Dodaj do ulubionych

Szczecinianki w ciąży

15.10.04, 16:59
Kochane ciężarówki szczecinianki a może założymy nasze własne prywatne forum
dla cężarówek ze Szczecina.Razem zawsze rażniej a z tego co widziałam na tym
forum to trochę nas jest. Pomyślcie o tym i do dzieła. Pozdrawiam bardo
serdecznie .Aga
Obserwuj wątek
    • kate_mala Re: Szczecinianki w ciąży 15.10.04, 19:46
      Jestem za!!!

Kate 15t3d (Szczecin)
    • kama_msz Re: Szczecinianki w ciąży 15.10.04, 20:45
      to swietny pomysl, bo jednak fajnie podyskutowac z kims,kto jest na miejscu i w
      razie czego nawet w przyszlosci sie spotkac i maluszkami pochwalicsmile
      moj na razie rosnie zdrowo,i za tydzien idziemy go poogladac z mezem.moze tym
      razem cos wiecej pokaze,bo ostetnio pokazal,ale tylko pupkesmile
      pozdrawiam
      kama z konradkiem/kingusia
      src="lilypie.com/days/050123/4/25/0/+1"
      alt="Lilypie Baby Days" border="0" /></a>
    • malaika7 Re: Szczecinianki w ciąży 16.10.04, 13:46
      Jest taki wątek na forum "w oczekiwaniu" -
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=13096802
      ale mało aktywny... A przydałby się....
    • sula_i_komary Re: Szczecinianki w ciąży 16.10.04, 17:57
      Witam!
      My również się wpiszemy smile.
      Sula i bliźniaki (20t3d)
      pozdrawiamy
    • kama_msz Re: Szczecinianki w ciąży 17.10.04, 13:13
      bylismy wczoraj z moim miskiem ogladac szpital w policach.wygladal calkiem
      fajnie,ale jak juz weszlam na porodowke,to poczulam sie jak przed egzaminem!cala
      sie spocilam i doszlam do wniosku,ze moze nie koniecznie chce rodzicsmileno,ale za
      3 miesiace moze stres troche minie.
      czy wy macie juz wybrany szpital?
    • mea8 Re: Szczecinianki w ciąży 17.10.04, 16:46
      Jestem całkowicie za!!! POzwólcie,że się przyłączę, chociaż jeszcze nie mam
      bąbelka ale właśnie bardzo się staramy smile)). Idzie trochę trudno ale nie
      poddajemy się. Teraz oczekujemy na wynki pażdziernikowych uciech...
      • marteczka77 Re: Szczecinianki w ciąży 18.10.04, 09:28
        Witajcie był juz podobny watek ale jakos malo aktywny , zeby z tym nie było tak
        samo.Mam termin wedlug OM-10 luty a wedlug USG 4 luty i ten według USG bardziej
        mi pasuje do moich wyliczen .W czwarteg ide na USH i moze sie dowiem czy to
        chłopiec czy dziewczynka wolałabym chłopca , bo dziewczynke juz mam , ale wazne
        jest zdrówko dzidzi.Narazie wybrałam Police ze wzgledu na mozliwosc
        znieczulenia no i tam rodzilam moja core porod byl ok tylko ta opieka i pomoc
        przy dziecku po porodzie nie zabardzo.Pozdrawiam
    • sula_i_komary Re: Szczecinianki w ciąży 18.10.04, 17:29
      Witam!
      My jesteśmy zdecydowani na Pomorzany.Mamy blisko no i tam podobno jest najwięcej inkubatorów i sprzętów potrzebnych do ratowania dzieci...a nasze na 98% urodzą się przedwcześnie i na to musimy zwrócić uwagę.
      Lekarz bardzo namawiał nas na Police ale dla nas za daleko.Mąż po pracy by był o 19 sad...a na Pomorzany każdy będzie miał bliziutko.No i te nieszczęsne inkubatory .
      Pozdrawiam,mam nadzieję,że wątek się rozwinie
      Sula i Bliźniaki (20t4d)
    • kama_msz Re: Szczecinianki w ciąży 18.10.04, 18:35
      ja juz za tydzien ide znowu podgladac mojego malucha na usgsmilejuz sie nie moge
      doczekac,zwlaszcza,ze ostatnio cos mi sie rozleniwil i rzadko sie rusza,wiec
      przy okazji zobacze co z nim no i moze tym razem jakos lepiej sie odwroci i
      pokaze cos wiecejsmile
      pozdrawiam wszystkie mamy i nie tylko.
      aha,chcialam jeszcze spytac,czy moze ktoras z was zdecydowala sie na szkole
      rodzenia?
      • marteczka77 Re: Szczecinianki w ciąży 19.10.04, 10:47
        W pierwszej ciazy chodzilam do szkoly rodzenia razem z mezusiem , ale teraz
        sobie daruje w sumie tak bardzo ona mi nie pomogla.Pozdrawiam
    • lindan Re: Szczecinianki w ciąży 19.10.04, 11:23
      Hej!!! Równiez chętnie się przyłączam. Ja wybrałam szpital Pomorzany. Termin
      mam na 23 stycznia. Z usg wynika że bedzie chłopak, mój mąż juz się cieszy że
      będzie miał z kim chodzić na Pogoń. Uczęszczam również do szkoły rodzenia na
      Pomorzanach, szczerze mówiąc jestem ogólnie zadowolona - duzo praktycznych rad.
      Wadą natomiast jest to wg mnie że ćwiczyc oddechy powinnyśmy co spotkanie, w
      końcu to szkoła rodzenia a nie raz w cyklu 10 spotkań.Moja dzidzia kopie choc w
      pochmurne niżowe dni niebardzo sie przemęcza. Pozdrawiam Wszystkich!!!!
      • kama_msz Re: Szczecinianki w ciąży 19.10.04, 11:59
        chcialam sie ciebie zapytac,czy ta szkola do ktorej chodzisz to jest szkola przy
        szpitalu,czy musisz za nia placic? i jezeli ja chce rodzic gdzie indziej,to czy
        ewentualnie tez moge sie do niej zapisac?
        pozdrawiam serdecznie
    • katarzynka-29 Re: Szczecinianki w ciąży 19.10.04, 11:51
      no to i ja się dołączę 18 tydz i 5 dzień ciąży podobnie wybrałam Pomorzany
      gdzie pracuje moja gin. moja ciąza jest niestety zagrozona jak na razie biore
      leki i mam przymusowe leżenie do czwartku , a potem zapadnie decyzja co dalej
      czeka mnie prawdopodobnie szew lub peessarek choc gin skłania się ku temu
      drugiemu , no i mam nadzieje że poznam wreście kto mieszka pod moim serduszkiem
      dziewuszka czy chłopczyk smile Pozdrawiamy
      • sula_i_komary Re: Szczecinianki w ciąży 19.10.04, 12:48
        My też zdecydowani jesteśmy na Pomorzany ale chyba do szkoły rodzenia pójdziemy na Piotra Skargi bo mamy bliziutko z domu.
        Dzieciaki czasami dają znać o sobie a za tydzień mamy usg i może zobaczymy płeć.
        Pozdrawiam
        Sula i Bliźniaki
    • agus1975 Re: Szczecinianki w ciąży 19.10.04, 17:04
      Witam. Napiszcie proszę coś o szkołach rodzenie, do których chodzicie lub
      chodziłyście. Ja stoję dopiero przed wyborem i ciekawa jestem waszych
      doświadczeń , rad i uwag na ten temat.
    • lindan Re: Szkoła rodzenia - Pomorzany 19.10.04, 21:27
      Hej!!! Szkoła rodzenia na Pomorzanach jest płatna i można sie do niej zapisać
      bez względu na to jaki wybierze się szpital. Jest 11 spotkań,każde spotkanie
      kosztuje 25 zł od pary, nie jest konieczne uczęszczanie na wszystkie spotkania.
      Ja byłam na około 5 spotkaniach i prowadzone są przez położną ze szpitala, był
      też lelarz który omawiał poród( naturalny, przez cesarkę). Jest możliwość
      obejrzenia szpitala chyba co wtorek o 10.30 tylko trzeba chyba coś zapłacić za
      ubranie przy zwiedzaniu. Dostaje się dyplom i z tym na poród rodziny należy sie
      stawić. Pozdrawiam.
    • mimik5 Re: Szczecinianki w ciąży 20.10.04, 12:40
      Witam Was serdecznie, 8 wrzesnia urodzilam po raz drugi na Pomorzanach i te
      dziewczyny ktore sie decyduja na ten wlasnie szpital to popieram w 100%. Opieka
      lekarska super, polozne bardzo uczynne i mile, dzieci to juz w ogole pod super
      dobra opieka. Takze wszystko tam jest jak nalezy, a musze powiedziec ze bardzo
      sie obawialam czy bedzie oki po 8 latach od pierwszego porodu. Pierwsze mialam
      cc i nastawilam sie bardzo na kolejne, ale dr. Rzepka (mily, mlody doktorek)
      jak on to ujal: dajemy pani szanse na porod naturalny, i tak tez sie stalo.
      Pomorzany to naprawde dobry wybor! pozdrawiam i trzymajcie sie. Magda
      • kama_msz Re: Szczecinianki w ciąży 20.10.04, 14:31
        dzieki za informacje.ja chyba zdecyduje sie na wojskowy i tam bede chodzic do
        szkoly rodzenia.dzisiaj zwiedzalam i wrazenia mam nie najgorsze.
        tylko troche sie martwie maluchem,bo ostatnio prawie ciagle siedzi cicho,ale w
        poniedzialek na usg wszystkiego sie dowiem,wiec staram sie nie panikowac.
        pozdrawiamy
        kama z niespodziankasmile
        • stokrotka_polna Re: Dziewczyny ! 20.10.04, 16:03
          Witajcie !
          Widze ze to nie pierwsze forum oczekujacych ze Szczecina
          Zapraszam rowniez na "Cieżarówki ze Szczecina" wink
          Moim lekarzem prowadzacym ( po raz drugi) jest dr.Arkadiusz Pietrzyk,super
          lekarz ,polecam!
          Martwi mnie fakt iz zadna z Was nie wpomina o Szpitalu Miejskim,rodziłam tam
          rok temu ,tzn.w styczniu i bylo ok.Czyzby stracil dobre imie ?

Pozdrawiam
          Magda i Tajemnicza Osobka 30tc oraz synek Jakub 21 miesiecy
          • lurien Re: Dziewczyny ! 20.10.04, 18:44
            powiedzcie mi, czy szkoła rodzenia jest konieczna? niestety wypadly mi
            niespodziewane wydatki i nie za bardzo mam teraz na opłate za szkołe, planuje
            rodzic na Pomorzanach, tam też pracuje moja lekarka
            • kama_msz Re: Dziewczyny ! 20.10.04, 21:40
              szkola rodzenia nie jest konieczna,ale zawsze lepiej sie przygotowac. ja bede
              chodzic do szkoly w wojskowym na piotra skargi, tam jest darmowa.najblizsze
              zajecia beda 18.11.o 17. mysle,ze warto przyjsc i zorientowac sie co nas czekasmile
              • sula_i_komary Re: Dziewczyny ! 21.10.04, 08:27
                Kama?A będą to pierwsze zajęcia?....też myślałam o szkole na Skargi.
                Jeżeli tak, to też przyjde.
                pozdrawiam
                Sula i 2 Komary
                • kama_msz Re: Dziewczyny ! 21.10.04, 12:28
                  to nie sa pierwsze zajecia, ale one sa tak poukladane tematycznie,ze nie ma
                  znaczenia kiedy zaczynasz. w list. bedzie mi.in o cwiczeniach w zaawansowanej
                  ciazy,wiec cos dla nassmile zreszta zawsze warto przyjsc zobaczyc.
                  pozdrawiam i do zobaczenia na zajeciach
                  • lurien Re: Dziewczyny ! 22.10.04, 08:45
                    czy trzaba się wcześniej zapisywac, czy poprostu wystarczy przyjsc?
                    • malaika7 Re: Dziewczyny ! 22.10.04, 10:35
                      a może ja też przyjdę zobaczyć co i jak...
                      • kama_msz Re: Dziewczyny ! 22.10.04, 11:57
                        zapisywac sie nie trzeba, wystarczy przyjsc, przynajmniej tak mnie poinformowano.
                        • mateuszek2004 Re: Dziewczyny ! 22.10.04, 12:38
                          Pomocy!! ja nie wiem gdzie będę rodziła, czytam wasze dyskusje i nie mam
                          pojęcia na który się zdecydować, a co myślicie o szpitalu na unii?
                          • kama_msz Re: Dziewczyny ! 23.10.04, 10:57
                            wejdz na forum "szpitale" i tam tez sobie poczytaj,znajdziesz duzo wiecej. co do
                            unii to najlepiej pojedz tam i wszystko obejzyj.teraz nie ma z tym problemu.
                            pozdrawiam
                            kama i maluszek
                            src="lilypie.com/days/050123/4/25/1/+1" alt="Lilypie Baby Days"
                            border="0" />
                            </a>
                            • izqa Re: Dziewczyny ! 24.10.04, 14:52
                              hej,
                              ja jestem juz w 34 tyg. do szkoly rodzenia chodze w szpitalu miejskim - jest
                              super cwiczymy na kazdych zajeciach - godzina cwiczen i godzina wykladu czasami
                              sa rzeczy ktroe sie przydaja np masaz noworodka, pielegnacja, porod.
                              ogladalismy sale porodowa - wszystko jest b. fajnie wytlumaczone. bede rodzic
                              tez w miejskim bo mialam ciaze z problemami i lezalam tam juz dwukrotnie. jest
                              super personel - mimo tego ze nienawidze szpitala tam czulam sie prawie jak w
                              domu.
                              pozdrawiam
                              • izqa Re: Dziewczyny ! 24.10.04, 14:54
                                zapomnialam dodac - szkola rodzenia 20 pln za spotkanie a jak sie placi z gory
                                to jedno jest gratiswink
    • sula_i_komary Re: Szczecinianki w ciąży 25.10.04, 17:19
      90 % CHŁOPAKI.Rosną jak na drożdżach!!!!!!!!!!!!!wszystko jest dobrze, wody płodowe w normie, chłopaki rosną równiutko więc podam jedne wymiary :
      waga:468 +_ 99g
      BPD 53mm = 21w2d
      HC 191mm = 20w5d
      AC 153mm = 21w3d
      FL 33m = 20w4d

Według naszych obliczeń to 21t4d.
      Chłopaki chyba spali bo nie machali łapkami jak ostatnio.Ułożeni są poprzecznie i obie pary nóg mam w lewym boku....ale o tym to i bez usg wiedziałam smile.
      Wszystko znowu nagraliśmy .W domu nie mamy video a ja już bym chciała to jeszcze raz zobaczyć /na spokojnie/.
      Pozdrawiam
      Tak się cieszymy!!!!!
      sula i chłopaki-bliźniaki/od początku mieliśmy takie przeczucie/ smile
      21t4d
      Teraz musimy ochłonąć smile
      • kama_msz Re: Szczecinianki w ciąży 25.10.04, 20:23
        moja niespodzianka tez sie ujawnila. podobno na 100% dziewuszka (chociaz na
        forum czytalam o 100% dziewczynce,ktora okazala sie wojtusiem hehe).jest zwawa a
        dzisiaj wlozyla mi noge w zebrasmilewszystko w porzadku,wiec nie mam sie czym
        przejmowac.wazy 900gr,wiec w 27 tc to chyba norma.
        pozdrawiamy was serdecznie
        kama i kingusia
        • marteczka77 Re: Szczecinianki w ciąży 26.10.04, 11:45
          Mi z USG wyszla dziewucha a ja tak chcialam syneczka bo core juz mam i jest mi
          bardzo przykro .Lekarz tylko powiedzial ze bedzie druga cora wazy prawie
          900gram .Pozdrawiam
          • marteczka77 Re: Szczecinianki w ciąży 26.10.04, 11:47
            Do kogo chodzicie na USG i czy cos widzicie bo niby lekarz mi mowi ze tu reka
            itp. , ale ja tam nic nie moge zobaczyc tak samo maz niewiem czy moze mamy za
            malo wyobrazni ,a jak właczy sie kasete z USG to widze tylko same plamy.
            • malaika7 Re: Szczecinianki w ciąży 26.10.04, 16:16
              Im częściej oglądam kasetę z usg, tym więcej widzę. Musisz się po prostu
              przyzwyczaić do obrazu i dobrze przyjrzeć. Mam 2 nagrania, z pierwszego widzę
              bardzo dużo. Drugie jest jeszcze "świeże" i na razie nie wiem za wiele, ale
              liczę na to, że za którymś kolejnym razem zobaczę coś więcej.
              Pozdrawiam

Olga i Iwo (31tc)
            • kama_msz Re: Szczecinianki w ciąży 26.10.04, 19:16
              mi robi dr uzar czy jakos tak. taki mlody. ja troche widze,ale nie
              wszystko.najlepiej to kregoslup,serduszko i mala skrzywiona buziesmileno, w zeszlym
              miesiacu widzialam wyraznie mlenka stope. ale jak mi pokazuje,ze tu np sa
              raczki,to tez nie za dokladnie widze. ale najwazniejsze,ze zdrowe i rosnie.
              co do dziewczynki, to nie wszystko stracone,bo zdarzaja sie przypadki,kiedy na
              100% masz miec coreczke,a tu synek!!!ja tez nie jestem do konca pewna czy to w
              100% kingusia,chociaz niby dokladnie widac.ale to nasze pierwsze,wiec wszystko
              przed nami.
              pozdrawiam przyszle mamy i ich pociechy
              • malaika7 do kama-msz 27.10.04, 09:43
                Młody dr Uzar to syn starego dr Uzara, który prowadzi moją ciążę smile
                • marteczka77 Re: do kama-msz 27.10.04, 09:59
                  Szkoda ze w Szcvzecinie nie ma usg 3D wtedy wszystko widac doskonale i ma sie
                  taka piekna pamiatke.Ja najwyzej na kasecie moge dostrzec kregosłup i reke nic
                  wiecej ogladałam ja juz pare razy , a moj maz mowi ze zupelnie nic nie widac .U
                  mnie chyba nie bedzie pomylki jak byłam pierwszy raz w ciazy to na USG wyszla
                  dziewczynka i juz ma 10 lat co prawda tamto USG miałam robione w 8 miesiacu a
                  to w 6 , ale chyba jakby lekarz nie był pewien to by powiedział ze chyba
                  dziewczynka , a powiedział tylko ze bedzie druga cora .Pozdrawiam was
                  dziewczynki goraco i oczywiscie wasze brzusie tez.
                  • izqa Re: do kama-msz 27.10.04, 11:41
                    jest 3d w szpitalu na unii lubelskiej. ostatnio (w sierpniu) badanie kosztowalo
                    70 zl + 50 za diagnostyke serca. mozna przyniesc swoje cd i za dodatkowa oplata
                    nagraja kawalek albo zrobia zdjecia. my bylismy zachwyceni - bwylo widac nasza
                    dziewczynke z kazdej strony.
                    • malaika7 Usg 3d 27.10.04, 14:39
                      Usg 3d jest też w Art Medice na Mickiewicza. Nota bene pracują tam b.dobrzy
                      lekarze, w większości ich nazwiska pojawiały sie na forum.
                      Pozdrawiam
                      • stokrotka_polna Re: Usg 3d 27.10.04, 14:53
                        Jakie sa koszta takiego USG 3D?
                        tRZEBA SIE WCZESNIEJ REJESTROWAC??
                        POZDRAWIAM
                        • malaika7 Re: Usg 3d 27.10.04, 16:21
                          osobiście go nie robiłam, więc nie wiem, ale chyba umawiasz sie na godzinę. Nie
                          wiem ile kosztuje, ale możesz zadzwonić i zapytać: 42 10 831.
                          Pozdrawiam
    • marteczka77 Re: Szczecinianki w ciąży 27.10.04, 14:17
      Juz sama niewiem tez ostatnio słyszalam ze na Unii jest to USG ale ktos potem
      powiedział ze jest tam tylko zwykłe.Czy widzieliscie wszystko w kolorze?
      • izqa Re: Szczecinianki w ciąży 27.10.04, 23:49
        kolor to za duzo powiedziane - taki braz ale bardzo ladnie to wyglada - widac
        bylo ze jej sie to naciskanie glowica nie podobalo bardzo i odpychala ja
        raczkami az drzal obraz na ekranie wink ma charakterek po mamusi mala zlosnica;-
        ) i byl b. dobry lekarz dr. wegrzynowski - nie chodzilo tu przeciez o wyglad i
        fikanie i zdjecia(chociaz to bylo slodkie),tylko o to czy mala jest zdrowa.
        polecam wegrzynowskiego
        • marteczka77 Re: Szczecinianki w ciąży 28.10.04, 11:52
          Izqa czy mozesz podac jakis numer by muc umowicsie na USG i czy nie trzeba miec
          skierowania , bo bylam ostatnio na zwyklym ale kompletnie nic nie widzialam a
          tak bardzo bym chciała zobaczyc.Pozdrawiam
    • marteczka77 Re: Szczecinianki w ciąży 28.10.04, 12:29
      Dzwonilam do art medicy i powiedzieli ze maja tylko zwykle USG a nie
      3D.Pozdrawiam
      • malaika7 Usg 3d 28.10.04, 13:09
        a na ich stronie internetowej jest napisane co innego!
        www.art-medica.pl/ginekologia_i_poloznictwo/ultrasonografia_poloznicza_i_ginekologiczna_
        usg_3d/

• marteczka77 Re: Usg 3d 28.10.04, 17:50
          No jest napisane ze jest , ale moze nie w Szczecinie .Dzwoniłam by sie
          dowiedziec o cene i powiedzieli , ze maja tylko zwykle USG.Pozdrawiam
          • izqa Re: Usg 3d 28.10.04, 22:30
            jerzy wegrzynowski 4253304 pon.15-17 wt.17-19 szpital na unii lubelskiej
            • marteczka77 Re: Usg 3d 29.10.04, 11:38
              Dzieki zadzwonie i wszystkiego sie dowiem
              • kama_msz Re: Usg 3d 31.10.04, 11:40
                ale mi narobilyscie ochoty na takie usg,w koncu zobaczylabym mojego maluszka w
                caloscismileale poniewaz ostatnio robilam to nie chce przedobrzyc i chyba pojde na
                unii zrobic ostatnie usg przed porodem.
                ps.jak sobie radzicie z ta okropna pogoda w szczecinie,bo ja bym tylko spala,nic
                lepszego mi do glowy nie przychodzi
                pozdrawiam
                kama z kinia
                • izqa Re: Usg 3d 31.10.04, 22:25
                  a aj juz dostalam syndromu wicia gniazda piore prasuje ukladam przekladam z
                  szafy do szuflady i z powrotemwink a w wolnej chwili chodze na spacerki w lesie.
                  mialam tak fatalny poczatek ciazy - szpital - lezenie - szpital, ze teraz sobie
                  odbijamwink)
                  • marteczka77 Re: Usg 3d 03.11.04, 10:48
                    Bylam juz na USG3d robila mi je młoda lekarka a potem przyszedl lekarz i
                    porobil zdjecia w 3 d .Z dzidzia wszystko w porzadku bylo widac jak mlaska , a
                    potem ziewa .Wazy juz 900 gram wydaje mi sie , ze duzo jak na 26 tc , było
                    widac bardzo dokładnie , maja takze USG 4d , ale niewiem ile kosztuje nastepne
                    mam zrobic po 35 tc moze wtedy zrobie 4 d .Pozdrawiam doraco
                    • izqa Re: Usg 3d 03.11.04, 12:10
                      wink)) moja nie mlaskalawink). a w 27 tyg miala 970 g i b. dlugie nogi.
                      ide dzisiaj na wizyte a ze to juz 36 tydzien to moze byc jedna z ostatnich
                      wizyt wiec 4d chyba sobie odpuszcze, szczegolnie ze mala wyraznie nie lubi
                      zadnych usg i ktg. ale napisz jak bylo.pozdrowienia
                    • stokrotka_polna Re: Dziewczyny ! 03.11.04, 15:57
                      Jestem w 32tc i i od tygodnia strasznie stawia mi sie brzuszek,masakra!Do tego
                      dochodza bolesci szyjki i w dole brzucha , lekarz przepisal mi NO SPE forte
                      oraz Diphergan.Jedno i drugie biore w razie koniecznosci (choc lekarz zaleca 2
                      razy na dobe)gdyz przeczytałam iz oba leki przechodza przez łożysko,mam
                      potworne wyrzuty sumienia i bardzoboje sie ze moze miec to niekorzystny wplyw
                      na malenstwo.Brrrr...
                      Moze macie sprawdzone metody,sposoby na takie dolegliwosci.Nawet mam szlaban na
                      glaskanie i balsamowanie brzuszka , bo to tez powoduje iz zaczyna sie "stawiac".

Pozdrawiam
                      • malgosiek2 Re: Dziewczyny ! 03.11.04, 17:10
                        Nie powinnaś brac sporadycznie tylko jak lekarz zalecił.Te leki akurat nie
                        należą do takich szkodliwych.Bardziej pomagają niż szkodzą.Napewno pomoże
                        leżenie w łóżku,żadnych wysiłków,nie głaskanie brzucha.Pozdrawiam Małgosia
                        • kama_msz Re: Dziewczyny ! 03.11.04, 19:05
                          a co powiecie na bole w okolicy krzyza,takie jak przy okresie. za niecaly
                          tydzien ide do lekarza,ale szczerze mowiac zaczynaja mi coraz bardziej dokuczac
                          i nie wiem co mam robic.troche pomaga cieply prysznic,ale przeciez nie moge
                          nonstop siedziec w wannie bo zbankrutujesmile
                          poza tym troche sie przeziebilam i ratuje sie homeopatia,zeby nie zaszkodzic
                          malenstwu.
                          za to malenstwo raznie bryka i koie matke,wiec to mnie troche pociesza.
                          pozdrawiam
                          kamaz kinia
                          • lurien Re: Dziewczyny ! 04.11.04, 20:05
                            ja biore nospe od 22 tc, teraz jest 29 i robie to regularnie, lekarka mnir zapewniala ze nie ma skutkow ubocznych, i bede brala do konca, inaczej brzuch twardnieje
    • martiii Re: Szczecinianki w ciąży 10.11.04, 10:27
      hej mamy kangurzyce.dopisuje sie do szczecinianek z brzusiem-Marcia,22 tc
      i..malenka coreczka w brzusiu (podobno,hi hi) Dzis ide na USG 3D tam na
      Unii,widzialam ze pisalyscie o tym wczesniej,dam wiec znac jak to wygladalo.
      Ale doczekac sie juz nie moge.. Z drugiej str troche mam nerwa czy z mala
      wszystko ok i czy ONA nie okaze sie NIM... wink))
      Ja wybralam szpital miejski,tam zamierzam rowniez zapisac sie do szkoly
      rodzenia;jestem rowniez pod opieka lekarza z tamtego szpitala. Pozdrowionka
      cieplutkie,Marta
      • marteczka77 Re: Szczecinianki w ciąży 10.11.04, 11:29
        Martiii jak bedziesz szla na USG wez ze soba plyte oczywiscie jak chcesz
        nagranie.Pozdrawiam
    • martiii Re: melduję,że... :))) 10.11.04, 20:16
      Kobietki,bylam na 3d,FANTASTYCZNA SPRAWA!!!!! potwierdzilo sie ze bede miec
      coreczke,jest przesliczna,ma cudny nosek,uszka,bla bla bla... wink))) A przede
      wszystkim oczywiscie - ZDROWIUTKA!! Jezu,jaka mnie radosc rozpiera!! Koszt
      badania + nagranie na plyte - 135 pln. polecam! Pozdrawiam wszystkie mamy-
      kangurzyce,Marcia smile))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka