Dodaj do ulubionych

Lutowe testowanie :)

03.01.12, 08:51
Witam serdecznie na nowym wątku dla starających się. Ja dziś 1 dzień @ więc wpisuję się na listę:

jolajolly 5cs................................4.2
Obserwuj wątek
    • kolejna-staraczka Re: Lutowe testowanie :) 04.01.12, 21:58
      Dopisuję się smile Chociaż w tamtym (6 już) cyklu starań w odpowiednim czasie za bardzo nie było, wpiszę teraz 7, a co tam, może szczęśliwy smile A testować będę 1 lutego smile

kolejna-staraczka 7cs..................1.2
      • marta-1807 Re: Lutowe testowanie :) 05.01.12, 17:02
        i ja sie dopisuje. testowanie na 4.02
      • marta-1807 Re: Lutowe testowanie :) 05.01.12, 17:03

> kolejna-staraczka 7cs..................1.2
        > jolajolly 5cs................................4.2
        >marta18-07.................................4.2
        • jolajolly Re: Lutowe testowanie :) 05.01.12, 18:14
          No to widzę że testujemy w tym samym dniu wink Ja nie wiem czy mi się uda bo coś ostatnio mam problemy z @ a raczej plamieniami pomiędzy nią. Muszę poszukać dobrego gina i wybrać się na konsultacje. Obawiam się tylko ze zleci badania, leki i przez to staranie przesunie mi się o kilka m-cy ;/ W sumie z drugiej strony może w końcu wyniknie z tego bobo wink
          • hanna79 Lista 6 stycznia 06.01.12, 10:53
            jolajolly przy takich objawach, jak piszesz, może warto by było zrobić badania hormonów. I nie martw się przy lekach regulujących cykl najczęściej nie ma przeciwwskazań do starań, ale oczywiście, to lekarz zadecyduje.
            Ja już też spadłam ze stycznia. Zła jestem bo FL mi wyszła tylko 11 dni, a w zeszłym było juz 14. Brzuch mnie dziś bardzo boli, dobrze, że w domku siedzę, do pracy iść nie trzeba, ale z drugiej strony, długi weekend zmarnowany... Już więcej nie marudzę wink tylko na listę się wpisuję:

hanna79 7cs.............................2.2
            marta18-07................................4.2

W sumie powinnam testować ok 3, ale wyjeżdżamy z 2 na 3 na ferie, więc zatestuję dzień wcześniej, żeby wiedzieć ile mogę na nartach szarżować wink
            • kolejna-staraczka Re: Lista 6 stycznia 06.01.12, 13:29
              hanna, mnie tym razem też przez dwa dni wyjątkowo mocno bolał brzuch, jeszcze wczoraj dostałam jedno zastępstwo, ale jakoś dałam radę smile Gdzie wybieracie się na narty? Bo mój M cały czas mnie takim wyjazdem męczy, nawet na drugi tydzień ferii wziął wolne smile
              • hanna79 Re: Lista 6 stycznia 06.01.12, 13:48
                My pierwszy raz się wybieramy na narty, więc tak w ciemno jedziemy, do Zakopanego do willa Cicha, jakąś oślą łączkę znajdziemy, co by się nie połamać wink Też jedziemy na drugi tydzień ferii tzn od 3 lutego. Mam stracha na tę podróż, bo od nas z pomorza do Zakopca, to straszny szmat drogi. Wolałabym gdzieś bliżej, kumpela polecała mi Świeradów Zdró, ale chłopaki się uparli na Zakopane.
                • takajakwy Re: Lista 6 stycznia 06.01.12, 14:34
                  my od 1 do 4 jedziemy do krynicy gorskiej/zdroj na narty i deske. mam tylko nadzieje, ze śnieg bedzie.
                  • 1aleks1 Re: Lista 6 stycznia 06.01.12, 15:37
                    widzę ze sie urlopowo zrobiło big_grin
                    Ja urlop w marcu mam badania znowu porobię może w końcu cos mi sie wykluje po tym bo juz dosłownie szkoda slow z miesiąca na miesiąc sie tylko przepisuje az wstyd a testy sie kurza w szafce w łazience tongue_out
                    • takajakwy Re: Lista 6 stycznia 06.01.12, 16:06
                      ja lece do polski na 10 dni 4 dni na desce i w miedzy czasie mam wizyte w klinice nieplodnosci mam zamiar porobic badania i HSG mam nadzieje, ze tym razem sie uda bo jesli nie to chyba zwariuje to juz 21cs.
            • febra20 Re: Lista 6 stycznia 11.01.12, 10:46
              febra20 25cs...............................4.2
    • 1aleks1 Lista 06 stycznia 06.01.12, 13:59
      Dziewczyny dopisuje sie do was niby u mnie dopiero 16dc ale nic z niego nie będzie bo dzis biorę pierwsza tabl Duphastony owu sie nie zebrała do tej pory to juz po progesteronie raczej sie nie zbierze zostaje mi nadzieja na luty. Data testowania tylko orientacyjna bo może byc tak ze znowu owu sie nie zbierze przed 16 dc i będę musiała sie przenieść na marzec. Oczywiście zycze wam i sobie samych uśmiechów na liście kiss

kolejna-staraczka 7cs..................1.02
      hanna79 7cs...............................2.02
      jolajolly 5cs................................4.02
      marta18-07................................4.02
      1aleks1 ....................................18.02
      • kolejna-staraczka Re: Lista 06 stycznia 06.01.12, 17:33
        hanna, ale u nas drugi tydzień ferii chyba w innym czasie (6 lutego wracam już do pracy) smile
        • hanna79 Re: Lista 06 stycznia 09.01.12, 18:32
          kolejna, najwyraźniej, my w pomorskim mamy od 30.01 do 12.02. Już się nie mogę doczekać smile
          U mnie już końcówka @, będze można pomysleć o kolejnych starankach, w tym miesiącu mamy "czas" na dziewczynkę, więc od 16-18 do boju... oczywiście z wink
          • 1aleks1 Re: Lista 06 stycznia 09.01.12, 19:49
            A ja caly czas czekam zeby sie styczniowy cykl zakończył i żebym mogla zacząć staranka na luty. Niestety jeszcze z 9 dni czekania do @ pod warunkiem ze Duphaston zadziała. Właśnie mam pytanie czy jak odstawie Duphaston to dostane normalnie @ mimo ze nie miałam skoku czy powrócą mi objawy płodności i będę sie bujać dalej? To pierwszy taki cykl wiec nie wiem pewnie jak zwykle okaże sie z czasem wink
            W poprzednim wzięłam Duphaston ale akurat skok u mnie nastąpił i LF sie urzynała długość mimo odstawienia wcześniej duphastonu teraz o żadnej LF nie ma co nawet mówić wiec nie wiem jak będzie
            • aniach23 Re: Lista 06 stycznia 10.01.12, 15:39
              Hey kobity

U mnie test -
    • febra20 Re: Lutowe testowanie :) 11.01.12, 10:32
      to ja też się dopisze na 4 lutego, choć nadziei nie mam bo u mnie to już bardziej przygotowania do in vitro pomimo że mojemu M. się wyniki poprawiły i pani doktor zaproponowała nawet inseminacje ja jej już nie wierze więc podchodzę do tego testowania trochę z automatu niż z przekonaniasmile wszystkim życzę powodzenia i trzymam kciuki smile
    • febra20 Re: Lutowe testowanie :) 11.01.12, 10:47
      febra20 25cs...............................4.2
      • 1aleks1 febra20 11.01.12, 17:20
        Zgubiłaś mnie z listy sad
        • febra20 Re: febra20 12.01.12, 13:42
          o przepraszam Cię najmocniej moje przeoczeniesad wybacz
    • 1aleks1 Lista 11 styczen 11.01.12, 17:24
      To poprawiłam żeby nie bylo tongue_out

hanna79 7cs...............................2.2
      febra20 25cs..............................4.2
      1aleks1 ....................................18.2
      • aniach23 [...] 12.01.12, 17:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mgd20 [...] 12.01.12, 23:03
          • kolejna-staraczka Re: Lista 11 styczen 14.01.12, 11:25
            U mnie dzisiaj 11dc i boli mnie brzuch jak na @. Mam nadzieję, że to nic złego, wolę nie czytać...
        • febra20 Re: Lista 11 styczen 18.01.12, 16:15
          aniach23 napisała:

> Hey dziewczyny
          > Jednak do Was nie dolacze.
          > Dzis zrobilam znowu test i sa oczekiwane ||.
          > jestem taaaaaka szczesliwa !
          > Trzymam kciuki za Was i powodzenia smile

MOJE GRATULACJE MASZ RACJE NIE DOŁĄCZAJ DO NASsmile
        • kotkowa Re: Lista 11 styczen 23.01.12, 15:44
          Super! Gratuluję serdecznie i po cichu liczę, że też tu nie zagoszczę... okaże się za 4 dni.
    • 1aleks1 mgd20 15.01.12, 20:05
      Kochana bardzo dziękuje za wsparcie nie wiem jak długo jeszcze będziesz za mną biegała po listach nie zbadane sa ścieżki............. mam nadzieje ze moja droga do dzidzi juz nie będzie długa.
      W tym cyklu wzięłam Duphadton na skrócenie cyklu według zalecenia gin bylo to ewidentnie przed owu on zablokował mi wszystkie objawy płodności czekam na luty i mam nadzieje ze jednak owu zbierze sie przed 16dc

A jak tam u ciebie jak dzidzia i czy w wiatrakowie sie tobą dobrze zajmują?

------------
      owulator.pl/1349
    • hanna79 Re: Lutowe testowanie :) 16.01.12, 13:21
      Jakiś zastój się zrobił na naszym lutowym wątku, co tam dziewczyny u Was się dzieje? co słychać?
      U mnie dziś 12 dc, startujemy od dziś ze starankami... trochę dużo stresu w tym cyklu, mam nadzieję, że nie zaszkodzi...
      Powodzenia dla wszystkich smile
      • kolejna-staraczka Re: Lutowe testowanie :) 16.01.12, 14:02
        hanna, spokojnie, jeszcze dwa tygodnie i wątek ruszy smile
        U mnie 13dc, dzisiaj tempka skoczyła, staranka były przedwczoraj i tak w zasadzie co dwa dni (wczoraj się nie chciało, nic na siłę). Wczoraj dopadła mnie delikatna infekcja, więc może dlatego ten skok trochę się przesunął. Użyłam kremu (zakazany w ciąży, ale w ciąży nie jestem, przy staraniach to chyba nie jest zabronione?) i jest dużo lepiej smile
        • 1aleks1 Re: Lutowe testowanie :) 16.01.12, 14:38
          A ja czekam na @ myślę z jeszcze 3-4 dni bo wczoraj ostatnia tabl duphastonu. Wtedy będę mogla trochę po przeżywać bo na razie nie ma co tongue_out
      • febra20 Re: Lutowe testowanie :) 18.01.12, 16:17
        hanna79 napisała:

> Jakiś zastój się zrobił na naszym lutowym wątku, co tam dziewczyny u Was się dz
        > ieje? co słychać?
        > U mnie dziś 12 dc, startujemy od dziś ze starankami... trochę dużo stresu w tym
        > cyklu, mam nadzieję, że nie zaszkodzi...
        > Powodzenia dla wszystkich smile

u mnie cisza bo i nerwy już na wyczerpaniu chyba nie będę z wami testować mój maż odebrał wyniki e.coli nadal jest teraz znowu trzy tyg brania antybiotyków i dwa przyszłe cykle stracone już nie mówić o tym ehhh sad ale będę wpadać i podczytywaćsmile trzymam kciuki za wszystkiesmile
    • vocativa Re: Lutowe testowanie :) 16.01.12, 18:06
      Dopisuję się do listy:

vocativa 10cs............................15.2
      • mgd20 [...] 16.01.12, 22:42
        • 1aleks1 Re: Aleks 16.01.12, 23:02
          To ja trzymam podwójnie te kciuki za Ciebie daj znać czy wszytko dobrze kiss
    • migotka.s Re: Lutowe testowanie :) 19.01.12, 11:16
      czesc dziewczyny

i ja wracam do Was niestety
      ciąże, w ktorą zaszłam we wrzesniu poroniłam na poczatku listopadasad
      teraz obstawiona acardem i mając clexan w pogotowiu zaczynam nowe starania
      badan zrobiłam masę - nic mi nie wyszło
      wiec obstawiam, ze namieszała tarczyca (hashimoto+niedoczynność) - choc ciezko orzec, bo byłam na lekach...

poskładałam sie do kupy no i show must go on

tu moj wykres owulator.pl/1558
      według wczorajszego usg owulacja nadchodzi wielkimi krokami

trzymajcie kciuki bo mam juz dość....
      • hortensja_1 Re: Lutowe testowanie :) 19.01.12, 12:17
        i ja obstwiona nowymi lekami...
        Byłam dziś na wizycie. Dostałam estrofen 2x1 tab do 25 dc (dawka do weryfikacji po 1 USG) i CLO od 5-9 dc.
        Kurcze, poczytałam sobie troche o tym estrofemie... i przerazilam sie uncertain ale trudno, lekarz chyba wie co robi smile
        10 dnia cyklu mam USG i wizytę. Jak myslicie, czy to nie za wczesnie na to USG? Bez wspomagaczy testy owulacyjne wychodziły w okolicach 17-21 dc, ale może z tymi lekami bedzie szybciej... no nie wiem...
        trzymajcie kciuki! smile ja za Was nieustannie trzymam smilesmilesmilesmile
        • az-82 Re: Lutowe testowanie :) 19.01.12, 13:37
          Cześć dziewczyny,
          będę też testować w lutym, jeszcze nie wiem, czy mi się chce zapisać na listę. To będzie moje 6. i ostatnie IUI.
          Wczoraj byłam na pierwszej wizycie w tym cyklu, dostałam recepty, skierowania na kolejne badania, bo wyszły nowe zalecenia, niby dla dobra pacjenta oczywiście, ale to tylko wyciąganie kasy.
          No i lekarka mnie zdołowała totalnie, bo mi powiedziała, że nie widzi żadnego uzasadnienia, dlaczego moje ostatnie IUI się nie udało, że miało się udać, bo były 3 pęknięte pęcherzyki, więc najwyraźniej mam coś z głową i powinnam się zastanowić czy na pewno powinnam mieć dziecko. sad
          • 1aleks1 az-82 19.01.12, 14:02
            Ja myślę ze to ta lekarka ma cos z głową ze takie rzeczy pacjentce mówi na twoim miejscu zmieniłabym lekarza w głowie sie nie mieści ze można cos takiego komuś powiedzieć
            • kolejna-staraczka Re: az-82 19.01.12, 14:31
              Dziewczyny, czy przez jedno piwo wypite wczoraj przed 19 tempka może być zaburzona? Mi zawsze rośnie po alkoholu, ale piję dwa drinki albo trochę więcej smile

enpr.pl/1632
              • 1aleks1 kolejna-staraczka 19.01.12, 17:03
                Kochana na razie zostaw zobaczysz jak jutro będą sie temp układały jak będzie b.duza różnica na niekorzyść to dasz zaburzenie. W końcu sie starasz a nie odkładasz jak bys odkładała to każda wątpliwość działa na niekorzyść i przesuwa granic niepłodności po-owulacyjnej Buziak i powodzenia kiss
                • nuluska Re: się dopisuję 20.01.12, 12:17
                  vocativa 10cs.............................15.2
                  nuluska.....................................16.2

migotka.s mam pytanie odnośnie acardu i clexane, mogłabym napisać do ciebie na gazetowego?
                  • cztero.listna ja też się dopisuję (20.I) 20.01.12, 17:06
                    cztero.listna...............................14.2
                    • kasi_ab Re: ja też się dopisuję (20.I) 22.01.12, 18:41
                      kasi_ab.....................................20.2
                  • biedro85 Re: się dopisuję 22.01.12, 19:38
                    biedro85...................................16.2

Nuluska widze ze mamy ten sam terminsmile
                    Prawdopodobnie odpuszczam sobie ten cykl, wczoraj odebralam wyniki od dermatologa i .... wykryto u mnie gronkowca zlocistego ++, pierwszy raz od dobrych paru miesiecy ucieszylam sie ze @przyszla. Jutro ide po antybiotyk i zaczynak kuracje. Powiem Wam ze jak poczytalam sobie o gronkowcu i jego leczeniu (w czasie ciazy) to az dostalam gesiej skorki.
                    a tak z innej beczki, powiedzcie mi dziewczyny czy moge poprosic mojego gin o zapisanie luteiny ( jako dopalacz tongue_out) czyltalam ze duzo dziewczyn bardzo szybko po niej zachodzi?
                  • migotka.s Nuluska 24.01.12, 10:12
                    pisz pisz - nie było mnie kilka dni miałam urlop , ale juz jestem i odpisuje smile jeszcze tu mnie mozesz łapac :
                    owulator.pl/1558
          • amik83 az-82 20.01.12, 13:30
            W takim razie trzymamy mocno kciuki żeby IUI wreszcie się powiodło.
            Lekarka jakoś tak głupio powiedziała, nie fajnie sad
            A co do zapisywania na listę to decyzja należy wyłacznie do Ciebie.
            Ja z perspektywy czasu widzę, że przez to wpisywanie jeszcze bardziej się spinałam, nie umiałam wyluzować.
            Ja jestem właśnie na etapie przymusowego wypoczynku psychicznego od starań bo w trakcie hormonalnego leczenia. Za półtora miesiąca odstawiam leki i znowu się zaczniesmile
          • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 21.01.12, 00:12
            hej az,
            widzę,że z tylko my zostałyśmy z weterankowej listy...
            mam nadzieję ,że uda Ci sie odpaść z lutowej listy i pozostawić tylko ślad w postaci uśmiechniętej buźki..
            ja po przerwie po listopadowej laparo zmieniłam lekarza wraz z nowym rokiem..także nowy lekarz,nowe leki i nowa nadzieja..choć jakoś w głowie odpuściłam starania i myślenie o tym odeszły na boczny plan ,choć myślałam,że to nie możliwe,a jednak
            na lutowy nie liczę ,bo to będzie próbny cykl u nowego lekarza,więc nie wiadomo co z tego wyjdzie
            za Ciebie mocno trzymam kciuki,to kiedy termin IUI?
            ja mam za tydzień w sobote wizytę i zobaczymy co moje leniwe jajniki na ten nowy specyfik
            pozdrawiam,a reszcie dziewczyn życzę nadrobienia styczniowej listy,bo z tego co widziałam jest co nadrabiać
            • hanna79 Re: Lutowe testowanie :) 21.01.12, 12:54
              az, amik, kurka Wam dziewczyny to podwójnie życzę powodzenia, tyle juz czekacie... My na naszego synka czekaliśmy w sumie trzy lata, więc wiem jak to jest czekać... Trzymajcie się cieplutko smile
              U mnie dziś pierwsza wyższa temperatura, więc w zasadzie już po staraniach smile teraz tylko zostało czekać na efekty...
              • takajakwy Re: Lutowe testowanie :) 21.01.12, 16:05
                ja tez jeszcze tu jestem, ale na listy sie juz nie wpisuje i mysle, ze tak juz robi wiekszosc ''weteranek''. za tydzien mam nadzieje uda mi sie zrobic HSG, a co pozniej to zobaczymy.
                • hortensja_1 Clo + Estrofem 21.01.12, 20:38
                  Dziewczyny,
                  Trzymajcie kciuki- jutro moj pierwszy raz z CLO i Estrofemem...i jestem pełna obaw!!! sad ale w koncu muszę ufac mojej gin smile

biorę CLO 2x1 i estrofem 2x1. Spora dawka tego clo jak na pierwszy raz ;/ poza tym w ulotce jest napisane zeby przy PCOS zaczynac od mniejszej dakwki... i ten estrofem... nie bardzo wiem, po co tak duzo mam go brac, moze na śluz, bo kiepsko z nim u mnie sad praktycznie brak tego płodnego, rozciągliwego sad
                  no zobaczymy, mam nadzieje, ze nie nabawie sie torbirli ani nie przestymuluje się sad

trzymajcie kciuki, by poskutkowało wink bo ja za Was nieustanie trzymam smile
                  • 1aleks1 takajakwy 22.01.12, 19:44
                    Trzymam za ciebie kciuki Jak nie masz siły to sie nie wpisuj ale pisz od czasu do czasu jak sie czujesz jak leczenie przebiega no i oczywiście jakie efekty kiss
                    • 1aleks1 hortensja_1 22.01.12, 19:45
                      Kochana ja trzymam za ciebie mocno W tym cyklu to nie ma bata musi sie udać big_grin
                      • biedro85 Re: hortensja_1 22.01.12, 20:23
                        hortensja dokladnie tak jak piszesz, musi sie udac oto motto na lutysmile Tak wiec aleks glowa do gory, potraktuj ten cykl jako relaks i przyjemnoscsmile
                        3mam kciuki za Ciebie i pozostale staraczki smile
                      • hanna79 Re: hortensja_1 22.01.12, 22:25
                        Oj, ja też bardzo mocno trzymam!!!!! Tak więc do roboty.... wink
                        • hortensja_1 Re: hortensja_1 23.01.12, 07:49

Pewno, ze tak -WSZYSTKIM NAM MA SIĘ UDAĆ !!!! Luty ma być nasz smile!
                          Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę miłego dnia!
                          • az-82 Lista 23.01.12, 10:49
                            No dobra, zdecydowałam się zagrać z wami w tę ruletkę po raz ostatni. Dopisuję się do listy. Moja data może jeszcze ulec zmianie po następnej wizycie.

az-82 ostatni cs .........................11.2
                            • niepewna85 Re: Lista 23.01.12, 12:07
                              Witam to i ja sie dopisze. Byłam u lekarza dostałam clo 1x1 od 5dc na 5 dni a potem duphaston 1x1 od 16dc do 28dc i zrobić test dostałam też metformax 2x1. Mam nadzieje że się w końcu uda i Kuba(2006r)będzie miał rodzeństwo jeszcze w tym roku(staramy się od listopada 2010)
                              • niepewna85 Lista 23.01 23.01.12, 12:08
                                niepewna85...............................14.2
                                • magdusia11 Re: Lista 23.01 23.01.12, 18:26
                                  tak jak przewidywałam nie zdążę zatestować w styczniu bo owu jeszcze nie było...cykl rozpoczęłam 26.12 więc zapowiada się kolejny patologiczny sad sad datę testowania wpisałam niewiążącą, uzupełnię na poprawną jak mi temperatura skoczy...

magdusia11...............................7.2
                              • az-82 Re: Lista 23.01.12, 12:22
                                Niepewna, ale ty idziesz na jakieś USG po tym CLO? Nie można tak sobie tego brać, bez żadnej kontroli USG. I potem jeszcze duphaston bez sprawdzenia, czy owulacja była?
                                Jak tego nie sprawdzisz, to nie wiesz, ile ci pęcherzyków wyrosło i jakie. Może być jeden, jeśli twój organizm nie zareaguje, a może być siedem, jeśli zareaguje mocno. W takiej sytuacji raczej ze staraniami należałoby się wstrzymać. Bo nie ważne jak bardzo chcesz dziecka, raczej siedmioraczków byś nie chciała.
                    • takajakwy Re: takajakwy 23.01.12, 14:18
                      bardzo dziekuje za wsparcie smile mam nadzieje, ze po badaniu w koncu cos sie ruszy i bede miala czym sie pochwalic smile w kwietniu mamy 5-ta rocznice slubu i zabieram M na 4 dni do Wenecji o czym sie dowie na lotnisku smile i chcialabym mu dac najpiekniejszy prezent w postaci II.
                      • kotkowa Re: takajakwy 23.01.12, 15:43
                        Ja tu do Was kukam i lukam, ale mam nadzieję, że się nie zapiszę hehe. Za jakieś 4 dni robię test, jeśli @ nie nadejdzie. Dziś 10 dzień FL, jestem na Luteinie i Euthyroxie 25. Tak więc czekam w napięciu, czy znajdę się na lutowej liście, czy nie smile
                        • kolejna-staraczka Re: takajakwy 23.01.12, 15:57
                          kotkowa, to życzę Ci, żebyś nie musiała się wpisywać smile
                          Nasz wątek coraz bardziej się rozkręca smile A tak jeśli chodzi o tabletki to ja ich łykam 6 dziennie, jak stara babcia normalnie smile
                          • niepewna85 Lista 23.01.12, 17:13
                            Pani doktor stwierdziła ze jeden cykl mi tak da bo w przychodni(przy oddziale gin-poł) to oni nie maja czasu na monitorowanie cyklu i maja inne zajęcia a usg prywatnie to musiała bym sobie szukać we własnym zakresie
                            • migotka.s Re: Lista 24.01.12, 10:24
                              moj wykres na dzis wyglada TAK: owulator.pl/1558
                  • mesiawa Re: Clo + Estrofem 12.04.12, 20:06
                    Witam, ja tez zaczelam starania z clo itp smile Cchialabym wymienic sie doswiadczeniami. Jesli ktoras ma ochote, prosze o kontakt na meila mesiawa@wp.pl Razem zawsze łatwiej smile
    • goka_s Re: Lutowe testowanie :) 24.01.12, 11:55
      Witam
      widzę że wiele weteranek się wykruszyło, być może mnie nie pamiętacie.
      U mnie bez zmian ciągle walczę jestem po pierwszej IUI ale szału nie ma. Nie wpisuję się na listę, bo po co.
      Dawno nie odwiedzałam forum dzisiaj sobie z ciekawości weszłam i widzę zmiany zmiany zmiany.
      az_82, takajakwy, jego_kurka weteranki moje trzymam kciuki za was bardzo mocno, oby ten cykl okazał się dla was owocny. smile smile smile
      Pozdrawiam
      • chiyo28 Re: Lutowe testowanie :) 24.01.12, 21:40
        oj tam oj tam - od rau tylko Wy wink weteranki są, tylko pewno siedzą tak cicho jak ja, albo raczej sie ujawniaja juz na innym forum wink buziaki i powodzenia dla Was.
        Ps. ja właśnie w trakcie przygotowań do in vitro
        • polkima Re: Lutowe testowanie :) 24.01.12, 22:10
          Jestem tu nowa więc witam Was serdecznie.
          Staramy się od 4 miesięcy, dziś mam 13 dc, a swój test planuję na 9.02. Bardzo bym chciała, żeby to był ostatni test, ale co ja Wam będę mówić....
          Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że już niedługo przeniesiemy się na forum dla ciężarówek smile
        • goka_s chiyo28 25.01.12, 12:17
          Jednym słowem to tak jak ja też siedzę cicho, a nawet przestałam wchodzić i czytać.
          Trzymam kciuki za powodzenie, pozdrawiam.
          Za pozostałe staraczki, weteranki również trzymam mocno kciukasy. Powodzenia.
          • hortensja_1 Lutowe testowanie 26.01.12, 09:37
            Cześć,
            odebrałam dziś wynik androstendionu, który mnie bardzo ucieszył!!!! smile 2,87 ng/ml (0,40-4,10).
            Bałam sie na niego spojrzec, bo ostatnio był 8,6! Glucophage zdziałał cuda! smile
            Jeszcze tylko czekam na 17- OH Progesteron. Wyniki mam w miarę, tzn martwi mnie trochę DHEA-SO4 359,10 (25-34 lata 98-340).
            Jutro mam podgląd, zobaczymy co tam się wyhodowało po końskiej dawce CLO! smile
            Poki co jajników nie czuję i sluzu płodnego brak sad
            No, ale oby do jutra! smile

Pozdrawiam smile
            • hanna79 Re: Lutowe testowanie 26.01.12, 15:15
              Życzę samych dobrych wiadomości na jutrzejszym usg i wizycie!!!
              A u mnie 6 dzień wyższych temperatur, na razie idzie do góry,a od wczoraj bolą mnie piersi wink
              Chciałam jutro powtórzyc progesteron, bo ostatnio był taki sobie ok. 13ng/ml, ale możliwe że zrobiłam go wtedy troszkę za późno, bo to raczej 9 dzień wyższych już był, ale niestety nie dam rady zwolnić się z pracy, więc za miesiąc...
              Pozdrawiam
            • az-82 Re: Lutowe testowanie 26.01.12, 15:39
              Ja już dziś podglądałam moje pęcherzyki po CLO, były 3 sztuki. Jutro powtórka, możliwe że w sobotę IUI. Mam nadzieję, że sobota to będzie już ten dzień, bo jak nie, to się będę do poniedziałku denerwować, czy nie przegapiliśmy terminu, bo może owulacja w niedzielę.
              Hortensja, pisz jutro co ty wyhodowałaś.
              • kolejna-staraczka Re: Lutowe testowanie 26.01.12, 15:46
                hanna, za miesiąc to może nie będzie trzeba robić smile

U mnie 11 dzień wyższych, objawów brak, no może poza tymi które zwiastują @, czyli ból brzucha, ból jajników, ale ja sobie nic nie wmawiam. No i śluz delikatnie rozciągliwy raz dziennie.
                • mia_mendoza Re: Lutowe testowanie 26.01.12, 17:53
                  Dopisuję się na luty:

mia_mendoza ...........................24.2
                  • yvonne0101 Re: Lutowe testowanie 26.01.12, 18:49
                    Ja tez sie dopisuję na 01.02 smile
                    • migotka.s Re: Lutowe testowanie 26.01.12, 22:44
                      a ja nie wiem czy sie dopisac...
                      teoretycznie testowanie 7.02

boje sie byc w ciazy i boje sie w niej nie byc
                      pokrecone to wszystko

dzis spotkałam kolezankę - znowu jest w ciazy choc nie planowała tego i nie widac zeby sie cieszyła
                      pewnie donosi urodzi i bedzie dalej narzekc
                      • hortensja_1 po 1 USG... 27.01.12, 11:12

Dziewczyny, boję się!!!

Oto moj wynik USG (po clo 2x1 + estrofem 2x1):

endometrium 5,1 mm jednorodne

jajniki z cechami PCO

Jajnik prawy o wymiarach:42x28 mm, z licznymi pęcherzykami o śr. 4-11 mm oraz większym , wielokomorowym pęcherzykiem o wymiarach 25x16 mm

Jajnik lewy o wymiarach 23x17 mm, z licznymi pęcherzykami o śr do 5-6 mm,

zatoka Douglasa wolna od płynu

Mam wrażenie, że ten pęcherzyk wielokomorowy to TORBIEL sad sad Nie wiem, co mam myślec... I ten jajnik prawy sporo większy od lewego sad Endometrium cienkie, ale może nie jest najgorzej jak na 10 dc...

O 15 mam wizyte u ginki, zobaczymy co powie i co zaleci....
                        • kotkowa Re: po 1 USG... 27.01.12, 12:43
                          No to już niedługo wszystko się wyjaśni, dobrze, że już dziś wizyta. Nie umiem pomóc w sprawie wyników, nie miałam do czynienia z torbielami. Trzymam kciuki, żeby okazało się, że to nic takiego.
                          A ja wciąż nie wiem, czy do Was dołączę, ale chyba tak. U mnie 14 dzień fl, lekki ból krzyża i lekkie plamienie, więc raczej ciąży nie będzie, ale jutro test robię.
                        • az-82 Re: po 1 USG... 27.01.12, 13:35
                          Hortensja, to ze jeden jajnik jest wiekszy, to sie nie przejmuj teraz, bo one rosna po CLO, a potem wracaja do rownowagi.
                          Mi tez ten jeden pecherzyk wyglada na torbiel sad
                          Nie dobrze, ze inne slabo rosna. Dawke mialas konska.
                          Bralas cos na endometrium? Ono jest slabe przy CLO, dlatego sie je wspomaga. Ten estrofem nic mi nie mowi, nie bralam tego. Co to jest?
                          Glowa do gory i nie panikuj i sie nie zalamuj. Pytaj na wizycie o wszystko dokladnie, zebys nie miala zadnych watpliwosci.
                          I trzymaj sie!
                          • hortensja_1 Re: po 1 USG... 27.01.12, 17:48
                            na endometrium brałam właśnie estrofem. Mam doła giganta sad na tą torbiel (jesli estradiol bedzie >500) mam brac duphaston, ale nie dopytałam przez ile sad Moze ktoras z Was sie orientuje????
                        • 1aleks1 Re: po 1 USG... 27.01.12, 14:14
                          Kochana bedzie dobrze to dopiero pierwsze Usg to moze nieciekawie wyglądać. Ważne ze cos tam sie w tych jajnikach dzieje tzn ze organizm reaguje Buziak ja nieustannie kciuki trzymam kiss
                        • hanna79 Re: po 1 USG... 27.01.12, 14:53
                          Jest za parę minut 15, więc już tylko trzymam kciuki za wizytę u gina!!!
                      • hanna79 migotka.s 27.01.12, 14:52
                        migotka zapisuj się, zapisuj smile
                        Ja mam dokładnie tak samo, chcę, ale boję się jak to będzie, jak się uda... Więc staram się jak najmniej mysleć wink
                        • migotka.s Re: migotka.s 28.01.12, 12:04
                          Hanna79 - ja sie staram tez myslec jak najmniej - w ciazy wystarczajaco duzo sie nadenerwuje
    • 1aleks1 Lista 27.01 27.01.12, 14:25
      Dziewczyny żeby sie tradycji stała zadość wink zmieniam termin kolejnego testowania.
      Po emocjonującej końcówce poprzedniego cyklu w końcu dzisiaj nawiedziła mnie @
      To kolejny cykl z duphastonem na skrócenie mam nadzieje ze będzie mniej pokręcony niż poprzedni Oczywiście data znowu orientacyjna bo jak zwykle może sie zmienić tongue_out
      Życzę samych plusików na liście big_grin

yvonne0101................................1.2
      1aleks1 ....................................25.2
      • hortensja_1 po wizycie :( 27.01.12, 16:58
        no to jestem po wizycie i powiem Ci, że ryczeć mi się chce sad Mam wszystkiego dość i zaczęłam wierzyć w to, że nigdy mi się nie uda!!!! sadsad

Ginka powiedziała, że to przestymulowanie.... Ze w wyniku hiperstymulacji, pecherzyk zaczał sie dzielic.
        Teraz zleciła zrobić estradiol, jak będzie poniżej 500 wziąć pregnyl i działać, jak będzie pow 500 za 2 dni zaczac brac duphaston, bo zrobi się torbiel... albo juz jest...
        Mowi, ze może w tym wielokomorowym pęcherzyku (1 podzielony na 3) może któryś z tych trzech bedzie miał coś (nie pamiętam nazwy smile), że bedzie mogła być z niego fasolka... ale szczerze powiem Wam, że już w to nie wierze... Nic z tego cyklu nie bedzie!
        na wynik estradiolu bede czekać do jutra- do południa... także muszę cierpliwie czekać i wtedy dopiero będzie wiadomo co dalej...

Jeśli byłby podany pregnyl, to powiedziała, zeby w pon/wt zrobic usg, a jesli nie bedzie podany to powiedziała, by zrobić USG po miesiączce.... I kurcze nie wiem, czy nie zrobić go nawet jak nie bedzie podany ten pregnyl... żeby chociażby zobaczyć, czy ten pęcherzyk rośnie, czy maleje...

Mam doła giganta!!!!

Zaczęłam wątpić w tą moją ginkę.... no nie wiem, moze to przez niepowodzenie...
        Co śmieszniejsze, czuje lewy jajnik, a to w prawym się wszystko rozgrywa....
        Masakra! sad
        • hortensja_1 Re: po wizycie :( 28.01.12, 07:43
          Mam wynik!!!

Wynik estradiolu: 352,40 pg/ml
          faza folikularna 19,5 - 144,2
          faza owulacyjna 63,9 - 356,7
          faza lutealna 55,8 - 214,2
          menopauza pon. 32,2

brac pregnyl?????...nie wiem...., niby jest poniżej 500, ale jest w gornej granicy owulacyjnej.....
          Co robić? czy ten pregnyl może jeszcze zaszkodzić? HELP!!!!
          • az-82 Re: po wizycie :( 28.01.12, 10:11
            Hortensja, bez paniki!
            Weź pregnyl.
            Ginka powiedziała, że poniżej 500 brać, więc weź.
            Z tym estradiolem to jest tak, że te wyniki są ważne dla jednego pęcherzyka. I tak na prawdę im wyższy estradiol, tym lepiej.
            Dla porównania, powiem ci, że ja wczoraj miałam estradiol 650, bo mam 3 pęcherzyki, więc jest ok.
            Więc spokojnie, weź pregnyl, działaj, i potem idź na USG żeby zobaczyć, czy pękło, czy się robi torbiel.
            I nawet jeśli się zrobi, to spokojnie, bo to nie jest koniec świata. Wchłonie się i to wszystko.
            Powodzenia! smile
            • hortensja_1 Re: po wizycie :( 28.01.12, 12:29
              poszłam na zastrzyk smile a co tam, a może coś jeszcze z tego cyklu bedzie smile choć wątpię, ale szansa zawsze jest!
              Buziaki dla Was dziewczynki, az-82 dzięki za słowa otuchy kiss

• marta-1807 :( 28.01.12, 13:10
                u mnie chyba nic z testowania nie bedzie, bo dzisiaj zaczal mnie "rwac" jakby jajanik prawy. tak troche jak na @, ale tylko z jednej strony? troche dziwne, ale wiem, ze ciazy nie bedzieuncertain
    • polkima Re: Lutowe testowanie :) 28.01.12, 18:38
      To ja też się dopisuję smile

polkima.....................................9.2
      • angelkochanie Re: Lutowe testowanie :) 29.01.12, 11:47
        Witam,
        z checia sie przylacze do lutowych testowan....
        testuje 4 lutego mam nadzieje ze sie udalo to bym wspanialy prezent na urodziny miala smile
        to moj 3cs, w zeszlym miesiacu bylismy 3 tygodnie na filipinach smile a owulacja mi wypadla w noc ktora spedzilismy u tesciowej wiec przytulanka nie bylo suspicious
        No ale coz nadzieje mam..big_grin
      • angelkochanie Re: Lutowe testowanie :) 29.01.12, 11:50
        dopisuje sie sama big_grin

angelkochanie............................4.2

• kolejna-staraczka Re: Lutowe testowanie :) 30.01.12, 08:16
          U mnie temperatura spada coraz bardziej, więc jutro najpóźniej nadejdzie @. Ale nie uciekam stąd, przepiszę się na koniec lutego, powinnam się wyrobić smile
          • migotka.s Re: Lutowe testowanie :) 30.01.12, 08:48
            u mnie jakis dziwny spadek owulator.pl/1558
            a to dpiero 5 dzien FL ...
    • kotkowa Re: Lutowe testowanie :) 30.01.12, 12:22
      Dopisuję się oficjalnie na lutowe testowanie. Niestety, mimo, że nadzieję miałam dużą, bo jeszcze w 13 dniu fl nie miałam żadnych oznak @, a temp. poszła w górę z 37 na 37.22, to już następnego dnia zaczęło się plamienie i bóle krzyża. Ostatecznie @ się rozkręciła, zdążyłam zrobić test - negatywny, także cała nadzieja przechodzi na luty smile
      • kotkowa Luteina - pytanie 30.01.12, 12:38
        Nie wiecie co się może stać, jeśli za długo się bierze Luteinę? Mam brac od 3 dnia wyzszych temp. przez 10 dni. Jednak ja nie chce odstawiac poki nie zrobie testu, albo @ nie rozkreci sie na dobre. W tym cyklu jeszcze w 13 dniu fl nie mialam oznak @, a temp. poszla w gore. Bralam dalej Luteine, ale w 14 dniu juz zaczely sie bole krzyza i plamienie. Nadal bralam Luteine, bo w I ciazy w terminie @ tez mialam plamienie, wiec dla bezpieczenstwa. W 15 dniu fl dostalam juz silnych bolow brzucha i krzyza, ale okres sie nie rozkrecal, nadal lekkie plamienie, wiec nadal bralam Luteine. Dopiero w 16 dniu fl zrobilam test - negatywny, odstawilam Luteine i mam mocno obfity okres, nie bolesny juz. Ale zastanawiam sie czy moge jakos zaszkodzic tym, ze przez te 2 dni jeszcze bralam Luteine mimo silnego bolu i plamienia i byc moze w ten sposob hamowalam okres. Moze sie np endometrium nie zluszczyc, albo za mocno narosnac?
        W poprzednim cyklu dla odmiany nie zdazylam wziac 10 lutein, bo juz przy 8-mej zaczelo sie plamienie, a w nastepnym dniu normalny obfity okres mimo luteiny.
        • rannala Re: Luteina - pytanie 30.01.12, 13:31
          Na Twoim miejscu, brałabym zalecane 10 tabletek i następnego dnia (14 dzień cyklu, tak?) robiłabym test, wierząc, że w razie ciąży, chociaż ślad kreski będzie. Pewnie, wiarygodniej by było sprawdzić w krwi, ale wiadomo, że nie zawsze się da. Nie ciągnęłabym dłuższego brania, niż wskazał lekarz.
          • kotkowa Re: Luteina - pytanie 30.01.12, 15:10
            No chyba tylko to mi pozostaje, chociaz kurcze wiem, ze w 14 dfl moze test jeszcze nie wyjsc, albo kreska bedzie tak blada, ze jej nie dojrze. W I ciazy w 13 dfl wlasnie ledwo pod swiatlem zobaczylam druga kreske. I mimo luteiny lekkie plamienie w terminie @ i tak mialam, a ciaza byla.
            Zmylilo mnie to, ze w poprzednim cyklu luteine nie zahamowala @, dlatego pomyslalam, ze jak ma byc, to bedzie.
            Ale chyba faktycznie nie jest dobrze jesli sa bole silne i plamienie, a @ nie moze sie rozkrecic, bo ja hamuje Luteina.
            • hortensja_1 Re: Luteina - pytanie 30.01.12, 16:02
              ja też mam zawsze ten dylemat ;/ robie niby test tego ost (10 dnia zażywania progesteronu), ale i tak zazwyczaj biorę 2 dni dłużej... Bo tak jak ty jestem zdania, ze na test moze byc za wczesnie... Poza tym chyba większa szkoda, jak się przestanie brac a jest ciąza...co np w moim przypadku byłoby nie wskazane, bo mam niziutki progesteron.... nie wiem, czy dobrze robię, ale tak 1-2 dni zazwyczaj dłuzej biore...
      • korag1000 Re: Lutowe testowanie :) 06.02.12, 21:07
        Witam
        Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest. Ja zawsze wiem kiedy mam owulację bo "czuję pracujące jajniki" serio. Mam ją dziś od rana mniej więcej. Współżyłam w sobotę ok 17. Mam jakąś szansę czy za wsześnie ten stosunek?

Proszę o odpowiedź

Aga
    • cztero.listna lista 30.I 30.01.12, 20:53
      ja wypadam bo jestem permanentnie chora a antybiotyki muszę brać mocniejsze i przy nich ciąża nie jest wskazana. Wrócę jak wyzdrowieje. Powodzenia
      • jolajolly Re: lista 30.I 31.01.12, 12:44
        Mnie niestety też dopadło przeziębienie. W sumie antybiotyki dostałam ale póki co wolę domowe sposoby i przechodzi ładnie. W jeden dzień tylko miałam załamanie i musiałam zażyć Modafen.

I tak obawiam się że w tym miesiącu lipa ze staraniem bo nie odnotowałam żadnych objawów owulacji. Na usg byłam wprawdzie w 10 d.c ale ginka stwierdziła, że już powinno ją być widać - a u mnie nic. No cóż trzeba czekać do soboty.

Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie i już nie mogę się doczekać pierwszych dwóch kresek wink

Pozdrawiam.
      • jolajolly Re: lista 30.I 02.02.12, 21:33
        Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie odczuć. Od 31 mam jakieś bóle-skurcze w macicy/jajnikach, ciężko określić. Takie jak zazwyczaj w 2 dzień @. No-spa nie pomaga, seks niemożliwy ze wzg na to ze jest bardzo bardzo ciasno (ten objaw pojawił się kilka dni wcześniej). Czym to może być spowodowane? Któraś tak miała?
    • hanna79 Lista 31 stycznia 31.01.12, 19:08
      To ja otworzę lutowa liste jeszcze w styczniu, niestety niezbyt pozytywnie sad @ mnie dziś zaskoczyła, troche za wczesnie, ale cóż poradzić. Moja FL w tym cyklu to tylko 10 dni sad
      Z kolejnym testowaniem zmieszczę się spokojnie jeszcze raz w lutym

hanna79 7cs...............................2.2 ---
      hanna79 8cs.............................28.2
      • angelkochanie Re: Lista 31 stycznia 31.01.12, 20:08
        ja tez sie powoli zastanawiam zeby z listy sie wypisac uncertain
        okres sie zbliza duzymi krokami...piersi jak balony i maz gra mi na nerwach w moim przypadku to znaczy ze okres juz tuz tuz..sad
        oh nie mam narwow...
        Z coreczka zaszlam w ciaze za pierwszym razem , choc lekarze dawali mi 2 lata przy tak duzych zaburzeniach hormonalnych co mialam .... teraz wszytsko ok. a ciazy nie ma... wrrr...
        • kolejna-staraczka Re: Lista 31 stycznia 31.01.12, 20:32
          U mnie temperatura spadła, ale @ nie nadeszła. Mało tego, śluz wczoraj był beżowy, dzisiaj mleczny, nic z tego nie rozumiem. Ale z niecierpliwością czekam na małpę, bo wybrałam się dzisiaj do kosmetyczki na kwas migdałowy, więc w ciąży wolałabym nie być. Ale z taką temperaturą to chyba niemożliwe enpr.pl/1632
          Mam nadzieję, że jutro będę mogła się przepisać na koniec lutego.
          • kolejna-staraczka Lista 1 lutego 01.02.12, 08:35
            Przyszła w końcu @. Przepisuję się na koniec lutego smile

hanna79 8cs..............................28.2
            kolejna-staraczka 8cs.................29.2
            • hortensja_1 Re: Lista 1 lutego 01.02.12, 08:48
              A u mnie dalej niewiadoma- czy owu już była, czy nie tego nie wiem, ale ważne, ze torbiel się nie zrobiła?
              Mozecie zerknąć, czy dobrze postawiłam granicę? mam nadzieje, ze jutro tempka nie spadnie...
              • kolejna-staraczka Re: Lista 1 lutego 01.02.12, 10:01
                Mi się wydaje, że jest ok, zobaczysz jak będzie jutro, ale życzę, żeby już nie spadła, tylko rosła smile
          • jolajolly Re: Lista 31 stycznia 01.02.12, 13:51
            Ja tez wczoraj zauważyłam bezowy śluz ale dziś już jest biały. Poza tym ostatnio przez 3 m-ce miałam plamienia między @ więc ciężko jednoznacznie powiedzieć że lipa. Choć czuję, że niestety nic z tego.

No to nadal czekamy na dobre wieści od Was smile
    • magdusia11 Re: Lutowe testowanie :) 01.02.12, 19:29
      Wcięło gdzieś mój wczorajszy post sad przepisuję się na koniec lutego bo dziś 38 dc a owu jeszcze nie było więc czekam sad

hanna79 7cs...............................2.2 -
      • kolejna-staraczka Re: Lutowe testowanie :) 02.02.12, 09:40
        magdusia, testujemy tego samego dnia smile Chociaż ja to raczej powinnam się wypisać, bo z tą moją tarczycą to i tak prawie nie mam szans (wczoraj odebrałam wyniki i chyba powinnam poczekać jeszcze 2-3 miesiące, bo w takim tempie to się poprawia, że mi się już odechciało). Poza tym wydaje mi się, że coś jest ze mną nie tak, bo mnie jajniki bolały wczoraj i dzisiaj, czyli 1 i 2 dnia cyklu. Ale jak w sierpniu byłam u gina i mówiłam, że mnie one tak bolą, to na usg okazało się, że owulacja była i wszystko jest ok, więc może ja wymyślam?
        • hortensja_1 Re: Lutowe testowanie :) 02.02.12, 10:08
          to ja chyba juz dziś smiało dupka mogę brać, prawda? smile
          trzymam kciuki za uśmiechnięty luty! smile
    • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 02.02.12, 11:42
      na wstępie życzę wszystkim starającym się pozytywnego testowania
      tym ukrywającym się weterankom,aby po prostu poprosiły o dopisanie do listy od razxu z pozytywnym wynikiem,ja idę na ryzyko ja az i się dopiszę
      az w ogóle jak przebiegło IUI,wszystko ok?
      ja miałam 10 dc monitoring- pokazały się 2 pęcherzyki już o wielkości 16 i 17 mm na prawy jajniku-normalnie przy Clo tej wielkości były w dniu 14/15/16dc.Starania już za nami trochę mało trafione,bo tylko 11/12 dc ,a owu wystąpiła 14dc,no ale co ma być to będzie.Postawiłam na spontaniczność i m nawet nie wie,że próbowaliśmy-ostatnie niepowodzenia dość mocno go zmartwiły,więc chce mu ewentualnie to kolejny raz darować.Od 15 do 25 dc mam biorę duphaston i tego dnia zrobić test ciążowy,a z tego będzie dowiem się 11 lutego..
      choć traktuje to staranie z dużym dystansem to poproszę o zapisanie na listę..
      • az-82 Re: Lutowe testowanie :) 02.02.12, 12:20
        Kurka, dość chaotyczny ten twój post wink
        Ja miałam IUI w poniedziałek, pęknięty był wtedy 1 pęcherzyk, nie wiem kiedy, czy dużo wcześniej i czy w związku z tym są szanse że z niego coś będzie. 2 pozostałe nie były pęknięte i nie wiem czy w ogóle pękły. Pozostaje czekać, żeby zobaczyć rezultaty. Testujesz wtedy kiedy ja smile
        • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 02.02.12, 12:26
          co prawda to prawda..chaotyczny rzeczywiście jak się mu bliżej ' przyjrzałam'
          ale to chyba w wyniku radości,że znów mam odwagę uczestniczyć w forum,na listach testujących i w walce o maluszka
          w każdym razie u mnie owu podobnie jak u Ciebie i termin wyznaczony przez nowego lekarza do wykonania testu ten sam,także oby 11 okazał się dniem II,ale byśmy miały prezent walentynkowy dla naszych 'tatusiów'
          tym bardziej ,że mój nawet nie wiedział,że weekendowy seks był w 'dzidziusiowym czasie'
          • kotkowa Re: Lutowe testowanie :) 02.02.12, 12:30
            To i ja się wpiszę, u mnie 5 dzień cyklu. Przewidywana data @ lub testowania to 27.02

• hanna79 Lista 2 lutego 02.02.12, 14:15
              Dziewczyny, wpisujcie się, w grupie zawsze weselej i ... cieplej (ale nam się zima zrobiła!)

yvonne0101...............................1.2
              jego-kurka.................................11.2
              kotkowa ...................................27.2
              magdusia11 4cs.........................29.2

yvonne0101, a co u Ciebie?
              • migotka.s Re: Lista 2 lutego 02.02.12, 16:35
                ja jesli nic sie nie zmieni to pewnie zatestuje 7.02
                mam nadzieje nie dostac okresu big_grin

poki co moj wykres zaliczył maja górke i dołek tongue_out enpr.pl/1558
              • yvonne0101 Re: Lista 2 lutego 02.02.12, 17:15
                Negatywny... sad
                • jolajolly Re: Lista 2 lutego 02.02.12, 21:29
                  yvonne0101 nie smutaj tylko dobrze wykorzystaj walentynkowy czas wink Coś mnie w kościach łamie, że przyszły m-c jest nasz. tongue_out
                • jolajolly Re: Lista 2 lutego 02.02.12, 21:34
                  Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie odczuć. Od 31 mam jakieś bóle-skurcze w macicy/jajnikach, ciężko określić. Takie jak zazwyczaj w 2 dzień @. No-spa nie pomaga, seks niemożliwy ze wzg na to ze jest bardzo bardzo ciasno (ten objaw pojawił się kilka dni wcześniej). Czym to może być spowodowane? Któraś tak miała?

Piszę 2 raz bo tamto wrzuciło mi gdzieś na górę smile
    • mancipi Re: Lutowe testowanie :) 03.02.12, 00:55
      ja się dopiszę. ten miesiąc jest ostatnim "lajtowym", aczkolwiek dzisiaj z desperacji kupiłam już testy owulacyjne, zobaczymy co wyjdzie, bo staramy się w sumie od września, ale kilka cykli przepadło z powodu rozjazdów, do tego cykle po odstawieniu były nieregularne. jak się nie uda tym razem to czas na doktora
      powinnam testować 23, ale wpisuję się na 22 bo M. ma wtedy urodziny i liczę, że będzie idealny prezent

yvonne0101...............................1.2
      jego-kurka.................................11.2
      mancipi.....................................22.2
      • angelkochanie Re: Lutowe testowanie :) 04.02.12, 08:17
        hej dziewczyny...
        dzisiaj wielkie testowanie big_grin
        ja chyba poczekam do jutra z testem...choc jak narazie @ brak smile
        zobaczymy czy sie pojawi wink
        jedyny objaw jaki mam to bol piersi .
        Zycze wam dzisiaj samych 2 kresek ...milego dnia...
        • kolejna-staraczka Re: Lutowe testowanie :) 04.02.12, 18:49
          Dziewczyny jak tam? Kilka z Was miało dzisiaj testować... czekamy smile
          • angelkochanie Re: Lutowe testowanie :) 04.02.12, 19:07
            Tez czekam smile
            Ja czekam do jutra wink
            Ha ha ha az mi sie smiac chce, poniewaz w ciazy bylam 2 lata temu i wszystko zapomnialam co ,jak, z czym, po co, dlaczego... dobrze ze nie zapomnialam Z KIM ha ha big_grin
            • takajakwy duphaston a @ 04.02.12, 21:27
              jak juz co niektore wiedza w zeszlym tyg ''poronilam'' lekarka jednak kazala mi brac duphaston do dzisiaj, ale zapomnialam zapytac kiedy dostane @ mozecie mi napisac?
              • mgd20 Re: duphaston a @ 04.02.12, 23:58
                Takajakwy bardzo cie przytulam kochana.. Z tego co pamietam to przeszlas ciaze biochemiczna..mam racje? Jesli tak to @powinnas miec jak zwykle +/- 2-3 dni..ja przechodzilam to 3 razy sad
                Ale dla pocieszenia powiem ze po biochemicznej podobno szybko sie zaskakuje big_grin
                • jolajolly Re: duphaston a @ 05.02.12, 01:13
                  A więc ja melduję iż @ nadeszła. Tak jak się spodziewałam, więc zaskoczenia nie było. Już nie mogę doczekać się 14 d.c i usg na owulacje. W tym m-cu było z nią krucho więc liczę iż nowy cykl będzie bardziej owocny.

• angelkochanie Re: UDALO SIE :) 05.02.12, 07:04
                    teraz wierze ze urlopy to najlepszy czas na poczecie bobaska,
                    to byl nasz 4 cs a powazny 2, ii.. sie udalo nawet wiem kiedy tongue_out u tesciowej pod dachem !!! big_grin
                    Bola mnie piersi i podbrzusze dlatego myslam ze @ przyjdzie, jedynie cos w srodku mi mowilo nie.
                    oh tak sie cieszez a zarazem nie wierze...
                    Pozdrawiam i trzymam kciuki za was dziewczyny
                  • angelkochanie Re: UDALO SIE :) 05.02.12, 07:05
                    • hortensja_1 Re: UDALO SIE :) 05.02.12, 08:44
                      Gratulacje smile to mamy pierwszy plusik smile i oby tak do końca smilesmile
                      • marta-1807 Re: UDALO SIE :) 05.02.12, 13:37
                        gratulacjesmile

U MNIE DUPA. @ PRZYSZLA WCZORAJsad ALE JAK ZWYKLE NIE MOGE WPISAC SOBIE MINUSA NA LISTE BO COS MI WYSKAKUJE. WIEC PROSZE KTORAS Z WAS O WBICIE PRZY MNIE MINUSA.
    • takajakwy Re: Lutowe testowanie :) 06.02.12, 17:57
      @ mi sie wlasnie zaczyna takze zaczynam wszystko od poczatku mam nadzieje, ze nie bede czekala znowu 22 cykli sad, a przez tydzien myslalam, ze sie udalo sad
      • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 06.02.12, 19:18
        takajakwy strasznie mi przykro,a już cieszyłam się ,że kolejna weteranka odchodzi z uśmiechem
        pozostaje mi życzyć Ci szybkiego dojścia do siebie i zafasolkować na 9 miesiecy

ja teraz czekając na testowanie zaczynam żałować ,że nie powiedziałam m o staraniach ,bo wtedy byśmy porządnie podziała ,a tak wyszło spontanicznie,ale z tego co mi się wydaje za szybko przed właściwym czasem...z drugiej to pierwszy cykl z nowym lekarzem,więc na powodzenie się nie nastawiam zbyt mocno

az,a jak twoje samopoczucie?
        • takajakwy Re: Lutowe testowanie :) 06.02.12, 19:35
          jego-kurka spontanicznie najlepiej smile pamietaj, ze na ''przymus'' nie koniecznie znaczy lepiej. ja teraz odpuscilam przed HSG i sie udalo tylko, ze na krotko crying
          • bialasek75 Re: Lutowe testowanie :) 06.02.12, 22:19
            takajakwy: wielka szkoda, że się jednak nie udało. Tak Tobie kibicowałam. No, ale trzymam kciuki za szybkie //. Muszą się w końcu pojawić - na dłużej.

jego=kurka: nie stresuj się. Ja odpuściłam w ostatnim cyklu. Chyba udało nam się poprzytulać raz i to zaraz na początku dni płodnych. Myślałam, że cykl stracony... i co? Po kilkunastu dniach test pozytywny. A wcześniej pół roku się staraliśmy baaaardzo intensywnie, i nic z tego nie wychodziło.
            • hortensja_1 odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażona!:( 07.02.12, 14:02
              Jestem przerażona! Liczyłam się z tym, że ten hormon może być podwyższony przy PCOSie ale że aż tak sad moj wynik (3 dc) to 24,12 ng/ml (0,2 - 1,3). Boję się, że to coś złego sad sad ciągle coś... sad
              • az-82 Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 08.02.12, 09:58
                Dziewczyny, ja nie wiem, gdzie ja mam głowę. Taka doświadczona weteranka jak ja i co zrobiłam? Zapomniałam zupełnie o istnieniu kwasu foliowego. Przez te wszystkie miesiące wciągnęłam już wiele opakowań, a w tym cyklu ani jednej tabletki. Zapomniałam. Dziś mi się przypomniało. Mam nadzieję, że jeśli jakimś cudem się udało, to na czas sobie przypomniałam.
                • vocativa Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 08.02.12, 11:34
                  Ja myślę,że spokojniesmileNa pewno to,że brałaś go przez wiele miesięcy spowodowało,że jesteś nim"nasycona" i kilka dni tego nie zmienismile
                  W sumie lekarze radzą brać co najmniej 3 miesiące przed rozpoczęciem starań więc ja myślę,że to utrzymuje się w organizmie dosyć długosmile
                • jego-kurka Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 08.02.12, 12:44
                  myślę,że nie masz się czym przejmować az i ,że jeśli się udało to dzidziuś będzie zdrowy..
                  nie wiem na ile to nieodpowiedzialne ale ja świadomie nie biorę już od jakiegoś czasu kwasu foliowego ,bo przez te chyba już będzie 3 lata(przestałam liczyć czas starań) to się go najadłam ' na całe życie' wink
                  a jak Twoje samopoczucie i przeczucia co do tego cyklu? 11 co raz bliżej
                  u mnie kobieca intuicja podpowiada,że nie będzie to niestety mój ostatni cykl starań..
                  a brak jakichkolwiek objawów typu bóle podbrzusza czy nabrzmiałe piersi i bezsenność od początku tygodnia nie pozostawiają wątpliwości
                  przed okresem wiosenno-letnim chce spróbować jeszcze 2 razy-marzec ,kwiecień ,a potem przerwa co-najmniej do października,bo chce trochę 'pożyć',a nie ciągle rozpisywać w kalendarzu kiedy jakie leki,kiedy jaki zastrzyk,kiedy wizyta,ciągle rezygnować z drinka i spotkań ze znajomymi itp..niby małe rzeczy,ale przez 3 lata wyczerpujące..
                  • az-82 Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 08.02.12, 13:58
                    Kurka, jak ja cię doskonale rozumiem smile
                    Też mam tego wszystkiego dość i po prostu chcę żyć.
                    Nie mam żadnych przeczuć, staram się myśleć o tym jak najmniej. Brzuch mnie cały czas pobolewa. Zwalam to na luteinę.
                    • takajakwy Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 08.02.12, 15:28
                      az- mam nadzieje, ze teraz Ci sie uda i wszystko bedzie ok przez cale 9 miesiecy smile trzymam kciuki &&&
                    • kotkowa Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 08.02.12, 15:33
                      A ja z jednej strony sie niecierpliwie i chcialabym wreszcie zaskoczyc, czas mi sie dluzy, kazdy cykl i to czekanie to takie nudy i niecierpliwienie sie, a z drugiej mam powoli dosyc tego mierzenia temp, budzenia sie wczesniej, pilnowania, interpretowania zeby w odpowiednim momencie wziac luteine itd, potem stresu, kiedy zrobic test, bo luteine juz powinnam odstawic a na test moze byc za wczesnie itd., duzo rzeczy robi sie na czuja, po omacku, a nie chce zaszkodzic ani sobie ani ewentualnie dziecku. Poza tym serio mam dosc seksu na zawolanie, jakie to jest beznadziejne. Nie chce mi sie, albo akurat sie poprztykam z mezem, a wiem, ze powinnismy sie starac. Potem bezsensowne wyrzuty, ze caly cykl moze byc stracony, bo tego akurat dnia nic nie bylo, a powinno. Do dupy z tym, ale nadzieja daje jednak kopa i wiem, ze trzeba itd. Nie wiem czy 4 m-ce bez efektu to juz powod do zmartwienia - zwlaszcza, ze nie dzialamy na oslep, tylko dokladnie w dni plodne.
                      • kolejna-staraczka Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 08.02.12, 15:57
                        Ja po niecałym roku też mam trochę dość... jak w drugiej połowie cyklu wypiję alkohol albo zrobię coś czego nie powinnam, bo może jestem w ciąży, to mam wyrzuty sumienia. Później okazuje się, że niepotrzebnie, bo znowu się nie udało. Trochę jest to nienormalne. Nawet na aerobik boję się zapisać, bo może będę w ciąży i lepiej np nie skakać.
                        Wczoraj mąż spytał czy miałam już owulację, nawet on się trochę uzależnił od tego dziwnego rytmu.
                        • jego-kurka Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 08.02.12, 16:27
                          widzę,że nie jestem osamotniona w tym odczuciach...
                          dlatego mi przerwa na pewno się przyda i nie mogę się na nią doczekać,ale wytrzymam jeszcze te 2 miesiące,bo głupio by było rezygnować po dopiero co zmianie lekarza,a potem basta i myślę o sobie/o nas
                          przy tych moich staraniach to wszystko jest na nie i oczywiście jest to do przeżycia' ale ile czasu...
                          mam dokładnie to samo co wy dziewczyny i zaczynam mieć dość
                          nawet na urlop nie możemy od 2,5 roku wyjechać ,bo moje cykle robią co chcą i każdy jest inny,a co jeśli wyjedziemy i akurat będzie dzień na monitoring czy zastrzyk?
                          z koleżankami się nie spotykam na babskie wieczory,bo ewentualny alkohol może osłabi działanie leków ,albo może jestem w ciąży więc nie powinnam,a jak odmówię w towarzystwie to będą podejrzewać,że jestem w ciąży i zaczną pytać ,a to by mnie chyba dopiero podłamało
                          na siłownie też zapisać się nie mogę,bo się obawiam ,że wprowadzona dieta i ćwiczenia mogą być przeszkodą w zagnieżdżaniu się zarodka czy prawidłowemu rozwojowi
                          z ukochanej pracy musiałam zrezygnować już 3 lata temu na rzecz dzidziusia ,no ale nie wiedziałam ,że tyle to wszystko potrwa...
                          związek też do jeszcze niedawna przypominał bardziej zespól mający na celu przedłużenie gatunku ,a seks był czysto techniczny..całe szczęście,że od świąt wróciła spontaniczność i normalność ,tyle ,że tak jak kotkowa piszę później przychodzi dylemat czy jednak nie lepiej było podziałać 'na siłę' i zwiększyć szanse..ach nigdy nie jest wystarczająco dobrze
                          jedyne co dzięki tym oczekiwaniom się zmieniło na plus to fakt,że od roku jesteśmy właścicielami,a właściwie 'rodzicami' pieska,który byl zakupem w akcie desperacji braku dziecka i okazało sie to doskonałym pomysłem,bo mała wprowadziła do domu 'życie' i radość oraz odwróciła nasz uwagę od tylko starań
                          • amik83 Re: odebrałam wynik 17-OH Prog. i jestem przerażo 09.02.12, 09:06
                            dziewczyny ja mam identyczne odczucia - alkohol nie, aerobik nie, jak wypiję moją ulubioną kawę z mlekiem to też mam wyrzuty sumienia bo się naczytałam że kawa może uniemożliwić zagnieżdżenie zarodka.
                            No i te przytulanki w ściśle określonych dniach i płacz z bezsilności gdy akurat pokłócę się z mężem akurat w płodny dzień, nie ma seksu i myśli, że cały cykl stracony.
                            Na szczęście ja teraz mam przymusową przerwę w staraniach, jestem w trakcie kuracji hormonalnej, którą kończę za miesiąc, czekam na pierwszą @ i znów działamy.
                            Ale powiem Wam że naprawdę bardzo potrzebowałam tej przerwy, żyję zupełnie inaczej, nie ma tego comiesięcznego stresu w okolicach owulacji i testowania.
    • magnolia_82 Re: Lutowe testowanie :) 08.02.12, 20:46
      Hej... czy jest tu ktoś, kto testował w listopadzie??
      Ja ponownie wracam...
      Przypomnę.... 11.11.11r pozytywny wynik testu... później duphaston... nastepnie plamienia i ból brzucha: szpital (wygonili mnie) ... beta niska
      Po 2 dniach nastapiło poronienie... Po kolejnych ponad 2 tygodniach ból brzucha... znów szpital (inny).. zrobili betę.. wyszła wyższa niż sprzed ponad 2 tygodni.. więc przyjęli z podejrzeniem ciąży pozamacicznej uncertain/ (chociaz im mówiłam, ze poroniłam).
      Leżałam 3 dni.. na szczęście beta spadała.. a dolegliwości dawała torbiel krwotoczna, która się po poronieniu pojawiła... (4cm).
      Torbiel już zniknęła... 19 stycznia robiłam jeszcze HSG (jakaś masakra... drugi raz miałam).
      No i teraz czekam.. ;]]

Bolą mnie piersi... przez ostatnie 3 dni wieczorami pobolewa mnie brzuch ( tak jak przed okresem) Trochę częściej popołudniami ziewam...
      Wczoraj już się niecierpliwiłam i robiłam test, ale nic nie pokazał... (26dc) Nie wiem na kiedy się wpisać z kolejnym testowaniem ;p
      Może na niedzielę? ;]

jolajolly 5cs................................4.2 ---
      angelkochanie............................4.2 smile smile smile
      magnolia_82..............................12.02
      • iwcia-77 Re: magnolia 09.02.12, 18:41
        witaj magnolia pewnie że cię pamiętam, bo razem czekałyśmy na II kreski. U mnie poronienie skończyło sie bez komplikacji ale już 3 m-c i znowu nic, testować może będę za tydzień albo poczekam na @ , na listę sie nie wpisywałam bo ja jak weteranka 11 cs tylko śledzę wątki a sama udaję że już nie czekam.
      • 1aleks1 Re: Lutowe testowanie :) 10.02.12, 21:22
        Kochana ja tu wisze na listach od dłuższego czasu to i pamiętam cie dobrze
        Bardzo mi przykro ze wróciłaś na listę do nas z takiego powodu sad
        Mam nadziej ze szybko doczekasz sie 2 kreseczek a następnie pięknego zdrowego dzidziusia kiss
    • polkima Re: Lutowe testowanie :) 10.02.12, 17:03
      angelkochanie gratuluję smile
      Ja niestety mam już trzeci minus na teście, ale @ spóźnia się już drugi dzień. Myślicie, że jest jeszcze jakakolwiek szansa?
      • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 10.02.12, 17:27
        dopóki @ nie ma szansa zawsze jest...
        a owu jak potwierdzona,testami,tempką lub monitoringiem?

ja dziewczyny poproszę o zmianę testowania na 13.02
        • polkima Re: Lutowe testowanie :) 10.02.12, 23:57
          hej,
          tak testy były, wykazały owulację, temperaturę mam w granicach 37 cały czas, ale jestem lekko przeziębiona, więc temperaturą się nie sugeruję. @ cały czas nie mam - to już w zasadzie 2 dni spóźnienia, zrobiłam testy 3 i 2 dni przed spodziewaną @ i jeden dziś - dzień po terminie - wszystkie negatywne, jednak cały czas mam nadzieję smile od 3 dni czuję jakby @ miała zaraz przyjść, ale ciągle jej nie ma. Jeśli nic się nie zmieni w niedzielę powtórzę test. A Was bardzo bardzo proszę o kciuki smile
      • angelkochanie Re: Lutowe testowanie :) 10.02.12, 19:10
        Szansa jest zawsze..smile ja to w ciaze zaszlam bez sluzu plodnego, przy zmianie klimatu i pod strachem bo tesciowa byla w domu wink big_grin
        rob test i daj znac.. czekamy!!!!
        a potem zapraszam na forum Pazdziernikow mamy!!!!
        dziewczyny bedzie dobrze musiii!!!!
        • polkima Re: Lutowe testowanie :) 10.02.12, 23:59
          Bardzo bym chciała, żebyśmy się tam spotkały smile każdy miesiąc czekania jest udręką. Póki co Tobie bardzo gratuluję i życzę wszystkiego dobrego. Jak Twoje samopoczucie?
    • magnolia_82 Re: Lutowe testowanie :) 10.02.12, 19:24
      no i kicha... @
      Wczoraj po południu zrobiłam kolejny test, bo ju\z nie widziałam co o tych bólach brzucha sądzić... ale negatywny..
      i okres zaczął się póóóóźnym wieczorem... sad((

czy jest jakakolwiek szansa na ciążę jeszcze?
      Piersi nadal mnie bolą (chociaz troszkę mniej),są opuchnięte, nabrzmiałe i ze stanika wypadają ;p
      I ten brzuch mnie bardzo niepokoi... od wtorku codziennie wieczorem zaczynał się ból, trwał po 5-6 godzin.. czasem i no- spa nie pomogła. Nigdy wcześniej nie miałam takich dolegliwości przed okresem. Zawsze jakiś tam, niezbyt duzy ból pierwsi oraz ból brzucha na "chwilę" przed samym okresem.. i szybko przechodził lub występował tylko drugiego dnia (rzadziej).
      A tutaj 4 dni bóle.. i to po dniu w pracy, kiedy wracałam.. jadłam, kładłam się i się zaczynało..
      takie ciągnięcie w dole brzucha, rozpychanie, rozciąganie...

W ciąży pozamacicznej miałam "okres" chyba 3-4 dni po terminie, później przerwa i plamienia...
      W ciąży, którą poroniłam było plamienie implantacyjne (w 26dc) i brak okresu. ( w 30 dniu test pozytywny.. kreska widoczna chyba tylko dla mnie, bladziocha straszna; powtórzony w 33 tez bardzo jasna kreska)

Nie wiem... już czy jeszcze się łudzić czy już nie..
    • 1aleks1 Re: Lutowe testowanie :) 10.02.12, 21:30
      Kochane u mnie jutro 16dc niestety owu sie nie zebrała a jutro pierwsza tabl duphastonu wiec cykl znowu na straty. Pocieszające jest jedynie to ze na początku maca pojadę do PL to znowu badania porobię i gin odwiedzę. Moze jakieś bardziej radykalne środki podejmie wink bo duphaston sie nie sprawdza.
      • 1aleks1 Lista 10 luty 10.02.12, 22:19
        Ja wpisuje sobie minusik wiem ze jest wcześnie ale owu mi sie nie zebrała a jutro biorę pierwsza tabl duphasyonu który powoduje u mnie całkowity zanik objawów płodności Zycze wam wszystkim samych uśmiechów na liście lutowej oczywiście kibicuje dalej a i zakładam nowy marcowy wątek oby jak najmniej was spadło na marzec kiss

jolajolly 5cs................................4.2 ---
        angelkochanie............................4.2 smile smile smile
        magnolia_82..............................12.02
        1aleks1 ....................................25.2 ---
        • angelkochanie Re:polkima 11.02.12, 09:40
          hej...smile
          oj samopoczucie...hm.. codziennie spie w dzien po 3 godziny..piersi juz jak balony smile i mdlosci mnie mecza uncertain
          poza tym ogromna radosc smile maz juz znalazl imiona i chce wszystko kupowac big_grin oszalal wink
          coreczka 2 latka chodzi i wszystkim pkazuje ze mama ma baby big_grin caluje mnie po brzuchu i przytula( widok bezcenny)
          trzymam kciuki za was dziewczyny bo widze ze jak narazie to tylko ja mam 3 usmiechy sad
          moja rada WYLUZOWAC smile wiem latwo sie mowi , ale czasem warto smile
    • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 11.02.12, 09:40
      dzień dobry dziewczyny w ten jak u mnie słoneczny dzień

az czekam z niecierpliwością na wiadomości od siebie i oczywiście trzymam kciuki smile

ja zmieniam termin testowania na 13.02,choć @ planowo ma być 15.02 ale
      miałam testować dziś ,bo dziś 10 dzień z duphastonem i miałam go odłożyć lub brać dalej
      ale muszę się przyznać,że wczoraj popołudniu zrobiłam test z allegro,bo quice vue było mi szkoda i wyszedł cień drugiej kreski i nie cień cienia ale cień...jeszcze nigdy mi się to nie zdarzyło,ale niedowierzanie po 3 latach oczekiwań wzięło górę
      zwłaszcza,że poza od 3 dni powiększonymi mocno piersiami i tkliwością nie ma żadnych objawów,no i specyficzny ból w podbrzuszu
      zobaczymy co z tego wyjdzie,póki co nikt ale to nikt nie wie,oprócz was smile
      dzwoniłam do lekarza i kazał brać dalej duphaston i jak test o czym jest przekonany wyjdzie pozytywny w poniedziałek zgłosić się na wizytę i zrobić hcg

bardzo bym chciała dołączyć w poniedziałek na listę październikowych mam i zostać tam na kolejne 9 miesięcy smile

• az-82 Re: Lutowe testowanie :) 11.02.12, 10:23
        No Kurka, ja myślę, że ci w poniedziałek wyjdzie smile Super!
        Ja wróciłam do domu z labu, pojechałam na betę, bo z testem też musiałabym czekać do poniedziałku albo wtorku, a skierowanie na betę miałam na dziś, więc pojechałam, no i teraz klikam co chwila "odśwież" na stronie z wynikami. Jak będą, to dam znać.
        • az-82 Re: Lutowe testowanie :) 11.02.12, 10:42
          Dziewczyny, mam wyniki bety. Popłakałam się jak zobaczyłam. I wciąż jeszcze nie mogę w to uwierzyć. Mam olbrzymią nadzieję, że to nie jest jakaś fatalna pomyłka. Beta 60.6 w 12 dniu po IUI.
          W poniedziałek jadę powtórzyć i zobaczyć przyrost.
          Proszę, nie wpisujcie mi na razie uśmiechów, dopóki nie zobaczę potwierdzenia w poniedziałek.
          • takajakwy Re: Lutowe testowanie :) 11.02.12, 10:55
            AZ- jak ja sie trasznie ciesze smile w koncu musialo sie udac, trzymam kciuki za przyrosty i spokojne 9 miesiecy smile Boze jak sie ciesze. od wczoraj caly czas sprawdzam czy juz cos napisalas smile super kiss
          • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 11.02.12, 11:20
            Az to wspaniała wiadomość!!!
            Gratuluje Ci Serdeczniesmilesmilesmile
            i ja się wzruszyłam czytając wynik Twojej bety!!
            Mam nadzieje,że w poniedziałek potwierdzę swoją drugą kreskę,a ty piękny przyrost bety i dołączymy do październikowych mam.
            Z tego co mi się wydaje to i termin byśmy miały podobny tak na 25/26 października
            kochana jak masz w domku jakiś test to zrób-zdasz mi relacje jak Twoja kreska wygląda,bo mnie ten mój 'cień' troszkę niepokoi ,choć lekarz mówi,że 10 dni po owu widoczny cień dobrze wróży
          • neska.79 Re: Lutowe testowanie :) 11.02.12, 11:48
            Az, jak cudownie!!! Strasznie się cieszę!
            Nic się nie odzywałam, żeby Cię nie denerwować, ale wiedziałam, że tak się to może skończyć, bo ja w cyklu, w którym zaszłam w ciążę miałam dokładnie takie samo nastawienie jak Ty - że znowu wydaliśmy kupę kasy i nic z tego nie będzie. A jednak czasami cuda się zdarzają i nikt nie wie dlaczego akurat w tym cyklu a nie w innym.
            Życzę Ci żeby beta rosła a dzidziuś trzymał się mocno mamy smile
            Jego-kurka - za Ciebie też mocno trzymam kciuki, niech ten cień ciemnieje.
          • hortensja_1 jego-kurka, az-82 12.02.12, 07:23
            Dziewczyny! Gratuluje!!!! zdrowka i wszystkiego dobrego!smile
      • takajakwy Re: Lutowe testowanie :) 11.02.12, 11:00
        jego-kurka trzymam mocno kciuki zeby sie udalo w koncu ''weteranki'' musza zniknac z list smile niech kto inny zajmie nasze miejce smile
        • angelkochanie Re: Lutowe testowanie :) 11.02.12, 11:08
          Trzymam kciuki za was dziewczyny!!!!!! smile
      • vocativa Jego-kurka, Az82 11.02.12, 13:01
        Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!smilesmilesmile
        Nieśmiało ,ale bardzo serdecznie Wam gratuluję!!!!!smilesmileNawet nie wiecie jak mocno Wam kibicowałam i wreszcie jest!!!!!smilesmilesmile
        Piszcie jak się czujecie i jakie macie objawy ciążowe!smile
        Spokojnych 9 miesięcy i gratuluję!!!!!smilesmilesmile
        • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 11.02.12, 13:39
          vocativa serdeczne przedwczesne dziękuję
          może to nieśmiałe,ale szczerze wierze,że wiele z was mocno za mnie i az trzymało kciuki,wyglądałyśmy już na tych listach nudno tongue_out
          ja jeszcze się nie cieszę,bo co dwie wyraźnie kreski to nie jej cień..swoją drogą do poniedziałku chyba oszaleje,jeśli nie zatestuję już jutro o ile to mam sens
          u mnie poważniejszych objawów brak..choć na forum w oczekiwaniu powstał wydający się zabawnie wątek o biegunce,jako objaw ciążowy..ja nawyków żywieniowych w ostatnich dniach ni zmieniałam ,a biegunka towarzyszy mi non stop,więc choć wiele osób wypowiedziało się co do tego krytycznie to u mnie na pewno nie jest to zatrucie
          poza tym powiększone i tkliwe piersi-co mi się przy braniu duphastonu nie zdarzyło i co zauważył w czwartek mój m ,ale nic nie wie
          na pewno nie mogę się w jakikolwiek wypowiedzieć o senności,a raczej o jej braku co mnie troszeczkę martwi,bo jest to jednak bardzo typowy objaw ciążowy
          postanowiłam ,że ani m ani mojej mamie nic nie powiem do momentu kiedy sprawdzę betę i zobaczę serduszko,więc pewnie was będę tu zamęczać na forum moimi przeżyciami
          mama nadzieję ,że będzie czym
          • az-82 Re: Jego-kurka, Az82 11.02.12, 14:16
            Kurka, mam w domu test, chciałam zrobić go sobie jutro rano. Napiszę ci co na nim zobaczę.
            Ale jestem przekonana, że u ciebie wyjdzie ok! No przecież trudno żeby w 10 dniu było nie wiadomo jak dobrze widać.

Dziewczyny, dziękuję wam wszystkim za gratulacje, dziękuję za trzymane kciuki. Jestem szczęśliwa i jednocześnie wciąż nie mogę w to uwierzyć.

Mój mąż przyjął wiadomość bardzo spokojnie. Kurka, nie wiem, jak ty dasz radę swojemu nic nie powiedzieć. Ja musiałam mojemu pokazać wynik jak tylko mi wyskoczył na monitorze, bo nie wytrzymałabym ani chwili dłużej bez wypaplania. smile

Objawów nie mam żadnych, póki co. To znaczy, wciąż mnie pobolewa brzuch, ale to mi się zdarzało wcześniej też. Piersi bolą jak zwykle przed okresem, jednym słowem nic nie jest inaczej niż normalnie.
            • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 11.02.12, 14:32
              tez nie wiem jak wytrzymam,ale postaram się

najfajniejsze jest to ,że był to pierwszy cykl z nowym lekarzem i jak przedstawiłam dziewczynom na niepłodności jak ma wyglądać stymulacja to część była sceptyczna
              sama też nie nastawiałam się na powodzenie,wiec nic nie mówiłam m,ani o próbnej stymulacji,ani że tego i tego dnia mamy płodne ,więc trzeba działać..wiedział,że zmieniam lekarza i,że lekarz mi się bliżej przygląda
              zaszaleliśmy w weekend,a że było to tak spontaniczne,że nie chciałam psuć tej aury i wyskakiwać z przymusowymi działaniami w ciągu tygodnia ,na które chyba oboje nie mielibyśmy i tak ochoty

także mam nadzieje,że bede kolejnym przykładem na to,że 'wyluzowanie' może pomóc w osiągnięciu sukcesu pt dwie kreski jak pisała już angela
              a kluczem do sukcesu okaże się zmiana lekarza i mojego leczenia
              swoją drogą jestem trochę wściekła,że straciłam tyle czasu,nerwów i pieniędzy trzymając się przez 2,5 roku gina i zalecanego przez niego w każdym cyklu clo
              • az-82 Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 08:27
                Kurka, zrobiłam test rano, oczywiście z pierwszego sikania, test miał czułość 10.
                No i nie widać na nim praktycznie nic z drugiej kreski. Wykręcałam go na wszystkie strony, gapiłam się jak kura w gnat i udało mi się dostrzec jedynie cień cienia, i myślę że tylko dlatego, że uważałam, ze musi tam być, a inaczej pewnie bym go nie dostrzegła.
                Teraz będę w wielkiej niepewności czekać do jutra do kolejnej bety. Strasznie się boję, że już spada sad
                • witaska Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 09:22
                  AAAAAAAAAAA!
                  Az i Jego-kurka - nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, jak właśnie przeczytałam!!!!!
                  Wiem, że nie chcecie się przedwcześnie cieszyć, ale pozwólcie, że zrobię to za Was!
                  Normalnie łzy w oczach mi stanęły!
                  Trzymam OGROMNE kciuki za każda z Was osobno, aby był to piękny początek spokojnej, cudownej ciąży!
                  Wielkie buziaki dla Was!!!
                • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 09:38
                  ja też nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test
                  okazało się,że ja gapa zamiast kupić test ,jak mówił lekarz o największej czułości to kupiłam o czułości 25 -ten 'paseczek' z allegro też miał czułość 25
                  czekała czekałam i po 'aż'! 2 minutach zaczęła pokazywać się druga,po 5 minutach była ciemniejsza niż w piątek,ale w ciąż nie jest ciemna
                  pocieszająco jest to,że jest na pewno smile
                  ponieważ mój nowy gin jest dostępny pod telefonem,zadzwoniłam,chcąc umówić się na wtorkową wizytę,a tym samym potwierdzając pozytywny test
                  wykorzystałam rozmowę i podpytałam o te testowe kreski,okazuje się ,że prawidłowy przyrost bety,który jest wykrywany w badaniu krwi bety hcg ,nie musi być jednoznaczny z przyrostem bety w moczu
                  mówi,że są kobiety,które mimo nawet wysokiej bety krwi,mogą nie mieć wystarczającego poziomu bety w moczu,który test ciążowy właśnie wykrywa
                  także myślę az, że możemy się cieszyć
                  sama miałam znajomą ,która wiedziała doskonale 9miała cykle jak w zegarku)że jest w 5tc a test nic nie wykazywał

Dziewczyny Serdecznie dziękuję za ten czas tutaj na listach testujących,za wasze wsparcie i dobre słowo,za to,że mogła tu z wami być i nadal będę choć mam nadzieje,że bynajmniej w tym roku na listy testujące nie wrócę
                  Dziękuje w szczególności nesce.79 ,bo to ona zmotywowała mnie do zmiany lekarza,który zdziałał cuda już w pierwszym cyklu
                  • takajakwy Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 10:53
                    dzieczyny ja jak robilam test to byla druga kreska, ale tez nie jakas ciemna, alewidoczna, a Beta wynosila 157, wiec moze cos w tym jest co mowillekarz Jego-kurki smile dziewczyny trzymam mocno kciuki, zeby Beta rosla i wszystko bylo ok. i mam nadzieje za niedlugo do Was dolaczyc. Nie wiem dlaczego, ale po tym poronieniu zaczelam wierzyć, ze moze sie udac smile 2 dni temu dokladnie doszlo do poronienia i teraz tylko czekam na dni plodne i dzialamy smile
                    • nuluska Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 12:38
                      Dziewczyny gratulacje!
                  • neska.79 Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 12:41
                    Jego kurka, jak ja się cieszę! Gratuluję z całego serca! I fajnie jest pomyśleć, że mam w tym swój mały udział smile
                    A w dodatku 25 października mam urodziny smile
                    Ale myślę, że serduszko zobaczysz i usłyszysz najwcześniej za jakieś 2-3 tygodnie. Ja na Twoim miejscu nie utrzymałabym tajemnicy przed mężem tak długo. Zabierz go na wizytę, niech też usłyszy ten piękny dźwięk.
                    • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 13:00
                      nie wytrzymałam i powiedziałam dziś przy śniadanku
                      jego mina i słodki buziak bezcenne oraz usłyszenie 'jeju będę tatą'
                      teraz słucham ,jakiego to autka dzidzi nie kupi,ubranek i w ogóle jak to będzie
                      imię dla synka już wybrał Marcel
                      dla dziewczynki mam wymyśleć ja
                      choć ja jeszcze jestem daleka od tego
                      a teraz paraduje z poduszką pod t-shirtem i tłumaczy psu ,że będzie mieć brata lub siostrzyczkę
                      szaleństwo istne szaleństwo u mnie w domu
            • 1aleks1 Re: Jego-kurka, Az82 11.02.12, 17:32
              Kochane to ja sie wczoraj wypisałam a tu takie nowiny i to od razu 2 weteranki big_grin
              Naprawdę bardzo sie ciesze mam nadzieje ze ja juz tez nie bede musiała długo czekać bo to przepisywanie sie z listy na liste mnie pomału wkurza wink
              Kochane wielkie buziole dla was kiss Zycze spokojnych ciąż i zdrowych dzidziusiów big_grin
        • kasi_ab Re: Jego-kurka, Az82 11.02.12, 14:35
          Ja również trzymam kciuki, ściskam mocno abyście zobaczyły (usłyszały) serduszko maleństwa. Ja mam wszystkie objawy ciążowe, ale boję się o nich mówić głośno...zresztą we wrześniu było tak samo i nic z tego nie wyszło. Boję się cieszyć jeszcze i czekam z testowaniem. Mam nadzieję, że 7 cykl będzie szczęśliwy! Buziaki dla wszystkich dziewczyn!
          • kiecha3 Re: Jego-kurka, Az82 11.02.12, 17:44
            no moje kochane weteranki!!!!!!
            aż się łezka w oku zakręciła mi .... a potem i drugi raz!!!
            cudownie czytać takie nowiny!!

gratulacje i głaski brzuchowe!!!
            • kolejna-staraczka Re: Jego-kurka, Az82 11.02.12, 22:14
              Dziewczyny smile Trzymam kciuki i uśmiecham się do monitora smile Musi być dobrze smile
              • blue-karakan zaszalałam:) 12.02.12, 15:07
                witam! chciałabym dpoisać sie do waszego grona. mam juz dwójke, zamarzyło mi sie trzecie i tak myślałam ze zacznę starać sie na wiosne,w maju np.wink
                a tu zaszalałam w tym miesiącu i jestem ciekawa co z tego wyniknie. testować powinnam ok 25. 02.
                dopiszecie mnie do listy?
              • hanna79 Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 15:09
                Ale super wieści!!! Dziewczyny gratuluję z całego serducha smile Dawajcie znać, co tam u Was się dzieje smile
                • blue-karakan lista 12.02 12.02.12, 15:36
              • magdusia11 Re: Jego-kurka, Az82 12.02.12, 17:32
                dziewczynki, z całego serca gratuluję smile życzę pięknych 9 miesięcy smile
                • angelkochanie Re:Polkima?? Jego-kurka, Az82 13.02.12, 08:27
                  I jak tam dziewczyny?? Poniedzialek mial byc waszym "wielkim " dniem.. trzymam kciuki!!!
                  • krzysiowa_mama Jego-kurka, Az82 13.02.12, 09:25
                    No dziewczyny..... big_grinbig_grinbig_grin To przepiękne wieści na początek tego tygodnia! Oczywiście ściskam, żeby bety rosły po 100% NA DOBĘ, krechy ciemniały, a mężczyźni Wasi szaleli ze szczęścia...

AZ - zaglądałam tu przez cały zeszły tydzień codziennie, choć wiedziałam, że testujesz dopiero w sobotę... a tu takie wieści. Oczywiście poleciałam od razu do mojego chłopa i mu mówię, że ta nasza forumowa maratonka w ciąży - kazał bardzo serdecznie pogratulować, co niniejszym czynię! big_grin Wielkie buziaki dla Ciebie! big_grin

jego-kurka - facet ma same pozytywne objawy!!! big_grin Gratulacje dla Was! Ściskam mocno!

To wymaga jakiegos toastu... chyba się przejdę po pączka - jak świętować, to świętować!!!! big_grin
                    • neska.79 Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 10:33
                      Jego-kurka, Az-82, szybko dawajcie znać co u Was!
                      Krzysiowa mamo, a co u Ciebie? Jak się czujesz? Wiesz już, czy Krzyś będzie miał siostrzyczkę czy braciszka?
                      • krzysiowa_mama Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 10:56
                        Hej neska! smile
                        Wiemy już! Krzyś będzie miał brata - Jerzyka smile Jestem przeszczęśliwa, że będzie drugi chłopiec! Czuję się fantastycznie! Uzdrowiła mnie, póki co, ta ciąża! big_grin Cały czas pracuję i chciałabym pracować do końca marca, jeśli dalej zdrowie dopisze.
                        Dorobiliśmy się również pieska...a właściwie suczki big_grin Mamy półrocznego szczeniaka gończego polskiego! Jako jedyne dziewczyny w domu - trzymamy sztamę... dopóki nie wszamie mi kolejnego kapelusza, 8 rolek papieru toaletowego na raz, czy pierza z poduszki big_grin

A co u Ciebie neska? Pamiętam, że czekałaś chyba na listopadową córuchnę... zgadza się? smile
                        • az-82 Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 11:30
                          Uff, kamień spadł mi z serca. Doczekałam się wyników mojej powtórki z bety. 164.6 big_grin
                          Przyrost 173% w ciągu 46h.
                          Wczorajszy dzień spędziłam pod hasłem, a co jeśli beta już maleje.
                          Więc przynajmniej na razie odetchnęłam z ulgą. Mam dzisiaj po południu wizytę. Wiem, że jeszcze nic nie będzie widać, ale lekarka kazała mi przyjść, jak tylko będę wiedzieć, że się udało, więc wolę chuchać na zimne i idę. W końcu muszę się dowiedzieć, czy wolno mi dalej biegać big_grin
                          Jak jeszcze myślałam, że wszystko pójdzie gładko, to wyobrażałam sobie, że będę prowadzić normalny tryb życia prawie do samego porodu. Pracować, biegać, jeździć na rowerze.
                          W tej chwili jestem gotowa z tego wszystkiego zrezygnować i leżeć plackiem przez następne 8 miesięcy, byleby tylko nie stracić tej ciąży.

Dziewczynki myślę, że w końcu mogę prosić o uśmiechniętą buźkę, a czas pokaże, czy nie będzie tych buziek więcej smile
                          To teraz jeszcze muszę sobie znaleść jakiś suwaczek smile
                          • takajakwy Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 11:41
                            Boze jak ja sie ciesze smile od rana caly czas sprawdza czy sa juz jakies wiesci smile spokojnych 9 miesiecy, a teraz to nam sie pochwal czy to aby nie bliznieta smile
                            • neska.79 Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 11:47
                              Super, super, super!!!
                          • krzysiowa_mama Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 11:54
                            O, dziewczyno! Przyszalałaś! big_grin
                            Ogromne gratulacje i oby tak dalej! big_grin Przy dobrym USG może już być widać - ja byłam w 4tc i 3 dniu i już było widać pęcherzyk. Lekarz, to się tak na mnie patrzył jak na ufo, że tak wcześnie przyszłam, ale ja się uparłam, ze muszę zobaczyć i już!
                            Życzę Ci samych nudnych i spokojnych dni i niech ci pierwszy trymestr szybciutko minie smile No i zaglądaj od czasu do czasu na staraczki, co by się suwaczkiem pochwalić - to taki nasz punkt zborny! big_grin
                          • hanna79 Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 12:27
                            Piekne przyrosty bety!!! Gratuluję smile Nie ma to jak dobre wiadomości w poniedziałek!!! Życzę tera już samych dobrych wieści smile
                            • az-82 Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 12:38
                              Dzięki jeszcze raz dziewczyny. smile
                              Będę się meldować co jakiś czas, co u nas.

Kurka, co u ciebie? Cały czas czekam na twoje potwierdzenie ciąży, a ty się nie odzywasz sad
                              Powoli zaczynam się martwić, że może coś poszło nie tak.
                              • krzysiowa_mama Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 12:41
                                AZ - piękny suwaczek! big_grin Niech zasuwa jak ten od biegania! big_grin
                              • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 12:53
                                jeju dziewczyny nie było mnie tu cały ranek i południe,a tu tyle nowoinek

Najważniejsze AZ cudny przyrost bety,choć ja nie miałam wątpliwości,że będzie ok
                                byłam w podróży,więc nie miałam możliwości komunikacji
                                właśnie wróciłam z bety i teraz 2 godziny czekania na wynik,a w środę powtórka,więc czeka mnie jeszcze 'mały stresik' do środy i wtedy wizyta u lekarza
                                kreska na teście ciążowy ciemnieje i rozwiewa moje wątpliwości
                                jak beta dziś wyjdzie ok to skusze się o wstawienie smile i dołączenia do grona październikowych mam
                                rozumiem,że u Ciebie też w grę wchodzą bliźniaki?
                                jak się czujesz z tą myślą,bo ja jestem ciut ciut przerażona,ale jak będą to też będzie wspaniale
                                swoją drogą teraz skojarzyłam,że też jesteś biegająca
                                myślisz,że jak wszystko będzie ok to na wiosnę będziemy mogły sobie pobiegać?tongue_out
                                daj znać zaraz po wizycie

krzysiowa mamo dużo o Tobie w ostatnim czasie myślałam,też zastanawiając się czy Krzyś oczekuje brata czy siostrzyczki,najważniejsze ,że dobrze się czujesz,a drugi synuś rośnie w maminym brzuchu zdrowy-Gratulacje i oby tak do końca
                                na kiedy masz termin?

• az-82 Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 13:09
                                  Kurka, strasznie się cieszę, że u ciebie krecha ciemnieje, teraz czekam na wynik bety. smile
                                  Nie mam zamiaru czekać do wiosny z bieganiem, biegałam całą zimę, i jeśli dziś dostanę zielone światło to idę biegać od razu jutro tongue_out

Prawdę powiedziawszy, to bardzo bym chciała bliźniaki. W grę wchodzą również, teoretycznie, trojaczki, ale wyliczyłam, że prawdopodobieństwo wynosi 0.5%, więc raczej, jeśli już, to spodziewałabym się bliźniaków.
                                  Tyle się naczekałam na tę ciążę, nie chcę przechodzić tego wszystkiego poraz kolejny, dlatego chciałabym od razu bliźniaki, bo też nie dopuszczam do siebie myśli, że moje dziecko mogłoby być jedynakiem.
                                  • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 13:31
                                    Mam wynik bety!!!
                                    Dopiero teraz to do mnie dotarło i aż takiej liczby się nie spodziewałam!!

329,7 mIU/ml

Normy laboratoryjne
                                    Tydz. po ost. miesiaczce:
                                    3 5,8-71,2
                                    4 9,5-750
                                    5 217-7138

Będę mamą smile
                                    • az-82 Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 13:36
                                      Kurka! Rewelacja! Pobiłaś moją betę z kretesem tongue_out
                                      Super smile
                                      To teraz razem będziemy mogły czekać naszych dzidziusiów.
                                      Nie pamiętam, czy pisałaś, ile miałaś pęcherzyków? Jeden, czy może też masz szansę na bliźniaki?
                                      • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 13:42
                                        Szansa jest ,bo były 2 pęcherzyki i oba pękły,więc zobaczymy.
                                        Dzwoniłam właśnie do lekarza-mówi,że bardzo ładny wynik i że jak będzie rosłą prawidłowo a jest dobrej myśli to wizyta dopiero w przyszłym tygodniu,żeby coś podejrzeć.
                                        Ale super ,że nam się razem udało.
                                        Ja już dokładnie nasze oczekiwania przestałam liczyć ,ale trwało to równie długo jak u was.
                                        Doczekałyśmy się.
                                        • neska.79 Jego-kurka! 13.02.12, 14:07
                                          O w mordę, jaki piękny wynik! smile
                                          Jeszcze raz serdecznie Ci gratuluję!
                                        • witaska Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 14:31
                                          Dziewczyny - jeszcze raz wielkie gratulacje - teraz dla pięknych wyników bety!!!
                                          Teraz jak na skrzydłach przez te pozostałe 8 miesięcy smile
                                          Ale się cieszę, nawet chyba bardziej niż z własnej ciąży, haha
                                          • takajakwy Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 14:47
                                            naprawde wielki gratulacje dziewczyny, wpadajcie tu czasami smile ale wam zazdroszcze smile
                                          • amik83 Re: Jego-kurka, Az82 14.02.12, 10:59
                                            Dziewczyny, ogrooomne gratulacje smile !!!
                                            Kilka dni nie wchodziłam na forum a tu widzę, że takie pozytywne zamieszanie zrobiłyście!
                                            Dajecie nadzieję, że i mnie się kiedyś uda. Tak więc bardzo Was obie proszę o ciążowe fluidki bo ja od marca rozpoczynam na nowo starania.
                                            Jego-kurka czy ja dobrze kojarzę, że to Ty miałaś w listopadzie laparo?
                                      • krzysiowa_mama Jego-kurka! 13.02.12, 13:43
                                        Fantastyczny wynik! big_grin Ogromne gratulacje!
                                        Dzięki Tobie i AZ siedzę dziś w pracy z takim bananem na twarzy, że wszyscy się pytają - co Ty taka zadowolona...? Aaaa co ja im będę tłumaczyć... tongue_out

Ja mam termin na 04.05, czyli jeszcze 2,5 miesiąca, ale mój gin mówi, że najprawdopodobniej będę musiała mieć cesarkę, więc pewnie pod koniec kwietnia mnie rozpakują... A może się okaże, że Jerzy tak samo niecierpliwy jak Krzyś i się 10 dni wcześniej na świat pospieszy... kto wie? kto wie.... smile

AZ - Ty to pewnie nie pobiegniesz, tylko pofruniesz jutro big_grin !

Jeszcze raz Wam gratuluję! OOO Taka jestem happy: big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin!
                                        • hanna79 Re: Jego-kurka! 13.02.12, 13:49
                                          Nie no,ekstra wynik!!! Czyżby faktycznie bliźniaki wink Super!!!! Ogromne gratulacje!!!! smile
                                        • jego-kurka Re: Jego-kurka! 13.02.12, 15:38
                                          dziewczyny wielkie dzięki za tak miłe słowa smile
                                          sama jestem w szoku,a samopoczucie mam rewelacyjne
                                          gorzej z apetytem mimo braku mdłości ,ale na pewno jeszcze nadrobię
                                          mój m nie może się doczekać brzuszka

krzysiowa to pewnie będziemy z az się Ciebie o wiele rzeczy podpytywać i radzić jako doświadczona i świeżo upieczoną mamę

• jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 13.02.13, 23:55
                                      Dokładnie rok pozniej mogę napisać,ze Mama jestem smile

Mama spełniona i szczęśliwa !

Wiedziałam,ze bedzie to wspaniale uczucie ale dopiero teraz wiem jak bardzo.
                                      Dwie małe istotki,które śpią teraz w swoich lozeczkach zmieniły moje życie w bajkę a mnie w najszczęśliwsza osobę na świecie!
                                      • krzysiowa_mama Re: Jego-kurka, Az82 14.02.13, 09:56
                                        Ale odgrzebałaś "starocia" big_grin
                                        Ja również pamiętam ten dzień, bo gratulowałam Ci serdecznie big_grin Kurcze... ile to wody w rzece upłynęło...
                                        Pisz jego-kurka... jak maluchy, jak się chowają? Radzisz sobie z dwójką?
                                        Pozdrawiam Cię serdecznie i sentymentalnie big_grin
                                        • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 15.02.13, 02:08
                                          Maluchy są cudowne!
                                          Jestem w byciu mama tak zakochana ze mogła by być i 3 smile a przynajmniej następne blizniaki.
                                          Są zupełnie rożne - Julian cycus mamusi,głęboko myślący filozof,chłop z krwi i kość o wadze 7 kilo,a jesteśmy na cycu,więc jestem gdzieś tam dumna,ze nam się udało.Lila jest jak motylek,delikatna,pełna energii,bardzo towarzyska,ale to nie po mnie ,a po Tatusi i babci smile
                                          Chowają się super,można by do czasu aż zaczęły gaworzyc pomyśleć ze w domu dzieci nie ma.
                                          Ja jestem w trakcie realizowania innych planów do końca,więc w ciagu dnia,jak wylatuje z domu jest z nimi moja mama,ale potwierdza ze to wyjątkowe dzieci tfu tfu,bo nawet im się gorsze dni nie zdarzają.Chodze od 3 tygodni spać nie wcześniej niż o 1 ze wzgledu na obowiazki "zawodowe"a słysząc ich gaworzenie rano aż chce mi się wstawać.
                                          Dla mnie dzieci oprócz ogromnego szczęścia okazały się tez motorem do działania.
                                          No i strasznie tęsknię za stanem blogoslawionym...
                                          Chyba powinnam na jakaś terapie wink

https://lb1f.lilypie.com/UQ1cp2.png
                                          • jego-kurka Re: Jego-kurka, Az82 15.02.13, 02:12
                                            Krzysiowa a jak Jerzyk? chyba mu za miesiąc czy dwa już roczek wybija,prawda?
                                            Jak się spisuje starszy brat?

https://lb1f.lilypie.com/UQ1cp2.png
                                            • krzysiowa_mama Re: Jego-kurka, Az82 15.02.13, 10:42
                                              Kurka,
                                              Jerzyk jest fantastyczny! Pogodny, uśmiechniety, zapalony raczkownik powoli próbujący swoich sił na dwóch nózkach. Mówi już mama, tata i ...lampa - to taka nasza rodzinna tradycja chyba, bo to było pierwsze słowo Krzysia! big_grin Jest naszym promyczkiem, duzo łatwiejszym w obsłudze od swojego brata! Tymczasem zajmuje się nim mój mąż, bo ja musiałam wrócić do pracy po macierzyńskim... No i widać tą ich męską komitywę!
                                              Krzyś mi wydoroślał, nawet nie wiem kiedy. Jest prawdziwym przedszkolakiem - po początkowych trudach, stał się liderem przedszkolnej grupy, bierającym pochwałki za zachowanie, z nielicznymi już incydentami! Początki nie były łatwe, ale teraz chłopcy się zgrali i zachowują się jak typowi bracia: pocieszają się, wspierają i kłócą o zabawki big_grin Zdecydowanie jestem szczęśliwa patrząc na nich!
                                              No to jego-kurka... kiedy wracasz na listę staraczek? big_grin
                                      • neska.79 Re: Jego-kurka, Az82 14.02.13, 17:11
                                        Przeczytałam wszystko jeszcze raz i aż łezka się w oku kręci...

Właśnie napisałam do Ciebie na priva smile
                        • neska.79 Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 11:45
                          Wspaniale, cieszę się, że wszystko się dobrze układa. Oby tak dalej!
                          A pieska trochę zazdroszczę smile

Moja córeczka urodziła się w grudniu, tuż przed świętami, w urodziny mojej mamy. Jest cudowna. I mimo, że czasami daje nam w kość, to i tak jestem super szczęśliwa i gdybym myślała tylko hormonami, to już chciałabym następne dziecko smile Resztkami rozumu, które jeszcze mi pozostały, tłumaczę sobie, że przydałoby się trochę odczekać.

Życzę Ci lekkiego porodu i zdrowego maluszka!
                          • kolejna-staraczka Re: Jego-kurka, Az82 13.02.12, 15:42
                            Dziewczyny, gratuluję jeszcze raz smile Koniecznie nas odwiedzajcie i piszcie co u Was i ile szczęść rośnie w Waszych brzuszkach smile
                        • annika23 Krzysiowa mamo:) 13.02.12, 11:50
                          Gratuluję drugiego synusiasmile Super,że świetnie się czujesz i niech ta ciąża służy Ci tak, jak do tej pory. Ja już się rozpakowałam dwa tygodnie temu (tradycyjnie 3 tygodnie przed terminem- coś te moje chłopaki nudzą się w brzuchachwink )- w domu mamy cudownego Filipka. Jest wspaniały, a mnie zalewa rzeka mleka i miłoścismile
                          • krzysiowa_mama Annika23!:) 13.02.12, 12:03
                            hej Kochana! big_grin
                            Przeogromne gratulacje z powodu Filipa! big_grin Fajnie, że się odzywasz - jeszcze niedawno się mobilizowałyśmy tutaj, a Ty już po zawodach! big_grin
                            Cieszę się, że już w komplecie w domu jesteście - powiem szczerze, że ja się nie mogę doczekać tego momentu... z drugiej strony - jestem pełna niepokoju jak Krzyś zareaguje na brata. Na razie w teorii jest świetny big_grin Jak to było u Was? jest trochę zazdrości?
                            Pozdrawiam Cię serdecznie!
                            PS. To jest trochę jak "rodzinny" zjazd na teścikowym u AZ big_grin
                            • annika23 Re: Annika23!:) 13.02.12, 12:23
                              Póki co nie ma dramatu. Filip "kupił" bratu wymarzone lego, więc wszystkim się chwali jakiego ma brata. Przeszkoliłam też rodzinkę, że najpierw mają iść do pokoju do Kuby pozachwycać się tymi klockami, a potem on im pokaże brata. Mam też męża w chałupie (super jest z tym tacierzyńskim), więc się z nim bawi, kiedy ja przewijam i karmię. Dziś wrócił do przedszkola po feriach, wiec myślę, że jakoś to będzie.
                              Ja również pozdrawiam, powiem Ci szczerze, że obstawiałam u Ciebie dziewczynkę, a tu proszę boy.
                              Ps.Wiesz może co u Dagmary?
                              • krzysiowa_mama Re: Annika23!:) 13.02.12, 12:27
                                U Dagmary także drugi syn - mam nadzieję, ze się nie pogniewa, że napiszę smile

Hej hej - listowe staraczki! Odezwijcie się czasem co u Was! smile
                                • annika23 Re: Annika23!:) 13.02.12, 14:15
                                  To pozdrów ją ode mnie i pogratuluj jak masz z nią kontakt, bo ja jej całe wieki nie widziałam na forum, a uwielbiałam jej bezpośredniość i jęzorekwink
                                  I też apel do staraczek, odzywajcie się czasem i piszcie co u Was.
                                  Ps. Mam nadzieję,że autorka wątku się nie pogniewa,że tu plotkujemywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka