luxfera1 24.02.05, 13:56 Potrzebuje informacji na temat przeciwskazan do brania w ciazy leku o nazwie GYNOXIN.Brany byl okolo 4tc a podobno dziala az 7 dni...Gdzies wizialam tez liste lekow A..B.. itd ale nie moge znalezc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatrojki Re: OGROMNA PROSBA 24.02.05, 14:22 W Indeksie Leków Medycyny Praktycznej( źródło wiarygodne) napisane jest, żeby nie stosować w ciąży. Ale nie ma podanej tzw. kategorii FDA (Food and Drug Administration, amerykańska instytucja dopuszczająca leki do użytku), czyli nie jest jasno określone, czy ten lek ma działanie szkodliwe. W praktyce oznacza to, że nie robiono z tym lekiem badań ani na zwierzętach, ani - tym bardziej - na ludziach. Pozostaje Ci być dobrej myśli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
syla_syla Re: OGROMNA PROSBA 24.02.05, 14:29 przeciwskazaniem jest ciąża i karmienie piersią niestety nie ma info jak długo się utrzymuje... Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: OGROMNA PROSBA 24.02.05, 15:22 czy moglybyscie mi powiedziec gdzie udalo sie znalezc te informacje...musze je przeslac bo to nie mnie rzecz dotyczy..dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
mamatrojki Re: OGROMNA PROSBA 25.02.05, 11:07 Nie znajdziesz raczej tego źródła, bo to dostępne tylko lekarzom. Spróbuj poszukać w Internecie pod hasłem Fentikonazol, albo Fenticonazole, ewentualnie pod nazwą firmy farmaceutycznej produkującej ten lek: Recordati. Jeśli ci się nie uda, to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: OGROMNA PROSBA 25.02.05, 14:36 Przekopalam internet..ale wiadomosci tyle co na ulotce..liczylam raczej na wypowiedzi mam ktore maja takie doswiadczenia....owszem sa ale ale kiedy braly to byl II lub II trymestr..niestety.Dzieki jesli cos znajde/bo nie zamierzam ustapic/ dam znac Odpowiedz Link Zgłoś