heksa4 06.06.04, 22:43 ...czy jestem tutaj sama,oj jaka szkoda!!! jestem w 23tc i nikogo nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atlantis75 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 07.06.04, 11:35 heksa4 napisała: > ...czy jestem tutaj sama,oj jaka szkoda!!! > jestem w 23tc i nikogo nie znam. Oj, sama nie jesteś Jestem z Olsztyna, jutro zacznę 18 tc. Jest tu jeszcze kilka dziewczyn, np. roxi hart i justyna8. Pozdrawiam. Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 07.06.04, 18:38 Witam! Bardzo cieszę się,że jednak nie jestem sama,(w kupie rażniej!). Jestem ciekawa jak tam samopoczucie u was,u mnie mogłoby byc lepsze. to narazie tyle.Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 16.06.04, 21:18 witaj, ja tez jestem z olsztyna i tez "w oczekiwaniu" , tyle ze na razie na checiach i staraniach sie konczy, a to juz 4 cykl staran. ale na szczescie mam juz jednego trzyletniego szajbuska - w pelnym slowa znaczeniu, wiec nie popadam jeszcze w obled testow, aczkolwiek jestem juz blisko tego stanu jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8112 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 17.06.04, 10:30 Witam! Ja również jestem z Olsztyna. Jestem dopiero w 11tc i czuję się OK ) Mdłości już za mną, często natomiast mam wstręt do niektórych potraw i zapachów. Biust rośnie - już mam rozmiar 80D ! Mój maluszek ma już ponad 4 cm wielkości i z tego,co widzieliśmy z mężem na USG to będzie chłopiec- nie ukrywał "tego" przed nami ) Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamusie z Olsztyna! Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 17.06.04, 11:18 Witam gorąco drogie koleżanki!!!! Dziś u mnie samopoczucie b.dobre,idę za godzinkę kupować pierwsze ubranka dla dzidziusia(też będzie chłopiec-tak powiedział lekarz po ostatnim usg,ale ja myślę że będzie chyba dziewczynka)jestem taka podekscytowana,pogrzebie w ciuszkach może coś fajnego i praktycznego wybiorę,jak myslicie już powinnam powolutku znosić rzeczy do domu,bo potem wszystko na ostatnią chwilę,nie dam rady prawda?Bardzo się cieszę że znalazły się mamusie z Olsztyna,zawsze możemy sie czymś ciekawym wymienić,np.do jakich lekarzy chodzicie na wizyty albo w jakim szpitalu będziecie rodziły?Trzymajcie się cieplutko Pozdrawiam heksa! Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 17.06.04, 14:06 Czesc Olsztynianki! Ja co prawda mieszkam w Biskupcu ale pracuje w Olsztynie wiec uwazam sie za taka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 19.06.04, 02:10 No, to do jakich lekarzy chodzicie? I gdzie bedziecie rodzic? Ja jestem w 22 tygodniu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8112 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 19.06.04, 10:45 Ja jestem w 11 tc, poród mam planowany na początek stycznia (ok. 06.01.2005). A moją ciążę prowadzi pan dr Waśniewski-pracuje on w Szpitalu Wojewódzkim,a prywatnie przyjmuje na ul. Grunwaldzkiej.Jestem z niego bardzo zadowolona! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna-8 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 21.06.04, 12:38 Cześć. Też jestem z Olsztyna. Termin mam na 08.11. Chodzę do dr Niczyporowicza na Janowicza. Rodzić będę w Kolejowym. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 21.06.04, 14:54 Witam serdecznie! Widzę że grono olsztynianek się powiększa.Jak tam u Was dziś z samopoczuciem w tę niezbyt ciekawą pogodę,słonka nie ma! U mnie jako tako.Justynko-8 ja miałam chodzić do dr Niczyporowicza,mam do niego blisko,ale wybrałam dr Kopczyńskiego z przychodni na Wilczyńskiego,a rodzić będę chyba w Szpitalu Miejskim. Pozdrawiam heksa i dzidziuś 26tydz Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 21.06.04, 21:12 Dr Niczyperowicz przyjmuje na tej samej ulicy co ja, ale ja lubie utrudnienia i chodze do Wasniewskiego a rodzic bede, oczywiscie, w Wojewodzkim. Cieszy mnie, ze nie ma upalu i ciewszy mnie, ze zapowiadaja chlodne lato. Naprawde. Nie ma nic gorszego niz upal w ciazy (wiem, bo przezylam). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 25.06.04, 11:17 Oj chyba będzie gorące lato w tym roku,jak nigdy się z tego powodu nie cieszę!!! najlepsza dla mnie pogoda,kiedy pada deszczyk wtedy czuję się dobrze,coby nie pisać najlepiej!!!Pozdrawiam heksa Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8112 Re: Do grzalki ;-) 25.06.04, 13:45 Witam! Pisałaś,że też chodzisz do pana Waśniewskiego. Chciałam spytać czy też chodzisz prywatnie tak jak ja i czy jesteś zadowolona z wizyt? Ja bardzo sobie chwalę tego lekarza i również będę rodziła w Wojewódzkim tyle,że ok 10 tyg po tobie Teraz jestem dopiero w 12tc. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Do grzalki ;-) 26.06.04, 16:30 Hej Chodze do niego prywatnie i na razie nie mam zastrzeżeń- full service, usg zawsze przezpochwowe i przezbrzuszne, badanie dokładne, dużo czasu. On w ogole ma opinie bardzo solidnego faceta, a przy tym jest miły. Moją pierwszą ciążę prowadził inny ginekolog, też z Wojewódzkiego- niby ok, ale jakość tych wizyt jednak inna. A rodzić będę w Wojewódzkim ze względu na dzieci- po pierwsze nie mają świra na punkcie porodów naturalnych, a po drugie mają najlepiej wyposażony OION (w razie czego, odpukać). pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia do końca Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8112 szpitale w Olsztynie 25.06.04, 13:51 Nie wiem czy widziałyście ranging najlepszych szpitali w Polsce zamieszczony w kwietniowym Newsweeku. Odział ginekologiczny Wojewódzkiego Szpitala w Olsztynie zajął 9 miejsce w Polsce. Dla zainteresowanych podaję stronkę, na której można to sprawdzić www.tpj.pl/ranking Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 30.06.04, 12:58 Mam małe pytanko do Was,czy pracujecie,czy siedzicie na zwolnieniu w domu????? Pozdrawiam heksa Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 30.06.04, 13:24 heksa4 napisała: > Mam małe pytanko do Was,czy pracujecie,czy siedzicie na zwolnieniu w domu????? > Pozdrawiam heksa Witam, u mnie już 21t i 1d Chodzę do dr Dywańskiego (Poradnia Położniczo-Ginekologiczna Malarkiewicz i Sp. przy ul. Wojska Polskiego), ale zastanawiam się nad zmianą lekarza. Chciałabym rodzić w byłym kolejowym, ale w przypadku wcześniejszej akcji porodowej zapakuję się do samochodu i pojadę do Szpitala Wojewódzkiego (najlepszy sprzęt do ratowania noworodków). Termin mam na 9 listopada. Na zwolnieniu nie jestem, ale zaczynam rozważać taką możliwość szczególnie, że mam stresującą pracę. Pozdrawiam. Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re:Dobra położna-porażdżcie. 30.06.04, 14:32 Cześć! Po woli zaczynam się zastanawiać nad położną no i szpitalem w którym będę rodzić wcześniej pisałam,że chyba w Miejskim,ale sama już nie wiem w którym lepiej.Może jesteście"oblatane" w temacie to porażdzcie.Nie mam nikogo znajomego kto mógłby mi pomóc w tym.A co do zwolnienia to Atlantis75,jeśli masz niezbyt lekką pracę,to pewnie że idż na zwolnienie!Ja jestem od 14tc i jest ok. Teraz leci już 27tydz Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
justyna-8 Re:Dobra położna-porażdżcie. 01.07.04, 15:27 Hej dziewczynki. Jak Wasze samopoczucie? Trochę martwię się, że nie ma ciepłego lata, zawsze byłam zmarzluchem. Atlantis, jeżeli masz stresującą pracę to idź na zwolnienie. Chyba że będziesz miała konsekwencje później (np. zwolnienie lub nie przedłuzenie umowy). Co do szpitala, to raczej będę rodzić w Kolejowym, o Miejskim słuszałam dużo złego. Ostatnio koleżanka opowiadała, że wykryli u niej jakieś bakterie (nie pamiętam jakie) przy których powinno robić się cesarkę, a dziewczyna musiała rodzić naturalnie. Skończyło się to zapaleniem płuc u dziecka. Generalnie dziewczyny rodzą tam naturalnie, bez znieczulenia i przyspieszania. W Kolejowym planuję opłacić położną, już mam sprawdzoną (oczywiście nie przeze mnie ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re:Dobra położna-porażdżcie. 01.07.04, 15:40 justyna-8 napisała: Atlantis, jeżeli masz stresującą pracę to idź na zwolnienie. > Chyba że będziesz miała konsekwencje później (np. zwolnienie lub nie > przedłuzenie umowy). Oj, stresująca jest i trzeba długo siedzieć przed kompem... A co do zwolnienia to nie można być pewnym nawet, gdy się bez zwolnienia przeszło ciążę i wróciło szybciutko po macierzyńskim. Umowę mam na czas nieokreślony. >W Kolejowym planuję opłacić położną, już mam sprawdzoną Jakbyś mogła mi podać imię i nazwisko tej pani, najlepiej na maila I kilka słów, dlaczego taka dobra, to będę niezmiernie wdzięczna Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re:do Justyny8 01.07.04, 15:59 Cześć! Ja też bardzo proszę o namiary tej położnej i ile ta przyjemność kosztuje? Pozdrawiam heksa Odpowiedz Link Zgłoś
milinka Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 01.07.04, 19:20 Witam!!! Dopisuję się do Waszego grona również jestem olsztynianką. Widzę że sporo z Was decyduje się na Kolejowy...hmmm....podono warunki są tam bardzo przyjazne ale nie wiem czy jesteście swiadome że ten szpital jest najgorzej zaopatrzony jeśli chodzi o sprzęt??? Podobno jak się coś dzieje z dzieciaczkiem to go musza transportowac do innego szpitala(( Dlatego też ja decyduje się na Wojewódzki. Ne upieram się przy porodzie naturalnym a w Miejskim na siłę każa rodzić w ten sposób. Mam nadzieję że nie będę miec komplikacji ale moja ciąża jest zagrożona od początku- więc wolę dmuchac na zimne. Pozdrawiam cieplutko (chociaż zaraz lunie (....kiedy te lato???? ) Dana Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 08.07.04, 12:51 milinka napisała: > Witam!!! > Dopisuję się do Waszego grona również jestem olsztynianką. Widzę że sporo z > Was decyduje się na Kolejowy...hmmm....podono warunki są tam bardzo przyjazne > ale nie wiem czy jesteście swiadome że ten szpital jest najgorzej zaopatrzony > jeśli chodzi o sprzęt??? Podobno jak się coś dzieje z dzieciaczkiem to go transportowac do innego szpitala(( Dlatego też ja decyduje się na Wojewódzki. Hej Dana, decyduję się na kolejowy, ale jeżeli porod rozpocznie się wcześniej to od aru będę jechała do Wojewódzkiego, bo tam mają najlepszy sprzet do ratowania noworodków. Biorę taką opcję pod uwagę, dlatego pewnie wybiorę się obejrzeć trakt porodowy do wojewódzkiego. Zmieniłam lekarza. Przedwczoraj skończyłam 22 tc i zdecydowałam się na zmienę. Myślę, że na lepsze. Chodzę do dr Kochanowicza. Jestem zadowolona. Acha, od poniedziałku jestem na zwolnienu. Pozdrawiam serdecznisto Atlantis w 22t i 2d Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 07.07.04, 17:26 Coś ten wątek w tyle zostaje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 08.07.04, 09:30 witam. jestem w połowie 38tc i czekam. moją ciąże prowadzi lekarz z Sz.Woj., zamierzam tam oczywiście rodzić i niestety już dwa razy tam leżałam. (wyszłam w poniedziałek). polecam ten szpital jako najlepszy, generalnie zwożą tam pacjentki z całego województwa, które mają tzw. b. trudne ciąże. ostatnio urodziło się b.dużo wcześniaków. trakt porodowy (leżałam) jest b. przyjazny, fajne położne ( wynajęcie położnej do porodu prywatnie kosztuje ok. 400zł)., lekarze też ok, nikt tam krzywdy nie zrobi.kobiet nie męczą, jak w miejskim, ale mimo wszystko cesarka jest tylko ze wskazań. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 08.07.04, 11:44 dodam jeszcze, że znieczulenie na życzenie w Szpit.Woj. kosztuje 400zł. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 08.07.04, 12:52 ewelsia napisała: > dodam jeszcze, że znieczulenie na życzenie w Szpit.Woj. kosztuje 400zł. No nie! A w kolejowym za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
heksa4 Re: PRZYSZŁE MAMY Z OLSZTYNA:)są tu takie?????? 15.07.04, 20:18 Witam! Jak tam u Was z samopoczuciem,pogoda hmm lepiej przemilczeć.Czy macie już wszystkie rzeczy dla maluszków,czy może brakuje Wam jeszcze czegoś,bo mi dużo nie mam jeszcze wózka,łóżeczka i wiele innych niezbędnych rzeczy.Wprawdzie mam jeszcze trochę czasu to kupić zdąrzę. Pozdr heksa i niespodzianka 29tc P.s a tak swoją drogą ten watek zamiast się rozwijać to się cofa. Odpowiedz Link Zgłoś