Dodaj do ulubionych

Majowe testowanie

• 4zabka12-82 Re: Majowe testowanie 21.05.12, 08:59
      Cześć dziewczyny ja już odpadam,wczoraj przyszedł niesamowity krwotok z rana przed 6rano,wyryczałam sięsadjak nigdy... i dziś idę do swojej ginekolog po pomoc.Co robię nie tak z pierwszym dzidziusiem zero problemów miało byc tak jak planowaliśmy i było,a tu drugi raz już mnie rozczarowała@.1okres po7 dniach opóznienia,a ten po12 dniach opóznienia!!!
      pozdrawiam...
      • beauty_agadir Re: Majowe testowanie 21.05.12, 12:01
        U mnie 39 dc i bez zmian - nie ma okresu, testy negatywne. Zrobiłam rano bhcg, które nie pozostawiło wątpliwości, że nic się nie dzieje (0,1). I tak się wkurzam, bo coś może być nie tak, że cykl tak się rozchwiał - może hormony albo co innego. W piątek, jak doczekam idę do lekarza. Póki co, z żalem myślę że mogę sobie wstawić ----
        ewczanek87.................................2.05
        bbbooommm ...............................4.05 smile smile smile
        skrytapiromanka...........................5.05
        1aleks1 .......................................6.05 ---
        shi.raz 7cs...................................6.05 ---
        nuluska 6cs..................................7.05 ---
        wielorak 4cs ................................7.05 ---
        amik83........................................8.05
        corny3000...................................9.05 smile smile smile
        sminomel...................................10.05 smile smile smile
        kiecha3 .....................................11.05 ---
        justynek20091cs.........................12.05 ---
        hanna79 10cs.............................12.05 smile smile smile
        natikow....................................12.05 smile smile smile
        anna88-24 2cs...........................13.05 ----
        kotkowa 8cs...............................14.05 ---
        hortensja_1 (8cs) ........................15.05 smile smile smile
        beauty_agadir 2cs......................16.05 ---
        iwo.nka ....................................16.05 ---
        mia_mendoza............................16.05
        kolejna-staraczka 10cs...............17.05 ---
        ryynanena (21 m-c s) ................18.05
        aga_tka3 3cs.............................18.05
        mamakartofelka 3cs...................24.05
        kozica111 1cs ...........................25.05
        selena255 2cs............................25.05
        maesstra 1cs.............................26.05
        meihna 18cs..............................27.05
        wielorak 5cs..............................31.05
        nuluska 7cs...............................31.05
        paulid ......................................31.05
        asia_1_2 ..................................31.05
        majka2509................................31.05
        • maesstra Re: Majowe testowanie 21.05.12, 15:37
          ależ dziwne uczucie minie ogarnia, czuje się fizycznie jak w ciąży właściwie jak w 3 miesiącu ciąży a do @ jeszcze pięć dni, naprawdę głupie uczucie. Najgorsze jest chyba to że technicznie rzecz biorąc chyba w nieodpowiednie dni celowaliśmy i raczej nic z tego nie będzie. Tylko powiedzcie mi skąd by mi się wzieły takie bolące piersi, raczej normalnie tak nie mam, i w ogóle jestem ciągle senna, głodna rozkojarzona czy to może być siła autosugestii?
          • shi.raz Re: Majowe testowanie 21.05.12, 17:20
            gg_niunia gratulacje!

maesstra to siła autosugestii, ja tam się nie znam, bo o pierwsze dziecko się staramy, ale na tym etapie to chyba za wcześnie, żeby stwierdzić objawy ciążowe, jak dla mnie równie dobrze możesz być w ciąży co możesz w niej nie być, tez sobie zawsze coś wynajdę co jest inaczejsmile
            • selena255 Re: Majowe testowanie 21.05.12, 18:32
              gg niunia gratulacje!!w końcu kolejny uśmieszek.
              Co do przedwczesnych objawów ciąży to też myślę, że moze to byc autosugestia. ja tak miałam właczajac w to mdloscisurprised człowiek bardzo chce to sie nakreca, ale poki nie ma @ to wszystko możliwesmile)
              • aga_tka3 problemy... 21.05.12, 19:35
                ehh...od czego zacząć...w czwartek robiłam test i pochwaliłam się 2 kreseczkami...wszystko fajnie...aż tu w sobotę popołudniu pojawiło się brązowe plamienie i pobolewanie brzucha...niedziela rano - spokój, ale popołudniu znowu lekkie plamienie tyle, że brzuch raczej nie bolał...dziś plamienie zaczęło się już do południa, rano zrobiłam test i wyszedł pozytywnie ale z BARDZO słabą, ledwo widoczną drugą kreską...popołudniu pojechałam do gin, bo stwierdziłam, że lepiej sprawdzić niż potem żałować... Gin wziął mnie na usg i szukał szukał ale niczego nie znalazł ani w macicy ani poza nią !! Dziwne...jakby ciąży wcale nie było...dla pewności dał mi skierowanie na betę i jutro rano idę zrobić a z wynikiem mam się zgłosić w piątek i się okaże czy w ciąży w ogóle byłam czy nie, czy może jestem tylko gdzie ten zarodek się schował??? no...także sama już nie wiem...staram się trzymać tą sprawę na dystans nie nastawiać się nie łudzić tylko czekać spokojnie i bez emocji co wyjdzie z badania krwi...ehh... sad
                • selena255 Re: problemy... 21.05.12, 21:40
                  przykro mi, pewnie kosztuje Cię to masę stresusadsadsad poczekajmy na wyniki i bądźmy dobrej myśli.
                  Jezeli się nie udało to dziwne byłyby te pozytywne testy bo z tego co wiem nawet bardzo słaba drugs kreska jest oznaką ciąży, trzymam kciuki
                  • shi.raz Re: problemy... 21.05.12, 22:36
                    aga_tka3 pewnie trudno przestać myśleć, ale chyba nie ma wyjścia, trzeba poczekać na wyniki. Trzymam kciuki za pomyślność badania.
                    • aga_tka3 Re: problemy... 22.05.12, 08:06
                      krew pobrana...
                      krwawienie przyszło rano...także teraz już na pewno nic z tego; gin mówił, że mogę dostać "spóźnioną" @ i dostałam...
                      dowiem się teraz tylko czy ciąża była...wydaje mi się, że tak bo w końcu testy z CZEGOŚ musiały wyjść pozytywnie?! ...pewnie była BARDZO krótka i nic nie zdążyło się rozwinąć tylko hormony zaszalały i dały nadzieję... sad
                      byle do piątku i wszystko się wyjaśni...

...i zaczął się nowy cykl... 1dc/4cs

• gg_niunia Re: problemy... 22.05.12, 09:13
                        aga_tka3 tak strasznie mi przykro sad
                        Wiem jednak co czujesz - przrabiałam to.
                        Bądź silna i głowa do góry. będzie fasolka - życzę ci tego z całego serduszka.
                        • aga_tka3 Re: problemy... 22.05.12, 10:14
                          gg_niunia napisała:

> Bądź silna i głowa do góry. będzie fasolka - życzę ci tego z całego serduszka.

Dziękuję bardzo! kiss Nie załamuję się, jakoś tak od początku tej "ciąży" emocjonalnie czułam dystans, zobaczyłam 2 kreski i oczywiście cieszyłam się, ale emocje nie chciały się w to mieszać i może dobrze, bo jakoś tak teraz mi łatwiej z tym się pogodzić i już nastawiam się na nowe starania.

A tobie gg_niunia życzę żeby wszystko było ok, żeby te najbliższe miesiące kiedy brzuszek będzie rósł były spokojne i radosne smile
                          • ardea_1 Re: problemy... 22.05.12, 10:45
                            Agatka,przykro mi, tak się po prostu zdarza, natura wie co robi i jeszcze będziesz mamą zdrowego, fajnego dzieciaka. Trzeba trzymać mimo radości z pozytywnego testu dystans, potem jest łatwiej kiedy natura zdecyduje inaczej. Powodzenia!smile
                            • kotkowa Re: problemy... 22.05.12, 11:18
                              Agatka, strasznie mi przykro, rany, ile tu jest takich przypadkow, smutne, ale co zrobic, jak widac, taka natura. Po prostu w dzisiejszych czasach dowiadujemy sie o bardzo wczesnej ciazy, kiedys tego nie bylo i nikt nie mial swiadomosci, ze ciaza byla. Napisz jak beta, czy potwierdzila ta ciaze, czy to jednak pomylka.
                              GG-niunia, gratuluje Ci serdecznie, spokojnej ciazy!
                              • gg_niunia Re: problemy... 22.05.12, 11:40
                                Dzięki smile
                                Starsznie ucieszyłam się z pozytywnego testu jednak eufornia będzie dopiero po wyjściu od lekarza, który powie że wszystko jest w porządku.
                                Teraz mam sporo pracy i kilkudniowa delegację pod koniec tygodnia.
                                Wszystko wyjaśni się więc w przyszłym tygodniu (powinien być to początek 7 tygodnia).
                                Boje się sad
                                Moja mama czeka na wnuka od dłuższego czasu i zaczyna mnie podgadywać, że to już przecież najwyższy czas - bardzo chciałabym jej powiedzieć, ale ......... musze miec pewnośc że wszystko jest tak jak powinno.
      • majka2509 Re: Majowe testowanie 24.05.12, 10:30
        Proszę niech któraś zerknie na mój wykres, bo ja już nic nie wiem... enpr.pl/2281
        • nuluska Re: Majowe testowanie 24.05.12, 10:37
          majka2509 chyab ten wczorajszy śluz mógł świadczyć o owu bo tempka dziś ładnie wzrosła, jak się utrzyma na takim poziomie to będzie wszystko jasne

Ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności. Dr jak się dowiedział o spartaczonym zabiegu łyżeczkowania i jak zobaczył jakieś "masy" w macicy na usg to od razu wypisał skierowanie na hsteroskopię, najprawdopodobniej operacyjną. Jestem już umówiona na 12.06. Nie boję się samego zabiegu ale tego co tam w środku dr zastanie sad
          Miała któraś z was histeroskopię?
    • kozica111 Re: Majowe testowanie 23.05.12, 05:51
      U mnie spadek temperatury i zaczyna sie plamienie czyli wiadomo co dalej, zaraz zbieram sie na czerwcowe testowanie.
      • selena255 Re: Majowe testowanie 24.05.12, 12:28
        ja też myślę , że dopiero masz owulację, troche późno... jak długie masz cykle?
        mi w tym miesiącu się owulacja o kilka dobrych dni rpzesunęła więc też testowanie będzie później niż 25.05, ale zobaczę jaka jutro temp będzie i dopiero sie wpiszę
        • majka2509 Re: Majowe testowanie 24.05.12, 13:31
          od stycznia cykle to 28, 29, 32 i ostatni też był 38 owulacji nie zauważyłam jednak... śluzu ostatnio nie było. Badałam PRL na początku cyklu była 17,59, chce tylko wspomnieć, że od 1,5 roku lecze się na hashimoto, które uaktywniło się w trakcie ciąży - zakończonej poronieniem w 10dc.
          • 1aleks1 majka2509 24.05.12, 15:04
            majka2509 moze byc ze to juz skok musisz poczekać jeszcze kilka dni i zobaczyć jak sie temp ułożą Na początku miałaś troche zębów w wykresie ale później juz temp w miarę sie ustabilizowała temp z 19dc masz zaburzona to nawet jak bys stawiała granice wyższych to wykres będzie ładnie wyglądał bo nie będzie brana pod uwagę do szóstki przed wzrostowejsmile
            Zyczę powodzenia kiss
            • majka2509 Re: majka2509 24.05.12, 19:50
              Dzięki dziewczyny, śluzu nie ma, pojawił się dzisiaj po południu biały-mleczko, dość sporo. Ogólnie łapie mnie coś, gardełko mnie boli jak na angine...
              • selena255 Re: majka2509 25.05.12, 07:08
                tak jak mówiłam, zmieniam datę mojego testowania na poniedziałek 28.05, owulacja się przesunęła a temp ciągle rośnie, więc jestem dobrej myśliwink
    • magnolia_82 zrobiłam sobie prezent 26.05.12, 07:49
      Nie wpisywałam się, bo tylko bym forum zaśmiecała..
      a dzisiaj postanowiłam sobie zrobić zafundować z okazji Dnia Matki albo prezent, albo kiepskie samopoczucie..

Jak pisałam w wątku "Jajnik, dlaczego tak boli?" cykl był dziwny, dziwne objawy.. myślałam, że ktoś zasugeruje, ze może ciąża czy cos.. a tylko mi się oberwało "próbujesz sobie wmówić ciążę, poczytaj o NPR" wink)

Jednak zrobiłam z samego rana test i są 2 kreski wink)) robiłam 2 różne testy (z allegro), na jednym kreska ok, nie muszę jej wypatrywać, na drugim bardzo blada..

A już pomału wątpiłam.. okres 29 kwietnia, staranko 4 i 7 maja (cykle ostatnio mi się 25 dniowe zrobiły). 8-9 maja ból owulacyjny (ale inny, dlatego był tamten wątek). I zaraz po dwóch dniach mooocny ból piersi.. sutki wrażliwe na dotyk.. czego nigdy nie miałam.. brodawki kształt zmieniły, takie wypukłe się stały..
      Więc po cichu liczyłam, ze się udało.. chociaż te wszystkie reakcje organizmu baaardzo szybko były... jednak nie widziałam plamienia implantacyjnego..

tydzień temu pognałam więc na betę.. wynik odebrałam w poniedziałek i się zdołowałam bo był 1.1 W poniedzałek kobieta odradziła mi robienie kolejne.. mówi, zeby zrobić w srodę, czwartek... ale bałam się.. poza tym miałam nerwy i stres związany z pracą itp.

W czwartek wieczorem brzuch mnie bolał, jak na okres.. więc też myślałam, że juz nic z tego.. ale temepratura (którą starałam się mierzyc, czy dobrze czy nie nie wiem, bo troszkę z godzinami różne, często też wstaję w nocy itp.) jakoś w miarę na podobnym poziome.. od owulacji 36, 64-67, do 36, 74-77

Cieszę się, ale jednocześnie baaardzo się boję... w poniedziałek zrobię betę, we wtorek do przychodni (po duphaston), a później moze uda mi się załatwić prywatnego ginekologa.. bo tego swojego, co pół godziny po poronieniu stwierdził, ze wg niego nie ma się co przejmowac krwawieniem, bo się nie zwiększyło.. to trochę mam dosyc.

Co dalej zobaczymy.... chciałam bym by sprawdziło się powiedzenie "do 3 razy sztuka" wink)
      Na razie się cieszę i będę robić kolejne badania.. zacznę od bety..
      a brzuch znów zaczyna pobolewać.. (w nocy śniło mi się, że okres dostałam ;-/ )

Także dziś w Dzień Matki jestem szczęśliwa wink
      • kolejna-staraczka magnolia_82 26.05.12, 08:42
        Ja Cię pamiętam smile Gratuluję i trzymam kciuki, aby tym razem się udało smile Po cichu zazdroszczę tak pięknego pierwszego Dnia Matki smile
        • takajakwy co sie dzieje? 26.05.12, 08:50
          @ powinnam dostac 23/05, jednak troche sie spoznila i przyszla wczoraj rano jednak krwawienie nie bylo takie typowo @ poniewaz to byla zywa krew (bez sluzu) i przy tym straszny bol dolem brzucha takze nie @ tylko jakby skurcze. Na wieczor dodatkowo skrzepy mi sie pojawily w sluzie (jak przy pierwszym poronieniu tylko mniejsze). Ogolnie temp nie spadla duzo, a dzisiaj jeszcze urosla uncertain co sie ze mna dzieje? wczoraj przeplakalam caly dzien juz mam tego dosc 28cs i ciagle mi sie cos dzieje sad
          • takajakwy Re: co sie dzieje? 26.05.12, 08:51
            a tu link do temp: owulator.pl/2878/139294
            • selena255 Re: co sie dzieje? 26.05.12, 09:18
              temperatura cały czas wysoko, wiec jesli nie bedzie @ to test we wtorek

bbbooommm ...............................4.05
              1aleks1 .......................................6.05 -
              • selena255 Re: co sie dzieje? 26.05.12, 09:19
                nie wiem gdzie pogubilam wszystkie usmieszki, czy ktos moze to ewentualnie poprawic, proszE? zawsze kopiuje mi sie bez nich....
                • mamakartofelka Re: co sie dzieje? 26.05.12, 18:28
                  corny3000...................................9.05 smile smile smile
                  sminomel...................................10.05 smile smile smile
                  hanna79 10cs.............................12.05 smile smile smile
                  natikow....................................12.05 smile smile smile
                  hortensja_1 (8cs) ........................15.05 smile smile smile
                  mamakartofelka 3cs...................24.05 ---
                  selena255 2cs............................29.05
                • mamakartofelka Re: co sie dzieje? 26.05.12, 18:31
                  bbbooommm ...............................4.05smilesmilesmile
                  corny3000...................................9.05 smilesmilesmile
                  sminomel...................................10.05smilesmilesmile
                  hanna79 10cs.............................12.05 smilesmilesmile
                  natikow....................................12.05 smilesmilesmile
                  hortensja_1 (8cs) ........................15.05 smilesmilesmile
                  mamakartofelka 3cs...................24.05 ---
                  selena255 2cs............................29.05
                  • aga_tka3 lista - aktualizacja 28.05.2012. 28.05.12, 11:06
                    Witajcie,
                    byłam w piątek u lekarza i według wyników bety w ciąży nie byłam, a test ciążowy był po prostu fałszywie dodatni. Zdziwiło mnie to, bo myślałam, że testy raczej nie wychodzą pozytywnie jak niczego nie ma! No i w dodatku to kilkudniowe plamienie...dziwne, bo NIGDY tak się u mnie nie zdarzyło. Ale skoro lekarz mówił, że nic nie było to może najlepiej trzymać się tej wersji? Przynajmniej nie było kolejnej straty...

No, a teraz muszę się połapać w nowym cyklu, bo okres opóźniony przyszedł i teraz nie wiem jaką długość sobie wyznaczyć...temp mierzę więc chyba według tego jakoś tak będzie trzeba "celować" i według śluzu.
                    ...i jeszcze póki co trzyma mnie choroba...już 1,5 tygodnia gardło katar...już prawie prawie przechodziło a teraz znowu się z gardłem pogorszyło...także muszę się wyleczyć póki mogę brać wszystkie tabletki i mam nadzieję, że się w końcu doczekam swojego skarbu!

LISTA:

bbbooommm ...............................4.05 smilesmilesmile
          • kotkowa Re: co sie dzieje? 28.05.12, 08:52
            Nie wiem co sie moze dziac, ja akurat przy @ tez mam zywo czerwona krew, tak chyba moze byc, poza tym tez raz boli mnie bardzo brzuch lub krzyz, a czasem lekko, skrzepy tez sie pojawiaja. A temp. mierzysz? Ile dni trwala fl?
            • takajakwy Re: co sie dzieje? 28.05.12, 09:36
              Tutaj moj wykres: owulator.pl/2878 temp nadal mi nie spadla nizej lini podstawowej uncertain
              • 1aleks1 Re: co sie dzieje? 28.05.12, 14:25
                Kochana a zrobiłaś test bo czasem krwawienia sie w ciazy tez zdarzają.
                • aga_tka3 Re: co sie dzieje? 29.05.12, 12:40
                  1aleks1 napisała:

> Kochana a zrobiłaś test bo czasem krwawienia sie w ciazy tez zdarzają.

To do mnie pytanie?
                  testy robiłam dwa, pierwszy (17.05.) wyszedł pozytywnie a po 2 dniach zaczęło się plamienie. Kolejny zrobiłam 21.05. i była ledwo widoczna druga kreska tego samego dnia byłam u gina i na usg nic nie wyszło, 22.05. zrobiłam betę i według niej ciąży nie ma i nie było...no i 22.05. przyszło obfite krwawienie, do tego temp też spadła więc wątpię żebym jednak teraz w ciąży była...
      • kotkowa Re: zrobiłam sobie prezent 28.05.12, 08:49
        No to pieknie magnolia! Trzymam kciuki za dzisiejsza bete, daj znac co tam smile
    • magnolia_82 Re: Majowe testowanie 28.05.12, 14:27
      Mam kolejny wynik bety..
      zatem
      19.05 - beta 1.1 (21 dc)
      26.05 - beta 153.7 (28dc, jakoś 18-19 dni po O)

Dziś (30dc)zrobiłam kolejną.. jutro wynik..

Co sądzicie o wzroście 153 przez tydzień? ok?
      • hanna79 Re: Majowe testowanie 28.05.12, 15:00
        magnolia_82 myślę, że możesz być dobrej myśli smile Trudno porównywac te dwa wyniki, bo pierwszy z nich taki "mało ciążowy", pewnie dopiero ruszała produkcja hormonu (procentowy przyrost jest duży). Ja w 14 dfl miałam ok 170 mlU/ml, więc w zakresie jesteś prawidłowym. Jutrzejszy wynik wniesie dużo więcej... Trzymam kciuki, żeby ładny przerost był smile
        • selena255 Re: Majowe testowanie 28.05.12, 22:36
          @ przyszla ide na czerwiec...
          • majka2509 Re: Majowe testowanie 28.05.12, 22:46
            uncertain trzymaj się, na pewno się uda w czerwcu. U mnie raczej też nic z tego, przez to przeziębienie... ale poczekam jeszcze do czwartku a na czerwiec już jestem zapisana.
            • gg_niunia Re: Majowe testowanie 29.05.12, 08:55
              Hej
              Wczoraj byłam na pierwszej wizycie.
              Lekarz zgodził się z moimi wyliczeniami, ze to szósty tydzień. Niestety na USG dopatrzyliśmy sie tylko pęcherzyka ciążowego.
              Powinno być już przecież widać maluszka i bijące serduszko!
              Zaczynam się poważnie martwić. Nastene usg za dwa tygodnie - chyba zeświruję do tego czasu sad
              • nuluska Re: Majowe testowanie 29.05.12, 09:16
                magnolia_82 wg mnie przyrost ładny, nic się nie martw
                selena255 przykro mi, oby czerwiec przyniósł ci szczęście
                gg_niunia nie denerwuj się choć wiem że łatwo ci mówić, u mnie w każdej z trzech ciąż w 6tc był tylko pęcherzyk a jakiś tydzień później pojawiało się maleństwo z bijącym serduszkiem

Ja jutro spadam na czerwiec bo tempka dziś już poleciała.
              • kotkowa Re: Majowe testowanie 29.05.12, 09:59
                gg niunia, u mnie tez nie bylo widac zarodka w 6 tc, jesli beta ladnie rosnie, to wszystko powinno byc ok. Tez swirowalam, ale takich przypadkow jest mnostwo.
                Magnolia, mysle, ze przyrost jest dobry, nastepne badanie to potwierdzi.
                • niepewna85 Re: Majowe testowanie 29.05.12, 10:11
                  Witam
                  ostatnio się nie udzielałam na forum ale czytałam, no i ja prosze o dopisanie z uśmiechami właśnie zrobiłam test i są dwie kreski aż sama nie wierzę po 1,5 roku się udało. Termin @ miałam na 26.05 ale wytrzymałam do dziś bo bałam się rozczarować.

• wielorak ostatnia aktualizacja lista 29-05-2012 29.05.12, 14:56
                    gratuluje dziewczyny!!
                    magnolia mam nadzieję że sie nie obrazisz ale wrzucam cię na listę z buzkami

LISTA:

• magnolia_82 Re: Majowe testowanie 29.05.12, 15:20
      Aktualizacja bety

21dc.- 19.05.- 1.1
      28dc.- 26.05- 153.7
      30dc.- 28.05- 550.1

Chyba rzeczywiście jestem zakręcona na maxa.. staram się o tym nie myśleć, nie zastanawiać co i jak.. ale ciężko.. jednak tylko to mi chyba po głowie chodzi, bo po raz pierwszy zapomniałam o swoich imieninach wink

Dziś bety nie robiłam... zrobię w piątek rano (mam na 10 do pracy), więc po południu odbiorę już wynik.. kosztuje mnie ta beta (42zł) ale cóż wink mogę ją robić o której chcę i jest blisko pracy.. nie mam jak jechać do przychodni i tego tam robić.. Jest tańsza, ale tylko robią we wtorki i czwartki, no i mam problem z dojazdem bo u mnie są teraz meeeeegaaaaa remonty w centrum miasta .
      Jak będzie wszystko ok, to chciałabym 6 iść na zwykłe zwolnienie.. a później już wziąć ciążowe.. i tak praca u mnie jest do 29 czerwca, potem wolne, więc jakoś przez 3 tygodnie dadzą radę.. nie chcę ryzykować jak ostatnio...
      • ardea_1 Re: Majowe testowanie 29.05.12, 15:47
        Magnolia, gratulujęsmile

Po co chcesz jeszcze powtarzać betę? Masz dwa wyniki w odstępie 2 dni- wystarczą.
        • magnolia_82 Re: Majowe testowanie 29.05.12, 16:32
          no a nie powinnam wiedzieć, czy dalej ładnie idzie w górę?
          To wystarczy?

Trochę się boję... w pierwszej pozamacicznej ciąży betę robiłam jakoś ok 45 dnia od normalnej miesiączki (był okres, potem miałam duze krwawienie kilka dni po spodziewanym terminie nagtępnej miesiączki.. później ból po prawej stronie brzucha, lekkie plamienie.. pozytywny test ciążowy i bety: jakoś tak 45dc (mniej więcej) 173.21 po kolejnych dwóch dniach 314,68 i po następnych 4-5dniach 522, 34 w międzyczasie jedna lekarka (przed 1 betą) nic nie wykryła, w szpitalu 2 lekarzy (robiąc usg) stwierdzili, że żadnej ciaży nie ma i poroniłam (niby to duze krwawienie)... potem 3 beta i mój lekarz, który tylko TROCHĘ uważał, ze cos jest nie tak.. dopiero jak po kolejnych 8 dniach wpadłam do niego mówiąć, ze mnie bardzo zaczęły piersi bolec i zbadał znów.. i wtedy było widać ciążę pozamaciczną..

Przy drugiej ciąży byłam u niego 33dc, nie badał, tylko na podstawie pozytywnego testu ciążowego założył, ze ciąża jest.. przepisał duphaston pytałam czy robić betę, stwierdził, ze sensu nie ma..
          Później dostałam bólu brzucha.. plamień coraz mocniejszych.. nie uważał, ze cos jest nie tak.. Potem w srodę (teraz to wiem) poroniłam i się przestraszyłam, ze to krwawienie było większe i do niego pojechałam.. a on, ze nie widzi, zeby to plamienie było niepokojące... i tyle..
          Po dwóch tygodniach od poronienia dostałam bóli (jak się okazało była to torbiel).. ... jeden szpital zrobił betę i odesłał mnie do domu (tak.. pewnie pani poroniła albo cos..)
          Po kilku dniach pojechałam do drugiego szpitala... a oni zdziwieni.. bo ja im tutaj o poronieniu, a zrobili betę i była większa niż ta z drugiego szpitala.. więc mnie położyli na 3 dni i betę ciągle robili.. ale w końcu spadała..

Dlatego teraz wolę płacić ale coś wiedzieć.. planuję zrobić betę w piątek...
          Chcę zmienić lekarza na prywantego.. mam już upatrzoną panią doktor.. może na sobotę się uda do niej zapisać.. jak nie .. no to nie wiem uncertain/

Jak będę miała betę z piątku no to pokażę lekarce.. może powie czy robić dalej czy starczy itp..

Ile razy betę robiłyście?

crying XI 2011 crying
          crying I 2009 crying
          • emes.k wychodzę z ukrycia w moje imieninki :) 29.05.12, 17:18
            cześć dziewczynki nie odzywałam się , bo jakoś ciągle nie dowierzam , testowałam dawno bo 15 maja były 2 krechy, ale wolałam poczekać co dalej , dziś moja beta wynosi 24737,65 , mam nadzieję, że zobaczę bijące serducho na wizycie , na poprzedniej był tylko pęcherzyk - teraz liczę ze to 6 tc , wizytę mam 11 czerwca bo gin na urlopie- majowe testowanie się powoli kończy więc postanowiłam się podzielić- oby tylko wszystko szczęśliwie ))
            tak więc dopisuję się z testowaniem i z wynikiem testowania
            Powodzenia testującym

• wielorak Re: wychodzę z ukrycia w moje imieninki :) 29.05.12, 18:15
              emes.k GRatuLAcje!! kochana tak się cieszę big_grin big_grin ściskam ciebie i twojego bąbelka big_grin big_grin big_grin big_grin i pisz coś do nas czasem smile
            • magnolia_82 Re: wychodzę z ukrycia w moje imieninki :) 29.05.12, 18:16
              Wszystkiego najlepszego Ci życzy Twoja imienniczka ;]

I gratulacje... Jak mówisz, że testowałaś 2 tygodnie temu to pewnie Ci termin wypadnie jakoś w połowie stycznia..
              A betę to masz wyyyysoką... to moja to jakaś maluteńka jest przy Twojej..
              a masz jakiś wcześniejszy wynik bety? z okolic 30dnia cyklu?
              • emes.k Re: wychodzę z ukrycia w moje imieninki :) 29.05.12, 18:36
                no własnie nie znam się za bardzo na tej becie a to dobrze ze taka? wink kurczę nie wiem, w tych wartościach podanych przez laboratorium mam podane, ze w tygodniu od 1 do 10 ciąży beta ma zakres od 201,64 do 225,000 to się mieszczę, ale nie wiem co to oznacza, niestety nie mam innej bety, bo pierwsza jaką zrobiłam 8 maja była ujemna, co jest dość dziwne było po owu jakieś 10-11 dni , potem zrobiłam dwa sikańce mega grube tłuste krechy , 23 maja zrobiłam tylko czy beta pozytywna bez ilości niestety no i dziś taka jak napisałam, a teraz kiedy waszym zdaniem powinnam powtórzyć żeby sprawdzić, prawidłowy przyrost??

Wszystkiego dobrego magnolia smile)) oby nam do końca się szczęśliwie ułożyło smile))
                • emes.k wielorak 29.05.12, 18:39
                  dziękuję kochana, choć ja póki co z dystansem podchodzę do tego , czekam jak na zbawienie na usg , a jak u Ciebie testujesz jutro?? Jakie przeczucia? smile) powodzenia !!!
                  • kotkowa Re: wielorak 30.05.12, 09:13
                    emes.k, magnolia i niepewna, super dziewczyny, ze takie piekne wiadomosci przynosicie smile
                    Magnolia, jak mialas takie przeboje to rob sobie ta bete od czasu do czasu, nie musi byc caly czas co 2 dni, mozesz np w przyszlym tyg powtorzyc jeszcze raz w odstepie 2 - dniowym zeby sprawdzic czy caly czas dobrze rosnie, ja tak robilam (mialam podejrzenie pustego jaja). Na razie nie ma powodu do niepokoju, przyrosty bardzo ladne smile
                    • emes.k kotkowa 30.05.12, 09:44
                      smile kotkowa wystraszyłaś mnie tym pustym jajem , ja czekam do usg jeszcze tyle dni, w pierwszym usg nic nie było widać poza pęcherzykiem, bo było bardzo wcześnie, teraz każdego dnia się zastanawiam czy coś jest , ja myślałam ze ten przyrost bety mówi o tym ze dzidziuś jest, ta moja wczorajsza jakaś bardzo wysoka i nie wiem czy to dobrze czy źle ... z synkiem wcale bety nie robiłam poszłam na usg w 7 tyg biło serducho i to mi wystarczyło ...a teraz taki strach

a o ile powinna wzrosnąć ta beta , i kiedy powtórzyć skoro wczoraj robiłam ?
                      • kotkowa Re: kotkowa 01.06.12, 12:30
                        emes, bete sie powtarza w odstepach 48h, powinna przyrastac co najmniej o 66%, ale przy wysokich wartosciach, powyzej 6000 moze juz rosnac wolniej, nawet 66% co 4 dni. Masz bardzo ladna bete, ona jak widzisz przyrasta bardzo szybko, czesto o ok 100% co 2 dni, wiadomo, ze jest przyrost rozpoczyna sie po zagniezdzeniu zarodka, a ten czas jest rozny u roznych osob, moze byc 6 dni po owu, ale moze byc i 12, wiec trudno dokladnie policzyc tygodnie ciazy na podstawie samej bety, nie sugeruj sie tym. Wyzsza beta bywa tez w przypadku blizniakow (ale ponoc masz 1 pecherzyk) i w przypadku dziewczynek. Ale ja tez mialam wysoka, a urodzilam chlopca.
                        Wysoka beta to mniejsze ryzyko pustego jaja, choc przy pustym beta tez potrafi rosnac, czasem ksiazkowo, ale najczesciej wolniej przyrasta. Nie mysl o pustym jaju, na tym etapie, na ktorym robilas usg mialo prawo nie byc widac zarodka, u mnie na przelomie 6/7 tc jeszcze lekarz nie byl pewien, czy widac. Dopiero w 8/9 tc bilo serduszko, a maly byl juz calkiem duzy.
                        Na pewno wszystko jest ok, trzymam kciuki, niczym sie na zapas nie martw.
                        • emes.k Re: kotkowa 01.06.12, 12:40
                          dziękuję Ci kotkowo kiss za odpowiedź smile uspokoiło mnie to troszkę , mam wielką nadzieję, że jest wszystko ok i odliczam dzionki do usg - jeszcze 10 smile
          • ardea_1 Re: Majowe testowanie 30.05.12, 10:02
            Magnolia, jeśli masz za sobą takie przejścia, to nie dziwię Ci się, że chcesz wiedzieć. Ja zrobiłam tylko dwa razy betę zaraz po teście,ale rozumiem Twój strach.
            Dobrze, że szukasz dobrego lekarza.
            • wielorak Re: Majowe testowanie 30.05.12, 10:43
              emes.k ty nie szukam info na stronach bo będziesz nerwowa, każda ciąża jest indywidualna a jak masz dużą betę to po prostu dzidziuchna może być starsza niż myślisz, napewno sie prawidłowo rozwija. Proszę cię myśl pozytywnie, nie dopuszczaj złych myśli i stresów, odpoczywaj, ja za ciebie będę jeszcze trzymać kciuki przez 9 miesięcy smile zgoda? smile

ja powinnam dostać wczoraj @ zgodnie z regularnym 25dniowym cyklem ale licząc że owulacja się przesuneła jak widać na wykresie to przesunął mi się termin niespodziewanej @ na jutro. Narazie jest cisza, żadnych plamień i pobolewań. Zobaczymy ale jak nic mnie nie zaskoczy to może w Dzień Dziecka zatestuję tongue_out
              • emes.k Re: Majowe testowanie 30.05.12, 10:48
                już sama nie wiem co myśleć , na usg gin powiedziała, ze prawdopodobnie ciąża jest młodsza niż myślałyśmy dlatego nic nie widać , a teraz taka duża beta, no według moich wyliczeń to powinien być 5,5 - 6 tc , bo z om to 7tc ale 7 na 100% nie jest , bo owu była dopiero 29 .04 - dziś mega mdłości - masakra uncertain , oby tylko dotrwać do tego usg i uspokoić się troszkę smile
              • emes.k Re: Majowe testowanie 30.05.12, 10:51
                no wielorak to czekam na dobre wieści trzymam kciuczki mocno!!! smile za Ciebie za moją paulid kiss i za całą resztę z jutrzejszego testowania smile i za czerwcówki teżsmile
                • 1aleks1 emes.k ☺ 30.05.12, 13:37
                  emes.k ☺ ty cholernico tak sie ukryć nawet sie zastanawiałam co z tobą a tu takie wieści smile
                  Kochana życzę spokojnej ciąży i zdrowego dzidziusia. kiss
                  • emes.k Re: emes.k  30.05.12, 14:29
                    a bo ja wolę dmuchać na zimne tongue_outtongue_out dzięki kiss
      • majka2509 Re: Majowe testowanie 30.05.12, 10:52
        U mnie nie wiem co się dzieje... Wczoraj 29dc temp. wzrosła 37.12 i pojawiło się krwawienie już myślałam że to @ ale przecież owulacja jeżeli była to 24 dc, znikło jednak, a dzisiaj jest kremowo-jasnobrązowe plamienie... a temp 36,99
        • wielorak Re: Majowe testowanie 30.05.12, 11:13
          emes.k nie myśl za dużo, to ci wyjdzie na dobre smile zresztą sama piszesz, że owulacja była miesiac temu wiec beta może być taka wysoka bo przesiez z dnia na dzień sporo wzrasta smile

majka2509 zrób test i się nam pochwal smile to może być też krwawienie implantacyjne smile

dziewczyny ta lista majowa wygląda naprawdę pięknie, dawno tyle buziek nie było, jeszcze troszke usmieszków poprosimy smile
          • asia_1_2 Re: Majowe testowanie 30.05.12, 11:56
            Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale czytam cały czas wink
            Emes- moje gratulacje! Nie denerwuj się na zapas!
            Ja miałam testować jutro, tak się wpisywałam, ale chyba odpuszczę. Dziś 10 fl, więc to jeszcze za wcześnie. Poczekam spokojnie, będzie co ma być. Wykres mi trochę szaleje, więc nie wiem, co o tym myśleć. Najwyżej w czerwcu zatestuję wink
            • majka2509 Re: Majowe testowanie 30.05.12, 13:58
              Dziewczyny czy jest jakiś inny objaw lekkiego krwawienia tydzień po owulacji niż implantacja, nie zdziwiłabym się jeżeli są to ajkieś zmiany hormonalne jutro będę testować bo nawet to mój dzień z listy, ale wątpię, że to ciąża....
              • shi.raz Re: Majowe testowanie 30.05.12, 18:05
                emes.k, magnolia i niepewna gratulacje!!!smile
                • emes.k 31.05 31.05.12, 09:19

No dziewczynki dajcie jakiś znak bo powoli zamykamy listę smile bardzo sobie tu życzę 5 uśmiechów!!! smile
                  • ardea_1 Re: 31.05 31.05.12, 10:16
                    Lista byłaby oszałamiająca z taką końcówkąsmile
                    Emes, przyjmij gratulacjesmile
                • turmalinka Re: Majowe testowanie 31.05.12, 10:20
                  Gratuluje dziewczyny smile trzymam kciuki za koncowke listy smile
                  • asia_1_2 Re: Majowe testowanie 31.05.12, 12:32
                    U mnie raczej oszołomienia nie będzie wink Dziś 11 dfl, temperarura spada, więc nawet nie będę testować, tylko poczekam na @. Objawów też raczej brak, więc nie mam na co liczyć. Ale trzymam kciuki za resztę dziewczyn z końcówki maja smile
                    • emes.k Re: Majowe testowanie 31.05.12, 12:39
                      asia nie mów hop smile póki @ nie ma big_grin czekamy na was smile i dopiero zrobimy aktualizację listy smile
                      • majka2509 Re: Majowe testowanie 31.05.12, 12:46
                        U mnie też tempka spadla w dodatku o kilka ładnych kresek... Cały czas mam lekkie plamienie a okres dopiero za tydzień miał być...
                        • kozica111 Re: Majowe testowanie 31.05.12, 13:55
                          To może implantacja?
                          • wielorak Re: Majowe testowanie 31.05.12, 14:54
                            u mnie też tempka w dole i rano podbarwiony śluz ale tak piciu piciu malutko ledwie zauważyłam smile a narazie @ brak więc czekam cierpliwie na dalszy rozwój sytuacji smile
                            • nuluska Re: Majowe testowanie 31.05.12, 17:06
                              U mnie @ szaleje więc spadam na czerwiec.
                              Trzymam kciuki za resztę!
                              • emes.k 31.05 lista końcowa 31.05.12, 17:21
                                Aktualna lista majowa - ale jeszcze nie zamykamy smile

• wielorak Re: 31.05 lista końcowa 01.06.12, 07:51
                                  moja tempka też spada choć @ brak ale to już chyba wszystko jasne, nie znam się na tym az tak bardzo
                                  • majka2509 Re: 31.05 lista końcowa 01.06.12, 08:24
                                    Moja spadła na maksa więc już nawet się nie łudze... zresztą pojawiło się dalej plamienie z czerwonej krwi więc myśle że to @ się zbliża, chociaż nie wiem już wtedy kiedy owu wystąpiła. Umawiam się do lekarza. Poprosze o wpisanie minusa ---
                                    • magnolia_82 Re: 31.05 lista końcowa 01.06.12, 08:46
                                      A gdzie "przechodzą" z tego wątku osoby, którym się udało?
                                      • emes.k magnolia zapraszamy 01.06.12, 09:09
                                        forum.gazeta.pl/forum/f,202215,Styczniowki_2013.html
                                        o tutaj przechodzą smile)
                                        • magnolia_82 Re: magnolia zapraszamy 01.06.12, 15:44
                                          Dzięki... już właśnie rano znalazłam.. tylko nie wiem czy styczeń czy luty.. wg różnych kalkulatorków to mi wychodzi 30.1-2.2 , jednak najczęściej 31 stycznia..
                                          Tyle, ze nie wiem co lekarz powie.. jak się uczepi, że do zapłodnienia doszło 14-15 dnia cyklu (zamiast 11) to pewnie mi powie, ze 4 czy 5 lutego.. no zobaczymy..
                                          • emes.k Re: magnolia zapraszamy 01.06.12, 18:16
                                            nieważne jesteś nasza , nie lutowa bo z majowego testowania smile kiss
                                      • marynio5 Re: 31.05 lista końcowa 01.06.12, 10:57
                                        Zapraszam na forum.gazeta.pl/forum/f,205530,Lutowki_2013.html, wszak zdaje się wg OM termin będziesz miała na początek lutego smile
                                        • wielorak aktualizacja 2/06 02.06.12, 09:03
                                          @ przyszła wiec robię aktualizację i przede wszystkim żeganm się z wami na jakiś czas, może do przyszłego roku, może szybciej. Podjęliśmy z mężem decyzję o wstrzymaniu starań sad(( ze względu na pewne inwestycje i w zwiazku z tym moją pełną dyspozycję w tym okresie. Mam nadzieję, że ten czas nam szybko minie i że szybko do was wrócę. Mam tez nadzieję, że wtedy nie będzie już żadnej z was na liście, czego wam z całego serca życzę. Oczywiście będę tu od czasu do czasu zagladać i wam kibicować bo bardzo was polubiłam smile
                                          ściskam wszystkich i życzę podówjnego powodzenia tym którym się nie udało a szczęścliwym mamusiom dużo zdrówka i spokoju, buziaki, papa
                                          • wielorak Re: aktualizacja 2/06 z uśmieszkami 02.06.12, 09:08
                                            pardon, nie wstawiły się uśmieszki smile

• ryynanena Re: aktualizacja 2/06 z uśmieszkami 02.06.12, 10:15
                                              Doprawdy, nie rozumiem dlaczego mój minus, wpisany w polowie maja znowu gzies zaniknął.

Wielorak - szkoda, że nie wyszło. A teraz na czas przerwy w staraniach przechodzisz na antyki?
                                              Pytam, bo sama najprawdopodobniej po laparoskopii też będę musiala brać antki lub visanne przez pół roku w celu ujarzmienia szalejącej endometriozy...
                                              • wielorak Re: aktualizacja 2/06 z uśmieszkami 02.06.12, 10:38
                                                nie, napewno nie na antyki, prezerw. albo przerywany, tylko jakby się wpadło to u mnie nie będzie tragedii więc ryzyko musisz rozważyć, my możemy ponieść duże ryzyko. zresztą tak cieżko zajść w ciążę że nie wiem czy jakakolwiek antykoncepcja jest potrzebna wink
                                                • asia_1_2 Re: aktualizacja 2/06 z uśmieszkami 02.06.12, 17:35
                                                  Dziewczyny, u mnie też @ przyszła.. Także możecie mi wpisać minusa. Ja to się nawet na czerwiec nie załapię z testowaniem, bo mam długie cykle..
                                                  Wielorak- szkoda, ale może jeszcze zmienicie zdanie? A jeśli nawet nie, to zaglądaj tu dalej, bo my Ciebie też polubiłyśmy smile
                                                • ryynanena Re: aktualizacja 2/06 z uśmieszkami 02.06.12, 18:16
                                                  wielorak napisała:

> nie, napewno nie na antyki, prezerw. albo przerywany, tylko jakby się wpadło to
                                                  > u mnie nie będzie tragedii więc ryzyko musisz rozważyć, my możemy ponieść duże
                                                  > ryzyko.

Nie rozumiem Wieloraku. Mówisz o ryzyku od strony medycznej czy cos innego masz na mysli?
                                                  Jeśli mówisz o moim ryzyku, to sprawa się ma co do relacji na linii: endometrioza-zachodzenie w ciążę. Ciąża byłaby dobra w zatrzymaniu tej choroby, ale przy tej chorobie trudno w nią zajść. Albo ręcz to niemożliwe. Koło zamknięte. A zaleczanie objawów to antyki lub lek wywołujący menopauzę (więc z ciąży znowu nici).

>zresztą tak cieżko zajść w ciążę że nie wiem czy jakakolwiek antykonce
                                                  > pcja jest potrzebna wink
                                                  • wielorak Re: aktualizacja 2/06 z uśmieszkami 02.06.12, 20:18
                                                    mam na myśli ryzyko ciąży (w przypadku nie starania się) przy zastosowaniu środków antykoncepcyjnych, z których właśnie tabl. antyk. dają wieksze procentowo zabezpieczenie niż np. stosunek przerywany.
                                                    Po antykach trzeba znowu robić przerwy po ich odstawieniu a ja chyba jak wrócę do starań to nie będę cierpliwa tyle czekać smile
                                                  • emes.k podsumowanie majóweczek :) 06.06.12, 09:12
                                                    Dziewczynki te które nic nie wpisały stawiam minuski , zmieńcie jeśli jest inaczej niż myślimy smile

ewczanek87.................................2.05 ---
                                                    skrytapiromanka...........................5.05 ----
                                                  • wielorak Re: podsumowanie majóweczek :) 11.06.12, 12:52
                                                    big_grin big_grin 25%

sad sad 75%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka