Dodaj do ulubionych

jak począć córunię ?

24.01.05, 17:41
Wiem, że temat był już wałkowany, ale wciąż szukam recepty na córę. Mam już
2,5 letniego synka i bardzo chciałabym mieć teraz córeczkę. Mojemu mężowi
zależy na tym jeszcze bardziej, już przy pierwszej ciąży marzył o dziewczynce.
Czy jest jakiś sprawdzony sposób? Za kilka mmiesięcy chciałabym zaciążyć.
Liczę na jakiś sprawdzowy sposób!
Obserwuj wątek
    • przyszla_mama1 Re: jak począć córunię ? 24.01.05, 22:10
      Ja czytalam ze na corke to przed owul trzeba sie przytulac a na synka jeden
      dzien po owulacji... wiec tylko tyle moge napisac.
      • mamado5 Re: jak począć córunię ? 25.01.05, 08:25
        Plemniki zenskie -x poruszaja sie powoli, ale dluzej zyja, 2-3 dni.
        Natomiast plemniki meskie -y pedza szybko, ale sa slabiutkie i krotko zyja.
        Dlatego zeby byla dziewczynka trzeba sie przytulac 2-3 dni przed owu.
        Ja zastosowalam sie do tej metody i dzis mam w domu 3-letnia panne!!!!
        Zycze powodzenia smile
        • enya26 Re: jak począć córunię ? 25.01.05, 15:35
          Prawda,prawda.Dziewczyny maja racje.U mnie sprawdziło się.Poczeliśmy Małą w 11
          dniu cyklu,nie była planowana ,ale zawsze chcieliśmy mieć córkę!
          Powodzenia
          • gosia152 Re: jak począć córunię ? 25.01.05, 19:11
            gdzieś kiedyś czytałam ze szanse na córkę ma wieksze kobieta która jest
            pierwszym dzieckiem swojej mamy; inne-że jak tatus jest starszy albo wykonuje
            jakiś "męski" zawód np. hutnik lotnik itp., u mnie trochę się sporawdziło-moja
            mama jest pierwszym dzieckiem swojej mamy, jak się urodziłam to mój tato miał
            42 lata i był wcześnirj w wojsku w lotnictwie
    • gosiacha Re: jak począć córunię ? 26.01.05, 10:02
      Dzięki za odzew. jest jeszcze coś takiego jak kalendarz chiński, ale wg niego
      mój synuś powinien urodzić się dziewczynką!
      • mymcia Re: jak począć córunię ? 26.01.05, 15:35
        hej
        my mamy córcie jak z obrazka - wystarczyły 2-3 razy miedzy okresem a owulacja
        (tzn, jeszcze przed owulacja) smile)))
        Zyczymy dziewczecych sukcesów!!!
        My teraz bedziemy kombinowac chłopczyka....wink))) To mi sie wydaje trudniejsze...
        pozdrawiam
      • szachniewicz19 Re: jak począć córunię ? 26.01.05, 17:13
        WIDZISZ TWÓJ SYNEK MIAŁ BYĆ DZIEWCZYNKĄ A MOJA DRUGA CÓRKA MIAŁABYĆ CHŁOCEM
        ZOSTAŁA DOKŁDNIE POCZĘTA W DZIEŃ OWULACJI(ZOSTAŁO TO STWIERDZONE PRZEZ
        GINEKOLOGA) I CÓŻ ZAMIST SYNKA MAM DRUGĄ WSPANIAŁĄ CÓRECZKĘ ŻYCZE POWODZENIA
      • andziaw2 Re: jak począć córunię ? 22.02.05, 09:27
        Ale wbrew pozorom ten kalendarz ma duzo sensu. Sprawdzilysmy z kolezanka z 20
        przypadkow i tylko jeden sie nie zgadzal. Moze u Ciebie tez wyjatek jest
        potwierdzniem reguly smile
        Ania
        • emilia_en Re: jak począć córunię ? 24.02.05, 21:34
          według tego kalendarza ja miałam być chłopcem, a mój brat dziewczynką, moja
          dzidzia też ma być chłopcem, ale to się okaże w majusmile
          Emilia
    • donata72 Re: jak począć córunię ? 26.01.05, 18:16
      ogladalam program o poczeciach i byl facet ktory zajmuje sie tymi sprawami i
      powiedzial ze niema znaczenia kiedy sie kochamy czy przed czy po owolacji to
      jest tak jak z gra w totka poprostu szczescie
      • aga1610 Re: jak począć córunię ? 26.01.05, 19:04
        zgadzam się z Toba w 100 %. O tym jaka płeć będzioe dziecka nie decyduje to
        kiedy nastapi poczęcie tzn. czy przed czy po owulacji. To jest dosyć trudne i
        skomplikowane.
        Pozdrawiam wszystkich, którzy planują zaciążyc określoną płeć. Życze powodzenia.
    • paula.kr Re: jak począć córunię ? 27.01.05, 09:42
      Nie wierzę w żadne przed i po owulacji.Naszego starszego synka poczęliśmy
      dokładnie przed owulacją w 9 dniu cyklu.I nie jest dziewczynką tylko 100%
      chłopcem.Teraz jestem z drugim w ciąży i liczymy na dziewczynke , ale było i
      przed i po więc nie wiadomo KTO z tego wyjdzie?
    • jasmina100 Re: jak począć córunię ? 13.02.05, 14:18
      To nie takie proste!!!!!Myśmy probowali diet,obliczen,przed-w czasie-po jajeczkowaniu i mamy chłopca.A jak bedziecie mialy sprawdzona recepte to dajcie znac.
    • marianka.m Re: jak począć córunię ? 13.02.05, 18:35
      Nie ma żadnej recepty i całe szczęście! smile)))
    • gocha34 Re: jak począć córunię ? 22.02.05, 01:13
      Czesć Gosia!juz kiedyś spotkałyśmy się na forum,o różnicy wieku,a więc
      zdecydowaliście się :gratuluję decyzji!Lączy nas zawód i ten nieszczęsny
      egzamin za 1,5 roku,który nie jest dla mnie teraz najważniejszy,może być za 2
      lata.Ja nie mam recepty na dziewczynkę,choc mam trzyletnią wspaniałą
      córeczkę.Po prostu tak nam się udało,wręcz mam teorię ,że chłopcy nam się nie
      udają/to te wszystkie nierozwijające się powyżej 5 tyg.ciąże/.Ta moja teoria
      może się potwierdzić lub nie za ok.pół roku-zobaczymy kogo urodzę!Ktokolwiek-i
      tak będę się bardzo cieszyć!Wam też radzę nie zastanawiać się nad tym,wiadomo
      że nie zawsze wszystko da się wykalkulować!Zabierajcie się do pracy bo szkoda
      czasu.Może akurat się uda wycelować dziewczynkę,a przyznaję że dziewczynki są
      fajne!Pozdrawiam!
      lilypie.com/cache2/0/19100031.png
      • marteczka77 Re: jak począć córunię ? 22.02.05, 09:37
        Ja miałam stosunek w dzien owulacji przez pol roku robilam wykresy i testy
        owulacyjne takze z tego powodu,że nie moglam zajsc w ciaze .Nastepnego dnia po
        stosunku temp. poszła w gore pozniej Lekarzowi podczas USG takze wyszła ta sama
        data zapłodnienia wiec wszystko sie zgadzało , tylko po 4 miesiacach plec
        dziecka sie nie zgadzała buła dziewczynka.Po porodzie lezałam z kobieta co
        własnie robila na dziewczynke ostatni stosunek miała na 4 dni przed
        owulacja ,maz biegał w ciepłych gatkach i stosował diete na dziewczynke
        korzystali z kalendarza chinskiego i urodziła drugiego chlopca , była strasznie
        zawiedziona wiec radze sie za bardzo nie nastawiac na plec .Ja takze jestem
        zdania i czytałam ten artykuł,ze w jaki dzien owulacji to nie mz żadnego
        znaczenia ,ale zawsze mozna sprobowac .Pozdrawiam i życze powodzenia
    • isia_50 Re: jak począć córunię ? 22.02.05, 15:45
      U nas próbowaliśmy 3 dni przed owulacją (wyliczenia + obserwacja na podstawie
      temperatury i śluzu), całą ciążę wszyscy przepowiadali mi chłopca (długo nic
      nie było widać, potem szpiczasty brzuszek, a ja wyglądałam wyjątkowo
      korzystnie - poznikał trądzik, włosy przetały się tłuścić, miałam smaki na
      ostre i mięso), nie chciałam wiedzieć wcześniej na USG co będzie, bo będąc już
      w ciąży było mi naprawdę obojętne co się urodzi byle zdrowe.
      Gdy po 4 latach przyszło do drugich starań stwierdziłam, że nie wiem jak to
      jest mieć syna (na pewno też wspaniale, bo dziecko to dziecko), ale cudownie
      jest mieć córeczkę... I znowu przytulaliśmy się na 3-4 dni przed owulacją.
      Teraz 13 tc i jest mi zupełnie obojętne co będzie - najważniejsze, żeby
      urodziło się zdrowe. Napiszę Ci po rozwiązaniu ok. 3.09.05 co wyszło i czy
      metoda przytulanko przed owulacją po raz drugi się sprawdziła czy nie.
      • agucha27 Re: jak począć córunię ? 22.02.05, 21:29
        Dziewczyny, ja nie wierzę w żadne recepty i cudowne przepisy na określoną płeć
        dziecka. Jestem mamą dwóch wspaniałych urwisów. Pierwszym razem było nam
        zupełnie obojętne czy będzie synek czy córcia. Dokłodnie nie wiem kiedy począł
        się Marcelek (rozumieci miesiąc miodowy...). Druga ciąża zupełnie nas
        zaskoczyła, nie zadziałała antykoncepcja, w dodatku byl to 9 dzień cyklu. Byłam
        przekonana, ze tym razem będzie dziewczynka. A tu niespodzianka - drugi
        chłopiec. Owulację mam zawsze dość dokładnie 14/15 dzień cyklu. Także nie
        wierzę w to że dziewczynki przed owulacją, chłopcy w trakcie lub po. Powiem wam
        jedną ciekawostkę. Moja kuzynka ma 2 dziewczynki i z obydwiema zaszła w ciążę
        na dzień przed miesiączką. Pozdrawiam
        • calico Re: jak począć córunię ? 23.02.05, 12:59
          agucha27 napisała:

>Powiem wam jedną ciekawostkę. Moja kuzynka ma 2 dziewczynki i z obydwiema
          zaszła >w ciążę na dzień przed miesiączką.

A skąd wie, że przed miesiączką, skoro miesiączki nie było?
    • gocha34 Re: jak począć córunię ? 23.02.05, 00:29
      Isia! no to mamy podobne teminy-ja na 1-go wrzesnia,zobaczymy jakim dzieckiem
      taraz nas los obdarzy!ja też nie wierzę w kalendarze i przepowiednie.Wszyscy
      poprzednio mi mówili,że to bedzie syn,tak że sama uwierzyłam.Urodziła się
      dziewczynka a ja byłam przeszczęśliwa!
      • isia_50 Re: jak począć córunię ? 23.02.05, 15:09
        Gosiu, ja też byłam przeszczęśliwa gdy moja córa się pojawiła. Teraz też
        zaczynają mi mówić o tym, że wyglądam na chłopca, mam smaki na chłopca (te same
        co poprzednio), a nawet w trakcie USG lekarka stwierdziła, że dzidzia tak się
        wierci, że pewnie będzie chłopak (choć na razie to przecież nie wiadomo).
        Najlepsza była moja córa, która skwitowała to hasło: "nieważne co będzie ludek
        czy ludka byle zdrowe". I tak trzymać.
        • agator3 Re: jak począć córunię ? 23.02.05, 22:37
          jolmys.webpark.pl/#
          Zagladnijcie sobie tutaj jak wyliczalam moim kolezankom ktòre beda rodzic w
          maju i lipcu to sie zgadza,zobaczymy czy sie bedzie zgadzc z moim ale to
          dopiero za 3 tygodnie bede moze wiedziec.Pozdrawiam!
          • isia_50 Re: jak począć córunię ? 24.02.05, 09:36
            hmm, u mnie w pierwszej ciąży się zgadza - z tabelki wychodzi córa i jest córa,
            teraz prognoza na synka. Zobaczymy we wrześniu...
            • gocha34 Re: jak począć córunię ? 24.02.05, 23:23
              U mnie też pierwsze dziecko się zgadza-córa,teraz też prognoza na
              syna.Zobaczymy za ok.6 miesięcy!
              • marta.mak tabela 25.02.05, 09:22
                u mnie z tabeli sie nie zgadza
                miałam termin na grudzień, z tabeli wynika ze powinien byc synek
                dzidzius urodził sie miesiąc wcześniej w listopadzie i z tabeli wynika ze tez
                powinien byc synek
                a mam kochaną córcię smile
                jak to dobrze, ze tabelka nie działa smile
                pozdrawiam
                -marta
                • bartolina2 Re: A ja juz mam dziewczynke.........!!!!!!!! 25.02.05, 10:01
                  ...............jak to zrobilismy chyba zaraz na poczatku cyklu owulacyjnego, a
                  w sumie to staralismy sie o dziecko(nie wazne byla dla nas jakiej plci)troche
                  czasu-i prosze laleczka nam taka wyszla, a teraz w kwietniu bedziemy mieli
                  chlopca ale nie wiem go zrobilismy-to byla po prostu wpadka ale kontrolowana-bo
                  wiedzialam ze mam dni plodne -ALE PRAWDE MOWIAC TO JAK TRAFIC 6 W TOTKA-nie ma
                  100% pewnosci-zrowko maluszka najwazniejsze-..............i tak wszystkie
                  mlauszki sa kochane !!!!
                  Juleczka i kwietniowy Bartussmile
                • danik1 Do Marty.mak 25.02.05, 21:40
                  marta.mak napisała:

> u mnie z tabeli sie nie zgadza
                  > miałam termin na grudzień, z tabeli wynika ze powinien byc synek
                  > dzidzius urodził sie miesiąc wcześniej w listopadzie i z tabeli wynika ze tez
                  > powinien byc synek
                  > a mam kochaną córcię smile
                  > jak to dobrze, ze tabelka nie działa smile
                  > pozdrawiam
                  > -marta

Jak to mialas termin na grudzien?? Tam chodzi o termin poczecia a nie
                  rozwiazania! Sprawdz jeszcze raz. Ale masz racje nie kazdemu wychodzi, nawet
                  nie wiem jak to bylo liczone!?
                  Pozdrawiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka