Dodaj do ulubionych

Lutowe testowanie :)

• ugs Re: Lutowe testowanie :) 13.02.12, 12:01
      az-82 dawno nie zaglądałam tu, ale jak zobaczyłam te cudowną informację to aż mi się łezka zakręciła w oku. Z całego serca Ci gratuluję!!!!Właśnie spełnia się Twoje marzenie, korzystaj z każdej sekundy tego czasu wink
      • kasi_ab :) 13.02.12, 13:33
        Dziewczyny ! Serdecznie gratuluje i cieszę się razem z Wami !!!
        Chciałabym już zatestować,ale to boję się, że nie będzie nawet cienia cienia, więc poczekam... Moja dwu letnia córeczka jest teraz na etapie " kup mi dzidziusia" i że chce chłopców, bo z nimi się będzie bawić klockami. Powiedziałam jej, że mama szuka sklepu smile mam nadzieję, że już niedługo znajdę smile
        jeszcze raz mocne buziaki i trzymam kciuki za kolejne testujące!
        • bialasek75 Re: :) 13.02.12, 14:10
          Dziewczyny. Ogromnie Wam gratuluję. Strasznie się cieszę, że na październikówkach będzie takie zacne grono.

kasiab: moja córcia ma teraz 3 latka. Ale jakoś przed zimą też co chwilę pytała. 'Mama, a gdzie jest moja siostrzyczka', albo 'a czy Mikołaj mi przyniesie braciszka pod choinkę'? Zawsze jej odpowiadałam, że kiedyś też będzie miała braciszka albo siostrzyczkę. A ostatnio po zabawie z półrocznym Cypriankiem pytam jej, czy fajny jest, a ona, że tak. I dodała, kiedyś też będę miała takiego braciszka. Słodkie takie maluszki są.
          • kolejna-staraczka Po wizycie 13.02.12, 15:37
            To może ja coś od siebie napiszę jako staraczka.
            Byłam dzisiaj u nowego lekarza (w ciągu roku to już piąty). Miałam usg, owulacja już była, tym razem z lewego jajnika, więc tu jest wszystko ok. Ale niepokoi ją macica i albo to taka budowa albo jakiś tam trzon, który trzeba będzie wyciąć, bo może utrudniać zajście w ciążę. Na razie czekamy do Wielkanocy, a jak nic z tego nie będzie, to mam przyjść w maju z wynikami męża (na szczęście mój mąż już dzisiaj gotowy jest zrobić badanie, ale cieszy się, że będzie mógł się psychicznie nastawić przez te 3 miesiące) i zrobić hsg. Normalnie tak się boję, że mam ochotę się rozpłakać. Już w czasie wizyty miałam łzy w oczach sad
            • kolejna-staraczka Lista 13 lutego 13.02.12, 15:47
              Chyba nikt jeszcze listy nie uaktualnił, a że ja lubię porządek, to już robię smile
              polkima, a Ty kiedy testujesz? Napisz co u Ciebie smile

yvonne0101................................1.2
              jolajolly 5cs................................4.2 ---
              marta18-07................................4.2 ---
              febra20 25cs..............................4.2
              angelkochanie............................4.2 smile
              polkima.....................................9.2
              jego-kurka ................................11.2 smile
              az-82 ostatni cs .........................11.2 smile
              magnolia_82..............................12.02
              niepewna85...............................14.2
              vocativa 10cs.............................15.2
              nuluska.....................................16.2
              biedro85...................................16.2
              kasi_ab.....................................20.2
              mia_mendoza ...........................24.2
              blue-karakan..............................25.2
              1aleks1 ....................................25.2 ---
              kotkowa ...................................27.2
              hanna79 8cs..............................28.2
              kolejna-staraczka 8cs.................29.2
              magdusia11 4cs.........................29.2
            • kasi_ab Re: Po wizycie 13.02.12, 16:03
              kolejna...
              ja też kiedyś usłyszałam taka diagnozę, że mam taka budowę, że będzie mi ciężko zajść w ciążę, ale jakoś sie udało i mam już jedno dziecko. Wprawdzie na drugie czekamy już dobra chwilę, ale wierzę, że i tym razem się uda. Czy inni lekarze też tak mówili, czy to jest pierwsza osoba?
              • kolejna-staraczka Re: Po wizycie 13.02.12, 16:10
                Właśnie to pierwsza osoba tak powiedziała, a usg miałam już nie raz, chociaż od kiedy staramy się o dziecko, to chyba dopiero drugie usg, więc może po prostu nikt wcześniej nie zwracał na to pod tym kątem uwagi. Nie wiem, ale trochę już za dużo tego się nazbierało: chora tarczyca, teraz to. Ciekawe jak z mężem, bo on ostatnio cały czas mówi, że to pewnie z nim coś jest nie tak, aż mi łzy popłynęły. Idę robić obiad, bo mąż zaraz wpadnie głodny z pracy i jakoś nie chce mi się psuć mu smaku pysznej lazanii moimi głupimi dołami.
                • hanna79 Re: Po wizycie 13.02.12, 17:12
                  Oj, kolejna-staraczko przykro mi, że znowu u Ciebie niefajne wieści sad Ale z drugiej strony naprawdę dziwne, że wcześniej żaden lekarz Ci tego nie powiedział... Życie mnie już boleśnie nauczyło, żeby poważniejsze diagnozy konsultować z drugim, trzecim lekarzem, ale Ty piszesz, że ten już piąty... Trzymam kciuki, żeby się do maja udało!!!
                  Ps. I gratuluję "odważnego" męża i zazdraszczam smile
                  • kolejna-staraczka Re: Po wizycie 13.02.12, 18:02
                    hanna, mój mąż powiedział, że lepiej wydać 150 zł na jego jedno badanie, a poza tym po co ja mam (być może niepotrzebnie) brać leki.

Zjedliśmy obiad i się rozpłakałam, bo po prostu się boję...

Mój mąż mówi, że nie boi się badania (chociaż to trochę krępujące pewnie jest), ale boi się, że wynik będzie zły i wina leży po jego stronie. Ale tak naprawdę to chodzi i się z tego nieźle podśmiewa smile mówi, że odbierając wynik powie, że przyszedł z Wacławem po wyniki hehe
                    • nuluska Re: Po wizycie 13.02.12, 18:59
                      kolejna-staraczka tej nowej lekarce chodziło pewnie o przegrodę w macicy. Nie dołuj się! Nie każda wada jest wyrokiem i absolutnie nie każdą przegrodę się wycina bo to może przynieść więcej szkody niż pożytku.
                      A co do tego że dopiero 5 lekarz coś zobaczył to niestety witaj w klubie mnie lekarz nr 6 wykrył że coś jest nie tak z macicą.
                      Hsg to bardzo dobry kierunek sprawdzenia jak sprawa wygląda.
                      • kolejna-staraczka Re: Po wizycie 13.02.12, 19:07
                        nuluska, może i przegroda smile nie znam się na tym, ale ona powiedziała, że jak to to, to trzeba będzie wyciąć. Naprawdę hsg powie co z tą macica jest?
                        • kolejna-staraczka nuluska 13.02.12, 19:50
                          poczytałam o tej przegrodzie i teraz to muszę przyznać, że jestem załamana sad
                          • az-82 Re: nuluska 14.02.12, 08:05
                            Kolejna-staraczka, kochana, nie załamuj się. Ciesz się, że masz rozsądnego faceta, który nie robi fochów i problemów, tylko pójdzie grzecznie na badanie. Pamiętaj, że jeśli wynik będzie słaby, to nie będzie jego wina. Tak samo, jeśli faktycznie masz jakąś przegrodę w macicy, to nie jest twoja wina. Po prostu tak jest. I tyle. I nikt nie jest winny, nie patrzcie na siebie i na siebie na wzajem w kategorii winy.
                            No i jeszcze raz, nie załamuj się. Może ta lekarka zbyt gorliwie ci to wypatrzyła, może wcale nic tam nie ma, a może nie będzie to aż tak straszne, jak ona straszy.
      • misiontko999 Az-82 :) 14.02.12, 21:51
        Az-82, przez długi czas śledziłam Twoje starania. I UDAŁO SIĘ. big_grin Tak się cieszę smile
        Życzę ci cudownych dziewięciu miesięcy, pomyślnego rozwiązania i pociechy z dzidziusia(ów) wink
        Wszystkiego Najlepszego Kochana smile
    • jego-kurka Lutowe testowanie :) Lista 13.02.2012 13.02.12, 15:47
      hanna79 7cs...............................2.2 ---
      marta18-07................................4.2
      angelkochanie...............................4.2 smile smile smile
      polkima........................................9.2
      az-82 ostatni cs ..........................11.2 smile smile smile
      jego-kurka '30'cs........................11.02 smile smile smile
      vocativa 10cs.............................15.2
      magdusia11 4cs.........................29.2
    • wuika Do az i kolejnej staraczki 13.02.12, 19:45
      Wpadam ja na forum raz na miesiąc (dziewczyny mi cały czas skradły - mam dwie panny smile ), a tu takie cudne wieści. Gratuluję! smile
      • mia_mendoza Re: Do az i kolejnej staraczki 13.02.12, 19:57
        Gratulacje !!! Oby więcej uśmiechów na liście lutowej.
        U mnie w lutym już po staraniach... czekamy na wynik.
        Dziewczyny, co brać aby poprawić jakość śluzu? Drugi cykl biorę wiesiołek... ale spektakularnych efektów nie ma...
      • jego-kurka Re: Do az i kolejnej staraczki 13.02.12, 20:10
        dwie panny jejku jejku
        MOJE MARZENIE smile
        super,niech się zdrowo chowają
        • wuika Re: Do az i kolejnej staraczki 13.02.12, 22:45
          Na razie im się udaje smile
    • jego-kurka az jak wizyta? 13.02.12, 20:15
      kochanaj pochwal sie jakie masz wieści
      • az-82 Re: az jak wizyta? 14.02.12, 08:00
        Na wizycie było bardzo miło, pani doktor wyglądała na równie szczęśliwą co i my. Powiedziała, że jej ten przyrost bety wygląda na więcej niż jedną sztukę.
        Zrobiła mi USG, mam bardzo ładną śluzówkę, widziała 3 ciałka żółte, więc mamy szanse na trojaczki, chociaż wolałabym zdecydowanie bliźniaki. Pęcherzyka żadnego na razie nie widać.
        Stwierdziła, że mój wynik estradiolu jest trochę za niski, więc mi przepisała estrofem.
        No i niestety kategorycznie mi zabroniła biegania i praktycznie wszystkiego sad.
        Wolno mi pływać, w czystym basenie, co w praktyce jest równoznaczne z zakazem, bo coś takiego jak czysty basen chyba nie istnieje. No i wolno mi jeździć na rowerku stacjonarnym. Więc teraz będę molestować męża, żeby mi taki rowerek kupił, bo jak mam płacić za karnety na siłkę, po to tylko żeby się przejechać na rowerku, to taniej wyjdzie kupić jakiś podrzędny rowerek.
        No i za tydzień mam się zgłosić na kontrolę i wtedy już będzie widać, ile mam sztuk w brzuchu.
        W drodze powrotnej wstąpiłam do księgarni i kupiłam sobie "Ciężarówkę", więc dziś wieczorem zabiorę się do lektury smile
        --
        https://lmtf.lilypie.com/AV4rp1.png
        • kolejna-staraczka Re: az jak wizyta? 14.02.12, 08:28
          az , super wieści smile Pisz nam tu koniecznie ile dzieciaczków nosisz w brzuchu, bo umieram z ciekawości smile
        • 1aleks1 az-82 14.02.12, 08:29
          Kochana to sie ciesze ze u ciebie wszytko dobrze trzymam ze te bliźniaki kciuki normalnie szok big_grin z tymi bliźniakami albo nawet trojaczkami. Ja w ciazy chodziłam na basen przez caly czas na dzien przed porodem byłam ostatni raz smile ani razu nie miałam żadnej infekcji czy czegoś w tym stylu ale to chyba zależy od tego jaka kto ma tendencje moja koleżanka nie chodziła na basen a mala infekcje non stop Jeździłam na rowerze do polowy 7- go miesiąca do pracy Jeździłabym dłużej ale nasz przyjaciel dostał prace tam gdzie ja a ze jeździł samochodem to mnie podwoził.
          Myślę ze sama zobaczysz jak sie będziesz czuła i na co będziesz sobie mogla pozwolić organizm sam będzie ci podpowiadał kiss
        • jego-kurka Re: az jak wizyta? 14.02.12, 08:37
          ciesze się ,że prawie same dobre wieści
          Trojaczki to by wyzwanie smileteż fajnie ,ale pozostanę przy życzeniach bliźniaków/czek

ja wczoraj siedziałam w poszukiwaniu wózka he he
          wiem wiem,szaleństwo,ale jestem wózkomaniaczką i dla jednej dzidzi wózek jest wybrany już od dawna,ale dla bliźniaków nigdy nie oglądałam
          i ze smutkiem stwierdziłam,że nic mi się nie podoba i nic w grę nie wchodzi oprócz Bugaboo Donkey ,a po obejrzeniu filmy i przeczytania opini na forum, okazał się moim ulubieńcem ,jak dla jednego dzieciaczka Roan Marita

A jak samopoczucie?
          U mnie na razie fantastycznie,jestem pełna energii i dalej męczy mnie bezsenność to pewnie wynik euforii, a nie rosnącej bety tongue_out
          Ponieważ trochę testów mi się uzbierało(dostawałam gratis przy zakupie leków na stymulacje) i dziś postanowiłam zrobić kolejny i mogę powiedzieć,że są już dwie równie grube kreskismile

to co do zobaczenia na forum dla październikowych mam
          a właśnie na kiedy masz wstępny termin?

A dla was dziewczyny powodzenia,przesyłam ciążowe fluidki i żebyśmy się też spotkały na październikowych mamach
          • az-82 Re: az jak wizyta? 14.02.12, 08:57
            Kurka, w kwestii wózka, to powiem ci szczerze, że wózki dla biźniaków mnie trochę przerażają rozmiarem i wagą. Mieszkam na piętrze 3.5 bez windy. Więc albo pozostawię wózek przy wejściu, na dole, albo będę musiała tachać taki ciężar do góry po schodach. No i nie widzę jeszcze logistycznego rozwiązania na noszenie dwójki maleńkich dzieci do wózka po schodach, tak żeby nie zostawiać żadnego z nich samego. Nie mówiąc już o trójce, to w ogóle kosmos.

Nie wiem jeszcze, jaki termin, z dwóch różnych kalendarzy wychodzą mi dwa różne: 22 albo 25 października. Lekarka na razie mi nic nie mówiła na ten temat, a ja nie pytałam, bo dopóki nie wiem, ile ich będzie, to nie ma to większego sensu, przecież przy większej liczbie dzieci termin będzie bliższy.

Ja też mam problem ze spaniem. Kładę się spać wieczorem i zasypiam od razu, bo jestem padnięta, ale już od soboty wstaję każdej nocy do kibelka, co mi się wcześniej nie zdarzało, no i po powrocie do łóżka nie mogę zasnąć. Myślę jak to będzie, wyobrażam sobie różne scenariusze, jak to wszystko będzie wyglądać przy jednym, dwóch, albo trzech dzieciach. No i tak leżę i się przewracam z boku na bok.

W przeciwieństwie do ciebie jestem cały czas głodna. W tej chwili mam już za sobą 3 śniadania. Spodnie przestają się już w tej chwili dopinać, mam 2kg na plusie, i to widać, brzuch zaczął mi wystawać poza linię bioder.
            • krzysiowa_mama Re: az jak wizyta? 14.02.12, 09:12
              Ale numer! big_grin Czyli jeszcze jest szansa na trzech muszkieterów, których Ci kiedyś życzyłam.... big_grin
              Najważniejsze - bez względu na liczbę - jest, żeby się dzieciaki dobrze zadomowiły i zdrowo chowały! Wspaniale się czyta takie wieści przy porannej kawie! big_grin
              Co do aktywności fizycznej obawiam się, że już przy bliźniakach zwykły spacer z psem da Wam w kość jak godzinka jazdy na rowerze... Trzymam kciuki i czekam na same dobre wieści!
              • nuluska Re: az jak wizyta? 14.02.12, 11:03
                Az super wieści smile strasznie jestem ciekawa ile maluszków będzie

kolejna-staraczka ja lekarzem nie jestem ale z macicy można usunąć przegrodę, mięśniaki lub endometriozę. Na razie się nie stresuj. Jeśli to faktycznie przegroda to pamiętaj że nie każdą się usuwa. Nie zawsze się to opłaca bo szkody mogły by przewyższać ewentualne korzyści.
                Hsg oceni wielkość macicy, kształt i pokaże jak wygląda sama przegroda. Ale wg mnie przed decyzją o tak poważnej operacji powinna być jeszcze histeroskopia która pozwoli się z bliska przyjrzeć przegrodzie.
                I faktycznie ciesz się że M chce zrobić badania. To rzadkość.
            • jego-kurka Re: az jak wizyta? 14.02.12, 10:51
              no fakt,a jeszcze jakby miały być trojaczki to sam fakt zniesienia dzieciaczków do wózka...
              bez męża się nie obejdzie

ja mieszkam w domku,więc ciężkość wózka nie będzie istotna ,na szczęście będę też mieć do pomocy mamę i tatę ,który właśnie idzie na emeryturę i 20.10 ma urodziny,więc możliwe ,że czeka go wspaniały prezent
              bardzo dobrze się z nimi rozumiem,więc nadmiernego wtrącania też się nie obawiam

co do apetytu to ja jem ,bo muszę
              godzinę dzisiaj wciskałam w siebie śniadanie
              nic mi nie smakuje oprócz kiszonych ogórków,kapusty i marynowanych pieczarek
              inne posiłki to czysty rozsądek
              waga póki co mi spadła z 53 na 51-mam 170,więc niby nie najgorzej ale lekarz nie będzie zachwycony zwłaszcza,że już jak do niego przyszłam w styczniu to mówił,że powinnam przeżyć ,bo to nie służy wtedy jeszcze 'zajściu w ciążę'
              • az-82 Re: az jak wizyta? 14.02.12, 11:01
                Ty chudziaku! Ja taką wagę miałam gdzieś w wieku 12 lat ostatnio smile
                Teraz dobijam powoli do 70kg, mam 173cm wzrostu.
                Chyba wkrótce zacznę mieć mdłości. Dzisiaj mięso mi śmierdziało okrutnie jak je kroiłam, a było świeże. No nic, zobaczymy co będzie dalej.
                • kotkowa Jakie testy polecacie? 14.02.12, 12:42
                  Na początku gratulacje, ale piękne nowiny!
                  U mnie 17 dc, wlasnie skoczyla temp., czulam, ze owulacja byla, objawy bardzo porzadne - sluz, szyjka, bol, wszystko ksiazkowe, staranka odrobione, jeszcze do 3 dnia po skoku powinno sie starac, wiec chyba nie odpuszcze i powoli czekam jak co miesiac, czy beda 2 kreski, czy nie. I moje pytanie - jakie testy ciazowe polecacie? Ja poki co mam przekonanie do Bobo Testu strumieniowego, jest czuly od 10 jednostek, do tego ma dosc duze okienko i latwiej dostrzec kreske, ale moze tez polecacie jakies? Bo nie wszedzie jest Bobo Test, juz w 3 aptekach nie bylo. W wiekszosci maja testy plytkowe, ale nie wiem, czy sa tak samo dobre?

I drugie mam pytanie, a wlasciwie watpliwosc taka: od 4 m-cy biore Luteine w II fazie cyklu (od 3 dnia wyzszych temp) i odkad ja biore, zmienily mi sie rozne objawy - np. teraz po owulacji mam wrazliwe sutki, a przed @ cholernie boli mnie krzyz, naprawde bardzo mocno, jest mi przy tym zimno tez. Potem pojawia sie plamienie i na ogol dopiero jak odstawie luteine, @ sie rozkreca, jest dosc obfita i krzyz juz nie boli.
                  Po porodzie I dziecka moje @ w ogole nie byly bolesne, nie bylo tego bolu krzyza. Troche sie teraz martwie, bo naczytalam sie o endometriozie, ze bol krzyza jest jednym z objawow uncertain Ja mialam cc, wiec mam troche wieksze ryzyko endometriozy chyba, choc malo wiem o tej chorobie. Myslicie, ze te bole krzyza sa niepokojace, czy zwykla oznaka nadchodzacej @, ktora moze normalnie by sie rozkrecila juz, ale na luteinie za wolno spada progesteron?
                  • kolejna-staraczka nuluska 14.02.12, 14:25
                    Czyli na początek obowiązkowo hsg?
                    • nuluska Re: nuluska 15.02.12, 10:44
                      Tak, najpierw hsg. Potem wg mnie histero.
                  • blue-karakan Re: Jakie testy polecacie? 14.02.12, 14:44
                    test jak test każdy dobry jak sie go zrobi w odpowiednim czasiewink
                    u mnie dziś był skok temp. ale i śluz plodny-płynny wystepował? nie wiem o co chodzi
                    • kotkowa Re: Jakie testy polecacie? 14.02.12, 15:56
                      Tak może być, to nie jest nic dziwnego, owulacja może być do 3 dni po dniu szczytu śluzu i do 3 dni po skoku temp. Jeśli nadal jest śluz płodny, a temp. skoczyła, to mamy przedwczesny skok. Dla starających to nie ma znaczenia, staraj się póki jest śluz płodny. Gdybyś odkładała poczęcie, to musiałabyś odliczać wyższe temp. dopiero od 1 wyższej po dniu szczytu śluzu. Ja też tak miałam nieraz.
                      Co do testu to wiem, że każdy dobry - ja niestety muszę testy robić bardzo wcześnie, bo muszę wiedzieć, czy odstawić Luteinę - nie można jej brać za długo, a jednocześnie test może jeszcze ciąży nie pokazać. Dlatego pytam o dobry, czuły test, gdzie kreski są wyraźne, żeby nawet tą najcieńszą zauważyć.
                • witaska Re: az jak wizyta? 14.02.12, 15:14
                  No cudnie, cudnie!!!! Trzymam kciuki za całą trójeczkę pęcherzyków!! Najwazniejsze, żeby maluchy były zdrowe, rosły zdrowe i dały rodzicom sporo radości smile
                • jego-kurka Re: az jak wizyta? 14.02.12, 15:27
                  tej wagi dorobiłam w trakcie starań- ciągle clo,hormony,bardzo obfite miesiączki-każda z wymiotami i utratą po 0.5kg no i stres,że się nie udaję i poszło
                  inna sprawa,że bardzo zmieniłam tryb życia 3 lata temu ,jak zaczęłam przygotowywania do starań-5 posiłków dziennie w tym owsianka obowiązkowa rano ,no i bieganie,które ostatnio mocno zaniedbałam ,bo bez muzyki nie lubie-denerwuje mnie moj ciężki oddech,a ipoda zostawiłam u teściów
                  co do wagi to wcześniej ważyłam 60,59 jak dobrze poszło,stosując diety cud pt jeden posiłek dziennie,wiem głupota,ale człowiek był młody i nie dał sobie wmówić
                  bywało,że ważyłam i 68kg w moje 20 urodziny na przykład
          • hanna79 Re: az jak wizyta? 14.02.12, 18:38
            Ooo, wózki to ja też uwielbiam oglądać, wybierać, kupować smile Dla kolejnego malucha tżz już mam wybrane kilka modeli wink Namiętnie podczytuję forum wózkowe Wózkomania wink
            Wózeczków dla bliźniąt to jeszcze trochę jest, ale dla trojaczków... toż to już pociąg prawie wink
        • hanna79 Re: az jak wizyta? 14.02.12, 18:33
          Wow! Trojaczki! Normalnie zaniemówiłam z wrażenia wink Super, że wszystko dobrze się układa smile
          • fiore2 Re: Az-82 14.02.12, 22:07
            Az-82 Kobieto ! dawno mnie tu nie było a tu takie wieści ! smile Nareszcie się udało, bardzo, bardzo się cieszę, gratuluje z całego serca. Dajesz nadzieje, może i mnie kiedys się uda. Życzę dużo, dużo zdrowia i powoodzenia.
            Nie miałam czasu wszystkich postów czytać, ale coś zam zauważyłam, że chyba więcej weteranek zaszalało w lutym.
            Pozdrawiam dziewczyny i wszystkiego dobrego smile
            • mgd20 weteranki 14.02.12, 22:28
              ptaszki mi wyspiewaly ze AZ i jego-kurce w koncu karty sie odwrocily!!!
              kochane moje gratulejszyn!!!! https://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d040.gif
              oby te 9 miesiecy minely spokojnie i blogo
              • annika23 Re: weteranki 15.02.12, 08:04
                Ja też się dołączam do tych gratulacjismile A pomyśleć, że jeszcze niedawno sama co chwila testowałam, a tu ssak już przy piersiwink
    • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 15.02.12, 09:28
      dziewczyny idę dziś na powtórkę bety,niby wszystko ok,ale stres jest czy prawidłowo przyrasta
      mam też zrobić progesteron,czy powinnam być na czczo?
      • hortensja_1 Re: Lutowe testowanie :) 15.02.12, 09:51
        Nie, możesz sobie spokojnie zjesc, na te badanka nie trzeba byc na czczo.
        Trzymam kciuki za śliczną bete!
      • az-82 Re: Lutowe testowanie :) 15.02.12, 09:52
        Kurka, powodzenia! Będzie dobrze, daj znać co ci wyszło smile
        Do tych badań nie trzeba być na czczo. Jedyny hormon, który trzeba na czczo, to prolaktyna.
    • migotka.s Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 09:56
      no to jeszcze ja sie przyznam choc miałam to zrobic po dzisiejszej wizycie....
      beta:
      8.02 - dzien po spodziewanym okresie 238
      11.02 - 508
      14.02 - 1068

pierszy cykl staran po 2. poronieniu

dzis wizyta z usg
      zobaczymy

hanna79 7cs...............................2.2 -
      • krzysiowa_mama Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 10:01
        Migotka - fantastyczne wieści.... ależ się ten luty piękny robi! Trzymam kciuki za zdrowego i silnego dzidziusia smile Przy takiej becie, to już pęcherzyk powinniście zobaczyć ! big_grin
      • kotkowa Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 10:09
        Migotkaaa! Piękna beta!! Gratuluję Ci bardzo, wiem, że jeszcze boisz się cieszyć, ale wygląda to wszystko super, pisz koniecznie co tam na wizycie.
      • nuluska Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 10:46
        Migotka aaaaaaaaaaaaaaa!
        Wielkie, ogromne gratki!
        A wiesz że wczoraj o tobie myślałam? smile
        Mocno trzymam kciuki i gorąco wierze że w październiku (?) utulisz Maleństwo smile
        • migotka.s Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 11:17
          tak by wychodziło na 17.10
          trzymajcie kciuki - to dobpiero pcozatek
          w obu poprzednich ciazy miałam i serduszko i wszystko - takze w sumie najbradziej sie boje tych tygodni, w ktorych poroniłam a to ciągle rpzed mną

jade na acardzie i fragminie - niby nic nie wyszło ale lekarz dał mi dla zwiekszenia szans utrzymania ciazy
          • az-82 Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 11:24
            Migotka, gratulacje smile
            Tym razem musi być dobrze!
            • jego-kurka Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 11:32
              wróciłam właśnie z odśnieżania,a tu taka wiadomość
              migotka super smilesmile
              strasznie się ciesze
              dziewczyny oby było nas,jak najwięcej
              beta piękna
              trzymam kciuki za usg-daj nam znać,bo przeżywa każdej ciąże ,jak swoją własną tongue_out
              ja właśnie zbieram się na badanie krwi
              koło 14 dam znać ,jak wynik
              • bialasek75 Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 14:02
                Migotka: gratulacje. Szybko Wam się udało. Trzymam mocno kciuki, żeby tym razem wszystko dobrze było.
                • migotka.s Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 14:06
                  Bialasek, no z zachodzeniem to my nie mamy problemu - za to jak widac z donoszeniem

wiecie, w ciagu 14 miesiecy to moja 3 ciąża.........
      • migotka1980 Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 15:23
        migotka.s napisała:

> gratuluje ja jestem w podobnej sytuacji jak ty też po 2 poronieniach tylko ze ja po 2 czekalam prawie 3 lata na starania poprostu sie balam takze gratuluje rowniez odwagi ale wracajac do watku to tez moj pierwszy cykl staran i test pokazal 2 slaba kreske takze mam nadzieje ze zafasolkowalam zycze szczesliwego rozwiazania wink
        • sysia.0 Piękny środek listy 15.02.12, 15:35
          mam nadzieję że druga połowa będzie jeszcze lepsza smile powodzenia kochane wam życzę i trzymam cały czas za was kciuki
        • migotka.s Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 15.02.12, 17:33
          migotka1980
          Gratuluje drugiej kreseczki i trzymam kciuki smile obysmy sie spotkały na październikowych mamach i zostały tam do rozwiązania smile

ja nie za bardzo mam czas czekac - chciałabym miec wiecej niz jedno dziecko a niedawno stuknęła mi 30
          w pierwswza ciażę zaszłam pod koniec 2010
          w drugą we wrzesniu 2011 (wtedy troche odczekałam)
          teraz juz nie chciałam niczego odczekiwać - tylko 1 pełny normalny cykl po miesiączce po zabiegu (czyli w sumie 2 cykle) i wio smile

bierzesz jakies leki? acard? heparynę? badałas tarczyce? znasz powody swoich poronień?
          • migotka1980 Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 16.02.12, 00:39
            migotka.s napisała:

> migotka1980
            > Gratuluje drugiej kreseczki i trzymam kciuki smile obysmy sie spotkały na paździer
            > nikowych mamach i zostały tam do rozwiązania smile
            >
            > ja nie za bardzo mam czas czekac - chciałabym miec wiecej niz jedno dziecko a n
            > iedawno stuknęła mi 30
            > w pierwswza ciażę zaszłam pod koniec 2010
            > w drugą we wrzesniu 2011 (wtedy troche odczekałam)
            > teraz juz nie chciałam niczego odczekiwać - tylko 1 pełny normalny cykl po mies
            > iączce po zabiegu (czyli w sumie 2 cykle) i wio smile
            >
            >
            > bierzesz jakies leki? acard? heparynę? badałas tarczyce? znasz powody swoich po
            > ronień?
            ja w tym roku koncze 32lata ale to może dobrze ze nie czekasz tylko sie od razu starasz ja jakoś nie miałam odwagi tak robilam badania po 2 poronieniu na tarczyce czy progesteron w normie i podstawowe badania i wszystko wyszło oki jestem zdrowa w obydwu przypadkach lekarz mi powiedział że to byla wada płodu wiesz ja mieszkam w Anglii atutaj to zupełnie inaczej wyglada bo do 12tyg to oni nic nie robią wogóle do 12tyg to dla nich nie ciąża no ale nie zbaczajmy z tematu jak byłam w polsce to lekarz przepisal mi luteine dopochwową i jak tylko zrobie 2 test w sobote i ciąza sie potwierdzi to zaczne ją stosować na szczescie teraz tutaj u mnie w przychodni mam polska lekarke i obiecal mi pomóc także licze na jej pomoc ale mimo wszystko pojade do prywatnej przychodni do polskiego lekarza ginekologa ay sprawdził czy wszytko bedzie oki mam nadzieje ze tym razem wszystko zakończy sie dobrze i tobie tez z calego serca tego zycze pozdrawiam smile
            • migotka.s Re: Lista 14.02.2012 ale z wpisem 6.02 ;) 16.02.12, 12:52
              wiesz, ale piszesz ze miałas dwa poronienia... to dwa razy miałas wade płodu... wiesz, ja w to nie wierze
              moj lekarz tez nie i na pewno po drugim razie dałby Ci leki konkretniejsze nic luteina dopochwow ktora co tu kryc ma tylko właściwosci rozkurczowe ale nie utrzyma ciazy....

mogę spytac w ktorych tygodniach poroniłas?

moze rpzyjechałabys do Polski i zrobiła choc badania na zespoł antyfosfolipidowy?? choc z drugiej strony najlepiej badac to od razu po pronieniu.........
              niestety w UK jest kiepsko pod tym kątem
              moja kolezanka tam poroniła dwa razy to jej powiedzieli ze jak poroni 3 raz to ja zbadaja
              wzieła tam urlop przyjechała do PL zrobiła badania - wyszło HAshimoto i zespoł włąsnie
              na lekach urodziła dziecko ale całą ciąze niestety siedziała w PL bo tam nikt nawet nie chciał spojrzec na te jej badania sad
      • migotka.s po wizycie :) 15.02.12, 17:41
        byłam u Gina, jest pęcherzyk smile Jeden smile lekarz mnie uspokoił ze żebym była w ciazy bliźniaczej to na tym etapie powinnam miec juz bete koło 3 tysięcy a mam z wczoraj mam 1068 co wróży ciąże pojedynczą smile ufff wole po kolei big_grin

wielkość 6,5 m - jesli dobrze czytam USG

aaaa
        oby sie udało !! 22.02 kolejna wizyta

a fragmin mam refundowany, za jakies 6 zł smile

• migotka.s Re: po wizycie :) 15.02.12, 17:42
          i w ogole moj gin pozwala mi pic ta moją poranna kawe z ekspresu big_grin big_grin wiec nie rezygnuje smile
    • jego-kurka Beta rośnie :) 15.02.12, 16:42
      Dziewczyny kamień spadł mi z serca, beat rośniesmile
      Odebrałam wynik dziś 692,6
      2 dni temu 329,7
      czyli rośnie prawidłowo.

Słuchajcie ile ja się z własnej winy stresu najadłam,gdzieś w głowie ubzdurałam sobie ,że dzisiejsza beta musi wynosić minimum 700z czymś ,więc jak odebrałam wynik to łzy mi stanęły w oczach,że coś jest nie tak i jestem w dolnych granicach normy.Telefon do lekarza i resztkami sił odczytanie wyniku,dopiero jego reakcja,że bardzo ładny przyrost mnie na ziemie sprowadziła i że przyrost ma być 60-70% nie na 24h ,a na 48h.
      Progesteron wyszedł 81,45,więc duphaston już mogę odstawić.
      Pierwsza wizyta dopiero w następny czwartek,więc się naczekam,ale kto wie może zobaczę już serduszko,a może serduszkasmile
      • jego-kurka Re: Beta rośnie :) 15.02.12, 16:52
        żebym kogos w błąd nie wprowadziła przyrost minimum 66-70% ,jak zostałam poinformowana
      • migotka.s Re: Beta rośnie :) 15.02.12, 17:43
        trzymam kciuki zeby było jak najlepiej big_grin

bete masz w porządku smile
        • hortensja_1 lutowe testowanie 15.02.12, 19:46
          jego-kurka, migotka SUPER wieści! Jeszcze raz gratuluje i życze wszystkiego dobrego kiss
        • annika23 Migotka s.:):):) 16.02.12, 10:53
          Tu Cię znalazłamsmile Gratuluję moja kochana, mam nadzieję,że tym razem wszystko się uda i donosisz swe upragnione maleństwo. Pozdrawiam serdecznie z Filipkiem, od dwóch tygodni już po drugiej stronie brzuchasmile
          • migotka.s Re: Annika - myslałam o Tobie :) 16.02.12, 12:42
            Gratuluje :0 zastanawiałam sie czy urodziłas juz i jak sie czujesz smile
            i jak tam Filipek ?

no a u mnie jak widzisz znowu ciąża - by tym razem udana i zakonczona sukcesem ! na razie jestem na etapie kropki na usg wink
            • annika23 Re: Annika - myslałam o Tobie :) 16.02.12, 15:18
              Migotko! Nawet nie myśl, że tym razem się nie uda! Przesyłam mnóstwo pozytywnych wibracjismile u mnie poród przez cc, ale jakieś dobre "dragi" teraz dają, bo prawie nic nie bolało i zagoiło się błyskawicznie. Dzięki tej "niewdzięcznej" prolaktynie, z którą walczyłam, by zaciążyć mam ogrom pokarmu. Oprócz tego, że dzieć się super najada, to ja chyba ze dwa litry zamrożonego mleka mam już w lodówce- tak ze mnie cieknie. Mały rewelacja- je, śpi i sadzi kupy, starszak póki co też jakiś ogromnych przejawów zazdrości nie okazuje.
              Skrobnij no czasem jakiegoś maila, co u Ciebie, jak masz prowadzoną tę ciążę i jak się czujesz. Całuję serdeczniesmile
              Ps. Wiedziałam,że będziemy miały dzieci z jednego roku.
              • migotka.s Re: Annika - myslałam o Tobie :) 16.02.12, 16:20
                skrobnę skrobnę smile napisze maila mojego tradycyjnego zebym widziała ze odpisujesz bo na gazetowym bywam od wielkiego dzwonu smile obyś miała rację ze będziemy miały dzieci z jednego roku wink ja dopóki nie urodzę to nie uwierzę
                ciągle mi żal tego czerwcowego dzieciaczka, choc staram sie o tym nie myśleć ale teraz mam jakis nawał dziwnych emocji big_grin

ciesze sie ze dobrze sie czujesz i ze Filipek taki "żyrty" big_grin
                • annika23 Re: Annika - myslałam o Tobie :) 16.02.12, 16:56
                  W takim układzie czekam na infosmile
    • magdusia11 Re: Lutowe testowanie :) 15.02.12, 20:53
      Zmieniam datę testowania...po 49 dniach cyklu prawdopodobnie doczekałam się owu (jest "skok") zatem w przyszłą niedzielę jeśli nie pojawi się @ zatestuję, choć moim zdaniem przy tak długaśnym i zwiarowanym cyklu szanse marne...

Dziewczynkom "uśmiechniętym" jeszcze raz z całego serducha gratuluję i trzymam kciukasy smile

• kasi_ab Re: Lutowe testowanie :) 16.02.12, 08:39
        Czesc Dziewczyny,
        jest mi dzis bardzo smutno. Zrobilam dzis rano test i pojawila sie tylko jedna kreseczka sad. Choc to dopiero 26dc to myslalam, ze moze choc troszke sie druga wyjawi, ale niestety nic a nic. Tylko dlaczego mnie tak piersi pobolewaja, podbrzusze i ciagle jestem zmeczona? Myslicie, ze tak bardzo chce tego dziecka, psychicznie sie na to nastawiam, ze i moj organizm zaczyna sam wierzyc w to, ze dzidzius sie juz pojawil?
        dotego wczoraj dowiedzialam sie, ze dwie moje kolezanki sa w ciazy.
        • az-82 Re: Lutowe testowanie :) 16.02.12, 09:35
          kasi_ab, może jest tak jak myślisz, a może za szybko zrobiłaś test? Masz wpisaną datę testowania na 20, a dziś jest dopiero 16. Poczekaj jeszcze do tego 20 i spróbuj wtedy.
          • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) 16.02.12, 09:43
            kasi zgadzam się z az,poczekaj jeszcze...
            az wyszła beta a kreski na sikanym teście jeszcze nie było,bo tak jak pisałam wcześniej mój lekarz tłumaczy to,że to,że beta już jest we krwi to nie znaczy,że równie duża jej wartość musi występować w moczu
            trzymamy kciuki,żebyś do nas dołączyła
    • vocativa Lista 16 II 16.02.12, 10:33
      Hej Dziewczynysmile
      U mnie minus i postanowiłam odpuścić listy. Czeka mnie jeszcze histeroskopia za miesiąc i jeśli przy okazji udrożnią mi się jajowody i się uda to super, ale jeśli nie to mam nadzieję,że i tak jakoś w miarę dobrze to zniesiemy bo byliśmy już w ośrodku adopcyjnym i jak dobrze pójdzie będziemy mieć nasze dziecko za 3 latasmile
      Pozdrawiam Was serdecznie i nie żegnam się bo na pewno będę tu często zaglądać i Wam kibicowaćsmile

angelkochanie...............................4.2 smilesmilesmile
      migotka.s..................................... 6.2 smilesmilesmile
      az-82 ostatni cs ..........................11.2 smilesmilesmile
      jego-kurka '30'cs........................11.02 smilesmilesmile
      vocativa 10cs.............................15.2----
      magdusia11 4cs.........................26.2
      • aneta_k84 Re: Lista 16 II 16.02.12, 10:53
        Cześć Dziewczyny

Obserwuję Wasze listy od 7 miesięcy - tyle trwają nasze starania. Zaglądam do Was nawet kilka razy dziennie i po cichu kibicuję każdej z Was. Serdecznie gratuluję tym, dla których luty kończy się dwiema kreseczkami na teście.Czas chyba się ujawnić i dopisać się do listy wink

• kotkowa Re: Lista 16 II 16.02.12, 12:42
          Same cudne wiadomości, bety rosną, pęcherzyki są, 2 kreski się pojawiają, wysyp jakiś!
          Bardzo Wam dziewczyny kibicuję, wiem, że się stresujecie, sama miałam problemy na początku ciąży i wiem, że jak teraz zajdę to też będzie schiza. Na razie zaczynam się martwić, że nie zachodzę. To 5 cykl starań, dziś 3-cia wyższa, objawy owulacji były po prostu książkowe, bardzo wyraźne, skok też ewidentny, jedyne co mnie zastanawia to plamienie okołoowulacyjne - mam nadzieję, że to jest to, a nie, że coś nie tak się dzieje u mnie. Dziwne, że ono już drugi raz wystąpiło w pierwszym dniu skoku temp., wszędzie czytam, że raczej wczesniej się pojawia. Czekam i obserwuję, mam nadzieję, że będzie w końcu ciąża, a jak nie, to że faza lutealna będzie prawidłowa chociaż.
          • kolejna-staraczka Re: Lista 16 II 16.02.12, 13:39
            kasi_ab, spokojnie, w ciągu 4 dni wszystko może się zmienić i tego Ci życzę smile Ja w pierwszych miesiącach też po cichu testowałam kilka dni przed @, ale teraz bym zatestowała dopiero jakby @ nie nadeszła.

vocativa, szkoda, że nas opuszczasz, ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem. Mam nadzieję, że niedługo wrócisz do nas z dobrą nowiną smile

Dziewczyny, tak mi gratulowałyście męża, a szczerze mówiąc, to ja bym wolała, żeby on tego badania nie robił, bo dobrze go znam. Powiedział mi wczoraj, że może zrobić nawet w tym miesiącu, bo ma przeczucie. I wiem, że jak (tfu tfu) wyjdzie coś nie tak, to on się mocno zdołuje. W dodatku spytał mnie wczoraj czy ja go dalej kochać będę smile
            • nuluska Re: Lista 16 II 16.02.12, 14:05
              jego-kurka super przyrost bety!

migotka.s cieszę się z dobrych wieści po wizycie

vocativa przykro mi sad Oby życie was zaskoczyło pozytywnie !

Ja teoretycznie mam dziś termin @. Ale owu się kilka dni przesunęła więc się z testem nie wyrywam. Tym bardziej że od wczoraj czuję już krzyż więc @ nadchodzi.
              • vocativa Re: Lista 16 II 16.02.12, 15:35
                nuluska napisała:
                vocativa przykro mi sad Oby życie was zaskoczyło pozytywnie !

Dzięki bardzosmileJa Tobie życzę,żeby ten ból krzyża nie zwiastował @, tylko był pierwszym objawem ciążowym!smile
            • vocativa Re: Lista 16 II 16.02.12, 15:32
              kolejna-staraczka napisała:
              vocativa, szkoda, że nas opuszczasz, ale z drugiej strony doskonale Cię
              > rozumiem. Mam nadzieję, że niedługo wrócisz do nas z dobrą nowiną smile

Dzięki bardzo za miłe słowasmileNiezależnie od wieści u mnie będę Was odwiedzać i Wam kibicować!!!smile
              Pozdrawiam serdecznie i życzę jak najszybciej upragnionych dwóch kresek!!!smile
    • hanna79 Re: Lutowe testowanie :) 16.02.12, 17:14
      A u mnie totalny chaos w tym cyklu. Jeszcze w trakcie @ jechaliśmy na ferie i chyba przez zmianę klimatu dostałam silnego krwawienia, normalnie mnie zalało na stoku, potem wszystkie temperatury zaburzone, jak to na urlopie, oznak płodności żadnych, a to już 17dc, to dziś jeszcze dostałam krwawienia, jest całkiem lekkie, ale to żywa świeża krew. Chyba z tego cyklu już nic nie będzie, byle tylko nie ciągnął się w nieskończoność.
      enpr.pl/1274
      • takajakwy Re: Lutowe testowanie :) 16.02.12, 19:11
        a moze to krwawienie okolo owulacyjne i za niedlugo bedzie skok i dni plodne?
        • hanna79 Re: Lutowe testowanie :) 16.02.12, 19:37
          No może, ale plamienie okołoowulacyjne kojarzyło mi się z występowaniem śluzu płodnego (taki BJ podbarwiony krwią), a u mnie w zasadzie sucho (odczucie) plus jasnoczerwone lekkie krwawienie. No zobaczymy co z tego wyniknie...
          • magdusia11 Re: Lutowe testowanie :) 16.02.12, 19:49
            Haniu, ja myślałam,że z mojego obecnego cyklu też nic nie wyniknie-sama wiesz ile się naczekałam ale owu chyba w końcu była smile pewnie przez wyjazd Ci się trochę rozregulowało ale mam nadzieję,że się doczekasz niebawem smile Dziękuję za wsparcie i Twoją obecność kiss
            • hanna79 Re: Lutowe testowanie :) 17.02.12, 15:49
              Dzięki Magda smile Dziś krwawienie normalnie jak przy @, rano jakieś skrzepy czy części sluzówki... Ból brzucha, skurcze też jak przy @. No to się porobiło...

Tak więc oficjalnie wynoszę się z lutowego testowania, bo już w tym miesiącu nie zdążę. Jak owu spóźnialska przyjdzie, to zatestuję (albo i nie wink) w marcu. Powodzenia dla reszty staraczek lutowych smile Oby jak najwięcej uśmiechów się jeszcze pojawiło smile
              • hanna79 Lista 17 lutego 17.02.12, 15:51
                • kasi_ab Lista 18 lutego 18.02.12, 21:29
                  U mnie niestety nic z moich przeczuć, pobolewań...@ przyszła i się na dobre zadomowiła. Widzę, że muszę sobie troszkę odpuścić, bo za bardzo to wszystko przeżywam i odbija się to na moim związku. Nadal pragnę tego dziecka, ale nie chce już tak liczyć, przeliczać, obserwować...Trzymam kciuki za resztę testujących! powodzenia! a ja przenoszę się na marzec. Dziękuję za lutowe wsparcie smile

• migotka.s Re: Lutowe testowanie :) 17.02.12, 19:52
                Hanna a moze pojdziesz z tym krwawieniem do lekarza....
                • jego-kurka Re: Lutowe testowanie :) az 17.02.12, 21:33
                  az,co u Ciebie?jak samopoczucie?
                  Pozdrawiam ciepło
                • jolajolly Re: Lutowe testowanie :) 17.02.12, 21:39
                  Hej dziewczyny. Troszkę mnie nie było a tu tyle się działo smile
                  Grzecznie dorobiłam prace domową i przeczytałam wszystkie zaległe posty. Nie będę ukrywać, że nie raz łezka zakręciła się w oku z waszego szczęścia.
                  az-82, jego-kurka, migotka s. moje najszczersze gratulacje. Oby fasolki pięknie rosły przez kolejne 8 m-cy.
                  Mnie od momentu poronienia w maju 2011 ciągle nawiedzają plamienia. Plamie po 2-3 razy w cyklu. Martwię się, że przez to nie mogę zafasolkować. A Wy co o tym myślicie?

Ps. annika23 don't worry - ciesze się, że tak dużo plotkujecie. Jesteście niesamowitym wsparciem smile
                  • blue-karakan Re: Lutowe testowanie :) lista! 18.02.12, 14:48
                    • artdesign84 Re: Lutowe testowanie :) lista! 19.02.12, 01:42
                      to trochę niepełną tą listę skopiowałaś...

A na sukces Az i Kurki wiele czekało smile
                      • blue-karakan Re: Lutowe testowanie :) lista! 19.02.12, 10:09
                        to pomózcie, niegramotna jakaś jestemsad sorry
                        • hortensja_1 Re: Lutowe testowanie :) lista! 19.02.12, 11:25
                          migotka.s..................................... 6.2 smile smile smile
                          hortensja_1 (6cs).......................14.02 ----
                          kasi_ab.....................................20.2 ---
                          blue-karakan.............................25.02
                          aneta_k84 7cs...........................25.2
                          kolejna-staraczka 8cs.................29
                          • nuluska Re: Lutowe testowanie :) lista! 20.02.12, 16:01
                            nuluska.....................................16.2----

No to wpisuję sobie minusa. @ przyszła w sobotę a ja się zagapiłam.
                            Życzę szczęścia reszcie testujących w lutym!
                • blue_adusia84 Re: Lutowe testowanie :) 20.02.12, 18:25
                  Witaj migotko szukałam Twoich postów ale jakoś nie mogłam trafić i zastanawiałam się co u Ciebie i dzisiaj trafiłam na ten wątek no i proszę taka wiadomość - trzymam za Ciebie kciuki ( podwójnie bo ja też w ciąży jestem ,termin mam na wrzesień) , pozdrawiam cieplutko wypoczywaj i dbaj o siebie.
                  • migotka.s Re: Lutowe testowanie :) blue_adusia84 20.02.12, 19:20
                    Blue Adasia GRATULUJE ciązy smile na kiedy masz termin? u mnie by wychodziło na 17.10 no zobaczymy smile
                    jak sie czujesz? Bardzo mnie cieszy wiadomość o Twojej ciazy smile

No a ja uciekłam z forum "dla starających się" bo kiedys po poronieniu napisałam cos tam o swoich uczuciach i zostałam dosc mocno zjechana - stwierdziłam, ze chyba juz sie nie rozumiemy i poszłam sobie w las smile))
                    ale tu czasem bywam wink

na razie zyje w okropnym strachu mam miliony dziwnych mysli w głowie, nawet tu tego nie pisze, czekam do poniedziałku za tydzien bo wtedy ma juz byc serduszko smile
                    • annika23 Re: Lutowe testowanie :) blue_adusia84 21.02.12, 17:23
                      Adusia ja też gratuluję ciąży i 3mam za Was obie (Migotko za Ciebie to już mocniej chyba nie mogę heh) dziewczyny mocno kciuki. Pozdrawiam prosto z mlecznego baruwink
                      • migotka.s Re: Lutowe testowanie :) blue_adusia84 21.02.12, 20:21
                        annika - jaki sobie dzis wynalazłam objaw ciazy to padniesz big_grin mam całą klatke piersiową w żyłach big_grin big_grin
                        • asiaimaja Re: Lutowe testowanie :) blue_adusia84 22.02.12, 09:01
                          migotka, to mozliwe, głownie to piersi powinny być w zyłkach, ale i klatka piersiowa może być.
                          ja np jestem dość mocno naelektryzowana-zeby dac sobie buziaka z mężem-to musimy najpierw się dotknąć w ubrania,żeby iskry nie przeskakiwały.z córką też nam prądzik przechodzismile), ciekawe czy to tez objaw ciąży;
                          eh jutro wizyta.
                          • migotka.s Re: Lutowe testowanie :) blue_adusia84 22.02.12, 09:22
                            Asiamaja - o ja tez kopie ale nie przypisywałam tego ciazy big_grin big_grin

trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znac smile
                            Ty jestes jakis tydzien przede mna?
                            • annika23 Re: Lutowe testowanie :) blue_adusia84 22.02.12, 14:56
                              Ja takie żyły to miałam całą ciążę, a teraz to są wprost sine, a rozmiar stanika...34 F!!!
                              • blue_adusia84 Re: Lutowe testowanie :) blue_adusia84 22.02.12, 15:38
                                Coś z tym kopaniem jest bo ja w zeszłym tygodniu, czego sie nie dotknęłam to takie iskry szły ,że masakra. Ja mam termin na 28 wrzesień teraz 9 tydzień idzie serduszko już widziałam jak bije, ale powiem wam ,że jakoś tak nie czuję się że jestem w ciąży oprócz tego, że nie mam ochoty na jedzenie to w sumie nic mi się nie dzieje, czasami poczuje jakieś mdłości ale zaraz przechodzą no i co chwilę mam na coś smak ale jak już to dostanę to już mi się nie chce tego jeść. Ja idę w przyszły piątek zobaczyć ile dzidzi urosło. Ale nawet jeszcze nikomu nie mówiliśmy, ze będzie nas więcej smile Pozdrawiam
                                • kolejna-staraczka 23 lutego 23.02.12, 16:04
                                  Dziewczyny smile Co u Was? Jakoś cicho się tutaj zrobiło... smile U mnie dzisiaj 23 dc, 12 dzień wyższych temperatur, testować miałam 29 (urodziny mojej siostry smile ale imprezka jest w sobotę, więc może wtedy spróbuję smile
                                  • mia_mendoza Re: 23 lutego 23.02.12, 20:30
                                    Niestety, psuję lutowe statystyki....

• kasi_ab Re: 23 lutego 23.02.12, 20:37
                                      ...teraz wygląda lepiej smile

mia_mendoza ...........................24.2 ---
                                      • mia_mendoza Re: 23 lutego 23.02.12, 20:41
                                        racja!!!!
                                        coś mi usunęło buźki a buziek potrzebujemy jak najwięcej.
                                        • kasi_ab Re: 23 lutego 23.02.12, 20:43
                                          mia mendoza - dużo urodzinowych buziek w marcu smile
                                          • mia_mendoza Re: 23 lutego 23.02.12, 21:11
                                            Dzięki!!!
                                            Byłby najpiękniejszy jaki mogłabym dostać...
                                  • kotkowa Re: 23 lutego 24.02.12, 15:48
                                    U mnie 11 dfl, czekam cierpliwie (w sumie niecierpliwie) co sie wydarzy w weekend, wszystko powinno sie wtedy rozstrzygnac. Najdalej w poniedzialek robie test.
                                • migotka.s poszłam dzis sobie na badania :P 24.02.12, 15:20
                                  mnie troszke mdli ale bez przesady big_grin

natomiast dzis

ja nie wytryzmałam i dzis zrobiłam znowu beta HCG i informacyjnie tsh bo wierzyc mi sie nie chce ze to nie rosnie....

no i:

TSH 1,377 µIU/ml 0,350 4,940 N - ale sie ciesze tarczyca nie szaleje

beta-HCG 10 059 co oznacza ze przez 10 dni urosła 9 i poł raza
                                  no to chyba dobrze, prawda???
                                  • blue-karakan nie moge sie odwazyć 25.02.12, 10:04
                                    nie zrobiłam testu, nie kupiłam go nawet, niby te starania były z przypadku i na luzie, ale wyniku testu sie bojęsad moze kupie i spróbuje zatestować jutro.
                                  • blue_adusia84 Re: poszłam dzis sobie na badania :P 26.02.12, 10:14
                                    To super, trzymamy kciuki, będzie dobrze jutro chyba idziesz do gina o ile dobrze pamiętam , na pewno zobaczysz bijące serduszko smile
    • magdusia11 Re: Lista 26.02 26.02.12, 11:35
      Nie zdążyłam zatestować...tempka mi spadła...kończymy starania...przynajmniej póki mąż się nie przebada (jak on zrobi wyniki to gin da mi skierowanie do edno-ginekologa bo zapewne u mnie sporo szwankuje)....na marzec się nie zapisuje...skupię się na innych rzeczach niż starania bo zaczynam fiksować...

• aneta_k84 Re: Lista 26.02 27.02.12, 08:23
        W sobotę test pozytywny, w niedzielę pozytywny, dziś byłam na becie. Zaczynam się cieszyć, ale jeszcze nie zaznaczyłam na lutowej liście.
        Dziewczyny poradźcie co robić...
        Byłam zapisana do lekarza na jutro 28.02 w celu wypisania recepty na kolejny miesiąc (Metformax, Norprolac).
        Jest sens teraz iść do lekarza czy wstrzymać się jeszcze tydzień? Z jednej strony przynajmniej bym wiedziała czy brać dalej leki, a z drugiej, czy jest możliwość potwierdzenia ciąży na tym etapie (ostatnia miesiączka 27.01).
        Proszę o poradę.
        • jego-kurka Re: Lista 26.02 27.02.12, 08:40
          Super,gratulacjesmile
          Może się jeszcze załapiesz na październikową mamusie,czy już na listopadową?
          Do lekarza zadzwoń poinformuj o pozytywnym testowaniu i najlepiej niech on zdecyduje.
          Powtórz betę w środę,żeby sprawdzić przyrost.
          Bierzesz duphaston?jeśli tak to warto jest zbadać poziom progesteronu i wtedy lekarz zdecyduje czy masz brać dalej.
          Spokojnych 9 miesięcy i zdrowego maluszka
          • vocativa Jego-kurka 27.02.12, 09:55
            JEJ!!!!!!!!!!!smilesmileJa tu rzadko zaglądam, ale wchodzę i widzę Twój suwaczek!!!!!smilesmileBardzo serdecznie gratuluję bliźniąt!!!smilesmilesmileTwoje czekanie zostało wynagrodzone!!!!smilesmile
            • jego-kurka Re: Jego-kurka 27.02.12, 15:13
              To prawda wynagrodzone podwójniesmilemam nadzieje,że tak zostanie
              i szczęśliwie dotrwamy do końca
          • neska.79 Re: Lista 26.02 27.02.12, 11:40
            Jego-kurka, napisałam na priva smile
            • neska.79 Re: Lista 26.02 27.02.12, 11:42
              Az-82, a co u Ciebie słychać?
              • az-82 Re: Lista 26.02 27.02.12, 12:17
                Cześć Neska smile
                U mnie dziś beta 19901 big_grin, wieczorem idziemy zobaczyć po raz pierwszy serduszko. Jak zobaczyłam wynik bety to mi ulżyło i mniej się denerwuję, czy będzie, no bo chyba z taką betą musi być dobrze smile

Przy okazji gratuluję kolejnym ciężarówkom! smile
                • neska.79 Re: Lista 26.02 27.02.12, 14:11
                  Nie ma innej opcji, na pewno będzie. A może będzie więcej niż jedno? smile
                  Czekam na wieści.
                  • az-82 Re: Lista 26.02 28.02.12, 09:28
                    Wczoraj widziałam serduszko mojego maleństwa smile
                    Dzielnie sobie bije, mimo że jest takie malutkie. Jestem bardzo szczęśliwa.
                    • neska.79 Re: Lista 26.02 28.02.12, 13:01
                      Bardzo się cieszę. Teraz już z górki wink
        • blue-karakan Re: Lista 26.02 27.02.12, 11:10
          ja bym się skonsultowała z lekarzem.po za tym gratulacjesmile testy chyba nie kłamiąsmile
          u mnie wczoraj blada druga kreska, jutro zrobie kolejny...
          • kasi_ab Re: Lista 26.02 27.02.12, 11:22
            to super! trzymam kciuki zeby ciemniala smile mam nadzieje, ze tych usmiechow na naszej liscie bedzie wiecej w lutym!!!
            • kolejna-staraczka Lista 27 lutego 27.02.12, 11:52

magdusia11 4cs.........................26.2 ---
              kolejna-staraczka 8cs.................29.2 ---
    • 1.mouse Re: Lutowe testowanie :) 27.02.12, 12:48
      Witajcie dziewczyny!Zajrzałam do was z ciekawości.Jeszcze ponad rok temu byłam na liście.Wsłuchiwałam się w swoje ciało obserwowałam a gdy były dni płodne zaczynałam działania,później czas się dłużył i dłużył kilka testów po drodze wmawianie sobie objawów a @ zawsze przyszła!I tak przez kilkanaście miesięcy(w między czasie poronienie 13tc).Jednak dziewczyny nie ma co się załamywać troszkę cierpliwości i luzu w tych sprawachsmilejestem tego najlepszym przykładem ponieważ zostało mi 10dni do porodu.Także kochane wierze,że i wam się uda.Trzymam kciuki za was!!!!!!
      I oczywiście gratuluje tym co się udało!!!!
      • kotkowa No niestety, idę na marzec :( 27.02.12, 13:05
        5-ty cs znow bezowocny, nie wiem czemu. Mierze temp., jest ladny skok, dni plodne ksiazkowe, starania jak nalezy, faza lutealna ok 13 dni, luteina na podniesienie progesteronu po owulacji, a ciazy nadal brak. Poczatkowo podchodzilam do tego na luzie, teraz zaczynam sie niecierpliwic i niepokoic, czy to na pewno w normie.

• kasi_ab Re: No niestety, idę na marzec :( 27.02.12, 13:18
          Kotkowa,
          ja mam tak samo. Do tego mam bole owolucayjne. Zaznaczam, ze mam juz jedno dziecko, wiec mozemy miec. Niestety to juz 8 cykl i nadal nic. Tez nie bardzo tego rozumie.
          • blue-karakan lista 28.02 28.02.12, 09:27
            nie umiem wkleic tej listy poprawnie, ale są są są 2kreski!!!
            powodzenia wszystkim testującym w marcu
            • kasi_ab Re: lista 28.02 28.02.12, 09:31
              super wiadomosc na koniec miesiaca. pozwol, ze ja wkleje USMIECHY smile Gratuluje serdecznie!

blue-karakan.............................25.02 smile smile smile
              magdusia11 4cs.........................26.2 ---
              kolejna-staraczka 8cs.................29.2 -
              • blue-karakan Re: lista 28.02 28.02.12, 09:34
                dziękismile
                • aniutek.s podniosę Wam statystyki ;) 28.02.12, 10:07
                  na listę się nie wpisywałam, bo mięliśmy się nie starać
                  no i się nie staraliśmy wink
                  choć i tak z przyzwyczajenia w terminie test zrobiłam, jedna kreska była
                  3 dni później też jedna
                  ale dziś dwie kreski ujrzałam big_grin
                  tydzień po terminie @
                  w szoku jestem

• aniutek.s Re: podniosę Wam statystyki ;) 28.02.12, 10:14
                    z wrażenia pod złą datą testowania się wpisałam wink
                    termin @ miałam na 21.02
                    • aneta_k84 Re: podniosę Wam statystyki ;) 28.02.12, 15:53
                      Gratulacje!!! To i ja uzupełniam listę, beta 187, jutro będę powtarzać. smile

• jego-kurka Re: podniosę Wam statystyki ;) 28.02.12, 16:19
                        Dziewczyny ogromne gratulecje!!
                        Pięknie ta nasza lutowa lista wyglada i cudnie na koniec ja dopelnilyscie buzkami
                      • kasi_ab Re: podniosę Wam statystyki ;) 28.02.12, 19:20
                        super wiadomości, zdaje się, że szczęście chodzi parami smile okolice 11-go i 25-go.
                  • kotkowa Re: podniosę Wam statystyki ;) 29.02.12, 10:12
                    No wspaniale!! Na sam koniec miesiąca jeszcze jedna piękna ciąża smile Gratulacje i szczęśliwej ciąży i porodu życzę!
                    • nuluska Re: podniosę Wam statystyki ;) 29.02.12, 12:12
                      Gratulacje!
                      Pięknie ta lista wygląda smile
                  • migotka.s gratuluje dziewczyny :))) 29.02.12, 22:47
                    czyli listopadowe dzieciaczki bedą wink ??
                    • blue_adusia84 Re: gratuluje dziewczyny :))) 02.03.12, 14:56
                      Migotka jak u Ciebie ? widziałaś już serduszko ? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka