Dodaj do ulubionych

ruchy dziecka

30.06.12, 12:30
Hej dziewczyny.W 19tyg poczulam pierwsze delikatne ruchy,od tamtego czasu codziennie cos czulam.Teraz mija 21tydz I od kilkynastu godzin cisza.Lapie juz schize,bo to moja 4a ciaza,wszystkie zakonczone niepowodzeniem
Obserwuj wątek
    • belit6 Re: ruchy dziecka 30.06.12, 12:36
      Dodam jeszcze ze jedna ciaza zakonczyla Sie mniej wiecej w 21tyg.W pewnym momencie przestalam czuc ruchy I bylo juz po wszystkim...koszmar jakis.Mam nadzieje ze poprostu dzidzia Sie przekrecila?
    • kami-66 Re: ruchy dziecka 30.06.12, 12:43
      Dzieci tak się czasami układają, że ich nie czuć lub po prostu śpią. Ja w 21 tyg czułam ruchy czasami raz dziennie albo wcale a pierwsze ruchy poczułam w 17 tyg.
      Wsłuchiwanie w brzuch w ogóle jest bardzo schizujące a im dalej tym gorzej uncertain
      Moje sposoby na obudzenie brzucha to: jedzenie czegoś słodkiego, zimna ręka przyłożona do brzucha jak to nie pomaga wchodzę do wanny i polewam brzuch.
      • kami-66 Re: ruchy dziecka 30.06.12, 12:45
        Zawsze jeszcze możesz jechać na IP lub zadzwoń do lekarza
    • ewka86pl Re: ruchy dziecka 30.06.12, 14:06
      na pewno z maleństwem wszystko dobrze, regularne ruchy czuć dopiero po 25 tygodniu a niekiedy nawet po 30 myślę że niemasz powodów do niepokoju malec pewnie śpi.. Poza tym na innym forum dziewczyny pisały że ok 20tygodnia nieraz nieczują ruchów całymi dniami a na usg widać że malec fika Będzie dobrze
      • matyldamoja Re: ruchy dziecka 30.06.12, 14:48
        jedź na IP - niech zrobią usg i cię uspokoją - masz podstawy się bać i olej co oni pomyślą , jedź. trzymam kciuki
    • belit6 Re: ruchy dziecka 01.07.12, 19:59
      Dziewczyny kopie!!!!!!ja Sie chyba wykoncze z tych nerw....dziekuje Za otuche....
      • kotkowa Re: ruchy dziecka 02.07.12, 09:19
        uff całe szczęście. w 21 tc faktycznie można raz czuć, a raz nie czuć, jak małe się inaczej ułoży. Ale po takich przejściach nie czaj się i jak masz obawy to jedź na IP, uspokoisz się przynajmniej. A wcześniej faktycznie dobrze jest wypić coś zimnego albo zjeść czekoladę, położyć się na plecach i poczekać, czy dziecko się ruszy.
    • empirical Re: ruchy dziecka 02.07.12, 15:32
      Podobno kazda ciezarna ma inna wrazliwosc na ruchy.
      Razem z kolezanka idziemy ciazowo leb w leb (ona jest tydzien do przodu), obie ciaze zdrowe - ona prawie nic nie czuje; a ja podejrzewam u mojego mlodego objawy ADHD, kopie mnie non-stop tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka