Dodaj do ulubionych

MAJ 2005 !!!

01.09.04, 13:37
Czesc Dziewczyny.
Wlasnie jestem po pierwszym cyklu staran i test wskazal ze mam fasolke.
Termin wychodzi mi na 10 maja wg. kalkulatora.
Zaczynam ten watek i mam nadzieje ze wiele z Was do mnie dolaczy.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fasolka31 Re: MAJ 2005 !!! 01.09.04, 13:49
      Ja jestem w trakcie starań i jak dobrze pójdzie to około 15 września dowiem się
      czy dołączę do Ciebie, a bardzo bym chciała! Gdyby się udało to będzie to: 27
      maja 2005.
      Gratuluję ci i życzę zdrówka.
    • stokrotka2 Re: MAJ 2005 !!! 01.09.04, 14:36
      Witam!
      ja też jestem w trakcie starań i prawdopodobnie odezwę się po 20.09 a jakby się
      udało to dzidzia będzie na o 24.05
      to 4 cykl starań przy czym w 2 było samoistne poronienie
      Pozdrawiam i życzę zdrówka
      • merunka Re: MAJ 2005 !!! 01.09.04, 15:47
        No to i ja sie tu wpisuje, jestem jedna noga w kwietniowo/majowym, druga w
        majowym, bo termin mi wyszedl na 2 majasmileTeraz nie jestem w stanie
        rozstrzygnac do ktorego sie bardziej kwalifikujewink Zycze wszystkim starajacym
        sie, by sie zalapaly na watek majowysmile Trzymam kciuki merunka
    • scarbonka Re: MAJ 2005 !!! 01.09.04, 16:46
      Ja wprawdzi nie jestem w trakcie starań, ale coś mi się wydaje, że samo sie
      wystarało smile. Muszę jeszcze tydzień poczekać żeby coś wiedzieć, ale gdyby tak
      to termin byłby na 20 maja. Rozsądek podpowiada, że lepiej byłoby poczekać
      jeszcze z rok, ale w głębi serca mam nadzieję, że noszę w sobie tyciuńkiego
      dzidziusia. Jak będę wiedzieć to się odezwę. Pozdrawiam wszystkie majowe
      mamusie i ich fasolki.
    • mama_pyzuni Re: MAJ 2005 !!! 01.09.04, 20:21
      Nareszcie!!!
      Czekałam na założenie wątku pod tym właśnie tytułem, bo sama jakoś nie miałam
      odwagi (na razie nie chcę zapeszać, bo nie byłam jeszcze u lekarza).
      Ale termin wychodzi mi na 7.05.2005 (fajnie byłoby urodzić 05.05.2005 smile
      data OM 31.07.
      Będzie to moje drugie maleństwo, mam już słodką i kochaną córeczką (ur.
      19.11.2002, czyli ma niecałe 2 latka).
      Mimo, że to moja druga ciąża to i tak jestem pełna obaw (wiadomo, że pierwsze
      tygodnie są jeszcze niepewne).
      Pozdrawiam Was mocno.
      Monika
      • magdad5 Re: MAJ 2005 !!! 09.09.04, 12:44
        Moniko,

Wlasnie napisalam posta i zobaczylam Twoja wypowiedz - tez strasznie bysmy juz
        chcieli drugiego maluszka ale boimy sie, ze nasz starszy chlopczyk (22
        miesiace - ur. 23.11.2002) bedzie zazrosny i bedzie to dla niego szok.
        Nie boisz sie tego ? Masz jakies rady, pomysly, sposoby ?

Prosze odezwij sie
        magda
    • gagat100 Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 09:11
      Ja czekam na efekty, jeszcze 18 dni i zobaczymy, gdybym zaciazyla to termin
      maj/czerwiec ale napewno BLIZNIAK tak jak ja i mąż hihihihii
      • miska28 Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 09:13
        Gagat100 czekamy tu na Ciebie i trzymam kciuki.
        Powodzenia!!!
        • merunka Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 09:21
          Hihihi Gagat, teraz juz rozumiem dlaczego wszedzie Cie pelno - w pozytywnym
          znaczeniu!!! Ja uwielbiam blizniakismile Moja Mama jest blizniak i musze
          powiedziec, ze jest niesamowita - ma mnostwo energii, zapalu do wszystkiego i
          tysiac pomyslow na minute. Zycie z blizniakiem jest baaaardzo ciekawesmilehihihi
          nie wyobrazam sobie tyle blizniakow na razwink Ale zycze Ci z calego serca, by
          jeszcze jeden do Was dolaczyl. Trzymam kciuki merunka
          • gagat100 Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 09:24
            oj, dzis mam dola, niepotrzebne zerknelam na wrzesien 2004 tak juz cztery
            urodzily i ja tez bym niebawem rodzila sad
            ale zawitam NA TYM forum i wytrwam do maja ZOBACZYCIE !!!!!
            • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 09:48
              Miska super ze załozyłaś wątek Maj 2005 i mam nadzieję że w poniedziałek 06.09
              bedę się mogła tu zapisać!!!!!

pozdrawiam i buziaczki dla fasolki smile
              • miska28 Re: MAJ 2005 !!! - do natali 02.09.04, 09:54
                No zalozylam z niewielka trema bo to dopiero dwa testy. Na wizyte jeszcze
                poczekam.
                A ty w pierwszej ciazy kiedy poszlas do gina?
                • gagat100 Re: MAJ 2005 !!! - do natali 02.09.04, 11:20
                  nie do mnie bylo to pytanie ale ja jak bylam w ciazy, po zrobieniu dwoch testow
                  ktore nic nie wykazaly a ja wiedzialam ze to ciaza to poszlam w 40dc i
                  potwierdzil ciaze badaniem gin
    • kangosia Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 11:27
      Hej! Na pierwszej wizycie gin wyznaczył mi termin porodu na 29.04.05, z
      zastrzeżeniem jednak, że może być +/- 7 dni. Więc może jednak będzie maj?
      Zobaczymy. Tymczasem jutro zaczynam 7tc i czekam na pierwsze wyniki badań...
      Pozdrawiam i mam nadzieję, że dołączą tu wkrótce wszystkie jeszcze oczekujące!!!
      Trzymajcie się dziewczyny!
    • miska28 Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 11:41
      Dzieki gagat za odpowiedz.
      No ja moze poczekam jeszcze do 6-7 tyg.Moze wtedy od razu mi zrobi USG
      dopochwowe? Zobaczymy.

Sciskam wszystkie mocno.
      • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! - do Miska 02.09.04, 11:53
        ja byłam tak przejęta że odrazu po zrobieniu testu ( 2 dni po) poleciałam do
        gina. powiedział mi wtedy że niepotrzebnie tak wczesnie bo on słabo jescze może
        rozpoznac ale rozpoznał i skierował mnie na badanie,dopiero kiedy poszłam w 5
        tygodniu to okreslił juz wiek ciazy i widziałam na USG malutka pulsująca
        fasolke, także Miska jak nic ci nie dolega to wstrzymaj się jescze do tego 5/6
        tygodnia.

pozdrawiam!
        • gagat100 horoskop 02.09.04, 11:56
          www.dziecko-info.com/logowanie/horoskop.shtml
        • mama_pyzuni Re: MAJ 2005 !!! - do Miska 02.09.04, 13:09
          Hej,
          ja przy pierwszej ciąży poszłam do lekarza jeszcze przed zrobieniem testu.
          Byłam przekonana, że to jakieś problemy z brakiem miesiączki, bo zupełnie nie
          chciałam wierzyć, że po moich problemach z endometriozą zaszłam w ciążę w
          drugim cyklu starań! Pierwsze USG w 6 tygodniu.
          Teraz wybieram się prawdopodobnie w następny czwartek i mam nadzieję, że w
          połowie września zrobią mi USG.

A jak Wasze samopoczucie?
          Moje hormony zaczynają szaleć, mam trochę problemów z cerą, strasznie bolą mnie
          piersi i jakoś dziś jestem rozdrażniona i wszystko mnie denerwuje (już
          pokłóciłam sie z mężem sad
          Pozdrawiam
          Monika
    • robaczek.1 Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 13:23
      WITAM WSZYSTKICH!!!
      GRATULACJE
      ja teżbym bardzo chciała do ciebie dołączyć,ale jeszcze nic nie wiadomo.dopiero
      rozpoczoł mi sie nowy cykl i będe uparcie próbowała. staram sie już 5 miesiąc i
      nic.Gin przepisał mi duphaston i folik i nic.próbowałam metody naturalnej i
      temp. itp i sad(( Co miesiąc latam jak głupia do apteki i widze tylko(I)kreske
      TAK BARDZO PRAGNĘTEGO MAŁEGO ANIŁKA
    • inkaa1 Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 15:32
      Czesc Miska! Po pierwsze wpadam do Twojego watku z gratulacjami bo jeszcze nie
      mialam okazji... A poza tym to bardzo chcialam w tym watku byc na stale ale
      niestety mi sie nie udalo. Moja corcie urodzilam 18.05.2003 i zalezalo mi zeby
      teraz zajsc to mialabym szanse urodzic wlasnie kolo 18.05. No nic, maj 2005
      bedzie bliski mojemu sercu tak czy inaczej! Moj maz mowi,ze jesli teraz zajde
      jak tylko @ sie skonczy i dzidzia urodzi sie chwile przed terminem to moze w
      maj jeszcze trafiesmile To tak w formie zartu oczywiscie bo wazne zeby dzidzie w
      ogole urodzic, nie wane kiedy. Pozdrawiam Was wszystkie zaciazone!!!!!!!!!
    • isia_50 Re: MAJ 2005 !!! 02.09.04, 15:41
      Ja mam nadzieję, że dołączę do wątku w poniedziałek, bo na razie 27 dzień
      cyklu... jeszcze z testem poczekam. To nasz pierwszy cykl starań o drugą
      dzidzię. Córa (4 latka) "wyszła" w drugim cyklu. Jeśli się uda, termin będzie
      na 14.05.2005.
      Na razie mam ochotę na różne rzeczy, wczoraj zjadłam 15 dkg boczku, więc może
      się udałosmile)))
    • gagat100 co taka cisza?? 03.09.04, 09:26
      dopadly was juz pierwsze objawy czyli sennosc hihiihhihi
      ja spalam w nocy z 10 godz i podsypialam jeszcze w dzien hihihhiih no ale to
      bylo okolo 10 tc i znow tak CHCE !!!!
      • miska28 Re: co taka cisza?? 03.09.04, 10:14
        Czesc dziewczyny!!
        To cisza przed burza! hehehe
        Ja na razie "sie obserwuje".Spac rzeczywiscie bym spala sporo, dzisiaj tylko 7
        godzin i to stanowczo bylo malo.Ale moze poloze sie po powrocie z pracy.
        Dolegliwosci w miare "zadne", dzisiaj mnie lekko kluje w podbrzuszu, wlosy i
        cera sie przetluszczaja, piersi tkliwe...poza tym..czuje sie swietnie.
        Oby nie zapeszyc.

Wczoraj odebralam od doswiadczonych kolezanek sterte ksiazek i czasopism i moze
        dzisiaj dla relaksu sobie poczytam.
        Sciskam Was mocno...i oby do przodu.Po niedzieli bedzie moj 6tc.
        Buziaki...i niecierpliwie czekam na powiekrzenie listy "Majowek"
        • sylwiawm Re: co taka cisza?? 03.09.04, 11:54
          Przechodze z sierpniowych starań. Udało się!!! 2 piękne kreseczki, grubiutkie i
          pulchniutkie. Tak bardzo się cieszę. Będzie moje maleństwo jak ja byczkiem.
          Napiszę coś więcej jak ochłonę z emocji smile)))))))))))))
          • miska28 Re: co taka cisza?? 03.09.04, 12:27
            GRATULACJE!!! I witaj w "Majówkach"
          • mama_pyzuni Re: co taka cisza?? 03.09.04, 13:37
            Witaj Sylwio!
            Ogromne GRATULACJE.
            Napisz na kiedy masz termin. Moje maleństwo również będzie Byczkiem (termin na
            7.05) - podobnie jak mój młodszy brat.
            W ogóle maj to piękny miesiąc. Mam nadzieję, że wszystko szczęśliwie sie ułoży
            i przejdziemy wspólnie przez najbliższe 8 miesięcy.

Jak ochłoniesz po tej wspaniałej wiadomości to koniecznie sie odezwij, bo
            faktycznie jakoś cichutko w naszym wątku.
            Pozdrawiam Was wszystkie
            Monika
            • sylwiawm :))))))) 03.09.04, 14:46

• sylwiawm :))))))) 03.09.04, 14:47
              Jeszcze nie ochlonelam. Nie wiem na kiedy mam termin. Wedłog programu gazety
              14.05. Ostatnia @ 5.08
              • mama_pyzuni Re: :))))))) 03.09.04, 14:59
                Chyba stosuje sie metodę (w każdym razie mój lekarz tak liczył)
                data OM + 7 dni - 3 miesiące, czyli u Ciebie:
                5.08 + 7 = 12.08 - 3 miesiące to 12.05

ale to tylko przy cyklach 28 dniowych.
                Przy różnych kalkulatorach wychodzi co innego (mi raz wyszedł 4.05, raz 7.05, a
                nawet 8.05).
                I tak to dzidziuś decyduje o terminie smile
                Przesyłam uściski. pa.
                • sylwiawm Re: :))))))) 03.09.04, 15:01
                  Ostatnio mialam 25,29,25,29... teraz mialo byc 25 ale srednia wychodzi 27 wiec
                  nie wiem. Ja urodziłam się 3 maja smile))))
    • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! 03.09.04, 16:20
      kupiłam dzisiaj test ciazowy i chyba nie wytrzymam do poniedziałku i zrobie go
      jutro z rana,to bedzie mój 28dc. mam nadzieje że po tym tescie bedę mogła sie
      tu wpisac jako "majóweczka" Trzymajcie kciuki!!!!

pozdrawiam!!!
      • kangosia Trzymam kciuki! 03.09.04, 16:22
        Natalia, jestem z Tobą, rób jutro test i dawaj od razu znać, jaki wynik!
        Powodzenia!
        • mer12 maj 2005 03.09.04, 19:01
          Czesc Wam ja niesmialo bo jeszcze nie jestem pewna termin mi wychodzi na 08.05
          to by byla moja druga pociecha mam juz szesciolatka ale bedzie radosc.
    • kawka74 Re: MAJ 2005 !!! 03.09.04, 19:19
      ja tak cichcem się podłączam, z nadzieją, że nie mam zwidów i bledziutka (ale jednak) różowa krecha jest smile) jeśli jednak nie mam zwidów (i test za dwa trzy dni to potwierdzi), to termin wypada mi na 17 maja smile pozdrawiam serdecznie i całuski smile
    • natalia433 Re: chyba moge się już wpisać:-) 04.09.04, 09:26
      cześć dziewczyny! dziś rano po zrobieniu testu ujrzałam upragnione dwie
      kreseczkismile jestem bardzo bardzo szczęśliwa! w poniedziałek powtarzam test ale
      mam nadzieje że ujrzę to samo co dzisiaj! Napiszę coś pózniej bo musze
      ochłonąć!

pozdrawiam!
      • sylwiawm :) 04.09.04, 10:51

• sylwiawm Re: :) 04.09.04, 10:54
          Wiem Natalio co czujesz ja to przezylam wczoraj i do tej pory jestem
          roztargniona np. za wczesnie enter wciskam smile. Super, że ci sie udało bardzo
          sie cieszesmile. Nie musisz powtarzać testu one mogą się mylić tylko w drugą
          stronę. Pozdrawiam Cię serdecznie. buziaczki
        • miska28 Re: Niestety zapeszylam : (((((( 06.09.04, 07:51
          Czesc dziewczyny.
          Witam sie z Wami po weekendzie pewnie po raz ostatni na tym watku.
          Niestety w sobote w 33 dc. przyszla ta cholerna @@@@@
          Nie wiem czy to poronienie, czy po prostu byla to ciaza chemiczna i nie doszlo
          do zagniezdzenia. Dwa testy robione w 29 i 30 dc. wykazaly ciaze..ale kreseczki
          byly slabe ale widzialne. W piatek zaczelam plamic, ale pomyslalam ze to
          normalne bo sie zdaza w czasie zagniezdzania...ale w sobote rano obudzialam sie
          z ...@@@@.
          Zrobilam zaraz test trzeci...ale ten juz nie wykazal nic, kompletnie nic nawet
          bladziutkiej kreseczki.
          Niestey chyba zapeszylam...wracam wiec do staran Wrzesniowych....
          Strasznie mi smutno...bo tak sie juz cieszylam..

Pozdrawiam, i mam nadzieje ze jednak bedziecie ten moj watek kontunuowac.

PS. Nie moglam przewidziec dlugosci cyklu...bo jestem po tabletkach a OWU byla
          w 14/15 dc wiec nie spodziewalam sie ze bedzie to cykl 33 dniowy.

• merunka Re: miska_28 tak mi przykro.. 06.09.04, 08:38
            Bardzo mocno Cie sciskam i trzymam kciuki za wrzesniowe starania. Dziekujemy,
            ze zalozylas nam wateksmile Przesylam duzo slonca, energii i optymistycznych
            mysli pa merunka
            • natalia433 Re: miska_28 tak mi przykro.. 06.09.04, 09:43
              Strasznie mi przykro! mam nadzieje że po wrzesniowych staraniach znów będziesz
              sie cieszyć pozytywnym testem tylko ze tym razem przez 9 miesięcy!!!!!!

pozdrawiam!!!
          • kangosia Re: Niestety zapeszylam : (((((( 06.09.04, 12:03
            Miska, tak mi przykro... Wyobrażam sobie, jak sie musisz czuć...Nie wiem, co
            powiedzieć - chyba po prostu trzymaj sie dzielnie i powodzenia we wrześniu.
            Odzywaj się, co u Ciebie. Pozdrawiam Cię gorąco!!!
            • miska28 Re: Niestety zapeszylam : ((((((- do Kangosi 06.09.04, 12:43
              Dzieki za slowa otuchy.
              Trzymam sie jakos dzielnie.Pewnie gdybym nie robila testu tylko czekala z
              utesknieniem na @@@@, rozczarowanie bylo by mniejsze.Ale coz.Moze te moje
              zmartwienia z mama nie sprzyjaja maciezynstwu.Ale nie mam co narzekac, i tak
              mozna powiedziec ze to szczescie...inne na nawet slabiutkie dwie kreseczki
              czekaja po kilkanascie miesiecy...

Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieje ze mimo to ten watek bedzie szczesliwy
              dla Was wszystkich.
              Caluski dla Was i fasolek!!!
      • kangosia Natalia - gratulacje, witaj w klubie!!! 04.09.04, 11:00
        Serdecznie Ci gratuluję i witam wsród zaciążonych! Trzymaj się i informuj na
        bieżąco, co u Ciebie! Pozdrawiam!
        • miska28 Re: Natalia - gratulacje, witaj w klubie!!! 06.09.04, 07:53
          Natalia, gratuluje Ci z calego serca!!!!
          Mi sie nie udalo.Co mozesz poczytac w moim ostatnim poscie.
          Ale przynajmniej Tobie niech sie uda.
          Trzymam kciuki.

Pozdrawiam
    • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! 04.09.04, 11:32
      nie moge nadal w to uwierzyć! udało sie i to za pierwszym podejsciem tak jak z
      pierwszym synkiem, jestesmy z mężem prawdziwymi szcześciarzami co prawda mój
      maz dumnie podkresla że to zasługa jego silnej"armii". termin według
      kalkulatora wypada na 15 maja. ale ja na to patrze z przymrużeniem oka bo synek
      też nie urodził sie w terminie tylko dużo przed.
      Nadal mam lekkie bóle podbrzusza i krzyża ale poza tym nadal bezobjawowo.

pozdrawiam!
    • agus291 Re: MAJ 2005 !!! 05.09.04, 06:51
      witam !!!
      to i ja się ujawnię tylko nie wiem czy powinnam tu czy na kwietnióweczkach gdyż
      wg kalkulatorów termin mam na 7.05.05 a wg pierwszego USG na 26.04.05 ale nie
      to jest najważniejsze, zostanę mamą po raz czwarty ( jeden aniołek 05.04r.)
      pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i ich tatusiów dbajcie o siebie i wasze
      maleństwa
    • mama_pyzuni do Natalia433 i Agus291 05.09.04, 08:29
      Hej,
      Witam Was serdecznie i GRATULUJĘ bardzo mocno.
      Agus, według kalkulatorów mamy ten sam termin!!! Byłaś już na USG? Może i ja
      wybiorę sie w przyszłym tygodniu. Czwarte maleństwo..., super, szczerze Ci
      zazdroszczę, mi również marzy sie duża rodzinka, ale na razie
      oczekujemy "dopiero" drugiego dzidziusia smile)))

Natalio, moja córeczka jest ok. ośmiu miesięcy starsza od Twojego synka, a i
      tak jestem przerażona jak dam sobie radę z dwoma energicznymi szkarabami
      (Karolina będzie miała w maju 2005 dokładnie 2,5 roczku). Ale super, że będzie
      miała rodzeństwo (nam również w obu ciążach udało sie niemal za pierwszym
      razem).

Pozdrawiam Was niedzielnie, czekam na nowe wieści.
      • agus291 Re: do Natalia433 i Agus291 05.09.04, 09:05
        witam!!!
        do mamy_pyzuni i nie tylko
        szczere gratulacje i trzymam mocno kciuki. na USG byłam w 5tc6d był widoczny
        pęcherzyk ciążowy i wszystko jest dobrze, jeszcze dwa tyg i powtarzam USG bo
        ciąża była bardzo malutka wiem że owulację miałam później niż powinnam była
        mieć, skąd to wiem? - otóż w te dni co powinna być nie było przytulania dopiero
        tyd później byłosmilesmilesmilesmilesmilesmile ale i tak ta ciąża była dla mnie zaskoczeniem
        BARDZO MIŁYM ZASKOCZENIEM i do końca nie mogłam w to uwierzyć dodam że ja nigdy
        niemiałam wpadki a ta ciąża (bardzo chciana) w pewnien sposób jest właśnie
        kochaną "wpadką" , takie prawdziwe starania miały być dopiero we wrześniuwink ale
        im wcześniej tym lepiej pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkie przyszłe mamusie
        dbajcie o swoje maluszki Agnieszka
        • natalia433 Re: Maj 2005 05.09.04, 09:22
          Mamo pyzuni! ja tez sie troche obawiam reakcji synka na rodzeństwo ale chciałam
          miec malutka róznicę między dziećmi, jestem pewna że dam sobie rade!
          najbardziej obawiam sie końcówki ciązy bo troche cięzko cokolwiek robić z
          wielkim brzuchem a tu małe dziecko w domu!

Agus GRATULUJE mi tez się marzy liczna rodzinka najlepiej to trójeczka dzieci
          no ale narazie pierw czekam na drugie! a jaka jest różnica wieku między twoimi
          dziećmi?

dzisiaj jakos przestało mnie łupać w krzyżu! do gina ide gdzies dopiero za dwa
          tyg. nie moge sie doczekać pierwszego USG to takie piękne przeżycie!

pozdrawiam!!!
          • agus291 Re: Maj 2005 05.09.04, 09:27
            Witam !!!
            moje "maleństwa" mają już 11 lat i 8 latek w grudniu miał być trzeci dzidziuś
            (niestety zakończyło się w maju tego roku) no i znowu jestem w ciąży, nie
            przejmujcie się dzieciaczki (te starsze) poradzą sobie, moje bardzo czekają na
            dzidziusia i wy także sobie poradzicie z dodatkowymi obowiązkami przecież już
            to przerabiałyśmysmilesmilesmilesmilesmile trzymam kciuki za wesze maluszki pozdrawiwam
            Agnieszka
    • gagat100 co sadzicie???????? 05.09.04, 15:41
      6dc 36,6
      7dc 36,5 sex
      8dc 36,5
      9dc 36,5 sluz ciagnacy na 2cm, sex
      10dc ZAKLUCENIE imprezka poprzedniego dnia 36,8, sluz na 4 cm,sex
      11dc 36,5 problem z wypatrzeniem sluzu-pozostalosc nasienia
      12dc 36,4 sluz ciagnacy 1cm,sex
      13dc 36,4 sluz 4cm ciagnacy,napiecie w piersiach,szyjka miekka i wysoko
      14dc 36,6 rano mokro,napiecie w piersiach, bol lekki jajnika,miekka szyjka,sex
      15dc 36,5 problem z wyatrzeniem sluzu-poz.nasienia,silny bol jajanika,sex
      16dc 36,5 pobolewa jajnik, sluz bialawy wodnisty
      17dc 36,3 DZIS pobolewa jajnik (bedzie sex)
      Ponizej mozna zobaczyc moj wykresik.

Dziewczynki kochane tak bym chciala do was dolaczyc ale czy byla szansa, czy
      byla owulacja (podobno nie)Czy mierzylyscie tempki, albo sluchalyscie bolu
      jajnika ze wiedzialyscie ze to TEN dzien???? przeciez mialam sluzik, bol
      jajnika i co owu nie bylo????
      • merunka Witam po weekendzie:-) 06.09.04, 08:48
        Dzien dobry, witam Was po tym pieknym, slonecznym weekendzie. Gratuluje
        wszystkim "nowym" Majowkomsmile Ciesze sie razem z Wami! W srode mam pierwsza
        wizyte u gina - juz nie moge sie doczekac. Czuje sie wysmienicie, nic mnie nie
        boli poza piersiami, zmeczenie umiarkowane, ale w czasie weekendu nie
        daralowalam sobie dwugodzinnej drzemki w ciagu dnia. To chyba rowniez za sprawa
        swiezego powietrza, jazdy na rowerze (tylko po rownym i tak by sie nie zmeczyc!)
        i pieszej porannej wycieczki - uhhhh ale bylo cudownie.. Nawet kregoslup
        przestal mi dokuczac jak sie troche poruszalamsmile piszcie co u Was. pa merunka
      • merunka Re: co sadzicie???????? 06.09.04, 08:51
        Czesc Gagat! Rozumiem, ze brak owulacji stwierdzasz na pdst. tempki? A czy w
        innych cyklach jest ok? Nie znam sie na tym, nie wiem co Ci poradzic, moze
        jednak byla? Mimo wszystko trzymam kciuki, by sie udalo. pozdrawiam merunka
        • natalia433 Re: Maj 2005 06.09.04, 09:49
          witajcie dziewczyny! troche się przestraszyłam po tym co spotkało Miskę28, ja
          jestem tylko po jednym pozytywnym tescie dzis miałam robić drugi ale
          stwierdziłam że jak @ nie przyjdzie to sprawa sama sie wyjaśni! ale jestem
          dobrej myśli! Wczoraj było mi troche słabo i czułam sie jakbym miała w brzuchu
          kamienie taka ociężała jakoś!

pozdrawiam i piszcie co u Was!
          • mama_pyzuni Re: Maj 2005 06.09.04, 13:28
            Dzień dobry,
            ja również szczerze współczuję Misce28, trzymaj sie kochana, jeszcze wszystko
            będzie dobrze.

Natalio, ja raczej także poprzestanę na jednym teście. Wyszły dwie wyraźne
            kreseczki, dopóki nie dzieje sie nic złego (typu plamienia) to jestem dobrej
            myśli.
            Wizyta u lekarza zaplanowana na czwartek, a potem mam nadzieję na szybkie USG
            (dopiero ono rozwieje wszelkie moje wątpliwości).
            Jakoś czuję sie inaczej niż przy pierwszej ciąży, zero zmęczenie, mdłości,
            tylko piersi nadal bolą.
            Monika
    • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 14:40
      Ja tez czuję sie zupełnie inaczej niz przy pierwszej ciąży, w pierwszej ciąży
      miałam mdłości dzień po zrobieniu testu ciążowego i straszną niechęć do
      jedzenia a tu wprost przeciwnie od rana do wieczora się opycham i ciąglę ssie
      mnie z głodu, piersi mnie nie bolą tylko krzyz i lekko brzuch jak na @.
      idę do lekarza dopiero w przyszłym tygodniu i mam nadzieje że wszystko będzie
      ok. Strasznie jestem przejęta tą ciążą i mam nadzieję że swoją radością nie
      zapeszę!!!

A czy bierzecie kwas foliowy i witaminy? ja kwas zaczęłam dopiero dzisiaj!

pozdrawiam!
      • mama_pyzuni Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 15:11
        Hej Natalio,
        to znowu ja (Karolina ładnie śpi a ja co chwila zerkam do naszego wątku smile
        Kwas foliowy biorę od ok. 20 dni, z witamin - Vitaral (mam jeszcze resztkę
        opakowania, potem kupię może Feminatal). Podobno zbyt dużo witamin to też
        niedobrze (zwłaszcza w I trymestrze).
        Twój synek będzie chyba miał w momencie urodzenia dzidziusia tyle latek ile
        moja córeczka ma teraz (prawie 2). A to naprawdę fajny okres - moja mała bardzo
        dużo mówi, ciągle pyta "A cio to mamoooo?" i generalnie nie jest już tak
        marudna i absorbująca jak wcześniej.

Na razie uciekam z forum, bo o 16 wraca z pracy mąż i muszę nastawić ziemniaki
        na obiad. A po południu idziemy na basen.
        Papa.
        • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 15:23
          tak rzeczywiscie mój synek bedzie miał tyle co Twoja córcia! Ja własnie siedze
          przed komputerem i znowu jem! Z witamin biore feminatal ale jedną tabletke na
          dwa dni żeby nie przesadzić! dopiero jak lekarz zaleci to zaczne brac
          codziennie.
          No to miłego pobytu na basenie!!!

pozdrawiam!
          Dziewczyny piszcie więcej bo cos cicho tu !!!
          • ewazygmunt Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 17:02
            cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis na tym forum, wczęsniej byłam na "Dla
            strających się" i "Niepłodność", no a teraz mam dwie najpękniejsze kreski an
            świecie. OM 31.07, ale tygodnie ciązy liczę od owulacji czyli teraz mam 3
            tydzień i 3 dni. W zeszły czwartek pobiegłam do gina, bo miałam w tym tygodniu
            jechac na urlop i przed urlopem chciałam się skonsultować. Na USG niestety
            jeszcze nic nie było widać. To chyba normalne? Jak myślicie? Mam iść do niego w
            ten czwartek i jak bedzie widac fasolke to moge jechać na urlop!!! pozdrawiam
            was wszystkie
            ewa
            • merunka Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 17:27
              Ewa witamy serdeczniesmile gratuluje!!! nie przejmuj sie, ze tak wczesnie nic nie
              widac. Trzymam kciuki by wszystko bylo ok, czekamy na nowe wiesci. pozdrawiam
              merunkasmile
            • mama_pyzuni Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 17:49
              Witaj Ewuniu,
              miły zbieg okoliczności, wygląda na to, że mamy ten sam dzień OM i ja również
              owulację miałam dokładnie 3 tygodnie i trzy dni temu (wieczorem 13 sierpnia).

Cieszę sie, że jest nas coraz więcej!!!
              P.S. Z basenu nic nie wyszło, bo ... mam pierwsze mdłości sad
              Nawet obiadu nie zjadłam bo ciągle mi niedobrze.
    • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 20:04
      Witam nową zaciązoną!!! Mamo-pyzuni współczuje Ci z powodu mdłości jakie cie
      dopadły i mam szczera nadzieje że mnie one ominą choć wątpię, z synkiem miałam
      tak silne mdłości do 16 tygodnia ciązy że w ogóle nie byłam w stanie patrzec na
      jedzenie a tym bardziej jeść!
      Ten tydzień jest chyba moim najgorszym tygodniem bo strasznie się boje że
      jeszcze dostanę @ !!! a tak się juz nastawiłam na drugiego dzidziusia, dopiero
      jak bezpiecznie mine ten tydzień to odetchnę z ulgą!!!

pozdrawiam!!!
      • merunka Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 20:26
        Kochane! powiedzcie kiedy mniej wiecej mozna sie spodziewac mdlosci. Ja
        zaczelam 7 tydzien i nie mam ani mdlosci ani zawrotow glowy, brzuch mnie nie
        boli, tylko piersi bolesne i obrzmiale. Czy to normalne - pewnie glupio pytam,
        ale co tam. Pozdrawiam serdecznie, milego wieczoru i piszcie wiecej, bo cicho
        tu. pa merunka
        • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 20:39
          ja w peirwszej ciąży miałam mdłosci dzień po zrobieniu testu! ale to naprawdę
          nic przyjemnego , ciesz się że jeszcze cię nie dopadły. Są kobiety które
          przechodza ciążę bez mdłosci i innych typowych objawów! Napewno jest wszystko
          wporządku nie martw się!!!
          Boże jaki ja mam apetyt, przed chwilą zamówiłam sobie pizze( męża nie ma a
          synek juz śpi) i dosłownie ją połknęłam jak bym z tydzien nic nie jadła! a z
          natury to raczej taki niejadek ze mnie! ale to dobrze bo troche za duzo
          schudłam po porodzie i przyda mi się kilka dodatkowych kilogramów!

pozdrawiam!
        • kangosia Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 20:40
          Hej merunka! U mnie też 7 tc i w zasadzie też całkiem nieźle się czuję - chociaż
          przechodziłam kilkudniowe bóle brzucha i krzyża. Generalnie odczuwam przede
          wszystkim zmęczenie już wcześnie wieczorkiem, a nawet popołudniu, chociaż zawsze
          ożywiałam się tak gdzies po 22. Poza tym zauważalnie urosły mi piersi i czasami
          czuję, jakby mi miały pęknąć. Ale mdłości - odpukać - jak na razie mi nie
          dokuczają i oby tak pozostało. Czekam teraz na usg, jeszcze nawet nie mam
          terminu, ale chcę iść gdzieś w przyszłym tygodniu.
          Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka!
          • merunka Re: MAJ 2005 !!! 06.09.04, 21:58
            Dziewczyny! dziekuje bardzo za blyskawiczna odpowiedzsmile Natalka, widzialam
            Twoje zdjecie z synkiem - super laska jestes i otylosc Ci rzeczywiscie nie
            grozismile A synek po prostu slodkismile Kangosiu, to mamy wlasciwie takie same
            objawy, mnie tez nie dawno przestalo lupac w krzyzu, teraz tylko zmeczona
            jestem do kwadratu. Ale to dobrze, bo to objaw hihi. Ja wiem, ze te mdlosci to
            zadna frajda, ale wiecie o co mi chodzismile
            Pozdrawiam Was serdecznie, wyspijcie sie, dobranoc, merunka
    • natalia433 Re: wiatjcie dziewczyny!!! 07.09.04, 12:05
      ..co tak nic nie piszecie? synek śpi więc mam trochę czasu. Jak samopoczucie u
      Was? u mnie wszystko ok. strasznie mi gorąco aż w nocy spać nie mogłam a tu
      jeszcze taki upał na dworze. dzis trochę mniej boli krzyż! Nadal jem jak
      opętana a po jedzeniu tak puchnie mi brzuch że wyglądam jak co najmniej 3.
      miesiąc ciązy!

piszcie co u Was!!!
      • mama_pyzuni Re: witajcie dziewczyny!!! 07.09.04, 12:29
        Moja mała też właśnie zasypia, a ja zamiast sprzątać i zmywać od razu siadłam
        do komputera.
        Mdłości niestety mam nadal, chociaż bardzo lekkie. Ale ogólnie nawet jak mnie
        nie mdli to i tak nie mam apetytu.
        Zapisałam sie już do lekarza na czwartek i bardzo denerwuję sie przed tą
        wizytą...
      • merunka Re: wiatjcie dziewczyny!!! 07.09.04, 12:31
        Czesc! Ja nie pisze, bo sie zbuntowalam, ciagle mnie pelno, a chetnie bym
        uslyszala kogos innegowinkAle zagladam co chwila z nadzieja, ze ktos napisalsmile
        Czuje sie swietnie, mam za soba godzinna drzemke (w nocy oczywiscie spalam jak
        zabita), zaraz zjem obiad - juz mi burczy w brzuchu i chyba sie wybiore
        pozalatwiac rozne sprawy, na zakupy itd. pogoda piekna, nie ma co siedziec w
        domu. Jutro ide do gina! Zaraz po powrocie dam Wam znac. Tymczasem pozdrawiam,
        do uslyszenia pa merunka
        • natalia433 Re: wiatjcie dziewczyny!!! 07.09.04, 13:03
          ale Wam fajnie że już wkrótce idziecie do gina, ja tez juz sie niecierpliwie
          przed pierwsza wizytą a napewno poczuje sie lepiej jeżeli fachowe oko
          potwierdzi prawidłowy rozwój ciąży! ale ja ide dopiero pod koniec przyszłego
          tygodnia bo w tym jest jeszcze za wcześnie. Pogoda rzeczywiście ładna i jak
          synek wstanie to napewno bedziemy siedziec na dworze.
          A kto powiedział juz rodzinie o ciazy? bo ja jeszcze nikomu, strasznie boje
          sie zapeszyć!

pozdrawiam!
          • mama_pyzuni Re: wiatjcie dziewczyny!!! 07.09.04, 13:29
            Rodzinie jeszcze nie, ale przyjaciołom tak (tzn. jednej parze). Byliśmy u nich
            ostatnio w odwiedzinach (mieszkają w innym mieście) i do obiadu zaproponowali
            alkohol. Mąż wykręcaił sie, tym że prowadzi samochód no i zaczęli namawiać mnie
            na szklaneczkę piwka. Tak usilnie namawiali, że w końcu musieliśmy podać
            prawdziwy powód (ale z zastrzeżeniem, że to jeszcze nie do końca pewne).
            Baaardzo sie zdziwili, bo oni sami jakoś nie mogą zdecydować sie na dzidziusia,
            a u nas już drugie smile

A w ogóle to strasznie smutno mi ostatnio, bo prawdopodobnie w tym tygodniu
            sprzedamy samochód. Mąż planuje zmianę na coś większego i bardziej rodzinnego.
            Teraz mamy Fiata Bravo - uwielbiam go, bardzo mi sie podoba ten model i w ogóle
            jak mąż wspomina o tym, że jest już kupiec to ja zaczynam płakać, bo czuję sie,
            jakbyśmy tracili członka rodziny (to już chyba szaleją ciążowe hormony...). Ale
            niestety sama widzę, że w trzydrzwiowym samochodzie jest trochę niewygodnie.
            Na razie zapowiedziałam, że nie zgadzam sie na sprzedaż w tym tygodniu, bo
            jeszcze będę jeździć do lekarza!

Pozdrowienia. Monika
            • mikazuzia Re: witajcie dziewczyny!!! 07.09.04, 14:00
              Witajcie, wszystkie majowe mamuśki!
              Postanowiłam do Was dołączyć, jako że mam termin gdzieś na początek maja (nie
              wiem dokładnie) no i to tak miło dzielić się ciążowymi przeżyciami...
              Test wyszedł mi pozytywnie już 21 sierpnia (dzień po spodziewanej miesiączce) i
              jakoś czułam że chyba jestem w ciąży, natomiast cieszyłam sie strasznie, bo
              to "pierwszy strzał", a o pierwszego naszego synka staralismy się ponad rok (co
              miesiąc płakałam przy negatywnym teście).
              Podobnie jak Natalia, mam chłopczyka - połtorarocznego Marcelka i zawsze
              marzylam żeby moje dzieci mialay rodzeństwo w podobnym wieku.
              Też jeszcze nie bylam u lekarza, ale z radości powiedziałam juz o bejbiku
              rodzinie i kilku przyjaciołom - wierzę że wszystko będzie dobrze i nawet dziś,
              żeby poczuć bardziej, że naprawde będę miala dzidziusia, kupiłam śliczne
              malutkie body!
              Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, dawajcie znać, co u Was.
              Mika
              • natalia433 Re: witajcie dziewczyny!!! 07.09.04, 14:09
                wtaj w majówkach Mika! fajnie że do nas dołączyłaś! Fajnie też że będziemy
                miały podobną róznice wieku miedzy naszymi dzieciaczkami. Mnie tez ostatnio
                kusiły takie śliczne malusienkie body ale nie! chyba jeszcze za wczesnie na
                kupowanie ale po pierwszym USG napewno nie będę sie juz mogła powstrzymać!

pozdrawiam!
            • natalia433 Re: Maj 2005 !!! 07.09.04, 14:05
              Monika! to zabawne ale my tez w zeszłym tygodniu sprzedalismy samochód,
              mielismy Hondę Civic, trzy drzwiową ale bardzo ja uwielbiałam a teraz kupilismy
              tez Honde Civic tylko ze wersię Sedan 4 drzwiową, maż podkreśla ze to dużo
              wygodniejszę jeżeli rodzina ma nam sie powiekszyc no i rzeczywiście ma rację!
              My w sobotę roblismy grilla ze znajomymi i tez musiałam się jakos sprawnie
              wykrecic od picia alkoholu. Napewno wielu znajomych jak i osób z rodziny bedą
              zdziwieni że zdecydowalismy sie tak szybko na drugiego bobaska, szczególnie że
              w rodzinie mojego meza panuje zwyczaj że jedno dziecko w zupełnosci wystarcza.
              mój tesciu dopytuje sie czasem kiedy drugie za to tesciowa łapie sie za głowe
              na samo wspomnienie o drugim, ale ja się akurat zupełnie nimi nie przejmuje.
              Nasze zycie Nasze decyzję i nic im do tego!

pozdrawiam!!!
              • merunka Re: Maj 2005 !!! 07.09.04, 17:03
                Kochane, u nas tez jeszcze nikt nie wie, poza jednym zaprzyjaznionym
                malzenstwem, ale im to raczej obojetne. Najwieksze emocje beda kiedy powiemy o
                tym Rodzicom, co pewnie nastapi juz jutro - po wizycie u gina. Uff.. Mam
                nadzieje, ze sie ucieszasmileMam rowniez nadzieje, ze bede miala jutro robione
                usg i ze cos juz bedzie widacsmile Na pewno dam znac. pozdrawiam pa merunka
                • natalia433 Re: Maj 2005 !!! 07.09.04, 18:09
                  Merunka, powodzenia jutro ! jeżeli będziesz miała robione USG to napewno będzie
                  juz coś widać i wzruszenie gwarantowane!

pozdrawiam!!!
                  • sylwiawm Re: Maj 2005 !!! 07.09.04, 18:23
                    Cześć wszystkim!!!
                    Miałam dzisiaj USG. Moje maleństwo ma 2.4 mm smile. Termin mam na 12 maja, ale nie
                    bede tu często zaglądać bo gin powiedział, że komp jest szkodliwi i żeby
                    spędzać przy nim jak najmniej czasu.
                    Trzymajcie się cieplutko smile
                    • pelka22 Re: Maj 2005 !!! 08.09.04, 08:22
                      Wczoraj byłam u gin potwierdzić ciążę i jestem w 6tc. Pierwszy cykl starań,
                      także udało się b. szybko. Na razie jednak chyba nie będę robić USG, bo moja P.
                      ginekolog odradziła i zaproponowała pierwsze USG w 12tc. Jeżeli chodzi o
                      komputer, to szkodliwość tego sprzętu tak naprawdę nie jest udowodniona.
                      Czy macie założoną już kartę przebiegu ciąży? Ja będę miała gdzieś za miesiąc
                      na następnej wizycie. A jak wogóle się czujecie? mnie trochę pobolewa brzunio,
                      ale nie w podbrzuszu tylko w okolicy żołądka. Podobno jeżeli pobolewania nie
                      lokalizują się w podbrzuszu to nie powinnam się martwić?
                      • merunka Re: Maj 2005 !!! 08.09.04, 08:58
                        Czesc Pelka! Ja do gina na pierwsza wizyte ide za chwilesmile Dlaczego Twoja gin
                        odradzala usg w 6 tyg.? Ja jestem w 7 tyg. i nie wiem jak moja sie do tego
                        ustosunkuje. No zobaczymy, jak mi nie bedzie chciala zrobic teraz usg, nie bede
                        nalegac. A co do kompa, to tez jestem zdania, ze nie taki on szkodliwy - ja
                        siedze calymi dniami przy notebooku, bo taka mam prace i na razie narzekam
                        tylklo na kregoslup, bo siedze jak paragraf. Nowoczesne monitory nie sa
                        szkodliwe dla oczu. Ja niestety nie moge zrezygnowac z pracy na kompie, wiec
                        wierze, ze mi nie zaszkodzi. pozdrawiam serdecznie pa merunka
                        • mama_pyzuni Re: Maj 2005 !!! 08.09.04, 09:22
                          Cześć dziewczyny.
                          Merunka - pisz od razu po powrocie od lekarza. Co do USG to dziwne wydaje mi
                          sie odradzanie robienia go teraz (jest to jedeny sposób na sprawdzenie, czy
                          bije serduszko i dziecko zagnieździło sie tam gdzie trzeba - w zwykłym badaniu
                          nie da sie chyba tego wyczuć).
                          W pierwszej ciąży miałam robione usg w 6 tyg. (zwykłe, nie przezpochwowe) i
                          wszystko było super widać.
                          Co do komputera, to ja również jestem zdziwiona opinią o jego szkodliwości.
                          Wiadomo, że wszystko w zbyt dużych ilościach jest szkodliwe (np. siedzenie
                          ponad osiem godzin dziennie), ale przecież ciężarne kobiety w biurach normalnie
                          pracują (i to czasem w pokojach, w których włączonych jest kilka komputerów).
                          Dlatego godzinka dziennie na forum na pewno nikomu nie zaszkodzi - Sylwio,
                          odwiedzaj nas i pisz co u Ciebie.
                          Pozdrawiam, odezwę sie może jeszcze potem, bo zaraz idziemy na spacer.
    • kangosia Re: MAJ 2005 !!! 08.09.04, 09:34
      Hej mamuśki in spe! Jak się macie? Ja w porządku, biorę sie za robotę
      korzystając z tego, że jestem w dobrej formie i (jeszcze) nie chce mi sie spać.
      Ja też spedzam bardzo dużo czasu przy komputerze, ale mam dobrego notebooka i
      mąż-informatyk zapewnia mnie, że komputer nie jest szkodliwy.
      Nie mogę sie już doczekać usg, bo dopiero potem chcę poinformować rodzinę o
      ciąży. Właśnie się rozpytuję, gdzie tu u mnie w Opolu można zrobic dobre usg i
      koniecznie chcę się wybrac w przyszłym tygodniu (to będzie 8 tc).
      Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia! Merunka, ciekawa jestem, jak było u Twojego
      gina?
      • natalia433 Re: MAJ 2005 !!! 08.09.04, 10:58
        cześć dziewczyn! ale miałam dzis ciezką noc, synek wieczorem dostał goraczki i
        wiadomo cała noc nie przespana bo marudzil a ja próbowałam zbic mu temperature,
        dzis jest juz lepiej,dziwne bo poza tym zupełnie nic mu nie dolega być może idą
        kolejne ząbki!!! chyba zdrzemnę się w południe razem z nim!
        Merunka daj znać jak wrócisz od lekarza! co do USG to moja znajoma tez chodziła
        do takiego gina co uważał że USG szkodzi i przepisowo robił tylko 3 USG przez
        całą ciążę, moja Ginegolog natomiast robiła mi USG prawie przy każdej wizycie
        bo wiadomo że wtedy najlepiej mozna określić czy wszystko jest ok.
        Ja czuję się dobrze i nigdy wcześniej nie miałam takiego smaka, co bym nie
        jadła wydaje mi się że jest to wprost wyśmienite i pyszne jak nigdy dotąd!!!

pozdrawiam!!!
    • madziki Majówka wita majówki :)) 08.09.04, 11:19
      Witajcie Majóweczki!
      Przede wszystkim ogromne gratulacje. smile))
      Nie mogłam się powstrzymać, żeby tu nie napisać. Sama rok temu dołączyłam do
      grona Majówek 2004. Dokładnie 8 września rok temu zrobiłam test i zobaczyłam
      dwie krechy. Byłam zaskoczona, a jednocześnie ogromnie szczęśliwa. Synek miał
      się pojawić na świecie ok. 15 maja. Jednak bardzo mu się spieszyło i urodził
      się miesiąc przed terminem. Jest wspaniałym synkiem, a ja szczęśliwą mamusią.
      Przypominam sobie okres oczekiwania na niego. To było wspaniałe i
      niepowtarzalne przeżycie.
      Trzymam kciuki, żeby Wasze ciąże przebiegały bezproblemowo. Życzę Wam
      wspaniałych dzieciaczków i żeby ten czas oczekiwania był tak cudowny jak u
      mnie, mimo lepszych i gorszych chwil.
      Pozdrawiam,
      Majówka 2004
      • merunka wrocilam od gina:-) 08.09.04, 13:49
        Witajcie! Mam nowa pania gin, bylam u niej po raz pierwszy, ma swietny gabinet,
        jest b. mila, ubrana w kolorowa pasiasta koszulke bez rekawow, dzinsy i modne
        butysmileDo tego jest bardzo kompetentna, doksztalcala sie w Szwajcarii i
        Niemczech, ma najwyzszy stopien specjalizacji z poloznictwa - ogolnie czuje, ze
        jestem w dobrych rekach. USG robila i okazalo sie, ze moja ciaza jest mlodsza
        niz myslalam! Z usg wynika, ze to dopiero 5 tydzien i termin na 11 maja a nie
        2, jak wyliczyly mi kalkulatory na internecie. Troche mnie to zbilo z tropu..
        Poza tym nie wiele bylo widac, czarna malenka kropeczka, o serduszko sie nie
        dopytywalam a gina sama nic nie powiedziala, czyli chyba za wczesnie. Na
        badania ide za 2 tygodnie, a nastepne usg w 11 tyg. takie jakies lepsze, co
        wykrywa wady genetyczne? jest takie, czy tez z wrazenia cos zle uslyszalam? Gin
        mowila, zeby jeszcze nikomu sie nie chwalic, bo to za wczesnie, ale ja zaraz po
        powrocie do domu zadzwonilam do mojej Mamy - baaaardzo sie ucieszylasmile Co ma
        byc to bedzie, jestem dobrej myslismile Ja tez jestem zdania, ze lepiej sprawdzic
        na usg, czy wszystko ok. Aha, dostalam witaminy Femibion firmy Merck - nie
        wiem, czy w Polsce tez sa takie, ja mieszkam w Czechach. Madziki dziekujemy za
        zyczenia, masz slicznego majowego synkasmile Natka, mam nadzieje, ze Twoj synek
        szybko wyzdrowieje, odpoczywaj w wolnych chwilach. Ja nie wyobrazam sobie dnia
        bez drzemkiwink Gin stwierdzila, ze organizm sam wie czego potrzebuje i nie
        nalezy walczyc ze zmeczeniem. Pozdrawiam Was serdecznie pa merunkasmile
        • natalia433 Re: wrocilam od gina:-) 08.09.04, 14:17
          Merunka super ze wszystko u ciebie i u fasolki ok. Ja do gina idę w piątek zaa
          tydzien do tej samej co prowadziła mi pierwsza ciąże bo byłam z niej bardzo
          zadowolona!

Dziewczyny czy wy tez czujecie takie czeste parcie na pęcherz bo ja latam co
          chwile!!!

pozdrawiam!!!
          • sylwiawm Re: wrocilam od gina:-) 08.09.04, 14:39
            Ja nie pisałam, że nie będę siedzieć przy kompie, tylko ograniczę to. Poza tym
            został mi ostatni rok studiów informatycznych i przy kompie spędzę trochę
            czasu, chociaż będę się ograniczać i zaglądać też tu będę ale nie tak jak
            wcześniej przez 8 godzin. Mam już pierwsze zdjęcie mojego maleństwa, a na
            następną wizyte idę pod koniec miesiąca ze zrobionymi wynikami (sporo tego
            jest), a jutro jadę do Zakopca na kilka dni trochę odpocząć. Co do moich
            objawów to mam wilczy apetyt smile
        • mama_pyzuni Re: wrocilam od gina:-) 08.09.04, 14:48
          Hej merunko,
          to dobrze, że jesteś zadowolona z nowej pani doktor. Fajnie, że ma usg w
          gabinecie, i faktycznie usg około 12 tygodnia jest bardzo ważne, bo wtedy
          wykrywa sie część wad genetycznych (m.in. zespół Downa).
          Ja idę jutro - na razie do państwowej przychodni, bo w moim niedużym mieście
          usg jest tylko w szpitalu i zależy mi na skierowaniu.
          Chociaż w pierwszej ciąży ani razu nie byłam prywatnie, cały czas chodziłam do
          Poradni Ciąży Niepowikłanej i byłam baaardzo zadowolona. Niestety teraz
          poradnia ta została zlikwidowana i wszystkie ciężarne chodzą do wiecznie
          zatłoczone Poradni K.
          Odezwę sie jutro ok. 12.
          pozdrowienia dla wszystkich majówek (także tych nowych).
      • gagat100 Kochane zrobcie liste 08.09.04, 16:40
        zalozycielke postu opuscila je wiec mam prosbe, podgladam was troche bo moze
        tez tu wskocze mam prosbe czy mozecie zalozyc liste mamus np:
        login-imie-wiek-miejscowaosc-termin porodu

Jednak bedziecie tu 9 miesiecy wiec moze warto sie troche poznac??!!
    • justynas2 Re: MAJ 2005 !!! 08.09.04, 14:30
      Czesc mam na imie Justyna i chyba do was dołańczam zrobilam test sa dwie
      kreski ale jeszcze dzis potwierdzam krwia .Ale według kalkuratora
      internetowego termin był by na 15 maja .Ciesze się ale i bardzo sie boję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka