09.11.15, 14:10
Witam piszę w imieniu mojej dobrej kumpeli .
Koleżanka jest w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej jest tam już 3dobę.
Jej cykle 28dniowe w tym cyklu zle sie czułą była przeziębiona .
O dziecko stara się już 2,5 roku ma za sobą 2 nie udane inseminacje ,sprawdzaną drożność jajowodów po której mieli starać się znowu naturalnie no i właśnie test 6listopada wyszedł pozytywny zrobiłą go gdyz okres spóżniał jej się 5dni (dopiero 6listopada a robiła 2 wcześniejsze któe nie wykryły ciąży)po 2 kreseczkach poszła do lekarza który nić nie zobaczył a raczej zoś zobaczył po lewej stronie w jajowodzie .Trafiłą do spzitala Piątek .Masa badań jak to bywa przy przyjęciu beta 400 .
Sobota beta 500
Niedziela beta 700
Poniedziałek beta 900
We wczorajszym usg lekarz w szpitalu mowi ze nic nie ma w jajowodzie a jest malusienki cien w macicy i tu znak ?
Koleżanka jest już załamana tym leżeniem tam i w sumie tą niewiadomą .O co w ogóle chodzi ?Kiedy tak na prawdę można potwierdzić ciąze pozamaciczną jeżeli w takiej faktycznie by była ?
kiedy można potwierdzić faktyczną ciąże ,czy przy tak pięknie przyrastającej bc cos jest nie tak ?czy już powinno byc widać pęcherzyk ciążowy ?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: ciąża 10.11.15, 18:48
      U mnie w 6 tc /licząc do daty OM/ była stwierdzona cp, ale dużo zależy od tego kiedy w cyklu była owulacja czyli ile faktycznie ma ta ciążą. Na razie musi po prostu cierpliwie czekać, być może skończy się na farmakologii. Dużo zależy od jakości sprzętu do badania i fachowości lekarza.
    • niunka221 Re: ciąża 10.11.15, 20:06
      czyli mozliwa cp?
      a przy jakiej wartosci bety mozna ja ocenic?no i na jaki tyg ciazy wskazuje ta beta bo tez tego Gosia nie wiem ..
      Kolejna beta w czwartek wiec ile powinna wyniesc aby bylo ok?jezli bd ok
      • lidek0 Re: ciąża 11.11.15, 10:29
        Nie ma określonej wartości bety, przy której wykrywa się cp ponieważ każde laboratorium ma inne normy. Na wynikach powinny być normy i z nich odczytuje się, który to tydzień ciąży .Prawidłowe przyrosty mogą być przy cp. Ważne jest monitorowanie sytuacji na usg, nie da się powiedzieć ile powinna wynieść w czwartek, przyrost może być książkowy przy cp i niekoniecznie przy normalnej ciąży. Trzeba czekać i powtarzać usg i tyle.....ponieważ każda cp przebiega inaczej. A koleżanka ma parcie na pęcherz?
        • niunka221 Re: ciąża 11.11.15, 16:50
          Nie nic takiego nie ma ale dzis wzieli ja na usg i jest ciaza!!jupiiiismiletylko teraz jakieś plyne niepokoja lekarza ale goska nie wie o co chodzi bo z tego szoku zapomniala zapytac..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka