Dodaj do ulubionych

Byłe staraczki, co u Was;)

• zabkaa24 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 06.03.14, 21:23
      Dziękuję! smile
      • takajakwy Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.03.14, 21:35
        Wielkie gratulacje Dziewczyny smile
        AZ szybko poszlo tym razem wink super smile
        JEGO-KURKA Wy nie planujecie 3-ciego? wink
        • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 13.03.14, 06:51
          Dzięki dziewczyny smile
          U mnie już prawie pierwszy trymestr z głowy. W przyszłym tygodniu USG prenatalne, nie mogę się doczekać, żeby moje maleństwo trochę lepiej obejrzeć smile
          • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 13.03.14, 08:46
            AZ - wow, ale szybko minęło! Trzymam kciuki za same dobre wieści. big_grin
            • 1aleks1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.03.14, 10:04
              AZ wielkie gratulacje jak te ciąże szybko idą szczególnie u innych jeszcze chwila a będziesz rodzic.
              Zdrówka życzę i żeby ciążowe dolegliwości cie ominęły kiss
              • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.05.14, 20:37
                Az woow, gratulacje smile Mało tu zaglądam z wiadomych powodów wink U mnie po staremu, czyli bez zmian. Na horyzoncie kolejne in vitro, ale dopiero po urlopie w sierpniu. Zaczynam się zastanawiać nad jego sensem. Jak kolejne 2 się nie udadzą, to juz odpuszczam.
                • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.05.14, 11:36
                  Chiyo, dotarło do mnie właśnie pocztą pantoflową, że ci się udało. Mam nadzieję, że to prawda. Strasznie się ucieszyłam i szybciutko tutaj ci składam moje najserdeczniejsze gratulacje i trzymam kciuki za ciążę!
                  • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.05.14, 12:32
                    AZ przepraszam, że dopiero teraz, ale sama jeszcze nie ogarniam. Tak kochane nastał cud smile Beta HCG 513 i 2 tłuściutki krechy (32 dc). Teraz modle sie o serduszko.
                    • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.05.14, 12:50
                      Ale wiadomość, Chiyo!!!! Taki mi się ten dzień leniwy wydawał, a to taka wiadomość!!!!! big_grin Kochana, oczywiście ściskam kciuki za rosnące maleństwo (lub maleństwa)! Niech beta rośnie razem z brzuchem!!!! big_grin Ale niespodzianka, no nie mogę! Idę normalnie totka puścić! big_grin

AZ - jak u Ciebie? Widzę po suwaczku, że tygodnie śmigają! Wiecie już kto do was zawita w październiku?

Kahakasurdo - dawaj, pisz co u Ciebie? smile

Ale dzień... nie mogę! big_grin
                    • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.05.14, 13:05
                      Chiyo, strasznie się cieszę, na prawdę, siedzę w pracy i gęba mi się śmieje big_grin
                      Daj znać, jak zobaczysz serducho, będę na to czekać.

Krzysiowa, jeszcze nie wiemy, w przyszłym tygodniu mam połówkowe i niecierpliwie czekam, żeby się dowiedzieć.
                      • kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 21.05.14, 13:36
                        Chiyo, o kurczaki, ale czaaad! Wreszcie się doczekałaś! Gratuluję i trzymam kciuki.

U mnie 30 tydzień leci, w brzuchu siedzi Ewa smile)) nie wiem jak przetrwam upalne dni, bo ledwo dziś doszłam do domu ze spaceru.
                        Pozdrawiam wszystkie smile
                        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 21.05.14, 13:45
                          Ale wieści... big_grin

AZ - koniecznie daj znać za tydzień! Jestem pewna, ze maluch rośnie zdrowo i miarowo!

Kahakasurdo - to ty już prawie finiszujesz!!! Gratuluję Ewuni! big_grin Jak starsza siostra? Wyczekuje z niecierpliwością? smile
                          • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 21.05.14, 20:09
                            Dzidzia dalej rożnie smile Beta 32dc - 513, 34dc - 948.
                            • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 21.05.14, 22:45
                              Ale miło się czyta o tych dobrych wiadomościach, oby takich więcej. Gratuluję wszystkim zaciążonym, zwłaszcza tym długo wyczekującym...ja chyba nadal jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa w kwestii starańwink ale poczekamy zobaczymy.
                              Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamusiesmile
                            • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 16.06.14, 10:17
                              Chiyo, jak u ciebie? Jak się czujesz?

U nas będzie druga panienka, z czego się cieszę smile
                              Z chłopaka też bym się tak samo cieszyła, raczej się cieszę po prostu że już wiem i wizualizuję sobie naszą rodzinę z dwiema dziewczynami smile
                              • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.06.14, 09:49
                                Jejjj Gratulacje AZ! Z doświadczenia powiem Ci, że jednopłciowe rodzeństwo ma ogromne plusy (przynajmniej dotychczas!) Macie mocną grupę estrogenową w domu. big_grin Gratuluję raz jeszcze i trzymam kciuki za resztę ciąży - oby była lekka i przyjemna! big_grin
                                • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.06.14, 10:29
                                  Dzięki Krzysiowa smile
                                  Na razie jest lżej niż było w pierwszej ciąży. Spodziewałam się, że będzie odwrotnie, bo jestem o 2 lata starsza i nie mam czasu na odpoczynek, bo mam młodą.
                                  Ale myślę, że to właśnie dlatego jest lżej. Nie mam czasu żeby tłuste dupsko ułożyć na kanapie i gnuśnieć, tylko zaraz po pracy włączam motorek i latam za młodą do wieczora, więc utrzymuję formę smile
                                  • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.06.14, 13:12
                                    No i ja tu wpadam by zobaczyć co i jak i szoksmile oczywiście super pozytywnysmile Dziewczyny tak fajnie,że jedne zaszły inne z Was już na końcu.Dzielcie się i mnóżcie.
                                    • ganeta27 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.06.14, 21:12
                                      Przez przypadek weszłam tutaj i przeczytałam wszystko jednym tchem. Znam niektóre z was z roku 2011 kiedy to pisałam na kilku forach najpierw po poronieniu później już w trakcie starań i testowan. Na listach byłam krótko bo udało nam się w 3cyklu. Nie mniej wszystkim gorąco gratuluję posiadanego potomstwa a starajacym się owocnych starań.
                                      DZIECIUSIE ciebie pamiętam z październikowego testowania 2011 jak postanowiliscie z mężem zaprzestać starań o 3 dziecko. Jakoś tak mocno ci kibicowalam bo razem wtedy staralysmy się o 3 dziecko i obie byłyśmy po poronieniu. Z tym, że ty miałaś jeszcze czas bo byłaś dużo młodsza a u mnie to już był najwyższy czas.Tym bardziej jestem miło zaskoczona ze masz taką ładną małą córkę. Moje 3 dziecko też dziewuszka właśnie jutro kończy 2 latka
                                      • dzieciusie3 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.07.14, 22:16
                                        hej hej jak miłokiss tak,tak było i mamy te nasze skarbysmile ada 2 latka kończy 31 sierpniasmile buziole dla was
                                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.06.14, 14:04
                                    heheh - doskonale Cię rozumiem z tym motorkiem big_grin
                                    To doprawdy niesamowite, jak pierwsza ciąża różni się od następnej - zakładając, że obie bez powikłań... Ja tak czekałam na tą drugą myśląc, że będę miała czas dla Krzysia i dla siebie i dla brzucha, żeby nawiązywać magiczną więź... a tu minęło nie wiem kiedy, pracowałam praktycznie do 3 tygodni przez porodem, wszystko przygotowywałam właściwie "przy okazji" i bez nabożnej celebracji i bach, już pojawił się ON! big_grin
                                    Ja to życzę Ci jakiegoś wypoczynku, najlepiej w błogim lenistwie i na 100-procentowym luuuzie. Przyda się z nawiązką! big_grin
                                    • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.06.14, 17:12
                                      hej dziewczynki smile U mnie też leci. Ja nadal pełna niepokoju, ale po tylu latach staran chyba mi to do porodu zostanie. We wtorek mam kolejna wizytke i zobacze co tam słychać u kropeczki.
                                      Na razie mega mdłości, progesteron 60, wiec wysoki. Moze po wizycie troszke sie na chwile uspokoje.
                                      • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 23.06.14, 11:38
                                        Chiyo, trzymam kciuki za twoje maleństwo! Pisz co i jak smile
    • finegold Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.06.14, 11:54
      Dziewczyny polecam goraco super spodnie ciazowe firmy MANGO , rozne kolory i rozmiary . Cena bardzo atrakcyjna , ale mozna jeszcze negocjowac

allegro.pl/mango-spodnie-ciazowe-nowe-38-i4366225909.html
    • leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.06.14, 12:31
      Mój najmłodszy skończył 8 miesięcy, siedzi, raczkuje, stoi przy meblach. Przylepiec z niego wielki. "Listowa" córka wczoraj miała zakończenie roku w żłobku, od września do przedszkola. Ze westchne: ale ten czas leci!
      Wszystkim kobitkom w ciąży gratuluje!
      • iwcia-77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.06.14, 14:37
        hej dziewczyny poszlam ostatnio 26.06 do gina tak rutynowo na kontrol bo od porodu 1,5 roku temu nie bylam jeszcze a mi tu gin wyskakuje, ze w ciazy jestem. to mozliwe aby w 3-4 tygodniu mogl to widziec podczas badania? zrobil usg i mowi ze mu tak wyglada, ale okres mialam ok 4.06 i co cieszyc sie czy nie?
        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 30.06.14, 08:59
          Wow, iwcia...ale historia.... Ja na Twoim miejscu, to bym na betę poleciała jak najszybciej. Ale by była histora, jak by się to prawdą okazało.... big_grin
          • Gość: iwcia-77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) IP: *.morag.vectranet.pl 30.06.14, 15:10
            a powiedzcie to może być prawda, po czym można poznać że to ciąża a nie zbliżająca się @? gin zrobił usg i coś mu się tam pokazało może pęcherzyk? byłam w takim szoku że zapomniałam się ubrać a jak wychodziłąm to zapomniałam zapytać co było na tyk usg, ale tak szybko na usg byłoby coś widać? a może to tylko jakis skrzep od zbliżającej się @? łudzę się i jak na razie nie robię testów.
            • Gość: iwcia-77 Re: Byłe staraczki, co u Was;) IP: *.morag.vectranet.pl 04.07.14, 14:55
              test zrobiony 03-negatywny, plamienie ustało, wizyta we wtorek-czekam na info tak czy nie smile
              • fiore2 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 10.07.14, 12:04
                Przypadkiem tu zajrzałam i co widzę - Chiyo w końcu się udało wink az-82 już druga ciąża, super dziewczyny, nie doczytałam nawet całości do końcasmile
                U mnie takie zmiany, że maż odszedł półtora roku temu więc temat zamknięty od tego czasu
                Pozdrowienia
                • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.07.14, 15:13
                  fiore mam nadzieje, ze wkrótce i u Ciebie w życiu nastapia pozytywne zmiany i bedziesz miała kogoś bliskiego, zeby znowu wrócić.
                  I mi po latach w końcu sie udało smile Odliczam każdy tydzień i chciałabym, zeby był juz grudzień.
                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 25.07.14, 12:27
                    No Chiyo... powoli kończysz I trymestr. Jak się czujesz? Mdłości przeszły? Powiedz, czy ze względu na wcześniejsze problemy z poczęciem Twoją ciążę traktuje się jak ciążę zwiększonego ryzyka? Z tego co pamiętam, to kiedyś pisałaś, ze jedno z Twoich dzieci urodziło się jako wcześniak, tak?
                    Pewnie już dobrze widać zaokrąglony brzuszek, co? Ściskam Cię mocno i życzę wszystkiego co najlepsze!!! big_grin Ciekawe, kto tam się u Ciebie ukrywa... smile

AZ - jak się czujesz? Ty chyba kończysz już II Trymestr powoli - WOW, ale zleciało!

Kahakasurdo - co u Ciebie? Napisz choć kilka słów! big_grin
                    • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.07.14, 22:24
                      Krzysiowa, ja już od prawie miesiąca III trymestr mam smile
                      Czuję się świetnie, wciąż zasuwam na pełnych obrotach, z tym że jestem na urlopie i jak mi się skończy to wezmę zwolnienie więc do pracy nie mam zamiaru wracać przez ponad rok.
                      Powoli zaczynam się szykować psychicznie na poród i nie mogę się doczekać żeby poznać moje maleństwo smile

Chiyo, jak u ciebie? Wiesz już kto będzie tym razem? smile

Kahakasurdo, ty jeszcze w dwupaku? Jeśli tak, to trzymam kciuki za ciebie i twoje maleństwo, żeby wszystko sprawnie poszło.
                      • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 27.07.14, 16:43
                        Dziewcznki płeć mam nadzieje poznać we wtorek wieczorem wink

Na razie czuje sie w miare dobrze. Mdłości przeszły. Od sierpnia ide na miesiac wolnego. Później zobacze, czy lekarz pozwoli mi wrócic do pracy. Moja 1 córka była wcześniakiem. Mam nadzieje, ze teraz bedzie mniej problemów. Jak tylko cos mnie kłuje w boku, to od razu kłade sie i odpoczywam.

Az-82 lekkiego porodu smile
                        • kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.07.14, 06:54
                          21 lipca, o godz 3:40 urodziła się Ewcia smile
                          Równo w 38 TC odeszły mi wody i od razu zaczęły się skurcze. Miałam CC, tak jak to było planowane, ale zanim mnie wzięli na salę to wymęczyłam się ze skurczami.
                          Ewunia to maleństwo, 2430 g, 52 cm. Jest bardzo podobna do starszej siostry. Ja czuję się bardzo dobrze, zdecydowanie lepiej niż po pierwszym CC.

AZ, Chiyo, trzymam kciuki za lekkie ciąże.
                          Krzysiowa, piszę Ci priv smile
                          • necia27 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 30.11.14, 20:35
                            Dziewczyny staraczki bardzo serdecznie wam wszystkim Gratuluje wystarania !
                            U nas póki co dwójeczka na stanie, ale marzę o trójce. smile
                            pozdrawiamy
                    • kahakasurdo Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.07.14, 06:58
                      Krzysiowa, nie mogę napisać pw bo nie aktywowałaś profilu.
                      • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.07.14, 09:13
                        Kahakasurdo - pisz do mnie na maila wyzynna20@interia.pl - to jest taki mój mail kontaktowy z gazety smile Czekam na maila smile
                        • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.07.14, 12:39
                          kahakasurdo gratuluję córeczki calineczki smile
                          • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.09.14, 10:33
                            Kahakasurdo, gratulacje!
                            Przepraszam, że dopiero teraz, z takim poślizgiem. Odkąd przestałam pracować, to nie zaglądam praktycznie. A byłam na urlopie, a potem poszłam na zwolnienie.

Chiyo, jak się masz? Pewnie na dniach będziesz robić połówkowe. smile
                            • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 03.09.14, 22:34
                              az połówkowe robie dopiero 22.09.
                              na razie w miare ok. wrócilam jeszcze na pół etatu do pracy na jakies 2 miesiace jak bedzie w porzadku.
      • musso4 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.09.14, 08:29
        dawno nie zagladałam, ale widzę że weteranki zaciażyły! gratulację!!!
        moja córka poszła już do szkoły, do zerówki, a synek w listopadzie kończy 2 lata i gada już jak najęty, kiedy to przeleciało...
        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.09.14, 11:49
          Oooo i ja tu dawno nie byłam. Teraz mam taki okres w pracy, że nie mam kiedy pójść do ubikacji.... big_grin Ale ja tak lubię, bo jak dużo się dzieje, to dużo można zrobić smile

chiyo - trzymam kciuki za połówkowe! Oby się maluch szeroko do Was uśmiechał! Z pracą, to się nie forsuj, choć i tak pewnie długo już nie popracujesz... Życzę samych pomyslnych wiadomości i oczywiście pisz od razu kogo sie spodziewacie big_grin Macie już typy na imiona?

az - Ty już widze na ostatnim wirażu... Jeszcze tydzień, dwa i możesz się rozpakowywać! ciesz się ostatnimi chwilami spokoju, choć zyczę Ci, żeby obyło się bez rewolucji! big_grin

musso - no TY, to się rzadko pokazujesz. Dalej ruda jesteś? big_grin Czy Twój Adaś idzie do przedszkola w tym roku? Ja póki co Jerzyka jeszcze nie posłałam, ale tak się poważnie zastanawiam, czy go od stycznia jednak nie zapisać... Tak sobie to wymyśliłam, że większość dzieci w grupie byłaby juz zaaklimatyzowana, więc nie inspirowałyby Jerzego do płakania. On jest bardzo samodzielnym i dzielnym chłopczykiem, całkowicie nadającym sie do przedszkola - tylko nie chcę mu "skracać dzieciństwa". Teraz siedzi z babciami na zmianę i z tatem...zupełnie nie wiem co robić tongue_out
          • dorka793 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.09.14, 19:25
            Kochane no szoksmileale miło Was poczytaćsmilegratuluję Wam wszystkim Kochane mojewinknie wiem czy mnie pamiętacie???ja mam 2 synków,byłam ostatnio w 2011r,szybko Nam sie udało bo w 3 cyklu....MInęły 2 lata od urodzin Michałka,a ja chce mieć 3 dzidziesmilesmilesmilemyślę,ze zaraz zaczniemy sie starać,choć mąż tak nie jest do końca przekonany..smilesmilepozdrawiam Kochane moje
            • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.09.14, 18:38
              dorka pamietam smile

krzysiowa ja juz od dawna wiem, ze bedzie synek. imie sie wymysla wink
              • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 22.09.14, 08:58
                Chiyo - najserdeczniejsze gratulacje! big_grin Pewnie przy 4 osobach wymyślających, nie łatwo zdecydować się na imię smile Szczególnie, że taki wyczekany ten maluch! big_grin

Dorka - ja tez Cie pamiętam! big_grin
                • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.09.14, 08:17
                  Chiyo, gratulacje!
                  U mnie lada dzień będzie mała po tej stronie. Trzymajcie kciuki za szybki i bezproblemowy poród smile
                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.09.14, 09:38
                    Trzymamy! Bo to już rzeczywiście lada chwilka... Może nawet właśnie teraz jedziesz big_grin
              • kalina_lin Re: Byłe staraczki, co u Was;) 16.10.14, 19:19
                chiyo28 kojarzę Cię z forum niepłodność, które od dawna podczytuję. Strasznie się ucieszyłam, jak przeczytałam, że Ci się udało. Dobrze kojarzę, że u Ciebie była niska rezerwa? Udało Wam się w końcu naturalnie? Przepraszam za tak dociekliwe pytania, ale ja już się desperacko chwytam każdej nadziei. Walczę o drugie dziecko, ale moje jajniki są na wykończeniu już.
                • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.10.14, 20:25
                  kalina dokładnie, niska rezerwa i nienajlepsze nasienie. do tego zrosty i endometrioza. Udało sie miedzy 3 a 4 in vitro całkiem naturalnie. jakis cud sie zadział smile mam nadzieje, ze i u Ciebie sie uda.
                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 21.10.14, 09:47
                    Hello, dziewczyny!

Co tam u Was słychać?
                    AZ - co tam u Ciebie? Rozpakowałaś się już?
                    Kahakasurdo - uwielbiam oglądać zdjęcia Twoich dziewczynek! Starsza, to prawdziwa piękność i widać, że malutka bardzo do niej podobna. Jak sobie radzisz?
                    Chiyo - chyba w najprzyjemniejszym okresie ciąży jesteś... Co u Ciebie? Wszystko ok? Jak samopoczucie

No i reszta dziewczyn, odezwijcie się czasem! big_grin
                    • zabkaa24 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 23.10.14, 23:32
                      Ja wracam do gry i zaczynamy starania, strasznie się boję sad
                      Już powinnam mieć Antosia po drugiej stronie sad
                      • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.10.14, 11:33
                        krzysiowa mama na razie w miare OK. Tyle, ze najprzyjemniejszy moment to nie jest big_grin Juz mi ciezko, dokucza mega zgaga i cały czas boje sie wcześniactwa (moje poprzednie bardzo spieszyły sie na swiat). Chciałabym zasnąć i obudzić sie w styczniu smile
                        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.10.14, 09:58
                          W takim razie trzymam kciuki, żeby siedział jak najdłużej! Oby do stycznia! smile A najlepiej niech się zasiedzi do samego terminu big_grin
                          • az-82 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.10.14, 20:18
                            Cześć dziewczyny, obwieszczam, że moja panna się urodziła smile
                            Już ponad 2 tygodnie temu, ale trochę mi zajęło ogarnięcie się. Dwójka dzieci to już jest lekki hard core smile
                            Patrycja przyszła na świat 14 października, miała 56cm i ważyła 4170g.
                            Na porodówce spędziłam półtorej godziny big_grin, tzn do czasu aż się urodziła, bo potem jeszcze trochę wink
                            Jest absolutnie wspaniała, póki co nie ma problemów z brzuszkiem, ufff, bo pierworodna dała nam się tym mocno we znaki.
                            • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.11.14, 12:14
                              WOW! Gratulacje AZ!!!! I imię przepiękne!!!! big_grin Słusznych rozmiarów jest Twoje "maleństwo", ale poród- błyskawica jak dla mnie!
                              Raz jeszcze gratuluję! Życzę Ci dużo siły i cierpliwości i mnóstwo uśmiechu! Ciesz się każdą chwilą! Mi się wydaje, że dopiero co pisałam, że się Jerzyk urodził, a on już chodzi do przedszkola!!! big_grin
                              • 1aleks1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 24.11.14, 22:45
                                Krzysiowa ja to pamietam jak ty sie starałaś i jak ja wzdychałam ze zajśc nie moge a moja juz prawie 2 lata ma.
                                az-82 dla ciebie gratulacje w końcu i ty sie doczekałaś smile teraz zobaczysz jak szybko czas płynie ani sie obejrzysz a ci dziecie z domu wyfrunie na swoje wink
                                • chiyo28 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.11.14, 19:44
                                  az gratulacje !!! duza ta Twoja córeczka.
                                  • edzia16051983 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 28.11.14, 20:30
                                    Musze i ja niewiem czy mnie pamientacie 6 lat temu pisalam ze nie moge zajsc w ciaze ale sie udalo mam 5letniego syna po inseminaci i tu niespodzianka oprucz jego mam jeszcze syna 4 latka i corke 11 miesiecy i zaszlam naturalnie w ciaze.I buch z nowu jestem w ciazy totalna wpatka wiec bedzie 4
                                  • krzysiowa_mama Re: Chiyo 14.01.15, 12:40
                                    Co tam u Ciebie? Trzymasz sie jeszcze w dwupaku? Pisz, jak sie czujesz i jak maluch? big_grin
                                    Dziewczyny, co tam u WAs? Nie znikajcie, dajcie jakis znak! big_grin
                                    • chiyo28 Re: Chiyo 20.01.15, 21:39
                                      krzysiowa mamo powitałam synka 15.01. waga 3500 gr i 54 cm. powoli organizujemy sie w domu.
                                      • krzysiowa_mama Re: Chiyo 21.01.15, 09:54
                                        Ooo kurcze! Ale wieści! Gratuluję synka! Taki wyczekany... to pewnie ekstaza w domu, że nie wiem! big_grin Chyba donoszony, co? No i rozmiary bardzo piękne! big_grin Najserdeczniejsze gratulacje! big_grin
                                        • chiyo28 Re: Chiyo 21.01.15, 13:36
                                          39 tc. w domu faktycznie radość smile
                                          • annika23 Re: Chiyo 25.01.15, 18:23
                                            chiyo gratuluję, pamiętam Cię ze staraczek przed 4 laty, kiedy ja starałam się o drugie dziecko.
                                            Krzysiowa- pozdrawiamsmile
                                            A ja rozpoczęłam drugi cykl starań o trzeciego muszkietera/tudzież muszkieterkęwink
                                            • krzysiowa_mama Re: Chiyo 26.01.15, 08:37
                                              Annika, hej! Widzę ... nie osiadasz na laurach! big_grin Życzę owocnych i przyjemnych starań!
                                              • chiyo28 Re: Chiyo 26.01.15, 12:02
                                                Annika, to trzymam kciuki za staranka. U nas młody jest 3 i raczej na tym koniec. To była moja druga cc i nie najlepiej ja zniosłam. Kolejnej juz nie chce wink
                                                • krzysiowa_mama Re: Chiyo 26.01.15, 14:53
                                                  Wow... Chiyo... po tylu latach walki powiedzieć: na tym koniec - bezcenne big_grin Zapewne tak samo jak wrażenie "kompletności" rodziny big_grin
                                                  • annika23 To się nastarałam;) 03.02.15, 15:26
                                                    Jeden strzał w 11dc i bach ciąża. A pomyśleć, że dawniej człowiek w lata się wbijał na tym forumwink
                                                    Pozdrawiam dziewczynysmile
                                                  • krzysiowa_mama Re: To się nastarałam;) 04.02.15, 08:19
                                                    Gratuluję Annika,

oby ciąża minęła szybko i nudno! big_grin
                                                  • annika23 Re: To się nastarałam;) 04.02.15, 08:36
                                                    Dzięki Krzysiowa, póki co to zero objawów, tylko dwa testy pozytywne. Cały czas się szczypię...żeby tak od jednego strzału w wieku 35 latwink
                                                  • krzysiowa_mama Re: To się nastarałam;) 05.02.15, 10:07
                                                    No to przybij piątkę za 35 urodziny <plask> big_grin
                                                    Oby do przodu i oby się kruszynka zdrowo rozwijała!
                                                  • annika23 Re: To się nastarałam;) 05.02.15, 11:35
                                                    Przybijamwink
                                                  • wiola8926 Re: To się nastarałam;) 05.03.15, 10:04
                                                    ;
                                                  • annika23 Re: To się nastarałam;) 06.03.15, 17:35
                                                    No niestety moje szczęście trwało bardzo krótko, bo w 6 tygodniu poroniłamsad To już 3 raz...
                                                  • krzysiowa_mama Re: To się nastarałam;) 09.03.15, 09:04
                                                    Annika - bardzo mi przykro... ściskam Cię mocno! Mam nadzieję, że dochodzisz do siebie....
                                                  • 1aleks1 Re: To się nastarałam;) 16.04.15, 21:28
                                                    annika23 bardzo się cieszę ze tym razem ci sie tak szybko uadalo i spokijnej ciąży smile
                                                  • chiyo28 Re: To się nastarałam;) 17.04.15, 09:23
                                                    1aleks 1 dziekuje kiss

Beta w okolicy 2 , to raczej po pregnylu...
                                                • 1aleks1 Re: Chiyo 16.04.15, 21:26
                                                  Wybacz ze z takim poślizgiem ale totalnie się z czasem nie wyrabiam wink gratuluję synka
    • 1asiasia Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.03.15, 21:24
      dziewczyny jestem tu pierwszy raz.dlugo staramy się o dziecko w 15 dniu cyklu miałam podany pregnyl wcześniej oczywiście clo. dziś jest 15 dzień po pregnylu robiłam betę i jest 2,2 gdzie do 2 jest poza ciąza co myslice?? jest szansa??
    • 1aleks1 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.10.15, 16:59
      Hej kochane co tam u was słychać. Moja mała jet tuz przedszkolakiem smile
      Uwielbia chodzic do przedszkola. Jest fajna dziewczynka radosną ale ma tez soje różki tongue_out
      Pozdrawiam i napiszcie co u was....
      • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 29.12.15, 22:21
        Ale mnie tu dawno nie bylo smile
        Nie ma za to cudowniejszego powitania niz informacja o szczesciu Az i Chiyo smile smile Dziewczyny, Wielkie, Wielkie gratulacje!!!
        Lezka w oku sie kreci jak pomysle o "starych czasach" i o tym, ze mimo, ze sie nie znamy to przez dzielenie emocji i czesto ciezkich chwil stalysmy sie sobie blizsze.
        Az, Chiyo, Krzysiowa, Leesha, Dzieciusie, Takajakwy, Wuika, Mgd20 i cala reszta, ktorej nie wymienilam - co u Was??????
        Ja mam cudowego 3 letniego synusia i od 8 cykli staramy sie o rodzenstwo. Zapowiada sie znowu walka smile
        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.12.15, 09:35
          No a ja się zbieram, żeby tu napisać i ciągle mi jakoś nie wychodzi. smile

Witaska, super wieści, trzymam kciuki, żeby poszło błyskawicznie! Takie starania też mają swoje przyjemne strony, choć przyznam, że w naszym oryginalnym towarzystwie, to były dopiero emocje! Niepowtarzalna grupa wsparcia! big_grin

No ja rozpocznę z grubej rury: my spodziewamy się trzeciego! Całkowicie nieplanowane, totalna wpadko-niespodzianka! Ostatnie trzy miesiące, to prawdziwa jazda bez trzymanki: hormonalnie, psychicznie i fizycznie!
          Właśnie zaczęłam 4 miesiąc. Termin mam na początek lipca, ale pewnie będzie czerwcowe, pospieszone jak moi chłopcy! big_grin Wszyscy oczywistość stawiają na, życzą, wróżą dziewczynkę. Ja podchodzę do sprawy realistycznie i mówię, że spodziewamy się dziecka i kimkolwiek ono jest, już nim jest, więc nie ma co nastawiać się na jedno, czy drugie. Mi naprawdę zależy tylko, żeby było zdrowe.
          Krzyś chce siostrę, Jerzy chce brata - kłócą się o to od czasu do czasu. Jerzy uważa, że ono jeszcze nie postanowiło (że niby decyduje się samo kim będzie smile ) więc uważa, że może je przekonać mówieniem, ze jest chłopcem big_grin Połówkowe pod koniec lutego, więc będziemy wtedy wiedzieć. Na razie nie chwalimy się za bardzo: wie rodzina, przyjaciele i u mnie w pracy, no i teraz Wy. Ja dopiero powoli zaczynam się cieszyć tą ciążą.

No to u nas na tyle, żeby zamknąć ten fantastyczny 2015 rok! Witaska, jeszcze raz powodzenia w staraniach. Te wyczekane i wystarane dają 100% satysfakcji!

Ponownie wzywam resztę dziewczyn: co u WAS? big_grin Buziaki i wszystkiego co najlepsze w nowym roku! big_grin
          • leesha Re: Byłe staraczki, co u Was;) 31.01.16, 04:21
            No Krzysiowa, nie mów nigdy niewink. Wielkie gratulacje! Będzie dziewczyna, mowię Ci i życzę tego, chociaż piszesz, ze nie ma znaczeniawink. Oj, ma to znaczenie, mowię Ci z własnego doświadczenia.
            Moja listowa panna niedługo skończy 4,5 roku, strasznie jest rezolutna i modnisia z niej wielka. Zwariowana na punkcie opasek do włosówwink.
            A moja niespodzianka już po-listowa, tez jest już prawie 2,5 letnia. Chłop na schwał, tylko mało gadatliwy, ale swietnie potrafi sie porozumiewać cała gamą "pomruków"wink

Witaska, życzę powodzenia w staraniach, a może już nieaktualnewink?
            Dziekuje za pamięć i dołączam sie do pytania co u innych kobitek słychać.
            • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 04.02.16, 17:25

Halo kochane!
              no proszę, proszę Krzysiowa - gratulacje z całego serca!! Zapodałaś z grubej rury! smile
              Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz?? Wiesz już może kto to?? Ja też obstawiam córę choć u znajomych ostatnio zauważam jednopłciowe potomstwo. Daj koniecznie znać smile

Leesha, chłopaki to chyba generalnie później mówią, ja po moim też zaobserwowałam. Ale jak się rozgadał to buzia się nie zamyka smile

A starania dalej niestety aktualne. Teraz małż podrepta na badanie nasienia, na pierwszy rzut oka u mnie ok. Być może wszystko w głowie siedzi tylko jak z tą głupią głową rozmawiać wink
              Ale się nie poddaje smile
              Nie mam natomiast nastroju na dołączenie do grona aktualnych staraczek, jakoś nie czuję tego klilmatu czekania, sama nie wiem dlaczego. Chyba stara sie już czuje ;p

Halo, halo, jest jeszcze tu ktoś?? smile
              Pozdrowienia dla wszystkich!
              • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.02.16, 09:11
                Witaska,

czy w głowie, czy w środku sama wiesz, że z tymi staraniami różnie bywa. Mój pierwszy syn i obecna ciąża to dwie 100% wpadki, a o Jerzego przyszło się starać długie 8 mcy! Po prostu nie wychodziło i już! Ale jak już wyszedł, to mówię Ci: ideał big_grin

My czekamy na połówkowe - umówieni jesteśmy na przyszłą sobotę. Od stycznia czuję się już fantastycznie! Poważnie! Poza fatalnym pierwszym trymestrem - oj przesadzam, ze fatalnym... no po prostu 3 miesiące odbyłam w fazie zombie big_grin - zaczynam myśleć, że każdą ciążę nalezy przechodzić po 35 roku życia! big_grin Moi chłopcy są naprawdę wspaniali i samodzielni, nie wymagają już ciągłej uwagi, bawią się razem, wiec mam czas, żeby odpocząć, przeczytać książkę... ba nawet zdrzemnąć się w trakcie dnia! big_grin Wszystko to było niedopomyślenia, kiedy byłam w ciąży z Jerzykiem. Troszkę żałuję, że teraz będzie większa róznica wieku między dzieciakami: 7 i 4 lata - to sporo, ale chłopcy już twierdza, ze jak bedzie brak, to będzie z nimi "wariował" (tak nazywają swoje zabawy) smile

Dawaj znać witaska, co tam u Ciebie. Ja chętnie z Tobą popiszę smile
                • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.02.16, 09:13
                  * jak będzie brat - miało być.
                  • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.02.16, 18:56
                    Wow Krzysiowa, ale wieści, a ja pamiętam jak Cię namawiałam na trzecie, a Ty się zarzekałaś. Ale numersmile Gratulacje oczywiście i zdrowego malucha. A ja cóż mimo, że pragnęłam bardzo trójki, niestety jestem przy dwójce, ale skoro tak zachwalasz ciążę po 35rż, to może kiedyś w przyszłości się na nią zdecyduję...Wszystkiego dobrego dla staraczeksmile byłych i obecnych.
                    • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.03.16, 09:15
                      Krzysiowa, jeszcze miesiąc temu pisałam do Ciebie, że może kiedyś się jeszcze zdecyduję na trzecie...tymczasem los zdecydował już teraz...Zobaczymy tylko czy coś z tego będziewink
                      • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 21.03.16, 13:06
                        Annika! Trzymam kciuki! Oszczędzaj się i wypoczywaj! smile Ja lada chwila koncze 6 miesiac - lipiec zbliża sie dużymi krokami...smile
                        • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 23.03.16, 08:25
                          Dzięki Krzysiowa, a co ty tam nosisz pod sercem?I jak Twoje samopoczucie?
                          • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 23.03.16, 09:41
                            No jak to kogo??? Trzeciego Muszkietera! big_grin
                            Spodziewamy się Juliusza na przełomie czerwca i lipca. Ja sie czuję świetnie teraz! Pierwszy trymestr był mocno kiepski, ale na to nałożyło się kilka czynników... Teraz jest super! Julek fika całymi dniami, chlopcy nie mogą się go doczekać smile Mam nadzieję, że popracuję do końca maja, a potem wezmę się za przygotowanie pokoju i słodkie oczekiwanie smile
                            A jak u Ciebie? Zaczęły sie już pierwsze dolegliwości?
                            • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 25.03.16, 06:03
                              smile W sumie kogo się można było spodziewaćwink U mnie koszmar, zgaga, nudności, senność itd. Żeby było weselej lekarz na usg zobaczył dwa pęcherzyki, beta 13,5 tys...także spodziewam się, że mąż zostanie trenerem własnej, rodzinnej drużyny piłkarskiej. U siostry dwóch chłopaków, bratowa w ciąży z chłopakiemwink Moja lekarka kazała być jednak zachowawcza, bo drugi pęcherzyk dużo mniejszy i może się wchłonąć. W czw mam usg zobaczymy ile tych serduch bijewink
                              • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 25.03.16, 09:24
                                Trzymam kciuki za Was!!!! Oby wszystko ułożyło sie jak najlepiej! smile Dużo wypoczywaj i śpij ile sie da! smile na kiedy masz termin?
                                • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 14.04.16, 08:52
                                  No hej, pęcherzyk został jeden,ale serducho bijesmile Po drugim tylko kropkauncertain Termin mam na połowę listopada, czyli myślę,że na koniec październik urodzęwink
                                  • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 14.04.16, 09:24
                                    Annika, najlepszości dla Ciebie! Niech serducho bije mocno i miarowo! Dawaj znac co i jak! Wydaje sie, że ciąża taka długa, a tu ja już w połowie 7 mca jestem smile właczyło mi się już to napięcie i oczekiwanie na poznanie naszego Julka, ale oczywiscie doceniam i cieszę sie chwilami z zaledwie dwójką Muszkieterów. smile
                                    • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 22.04.16, 14:28
                                      Ja odliczam dni do genetycznego, mam je 10 maja. Kurczę u Ciebie już 7 mc, to jeszcze chwilka i będziecie w piątkę. Ja męczę się z mdłościami jak nie wiem. W poprzednich ciążach nawet przez chwilę mnie nie zamdliło, a teraz od rana do nocy...
                                      • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 10.05.16, 21:08
                                        Uff...po genetycznym. Wszystko książkowo, kość nosowa ok, przezierność 1,8 - jednym słowem gra...i póki co nie ma siusiakawink A jak Ty się czujesz? Kącik i wyprawka naszykowane?
                                        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 11.05.16, 08:37
                                          Annika, super wieści! Oby tak do końca już: książkowo i nudno smile
                                          Ja powoli wychylam na ostatnią prostą... Zostało mi już tylko 1,5 miesiąca. Julek rośnie i fika, a moi chlopcy nie mogą sie wręcz doczekać kiedy wreszcie go zobaczą!
                                          Ja jeszcze pracuje, wiec wyprawkowo wszystko leży! Dzis jade odebrac zamówione łóżeczko i szczerze mówiąc, to pierwsza rzecz jaką kupiłam smile Na początku tamtego roku pozbyłam sie wszystkich niemowlęcych rzeczy, na szczęście udalo mi sie kilka z nich odzyskac: komode kąpielową i chustę - to w sumie najważniejsze. smile
                                          • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.05.16, 19:00
                                            Ja miałam jeszcze jedno usg na NFZ...i niby ma być dziewuszkawink Odważyłam się i kupiłam masakrycznie różową sukienkę w serduszkawink Najwyżej jak jej siusiak wyrośnie to założę z raz do zdjęciawink
                                            A za Ciebie trzymam kciuki, kurczę jak Ci zazdroszczę, że to tuż tuż, przede mną jeszcze 5 długaśnych miesięcy...
                                            • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.05.16, 20:37
                                              Gratulacje! Wow! Co za cudowny skład! Mi zostało jeszcze 6 tygodni smile mysle, ze od jutra zaczne zwolnienie. Naprawde przyda mi sie ten odpoczynek... smile Trzymam kciuki za zdrowie malutkiej! smile
                                              • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.06.16, 10:08
                                                Krzysiowa, ja to uwierzę, jak zobaczęwink Choć ciąża totalnie inna od chłopakówwink Póki co nasza mała jest bezimienna. Jak tam Ci na zwolnieniu, dobrze?
                                                • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.06.16, 10:39
                                                  Super, że wszystko w porządku!
                                                  Moja trzecia też zupełnie inna niż te poprzednie i musze przyznać, że póki co - najlepsza big_grin Zobaczymy jak będzie z porodem... Na zwolnieniu super, choć pierwszy tydzień to miałam szpital w domu, bo chłopcy złapali taką podłą wirusówkę, że chorowali 10 dni - najpierw jeden, potem drugi. Na szczęście mi się w miarę upiekło big_grin
                                                  Wczoraj posprzątaliśmy pokój Julka, z myciem okien, skręceniem łóżeczka i poukładniem ubranek włącznie - wreszcie zaczyna przypominać pokoik, a nie bawialnię big_grin Dziś przywiozłam od brata komodę kąpielową i wózek. Czekam na dostawę wyprawki do szpitala i zaczynam pakować torbę, bo to już 36 tc! Plan mam nadal ten sam - nie rozsypać się przed 26 czerwca - optymalnie 28 by mnie urządzał big_grin
                                                  • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 05.06.16, 19:36
                                                    No to już bliziutko, kurczę normalnie 3 tygodnie i będziesz tulić maluszka, ale fajniesmile Jak ja pomyślę,że na jesieni zapachnie u nas niemowlakiem, to łezka mi się w oku kręcismile Trzymam kciuki aby było szybko i bezboleśniesmile Ja póki co myślę o urlopie, a jak wrócimy to też muszę jakieś plany meblowo-tapetowo-architektoniczne poczynićwink Pozdrawiam cieplutkosmile
    • umedwroc Re: Byłe staraczki, co u Was;) 11.05.16, 23:51
      Babeczki, mamy czy też oczekujące. Przyznam szczerze, że uderzam do źródła. Mam nadzieję, że nikogo nie zdenerwuję postem , ale chciałabym tylko zapytać czy byłby to problem jakbym poprosiła o 5 min na wypełnienie mojej ankiety na temat karmienia naturalnego. Potrzebuję do pracy magisterskiej, a jestem ciekawa co o tym sądziciesmile Pomoże któraś dobra dusza? Pozdrawiam

www.ebadania.pl/a1c7b97851157600
      • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 23.06.16, 22:34
        No i jak Krzysiowa nadal w dwupaku czy już maluch jest z Wami? Ja rosnę póki co i cieszę się cudownym II trymestremsmile
        • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 12.07.16, 17:07
          Hej,
          25.06 rowno 10 dni przed terminem urodził się Juliusz. Akcja szybka, po meczu Biało- Czerwonych. Miałam trzecią cesarke, ale do szpitala wybrałam sie ze skurczami co 3-5 min. Zdecydowanie cieżej dochodziłam do siebie niż po 2 porodzie. Julek jest prześliczny, bardzo podobny do starszych braci, choć charakterek jegomość ma... Najbardziej krzyczacy, poki co mocno sklejony ze mną. Chłopcy oszaleli na jego punkcie. Bardzo chcą pomagać i opiekować się Julkiem. Powoli wypracowujemy sobie rytm dnia i uczymy się siebie. smile
          Annika - ciesz się ciążą poki możesz. Ja to nawet za moją tęsknię! smile
          • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 13.07.16, 11:47
            Codziennie wchodziłam na forum, żeby to przeczytaćsmileSerdeczne gratulacje i dużo sił oraz cierpliwości. Przede mną też trzecie cc i pękam jak nie wiem...póki co obmyślam remontwink
            • mamakuby0 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 26.07.16, 11:46
              Nie mogę uwierzyć że Wy nadal tu jesteście i piszecie smile Gratuluje wszystkim Wam serdecznie ! Widzę że nie tylko ja myślę o powiększeniu rodziny ! Cieszę się że nie jestem sama smile Ściskam Was mocno ! <3<3<3
          • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 01.09.16, 16:24
            Krzysiowa - wielkie gratulacje!! Bombową masz teraz rodzikę smile choć nie ogarniam jak można z trójką podołać smile Ściskam mocno!
            • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 02.09.16, 09:19
              Witaska hello!!!! smile
              Co tam u Ciebie słychać? Jak starania?
              Okazuje się, że z trójką jest całkiem spoko, o ile zorganizuje się zajęcie fla starszej dwójki, lub wyprawi się ich na wakaacje do babci big_grin A tak szzczerze mówiąc, to dopiero teraz jest zajebiście, jak chłopcy wrócili do szkoły i przedszkola smile Julek ma juz dwa miesiące i jest bardzo kumaty! Grucha i guga już odcmiesiąca, ale teraz te "rozmowy" są naprawdę bogate w dzwięki i odgłosy. Jest moim małym narącznym stworzonkiem, które uwielbia na rękach jeść, spać i podróżować. Do łóżeczka daje sie położyć na 3 minuty, lepiej jest w leżaczku- pozwala obiad ugotować, jeßli ma dobry humor! No i oczywiście jesteśmy w nim zakochani do szalenstwa!
              • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 20.10.16, 12:33
                Hej, hej smile
                miałam wcześniej tu zajrzeć ale mi się zapomniało, hehe.
                Super, że ogarniasz - szacun! Teraz to jesteście jednym słowem w komplecie smile A Julek poczuł się jak jedynak, wie, że masz mnóstwo czasu dla niego i możesz nosić i nosić, w końcu masz cały dzień wolne ręce smile
                U mnie do bani, starania i starania a efektu brak, miesiące lecą i zaczynam czuć, że tak już ma być, rezygnacja mnie ogarnęła choć nie chce się z tym pogodzić, jeszcze nie teraz. Od nowego roku może zacznę jakieś konkretniejsze kroki. Tyle, że planu też brak.
                Chiałam się dołączyć do jakiegoś forum ale chyba nigdzie nie czuję klimatu uncertain Ani to ja z tych skaczących co objaw ani już z programem leczenia niepłodności.
                Do Twojej trójki napewno się nie rozpędzę smile Oby rodzeństwo się pojawiło.
                Wielka buzia! Będę zaglądać
                • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 09.12.16, 17:34
                  Hej Dziewczyny,
                  Co tam u Was słychać? Annika - już jesteś po terminie! Pisz co tam, jak tam? Jak trzeci poród? Jak się malutka nazywa? I oczywiście jak Ty się czujesz?
                  Witaska - grudniowe starania są zawsze najbardziej klimatyczne z tego co pamiętam! Trzymam kciuki, za najszczęśliwszy prezent gwiazdkowy!
                  Mój mały Juleczek za chwilkę skończy 6 mcy! Rany, jak ten czas zapitala. smile
                  • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 19.12.16, 22:15
                    No hej Krzysiowa, urodziłam 9 listopada przez cc. Dzień wcześniej odeszły mi wody, dostałam skurczy i rano zrobili cięcie. Samo cc raczej trudne, ale doszłam do siebie błyskawicznie. Liwia ważyła 3350 i miała 53cm - to nasza rekordzistkasmile Jest raczej spokojna i grzeczna, ale ma mega wrażliwy brzuch. Niestety ewidentnie szkodzi jej to,co uwielbiam - po serniku wysypka, w sobotę zjadłam drożdżowca (dość dużo) i dwa dni kolki. Jak jem delikatnie - zero problemu - je śpi i produkujewink Ogarnięcie trójki jest póki co masakrą - starszak jest w 4 klasie, więc wszystko kręci się wokół szkoły i lekcji, średniak czuje się odstawiony na boczny tor, więc staram się mu poświęcać każdą wolną chwilę itd. Zresztą komu ja to piszęwink A tak w ogóle to Zdrowych i Wesołych Świąt i wspaniałego roku 2017smile
                  • witaska Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.02.17, 11:17
                    Hejki Krzysiowa, kciuki pomogły i świąteczna magia, w Wigilię zobaczyłam dwie krechy i aktualnie kończę 10 tydzień smile
                    Poproszę więcej kciuków smile
                    • krzysiowa_mama Re: Byłe staraczki, co u Was;) 07.02.17, 12:32
                      Witaska! Ale news! smile ogromne gratulacje! big_grin to do kiedy odliczamy? Szykuje się wrześniowy maluch?
                      Oczywistość życzę nudnej i książkowej ciąży! Niech się małe zdrowo trzyma i
                      szyvciutko rośnie!
                      Ściskam mocno i pozdrawiam!

Annika! No nie mogę, że Twoja córa się Liwia nazywa. To wymarzone imię mojego brata i choć ma dwie córki, nigdy się na nie nie zdecydował! smile jak sobie radzisz z 5osobową rodziną?
                      • annika23 Re: Byłe staraczki, co u Was;) 17.03.17, 07:52
                        No hej, jakoś ogarniam tę naszą piątkęwink Liwia jest z tych spokojnych na szczęście, więc można przy niej wiele rzeczy zrobić - ugotować, ogarnąć dom itd.- byle tylko miała mnie w zasięgu wzrokuwink Teraz jest na serio spoko, martwię się jak to będzie, gdy wrócę do pracy (wrzesieńsad ), ale jakoś dam radę. Byle tylko dzieciaki nie chorowały, to będzie spoko. A jak u Ciebie, Julek już raczkuje? A chłopcy są zazdrośni, czy trzymają sztamę?

Witaska, gratuluję, miałam ci już na staraczkach napisać, ale umknęło. Który to już tydzień? No i jak samopoczucie?
    • magdalena.palarz Re: Byłe staraczki, co u Was;) 18.12.19, 10:24
      Hejka! Kto starał się za pomocą kliniki od niepłodności? Invicta, Novum ..? Mam kilka pytań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka