sie na liste jak @przyjdzie to bede wiedziala kiedy testowania.Pozdrawiam
              • kolejna-staraczka Re: witam sie na styczniowych 10.12.11, 12:24
                Dopóki nie ma @, to jest nadzieja smile
            • hanna79 Lista 9 grudnia 10.12.11, 19:37
              To i ja się melduję na styczniowym.

hanna79 7cs...........................................08.01
              kasiulitka................................................24.01
              • prawdziwek5 Re: Lista 9 grudnia 10.12.11, 20:23
                hanna-witaj,mam nadzieje ze nam sie na tym watku poszczesci.
              • kolejna-staraczka Hanna 11.12.11, 09:53
                Witaj na styczniowym, ale to chyba będzie 6cs tak jak u mnie? smile Czy się mylę?
                • hanna79 Re: Hanna 11.12.11, 19:10
                  A rację masz smile Przeliczyłam się troszkę... no tak szewc bez butów chodzi wink
    • 1aleks1 Re: Styczniowe testowanie :) 11.12.11, 14:47
      Taj jak pisałam wcześniej moje przeczucie mnie nie myliło. Jedną noga jestem juz u was właśnie biore 2 dzień Duphastonu bo nie miałam skoku Temp rosła i spadała.
      Nie wpisuje jeszcze sie na listę bo nie wiem kiedy przyjdzie @ pierwszy raz biorę Duphaston niektóre dziewczyny mówiły ze muszą parę dni poczekać Moja gin tez mówiła ze mogę tak z 2-3 dni poczekać po ostatniej tab Normalnie mam brac miedzy 16-25 dniem aby cykle były 28 dniowe nie brałam bo miałam nadzieje na owu w tym cyklu ale byly tylko same przymiarki sad
      Mam nadzieje ze Nowy Rok będzie dla nas wszystkich łaskawy kiss
      • hortensja_1 Re: Styczniowe testowanie :) 11.12.11, 15:03

i ja już u Was smile
        Małpiszon okrutny przyszedł dziś. Owu powinna być w okolicy Świąt smile ale daty testowania jeszcze nie daje, poczekam na owu smile
        • hanna79 Lista 11 grudnia 11.12.11, 19:18
          hanna79 6cs...........................................08.01

Hortensja wpisz się z jakąś przybliżoną data, będzie nam raźniej w większej grupie, potem najwyżej sobie ją zmienisz smile
          • monia456.3 Re: Lista 11 grudnia 11.12.11, 21:42
            Czytam wasze forum już od dawna i chciałam się dopisać co prawda w tym miesiącu @ jeszcze nie ma ale ma przyjść na dniach więc nie liczę na cud a w grudniu bierzemy się za "świąteczne" starania smile

kolejna-
            staraczka 6cs................................06.01
            monia456.3.............................................07.01
            • aniach23 Re: Lista 11 grudnia 12.12.11, 04:40
              Hey kobity

No niestety i ja spisuje grudzien na straty... Wlasnie pojawila sie wieczorem @ a jutro kusilo mnie aby zrobic test, no ale nic z tegosad

Zakupie jutro sobie testy owulacyjne i moze tym razem sie poszczesci smile

kolejna-staraczka 6cs.............................06.01
              aniach23 2cs….......................................10.01
              • monia456.3 Re: Lista 11 grudnia 12.12.11, 08:17
                Przykro mi bardzo ale trzymam kciuki za styczeń. Wszystkie będziemy testować dzień po dniu no i tak mi się wydaje, że wszystkie będziemy miały "świąteczne" starania wink. Może Nowy rok będzie dla nas szczęśliwszy smile i zacznie się dla Nas wszystkich DUŻYMI plusami smile
                • kolejna-staraczka Re: Lista 11 grudnia 12.12.11, 11:28
                  monia, rzeczywiście wszystkie testujemy prawie dzień po dniu, ale ja się nie nastawiam smile Z moją chorą tarczycą będzie mi ciężko zajść, więc na razie podchodzę do tego raczej na luzie smile
                  Poza tym u mnie @ w tym miesiącu wyjątkowo słaba, a dzisiaj 4dc, więc już niedługo zaczynamy starania smile
                  • hanna79 Kolejna-staraczka 12.12.11, 13:16
                    Kolejna staraczka, wystartowałaś z badankami w tym cyklu? Ja dziś (3dc) zrobiłam estradiol, FSH i LH.
                    • kolejna-staraczka Re: Kolejna-staraczka 12.12.11, 13:25
                      Hanna, robiłam dzisiaj badania, ale tarczycowe (tsh, ft3, ft4) i ferrytyna, wit. B12 (muszę wykluczyć anemię, która często występuje przy niedoczynności), wydałam 113 zł. Resztę zrobię w następnym miesiącu. Jeszcze w nast. tygodniu wybieram się do przychodni, bo chcę zrobić mocz, morfologię i OB. Jutro i w środę odbieram wyniki, mam nadzieję, że te moje wyniki po 8 tygodniach leczenia będą lepsze smile Trzymam kciuki za Twoje wyniki smile

P.S. Koleżanka pożyczyła mi taki niebieski kamień (chyba agat), który kazała mi położyć w sypialni przy łóżku, bo jednej koleżance, która długa się starała pomógł zajść w ciążę za pierwszym razem smile Mamy z mężem niezły ubaw z tego smile
                      • hanna79 Re: Kolejna-staraczka 12.12.11, 13:50
                        No to też pokłuta dzisiaj jesteś wink Życzę idealnych wyników smile Mam nadzieję, że uda mi się w tym cyklu zrobić wszystkie badania co zaplanowałam, choć może być ciężko...
                        To "ciekawe" o tym kamieniu, mówiły kolezanki na jakiej zasadzie on działa?
              • malgosiek2 Aniach23 proszę o zmniejszenie suwaczków 15.12.11, 23:00
                w sygnaturce do 4 wersów i ustaw je obok siebie.
                Więcej info w wątku na "szpilce" u góry forum.
                Dziękuję.
            • hanna79 Re: Lista 11 grudnia 12.12.11, 13:51
              monia witaj, rozgość się jak u siebie smile
              • prawdziwek5 Lista 12 grudnia 12.12.11, 14:33
                Witam sie juz oficjalnie,@przylazla sad
                Oby szczesliwie wszystkie zaciazyly na poczatek nowego roku!!!!

prawdziwek5..........................................08.01
                • kolejna-staraczka Re: Lista 12 grudnia 12.12.11, 17:42
                  prawdziwek, a myślałam, że Ci się uda...

hanna, jeśli chodzi o ten niebieski kamień, to nic nie wiem, koleżanka przywiozła go z podróżny poślubnej we Włoszech i mi go pożyczyła, powiedziała tylko, żebym położyła obok łóżka smile Podchodzę do tego bardzo sceptycznie i na nic nie liczę smile
                  • prawdziwek5 Re: Lista 12 grudnia 12.12.11, 20:12
                    Juz mam uszy do gory,
                    Zbieramy sily na nastepna owulacje oby oby sie pojawila uncertain
              • monia456.3 Re: Lista 11 grudnia 12.12.11, 22:08
                Dzięki!!
                Na pewno w grupie lepiej! I trzymam za wszystkie kciuki. Oby styczeń zaczął się dla nas tak jak dla niektórych dziewczyn grudzień smile
                • kolejna-staraczka Wyniki 13.12.11, 15:47
                  Odebrałam dzisiaj wyniki i sytuacja nie wygląda ciekawie, bo o ile TSH spadło mi z 3,32 do 0,97 to ft3 mam zdecydowanie za niskie (procentowo wychodzi 1,86 a powinno być min. 50%). Sama nie wiem co robić, chyba kolejny raz wypiszę się z listy i się rozpłaczę sad
                  • hanna79 Re: Wyniki 13.12.11, 18:58
                    kolejna, przykro mi, że wyniki nie są zbyt dobre. Dobrze, że to TSH już ładnie spadło, o ft3 czytałam trochę na www.endokrynologia.net (pewnie też już wpadłaś na tę stronę), tam pisali, że stężenie ft3 wcale nie musi być efektem choroby tarczycy. A w jakich jednostkach masz to ft3?
                    A idziesz z tym wynikiem do tej swojej endo? Może wcale nie jest tak źle, może zmieni leki i na to ft3 też coś zaradzi...
                    Trzymaj się cieplutko!!!
                    • kolejna-staraczka Re: Wyniki 13.12.11, 20:12
                      Hanna, ft3 mam w jednostkach pmol/l nic mi to nie mówi smile Do tego mam bardzo niski poziom ferrytyny, więc muszę się wybrać do przychodni i dostać receptę na żelazo (tego się dowiedziałam na forum o tarczycy). Nie dotarłam jeszcze do tej strony, co może być przyczyną niskiego ft3? Pójdę w czwartek do przychodni, zobaczę co powie rodzinna, jeśli nic konkretnego, to w nast. tygodniu lecę do endo, ale szukam innego lekarza, bo tamta nie do końca mi pasuje. Ja nie wiem czy w tej sytuacji powinniśmy się w ogóle starać sad
                      • hanna79 Dziś moje wyniki 14.12.11, 16:55
                        kolejna pozostaje mi życzyc tobie , żebyś trafiła/znalazła kompetentnych lekarzy, bo niestety nie znam się tarczycy. Jak się dziś czujesz?
                        Ja dziś odbrałam wyniki LH i FSH, estradiolu jeszcze nie było i:
                        FSH 4,4 mlU/ml f. folikularna 3,5 - 12,5
                        LH 2,1 mlU/ml f. folikularna 2,4 - 12,6
                        czyli LH:FSH 0,48 a powinno byc ok. 1 sad
                        czyli co? niewydolność przysadki? niedomoga lutealna?
                        • kolejna-staraczka Re: Dziś moje wyniki 14.12.11, 18:11
                          hanna, mi Twoje wyniki kompletnie nic nie mówią, chyba musisz wybrać się do gina. Ja jutro lecę do przychodni, coś mi się wydaje, że mam anemię i dlatego to moje ft3 spada a nie rośnie.
                          Jak się czuję? Tak jak zwykle, zmęczona, chyba już się przyzwyczaiłam, ale tak być nie powinno. A Ty jak się czujesz?
                          • kolejna-staraczka Re: Dziś moje wyniki 15.12.11, 14:59
                            Wybrałam się dzisiaj do przychodni. Okazało się, że moje wyniki mieszczą się w normach, więc jestem zdrowa. Szkoda tylko, że ja źle się czuję i pomimo tego, że wyniki mieszczą się w normach niektóre z nich są przy dolnej granicy, a tak być nie powinno. Szukam więc dalej lekarza, na wtorek zapisałam się do innego jeszcze endokrynologa. A dzisiaj dostałam skierowanie na różne badania (mocz, krew, glukoza, cholesterol, ekg), więc przynajmniej tyle skorzystałam.
                            Czuje się trochę jak hipochondryk smile
                            • hanna79 Re: Dziś moje wyniki 15.12.11, 18:39
                              No dobrze, że te wyniki są "w miarę", ale masz rację, że dalej szukasz przyczyny złego samopoczucia. U mnie np lekarze przez lata ignorowali niski poziom płytek krwi i problem nagle w 8 miesiącu ciąży, bo spadły sporo poniżej poziomu, konsultacje hematologa i inne takie tam stresy. Moimi wynikami hormonów staram się na razie nie przejmować, musze najpierw zrobić wszystkie w tym cyklu, żeby wybrać się do gina (nawet nie wiem do kogo iść sad)
                              Apropo hipochondryka wink wiem co masz na mysli, kiedyś moja ogólna lekarz walneła mi tekst: " a bo pani taka efemeryczna jest" :0 to dopiero miałam się nad czym zastanawiać wink
                              • kolejna-staraczka Re: Dziś moje wyniki 15.12.11, 19:52
                                Aha, zapomniałam, że będziesz jeszcze robić inne badania smile Czytałam trochę o Twoich wynikach i chyba nie jest tak źle, ale trzeba zrobić inne i wtedy będzie można zasięgnąć konsultacji. Ja też nie wiem do jakiego gina chodzić, bo ostatnio za 3 min rozmowy zapłaciłam 100 zł i nic się nie dowiedziałam (poza tym, że zawsze można starać się o dziecko).

A jeśli chodzi o moje wyniki, to ja chyba sama będę się leczyć smile
    • vocativa Lista 19 XII 19.12.11, 19:06
      Witajciesmile
      Wpisuję się na styczniową listęsmile

vocativa 9cs............................................17.01

• 1aleks1 Re: Styczniowe testowanie :) 19.12.11, 20:36
      Na mnie sie juz tez szykujcie wczoraj wzięłam ostatnia tabl Duphastonu dzisiaj 9d LF od 3 dni temp w granicach 36.5 (jak by ktoś pytał to sa moje wyższe tongue_out ) i juz pojawił sie lekko rozciągliwy śluz czyli pewnie za ok 2 dni @ bo normalnie LF 11dniowe Widze ze raczej w tym temacie nic sie nie zmieni myślałam ze chociaż dzięki tabl Duphastonu śluz nierozciągliwy będę miała przez cala LF a tu jak widzę wszytko bez zmian 3 dni przed @ rozciągliwy zawitał
      Buziaki dla was kiss
    • kiecha3 Lista 21 XII 21.12.11, 08:04
      No to i ja się witam na nowy rok z nadzieją.. wink

kiecha3 (30 cs)...................................... 16.01
      • hanna79 Re: Lista 21 XII 21.12.11, 14:33
        Cześć dziewczyny smile widzę ekipa styczniowa sie powiększa smile Trzeba będzie nowy rok jakoś ładnie zacząć... Powodzenia dziewczyny w nowym roku smile
    • czarna_lacrimosa Re: Styczniowe testowanie :) 21.12.11, 14:08
      małpiszon właśnie przyszedł więc mogę się w końcu wpisać na listę witam i oby ten nowy rok był dla na owocny smile

czarna_lacrimosa....................................18.01
      • kolejna-staraczka Re: Styczniowe testowanie :) 21.12.11, 14:51
        Wiecie co? Ja w tym miesiącu chyba nie mam szans, bo starania były tylko 4dc, dzisiaj 13dc, drugi dzień wyższych temp, może jeszcze jest szansa... ale ja chyba po prostu wolę poczekać jeszcze miesiąc, żeby wyniki mi się nie poprawiły, także jakby nie było nie będzie źle, ale na nic się nie nastawiam smile bo albo się udało 4dc (wątpię) albo jeszcze nie było owu i dzisiaj się uda jak będziemy mieli siły (chyba, że padnę przed 22 jak to ostatnio mam w zwyczaju).
        Trzymam za Was kciuki smile
        • hanna79 Re: Styczniowe testowanie :) 21.12.11, 22:42
          kolejna, to trzymam kciuki za wasze "siły" wink a ponoć długie, zimowe wieczory dobrze nastrajają...
          A u mnie dziwnie, temperatura mnie dziś totalnie zaskoczyła, tzn. skoczyła do góry, gdzie się tego wogóle dziś nie spodziewałam, aż o 0,45 st, możliwe, że zaburzona, bo mam infekcje gardła, kaszel i nocki słabo przespane, ale tak już jest od paru dni, a temperatury były wcześniej w miarę równe, no ciekawe jakie będa kolejne...
          enpr.pl/1274
      • jolajolly Re: Styczniowe testowanie :) 22.12.11, 12:31
        Witam i ja chciałabym do was dołączyć. Testowanie wypada mi 1.1.2012 ale zastanawiałam się czy nie zrobić testu w Sylwestra. Z drugiej strony w Nowy Rok mąż ma urodziny i imieniny więc chyba się wstrzymam - bo jak zrobię wcześniej to mu wypaplam tongue_out Tak przynajmniej (jeśli się uda) będzie miał niezapomniane urodziny. smile

Staram się o dzidzie od września po 3 m-cznej przerwie po poronieniu w maju (10tc). Wcześniej staranka trwały 8 m-cy.

Dopisuje się więc na początek listy i czekam z niecierpliwością na wieści od Was czy się udało smile

Życzę powodzenia i pozdrawiam smile

jolajolly.................................................01.01
        • 1aleks1 lista 22.12 22.12.11, 13:53
          Kochane to ja oficjalnie wpisuje sie do was ten cykl będzie dość eksperymentalny i nie wiem nawet czy owu będę miała - najwyżej wam statystyki popsuje ale chyba do tego w moim przypadku juz sie przyzwyczaiłyście tongue_out
          Moja gin chce mi skrócić cykle bo stwierdziła ze w taki sposób to ja nigdy nie zajdę w ciążę jak będę w nieskończoność czekała na owu.
          Plan jest taki ze od stycznia do marca biorę duphaston od 16-25dc i spokojnie czekam na @. Stwierdziłam ze zaryzykuje nie mam nic do stracenia i tak od 9 miesięcy tyko sie z listy na liste przepisuje jeszcze ani razu nawet nie zatestowałam ................ wiec powodzenia dziewczyny w Nowym Roku oby same plusy były kiss

1aleks1 .................................................20.01
          • hanna79 Re: lista 22.12 22.12.11, 14:04
            aleks Ty się żadnymi statystykami nie przejmuj, na listy się wpisujemy,żeby się wspierać i dopingować, a nie statystki budować wink Trzymam kciuki za twoje "nowe" cykle ...
            jolajolly witaj smile no to teraz na Tobie spoczywa "odpowiedzialne zadanie pięknego otwarcia nowego roku" wink
            • jolajolly Re: lista 22.12 22.12.11, 14:25
              He he już się boję, taka odpowiedzialność na mnie spoczywa smile Mam nadzieję, że nawet jak mi się nie uda to po mnie same dwie kreski (czyli uśmieszki) będą wink
              • kolejna-staraczka Re: lista 22.12 22.12.11, 16:16
                aleks, nie przejmuj się, ja też pewnie zaniżę statystyki smile wczoraj staranka były, ale pewnie spóźnione, wcześniejsze pewnie za wcześnie. Poza tym u mnie dzisiaj temp zamiast wzrosnąć, to delikatnie spadła, a w pracy tak mnie jajnik bolał jakbym miała kolkę, nawet chodzić nie dałam rady i w ogóle jakoś tak dziwnie mnie brzuch bolał, ale to pewnie od żelaza.
                • hanna79 Re: lista 22.12 22.12.11, 16:37
                  Wiecie co, a ja chyba nawet nie chce zachodzić w ciążę w grudniu, mam przykre doświadczenia ze styczniowym testowaniem, pierwszą ciążę straciłam właśnie w tym czasie, to już chyba 6 lat... jakoś mnie dziś taki nostalgiczny nastrój dopadł... no dobra, koniec biadolenia smile "Do roboty" dziewczęta... wink
                  kolejna te bóle, to może ci się właśnie jajo "znosi", co? wink
                  • 1aleks1 Re: lista 22.12 22.12.11, 16:55
                    kolejna staraczkato może jeszcze nic straconego z tym twoim jajem i sie wstrzelicie big_grin

hanna79 kochana a ja mam nadzieje ze sie w styczniu jednak doczekasz kiss jak ma byc to będzie i nie ma znaczenie pora
                    Ja tez odliczam z miesiąca na miesiąc i mylę o byłoby dzidzi majowe a może sie nie starać bo tak bardzo chciałam czerwcowe, później lipcowe przeszło a teraz to nie ma juz znaczenia byleby było każda pora dobra jak tak myślę patrz jak sie perspektywa zmienia z czasem wink
          • kasiulitka Re: Styczniowe testowanie 22.12.11, 19:40
            Witam, ktoś usunął mnie z listy, więc się wpiszę jeszcze raz. Mam nadzieję, że styczeń będzie dla nas szczęśliwy. W tym miesiącu urodził się mój synek, może teraz też wydarzy się coś radosnego. Mój mąż tylko zaczyna się wyłamywać, za długo trwa to rozmyślanie i przekładanie terminów z drugim dzieckiem. Powodzenia dziewczyny.

kasiulitka ...............................................24.01
            • kolejna-staraczka Re: Styczniowe testowanie 22.12.11, 19:57
              Wiecie co? Ja już u siebie żadnych objawów nie wyszukuje smile Na początku tak robiłam, a teraz raczej mam nadzieję, że się nie uda, serio smile Niech mi się wyniki poprawią, bo trochę się boję być teraz w ciąży.
              • aniach23 Re: Styczniowe testowanie 22.12.11, 20:24
                Hey kobitki

U mnie dzis 12dc trwaja zazwyczaj 30d wiec owu wypada tak na 16dc ale juz od dzis zaczelam robic testy aby zobaczyc jak to naprawde jest. Z synem wyszlo odrazu i dzieki testom smile bez testow staralismy sie jakies 4m. Wiec mam nadzieje ze i teraz sie sprawdza chociaz w listopadzie bylo 16dc , male "co nieco" dzien przed ale jednak nic nie zaskoczylo wiec moze teraz cos zdzialamy smile

Trzymam kciuki za wszystkie smile!
                • hanna79 Re: Styczniowe testowanie 23.12.11, 13:50
                  aniach23 działajcie, działajcie, trzymamy kciuki za efekty tych działań wink
                  U mnie jednak wczoraj tempka spadła to poziomu niższych, więc to nie był skok, tylko podwyższona temp. spowodowana infekcją, i bardzo dobrze, wszystko w swoim czasie ma być, ład i porządek wink
                  • kolejna-staraczka Re: Styczniowe testowanie 23.12.11, 14:28
                    Moje temperatury w tym miesiącu wyjątkowo dziwne (enpr.pl/1632), dzisiaj znowu nie wzrosła. Nic z tego nie rozumiem.
                    Trudno, wracam do pieczenia ciast i pakowania prezentów smile Na szczęście w tym miesiącu nie mam czasu na zamartwianie się, bo jest dużo roboty smile
                    • cztero.listna lista 25.12.11, 10:19
                      cztero.listna ...........................................22.01
                      • mgd20 [...] 25.12.11, 15:49
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • 1aleks1 mgd20 25.12.11, 16:34
                          To gratuluję smile Będziesz miała gdzie dzieci wychowywać big_grin w końcu co dom to dom no i rodzina męża blisko to zawsze ktoś wam pomoże smile Ja na obczyźnie i z dala od rodziny to wiem ze ciężko bywa bez wsparcia dlatego tym bardziej sie ciesze tym bardziej ze ty tam rozkwitasz smile
                          .......a kiedy myślicie ostatecznie sie przenieść i porzucić zimna Europe?
                          Mam nadzieje ze net będziesz tam miała bo by strasznie mi Ciebie brakowało kiss
                          • mgd20 [...] 25.12.11, 18:46
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • 1aleks1 mgd20 27.12.11, 12:07
                              Kochana to bardzo sie ciesze ze jeszcze mi rok został wink mam nadzieje ze sie spręże i do twojego wyjazdu zdążę zajść w ciąże tongue_out
                              .....a jak nie to będziesz musiała wybierać czy grzać sie na słoneczku czy skrobać do mnie reprymendy żebym brała sie za robotę wink
                              A tak poważnie to naprawdę sie ciesze ze będziecie razem z rodzina zawsze to inaczej ja wiem o czym mowie chociaż wiesz sama ze czasem jest tak ze trzeba brać co życie daje na dany moment
                              Buziak kiss Dbaj o siebie i kruszynkę
    • magdusia11 Re: Styczniowe testowanie :) 25.12.11, 21:03
      Nie będę zapewne oryginalna gdy napiszę,że broniłam się jak mogłam,żeby nie przywędrować na tą listę sad tempka spadła, @ czeka u progu... jeśli najbliższy cykla będzie "tylko" 35 dniowy to powinnam zatestować jeszcze w styczniu, jeśli dłuższy chcąc nie chcąc będę się ewakuować na luty...

magdusia11 4 cs.....................................31.01
      • aniach23 Re: Styczniowe testowanie :) 25.12.11, 21:38
        A u nas swiateczne starania juz 2 dni trwaja smile
    • kotkowa Re: Styczniowe testowanie :) 27.12.11, 12:14
      To i ja sie wpisze, niektore z Was juz znam z forum "dla starajacych sie". Ja testuje ok 4 stycznia. Nadzieje mam, tym bardziej, ze mialam w tym cyklu plamienie, ktore moglo byc implantacyjne.
      • kotkowa Re: Styczniowe testowanie :) 27.12.11, 12:23
        No i liste uzupelnie:
        kotkowa................................................03.01

W celach poznawczych troche sie przedstawie: mam juz jedno dziecko - 20 miesieczne, staram sie o drugie - teraz jest 3-ci cykl. Mierze tempki, biore luteine w drugiej fazie (od 3 dnia wyzszych temp.), a od 4 dni dodatkowo euthyrox 25 (troszke za wysokie TSH - 2.76). Czekam niecierpliwe czy wyszlo w tym cyklu, zwlaszcza to plamienie dalo mi nadzieje, bylo identyczne jak implantacyjne w I ciazy, z tym, ze wczesniej i stad nie mam pewnosci, czy to implantacja, czy okoloowulacyjne tylko.
        • lily_00 Re: Styczniowe testowanie :) 27.12.11, 13:25
          to i ja się wpiszę, choć moje cykle rządzą się swoimi prawami to mam nadzieję że mniej więcej koło tej daty co wpisałam zatestuje. POWODZENIA !!!

kotkowa................................................03.01
          lily_00 3cs..............................................10.01
          • nuluska Re: Styczniowe testowanie :) 27.12.11, 14:18
            To i ja się dopisuję

jolajolly...................................................01.01
            kotkowa..................................................03.01
            kolejna-staraczka (6cs)............................06.01
            hanna79 (6cs).........................................08.01
            prawdziwek5...........................................08.01
            aniach23 (2cs)…......................................10.01
            lily_00 (3cs)............................................10.01
            kiecha3 (30 cs)........................................16.01
            vocativa (9cs)..........................................17.01
            czarna_lacrimosa.....................................18.01
            1aleks1 ..................................................20.01
            nuluska...................................................20.01
            cztero.listna ............................................22.01
            kasiulitka ................................................24.01
            magdusia11 (4 cs)....................................31.01
            • aniach23 Re: Styczniowe testowanie :) 27.12.11, 22:34
              Ja jestem zalamana. sad

Testy owulacyjne kupilam... Wskazuja jej brak, brak sluzu, brak tego owulacyjnego pobolewaniasad
              Wiec chyba juz mi minusa postawcie.
              • magdusia11 Re: Styczniowe testowanie :) 27.12.11, 22:57
                Aniach, a może owu Ci się przesunęła? może wcale jej jeszcze nie było i dlatego objawów jakichkolwiek brak? smile mierzysz temperaturę? bo wykres z duzym prawdopodobieństwem wskazałby czy miałaś już owulację czy też nie smile
                głowa do góry smile
              • hanna79 Re: Styczniowe testowanie :) 27.12.11, 23:32
                aniach23, tu się nie ma co załamywać, tylko musisz dać sobie troche czasu. Czytałam twój wątek, twój organizm po długiej przerwie dopiero zbiera się do pracy, gospodarka hormonalna musi się uregulować, pierwsze cykle po tak długim czasie mają prawo być "dzikie", ponadto jeszcze karmisz, co może miec niemały wpływ. Naprawdę spokojnie, bo sobie więcej namieszasz w hormonach stresem (stres też powoduje wzrost prolaktyny, która może hamować owu).
                Jak magdusia polecam Tobie mierzenie temperatury, da to Ci dużo informacji o cyklach, tylko musisz to robić na luzie wink
                I tu się nie minusuj, tylko termometr w dłoń (a raczej wiadomo gdziewink) i tu na styczniowym wątku pisac smile
                • aniach23 Re: Styczniowe testowanie :) 28.12.11, 02:30
                  Dzieki kobity!!!!

Jezeli chodzi o temperature to nigdy tego nie robilam i nie mam pojecia nic o tym sad
                  U nas nie ma jeszcze C tylko F wiec bardziej skomplikowane chyba jakos ...
                  Zawszeuzywam testy owulacyjne.

Czy myslicie ze moga sie mylic kiedys?
                  • nuluska Re: Styczniowe testowanie :) 28.12.11, 10:35
                    aniach23 co do mierzenia tempki to są różne stronki z objaśnieniami albo mogę ci pomóc ale to napisz na gazetowego
                    natomiast co do testów to moga się mylić, są kobiety u których szczytowe stężenie LH nigdy nie przekracza wartości od której testy owu pokazują tak samo mocne kreski i wtedy wyniki testów owulacyjnych są fałszywie ujemne ( pik LH występuje a testy owulacyjne wykazują jego brak)
                  • hanna79 Re: Styczniowe testowanie :) 28.12.11, 12:19
                    Tu masz opis chyba najczęściej stosowanej metody NPR, metoda Rotzera:
                    www.iner.pl/?x=1&s=104
                    Zapisuj sobie wyniki na np. enpr.pl/ jest darmowa (lub innej) łatwo możesz wtedy wrzucić link do swojego wykresu, żeby np. o coś zapytać. Na enpr.pl jest nas sporo, podglądamy sobie cykle, doradzamy, więc zapraszam smile
                    Termometr może być rtęciowy (ale odczytuj chociaż do połowy kresek) lub elektroniczny (sprawdzony MICROLIFE MT16C2)
                    Co do testów owu, mnie jakoś nie przekonują, test owu może też "oszukiwać w druga stronę", czyli pokazać pik LH, a do owu wcale nie dojdzie, bo była to np tylko przymiarka i owu się przesunie o parę dni, a Ty już tego nie będziesz wiedzieć, a z wykresu widać takie rzeczy smile można oczywiście łączyć testy owu z mierzeniem.
                    • aniach23 Re: Styczniowe testowanie :) 28.12.11, 20:36
                      Wielkie dzieki !!!!
      • 7karola9 Re: Styczniowe testowanie :) 29.12.11, 11:08
        dopisuję się do listy smile

kolejna-staraczka (6cs)..............................06.01
        czarna_lacrimosa......................................18.01
        7karola9( (31cs)......................................29.01
        • farfale Re: Styczniowe testowanie :) 29.12.11, 19:07
          JA TEZ smile

farfale (18cs)............................................19.01
          • aniutek.s Re: Styczniowe testowanie :) 29.12.11, 19:39
            Witam i dopisuję się do listy

aniutek.s (7cs) ........................................25.01
          • iwcia-77 Styczniowe testowanie :) 29.12.11, 19:50
            a ja dzisiaj 8dc (4 dc brania clo) i na usg pęcherzyk 15mm, mam przyjść w sobotę zobaczyć czy rośnie i mam wielka nadzieje iż w styczniu się uda. w końcu to Nowy Rok i nasze życzenia muszą się spełnić. Tak czytam wasze posty i piszecie o TSH, aby zbijać do 1. Ja miałam robione badania w maju i TSH 2,46 (norma do 4) dzisiaj pytałam gina czy to może za dużo, ale on twierdzi że nie trzeba tego zbijać jest dobrze.
            • kolejna-staraczka Re: Styczniowe testowanie :) 29.12.11, 22:11
              iwcia, samo TSH niewiele nam powie, możesz dodatkowo zbadać ft3 i ft4. Poza tym od maja minęło już 7 miesięcy. Dużo zależy też od tego jak się czujesz.
              Moje TSH w październiku wynosiło 3,32 (norma do 5, więc też w normie), a jednak okazało się, że mam niedoczynność.
              • 1aleks1 iwcia-77 29.12.11, 23:29
                U mnie TSH 2.3 mu/L (0.3-5.50) i mój endokrynolog-ginekol tez mi zbija
                t4 i t3 mam w normie ale u mnie wyszły jeszcze podwyższone przeciwciała tarczycowe czasem trzeba zrobić dodatkowo Anty TPO i Anty TG
                U mnie tylko Anty TG podwyższone i to znacznie dostałam leki i mam robić badania kontrolne co 3 miesiące
                • kolejna-staraczka Re: iwcia-77 30.12.11, 09:03
                  A tak, aleks dobrze mówi smile Ja akurat anty-TPO i anty-Tg miałam w normie, więc zapomniałam o tym kompletnie.
                  Także iwcia, jeśli chcesz to ja radziłabym zrobić TSH, ft3, ft4, anty-TPO i anty-Tg.

A ja dzisiaj robiłam morfologię krwi, OB, glukozę, cholesterol i badanie ogólne moczu. Wyniki w poniedziałek.
                  • hanna79 Re: iwcia-77 30.12.11, 11:12
                    Widzę, że tu wszystkie takie chętne do krwi oddawania wink Ja idę się kłuć w poniedziałek, robię hormony tarczycowe, progesteron i prolaktynę. Aż się boje myśleć, co tam wyjdzie...
    • cztero.listna życzenia noworoczne 31.12.11, 12:14
      hmmm oczywiście samych pozytywnych testów a przynajmniej żeby wszystkie znajdujące się na liście zaplusowały w pierwszym kwartale smile tego życzę wam i sobie
      Szczęśliwego Nowego Roku 2012
      • nuluska Re: życzenia noworoczne 31.12.11, 12:54
        I ode mnie też : spełniania marzeń w Nowym Roku!
        • kolejna-staraczka Re: życzenia noworoczne 31.12.11, 13:50
          Dziewczyny smile A ja Wam życzę zdrowia, upragnionej ciąży i porodu jeszcze w 2012 roku smile
          • magdusia11 Re: życzenia noworoczne 31.12.11, 15:21
            Ka również życzę wszystkim Wam szczęśliwego Nowego Roku i upragnionego Maleństwa pod sercem kiss
            • aniach23 Re: życzenia noworoczne 01.01.12, 07:43
              Wiec od dzis zaczynamy oficjalnie tstowacsmile

Powodzenia dziewczyny i jak nawiecej || smile
              • aniach23 Jolajolly 01.01.12, 07:47
                Jak tam? Mamy pierwszy smile
                • jolajolly Re: Jolajolly 01.01.12, 11:46
                  Hmm nie wiem smile Test wyszedł negatywnie ale @ nadal brak smile Pojutrze jeśli @ się nie pojawi to powtórzę test.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym 2012 roku smile
                  • magdusia11 Re: Jolajolly 01.01.12, 12:53
                    no to czekamy razem z Tobą smile dopóki nie na @ jest nadzieja smile
                    • jolajolly Re: Jolajolly 01.01.12, 13:26
                      Aczkolwiek muszę dodać że w piątek wystąpił zabarwiony śluz. Więc w sobotę byłam pewna, że będzie @ ale ponieważ temperatura mi nie spadła to postanowiłam i tak się przetestować smile Czyli test był jeszcze w tamtym roku wink Póki co wpisuje w tabele że czekam smile

jolajolly...................................................01.01 czekam
                      • witoldyna Też się wpiszę :) 01.01.12, 14:12
                        Trzymam kciuki smile Byłby bardzo piękny początek roku smile A przy okazji dopisuję się na listę, ostatnie nasze testowanie (chyba wink), potem 2 miesiące przerwy. Wczoraj, po 1,5 tygodnia od odstawienia luteiny, wreszcie przyszła @. Mam nadzieję, że wszystkim nam uda się nie tylko zajść w ciążę, ale i urodzić w 2012 roku.

witoldyna (3cs) .......................................27.01
                        • ola1311 Re: Też się wpiszę :) 01.01.12, 20:24
                          jolajolly no to czekamy smile oby był jak najlepszy początek roku smile
                          i wszystkim testującym tego życzę by 2012 przyniósł jak najwięcej radości
                          • hortensja_1 Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 10:53
                            To i ja się dopieszę wink
                            Dziś chyba 3 dzień wyższych tempek. Chyba, bo noworoczna tempka była zaburzona (alko, krótki sen - 2 h do pomairu i nie u siebie w domku) także nie wiem, czy liczyć tą wczorajszą, bo spadła pon podstawowej sad ale dziś tempka ładnie poszła w góre (powyżej pomocniczej) i zaczęłam łykac dupka. Testować chcę 14-15 stycznia.

hortensja_1 (5cs) ...............................14-15.01
                            • kolejna-staraczka Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 12:22
                              A ja dzisiaj odebrałam wyniki, zaraz idę do przychodni. Generalnie wiele z nich wskazuje na niedobór żelaza, które łykam już ponad dwa tygodnie, ciekawe jak było wcześniej. Glukoza 70 przy normie (74-106), więc nisko, cholesterol w normie, ale chyba wysoki 167 (norma do 200), jak na mnie (25 lat i ważę 50 kg odżywiam się zdrowo). Wszystko to chyba spowodowane jest chorą tarczycą.
                              • hanna79 Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 14:08
                                U mnie dziś krew oddana, kasa wydana i tylko czekanie zostało, co tam ciekawego wyjdzie...

Kolejna staraczko myslałam właśnie o Tobie, bo nic nie pisałaś przez kilka dni... Może lekarka przepisze ci jakieś łatwiej przeswajalne żelazo, czytałam, że różnie z tym bywa. U mojego synka też wyszły jakieś niedobory żelaza, ja tez kiedyś miałam.
                                Jak odbiore wyniki hormonów tarczycowych, to jak ładnie poproszę wink zerkniesz na nie, co? Pewnie już w tym "obcykana" jesteś...
                                Pozdrawiam wszystkie towarzyszki doli i niedoli smile
                                • kolejna-staraczka Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 14:19
                                  Nie odzywałam się, bo jakoś tak czasu nie było smile A z resztą co ja tam mam pisać? smile Już się tak nie nakręcam jak na początku, nie czekam do testowania, bo pewnie i tak nic z tego.

Dzisiaj jeden chłopiec z drugiej klasy spytał: "Ma pani w domu synka albo córkę?" Dzieci tak często mnie o to pytają smile A ja z zaciśniętymi ustami i uśmiechem na twarzy mówię, że nie, ale pewnie niedługo będę miała smile

Byłam przed chwilą w przychodni, moja "znachorka" powiedziała, że nie ma zastrzeżeń co do moich wyników, no nic, muszę się dalej sama diagnozować i leczyć smile

hanna, pewnie, że Ci pomogę, już co nieco wiem na ten temat. Kiedy odbierasz wyniki i co dokładnie badałaś? A jak nie będę wiedziała co i jak, to odeślę Cię tam gdzie będą wiedzieć smile
                                  • hanna79 Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 14:28
                                    A tak, uczniowie lubią o to pytać wink i o to ile ma się lat, ale tylko młode nauczycielki, teraz już mnie nie pytają tongue_out
                                    Oj, no ciężko znaleźć lekarza, któremu można zaufać... Ja aktualnie też jestem w kropce uncertain
                                    Robiłam dziś TSH, ft3, ft4, antyTPO, antyTG z tarczycowych i jeszcze prolaktynę, progesteron i estradiol.
                                    • kolejna-staraczka Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 14:35
                                      hanna, a przy Twoim nicku to rok urodzenia? Jeśli tak, to większość moich koleżanek z pracy jest mniej więcej w Twoim wieku (bo ja oczywiście jestem najmłodsza), chociaż z tymi starszymi też nieźle się dogaduję smile

Czyli zrobiłaś odpowiednie badania tarczycowe, już doczytałam przy wykresie, że wyniki dopiero w czwartek, u mnie są na drugi dzień, ale poczekamy smile Mam nadzieję, że wyniki będą dobre i nie trzeba będzie diagnozować żadnej choroby tarczycy.
                                      • hanna79 Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 15:00
                                        No niestety, to rok urodzenia wink Ja tam generalnie dogaduje się ze wszystkimi bez względu na wiek, no oprócz naszej vice (ale to długa historia wink). Część wyników będzie już jutro, ale któryś z tych anty- będzie w środę lub czwartek dopiero. Też bym bardzo chciała, żeby z tą tarczycą było ok, już mi podejrzenie o niewydolność przysadki wystarczy...
                                        • kolejna-staraczka Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 15:02
                                          No tak, na te anty to się chyba dłużej czeka. Też miałam je mieć kilka dni później, ale były jednak następnego dnia. Wszystkie odbierasz razem czy część jutro?
                                      • takajakwy Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 15:00
                                        hej, a w ktorym dniu cyklu robicie te badania?
                                        • kolejna-staraczka Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 15:04
                                          takajakwy, tarczycowe można robić każdego dnia cyklu, nie ma znaczenia. Resztę niech Ci napisze hanna, bo w tym to ona jest "obcykana" smile

hanna, a ja na razie innych badań robić nie będę, bo z tego co pisałam, prolaktyna podobno bywa w niedoczynności podwyższona, także chyba nie ma sensu tego badać.
                                        • hanna79 Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 19:58
                                          LH (lutropina) - 3dc (ew. 2 lub 4dc)
                                          FSH (folitropina) - 3dc (ew. 2 lub 4dc)
                                          E2 (estradiol) - 3dc w celu oszacowania rezerwy jajnikowej
                                          E2 (estradiol) - ok. dwie doby przed owulacją w celu oceny dynamiki dojrzewania pęcherzyków
                                          E2 (estradiol) - 6-8 dni po owulacji/wyższych temperatur w celu oceny czynności ciałka żółtego
                                          progesteron - 7-8 dni po owulacji/wyższych temperatur w celu oceny funkcji ciałka żółtego
                                          prolaktyna - (ponoć) obojetnie, ale nie w trakcie krwawienia i owu (na czczo, po odpoczynku, przed badaniem unikać seksu, drażnienia piersi, stresu)
                                          • kolejna-staraczka Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 20:07
                                            hanna, robiłaś wszystkie badania? Nawet estradiol trzy razy?
                                            • hanna79 Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 20:09
                                              No tego środkowego estradiolu nie robiłam, poza tym wszystko co Ci pisałam...
                                          • takajakwy Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 20:35
                                            bardzo dziekuje zaraz sobie zapisze i jak bede w polsce to pojde na wszystkie badania jakie bede mogla zrobic. a prolaktyne po obciazeniu to kiedy?
                                            • hanna79 Re: Też się wpiszę :) 02.01.12, 20:58
                                              to w tym samym dniu, tzn. pobranie krwi na czczo, potem łykasz tabletkę metoklopramidu, czekasz i po godzinie kolejne pobranie krwi. Zorientuj się jak to jest z tą tabletką, bo ktoś pisał, że w labo nie dają, ja dostałam od mojej gin.
                                              Możesz też do listy dodać badanie testosteronu.
                                              Tu masz fajny link: www.endoendo.pl/download/hormony.pdf
                                    • iwcia-77 styczniowe testowanie 04.01.12, 20:45
                                      hej dzisiaj 14dc (na clo) w sobotę był pęcherzyk 22mm, tempka fajnie od niedzieli skoczyła w górę a dzisiaj krwawienie. Poleciałam do gina na usg stwierdził iz jest pęcherzyk 22mm ale dla niego to jest taki krwotoczny, czyli jak owulka byłą czy nie? ide jeszcze jutro ale mam juz wielką głowę i nie mogę sie doczekać jutra aby jeszcze raz zapytać
    • aniach23 Jolajolly 02.01.12, 20:10
      No i jak tam???
      Jakies newsy?
      • jolajolly Re: Jolajolly 02.01.12, 21:35
        U mnie nadal brak @, temperatura dziś nie spadła. Jutro sądny poranek. Rankiem napiszę co i jak wink
        • hanna79 Re: Jolajolly 02.01.12, 21:37
          Brzmi nieźle smile Trzymam kciuki za dwie krechy!!!
          • mia_mendoza Re: Jolajolly 02.01.12, 21:43
            Kciuki trzymane.
            Ja właśnie w tym cyklu zaczęłam mierzyć temp - wczoraj był pierwszy pomiar. Jestem jakaś podekscytowana tym i nie mogę się doczekać jutra, żeby dorzucić kolejną kropeczkę na wykres.
            Mam tylko problem z badaniem macicy... no ale to chyba wprawy trzeba...
            No nic, testować też będę w styczniu (jakoś pod koniec).
            • mia_mendoza Re: Jolajolly 02.01.12, 21:45
              Dopisałam się do Was:

mia_mendoza (2cs)..................................25.01
            • hanna79 Re: Jolajolly 02.01.12, 21:53
              Hihi, chyba szyjki macicy... Bo z sama macicą, to chyba ciężko by było... wink Ja tej szyjki też do końca nie łapię.
              Ja też, pamiętam, przeżywałam pierwszy wykres i każdą kropeczkeę po kolei smile Jak wklepujesz na jakąś stronkę, to daj linka (jak chcesz oczywiście wink), pokibicujemy smile
              To mój enpr.pl/1274
            • jolajolly Re: Jolajolly 02.01.12, 21:59
              Oj mierzenie położenia szyjki macicy i twardości wymaga nie lada praktyki. Ja do tej pory nie załapałam. Zdecydowanie wole opierać się na obserwacji śluzu i mierzeniu temperatury. Myślę, że to zdecydowanie wystarcza wink

Witam mia_mendoza na liście oczekujących smile

Dziękuję Wam za trzymanie kciuków i trzymam mocno za Was smile Mam nadzieję, że jutro będzie dobry start dla wszystkich.
        • jolajolly Re: Jolajolly 03.01.12, 06:43
          Witam. Mam już wieści, niestety niezbyt optymistyczne ;/ Temperaturka spadła dziś 2 kreski, @ póki co brak ale na teście wyszła 1 kreska, więc to tylko pewnie kwestia czasu ;/ Póki co nie zmieniam listy. Przyznam że się troszkę podłamałam sad

Mam nadzieję, że choć koleżanka Kotkowa ma dla nas dziś dobre wieści smile Trzymam za Ciebie kciuki!

jolajolly...................................................01.01 czeka
          mia_mendoza (2cs)..................................25.01
          • jolajolly Re: Jolajolly 03.01.12, 08:55
            No i nadeszła @ wredna zabierając wszelka nadzieje ;/ Cóż trzeba szaleć dalej smile
            Czekam teraz na dalsze wieści od Was kobietki.

Założyłam nowy watek na luty:
            forum.gazeta.pl/forum/w,586,132026717,132026717,Lutowe_testowanie_.html
            Pozdrawiam.
            Ps. czas na zaszycie się i pochlipywanie ;/

jolajolly...................................................01.01 ---
            > kotkowa..................................................03.01
            > kolejna-staraczka (6cs)..............................06.01
            > monia456.3.............................................07.01
            > hanna79 (6cs).........................................08.01
            > prawdziwek5...........................................08.01
            > aniach23 (2cs)…......................................10.01
            > lily_00 (3cs)............................................10.01
            > hortensja_1 (5cs) ...............................14-15.01
            > kiecha3 (30 cs)........................................16.01
            > vocativa (9cs)..........................................17.01
            > czarna_lacrimosa......................................18.01
            > farfale (18cs)............................................19.01
            > 1aleks1 ..................................................20.01
            > nuluska...................................................20.01
            > cztero.listna ............................................22.01
            > kasiulitka ................................................24.01
            > aniutek.s (7cs) ........................................25.01
            > mia_mendoza (2cs)..................................25.01
            > witoldyna (3cs) .......................................27.01
            > 7karola9( (31cs)......................................29.01
            > magdusia11 (4 cs)....................................31.01
            • kolejna-staraczka Re: Jolajolly 03.01.12, 09:57
              U mnie z rana śluz zabarwiony na beżowo, przed chwilą na różowo i brzuch zaczyna boleć, więc pewnie jutro @ nadejdzie. Tempka nie spadła, ale ja tak mam, spadnie pewnie jutro.
              • jolajolly Re: Jolajolly 03.01.12, 10:23
                Widzisz ja miałam śluz zabarwiony już w piątek a @ przyszła dopiero dziś. Poczekamy i zobaczymy jak to u Ciebie się rozwinie. Myślę, że w końcu doczekamy się tych 2 kreseczek smile
              • 1aleks1 Re: Jolajolly 03.01.12, 10:27
                Kochana nie smuć sie ja zaraz dołączę do ciebie na lutowym testowaniu nie będziesz sama powspieram Cie kiss
                U mnie eksperymentalny cykl ze Duphastonem na skorcenie juz widzę ze organizm mi sie nie zdąży z owu zebrać wiec dzidziuś pewnie pojawi sie a następnym miesiącu (wersja optymistyczna)

enpr.pl/1349
                • kolejna-staraczka Re: Jolajolly 03.01.12, 10:32
                  jolajolly, u mnie taki śluz występuje dzień lub dwa dni przed @. Chociaż zazwyczaj był beżowy lub brązowy, nigdy różowy, więc podejrzewam, że @ może przyjść dzisiaj. Jeśli tak, to może jeszcze raz wpiszę się na styczeń smile bo te moje cykle są max 28dniowe.
                  • 1aleks1 kolejna-staraczka 03.01.12, 10:38
                    kochana to tylko pozazdrościć takich ładnych krótkich cyklów ja właśnie próbuje skrócić. Powodzenia zycze
    • kotkowa Ciąży brak :/ 03.01.12, 10:55
      No to ja chyba pierwsza ze styczniowych, która już wie, że na pewno nici z ciąży. Do testu nie dotrwałam, w Sylwestra @ się rozkręciła, temp. spadła. No trudno, zaczynam 4-ty cykl starań, to przecież jeszcze w normie, krótko się staram póki co. Jak dobrze pójdzie, to mam szanse na jeszcze jeden test pod koniec stycznia big_grin
      Wpisuję swój minusik na listę:
      kotkowa..................................................03.01 (-)
      • mia_mendoza Re: Ciąży brak :/ 03.01.12, 12:40
        Przeczytałam swoje badanie macicy...smile Dobre !!! Człowiek normalnie cały by się badał. I szyjke i macice i co tam jeszcze się da wink Ja od wczoraj dodatkowo na wiesiolku jadę bo ten mój śluz jakiś taki skromny...
        • jolajolly Re: Ciąży brak :/ 03.01.12, 13:15
          Wiesiołek pomaga? Ja dawniej miałam bardzo sucho ale odkąd łykam kwas foliowy troszkę się poprawiło. Proszę podaj jaki to wiesiołek i w jakich dawkach - chętnie spróbuję.
      • jolajolly Re: Ciąży brak :/ 03.01.12, 13:19
        Kotkowa przykro mi, ze się nie udało w tamtym cyklu. Oby ten był owocny smile W sumie to pozazdrościć tak krótkich cykli,możesz się testować czasem 2 razy miesięcznie. Ja mam 31-32 dniowe więc jeszcze sobie poczekam smile
        • mia_mendoza Re: Ciąży brak :/ 03.01.12, 15:11
          Czytałam, że pomaga... ale ja po 2 kapsułkach dopiero jestem więc za wcześnie abym osobiście mogła potwierdzić. Biorę 2 x po 1 kapsułce i max do owulacji bo później może powodować mikro skurcze. Nazywa się oeparol.
          • hanna79 Re: Ciąży brak :/ 03.01.12, 15:33
            Mnie oeparol pomaga, w jakości i ilości smile Ja biorę też po dwie dziennie, ale spokojnie można brać też w większych dawkach. Jak pisze mia_mendoza bierze się w pierwszej połowie cyklu.
          • aniach23 Re: Ciąży brak :/ 03.01.12, 15:33
            Oh przykro mi kobity... Napewno pojawia sie smile na liscie z lutego ...
            Walentynki wkoncu moze jakies magiczne wkoncu beda smile
        • kotkowa Re: Ciąży brak :/ 03.01.12, 15:42
          Dotychczas mialam tez cykle 30-32 dni, więc jak @ dostałam w Sylwestra, to nawet przy takim cyklu mam szansę zatestować pod koniec stycznia. Ja robię test w dniu spodziewanej @, bo biorę luteinę i muszę wiedzieć, czy mogę odstawić. No chyba, że tak jest teraz @ przyszła sama wcześniej. Ten cykl był wyjątkowo krótki, ale to może być sprawka Luteiny, ona powinna po kilku cyklach przyspieszyć owulację i wyregulować cykle do ok 28 dni właśnie. Także nie wiem jaki będzie następny cykl, może ta tendencja do krótszych, ok. 28 dniowych już zostanie, zobaczymy.
    • magdusia11 Re: po wizycie u gina... 03.01.12, 18:12
      Wczoraj byłam u swojego ginekologa i zaraz, prawie od wejścia, mówię, że wiem,że to dopiero 4 cykl starań,że to za wcześnie i pewnie nie będzie chciał o tym ze mną gadać a on przerywając mój potok słów powiedział " czy to,że nie minął rok waszych starań to jakaś przeszkoda,żeby przyjrzeć się wam i waszym wynikom?" wink nie powiem, zaskoczył mnie totalnie, hi,hi smile jest skłonny i to bardzo dać mi skierowanie do endo-ginekologa i tam zrobią mi badania na poziom hormonów i monitoring cyklu (już kiedyś korzystałam z tej poradni) jest tylko jedno ale...a raczej warunek...R.musi zrobić badanie nasienia-taka jest procedura, od tego się zaczyna...i w zasadzie dla mnie to zrozumiałe bo u faceta wykonuje się tylko to jedno badanie u kobiety całą gamę...znam stosunek mojego R.do tego badania i jak wspomniałam mu kiedyś o tym po raz 1-wszy zaprotestował więc nie wracałąm do tematu...wczoraj powiedziałam o tym co powiedział lekarz i przyjął to w miarę spokojnie i nie powiedział "nie" a to już jakiś sukces jest wink czekam zatem na dalszy rozwój wydarzeń smile
      Tak naprawdę jestem w punkcie wyjścia, jak u R.uspokoi się sytuacja w pracy, a niebawem powinna, wrócę do tematu smile
      • kolejna-staraczka Re: po wizycie u gina... 04.01.12, 13:47
        U mnie dzisiaj temperatura spadła, ale @ nadal brak, przyjdzie jutro. Wczoraj i dzisiaj brązowy śluz, wczoraj chyba nawet troszeczkę krwi było, ale chyba nie mogę tego kwalifikować jako @?
        • 1aleks1 ..... a u mnie sie rozlazlo 04.01.12, 14:13
          Po nieudanej przymiarce cykl mi sie rozjechał na pocieszenie napisze ze za 2 dni i tak duphaston pierwszy biorę na skrócenie cyklu wiec przynajmniej nie będzie mi szkoda ze cykl stracony
      • hanna79 Re: po wizycie u gina... 04.01.12, 17:01
        magdusia i bardzo dobrze, że badanie najpierw chłopa, to zalecenie lekarza, może da mu to coś do myślenia... Trzymam kciuki! U mnie klimat podobny wink
        kolejna staraczka plamienie bez świeżej, żywej krwi, to jeszcze stary cykl.
        aleks pewnie lepiej stracić cykl czy dwa, ale uregulować te hormony...

U mnie dziś śluz rozciągliwy, więc już wiem, że @ nadejdzie niedługo. Czekam na te moje wyniki, dziś w labo nikogo nie było...
        • iwcia-77 styczniowe.. 04.01.12, 20:46
          hej dzisiaj 14dc (na clo) w sobotę był pęcherzyk 22mm, tempka fajnie od niedzieli skoczyła w górę a dzisiaj krwawienie. Poleciałam do gina na usg stwierdził iz jest pęcherzyk 22mm ale dla niego to jest taki krwotoczny, czyli jak owulka byłą czy nie? ide jeszcze jutro ale mam juz wielką głowę i nie mogę sie doczekać jutra aby jeszcze raz zapytać
          • iwcia-77 Re: styczniowe.. 04.01.12, 20:48
            link do cyklu owulator.pl/1121
            • kolejna-staraczka Lista 4 stycznia 04.01.12, 21:54
              Przed 21 (dziwne, zazwyczaj przychodzi z rana) przylazła @, wpisuję sobie - i lecę na luty smile Za resztę trzymam kciuki smile

kotkowa..................................................03.01 ---
              kolejna-staraczka (6cs)..............................06.01 ---
              • cztero.listna Re: Lista 4 stycznia 04.01.12, 23:07
                no początek nie za wesoły a ja dopiero w starania wskakuje ... trzymam kciuki za resztę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a i nie uważacie, że strasznie nas mało nas na tym styczniowym testowaniu? coś chyba dużo postanowień noworocznych było, że koniec z testowaniem i staraniem na listach, nie uważacie? wink
                • aniach23 Co to ? Pomocy 05.01.12, 05:05
                  No malo nas jakos malo.

Hey dziewczyny nigdy tak nie mialam. Dzis 25 dc, przewaznie 30 dniowe sa.. Zauwazylam bialy sluz. Taki nie ciagnacy, raczej bezzapachowy i jakis grudkowy. Nie przezroczysty a bialy.... Sfermentowany serek konsystencja... Nigdy tak nie mialam ... Moze ktoras w Was?
                  • 7karola9 Re: Co to ? Pomocy 05.01.12, 07:19
                    Mi się pojawił taki śluz jak miałam grzybicę. Poszłam do gina, dał mi skierowanie na badania mikrobiologiczne i wyszło, że to jakieś drożdżaki. Wpływ ma branie hormonów, antybiotyków itp. Dostałam tabletki, globułki i maść. Kuracja trwała 4 dni. Nie miałam żadnych innych objawów. Mąż też musiał się poddać kuracji.
                  • kami-66 Re: Co to ? Pomocy 05.01.12, 07:40
                    > Hey dziewczyny nigdy tak nie mialam. Dzis 25 dc, przewaznie 30 dniowe sa.. Zauw
                    > azylam bialy sluz. Taki nie ciagnacy, raczej bezzapachowy i jakis grudkowy. Nie
                    > przezroczysty a bialy.... Sfermentowany serek konsystencja... Nigdy tak nie mi
                    > alam ... Moze ktoras w Was?

Mi czasami pojawia się taki śluz najczęściej następnego dnia po przytulankach w dni niepłodne, także po żelu ginekologicznym po badaniu usg.
                  • cztero.listna Re: Co to ? Pomocy 05.01.12, 08:39
                    to może być grzybica ale może być i ciąża - ja miałam biały śluz w ciąży. Ja jestem optymistką więc stawiałabym na ciąże czego ze szczerego serca Ci życzę smile
                • az-82 Re: Lista 4 stycznia 05.01.12, 06:39
                  Dziewczyny, trzymam kciuki za styczeń. Ja już się nie wpisuję, bo mam dość list, liczenia dni itp. Wyrosłam z tego. W razie gdyby się udało to się dopiszę a posteriori. Ale kciuki trzymam za wszystkie.
    • ugs Re: Styczniowe testowanie :) 05.01.12, 08:18
      az-82 miło Cię widzieć(czytać wink). Ja również odpuściłam sobie wszelkie wpisywania się na listę, po takim czasie starań, nie ma to najmniejszego sensu, ale oczywiście na forum zaglądam co jakiś czas. 3mam kciuki za uśmiechnięty styczeń.
      • az-82 Re: Styczniowe testowanie :) 05.01.12, 08:57
        Cześć ugs smile
        co u ciebie? Miałaś iść do kliniki, jeśli dobrze pamiętam, właśnie w styczniu. Byłaś? Czy dopiero się wybierasz?
    • ugs Re: Styczniowe testowanie :) 05.01.12, 10:44
      az-82 sprawa z kliniką się nieco przeciągnęła, bo w listopadzie gorzej się poczułam prawdopodobnie przez hashimoto, na które choruje i tak się ciągnie diagnozowanie co mi dokładnie jest, uzupełnianie min. witaminy D itd. Czeka mnie jeszcze wizyta u endokrynologa i dopiero wtedy określimy kiedy do kliniki. W między czasie byłam na usg u mojej gin i u mnie wszystko w porządku pęcherzyki rosną bez CLO. Mąż tak na wszelki wypadek łyka syropy na upłynnianie, bo a nóż widelec...Niestety póki co dzieci w rodzinie przybywa, ale niestety nie nam sad
      • dzieciusie3 Re: Nie byłam wpisana ale chciałam napisać... 05.01.12, 13:11
        Nie które z Was mnie pamiętają,jednak ostatnio nie udzielałam się na forum.Chciałam napisać,że jestem w ciąży.Na razie potwierdził to tylko test.Trzymam dziewczyny za Was kciuki i przesyłam fluidy !
        • hanna79 Re: Nie byłam wpisana ale chciałam napisać... 05.01.12, 14:20
          dzieciusie3 jeszcze raz Ci serdecznie gratuluję!!! smile Jak masz ochotę wpisuj się na listę, byłyś z nami przecież tyle miesięcy wink Bezproblemowej ciąży życzę z całego serducha!
          • kolejna-staraczka Re: Nie byłam wpisana ale chciałam napisać... 05.01.12, 14:27
            dzieciusie3, Gratulacje smile Coś tak czułam, że tak się to skończy smile Trzymam kciuki za spokojną i zdrową ciążę smile

hanna, jak wyniki?
            • annika23 Dzieciusie:) 05.01.12, 14:31
              Bardzo się cieszę. Chyba posłużyło Ci odcięcie się trochę od wirtualnego testowania, co?
              Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej ciąży. Napisz czasami co u Ciebiesmile Ja już na finiszusmile
          • magdusia11 Re: Nie byłam wpisana ale chciałam napisać... 05.01.12, 14:29
            Pewnie,że się wpisz na listę, niech Twój smile to będzie dobry omen dla wszystkich smile jeszcze raz gratuluję i trzymam kciukasy,żeby było wszystko ok smile
        • kotkowa Re: Nie byłam wpisana ale chciałam napisać... 05.01.12, 14:29
          Gratulacje! No to mamy pierwszą smile
          • aniach23 Styczen 05.01.12, 14:33
            Dziekuje za pomoc dziewczyny smile
            No ja tez licze ze to raczej ciaza niz grzybica.

Gratuluje ciazy!!!!!!
        • takajakwy Re: Nie byłam wpisana ale chciałam napisać... 05.01.12, 15:18
          wielkie grartulacje oby tym razem tes sie nie mylil smile spokojnen ciazy kiss
    • hanna79 Odebrałam wyniki hormonów 05.01.12, 14:35
      Odebrałam wyniki badań wykonanych w 8/9 dniu wyższych temperatur (faza lutealna):
      TSH III gen 1,26 ulU/ml (0,27 - 4.70) u to mikro
      FT3 5,2 pmol/l (3,1 - 6,8)
      FT4 16,35 pmol/l (12-22)
      antyTG 15,6 lU/ml <115,0
      antyTPO 9,8 lU/ml <34,0
      Estradiol II 135,20 pg/ml f.lutealna 43,8 - 211)
      Progesteron 12,86 ng/ml f.lutealna 1,7-27
      Prolaktyna 143,0 ulU/ml (102 - 496) u to mikro

przeliczyłam prolaktynę na jednostki ng/ml:
      7,15 ng/ml (3-15)

dopiszę jeszcze te z 3dc, żeby komplet był:
      FSH 4,4 mlU/ml (3,5 - 12,5)
      LH 2,1 mlU/ml (2,4 - 12,6) sad
      LH:FSH 0,48 (powinno byc ok 1)
      Estradiol (3dc) 41,1 pg/ml f. folikularna 12,5 - 166

Chyba nienajgorzej, co? Wszytsko mieści się w normach, oprócz tej nieszczęsnej LH (choć w necie spotkałam się z normą od 2,0). I ten stosunek LH:FSH za mały... Prolaktyna ok, czego się bałam, bo kiedyś byłam przy górnej granicy. Na tych tarczycowych się nie znam, więc proszę żeby którś z tarczycowych znawaczyć rzuciła okiem na moje wyniki wink
      • kolejna-staraczka Re: Odebrałam wyniki hormonów 05.01.12, 14:39
        hanna, już Ci na enpr pisałam, że wyniki tarczycowych są super, wręcz idealne smile zazdraszczam, bo sama o takich marzę smile
        • hanna79 Re: Odebrałam wyniki hormonów 05.01.12, 14:58
          To mnie bardzo ucieszyłaś kolejna-staraczko smile Życzę Ci mocno, żeby Twoje wyniki się poprawiły!!!
          Czyli problem tkwi tylko w tym ciut niższym LH? Chyba trzeba konkretniej zagadać z panem M., co by się za swoje badanko wziął. I w tym miejscu pewnie utkniemy na jakiś czas sad Czemu mężczyźni są tacy oporni do badań? A badanie nasienia to jakaś plama na honorze, czy co?
          A poza badania, to niestety spadam z tej listy na lutową, moja temperatura spadła już konkretnie, śluz już brązowawy, a brzucho już boli. Ale to nic, już się psychicznie nastawiłam na dzieciątko z rocznika 2013 wink
          • ola1311 Re: Odebrałam wyniki hormonów 05.01.12, 15:28
            Haniu, haniu nie martw się przecież jeszcze są luty i marzec do testowań..wiec o jakim 2013 ty mówisz...
          • kolejna-staraczka Re: Odebrałam wyniki hormonów 05.01.12, 15:31
            hanna, cieszę się z Twoich wyników smile Skoro są tak dobre, to na pewno niedługo się uda smile Moje też się pewnie kiedyś poprawią, ja na razie i tak planuje wakacje w lipcu, więc nic złego się nie stanie jak się nie uda, naprawdę nie dołuje mnie to tak jak na początku. Chociaż zawsze myślałam, że urodzę trochę wcześniej a w 2013 będę miała 27 lat.
            A mężczyźni są po prostu inni i już, ja się dzisiaj tak z mężem pokłóciłam (teściowa lubi namieszać), że się nawet cieszę, że nie jestem w ciąży smile
            • dzieciusie3 Re: Odebrałam wyniki hormonów 05.01.12, 15:42
              Jeżeli mogę to dopiszę się-dziękuję
              • dzieciusie3 Re: Lista 5 styczeń 05.01.12, 15:46
                jolajolly...................................................01.01 -
                • hanna79 Re: Lista 5 styczeń 05.01.12, 16:01
                  dzieciusie no i zaraz inaczej lista wygląda, tzn. ślicznie smile A na mojego minusa nie zwracajcie uwagi wink

• marta-1807 Re: Lista 5 styczeń 05.01.12, 17:00
                    czesc dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo. widze ze troche sie pozmienialo. gratuluje zaciazonych. ja w grudniu sobie odpuscilam. ale teraz bierzemy sie do roboty. jutro ide na badania, a po niedzieli maz. i w polowie miesiaca do mojej gin. ale testowac bede dopiero w lutym, bo cos mi sie poprzesuwalosmile
                    • aneta79_1979 DZIEciuSIE3 05.01.12, 18:16
                      A pisałaś że rezygnujeszwink niezły kamuflażtongue_out....straaaasznie się cieszębig_grin i gratuluję i ściskam kciuki za Wasbig_grin
                      • dzieciusie3 Re: DZIEciuSIE3 05.01.12, 19:36
                        Tak pisałam i to prawda-wstyd się przyznać ale jest to wpadka !!!!!!

aneta79_1979 napisała:

> A pisałaś że rezygnujeszwink niezły kamuflażtongue_out....straaaasznie się cieszębig_grin i gra
                        > tuluję i ściskam kciuki za Wasbig_grin
                        • jolajolly Re: DZIEciuSIE3 05.01.12, 21:43
                          Moje gratulacje - w końcu jakiś optymistyczny akcent na naszej liście smile
                          Dużo zdrówka przez te 9 miesięcy i jak najmniej bólu na finiszu wink
                • monia456.3 Re: Lista 9 10.01.12, 00:21
                  Ja dziewczyny też niestety minus - nie dałam wcześniej znać bo niestety nie miałam neta
                  A jeszcze teraz nie mogę coś go wpisać sad( Nic nie wychodzi.
    • ugs Re: Styczniowe testowanie :) 05.01.12, 18:57
      dzieciusie3 gratulacje! Spokojnych 9 miesięcy życzę smile
      • mia_mendoza Re: Styczniowe testowanie :) 05.01.12, 21:11
        Fajna wpadka smile
        i ja też poproszę o taką !

Gratulacje.
        • dzieciusie3 Re: Styczniowe testowanie :) 05.01.12, 21:56
          Sama nie wiem jak do tego doszło smile
          • 1aleks1 dzieciusie3 05.01.12, 23:12
            Wielkie gratulacje kiss To fajnie ze pochwaliłaś sie takimi dobrymi wieściami big_grin Takie wiadomości napełniają moje serce optymizmem a przy tych moich pokręconych cyklach to bardzo mi potrzebne żeby wytrwać big_grin
    • 1aleks1 Lista 6 styczen 06.01.12, 00:33
      Moje kochane wpisuje sobie minus od dzisiaj Duphaston a owu sie nie zebrała do tego czasu wiec w tym cyklu juz sie nie zbierze. Przenoszę sie na luty chociaż nie wiem jeszcze kiedy @ przyjdzie bo to pierwszy taki cykl
      Zycze wam wszystkim na liscie uśmiechów i zdrowych dzidziusiów

dzieciusie3...............................................03.01 smile
      hanna79 (6cs).........................................08.01 ---
      1aleks1 ..................................................20.01 ---
    • neska.79 Re: Styczniowe testowanie :) 06.01.12, 11:19
      Az-82, cieszę się, że się odezwałaś. Mam nadzieję, że nie odpuszczasz i walczysz dalej o swoje szczęście.
      Ja mam już moją kruszynkę przy sobie i powiem Ci, że teraz nie ważne są pieniądze, które zostawiliśmy u lekarzy i w aptekach, ani czas jaki minął, najważniejsze, że jest z nami. Mój baby blues objawia się nieustannym płaczem ze szczęścia na samą myśl o córeczce smile
      Wierzę, że już niedługo napiszesz, że się udało. Tego Ci życzę z całego serca.
      • jego-kurka Re: Styczniowe testowanie :) 06.01.12, 13:13
        neska.79 co za wspaniałe wieścismile
        Gratulacje dla Ciebie z okazji przyjścia na świat zdrowej,wyczekanej i wymarzone córeczki..
        a dopiero co pamiętam ,jak byłaś na naszych listach..ogromnie zazdroszczę tego uczucia ,ale tylko w tym dobrym znaczeniu..teraz przed wami tylko to co najlepsze..siadanie,ząbkowanie,wprowadzanie nowych smaków i patrzenie na minkę kruszynki,pierwsze słowo...sama radość ,aż mi się buzia cieszy...
        ja na razie bez szans...robię przerwę od tego wszystkiego,bo się wypaliłam.Byłam tylko 3 dni temu na kontroli po listopadowej laparo..nic się nie dzieję,cykle mi zanikły wraz z laparoskopią,więc znów ani @ ,ani owu,a co za tym idzie brak dni płodnych i stresu jak było..Dostałam duphaston na wywołanie @ i lekarz chce spróbować tylko dwa cykle,bo na tyle się zgodziłam-w lutym i marcu jeśli oczywiście zareaguje na clo,potem odpuszczam i we wrześniu zaczną od nowa u nowego lekarza może z odrobiną nadziei, bo na tą chwile ja straciłam zupelnie i sile do walki tez
        • neska.79 Re: Styczniowe testowanie :) 06.01.12, 17:33
          Dziękuję kochana smile
          Ja rok temu miałam podobne myśli do Ciebie - coraz mniej nadziei, że kiedykolwiek nam się uda. Naprawdę myślałam, że coś ze mną jest nie tak, skoro wszystkim się udaje, tylko nie nam. W ogóle nie wierzyłam, że mogę być w ciąży, nie wyobrażałam sobie, że robię test, który wychodzi pozytywnie. Wyniki mojego męża były w porządku, moje cykle takie sobie. Clo też na mnie raczej nie działało. Na szczęście są inne leki, trzeba tylko znaleźć lekarza, który naprawdę się na tym zna. Polecam wizytę w klinice leczenia niepłodności. U nas od pierwszej wizyty do ujrzenia dwóch kresek na teście upłynęły niecałe 3 miesiące, a wcześniej były 3 lata bujania się po "zwykłych" lekarzach.
          Jak masz ochotę pogadać, to możesz napisać do mnie na maila gazetowego.
          Trzymaj się i nie poddawaj - nagroda, która czeka na koniec, jest warta każdego wyrzeczenia smile
          • jego-kurka Re: Styczniowe testowanie :) 06.01.12, 19:18
            chętnie napiszę...tylko poproszę maila
            mi w moim mieście został jeszcze jeden lekarz -uważany za speca od niepłodności warty odwiedzenia,ale ciągle zwlekałam ,zastanawiam się czy zrobić ten krok już teraz i chyba właśnie twój post mnie do tego 'popchnął 'po co tracić czas na kolejne cykle z clo
            przewertuje też twoje postysmile
            klinika płodności to na razie o tyle problem ,że jesteśmy w trakcie przeprowadzki z zagranicy do polski i ja jestem krążąca miedzy polską ,a zagranicą
            • neska.79 Re: Styczniowe testowanie :) 07.01.12, 15:29
              Mój e-mail: neska.79@gazeta.pl
              • prawdziwek5 Re: Styczniowe testowanie :) 07.01.12, 19:24
                Witajcie u mniel negatywny sad
                Mam nadzieje ze w lutym sie uda sad
                • aniach23 Re: Styczniowe testowanie :) 08.01.12, 01:53
                  O jejku jak tu minusowo sad
                  Ja nastepna ale chociaz mysle ze szanse nikle to wciaz licze na smile
      • az-82 Re: Styczniowe testowanie :) 09.01.12, 07:15
        Neska, ja widzę, że ty napisałaś, że raptem 3 miesiące byłaś w klinice niepłodności. Ja już ponad rok. I serio, to nie napawa optymizmem. Po 3 miesiącach też jeszcze byłam przekonana, że będę w ciąży. Ale jak lekarka w klinice niepłodności mi mówi prosto w twarz, że ona nie wie, czemu nie mogę zajść w ciążę i nie wie jak mi pomóc, to co ja mam myśleć?
        Znów czekam na @ a potem podejmiemy ostatnią próbę w klinice i damy sobie spokój.
        Gratuluję ci córeczki!
        • nuluska Re: Lista 9.01 09.01.12, 13:55
          dzieciusie3 nie wiem czy mnie pamiętasz? Bardzo serdecznie ci gratuluję!!! Cudownie nudnej, książkowej ciąży ci życzę smile

aniach23 i jak tam u ciebie?

Buuu ile tu minusów sad Współczuje dziewczyny.

U mnie owu przyszła ciut wcześniej. Więc zmieniam sobie datę testowania.

dzieciusie3...............................................03.01 smile smile smile
          prawdziwek5...........................................08.01 ----
          • aniach23 Re: Lista 9.01 09.01.12, 15:03
            U mnie jeszcze nic. I nic specjalnego sie nie dzieje pozatym ze jakos duzo dziwnego sluzu.
            Nigdy mnie brzuch nie boli na @ wiec nie moge okreslic...
            Czekam...
          • cztero.listna Re: Lista 9.01 09.01.12, 19:10
            hej, hej jak tam lista? nie dość, że mało nas to jeszcze minusy? buuu trzeba to dziewczyny poprawić smile do roboty smile ja już po staraniach smile - teraz czekam na efekty
            • takajakwy Re: Lista 9.01 09.01.12, 20:06
              ja tez juz po staraniach i za tydzien powinnam testowac, ale pewnie plamienie mnie ubiegnie. na liste se juz nie zapisuje bo nie wierze ze sie uda sad od 3 dni mam strasznie dziwne bole brzucha taki jakis napuchniety i wogole sie taka ociazala czuje nawet nie wiem co na to wziasc.
          • dzieciusie3 Re: Lista 9.01 09.01.12, 22:18
            No jak bym Cię mogła zapomnieć smile nie pojawiałam się tu ale czytałam i kibicowałam smile
            • aniach23 Re: Lista 9.01 10.01.12, 01:39
              U mnie @ nie ma ale test tez - sad
              Wiec czekamy..
              • cztero.listna Re: Lista 9.01 10.01.12, 08:34
                no to czekamy i trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
        • neska.79 Re: Styczniowe testowanie :) 10.01.12, 12:45
          Az-82, ja po tylu latach też nie wierzyłam, że kiedykolwiek nam się uda, a jednak się udało. Do tego lekarz po IUI powtarzał nam kilka razy, żebyśmy pamiętali, że inseminacja daje tylko kilkanaście procent szans na powodzenie. A tu taka niespodzianka...
          A zastanawialiście się nad zmianą kliniki? Wiesz, nowy lekarz, nowe spojrzenie, może zauważy coś, na co wcześniej nikt nie zwrócił uwagi?
          Albo druga opcja - uda się wam właśnie wtedy, gdy dacie sobie spokój. Ja nie potrafiłam się na to zdobyć, bo wtedy prawdopodobnie nie miałabym owulacji, ale czasami to podobno pomaga.
          Trzymam kciuki za sukces smile
          • nuluska Re: lista 10.01 10.01.12, 13:02
            jolajolly....................................................01.01 ---
            dzieciusie3...............................................03.01 smile smile smile
            kotkowa...................................................03.01 ---
            kolejna-staraczka (6cs).............................06.01 ---
            monia456.3.............................................07.01 ---
            prawdziwek5...........................................08.01 ---
            nuluska...................................................17.01
            farfale (18cs)...........................................19.01
            kasiulitka .................................................24.01
            aniutek.s (7cs) .........................................25.01
            witoldyna (3cs) ........................................27.01
            7karola9( (31cs).......................................29.01

monia456.3 przykro mi sad
            dzieciusie3 kiss
            aniach23 póki nie ma @ jest nadzieja!
            • karides Re: lista 10.01 10.01.12, 13:45
              Aaa dzieciusie3 serdeczne gratulacje!!!

To i ja się dopisze...

monia456.3.............................................07.01 ---
              karides....................................................24.01

• aniach23 Re: lista 10.01 10.01.12, 15:34
                Ja chyba niestety dolacze do tych z -
          • kasiulitka Re: Styczniowe testowanie :) 10.01.12, 17:34
            Hej! My w trakcie starań, a już czuję się jak na ciążę - coś bulgocze mi w brzuchu, jestem jakaś większa, pobolewa mnie brzuch. Chyba na siłę szukam potwierdzenia, że to jest....wiem za mocno się nastawiłam. Na naszej liście już wystarcz minusów, życzę reszcie dziewczyn samych dobrych wiadomości.
            • martynauk-85 chyba sie udalo!! 10.01.12, 18:59
              wczoraj wieczorem bardzo bladziutkie kreseczki na 3 testach, dzisiaj tez bladziutkie rano i wieczorem rowniez niestety ciagle sa blade, to 12dpo wiec trzymajcie kciuki zeby moja kreseczka mi sciemniala jutro! okres wypada na czwartek wiec trzymajcie kciuki za mnie! prosze prosze prosze...
              • mia_mendoza Re: chyba sie udalo!! 10.01.12, 20:03
                Mam prośbę o pomoc w interpretacji mojego pierwszego wykresu.
                Od 16 dnia cyklu, czyli od jutra powinnam zacząć brać Duphaston (od 16 do 25 dc) ale wiem też, że Duphaston wzięty za wcześnie może hamować owulację. Zaczęłam się obserwować, żeby zobaczyć kiedy (i czy) mam owulację i czy nie biorę Duphastonu przypadkiem za wcześnie. Cykle mam 30-dniowe.
                Możecie zerknąć na mój cykl i pomóc w interpretacji? Była owu? Niby spadek był, ale bez spektakularnego skoku po nim....
                Z wszystkimi pytaniami zgłoszę się do mojego gin ale to dopiero na początku lutego ...
                28dni.pl/mia_mendoza/wykresy/2011-12-27
                • hanna79 mia_mendoza 10.01.12, 21:14
                  Na razie nie masz tzw. skoku, czyli trzech wyższych temperatur (po szczycie śluzu) od sześciu je poprzedzających. Ja w cyklu 30-dniowym miałam "skok" np w 17dc. Na razie nie można stwierdzić, że owu była, choć nie można tez powiedzieć, że jej nie było, bo może być do 4 dni przed skokiem, ale u Ciebie brak śluzu płodnego wskazuje raczej, że owu przed Tobą. Specjalistki od NPR doradzają brać progesteron od 3 lub 4 wyższej temp., ale decyzja należy do Ciebie.
                  Ps. Powiem Ci, że mój pierwszy obserwowany cykl był najdłuższym cyklem w moim życiu, nie wiem, czy świadomość (podświadomość wink) podglądania swojego organizmu tak na mnie wpłynęła? smile
                  • mia_mendoza Re: mia_mendoza 10.01.12, 21:19
                    No właśnie brak śluzu płodnego mi burzy obraz (i tak już zagmatwany).
                    Chyba się jeszcze wstrzymam z tym Duphastonem... Zagmatwane to wszystko...
                    • magdusia11 Re: mia_mendoza 11.01.12, 19:41
                      Ja na Twoim miejscu też bym się chyba jeszcze wstrzymała smile Hania Ci wszystko mądrze napisała i warto Jej słuchać bo się zna na wykresikach,że ho ho smile

A tak na marginesie, mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury też był jednym z najdłuższych wink
                      • mia_mendoza Re: mia_mendoza 11.01.12, 22:57
                        Dzięki dziewczyny.
                        Z duphastonem się na razie wstrzymałam. Zobaczymy co będzie.
                        Moja lista pytań do ginekologa robi się coraz dłuższa....
                        • hanna79 Re: mia_mendoza 11.01.12, 23:21
                          Będzie dobrze smile Widzę, że śluz płodny się pojawił, więc najlepszy czas na staranka wink Powodzenia
          • misiontko999 Re: Styczniowe testowanie :) 10.01.12, 20:07
            Witajcie Staraczki.
            Jestem szczęśliwą mamą malutkiej Hanusi. Piszę to dlatego, że równo rok temu poczęła się moja córcia. 23 stycznia zrobiłam test i ujrzałam dwie kreseczki.smile Jeszcze wtedy wierzyć mi się nie chciało, że będzie wszystko ok, bo jestem po jednej stracie, ale udało siębig_grin 1 października urodziłam zdrową i śliczną córeczkę, mimo mojego wieku, bo miałam 36 lat. Moja Hania niedługo będzie miała 3,5 miesiąca, bo czas tak szybko leci, a do tej pory nie chorowała, jest pogodna i wspaniałasmile
            Dlatego dziewczyny nie poddawajcie się i walczcie aż do skutku, bo na macierzyństwo nigdy nie jest za późno, jestem tego przykładem.
            Pozdrawiam serdecznie wszystkie Staraczki i życzę Wam 2 kreseczeksmile
            • 1aleks1 martynauk-85 10.01.12, 20:55
              Hej kochana bardzo sie ciesze ze w końcu ci sie udało.
              Szkoda ze zlikwidowałaś forum ciaza i poród w UK bo mimo ze dziewczyny rzadko sie odzywały to zawsze fajnie bylo wymienić doświadczenia.
              Napisz cos więcej czy udało ci sie naturalnie czy ze wspomaganiem bo znikłaś sie ostatnio i nie wiem co i Ciebie jeszcze raz gratuluje i trzymam kciuki kiss
              • hanna79 Re: martynauk-85 10.01.12, 21:15
                Trzymam, trzymam mocno i pocichutku gratuluję! smile
                • aniach23 Re: martynauk-85 11.01.12, 03:29
                  Ja tez trzymam kciuki smile

U mnie nic nowego. Nie ma @ ale test tez negatywny sad
                  Czekam ...
              • witoldyna Re: martynauk-85 11.01.12, 07:37
                Trzymam bardzo mocno! smile
                • hortensja_1 Re: martynauk-85 11.01.12, 09:14
                  Gratuluje cichutko martynauk-85 smile i ja mocno trzymam kciukaski za aniach23 i inne starające się wink Niech pojawi się więcej uśmiechów, bo raczej smutno na tej liście sad!

U mnie znow bedzie "-" sad wczoraj wieczorem śluz był podbarwiony na różowo a dziś rano był jasno czerwony sad także to kwestia goodzin,dnia sad
                  • nuluska Re: martynauk-85 11.01.12, 12:50
                    martynauk-85 gratuluję i trzymam kciuki!
                    aniach23 kciuków nie puszczam!
                    • aniach23 Re: martynauk-85 11.01.12, 13:39
                      Dziekuje kochane!!!!

Testow juz nie robie narazie... @ wciaz brak smile
                      • lily_00 Re: martynauk-85 11.01.12, 19:22
                        A ja porawie troche listesmile ciesze sie niesamowicie.
                        Trzymam za Was dziewczyny.

jolajolly....................................................01.01 -
                        • hortensja_1 Re: martynauk-85 11.01.12, 19:32
                          lily_00 Gratuluje!!!! spokojnej ciąży! smile
                          • magdusia11 Re: martynauk-85 11.01.12, 19:46
                            martynauk-85, zaciskam kciukasy smile
                            aniach23, nadzieja jest dopóki nie ma @ więc dalej trzymam smile
                            lily_00, gratuluję smile nudnej, spokojnej ciąży życzę smile
                            • dzieciusie3 Re: i ja tez trzymam mocno 11.01.12, 22:08
                              Oj zniknęłaś i to nagle,na długo,a tu taki nius smile
                        • witoldyna Re: martynauk-85 11.01.12, 22:15
                          lily_00 - gratulacje! smile))
                        • hanna79 lily_00 11.01.12, 22:33
                          Super!!! Gratuluję serdecznie i spokojnej ciąży życzę!
                          • aniach23 Re: lily_00 12.01.12, 01:24
                            Lily_00 GRATULUJE kochana!!!!
                            U mnie @ nadal nie ma !!!! Wiec jutro 3 dni po spodziewanej moze znow zrobie test smile
                            • monia456.3 Re: lily_00 12.01.12, 09:33
                              Kochane mam nowinę. Wczoraj znów zrobiłam test bo jakoś dziwnie się czułam no i co DWIE WIELKIE RÓŻOWE KRECHY (oczywiście sprawdziłam dziś też) Będę mamą kochane. Przepraszam za zamieszanie ale sama nie mogę uwierzyć - nareszcie!!
                              • witoldyna Re: lily_00 12.01.12, 10:14
                                Cudownie! Gratulacje olbrzymie! smile))) Pięknie nasza lista zaczyna wyglądać smile))
                              • karides Re: monia456.3 12.01.12, 10:29
                                Wspaniałe wieści smile Gratulacje!
                        • karides Re: lily_00 12.01.12, 10:28
                          Gratulacje serdeczne i nudnych 9 m-cy!
                          • hortensja_1 Gratuluje:) 12.01.12, 12:30

Super! Gratuluje serdecznie wink
                            I bardzo dobrze! Lista coraz bardziej usmiechnieta niech bedzie wink życze jak najwięcej takich wiadomości smile
                            • nuluska Re: lista 12.01 12.01.12, 12:42
                              lily_00, monia456.3 super dziewczyny smile wielkie gratulacje!!!
                              aniach23 i jak tam?

czekam na kolejne uśmiechy na liście!

monia456.3.............................................07.01 smile smile smile
                              lily_00 (3cs)............................................10.01 smile smile smile
                              • aniach23 Jest!!!! 12.01.12, 14:53
                                Kochane mimo ze zadnego sluzu nie bylo, mimo ze testy owulacyjne pokazywaly same - ! Staralismy sie jednak mimo wszystko.
                                Wczoraj test jeszcze byl negatywny a dzis zobaczylam || !!!!
                                Bede mama po raz 2!!!!!!
                                Rece mi sie trzesa jestem taka szczesliwa!!!

Moja misja teraz: odstawic malego z cyca!!!
                                Trzymajcie za to kciuki smile

Trzymam kciuki za reszte kobitki !!!!
                                Uda sie napewno ! Nie poddawajcie sie !!!

• hortensja_1 Re: Jest!!!! 12.01.12, 15:09
                                  Wspaniale!!!! Gratuluje z całego serca!!!! Życze, spokojnej, nudnej ciąży!!!!
                                • hanna79 Re: Jest!!!! 12.01.12, 15:10
                                  No i pięknie!!! Gratuluję serdecznie! Spokojnej ciąży życzę!
                                  I powodzenia w odstawianiu ssaka wink
                                  • 1aleks1 aniach23 12.01.12, 15:15
                                    Kochana gratulacje a ty chciałaś sie na luty wpisywać tongue_out Dobrze ze cierpliwa jestes i poczekałaś hehe
                                  • kolejna-staraczka Re: Jest!!!! 12.01.12, 15:42
                                    Dziewczyny gratulacje smile W końcu ta lista jest uśmiechnięta smile
                                    • aniutek.s Re: Jest!!!! 12.01.12, 17:08
                                      ja też gratuluję wszystkim uśmiechniętym smile
                                      • magdusia11 Re: Jest!!!! 12.01.12, 20:39
                                        Dziewuszki, cieszę się Waszym szczęściem i gratuluję smile smile smile
                                        • mgd20 Re: Jest!!!! 12.01.12, 22:58
                                          oooooooo jak tu pozytywnie!!! Gratulacje dziewczynki!!!!!!
                                          • lily_00 Re: Jest!!!! 13.01.12, 11:08
                                            Dzieki dziewczyny i oczywiscie równiez gratuluje a za pozostałe trzymam kciukismile
                                            • nuluska Re: Jest!!!! 13.01.12, 12:12
                                              aniach23 super! gratulacje!
    • witoldyna Re: Styczniowe testowanie :) 13.01.12, 16:43
      Jutro wybieram się do lekarza na zastrzyk z Pregnylu. Już dziś czuję, że nic z tego. Testy owulacyjne w ty tygodniu negatywne, @ była bardzo obfita 2 pierwsze dni, trwała 3 dni (u mnie norma to 6 dni), miałam mdłości po Clo, do dziś zostały mi uderzenia gorąca chociaż ja jestem potwornym zmarźlakiem. Nic z tego w tym cyklu pewnie nie będzie sad Kolejne starania musimy zostawić na marzec sad
    • cztero.listna Re: Styczniowe testowanie :) 14.01.12, 10:10
      no no ale lista się poprawiła - bije po oczach smile oby tak dalej
      wszystkim zaciążonym gratuluje smile
      u mnie tylko oczekiwanie pozostało więc sobie czekam smile a i oczywiście od zaciążonych fluidy zaciągam całymi garściami
      • nuluska Re: Lista 14.01 14.01.12, 13:15
        monia456.3.............................................07.01 smile smile smile
        aniach23 (2cs)…......................................10.01 smile smile smile
        lily_00 (3cs)............................................10.01 smilesmile smile

hortensja_1 widzę że na enpr.pl teścik na minus ale skoro @ nie ma nadzieja pozostaje!
        witoldyna i jak tam? dostałaś pregnyl? co lekarz mówił na te twoje złe objawy?

Ja mam dziś 9dpo a wczoraj nawiedziło mnie jednorazowe plamienie. Dzień dpo mógłby pasować na plamienie implantacyjne. Kurde nakręciłam się a boję się rozczarowania.
        • hortensja_1 Re: Lista 14.01 14.01.12, 13:21
          no niestety nadzieja jest dopóki @ nie przyjdzie, ale szczerze nie mam złudzeń... nic z tego nie będzie...pewno spora dawka dupka jeszcze przedłuża cykl...
          na razie minusa nie wstawiam (zrobię to jak wredniocha zawita), ale trzymam dziewczyny za Was kciuki!
          • kotkowa Re: Lista 14.01 16.01.12, 12:10
            Gratuluję ciężarówkom, ładne grono się uzbierało w tym miesiącu, super! To daje nadzieję smile
            Ja miałam testować na początku stycznia, ale @ przyszła w Sylwestra. Za to załapałam się jeszcze na koniec stycznia, właśnie mam 3 dzień wyższych temp., więc testuję ok. 27.01 smile Wpisuję się na listę poraz drugi hehe:

• kotkowa Re: Lista 14.01 16.01.12, 12:14
              dziwne, emotikonki się nie przekopiowaly. Dopisuje ponizej sama:

• biedro85 Re: Lista 14.01 16.01.12, 16:30
                hej dziewczyny, tez sie dopisalam, mam nadzieje ze wasze pozytywne fluidy beda mi bardzo pomocne smile

gratuluje tym ktorym sie udalo a widze ze jest Was kilka smilesmilesmile, a takim jak ja, zycze powodzenia i duuuzo optymizmu. Bo pamietajcie, jak to mowi moj przyjaciel " Najwazniejsze jest to zeby interes byl zawsze w ruchu" Fajnie jest byc razem smile

• kasi_ab Re: Lista 14.01 16.01.12, 13:23
              Witam!
              my się już staramy pół roku, nadzieje nie umiera, więc dołączam do Waszego grona oczekujących i dopisuje się do listy
              dzieciusie3...............................................03.01
              kasi_ab........................................................24.01
              kotkowa (4 cs) .........................................27.01
    • vocativa Re: Styczniowe testowanie :) 16.01.12, 18:00
      U mnie niestety test negatywny więc spadam na lutysad Życzę Wam samych uśmiechówwink

dzieciusie3...............................................03.01smilesmilesmile
      monia456.3.............................................07.01smilesmilesmile
      aniach23 (2cs)…......................................10.01smilesmilesmile
      lily_00 (3cs)............................................10.01smilesmilesmile
      vocativa (9cs)..........................................17.01---
      kasi_ab........................................................24.01
      kotkowa (4 cs) .........................................27.01
      • hortensja_1 Re: Styczniowe testowanie :) 16.01.12, 18:07
        i ja wpisuje sobie '-" . @ jeszcze nie przyszła ale to kwestia czasu...
        Powodzenia!

• magdusia11 Re:nie wiem czy zdążę zatestować w styczniu :( 16.01.12, 18:19
      Niby ślub BJ był, ból owulacyjny też ale co z tego...tempka nie rośnie więc owu nie było...do końca stycznia zostalo raptem 15 dni więc jeśli jutro, najpóźniej pojutrze nie będzie skoku to przenoszę się na luty...
      • hanna79 Re:nie wiem czy zdążę zatestować w styczniu :( 16.01.12, 20:28
        To trzymam kciuki! Normalnie aż się prosi, żeby ten skok już był wink
    • witoldyna Zmieniam datę testowania 16.01.12, 21:26
      Witajcie w zimny poniedziałek (już się przyzwyczaiłam do braku zimy, a tu niestety pora wyciągać czapkę i szalik) wink Dostałam dziś pregnyl, za tydzień mam zacząć brać luteinę i 10 dni później robić test, więc testowała będę albo ostatniego dnia stycznia albo 1 lutego. Niestety bierze mnie przeziębienie. Walczę domowymi sposobami, czyli domowej roboty sok malinowy, miód i mleko z miodem i czosnkiem. Mam nadzieję, że przejdzie, bo nie zamierzam rezygnować ze starań wink

A oto aktualna lista:

• biedro85 Re: Zmieniam datę testowania 16.01.12, 23:24
        polecam herbate z miodem, cytryna i imbirem. Rozgrzewajaca smile
        • biedro85 Re: Zmieniam datę testowania 17.01.12, 15:58
          dziewczyny jestem zalamana, jutro mam dostac @, piersi nadal mnie bola tempka od owulacji utrzymuje sie w okolicach 37C (36,9 - 37,1), dzsiaj nie wytrzymalam i zrobilam tescik Quick Vue i pokazal wynik negatywny. Myslicie ze juz wszystko stracone?
          • 1aleks1 biedro85 17.01.12, 18:07
            Do puki nie ma @ zawsze jest nadzieja smile
            Trzymaj sie cieplutko i powodzenia życzę kiss

Ps: Poczekaj kilka dni jak nie przyjdzie @ zrób test czasem implantacja jest później zależy ile komórka jajowa w jajowodzie spędzi dlatego czasem testy wychodzą dopiero po terminie spodziewanej @
            • iwcia-77 styczniowe testowanie 17.01.12, 18:44
              a ja już nie wiem niby owulka jest, bo skoki są (wcześniej potwierdzone były monitoringiem) a ciąży jak nie ma tak nie ma. Namówić M na badanie nasienia będzie trudno tym bardziej iż trzeba by było jechać na nie 60 km, od wczoraj brązowy śluz (mimo luteiny) ale @ dalej nie widać, dzisiaj 17 dzień wysokich temperatur owulator.pl/1121/82189. Poczekam jeszcze i zrobię test jak będzie po co. Ale chyba brązowy śluz raczej świadczy o nadchodzącej @.
              • hanna79 Re: styczniowe testowanie 17.01.12, 19:01
                iwcia właśnie dziś zerkałam na Twój wykres i jak zobaczyłam, że już 17d FL masz i temperaturka ci się ładnie trzyma, to się zastanowiałam, czy tam się u Ciebie czasem coś nie kluje smile Trzymam kciuki, żeby @ się nie pojawiła, a plamienie było oznaką ciążową (często przecież takie bywają w terminie miesiączki).
                A z M. mam taki sam kłopot, niby już przytakuje, ale nie kwapi się badań zrobić, czym wkurza mnie strasznie...
                Ps. nie testowałaś jeszcze?
            • hanna79 Re: biedro85 17.01.12, 19:03
              To ja powtórzę za aleks, jak @ nie ma, a na dodatek temperatura Ci się wysoko trzyma, to wszystko jeszcze możliwe. Trzymaj się dzielnie! wink
              • biedro85 Re: biedro85 17.01.12, 22:19
                Dzieki Kochane za wsparcie, wiem ze to glupie ale odliczam godziny do spodziewanej @, hahaha
                Patrzac wstecz ok 6miesiecy to moje cylke byly regularne 28dni, ostatni natomiast 26dni. Mam nadzieje ze nic mi sie nie poprzestawialotongue_out
                Poczekam do piatku, jak nie przyjdzie @ to zatestuje, choc czuje ze sie zbliza, podbrzusze pobolewa, skurcze tez juz sue pijawily i do tego prawy jajnik daje o sobie znac.
                3majcie kciuki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka