meg233 09.08.04, 20:49 takie akcesoria jak nianie elektryczne, monitory oddechu itp.? podgrzewacze ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catalina1 Re: Czy kupujecie 09.08.04, 20:53 Ja nie kupuję - z założenia śpię jak mysz pod miotłą i budzi mnie nawet uporczywy wzrok psa. A co do podgrzewacza - to moja siostra z o wile lepszym skutkiem wykorzytywała kuchnkę mikrofalową - więc sądze, że jeśli będzie taka potrzeba to będę robić tak samo. Kupiłam tylko laktator. Odpowiedz Link Zgłoś
meg233 Re: Czy kupujecie 09.08.04, 20:58 w sumie nasze mamy nawet nie marzyły o takich rzeczach... a podgrzewały w małych garnkach wypełnionych wodą. Ale zrobiłyśmy się leniwe Laktator tez mam, ale taki zwykły z pomką, bo takie ponoć są najlepsze, a napewno delikatniejsze od elektrycznych o których słyszałam, że naruszają bardzo delikatne brodawki . Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Czy kupujecie 09.08.04, 21:01 meg233 napisała: > Ale zrobiłyśmy się leniwe No właśnie > Laktator tez mam, ale taki zwykły z pomką, bo takie ponoć są najlepsze, a > napewno delikatniejsze od elektrycznych o których słyszałam, że naruszają > bardzo delikatne brodawki . Ja też zwykły ręczny, tyle że Aventu Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: Czy kupujecie 10.08.04, 11:07 Mam laktator, ale tylko dlatego, że dostałam. Ewentualnie dokupie cos po porodzie, jeżeli to sie okaże potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Czy kupujecie 10.08.04, 14:08 Elve, w takim razie módl się, żeby Cię ominął nawał pokarmu (2,3 doba po porodzie), bo ręcznie sobie nie poradzisz. Nieumiejętne ręczne ściąganie pokarmu narobi więcej szkody, niz pożytku. Ja przez 14 m-cy karmienia nie opanowałam tej sztuki, zawsze kończyło się to masakrą dla kanalików mlecznych i kilkudniowym cierpieniem . Może popytaj chociaż koleżanek, czy w razie potrzeby będziesz mogła pożyczyć... laktator warto mieć. Co do innych "ulepszaczy" u mnie przyjęła się niania elektroniczna... mało tego jesteśmy od niej uzależnieni choć mała ma juz prawie 3 latka! Ale polecam ten sprzęt tylko dla mieszkających w domu, w mieszkaniu można się bez niej obyć. Podgrzewacz nie był potrzebny, podobnie, jak inne cudeńka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś