ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 11:20 Może trochę przesadziłam z tym że już wiem o braku ciąży. Przed chwilą z ciekawości zmierzyłam drugi raz temperaturę i wyniosło aż 37,7. Jestem w szoku że od przebudzenia do teraz wzrosło prawie o cały stopień. Żałuję że od początku cyklu nie mierzyłam temp. Miałabym czarno na białym owulację, a tak to tylko myślę czy ją w ogóle miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 15:39 Tez myslalam ze mozna dodac jeden stopien jesli mierzy sie godz pozniej ale to jest z przymrozeniem oka, bo niby do jakiej godz tak mozna robic?? jesli bysmy mierzyly o 6 rano i bylaby 36,6 to o 10 powinna byc 41,6 cos chyba nie tak!! Zaczynaja mnie bolec piersi z boku, ale rownie dobrze to oznaka na wredna @ :o( Przechodzilam obok apteki i ,juz, juz bym wlazla ,ale nie! powstrzymalam sie, zobaczymy jak dlugo hiihhihihi Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Gagat 19.08.04, 15:42 Poprzednim razem w którym cyklu zaszłaś w ciążę? Jakie miałaś na początku objawy? Czy to był tylko brak @ czy coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Gagat 19.08.04, 15:52 hhmmm cyklu?? ciezko stwierdzic, od listopada postanowilismy nie uwazac, ja wcale nie myslalam o ciazy (tak jak teraz) i w styczniu w noc sylwestrowa zaszlam, oczywiscie nie szukalam objawow (tak jak teraz) i w 28 dc (dzis tez 28dc) po kapieli zauwazylam bardzo widoczne zylki na piersiach, zaczelam sie przygladac tym moim piersia i zauwazylam ze sa inne niz zwykle i wiedzialam juz ze to ciaza w 30dc zrobilam test i nic, na drugi dzien i nic (wszystko porannym moczem) tego samego drugiego dnia sie wk... i zrobilam popoludniu i dwie piekne kreski, przez te dwa dni bolal mnie brzuch jak na @ poszlam do lekarza i .... to juz inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: Gagat 19.08.04, 15:55 Na sierpniowych mamusiach stała się tragedia. YEN rodziła i jej córeczka zmarła przy porodzie, udusiła się pępowiną. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Aniołki.... 19.08.04, 16:03 (*) (*) (*) Swiatelka dla corki YEN Niestety tak juz los chcial ze niektore z nas musza miec aniolki w niebie ja tez mam swojego i wierze ze bedzie sie mna i cala moja rodzina opiekowal Ale CHOLERNY jest ten swiat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Brak objawow a ciaza 19.08.04, 15:56 Znalazlam ciekawe wiadomosci moze to cos dla nas : brak objawow a ciaza Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 17:17 Jak ten czas wolno leci. Dziś dopiero 17 dc. Wydaje mi się że owulacja jest jednak dzis bo bolał mnie dół brzucha. Trzeba się będzie mocno postarać jak mój kochany wróci z pracy. A do wyjaśnienia jeszcze dwa tygodnie...Nawet nie wiem do kiedy mam utrzymywać te starania, na wszelki wypadek na razie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 ktorej sie uda?? 19.08.04, 17:23 Ciekawa jestem ktorej sie uda (mam nadzieje ze wszystkim!!!) i ktora napisze pierwsza ze zaciazyla hhmmmm aniu19821 moze pogadamy na GG widze ze jestes tak samo na forum jak ja , pracujesz czy w domku siedzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 17:27 Mój nr GG to 5770616 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 17:57 witam! postanowiłam sie do Was dołączyć poniewaz staramy sie z meżem o drugą dzidzię, zaczeliśmy dopiero w tym miesiącu wiec to Nasz pierwszy cykl mam nadzieję że Nam się szybko uda tak jak przy pierwszej ciąży( pierwszy cykl i ciąża). Trzymam kciuki za Was wszystkie! powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdapik Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 19.08.04, 23:02 Ja też staram się o drugiego maluszka. Pierwsza próba sierpniowa okazała się nieudana. Teraz jestem w 3dc a więc trochę jeszcze poczekam do tego gorącego okresu starań. Przy pierwszym dziecku udało się za pierwszym podejściem. Teraz niestety nie, ale może to i dobrze bo nabawiłam się zapalenia pęcherza i pewnie bym się obawiała będąc w ciąży. Test zrobiłam 26dc i oczywiście jedna kreska(. Poradźcie mi dziewczyny jeżeli któraś z Was stosowała test owulacyjny. Na czym on polega i jaką daje pewność. Pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 09:06 To razem z Inkaa1 jest nas tu co najmniej 4 mamusie starające się o drugą dzidzię. Fajnie. Jak nam się już wszystkim uda to możemy pełnić rolę expertek - doradczyń w opiece nad maluszkami Pozdrawiam cieplutko wszystkie dziewczyny z wątku, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 09:49 Jesli chodzi o testy owulacyjne to stosowalam ewy analityk niestety mi nie pomogly szalaly albo zeczywiscie wedlog najnowszych badan mialam dwie owulacje w cyklu hhmmm Dzis 29 dc moze test cos by wykazał, ale jesli ten cykl zapowiada sie 35 dniowy to jeszcze za wczesnie, w srode ide do dentysty i bede musiala juz wiedziec o ciazy bo gosciu tez czeka bo chce zrobic przeswietlenie wiec obietnicy nie dotrzymam czyli do 40dc ;o) W pon kupuje a we wtorek robie no chyba ze...... tfu,tfu,tfu zadna malpa nie przyjdzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 09:59 TO i ja się melduję w dzisiejszym dniu. Przed chwilą włączyłam komputer i od razu tu zaglądam. Dziś 18dc. Temp. 36,85 czyli jak na razie nie spada.Wygląda to u mnie tak: 16 dc - 37,0 (ale godz. 10.00) 17 dc - 36,8 (godz. 8.00) 18 dc - 36,85 (godz. 8.30) Żałuję że nie mierzyłam wcześniej. Wciągnęła mnie ta obserwacja swojego organizmu. W następnym cyklu (jeśli sie nie uda) mierzę tempkę. Gagat: zazdroszczę Ci że już 29dc. Już Cio niewiele czekania zostało. Nie rób testu do ostatniej chwili. Wytrzymaj jak najdłużej. Nawet jeśli zaszłabyś w ciążę test niekoniecznie tak od razu to wykaże. Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 10:19 Eeee, tak szczerze mówiąc to ja bym się nie odważyła zrobić RTG nawet jakby test wyszedł negatywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka dluuuugie cykle 20.08.04, 19:56 dziewczyny! dzisiejsza pogoda (przynajmniej w olsztynie) sprzyja depresji i obniza libido. mam dlugie i nieregularne cykle ok.33-40 dni. powiedzcie, czy jest jakas mozliwosc wyliczenia dni plodnych gdy owu jest praktycznie bezobjawowa, czy MUSIMY sie miziac caly miesiac co 2 dni? Bo od tych niepowodzen juz mi sie wszystkiego odechcialo. w dodatku koncza mi sie wakacje. buuu... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 10:20 a ja wlasnie zjadlam sniadanie, odpalilam kompa i czuje,ze jest mi niedobrze!!! Sciska mi sie zoladek zjadlam dwie kanapki z serem i sama nie wiem. W poprzedniej ciazy nie mialam zadnych objawow, wiec nie wiem czy to moga byc mdlosci.Na nic oczywiscie sie nie nastawiam i zyje sobie spokojnie dalej jeszcze przez tydzien conajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Co ja mam robic?? 20.08.04, 10:31 Zwariuje zaraz!!!!! Najchetniej zrobilabym test ale cos czuje ze jednak nic z tego w tym mies nie wyjdzie, w pop. ciazy juz w tym czasie mialam objawy , ogromne cycki , tkliwe i zylki a teraz nic :o( boje sie robic ten test aby nie bylo histori z tamtego mies (biochemiczna) Dlaczego nie robilabys przeswietlenie zeba?? Dentysta musi zamknac mi kanaly i chce zobaczyc czy sa dokladnie wyczyszczone, wiec mowil ze moze je zamknac bez przeswietlenia ale takie lekkie ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: nie róbcie testów za wcześnie.... 20.08.04, 10:47 ja bym poczekała z robiniem testu bo kiedy byłam w poprzedniej ciąży to pierwszy test wyszedł mi negatywny. Ja mam cykle 29 dniowe ,właśnie jestem w 13 dniu cyklu w kalendarzyku internetowym wyszło mi że dni płodne zaczęły się wczoraj no i mam nadzieje że uda się w tym miesiącu. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anija22 Re: nie róbcie testów za wcześnie.... 20.08.04, 10:51 Natalio gdzie masz ten kalendarzyk internetowy? Ja tez chciałabym tak sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: Co ja mam robic?? 20.08.04, 10:54 Pamietaj,ze kazda ciaza jest inna, ja w pierwszej nie mialam nic, mdlosci,powiekszonych piersi czy jakichkolwiek innych objawow. Glowa do gory, jak masz sie zadreczac to zrob ten test, a jak nie wyjdzie to go powtorzysz za pare dni Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Co ja mam robic?? 20.08.04, 11:46 Nie zrobiłabym bo przeciez test może oszukać i wyjsc np. tydzień po przeswietleniu...Jestem specjalistką w wymyślaniu takich czarnych scenariuszy Na szczeście nigdy się nie sprawdzają. Ja tam wierzę że Ci się udało! Naprawdę! i przesyłam mnóstwo pozytywnych fluidów A jak @ się nie pojawi (na pewno tak bedzie a test wyjdzie negatywnie to bym sie postrarala o przesunięcie tej wizyty choć o tydzień. Tak myśle. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do Natalii 20.08.04, 10:55 Witaj, ja też chciałabym wiedzieć gdzie jest ten kalendzryk? Na jakiej stronie? Nie umiem u siebie rozpoznać dni płodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Do Natalii 20.08.04, 11:02 www.bajbus.pl/index.phtml?ids=zanim&kat=kiedymozesz&tmt=kal www.epacjent.pl/artykul.php?idartykul=242&poddzial=Kalkulator a w ogole wystarczy w wyszukiwarce wpisac "kalkulator dni plodnych" Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 śluz 20.08.04, 11:07 dziewczyny jak to jest z tym sluzem wg obliczen powiinam miec teraz dni plodne sluzmam taki jak kot naplakal, mialam duzo zaraz po @ ale byl bialy i gesty, wczoraj i przedwczoraj jasny ale b. malo a dzis wcale jest to moj 16 dc Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: śluz 20.08.04, 11:33 A ja mam tak że jak wypatruję tego śluzu to w ogóle go nie widzę. Za to gdy w poprzednim cyklu nie starałam się o dzidzię to miałam piękny, przejrzysty i rozciągliwy. Wtedy przez 3 tyg. nie uprawiałam seksu bo sama wyjeżdżałam. Móże to od tego zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: śluz 20.08.04, 11:37 moze i tak bo pamietam ze kiedys mialam go pelno, ale mysle sobie ze moge jeszcze niec pozniej dni plodne, ok 20 dnia cos mi sie zdaje ze wlasnie wtedy mialam go nadmiar, ale czy przy regularnych cyklach mialabym tak pozno owu? sama juz nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: śluz 20.08.04, 11:43 Ja w zeszłym miesiącu wiedziałam że mam ok 16-18 dc. Mam cykle ostatnio 32dniowe. A więc w połowie. Teraz nie wiem jak mam. Temp. dziś rano miałam 36,85 Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: śluz 20.08.04, 11:45 chyba sie skusze i pojde do apteki po termometr bo musze sie przyznac ze czegos takiego nie posiadam hihi, jak nic teraz nie wyjdzie to we wrzesniu zaczne mierzyc tempke Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: kalendzrzyk dni płodnych 20.08.04, 12:02 ja sprawdzam na www.polki.pl tam na stronie głownej po prawej stronie jest. kiedy planowalismy naszego pierwszego synka to właśnie w takim kalendzrzyku wyliczyłam sobie dni płodne no i zaszłam w ciąże, też mam problem z rozpoznaniem u siebie dni płodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: kalendzrzyk dni płodnych 20.08.04, 12:11 a na interiikalendarz intymny jakies bzdury mi wylicza a "kiedy zajsc w ciaze" juz ok kobieta.interia.pl/rodzina/kalendarz_intymny Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 obserwacja sluzu 20.08.04, 12:11 poczytajcie NPR tam jest obserwacja sluzu ale jesli bylo przytulanko i zolnierzyki w srodku to sluz sie z nimi zmieszal i do niczego z taka obserwacja Z ciekawosci zmierzylam tempke 37,1 dzis 29dc z testem poczekam do poniedzialku Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: obserwacja sluzu 20.08.04, 12:14 e to pewnie dlatego, pzytulanko jest co 1-2 dni wiec zolnierzyki czekaja Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: mi też wychodzą bzdury... 20.08.04, 12:19 sprawdziłam sobie na tych innych kalendarzykach i na "bajbus" wyszło mi że dni płodne juz się skończyły i mam sprawdzic czy nie jestem w ciązy. a na innym wyszło mi że dni płodne od 18.08 do 29.08 ale dzisiaj mam dzień niepłodny a przecież dzisiaj jest 20.08 ach trzeba chyba zdac sie na swój organizm i poprostu próbować codziennie niestety mój mąż musiał dzisać wyjechac na cały dzień i wróci bardzo pózno więc chyba nici z dzisiejszego "starania" . fajnie że są tu też mamy starające się o drugą dzidzię zauwazyłam że mamy dzieci w podobnym wieku . nie boicie się trochę o to czy sobie poradzicie z dwójka maluszków? ja raczej jestem pewna ze dam sobie radę najbardziej boję sie reakcji mojego małego na rodzeństwo. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: mi też wychodzą bzdury... 20.08.04, 12:25 Jesli o druga dzidzie chodzi to troszke sie boje, najbardziej przeraza mnie ciaza a raczej jej koniec i karmienie piersia,ktore wiaze sie z budzeniem w nocy itp.Teraz mam spokoj bo Inka spi cala noc, a ja jak sie nie wyspie to jestem nieszczesliwa. A tak poza tym to bardzo chce miec drugiego dzidziusia!!! Moja siostra ma dzieci z roznica 1,5 roku i jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: mi też wychodzą bzdury... 20.08.04, 12:39 moja siostra ma róznicę róniutko 2 latka i też zawsze była zadowolona. Ja też najbardziej boję sie końcówki ciąży( no i ten poród) i nocnego wstawania, mój mały też przesypia noce chociaż dzisiaj dał nam nieżle popalić. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: mi też wychodzą bzdury... 20.08.04, 14:38 natalia433 napisała: > moja siostra ma róznicę róniutko 2 latka i też zawsze była zadowolona. Ja też > najbardziej boję sie końcówki ciąży( no i ten poród) i nocnego wstawania, mój > mały też przesypia noce chociaż dzisiaj dał nam nieżle popalić. > > pozdrawiam!!! u mnie jak się w końcu uda różnica bedzie bardzo duża. Moja córka bedzie miała juz ponad 7 lat jak się urodzi drugie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 kalendarzyk 20.08.04, 12:16 Cos mi sie samo wyslalo na kazdym inaczej mi wychodzi hhihihihi podaje jeszcze jeden mozna sobie tez wyliczyc porod dziecka kiedy bedzie kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089899.html a najlepiej od najkrudszego cyklu odjac 14 dni i od najdluzszego 14 i od tego do tego sa dni plodne (powinny) np. 35-14=21 30-14=16 czyli od 16-21 dnia cyklu powinna byc owulacja Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: kalendarzyk 20.08.04, 12:22 a ja w książce wyczytałam że liczy się to tak: od najkrótszego cyklu odejmuje się 18 a od najdłuższego 10 dni. ale jak widać teorii jest wiele . Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: a bierzecie już kwas foliowy??? 20.08.04, 12:35 wiem że zaleca się go brać przed planowaniem ciązy ale jakos zawsze zapominam go kupić biorę za to feminatal dla ciężarnych i karmiących bo jeszcze nie dawno zaliczałam sie do tych drugich a jak jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: a bierzecie już kwas foliowy??? 20.08.04, 12:38 a ja mialam kwas ale ten mocny 15 i wyskoczylo mi uczulenie musze isc kupic fiolik ale sama nie wiem czy to naprawde pomaga przeciez kiedys sie go nie bralo i tez bylo ok, moj maz jest przeciwny abym cokolwiek brala, jak wy myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: a bierzecie już kwas foliowy??? 20.08.04, 12:44 ponoc kwas foliowy nic nie szkodzi nawet jak sie przez dłuższy czas nie zachodzi w ciąze, najlepiej brać go razem z wit.C no i ponoc biorąc kwas dziecko jest mniej narażone na wady wrodzone układu nerwowego. Ja zacznę go brać jak tylko wybiore sie do apteki. Ale masz racje kiedys nie było przecież takich witamin itp. ale ja wolę "dmuchać na zimne". Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: kalendarzyk 20.08.04, 12:43 Na interii wyszła mi jakaś bzdura. że dni płodne mam dopiero od poniedziałku a to będzie już 21dc Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: kalendarzyk 20.08.04, 12:43 no mi tez tak wyszlo mimo ze cylke mam 28 dniowe tam mi policzylo chyba 38 dniowy bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: kalendarzyk 20.08.04, 12:57 ja 16 dc boje sie juz po a wczoraj nie bylo przytulanka maz mi zasnal Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: kalendarzyk 20.08.04, 13:04 Ja na wszelki wypadek przytulam się codziennie.Potem mam za to paranoje że nie powinnam wstawać bo mi wszystko wyleci. To juz jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: kalendarzyk 20.08.04, 13:07 my jak postanowilismy o dzidzi to przytulalismy sie kilka razy dziennie, a potem bylam wsciekla jak dostalam @, mysle zeby przede wszystkim czerpac przyjemnosc z sexu, ale i tak wczoraj bylam wciekla Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: kalendarzyk 20.08.04, 13:09 Podobnie będzie u nas dzień prawdy. Ja mam teraz cykle 32dniowe a Ty 28dniowe więc mniej więcej @ naszłaby nas tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: kalendarzyk 20.08.04, 13:12 Ja też. Będę chyba myślała że ze mną jest coś nie tak.Nie wiem jak niektóre dziewczyny tak od jednego razu zachodzą w ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: kalendarzyk 20.08.04, 13:14 tez sie tego balam ale 2 miesiace temu mialam samoporonienie, wiec plodna jestem i maz tez ale co bedzie dalej to niewiadomo, a fasola mialaby juz 3 miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 kwas foliowy 20.08.04, 13:14 Kwas foliowy Szczególna rolę w profilaktyce wad cewy nerwowej odgrywa podawanie kwasu foliowego. Kobiety w wieku rozrodczym poza dietą bogatą w kwas foliowy powinny pobierać 0,4 mg kwasu foliowego dziennie. Kobiety planujące ciążę powinny pobierać 0,4 - 1,0 mg kwasu foliowego dziennie cztery tygodnie przed planowanym zapłodnieniem. Kobiety w ciąży powinny przyjmować 0,4 mg - 1,0 mg kwasu foliowego dziennie do końca trzeciego miesiąca ciąży. Kobiety z rodzin obciążonych występowaniem wad cewy nerwowej powinny przyjmować 4,0 mg kwasu foliowego dziennie. Kobiety pobierające leki p - padaczkowe powinny otrzymywać 1,0 mg kwasu foliowego dziennie. Wykazano, że przyjmowanie 4 mg kwasu foliowego codziennie przez miesiąc przed spodziewanym zapłodnieniem i jeszcze przez trzy miesiące ciąży - o 75%zmniejsza ryzyko powstania wady cewy nerwowej u dziecka w rodzinach z obciążonym wywiadem. Niektóre leki (m.in. przeciwdrgawkowe) mają wpływ na przemiany kwasu foliowego w organizmie, więc przyjmowanie wszystkich leków w ciąży musi być uzgodnione z lekarzem. Kobitki nie szalejcie z tym sexikiem bo zolnierzyki nie zdaza nabrac sily!! najlepsze przytulanko co dwa dni poniewaz czesc plemniczkow jest stara a czesc nowa i wieksza szansa na dzidzie Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Czego sie boję 20.08.04, 13:33 Są dwie rzeczy których się panicznie boję jak będę w ciąży: 1. Utyję za dużo i potem tego nie zrzucę 2. Żylaków Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Czego sie boję 20.08.04, 13:36 e tam nie bedzie zle, zreszta mamusie maja tyle pracy przy dzieciach ze szybko to zrzucisz, Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm do gagat100 20.08.04, 13:43 Gagat 100 pomysl troche. Wyjaśnię ci to bardziej obrazowo. Jezeli o godz. 8.00 mierzysz tempke ktora wynosi 36.8 i następnego dnia obudzisz się o 10 to twoja tempka wzrośnie do 37.0 pod to oznacza, że o godz 8.00 wynosiła 36,8. U mnie tak jest i u większości kobiet. Możesz o tym poczytać na npr. Klaro a co u ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Smutno mi :-( 20.08.04, 13:59 Czyzby czas zaczac starania wrzesniowe :o( Dostalam sluz z krwia a raczej takie jakies plamienie, czyzby to znak zblizajacej sie wrednej, paskudnej i nieznosnej malpy??!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Smutno mi :-( 20.08.04, 14:00 oj gagatku biedna jestes, szkoda mi cie, a moze to jeszcze nie to co myslisz moze to plamienie informujace o zagniezdzeniu zarodka Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Smutno mi :-( 20.08.04, 14:09 Nie wiem juz sama, dzis 29dc cykle srednio 32 dniowe ale tydz temu bylismy w gorach (mieszkam nad morzem) i moze to zmiana klimatu, przytulanko zaczelismy przed wyjazdem od 14dc i bylo co dwa dni wiec nawet gdyby sie pokickalo z klimatem........ boze juz sama nie wiem co pisze, sorry, po prostu nie mam juz sil z tymi staraniami, co tu robic?? byl miesiac gdzie wszystko robilam testy, sluz tempka, w tym nic TO CO MOZE POMOC?? CHCE MYC MAMĄ !!!!!!!!!! ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Smutno mi :-( 20.08.04, 14:13 gaga ja mysle ze to blokada psychiczna, mimo iz byly wczasy wypoczynek to i tak myslalas o fasoli, wiem bo sama ciagle o niej mysle, mysze ze przyjdzie taka chwila ze sama nie bedziesz wiedziala kiedy i to bedzie juz, poprostu musisz jeszcze byc cierpliwa, nie zawsze to co chcemy pojawia sie odrazu, nieraz i po pol roku, po roku a nieraz po 2 latach, badz dobrej mysli, kup sobie 2 pwka wypij, poprzytulaj sie do meza bedzie ok zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Smutno mi :-( 20.08.04, 14:49 Gagatku, nie poddawaj się, może jeszcze się uda. Trzymam kciuki. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Smutno mi :-( 20.08.04, 14:11 no a powinas juz dostać @ a moze to rzeczywiscie plamienie zagnieżdzającego się zarodka to sie często zdarza. Dziewczyny nie ma sie co bac ze przytyjecie za dużo albo bedziecie miały zylaki, ja waże 6 kg mniej niż przed ciążą i nie mam ani jednego roztępa czy zylaka. Odpowiedz Link Zgłoś
balbine Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 14:15 Ja już jestem prawie pewna, że 5 cykl starań minął bezowocnie. Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 14:36 Witam wszystkie starjace sie w sierpniu! miska28 Monika Warszawa lat 29 1 cykl Ja tez dołączam do sierpniowych staran...OM 03.08.2004 i jestem juz raczej po OWU wiec teraz najgorsze przede mna...oczekiwanie. To moj pierwszy cykl staran...wiec nie jestem jak Wy weterankami...ale mam nadzieje ze wiekszosci sie uda.Tym co wiedza ze przechodza na starania wrzesniowe zycze wytrwalosci....i spokoju.Zycie najleprze scenariusze pisze zwlaszcza gdy sie tego najmniej spodziewamy. Głowa do gory i miejmy nadzieje ze predzej czy pozniej szczescie sie do nas usmiechnie.. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 18:44 Hej Monika, ja też nie zaliczam się do "weteranek starań" - Dla mnie sierpnień też jest pierwszym miesiącem starań (29 dc), a chwila prawdy przyjdzie w poniedziałek, jak zrobię test, o ile wcześniej nie...Też mam 29 lat, mieszkam w Opolu i staram się o pierwsze dziecko. Trzymam za Ciebie i za siebie i za wszystkie, które jeszcze czekają na rezultaty sierpniowych starań! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 21.08.04, 14:46 Kangosia a jakie masz cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 21.08.04, 15:20 Kiedyś miałam dość długie, ok.35 dniowe. Potem brałam pigułki i ostatnio mi się tak wyregulowało, że gdy robiłam przerwę od tabletek cykle były z reguły 30 dniowe. Ostatnią @ miałam 23.07, więc to już 30 dc, ale te 30 dni to tak umownie przyjęłam, możliwe, że cykl bedzie dłuższy, w poniedziałek będę może już coś więcej wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 PIERWSZA !!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 16:34 ale na forum "starania wrzesniowe" Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: PIERWSZA !!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 16:39 gagatku! nie zadreczaj się a napewno sie wkrótce uda. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i wszystkie "starające" się. pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: gagat czy to juz pewne? 20.08.04, 16:46 pewne!!! :o(((( smutno mi , brzuch boli jak diabli rozpoczelam wrzesniowe starania jakby co serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: gagat czy to juz pewne? 20.08.04, 17:06 gagat nie załamuj sie, ja raczej na 99% tez zasile starania wrześniowe. Gagat a robiłas sobie badania? ja na ten przykład tez myslałam że po prostu nie wychodzi uparłam się iśc do lekarza, na wszelki wypadek niech sprawdzi i co się okazuje? mam podwyzszony poziom prolaktyny a jak wiadomo z czyms takim to mogłabym sie starać i starać. Może spróbuj u innego gina?. pozdrófka Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 18:01 Bardzo mi przykrociekawe ile z nas do Ciebie dolaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 20.08.04, 20:46 to przykre że niekórzy tak pragną dziecka i nic, a niektórzy rodzą dzieci do potęgi i się zając nimi nie umieją ale cóż zrobić takie to życie nie sprawiedliwe. Mam nadzieje że gagatkowi uda się nastepnym razem i żeby nam sie udało, moje podejscie jest jednak takie nie wtym miesiącu to w następnym mam już swojego maluszka i choć bardzo bym chciała miec drugie to wiem ze sie nie załamię jak nie wyjdzie w tym miesiącu choc napewno zrobi mi sie przykro. Jeszcze raz trzymam kciuki za Nas wszystkie!!! kangosia jak zrobisz sobie test w poniedziałek to mam nadzieje że dasz nam znać. No i oczywiście życzę Ci dwóch kreseczek!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 21.08.04, 14:17 Cześć dziewczyny. Gagat odeszła i jakoś nikt już nie pisze na tym wątku od wczoraj. Więc ja coś napiszę. U mnie 19dc rano temp. 37,0. A więc wygląda to tak 16dc - 37,0 (godz.10.00) 17dc - 36,8 (godz. 8.00) 18dc - 36,85 19dc - 37,0 A więc jest malutki skok, może dopiero teraz owulacja? Starania idą pełną parą, a ja już tylko wyczekuję chwili prawdy. Czekam do 40dc.Buziaki, odezwijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 21.08.04, 14:27 Ania, a dlugie masz cykle? ja przy moich dlugasnych to chyba oszaleje. A teraz doszedl mi klopot z antybiotykiem, ale niestety nikt mi nie odpisue. jesli chodzi o starania cala para, to slyszalam, ze lepiej nie przesadzac, zeby nie wyeksploatowac faceta powodzenia tak czy siak Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 21.08.04, 14:31 witam! u mnie 14 dc. czuje ze ciagnie mnie od jajników w dół brzucha od wczoraj więc jestem niemal że pewna że to owulacja. U mnie też starania pełną parą i za parę dni pozostanie mi juz tylko czekać na wynniki a to chyba jest najgorsze bo do najcierpliwszych to ja raczej nie należę. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do Jagienki 21.08.04, 14:38 Za szybko enter U mnie z długością cykli wszystko się pokićkało. Kiedyś miałam 28dniowe a teraz dłuższe ale nie wiem czy dostanę w 31,32,33,34 czy może 35 dc. Rozregulowało mi się. Mogę przypuszczać że mam cykle 32dniowe. Jeszcze tyyyyle czekać, okropne to jest. Słyszałam o tym że plemniczki muszą się zregenerować, ale mój kochany widocznie ma niewyczerpane siły. Sam chce...Dopiero 19 dc....... Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Re: SIERPNIOWE starania a cierpliwość 21.08.04, 14:42 Moja cierpliwość jest już bardzo nadwyrężona, test robię w poniedziałek, postanowiłam, że wcześniej się nie złamię, ale męczy mnie to już...Chciałabym już wiedzieć, na jakie formum przyjdzie mi się przenieść po teście? A więc - cierpliwości, Wam i sobie życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania a cierpliwość 21.08.04, 14:53 Kangosia, jakie masz cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: SIERPNIOWE starania a cierpliwość 21.08.04, 15:32 Zagladam zagladam ,czekam na pierwsza ktora oglosi ze jest w ciazy a reszte (mam jednak nadzieje ze zadna) zapraszam na wrzesniowe starania Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: SIERPNIOWE starania a cierpliwość 21.08.04, 15:43 Jeden dzien mnie nie bylo, a tu ponad 50 postow przybylo!!!! Jestem, jestem, wszystko u mnie ok. Podobnie jak u Ani 19dc, wiec czas spokojnego/niecierpliwego oczekiwania. Choc my przytulanek jakos nie ograniczamy tylko do czasu intensywnego starania Przykro mi, ze Gagat od nas odpadla. Moze jednak to bylo tylko plamienie i jeszcze uda sie jej przeskoczyc na kwiecien? A jesli nie, to ma przeciez szanse wskoczyc na koncowke maja, wiec moze sie spotka z wiekszoscia obecnych na tym watku! Ciekawe, jaki bedzie bilans sierpniowych staran? Mam nadzieje, ze na duzym plusie. Ja juz powoli trace sily na to comiesieczne wyczekiwanie - bedzie, nie bedzie, bedzie, nie bedzie... A z drugiej strony, jak juz kilkakrotne pisalam, daje sobie czas do konca roku. Tak ustalilismy wspolnie z ginem. Kuracja hormonalna musi pewnie potrwac kilka miesiecy. Tak wiec nie robie sobie wielkich nadziei na ten miesiac. Pozdrawiam Was i zycze nam wszystkim cierpliwosci w drugiej polowie cyklu... Klara Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do Klary 21.08.04, 15:50 Cześć Klara, jak u CIebie z owulacją? Ja nic nie wiem. Zaczęłam mierzyć temp od 16dc i wzrosła mi z 36,8 na 37,0. Mogę mieć dopiero teraz owu? Do kiedy czekasz z testem, w razie braku @? Może będziemy czekać razem. Chociaż to zależy od cykli. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 witajcie dziewczyny! 21.08.04, 16:22 juz dzis mam pewnosc,ze to co mialam na wakacjach przy zmianie klimatu(pislam o tym wczesniej)czyli takie ledwie plamienie to byla @! Czuje dzis wyrazna owulacje, boli w podbrzuszu i ten sluz, ciagnacy jak bialko jaja. I to by sie zgadzalo dzis 15 dc, wiec staramy sie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: do inkaa1 21.08.04, 18:43 inkaa jesteśmy niemalże razem na tej samej drodze Ty 15dc. a ja 14dc. Tak bardzo by, chciała zajść w ciąże, dzisiaj ogladałam w slepie ciuszki dzieciece dla synka i skusiłam się żeby sobie poogladac te zupełnie maleńkie zastanawiałam sie czy niedługo będe takie kupować. A jak miałaś przy pierwszej ciązy odrazu czy długo musiałaś próbować? najgorsze jest to czekanie!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: do inkaa1 21.08.04, 18:55 ale jak tak sobie myslę to moze inkaa Ty juz jesteś w ciązy bo przecież miałaś tylko małe plamienie a nie @. Piszesz że zawsze miałaś cykle 30-kilku dniowe a tu tak szybko @ ( chyba że żle liczę) ja jak zaszłam w pierwszą ciąze też miałam ciągnace bóle brzucha. niewiem chyba że jesteś 100% pewna że wtedy dostałaś @. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: do inkaa1 21.08.04, 19:10 Pewna to ja juz nieczego nie jestem!!! Jak napisalam wyzej obserwuje u siebie objawy owulacji, ten ciagnacy sluz mnie chyba przekonuje. W pierwszej ciazy bylo inaczej bo najpierw leczylam sie z torbieli jajnika i tak naprawde to nawet nie spodziewalam sie,ze moge zajsc tak szybko, a byl to trzeci cykl po zakonczeniu leczenia. A tak poza tym to bardzo mi zalezy zeby zajsc teraz, dwa lata temu tez zaszlam w sierpniu i to okolo 15, wiec fajnie by bylo urodzic moze nawet 18 maja jak corcie. Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 do Ani 21.08.04, 19:42 Aniu, Bol owulacyjny mialam w 13dc, z tego co pamietam, ale byl to jedyny objaw owu. Co do sluzu, to juz pisalam, a tempki w ogole nie mierze z powodu bardzo nieregularnego trybu zycia. Poniewaz w ostatnim pol roku moje cykle wahaja sie od 28 do 32 dni (ostatnio sa to raczej 32-dniowe), to na pewno nie bede robic testu wczesniej niz w 34 dc. W 33 dniu to jeszcze moze sie pojawic @ (ostatnio pojawila sie po poludniu), czyli wtedy bedzie to 1 dc i cykl bylby 32-dniowy. Tak w ogole to test udalo mi sie zrobic tylko raz, chyba w kwietniu, kiedy to wlasnie mialam po raz pierwszy 32-dniowy cykl i juz myslalam, ze trafiony- zatopiony... Ale bylam rozczarowana! A tak to zawsze wczesniej pojawiala sie @. W lipcu kupilam test, ale tez nie zdazylam go zrobic - czeka na lepsze czasy Czy zdecydujesz sie czekac razem ze mna? Jesli tak to super - to jeszcze cale 15 dni! Pozdrawiam - trzymajcie sie weekendowo! Klara Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: sierpniowe starania..... 21.08.04, 20:34 Ja zawsze chciałam rodzić w kwietniu albo w maju niewiem dlaczego, synka rodziłam pod koniec lipca było wtedy bardzo upalne lato i nieżle się namęczyłam z tym wielkim brzuchem no ale najważniejsze żeby w ogóle sie udało nie ważne kiedy. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: sierpniowe starania..... 21.08.04, 21:35 Wlasnie upalow obawiam sie najbardziej, nie wyobrazam sobie rodzic w sierpniu. ciezko bylo mi ostatnio wytrzymac w normalnych warunkach a co dopiero z brzuchem!!! A skoro idziemy z dc prawie leb w leb to pozdrawiam szczegolnie! ps.slodkiego masz syneczka. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Co tam u Was dzisiaj???. 22.08.04, 09:52 A jak tam dzisiaj Wasze samopoczucie dziewczyny ? U mnie ok. trochę się nie wyspałam bo synek miał nie najlepszą noc, no i pogoda nieciekawa a co u Was? inkaa widziałam zdięcia Twojej córeczki i jest naprawdę urocza!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: Co tam u Was dzisiaj???. 22.08.04, 11:09 U mnie w Gdyni czuc jesien w powietrzu, niestety. Slonce swieci ale jest chlodno 16st. Poza tym ok. po wczorajszym przytulanku na wszelki wypadek polezalam z nogami do gory. Chcialo mi sie smiac z samej siebie ale przypomniala mi sie znajoma,ktora nie mogla zajsc dosc dlugo az w koncu za namowa lekarza zaczela stawac na glowie po stosunku i zaszla A nam to nie zostaje nic innego jak czekac jeszcze troszke. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 22.08.04, 12:11 Ale się uśmiałam z tego stania na głowie no ale może to jest sposób ja też mam zawsze wrażenie że jak zaczynam chodzić po przytulaniu to wszystko ze mnie wyleci albo że trudniej jest dotrzeć plemniczkom kiedy ja chodzę wiec po każdym przytulaniu leże jak kłoda . u mnie dziś 15dc a więc półmetek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do Klary! 22.08.04, 13:59 Cześć Klara, u mnie dziś 20dc, tak jak u CIebie. No jasne że test zrobimy razem i będziemy czekać do tego samego dnia. Będziemy się wspierać żeby któraś a nas nie zrobiła testu za wcześnie, żeby nas to nie kusiło. Dziś temp 36,8 a więc spadek o dwie kreski.Wygląda to tak: 16dc - 37,0 (godz. 10.00) 17dc - 36,8 18dc - 36,85 19dc - 37,0 20dc - 36,8 Czy mam się tym przejmować? Czy ten spadek jeszcze nic nie znaczy? Nie znam się na tym, mierze pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: 22.08.04, 15:54 Aniu, wydaje mi sie, ze skoro w 17 i 18dc mialas taka sama temperature jak w 20dc, to jeszcze to nic nie znaczy. Wazne jest, jak juz Ci tu jedna z dziewczyn pisala, zebys temperature mierzyla stale o jednej porze, przed wstaniem z lozka! Im wczesniej, tym lepiej, bo w ciagu dnia temperatura naturalnie rosnie, wiec pozniej porownanie moze byc trudne. Nie martw sie! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok! Ciesze sie, ze poczekasz na mnie z testem Ogladalam zdjecia na zobaczcie. Natalia i Inka - macie przesliczne dzieciaczki!!! Zycze Wam, aby nastepne byly rownie udane i przyszly jak najszybciej na swiat. Trzymajcie sie, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: 22.08.04, 16:48 Ja myśle sobie tak: Jeśli za 12 dni nie dostanę @ zacznę coś podejrzewać. Ale test zrobie sobie później aby w razie co wynik był prawdziwy. Och, to czekanie. WIem że już się powtarzam, ale tylko tu mogę się wyżalić ze swoich rozterek. Wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką. Powiedziała że 3 miesiące starała sie o dziecko i nic. Stwierdziła że albo z nią albo z nim jest coś nie tak. Dali sobie spokój i w czwartym miesiącu zaszła w ciążę. Bez żadnych wyliczań dni płodnych bez niczego i udało się. Może coś w tym jest że jak się tak bardzo chce to nic z tego, a jak się o tym nie myśli to od razu jest ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: 22.08.04, 17:21 Dzieki!!! Mam nadzieje,ze juz niedlugo i Wy bedziecie mialy swoje takie sliczne dzieciaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 22.08.04, 17:04 Natalia a mialas jakies objawy w pierwszej ciazy? Bo ja zupelnie nic,ale kazda ciaza jest inna,wiec moze teraz bede starsznie wymiotowac i zle sie czuc. Mam nadzieje,ze nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 22.08.04, 17:55 Tak już na pare dni przed terminem spodziewanej @ wyszły mi żyły na piersiach co mi sie nigdy przedtem nie zdarzyło no i miałam okropne mdłosci aż do 4. miesiąca i wolałabym teraz nie mieć takich objawów. Ale to prawda że każda ciąża może byc inna i nie ma reguły. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 22.08.04, 18:21 Dziewczyny, wyobrazcie sobie, ze juz dzisiaj zaczely mnie lekko pobolewac piersi, co tak wczesnie mi sie jeszcze nie zdazylo (20dc). Nie biore pod uwage, zeby to mogl byc bardzo wczesny objaw ciazy. Raczej obawiam sie, ze z moimi hormonami cos jest nie tak - bo to bardzo wczesnie! A leki biore regularnie. Zazwyczaj miewam lekko obrzmiale i tkliwe piersi na 3-4 dni przed spodziewana @, a tu do konca cyklu jeszcze co najmniej 10-12 dni... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 22.08.04, 20:27 trudno powiedzieć dlaczego pobolewają Cie piersi tak jak juz pisałam wczesniej ja miałam objawy ciąży parę dni przed terminem spodziewanej @ ale 20dc. to chyba jeszcze za wcześnie na objawy może rzeczywiście cos z hormonami. A u mnie wyobrażcie sobie stała się tragedia bo rozchorował mi sie mąż a tu owulacja w pełni no ale może nie będzie tak tragicznie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 22.08.04, 20:33 Z hormonami na pewno jest nie tak, bo od lipca lecze sie z powodu hiperprolaktynemii i niedoboru progesteronu. Caly czas jestem na lekach i w poprzednim cyklu bardzo dobrze sie czulam, nie mialam zadnych tego typu objawow, a tu nagle taka niespodzianka Zycze Ci, zeby Twoj maz jak najszybciej wrocil do formy!!! Nas oboje dopadla infekcja w maju, ale i tak nie przerywalismy staran (tyle ze i tak okazaly sie bezowocne...) - pomysl o tym! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 23.08.04, 12:57 Klara podejrzewam że czeka mnie to samo co Ciebie. Mam podwyższony poziom prolaktyny a dzisiaj miałam kłucie na badanie progesteronu. W czwartek bede juz wszystko dokładnie wiedziała ale prawie 4 miesiące bezowocne oraz inne objawy wahan hormonalnych upewniaja mnie że conajmniej do końca roku potrwają moje starania. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 22.08.04, 21:49 ciekawa jestem jak to znami "starającymi" się będzie? z tego co pamiętam to Kangosia jutro robi test oby wyszły jej dwie kreseczki!!! a kiedy wypada wam termin @ bo mi na 7 września ale mam nadzieje że się nie pojawi ale dopiero jak się gdzieś do 10.09 nie pojawi to zrobię test no i obym tez zobaczyła dwie kreseczki!!! czego i Wam z całego serca życzę!!! pozdrawiam i dobranoc idę "poprzytulać" sie do męża. Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 23.08.04, 10:05 Witajcie po weekendzie! No co u Was? Jest juz jakas co robila test i wyszedl pozytywny. Do Kangosi: informuj nas jak tescik, pewnie juz rano robilas. U mnie 21dc a wiec do konca jeszcze sporo.Na razie objawow zadnych nie mam i mam podejrzenie o bezowulacyjny cykl, bo wprawdzie bole okolo OWU mialam ale sluz raczej byl niesprzyjajacy. Wiec moze we wrzesniu sie spotkamy we wrzesniowych staraniach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 23.08.04, 10:08 u mnie 19 dc bogu dzieki ze cylke mam 28 dniowe, prztulanko bylo co dwa dni cikawa jestem czy cos bedzie, bo sluzu mialam jakby kot naplakal, ale i tak jestem pelna nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 23.08.04, 11:07 Ja też po weekendowej przerwie. Cieszę się, że to już ostatni tydzień czekania, bo ono jest dla mnie okropne. Liczę dni do testu - jak bedzie piątek o tej porze to już bedzie blisko Kangoosia, daj znać jak tam?? Basia Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 23.08.04, 11:23 u mnie dopiero 16dc więc jeszcze długa droga przedemną. Ale owulacje już raczej miałam bo były bóle w okolicach jajników i śluz też był taki jak na owulację no ale wrazie czego "starań" nie przerywamy i czekamy co ztego będzie!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia DWIE kreseczki! Jedna słabsza... 23.08.04, 11:47 Dziewczyny! Nie wytrzymałam do rana i zrobiłam test tuż po północy (w końcu był już poniedziałek) i wyszły DWIE KRESECZKI, ale jedna słabsza, nie wiem więc, czy to juz pewne... Test na pewno powtórzę za parę dni, ale tymczasem cieszę się bardzo, a z emocji spać w nocy nie mogłam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Do kangosi 23.08.04, 12:17 Moje gratuacje!!! Zazdroszcze Ci. Ja tez juz bym chciala byc po tescie...i przynajmniej cos wiedziec tak czy inaczej. U mnie dopiero 21 dc wiec jeszcze sporo czasu a zwazywszy ze to piewszy miesciac po odstawieniu tabletek to diabel wie ile ten cykle bedzie dniowy. Mam nadzieje ze nie 35-cio. A ktory to Wasz miesiac staran, bo nie pamietam? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Do kangosi 23.08.04, 12:30 gratuluję Ci z całego serca!!! nie przejmuj sie że jedna kreseczka była słabsza tak jest często. dbaj o Siebie i o fasolkę pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Re: Miska 28 23.08.04, 12:46 Miska, dla mnie to też jest pierwszy miesiąc po odstawieniu tabletek! Jedziemy na tym samy wózku. Więc z jednej strony trochę sie boję (moja pani gin ostrzegała mnie, że zaraz po odstawieniu jest wieksze prawdopodobieństwo ciąży mnogiej), ale z drugiej strony czytałam gdzieś, że po odstawieniu przez 4 miesiące jest zmnacznie wieksze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, więc to bardzo dobry czas na starania. Moje cykle też kiedyś były dość długie (ok. 35 dni), ale po tabletkach sie jakby wyregulowały.W ostatnim roku miałam parę przerw od tabletek (trochę mnie w domu nie było, poza tym i tak co pół roku robiłam 1 cykl przerwy) i w czasie tych przerw cykle były mniej więcej 30-dniowe . Dokonałam więc przyblizonych obliczeń owulacji dla cyklu 30-dn. (dzisiaj jest 32 dc), akurat mąż wtedy wrócił z dwutygodniowej delegacji i mieliśmy sporo energii. I wygląda na to, że się udało, chociaż na razie staram się to tego podchodzic spokojnie, zrobię jeszcze ze dwa testy i dopiero po wizycie u lekarza uznam sprawe za pewną. Ale i tak sie cieszę!!! Pozdrawiam i trzymam za Ciebie i wszystkie inne sierpniowe starające się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Miska 28 23.08.04, 12:57 ja w pierwszą ciaze zaszłam tez odrazu po odstawieniu tabletek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: kangosia i natalia433 23.08.04, 13:13 Dziewczyny!!! Ale mnie pocieszylyscie. Moze i mi sie uda?! Ja wprawdzie mialam poczekac z miesiac po odstawieniu ale....poszlam na calosc ze innych wzgledow rodzinnych. Moja mama miala wlasnie usunietego guzka piersi...niestety zlosliwego. Powiedzialam sobie ze chce aby nacieszyla sie jeszcze wnuczka/wnukiem i aby miala motywacje do zycia, do walki z choroba bo czeka ja jeszcze wiele cierpienia (radioteriapia, moze chemia). Tak wiec decyzja o dziecku byla nieco przyspieszona (do tej pory ciagle nie moglam sie zdecydowac kiedy odstawic tabletki), ale nie boje sie bo moja lekarka powiedziala ze po tabletkach moge od razu probowac i ze efekt ciazy mnogiej to asekuracja firm farmaceutycznych aby czasem nie podac ich do sadu. Ciesze sie razem z Toba Kangosia, mysle ze nastepne testy tylko to potwierdza!! Masz juz jakies "oznaki"? Jakie tabletki bralas i czy bralas przed kwas foliowy? Tak przy okazaji to moja przyjaciolka tez miala pierwszy test slaby ale pozytywny, potem robila jeszcze dwa inne i z krwi i wszystkie byly pozytywne!! Smialam sie z niej ze w calej Warszawie testow zabraknie jak ona tak bedzie testowac ale moze i ja niebawem pojde w jej slady??? Mam cicha nadzieje.!! Ja bralam tabletki 2,5 roku non-stop bo moja gin powiedziala ze przerw nie ma sensu robic jesli sie ma wrocic znowu do tabletek (bo sie organizm rozregulowuje).A kalendarze stare powywalalam wiec nie jestem nawet w stanie stwierdzic jak bylo dokladnie przed tabletkami. Ale o ile mnie pamiec nie mysli moje cykel byly 28-32 dniowe. Dbaj o siebie i dzidzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Do Miski raz jeszcze 23.08.04, 13:37 Miska, Ty tez mnie pocieszyłaś z tą ciążą mnogą! Moja pani gin mówi, że bliźniaki (i więcej ma sie rozumieć) to zawsze ciąża patologiczna, więc potencjalnie zawsze są problemy. Ja brałam cilest ok. 4,5 roku, zawsze robiłam przerwy co pół roku i jeszcze czasami jakieś dodatkowe. Kwas foliowy biorę, jestem w połowie drugiego opakowania. Generalnie czuję się bardzo dobrze, ale piersi i brodawki mam zdecydowanie powiększone, dopatrzyłam sie też zyłek na nich (to podobno też może byc oznaką), brzuch mnie też regularnie pobolewa (rano i wieczorem), ale to w zasadzie byłoby na tyle. Drugi test już mam zakupiony, zrobię kolo piątku i jak wyjdzie pozytywnie, to w środe melduję się u mojej pani gin. Tak bardzo mi przykro z powodu Twojej Mamusi... Masz rację, jedyne, co możesz zrobić, to ofiarować jej radość z oczekiwania na wnuka, będzie miała wielką motywację do walki i skieruje myśli na inne tory! Trzymam za Ciebie i za Mamę bardzo mocno i wierzę, że wkrótce też będziesz masowo wykupować testy!!!Ściskam! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Do Miski raz jeszcze 23.08.04, 13:53 Kangosia, dzieki sliczne za slowa otuchy. A na marginesie to ja tez jestem po Cilest'cie wiec....moze ...moze. A z kwasem foliowym troszke zaspalam.Zaczelam brac dopiero tydzien temu...ale moze nie jest jeszcze za pozno. Jak do tad nie myslalam o dziecku tak teraz im dluzej jestem na tym forum tym bardziej mi sie udziela, zagladam do wozkow, ogladam ciuszki dzieciece i czekam na dzien testu.A to jeszcze tak dlugo.... No ale moze jeszcze ten tydien wytrzymam. Bede robic w 28 dc. Trudno do 32 dni nie doczekam,chyba ze ta @ wredna da o sobie znac. Mam cicha nadzieje ze moze jednak nie bo bole OWU czulam wyraznie. A przytulanie bylo co dwa dni. Sciskam Cie mocno i fasolke. PS. Moj maz jest przekonany ze u mnie tez cos siedzi.Oby jego nos nie zawiodl.Bo jak na razie u siebie zadnych oznak nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 GRATULACJE 24.08.04, 10:33 Widze ze 2w1 JEST to super, ja musze poczekac na test ....jeszcze 30 dni :o( Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 23.08.04, 16:17 Gratulacje dla Kangusi, że udało się za pierwszym razem. U mnie dziś 21dc. Temp 37,1 wyższa o 3 kreski niż wczoraj. Oglądałam dzis wykresy temperatur ciążowych. Wg nich miałam już owu. Na wszelki wypadek staram się dalej. Buziaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Kangosia gratulacje!!! 23.08.04, 17:12 Termin bedzie na kwiecien czy juz na maj? Mam nadzieje,ze wszystkie sie tak posypiemy za Toba. Ja jestem juz po owulacji ale caly czas pobolewaja mnie jajniki i krzyzowy odcinek kregoslupa, zupelnie jakbym mila dostac @ ale przeciez to dopiero 17 dc (wedlug nowych obliczen bo ostatnio sie rabnelam)Jeszcze jakies dwa tygodnie ech...Cale szczescie,ze mam juz moja Ineczke bo bez niej to czekanie byloby 10000 razy trudniejsze. Trzymajcie sie dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Sierpniowe starania..... 23.08.04, 17:20 Fajnie że Kangosi sie udało Ja jeszcze muszę poczekać ze dwa tygodnie ale mam nadzieje że szybko zleci. u mnie owu. też już raczej była ale mimo tego nie przerywamy starań. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Kto 21dc? 23.08.04, 17:20 Dziewczyny czy oprócz Klary miała któraś z Was OM 3.08? Czy jesteście już po Owulacji? I jakie macie cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: Kto 21dc? 23.08.04, 17:28 ja jestem w 22dc, dawno po owulaccji i do poniedziałku nastepnego czeakm z niecierpliwością bo to bedzie 28dc a takie własnie cykle mam. Ale najpierw czeka mnie wynik badania progesteronu jak wyjdzie niski to nie mam co liczyc że @ moze w poniedziałek nie przyjdzie. Jestem raczej pewna że dołącze do Gagat we wrzesniowym watku, ale.....) Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: Kto 21dc? 23.08.04, 17:31 Nie mów tak, może się uda? Na pewno będziesz robić test jeśli nie dostaniesz @ w 28dc? Choć z drugiej strony najlepiej się nie nastawiać, bo później wielkie rozczarowanie, a jeśli się uda to wileka radość i zaskoczenie. Powodzenia Sarah75 oby się udało. Ja już mam dosyć tego czekania. Ale tylko to juz pozostało... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: bóle brzucha!!! do Inkaa 23.08.04, 20:21 mnie też boli brzuch jak bym miała okres dostać ale tak wcześnie mi się jeszcze nie zdarzyło dostać. Może jeszcze mam owulacje i stąd ten ból a może ja już jestem przewrazliwiona i sobie to wszystko wmawiam. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: bóle brzucha!!! do Inkaa 23.08.04, 20:32 Natalia, widze, ze i Ciebie dopadly nietypowe dolegliwosci... Ja nadal mam tkliwe i nieco powiekszone piersi. Zobaczymy, co wydarzy sie dalej. Sarah75, musisz myslec pozytywnie!!! Ale nawet jesli zdarzy sie tak, ze bedziesz miala obnizony progesteron, to nie jest to tragedia - ja jestem w takiej sytuacji, ale biore leki i wierze, ze w ciagu kilku miesiecy wszystko sie ureguluje! Ale swietnie, ze Kangoosi sie udalo! To bardzo pozytywny akcent dzisiejszego dnia i fantastyczna zacheta dla naszej reszty! Pozdrawiam Was serdecznie i zycze spokojnego tygodnia, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: bóle brzucha!!! do Inkaa 23.08.04, 20:35 Ciekawe czy bym ten bol zauwazyla gdybym nie probowala zajsc?Teraz to juz mi sie rozne rzeczy wydaja chyba latwo jest wpasc w paranoje co? Najgorsze,jest to,ze nie trzeba czekac i juz. Tylko dwa tygodnie czy az dwa tygodnie???Ale razem razniej co? Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: bóle brzucha!!! do Inkaa 24.08.04, 08:17 A ja dzisiaj jakis dół mam. Juz praktycznie jestem pewna ze sie nie udalo Poprzednim razem pierwszym objawem byly powiekszone i tkliwe piersi, teraz zupelnie nic - i chyba to ze jeszcze karmie nie ma az takiego znaczenia. Za to w dole brzucha czuje coraz wyrazniejsze objawy zblizajacej sie @. A nie przypominam sobie ich przy Iwusiu... Niby wiedziałam ze szanse nie sa duze, ale i tak dół na całego... Basia Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Kto 21dc? - do ani19821 24.08.04, 08:35 Witaj Aniu! Odpisuje dzisiaj ale wczoraj mialam 21 dc. OM 03.08.2004 zatem idziemy leb w leb. Poniewaz to moj pierwszy miesiac prob po odstawieniu nie wiem jak moj organizm sie zachowa.Ale mialam zawsze cykle 29-32 dniowe. Ale prawdopodobnie po tabletkach moga byc 28 dniowe. OWU mialam raczej w okolicach 14 dnia bo mi jajnik lewy dawal znac o sobie.Temperatury nie mieze. Czekam na 28 dc i na test. Pozdrawiam wszystkie starajace sie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Witajcie!!! 24.08.04, 10:09 Witam wszystkie starające się. U mnie 22dc, tak jak u Miski i u Klary. Ja mam ok 32 dniowe cykle (ostatnio). Mierzę temp. od 16dc i wg tych pomiarów od tamtego dnia waha się ona między 36,8 a 37,1. Mogę więc przypuszczać że owu miałam przed 16dc ponieważ nie zauważyłam skoku a rzeczywiście wcześniej bolało mnie podbrzusze. Dziewczyny niedługo wszystko się wyjaśni, choć wydaje się że jeszcze tyle czasu, ale szybko zleci jak nie będziemy tak o tym myśleć. Klara i Miska jeśli nam sie uda to będziemy mieć ten sam termin porodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Witajcie!!! 24.08.04, 11:38 U mnie 17 dc. (ale się wlecze) Zastanawialam się czy wasi mężowie też tak sie stresują tymi staraniami bo mój mąz to raczej spokojnie do tego podchodzi i czasem śmieje sie że aż tak bardzo to przezywam,on uważa że jak się nie uda w tym miesiącu to będziemy próbowac w następnym ale ja tak bardzo chcę żeby się juz teraz udało. A jak Wasi męzowie? ozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Witajcie!!! 24.08.04, 12:09 Mój chyba sobie w ogóle o tym zapomniał A przynajmniej takie sprawia wrazenie. Ale u nas to ja jestem ta pro-rodzinna i mnie bardziej zależy. U niego zupełny luzik - jak ze wszystkim właściwie. Takiego mam wyluzowanego mąża Basia Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Witajcie!!! 24.08.04, 12:38 No właśnie dokładnie taki jak mój. Jeszcze nigdy nie widziałam swojego męża zestresowanego. Chociaż nie! kiedy powiedziałam mu ze własnie zaczynam rodzic to miał taka mine przestraszoną że aż mi sie śmiac zachciało ale tak po za tym to luz pod każdym wzgledem! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Witajcie!!! 24.08.04, 15:11 Co do mezow to moj spokojny bo na delegacji 3 tygodniowej.Wroci jak ja juz bede "cos" wiedziec chociaz przed wyjazdem mi powtarzal ze wie iz fasolka juz tam siedzi.(jaki optymista zwlaszcza ze to nasz pierwszy cykl staran).Ale moze bedzie mial racje. Nie wiem czy to psychika ale ciagle mam wrazenie jakby mnie cos ciagnelo w brzuchu.Do tej pory takich objawow nie mialam chyba ze tuz przed @. Piersi minimalnie sie chyba powiekszyly...(ale przed @ tez tak mialam).Juz wariuje na tym punkcie,co robic aby nie myslec i dotrwac do tego 28 dc.? A tak na marginesie to mam wrazenie ze cos tu cicho ostatnio. Jakos wszystkie sie uciszyly, czyzby oczekiwanie w napieciu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Re: Witajcie!!! 24.08.04, 15:19 Hej! Ja ciągle jeszcze nie "wypisałam się" z wątku sierpniowego, bo czuję się z nim, a raczej z Wami dziewczyny, związana. Równocześnie zameldowałam się co prawda na wątku "termin koniec kwietnia/początek maja". Tymczasem zachowuję spokój,czuję się dobrze, w czwartek robię drugi test, mam nadzieję, że potwierdzi dwie kreseczki. Poza tym jestem na urlopie do końca tygodnia, Mężuś mi zachowrował, więc zrezygnowaliśmy z wyjazdu w górki, ale mam nadzieję, że jeszcze uda nam się wyrwać na weekend do Trójmiasta. Pozdrawiam gorąco wszystkie, które jeszcze sa w trakcie strań sierpniowych (wzłaszcza Ciebie, miska) i bardzo mocno trzymam za Was kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do Miska 24.08.04, 15:19 Cześć Miska, ja mam to samo co Ty, to czekanie mnie wykańcza a pewnie będę musiała czekać dłużej niż Ty bo mam troszkę dłuższe cykle. Nie wiem czy jest sens robić wcześnie test bo może pokazać wynik negatywny nawet jak ciąża jest. Obiecałam sobie że zrobię 6 wrzesnia, ale nie wiadomo czy wytrzymam. To jeszcze tak długo. Jeśli chodzi o mnie to czuję mrowienie w piersiach, może ulegam złudzeniom ale na pewno coś czuję. Czasem nachodzi takie mrowienie. A jak przejadę lekko reką to lekki ból sutków. Może to na @? Raz już tak miałam, i test wyszedł pozytywnie, ale ciąży niestety nie było. DOszło do zapłodnienia ale nie do zagnieżdżenia i płod został wydalony. Mam wielką nadzieję że teraz tak nie będzie. Juz wolę od razu dostać @, niż mieć przed oczami dwie kreski, łudzić się ciążą a później po tygodniu wzmożoną @.Piszcie więcej bo nasz wątek zamiera... Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Witajcie!!! 24.08.04, 15:46 No cicho własnie cicho - ja rano napisałam, że mam dołek i chyba nic z tego nie będzie (no tak czuję jakoś, no ), miałam cichutka nadzieję, ze ktoś mnie pocieszy a tu nic Ani jednego ciepłego słóweczka Basia Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Re: Witajcie!!! 24.08.04, 15:55 Hej Basiu! Przesyłam Ci extra porcję mojego obecnego optymizmu i "zarazków ciążowych". Nie smuć się, bo szkoda na to czasu. Lepiej pomyśl, co bys mogła zrobić dla siebie, żeby Ci sie poprawił humor - może jakas ulubiona muzyka, knajpka, spacerek, przejażdżka rowerkiem, dobre jedzonko? Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i czekam na następne meldunki, co u Ciebie, pa, pa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Witajcie!!! - do barbs 24.08.04, 15:56 Hej. Basiu.!!! Głowa do gory!!! Ktory to twoj cykl staran? Jak nie teraz to pozniej. Im wiecej sie mysli tym gorzej. Ale co takie juz my- KOBIETY jestesmy. Jak moja kolezanka rok sie starala, chodzila na USG okolo OWU, miala wywolywane OWU i 5 jajeczek a zerowe efekty nie moglam jej zrozumiec ze ciagle tym zyla. Teraz i ja sie staram po raz pierwszy a juz zachowuje sie jak wariatka. Tak naprawde chyba kazda z nas zyje z niepewnosci...i najgorsze jest to czekanie. Ze tez nie wymyslili jeszcze jakiej wiagry dla cyklow aby byly krotsze, bo ta niepwewnosc mnie zzera. Ogladam sie, obmacuje. I zadnych spostrzezen. Jakas fobia czy co. Wczoraj zauwazylam u siebie zylke na piersi...ale jak naciagniesz skore...zawsze cos zobaczysz.Brzuch mnie ciagnie, ale raczej dlatego ze o nim mysle. Nie ma co myslec...Moze sie zahibernowac...do czau testu...albo zaszyc w lekturze jakiejs dobrej ksiazki. Gonie do domu odpoczywac. Koniec pracy na dzisiaj.A moje motto to: Zycie pisze najleprze scenariusze i to zawsze wtedy kiedy sie tego najmniej spodziewamy. Glowa do gory. I milego popoludnia. Moze jutro jak tu zawitam pojawi sie kolejna po "pozytywnym tescie"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Witajcie!!! - do barbs 24.08.04, 16:02 OOO, juz mi lepiej, dziekuję A na zajęcia typu rowerek, samotny spacer nie sznas - w domu czeka 15-miesięczny syneczek. Tyle ze to właściwie czysta przyjemność się nim zajmować, taka wiecznie uśmiechnięta kochana przylepa mi się trafiła -sama słodycz po prostu . Muszę podrzucić Wam zdjęcia. Cykl starań właściwie pierwszy (bo 19 kwietnia była pierwsza po porodzie @), ale jak juz wczesniej pisalam rozbestwiona jestem bezproblemowym zajsciem za pierwszym razem No i tak fajnie byłoby dostać dwie kreseczki w urodzinowym prerencie (w sobotę kończę 28 lat)... Miśka kiedy robisz test? Mnie to czekanie też dobija. Tez lecę do domku- do jutra dziewczyny - kangoosia - dzieki za fluidy - a może jednak...? Basia Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 15:57 Barbs! Nie doluj sie kobieto!Co to znaczy,ze czujesz?Nic nie mozesz czuc bo to nie jest mozliwe i tyle!Uda Ci sie tak samo jak nam wszystkim. Jesli o mojego meza chodzi to on sie cieszy,ze w koncu mozna bez gumki i oczywiscie jest przekonany,ze juz nam sie udalo A psychika pracuje dziewczyny nie tylko u Was. Mi to dzis od rana sie w glowie kreci! I tez nie wiem co to ma byc. Dwa lata temu test zrobilam 11 wrzesnia i wyszedl pozytywnie to moze i teraz wytrzymam do 11 i tez bedzie szczesliwie? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 16:11 Inkaa jak wytrzymasz do 11.09 i jeszcze do tej pory nie dostaniemy @ ( mam nadzieje że nie) to możemy razem zrobić test, bo ja planowałam zrobic 10.09. Tak sobie czytam o tych waszych objawach i troche sie rozbawiłam bo kazdej z Nas coś dolega ja znowu wmawiam sobie ze co chwila chce mi sie jeść (zjadłam dzisiaj dwie duże porcje obiadu)i na dodatek dalej mnie pobolewa jak na miesiączkę i w koncu poszukałam swój pamietnik ciążowy który zaczęłam pisać w momencie starania sie o synka( teraz pisze pamiętnik synkowi) i wyobrazcie sobie że to wcale nie jest smieszne ale ja miałam takie objawy jak żyłki na piersiach, ciagnący ból w dole brzucha i straszny ból krzyża juz tydzień przed spodziewanym terminem @(nawet o tym nie pamietałam)Także jeżeli macie cykl 28 dni a teraz jesteście w 22dc to bardzo mozliwe że czujecie jakieś objawy. A tak na marginesie to jeżeli którejs z was sie uda"zaciążyć" ( oby wszystkim) to gorąco polecam aby pisać taki pamietnik, kiedy go sobie dzis czytałam to strasznie sie wzruszyłam to były naprawdę nie zapomniane chwile. pozdrawiam!!! piszcie troche więcej ( wiem ze to czekanie jest stresujace) ale przecież mozemy pisac na każdy temat żeby sobie to czekanie wspólnie umilić. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 16:20 Natalia jak wytrzymamy do 11.09 to bedzie cud! Jednak razem razniej,wiec jestem z Toba! Dziewczyny a skad piszecie? Ja mam net w domu,wiec moge zagladac tu praktycznie przez caly czas, a zauwazylam,ze Wy piszecie tez z pracy. Napiszcie z jakiego miasta jestescie.Ja jestem z Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 16:22 Ja pisze z domu i zagladam tu pare razy dziennie jak mam czas. Tak poza tym to jestem z Jeleniej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 16:24 Inkaa jak nie wytrzymamy do 11.09 to umowimi się wczesniej na zrobienie testu chociaz ja wolę zaczekac bo tak jak już kiedyś pisałam pierwszy test wyszedł mi negatywny a po co sie odrazu żle nastawiać. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 16:42 Ja mam komputer w domu i mogę zaglądać tu w każdej chwili, a mieszkam w Warszawie. A co do objawów to słyszałam że u każdego może być inaczej. Ja wczesniej napisłam że mam mrowienie w piersiach. Teraz mogę już napisać że nie wmawiam sobie tego. Czuję coś dziwnego ale nie wiem czy to na @ czy może...... Ja mam 22dc a czekam maksymalnie do 6 września z robieniem testu. Chyba że wcześniej dostanę @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 16:43 I dziewczyny błagam napiszcie co o tym sądzicie, o tym mrowieniu w piersiach. Dziś dopiero 22 dc... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 16:56 Ja nie miałam mrowienia ani nie bolały mnie piersi pojawiła sie na nich jedna duża żyła i od razy wydało mi się to podejrzane ale skoro nigdy nie miałaś takiego mrowienia a do @ pozostało jeszcze troche czasu to jest to równie podejrzane. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 17:11 A kiedy pojawiła CI się ta z żyła? W którym dniu cyklu mniej więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 17:35 Widze że wiele z nas jest w tym samym dc lub blisko. Ja mam 28 dniowe cykle a teraz jestem w 23dc i czekam z testem do poniedziałku. Nie spodziewam się wyniku pozytywnego ale zawsze mozna się upewnić. Mój mąż bardzi chce drugiego dziecka choc nie przeżywa tego tak jak ja. Jest zdania że kiedys tam sie uda. I być moze to jest najlepsze myślenie po kilku miesiącach bezowocnych starań powodzonka dziewczyny)) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 24.08.04, 17:46 Żyła pojawiła mi sie około 20 dc. a cykle miałam 28 dniowe. Sarah nie nastawiaj sie tak negatywnie odrazu zobaczysz bedzie o.k bede w poniedziałek bardzo mocno trzymać kciuki!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 25.08.04, 12:30 Natalia jak sie nastawiałam inaczej to później przeżywałam strasznie każde niepowodzenie. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: SIERPNIOWE starania.........moze teraz sie ud 25.08.04, 12:45 Hmmm, powiem tak - u mnie piersi były pierwszym objawem ciąży. Nie pamiętam juz dokładnie czy zaczęło się od mrowienia (swoją drogą strasznie szybko się takie rzeczy zapomina, nie?) ale wiem na pewno, że nadmuchało mi je w duzym tempie, zrobiły się tkliwe i bolesne jeszcze przed terminem @ Więc może faktycznie się udało...? )) U mnie niestety tym razem piersi nie "mówią" zupełnie nic, dlatego właśnie wydaje mi się że nic z tego... Chociaż próbuję się jeszcze pocieszać, że może nic nie mówią, bo zajęte produkowaniem mleczka dla mojego synka...? Basia Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Witajcie! 25.08.04, 08:07 Czesc dziewczyny, od rana sie z Wami witam. U mnie 23dc.Test planuje robic kolo przyszlego poniedzialku-wtorku.Bo chyba nie wytrzymam z tym czekaniem. A odnosnie tych zylek na piersiach to mysle ze zalezy to od budowy i wielkosci biustu.Jak ktos ma zylki blisko pod skora to rzeczywiscie bedzie je widac jak piersi sie nieco powieksza, ale jak ktos ma maly biust to jego "wzrost" na samym poczatku ciazy jest chyba niezauwazalny. Zaczynam miec przeczucia ze tym razem nic z tego, musiala bym byc cholerna farciara aby tak jak kangosi udalo sie za 1 wszym podejsciem. No ale moze.Moja dewiza ...lepiej sie nie nastawiac a mile sie rozczarowac, niz odwrotnie. Pozdrawiam z samego rana. Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Witajcie! 25.08.04, 09:27 Wcale nie taką znowu cholerną - to się zdarza! Czego ja i mój syneczek jesteśmy żywym przykładem W każdym razie zyczę z całego serca, bo frajda jest duża Z objawów u mnie straszne skoki nastrojów (chodzę zła jak osa), uderzenia gorąca (choć może to po prostu temperatura za oknem?), lekkie pobolewanie podbrzusza i krzyża (ale nie cały czas) no i cera... Co tu gadać - spryszczyło mnie jak 16latkę. Koszmar po prostu czyli ogólnie rzecz biorac wszystko jak na @. Chociaż z tymi pryszczami to też nie do końca - nie chciałabym tu rozczarowywać dziewczyn, które "poczynają" po raz pierwszy, ale opowieści o tym jak to w ciązy cera jako płatek rózy a włosy jak łan zboża (względnie skrzydło kruka - zależnie od koloru trzeba między bajki włożyć ja całe 9 miesięcy walczyłam z niespodzainkami na buzi, a to, że włosów jest więcej zauważyłam dopiero jak zaczęły mi wypadać parę miesięcy po porodzie To tak gwoli tego co Was już niedługo ! czeka Cieplutko pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: Witajcie! 25.08.04, 10:00 Cześć dziewczyny!!! Niesamowite ale mnie też spryszczyło. Na @ to by było jeszcze za wcześnie,bo dziś 23 dc, ale kto wie? Wczorajsze mrowienie w piersiach ustąpiło. Może sobie to wmawiałam? Dziś temp. 36,85 - nadal w normie, oby tylko nie spadła. Za ok. 10 dni powinnam mieć @. To już nie tak długo, jakoś wytrzymamy....Ale test robię jeśli do 6 wrzesnia nie spadnie mi temp. i nie będzie @. Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Witajcie! 25.08.04, 10:12 A, no i jeszcze biegam siusiu jak jakis gupi lejek - średnio co 1,5 godziny. Ale to też może być przedmałpowe. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Witajcie! 25.08.04, 10:24 Cześć dziewczyny! u nie ( dopiero) 18 dc. U mnie na jakiekolwiek objawy jest zdecydowanie za wcześnie chociaż też biegam siusiu cześciej niż zwykle a bóle jak na @ już ustąpiły. Niewiem czy może czytałyście ale na forum"ciąża i poród" pisała wczoraj dziewczyna że zrobiła test w 21 dc. i wyszedł jej pozytywny zdziwiłam sie że tak wcześnie wykrył ciąże a może jednak to co piszą na ulotkach że wykrywa ciąże w 6 dni po zapłodnieniu to jednak możliwe. Aż mnie podkusiło żeby może wczesniej wykonac test ale z drugiej strony wole chyba poczekać jeżeli @ sie nie zjawi to zrobię dopiero. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Re: Witajcie! 25.08.04, 10:26 Też to czytałam. Niesamowite, że tak wcześnie test wykrył ciążę. Na ulotce jest napisane że 6 dni pozpłodnieniu, a w aptece mówią że dopiero po spodziewanej @. PS. Znów mam mrowienie w piersiach. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: Witajcie! 25.08.04, 12:36 o kurcze jak od jakiegos tygodnia albo i więcej tez sisiam co godzine. Nigdy w nocy nie wstawałam do łazienki a teraz musze conajmniej dwa razy odwiedzić żeby spokojnie spać. Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Witajcie! 25.08.04, 12:58 No to witamy w klubie siusiających Ja przed chwilą byłam piąty raz a ledwo minęło południe! Basia sarah75 napisała: > o kurcze jak od jakiegos tygodnia albo i więcej tez sisiam co godzine. Nigdy w > nocy nie wstawałam do łazienki a teraz musze conajmniej dwa razy odwiedzić żeby > > spokojnie spać. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: Witajcie! 25.08.04, 14:36 ale w nocy to męczace bo wybijam się z rytmu i nie mogę póxniej usnać Odpowiedz Link Zgłoś
barbs Re: Witajcie! 25.08.04, 14:40 Sarah, Ty nie masz jeszcze dzidzi, co? Bo jakbyś miała to byś już była na to uodporniona Cwicz, ćwicz nocne pobudki - bedzie jak znalazł na za 9 miesięcy sarah75 napisała: > ale w nocy to męczace bo wybijam się z rytmu i nie mogę póxniej usnać Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: Witajcie! 26.08.04, 12:48 mam i to 7 letnią pannice. Już nie pamietam jak to było he he he he. Poza tym moja Miśka dawała mi w nocy pospac więc....)) Odpowiedz Link Zgłoś