18.01.12, 13:49
Czy ktoras z was brała na wszelki wypadek (starajac sie o dziecko) i w jakich dawkach.
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: duphaston 18.01.12, 14:31
      a chcesz brac na wlasna reke z polecenia forumowiczek?Co Ci to da czy bral ktos i w jakiej dawce?
    • kotkowa Re: duphaston 18.01.12, 14:58
      Ja biore Luteine (odpowiednik), staram sie o 2 dziecko. Przed pierwsza ciaza tez bralam Luteine, zaszlam w I cyklu z nia. Teraz biore od 3 dnia fazy wyzszych temperatur (trzeba miec pewnosc, ze jest po owulacji) az do zrobienia testu w terminie spodziewanej @, 3 tabletki dopochwowo na dobe.
    • kropencjaa Re: duphaston 18.01.12, 15:05
      ja brałam od 6 tc do 14 tyg prawie, 3 tabletki dziennie oczywiście z polecenia lekarza, zapisał mi ponieważ kiedyś poroniłam i na poczatku obecnej ciąży starsznie bolal mnie kręgosłup stąd zapobiegawczo i pomocniczo
      • kaja102 Re: duphaston 18.01.12, 15:36
        dostalam od gina bo tez planuje ciaze ale niedopytalam do kiedy brac czy do 25 d.c czy do dnia spodziewanej miesiaczki , i czy jak nie dostane okresu to dalej mam brac czy w dniu spodziewanej miesiaczki przerwac , teraz mam 24 dc a gina nie ma mojego i mam dylemat do kiedy mam brac.
        • mamaplodka Re: duphaston 26.01.12, 08:40
          Ja brałam Duphaston od 6 do 14 tygodnia. Od czasu do czasu czułam bóle jak podczas miesiączki dlatego pani ginekolog kazała mi go brać.
        • jacinda Re: duphaston 26.01.12, 13:53
          Mi lekarka kazala brac od dnia kiedy mam 3 wyzsze temperatury przez 10 dni. Potem zrobic test ciazowy. Przy dodatnim brac dalej (ale zglosic sie do niej na zwiekszenie dawki), przy negatywnym tescie odstawic i czekac na okres.
          • hortensja_1 Re: duphaston 26.01.12, 14:55
            u mnie tak jak u jacindy, barć przez 10 dni i robić test, jak negatywny to odstawić.... ale, że czasem na test może być i tego 13 dnia wyższych za wczesnie to jak byla ładna tempka, to brałam jeszcze ze dwa dni i znow testowałam...
            • kamola82 Re: duphaston 26.01.12, 23:14
              ja przed ciążą brałam od 16 do 25 dc.
              kiedy nie dostałam miesiączki brałam dalej 2x1 tabl.
              teraz też biorę 2x1 a jestem w 14 tyg ciąży i napewno mam brać do 18tc a może dłużej, ale jestem po trzech poronieniach więc dmuchamy na zimne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka