Dodaj do ulubionych

oczekiwania na starania majowo - sierpniowe :)

• kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 12.06.05, 11:37
      17dc i owulacji ani widu ani słychu.....śluzu brak....ale sie to dłuży......
      • moniqe245 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 12.06.05, 13:43
        cierpliwości kropciu!! owulacja na pewno przyjdzie, tylko nie myśl tak bardzo o
        tym, bo przez stres to wszystko sie przesuwa... trzymam kciuki.
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 13.06.05, 11:10
      Helou!!!
      Co u was słychać, bo u mnie dzisiaj rano była pierwsza podwyższona
      temperaturka - skoczyła na 37,8 a wczoraj wieczorkiem było przytulanko.
      Piszcie dziewczyny co słychać bo straszne przestoje tu u nas.
      pozdrawiam
      • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 13.06.05, 12:44
        super Keri!! ja bym już skakała z radości hehehe....bo to dobry znaksmile) ja na
        razie czekam na owulację i na płodny śluz...dziś wieczorem bedzie
        przytulanko...wogule to mam nadzieje, że ta owulacja wystapi w przeciągu tego
        tygodnia...tak pozatym to został mi jeden examin do zdania ( no ale ten
        najgorszy). Mój mąż jak zobaczył gruby duży segregator to wkucia to się ze mną
        wczoraj pożegnał na tydzieńsmile) Ale mam nadzieje, ze się bedziemy spotykac
        przynajmniej wieczorkami na staraniach hehehe
        • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 13.06.05, 22:16
          Fejnie Kropciu że masz tylko jeden egzamin, ja już nie mogę się doczekać
          kiedy skończy się nauka ale już coraz bliżej wakacji, już je czuje w kościch.
          Staraj się staraj kochana spędzać z mężusiem jak najwięcej czasu bo te staranka nie mogą pójść na marne.
          Wogóle wszystkie dziewczyny do dzieła, bo niedługo koniec miesiąca i wyniki mają być pozytywne!!!! wink))))))
          pozdrawiam
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.06.05, 09:21
      Dziewczyny a może już jakies objawy ciażowe macie?? Co z temperaturką??U mnie
      nisko- tzn owulacji brak...hehe...a mój mąż już zaczyna mówic do mojego
      brzuszka, jakby juz ktoś tam mieszkał...staram sie unikać tych sytuacji...bo
      przecież jak się nie uda to rozczarowanie bedzie dla niego ogromne...ale on
      mnie nie chce słuchać...on narazie myśli , ze to wszystko jest takie
      proste...zaezpieczenia brak to juz musi byc dzidziuś....on się zabardzo w to
      angażuje emocjonalnie a ja nie umiem go od tego ustrzec....hmmmm
      • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.06.05, 09:58
        A mój znowu odwrotnie - cały czas mówi mi że to nie takie łatwe żebym się tak nie nastawiała na to bo się tylko rozczaruje. U mnie rano dziwna rzecz się wydarzyła a mianowicie tempka w niedzielę 36,4 wczoraj 36,8 a dziś znów spadła na 36,4 - mam tylko nadzieję że jutro znowu się podniesie, chociaż niepokoją mnie tak duże skoki tempki o 0,4, co o tym sądzicie dziewczyny???
        pozdrawiam
        • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.06.05, 10:56
          U mnie nic nowego,tylko czekanie,objawów ciążowych jakichkolwiek brak,a tempki
          jak zwykle niziutkosad,cały czas 36,7,wczoraj i przedwczoraj podniosła sie do
          36,8,ale dziś znów 36,7,pewnie znów nici z fasolki,wiem, że drugi cykl starań
          to nie tragedia ,ale ja jestem strasznie niecierpliwa z natury, a dodatkowo
          nakręciłam się emocjonalnie,wczoraj nawet się poryczałam, bo tak bardzo
          chciałam zajść w ciażę przed wakacjami ,a coś czuje, że te nasze starania nie
          będą łatwe.Sorry dziewczyny, ale musiałam się wyżalić, bo dziś mam lekkiego
          doła ,pewnie to znak że za 9 dni przyjdzie wstrętna @.Pozdrawiam i trzymam
          kciuki, żeby choć wam sie udało.
          • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.06.05, 13:20
            Keri jak tempka ci dziś spadała do 36,4- to ja bym dzisiaj działała,możliwe ,
            ze ta owulacja jest dopiero dzisiaj. bo ja myśle , ze jak by było już po
            owulacji to chyba tempka nie spadłą by tak nisko ( nawet gdyby to nie była
            ciąża).
            Ola nie martw się na zapassmile) Byle tempka jest wyższa niż zwyklesmile Ale co ja tu
            dużo pisze...sama jestem niecierpliwa...i nawet nie wiem kiedy bedzie ta
            owulacjatongue_out powiem szczerze, że ja nie mkałabym nawet takiego stresa z tymi
            staraniami, gdyby nie to, że planujemy starnia tylko w czerwcu i lipcu...jak
            nie wyjdzie to robimy przerwe do stycznia( i to mnie przeraża). a dlatego , że
            mój plan polegał na tym , żeby te pierwsze miesiące przesiedziec w domu- bo nie
            wyobrażam sobie jeździć z mdłościami na uczelnię i siedziec w łąwce kilka
            godzin dziennie w dusznych pomieszczeniach...nie wspomnę o chorobie
            lokomocyjnej, która mnie może dopaśc- a długo dojeżdżam!!! acha Ola czyli ma
            sie rozumiec , ze za 9 dni testujesz????smile)))
            • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.06.05, 16:32
              Dzięki Kropciu za odpowiedz, zrobimy tak jak radzisz, możliwe że to jeszcze nie była owulacja i wogóle zobaczę jak będzie jutro. Bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki żeby się udało a już napewno dlatego że staracie się do lipca. Fajnie by było gdyby nam wszystkim sie udało. pozdrawiam wink)))
            • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.06.05, 22:16
              Tak Kropcia ,mam zamiar testować za 9 dni ,chyba że wstrętna @ przyjdzie
              wcześniej, bo i tak może sie zdarzyć, ponieważ mam bardzo krótkie cykle
              trafiają się nawet czasem 21dniowe,na szczęście rzadko.Pozdrawiam i trzymam
              kciuki żeby ci sie udało.Za ciebie Keri teżsmile
              • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 15.06.05, 08:50
                dzisiaj mam temperaturke 36,9smile) Może to cosik oznacza...tzn przynajmniej to ,
                ze owulacja była, ale tego to ja nie jestem pewna...
                • moniqe245 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 15.06.05, 14:50
                  kropciu to dziś i jutro przytulanka smile mam nadzieję że owocne będą smile
            • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 16.06.05, 08:36
              Hej! Monika zrobiliśmy wczoraj jak mówiłaśsmile) choć nie mielismy w planachsmile)
              dziś tempka 37,1smile ale to nic takiego nie oznacza, bo ja mam zawsze taka tempke
              po owulacji ( choć nie prowadze pomiarów, ale kilka razy sprawdziłam z
              ciekawości)W takim razie myślę, że ta owulacja już była..ale dokąłdnie kiedy to
              nie wiem. Ciekawe jak to będzie...Keri jak tam tempka?
              • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 16.06.05, 16:26
                U mnie po tym skoku - wczoraj spadła spowrotem na 36,4 a dzisiaj 36,7 ale to nie jest pierwsza wyższa więc śmiem twierdzić że owulacji jeszcze nie było, więc sobie na razie czekam i coraz bardziej zaczynam wątpić że się uda w tym miesiącu. Trzymajcie się dziewczyny. pozdrawiam wink))
    • zonka5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.06.05, 08:51
      Hej dziewczynysmile) Wczoraj było przytulanko, ale bardziej z obowiazku niż z
      chęci. Mimo iż było Ok to stwierdziliśmy, ze już wiecej tak nie zrobimy.
      Poczuliśmy się jak reproduktorzy...jak się w tym miesiącu nie uda to już nie
      bedziemy tak robić. teraz dopiero rozumiem dziewczyny , które staraja się
      latami- na dłuższą mete te wyliczanki są straszne..Oj i tym bardziej nie
      popieram NPR!! Tzn. chodzi mi dokladnie o to , ze przytulają się wg
      wyliczanek , a nie ochoty.heheehe dzisiaj rano stłukłam termometr
      niechcący...może to znaksmile)), ze mam już tak obsesyjnie się patrzec na niego
      jak na wyroczniesmile) a co tam u was?
      • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.06.05, 09:18
        A u mnie nie wiem co się dzieje z tą temperaturą, jakiś dziwny cykl. Napiszę wam kilka ostatnich tempek a wy napiszcie proszę co o tym sądzicie:
        15dc - 36,4
        16dc - 36,4
        17dc - 36,8
        18dc - 36,4
        19dc - 36,5
        20dc - 36,7
        21dc - 36,8
        Noi co ? wygląda na to że owu jeszcze nie było a temperatura przez cały czas rośnie. A tak poza tym wczoraj strasznie bolał mnie prawy bok - tak jakby jajnik, ledwo mogłam chodzić. Także przez cały czas czekam na zdecydowany skok temteratury.

Powiem ci zonka ze ja też nie popieram takiego przytulanka na liczenie,zaczyna mnie to męczyć, chyba najlepiej przytilać się wtedy kiedy tego naprawde chcemy i tyle. Jak wyjdzie to wyjdzie.
        pozdrawiam wink)))
        • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.06.05, 13:15
          Hej! Ja tam się nie bardzo na tym znam. jako laik bym stwiedziła, że ta
          owulacja mogła jednak być 19dc lub 20dc ( bo podobno owulacja najczęściej jest
          dzien przed wyższą temperaturą lub w dniu skoku temp.). tymbardziej, ze bolał
          cię wczoraj jajnik to znak owulacji. skoro dzisiaj masz w sumie o 0,4 stopnia
          wyżej niż zwykle( 36,4) to ważna bedzie jutrzejsza tempertura. powinna byc taka
          sama lub wzrosnąć. ten skok w 17 dc mógł być spowodowany czymś innym. Badź
          dobrej myśli. mój skok wyniósł na razie 37,1, no ale ja mam zwykle 36,6.Wiec w
          sumie o 0,5 stopnia.
        • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.06.05, 13:20
          acha...co chwile musze siku!!! a to jest bardzo dziwne w moim przypadku, bo ja
          od najmłodszych lat mam wrecz odwrotny problem, czyli wystarczyłoby mi 2 razy
          do dniasmile) czyżbym sobie wmawiała obiawy???smile))) masz racje zonka, my od
          nastepnego miesiąca pzrestajemy sie bawic w wyliczanki, bo mam już tego dość.
          nie taka jest definicja przytulanek.smile)
          Monika a ty masz już jakieś obiawy typowo ciążowe???A jakie miałas tuż przed
          testem?? pozdrawiamsmile
          • moniqe245 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.06.05, 15:45
            kropciu a może zdradzisz nam imię smile To super że mieliście te przytulanka smile
            cóś czuję że... smile Trzymam mocno kciuki za Ciebie. Ja jestem wyczulona na
            rózne zapachy, częściej coś mi zazwyczaj "śmierdzi", wcześniej miałam bóle
            brzucha (zawsze wieczorami i rano jak wstawałam) i 1-razowe
            plamienie/krwawienie. Wystraszyłam się, i ginek zalecił mi luteinę. Jak bóle
            brzucha przeszły, to teraz mam straszne wzdęcia...I poleciałam kupić espumisan
            i jest już lepiej... boshe a tak się męczyłam przez tyle dni. Aha i zaczynają
            sie u mnie nudności..błee Mam nadzieję że wymioty mnie ominą.. Tak że objawy
            typowo ciążowe. Pozdrawiam wszystkie koleżanki smile
            • moniqe245 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.06.05, 15:49
              aha, ja też przed testem miałam częstsze siku, podniesiona tempka cały czas, i
              ból brzucha jak na @. Aha, dziewczyny mam nadzieję że zaraz po przytulanku nie
              lecicie do łazienki robić siku..bo z bejbika nici wtedy..Ja wstrzymywałam sie z
              minimum godzinke smile
              • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.06.05, 16:54
                hehehe ja to wytrzymywałam do rana!!!smile)) Po przytulanku nawet sie nie
                ruszałam z miejsca...od razu kładłam sie spaćsmile)A przed spaniem mój mąż
                przemawiał do mojego brzuszka, że ma sie tam odpowiedznio postarać. On sie na
                te dziecko napalił niesamowicie...choć tłumaczę mu, że to jest loteria...
                Monia masz typowe objawy ciążowe...aż czasami nie wierze jak tu dziewczyny
                piszą na forum , ze każda ciąza jest inna i każdy ma inne wczesne objawy...bo
                wszystkie moje znajome miały identyczne objawy jak tywink))hihihi
                Oczywiście trzymam za Ciebie, ze by tych mdłosci i wymoitów nie było...bo to
                chyba najgorsze co może być w ciąży...
                pozdrawiam Ciebie i fasoleczke Ala smile
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 18.06.05, 09:24
      Dziewczyny dzisiaj miałam trzecią wyższą tempkę,
      także mi pozostaje czekać i mieć nadzieje.
      Chyba popełniam wogóle jedek błąd. Po przytulanku
      leciałam od razu do ubikacji na siku, a tak chyba
      nie powinno być. Tak szczerze powiedziawszy to
      po mału zaczynam myśleć już o lipcowych staraniach.
      pozdrawiam
      • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 18.06.05, 17:10
        Keri czyli tak jak pisałam, pewnie miałaś 19 lub 20 dc owulacje...to by się
        zgadzałosmile) czli dodaj sobie 14 dni i już wiesz kiedy masz testowacsmile))) żeby
        było śmieszniej mnie też się wydaje , ze miałam owulacje 20dc.A może nawet 19,
        ale też nie jestem tego pewna. U mnie jest 4 dzien podwyższonej temperaturysmile)
        jakiekolwiek objawy można zaobserwować chyba dopiero 10 dni po owulacji, więc
        na razie trzeba nam czekac.....
        • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 19.06.05, 08:50
          Cieszę się że idziemy tak równiutko!! dzisiaj miałam 37,0 tak więc jak mówiłaś
          owu była 19,20dc, pozostaje nam czekać. A ilu dniowe masz przeważnie cykle? bo
          ja tak 31 ewentualnie 34 dni.pozdrawiam
          • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 19.06.05, 13:31
            dzis nadal tempka 37,1...Ja mam cykle zwykle od 32-36 średnio, najczęściej 34.
            no ale mój ostatni cykl tak jak pisałam wcześniej trwał 45dni!!! To był
            pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, które brałąm tylko miesiąc tym razem.
            wcześniej miałam pół roku przerwy. na mnie tabletki zawsze działały
            rewelacyjnie. Tak jakbym brała vitamine C- mówie oczywiście o odczuciach. no
            ale ostatnio z tym długawym cyklem sie wystraszyłam. acha w ostatnim cylku
            dokłądnie 14 dni przed @ było przytulanko bez zabezpieczenia i to rano...czyli
            albo był to cykl bezowulacyjny..albo poprostu mimo owulacji nie doszło do
            zapłodnienia..no chyba , ze mam inną długośc tej ostatniej fazy cyklu.
            • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 19.06.05, 21:54
              Cześć dziewczyny ,do mnie dziś przyszła wstrętna @(aż 7 dni przed
              terminem),więc znów nici z bejbikasad(((,weekend spędziliśmy w Zakopanem,więc
              może zmiana klimatu przyśpieszyła, to co i tak, by mnie spotkało za kilka
              dni ,więc może to i lepiej, bo szybciej rozpocznę kolejne starania,ale dziś
              przez cały dzień miałam okropnego doła,bo taką straszną miałam nadzieję, że tym
              razem się udało.U mnie starania nadal czerwcowe ,bo przytulanka rozpoczniemy
              juz pod koniec czerwca.Pozdrawiam was wszystkie i trzymam za was kciuki.
              • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 19.06.05, 22:33
                Szkoda Olu że znowu nie wyszło,trzymałam kciuki.
                Tak jak pisałaś to z jednej strony dobrze że @
                przyszła wcześniej i nie musisz mieć dodatkowych
                dni w których niepotrzebnie byś się nastawiała.
                Spróbuj się bardziej wyluzować i na siłę myśleć
                o innych rzeczach byle nie o planowaniu, bo to
                takie myślenie może tylko niekorzystnie wpłynąć
                na staraniacrying( Powtarzaj sobie "wyjdzie to wyjdzie
                - nie to nie" i naprawdę pełen luz. Wiem że łatwo mówić
                ale powiem ci że ja też się staram tak postępować.
                Czyli za parę dni zaczynasz staranka??? oby tym
                razem wyszło.

Ja mam dopiero 3 dzień podwyższonej tempki i na
                razie czekam, bo co tu zrobić????

pozdrawiam z deszczowego Krakowa wink)))))
                • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 19.06.05, 23:03
                  Przykro mi Olu, ale twoim plusem są krótkie cykle, więc szybko bedą kolejne
                  staranka...ja tak bym radziła, by stranka się zaczęły zaraz po skończeniu
                  @.Skoro cykl ci się tak przyspieszył.
                  Keri czy dzisiaj w Krakowie cały dzien padało? Moja znajoma miała dziś ślub w
                  Krakowie...u nas była super pogoda...myślałam , ze u was również...hmmmm
                  tak na marginesie powiem , ze wczoraj wieczorem zrobiło się mi strasznie
                  niedobrze...ale nie miało to związku z objawami ciązowymi...poprostu
                  namieszałam...ale przeraziło mnie to niesamowicie, bo nie wyobrażam sobie miec
                  takie uczucie przez kilka tygodni...ja nie umiałam wytrzymac tego stanu 15
                  minut...zaraz się ratowałam lekami...oby mnie to ominęło...bo się
                  wykończę....hihihi
                  • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 20.06.05, 09:55
                    Dzięki Kropcia za radę ,tak zrobię zostały mi testy owu z tamtego cyklu, plus
                    bieżące, to mogę poszaleć.W tym cyklu wykorzystam mojego mężulka na maxawink i
                    jak teraz się nie uda, to idziemy badać żołnierzyki,a ja hormonki.(a pomyśleć,
                    że w pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu,bez żadnych wcześniejszych
                    przygotowań,ach).W Krakowie teraz piękna pogoda 21st.Keri ,Kropcia trzymam za
                    was kciuki ,może choć wam się uda.
                  • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 20.06.05, 10:00
                    U nas zaczęło padać dopiero wieczorem a raczej to była ulewa, ja właśnie wtedy
                    pisałam ale wcześniej było mniej więcej ok chociaż mogło być cieplej.
                    Także pogodę na ślubie miała fajną. My z mężulkiem mamy jutro 2 rocznicę ślubu
                    i jak sobie przypomnę dzień ślubu to mogłobyć zdecydowanie mniej deszczu
                    no ale cóż.
                    U mnie dzisiaj tempka 36,9, nadal wysoka chociaż niższa niż wczoraj.
                    Wczoraj byłam na grillu ale nie jadłam kiełbaski bo nie miałam ani ochoty
                    a także nie chciałam w razie czego żeby grill źle wpłynął na ewentualną ciążę;/
                    naiwna jestem!! noi oczywiście tylko ja nie piłam piwka...
                    pozdrawiam
                    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 20.06.05, 10:02
                      Jeśli mogę zapytać Olu to w której części Krakowa
                      mieszkasz? bo ja czasem - Borek a czasem a raczej
                      częściej Prądnik Czerwony wink))
                      • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 20.06.05, 21:45
                        Hej Keri, ja jestem z Mistrzejowic.Pozdrawiam.
                    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 20.06.05, 11:15
                      Hej! Mi też dziś spadła tempka o jeden. Mam 37. Dziś mam najtrudniejszy
                      examin...trochę go sobie olałam, bo już nie miałam siły...a teraz się
                      stresuje..a najbardziej mnie stresuje to , ze mam go dopiero o 14- to jest
                      późno jak na studiach dziennych i stresuje mnie fatalna organizacja przed
                      examinem u nas na uczelni- kilka tur- kto pierwszy ten lepszy-walka o miejsca
                      po trupach!!! cisnące sie tłumy i duchota!!! a następny termin dopiero we
                      wrześniu ....może i lepiej bo teraz już by się mi nie chciało...
                      brak ciążowych objawów...no i brak odrzutu od kawy...
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 20.06.05, 21:38
      A cóż tu taka cisza? gdzie jesteście dziewczyny?
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 21.06.05, 08:08
      KOniec z moimi złudzeniami chyba...tempka spadła mi znowu o jeden...teraz już
      mam 36,9...a do spodziewanej @ został jeszcze tydzien...objawów brak
      • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 21.06.05, 09:46
        Kropciu kochana mam dokładnie tak samo!!!
        Tempka spadła dziś o kolejne 0,1 i wynosi
        36,8, nawet mnie piersi nie bolą i wogóle
        żadnych objawów a do @ został tydzień.
        No cóż moja Droga poradzimy? trzeba
        myśleć o lipcowych staranich, mnie to
        zaczyna już wkurzać że się nie udaje.
        pozdrawiam i trzymaj sie!!!!!
        • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 21.06.05, 13:33
          hihihi....no nic nie poradzimy..smile) planuje kupić w lipcu testy od Ewy- taki
          duży zestaw...żeby trafić jakoś w tą owulacjesmile ja mam od dzisiaj wakacje (
          choć nie znam jeszcze wyniku wczorajszego egzaminu) i nonstop sprzątam- ale to
          u mnie normalne- zawsze tak robie po sesjismile) Po maturze to sprzątałam do
          późnej nocy hihihi...
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 22.06.05, 08:51
      halo halo co tam słychać????? dzis mam znowu 37,0 ale brak jakichkolwiek
      objawów. Tak wogule to mam testować jakby co w swoje urodziny. Więc chyba
      zatestuje wcześniej o jeden dzień...hehehe...no chyba , ze niespodziewanie
      przyjdzie @
      • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 22.06.05, 09:05
        U mnie też wzrosła dziś tempka na 36,9 ale
        mimo wszystko czuję że nie jestem w ciąży.
        Mam dzisiaj ostatni egzamin i koniec ze stresem
        - może wtedy coś wyjdzie.
        pozdrawiam
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 22.06.05, 19:28
      No to mam egzaminy - chyba z głowy - ale ten egzamin
      powiem szczerze zapiepszyłam - pomyliłam podstawowe pojęcia
      i boję się że go nie zdałam, ale i tak poszliśmy dziś
      z mężulkiem na pizze na zakończenie sesji.
      Wczoraj natomiast w 2 rocznicę ślubu byłiśmy na "Karolu..."
      było świetnie. A nieświetne są tylko moje tempki i brak
      jakichkolwiek objawów. A co u was dziewczyny? nadal tak cicho
      na naszym temacie.
      pozdrawiam wink))))
      • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 22.06.05, 21:37
        fajne uczucie gdy się ma sesję z głowysmile jutro mam wyniki ostatniego egzaminu i
        trochę się boję...ale zobaczymysmile) U mnie oczywiście zero objawów...Co bedziesz
        robić przez całe wakacje? Pracujesz? Ja nie mam rzadnych planów!!! Poprostu
        rzadnych....oprócz staranektongue_out No może zacznę pisanie pracy magisterskiej z
        nudów...
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 22.06.05, 22:43
      Kropciu my nie mamy jeszcze planów wakacyjnych, bo wszystko
      zależy od tego ile pracy będzie miał mój mężuś. Ja bym bardzo
      chciała gdzieś jechać bo na wakacjach nie byłam już 4 lata.
      Ja nie pracuje w wakacje i tak jak ty siędzę w domu i będę
      planować jak wyposażać mieszkanie do którego będziemy się we
      wrześniu przeprowadzać, ale mam luz i można spać do której się
      tylko chce. Wakacje też przeznaczam na planowanie dzidziusia
      i tak jak ty może coś będę już myśleć nad magisterską pracą.
      Ciekwa jaka tempka czeka nas jutro ;/
      A swoją drogą co u was Olu i Moniko????
      pozdrawiam
      • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 22.06.05, 23:17
        U mnie 4dc, więc narazie cisza przed burzą hi hi hiwink.Pozdrowionka.
        • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 23.06.05, 13:38
          Hej! Zdałam egzaminy- mam wakacjesmile)) No ale nie zdążyłam rano zmierzyć tempki,
          no a teraz mam 37,4- tylko to się nie liczy...niestetysmile jutro mamy rocznice
          poznania i chciałam zrobić test rano, ale jednak to nie bedzie dobry pomysł.
          wole zobaczyć @ niż jedną kreskęsmile
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 23.06.05, 22:02
      Hehehewink))) Wiecie co dziewczyny ja miałam dzisiaj chyba wszystkie
      możliwe objawy ciążowe, mimo że na 99,9% jestem pewna że nie jestem
      w ciąży, te objawy są następujące:
      - nudności
      - do ubikacji latałam co chwilę, jakbym miała przeziębiony pęcherz
      - ból brzucha
      - bolące piersi
      Ciekawa jestem czy to zbieg okoliczności czy też moje myśli sterują
      organizmem.
      Moniczko byłaś u lekarza?
      Kropciu masz jakieś objawy?
      Olu a u ciebie za parę dni owu? wink))))

Dodam jeszcze że miałam dziś tempkę tylko 36,9.

pozdrawiam wink)))
      • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 23.06.05, 22:38
        smile))My startujemy od jutra z przytulankami,choć teściki owu.zaczynam robić
        dopiero od pojutrza,Boże tak bym chciała, żeby tym razem sie udało,ale
        niepokoją mnie moje niziutkie tempki z poprzednich cykli, więc czuję, że mogą
        być problemy.Keri mam dziwne przeczucie, że zafasolkowałaś,w każdym razie mocno
        trzymam kciuki.Kiedy testujesz?
        • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 24.06.05, 07:27
          Zastanawiałam się nad tym aby zrobić dzisiaj żeby się
          pozbyć złudzeń ale nadzwyczajniej w świecie bałam się
          zobaczyć znowu I kreskę. Dzisiaj tempka skoczyła mi na
          37,1 ale tak właśnie mi się podnosi 3 dni przed @, także
          zaczekam bo wolę zobaczyć @ niż I kreskę. A u was dziewczyny
          też przed @ podnosi się tak temperaturka?
          Ja mam wrażenie że w tym miesiącu szczególnie źle trafiliśmy
          na owu, ponieważ przytulaliśmy się 2 dni przed i może to
          być nie wystarczające. Dokładnie wiem kiedy miałam owu
          bo strasznie bolał mnie prawy bok, a to były niestety
          2 dni po przytulankach.
          pozdrawiam was bardzo dziewczyny i trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!
          • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 24.06.05, 08:53
            Hej! A ja zrobiłam dzisiaj test i wyszedł niestety negatywny. A zrobiłam go ,
            bo wczoraj popołudniu namówił mnie mój mąż.Pozatym chciałam zrobic kilka rzeczy
            remontowych typu malowanie itp. i jakby wyszło mi , że jestem w ciąży to bym
            się wstrzymała...Z jednej strony ciesze się , że zrobiłam ten test... bo przez
            najbliższe dni bym się pewnie strasznie doszukiwała objawów a tu nic.... Też
            muszę kupic te testy owulacyjne, może wtedy się czegoś dowiemysmile O Keri objawy
            masz super!!! testuj!!smile Wiesz przynajmniej jedna fasolka w czerwcowych
            staraniach musi byćsmile))
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 26.06.05, 07:32
      Cześć dziewczyny!!!
      Co słychać?? jak temperaturki? ja wciąż czekam na @.
      Tempki strasznie mi szaleją w tym cyklu, wczoraj miałam 36,8
      a dzisiaj 37,2, piersi nadal bolą. Wybieram się dzisiaj na basenik
      i chyba dobrze że akyrat dzisiaj wysoka tempka bo mam pewność że
      dzisiaj @ nie będzie.
      pozdrawiam wink)))
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 26.06.05, 20:40
      ale tu cisza.... ja z temperaturkami zastrajkowałam....nie mamm czasu
      mierzyćsmile) Zacznę znowu jak dostane @. O czywiście jak zwykle w wakacje mam
      tyle do zrobienia, że doby mi brakujesmile) Wakacje to męczący czas. jeżeli chodzi
      o @ to wg moich obliczeń powinnam dostac we wtorek...ale na razie jak zwykle
      brak objawów nadejścia... Chciałabym już zacząc nowe staranka....ale gdzie tam
      połowa lipca.....pozdrawiam papa
      • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 27.06.05, 10:06
        Mi wczoraj wyszedł pozytywny test owu.,miały być przytulanka ,a tu dopadł mnie
        jakiś wirus żołądkowy całą noc biegałam do ubikacji,a tempkę rano też miałam
        zaburzoną, bo nagle mi skoczyła na 36.9,pewnie przez to, że całą noc nie
        spałam, no i przez wirusa,tak że smutno misad(((
        • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 27.06.05, 10:53
          Głowa do góry!!! czasem przyplątają się do człowieka jakieś paskudstwa.
          Masz szczęście że masz takie króciutkie cykle, zaczynasz następne przytulanka
          a ja jeszcze nie skończyłam poprzedniego cyklu, jutro albo po jutrze powinnam
          dostać @ i zaczynam następne. Czekam jeszcze na wynik ostatniego egzaminu
          i jeszcze do napisania praca a potem wakacje. Oby jak najszybciej bo mam dość
          sesji.
          pozdrawiam wink)))
          • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 27.06.05, 11:24
            hmmmm Ola może to jeszcze nic straconego....po teście pozytywnym owulacja moze
            wystapić chyba od 12-36 godzin.....czy jakoś tak....czyli może dziś popołudniu
            przytulanko? A może przez tego wirusa owulacja ci się przesunęła o kilka
            godzin...Ach ten los nam płata figle...Dziś zmierzyłam tempkę i mam 36,7- czyli
            @ zbliża się wielkimi krokami...jak tylko dostanę zamawiam testy u Ewy..
            Keri może jestes w ciąży i @ nie przyjdziesmile))Trzymam kciuki....wkońcu testu
            nie zrobiłaś to nie wieszsmile))) pozdrawiamsmile
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 27.06.05, 17:15
      No i @ przyszła wraz z okropnie bolącą głową.... Olu jak ty kupowałaś testy u
      Ewy to zamawiałaś je przez Allegro czy mailowo???
      • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 28.06.05, 10:32
        halo!!!! Co tam słychać??? Zamówiłam już te testy.... Zobaczymy...może lipiec
        będzie dla mnie bardziej przychylny....
        • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 28.06.05, 12:21
          Sorry dziewczyny, ale miałam chwilowo awarię netu,ale już jestem.
          Keri,Kropcia, dziękuję wam za słowa otuchy,wczoraj było przytulanko, więc może
          jeszcze coś z tego będzie,choć tempki tak mi sie rozregulowały ,że już sama nie
          wiem czy jest sens mierzyć dalej, jeszcze mam chyba jakąś infekcję,do tego
          przyplątał się katar ,chyba moje dziecko coś przywlekło na koniec z
          przedszkola.Wczoraj tempka skoczyła mi na 36,9 i dziś tak samo,ale to
          niemożliwe żebym owu.miała w 7dc,więc to chyba przez tą infekcję.Przykro mi
          Kropciu, że się nie udało,ale nowy cykl nowa nadzieja.Keri trzymam kciuki, żeby
          @ nie przyszła,acha Kropciu to spóżniona informacja,bo testy zamówiłaś ,ale ja
          zamawiam zawsze bezpośrednio na maila,tak jest łatwiej i szybciej.Pozdrawiamsmile)
      • patka05 Pamiętacie mnie? :) 28.06.05, 22:25
        Udzielałam się trochę na początku tego wątku, potem przeniosłam się na forum
        "Dla starających się" smile Ale śledzę wasze losy mniej lub bardziej regularnie smile
        Chciałam Wam powiedzieć, że od tego cyklu rozpoczeliśmy starania, teraz przypada
        mi okres okołoowulacyjny, testować będę 10-12 lipca smile

Kotś jeszcze zamierza wtedy testować?

I jak tam samopoczucie dziewczynki?
        • keri5 Re: Pamiętacie mnie? :) 28.06.05, 22:39
          Ja ciebie doskonale pamiętam i bardzo się cieszę że znowu jesteś w naszm
          wątku i mam nadzieje że teraz bedziesz zaglądać tu o wiele częściej.
          U mnie 32c - 37 tempka i @ brak. Ale coraz bardziej czuję że nadchodzi.
          Powoli przestają boleć mnie sutki i mam coraz częściej zmiany nastroju,
          częściej wydzieram się na maćka i robię mu wojnę o byle co. Oj niestety lada dzień przyjdzie do mnie koczkodan.Kusi mnie żeby jutro zatestowa i ostatecznie
          pozbyć sę wszelkich nadzieji.Zobaczę jaka będzie tempka - jeśli poniżej 37 to nie będę testować a jeśli powyżej to może się skuszę.
          Jutro mam ostatni wynik egzaminu a do czwartku mam napisać jeszcze esej
          i będzie koniec. Dobra idę spać bo jestem ciekawa co będzie rano jaka tempka.
          Potem zdam wam relacje z resztek moich złudzeń.
          pozdrawiam wink))))
        • ola07 Re: Pamiętacie mnie? :) 28.06.05, 23:11
          Hej patka,ja zamierzam testować ok 12 lipca,oczywiście jeśli @ znów mnie
          wcześniej nie zaskoczy, bo jeśli przypadkiem czytałaś moje wcześniejsze posty
          to wiesz, że mam bardzo krótkie cykle nawet 21 dniowe.Narazie u mnie trwają
          przytulanka,jeszcze jutro obowiązkowo,a potem tak z kilka razy poprawimy,na
          wypadek gdyby owu sie przesunęła,bo mam infekcję i wszysto mi się
          pomieszało.Pozdrawiam i życzę owocnych starań.
        • kropcia1 Re: Pamiętacie mnie? :) 29.06.05, 09:57
          Hej Patkasmile
          Ja 11 lipca zacznę testowanie ale testami owulacyjnymismile) Zamówiłam u
          Ewy...właśnie wgłębiam się w instrukcjęsmile) To będzie mój drugi cykl starań.
          Ostatnio trafiliśmy w owulację na pewno...były dosć intensywne staranka no ale
          nic z nich nie wyszło.... Życzę powodzenia ...moze lipiec będzie dla nas
          szczęśliwysmile)
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 29.06.05, 06:06
      Dzisiaj mialam tempkę 37,1 i zrobiłam test - no niestety tak
      jak myślałam wyszła jedna kreseczka i czekam na @ mimo że wiem
      że dzisiaj jeszcze nie przyjdzie, ale może jutro - dobija mnie
      to czekanie.
      pozdrawiam
      • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 29.06.05, 10:06
        Keri przykro mi...Mam nadzieję , ze w lipcu się nam uda. tak się zastanawiałam,
        że gdybym była w ciąży to to się chyba jednak czuje od początku....bo ja w
        sumie nie miałam żadnych objawów i mogłam się spodziewać , ze nici z tego a
        jednak łudziłam sie do końca... Zobaczymy jak to będzie... na pocieszenie teraz
        bedziesz miała wolne, a podobno odpoczynek sprzyja płodnoścismile))) tak na
        marginesie....cały rok nie mogłam się doczekać wakacji...a teraz się strasznie
        nudzę...już posprzątałam wszystko co jest możliwe...mi to dopiero się te dni
        teraz dłużą....
        • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 29.06.05, 11:06
          No keri, przykro mi sad Może lipiec bedzie dla Ciebie szczęśliwszy?
          To oczekiwanie na @, gdy już się wie ze nie wyszło w danym cyklu, jest okropne.
          Ale mnie jeszcze bardziej stresuje te 10 - 12 dni po owu, oczekiwania na
          pierwszy test. Heh, a ja już po sesji, mam wakacje i strasznie duużo czasu na
          "myślenie" ;>
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 29.06.05, 22:09
      Dziewczyny dzięki za wsparcie!!! musimy się od lipca porządnie
      zabrać za te staranka wink)))))
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 30.06.05, 20:36
      halo dziewczyny co tam słychać? Keri @ nadeszła? Jeżeli nie to moze jest
      jeszcze szansa? W końcu testy czasem się myląsmile) Ola , Patka jak tam tempki?
      jest już skok?pozdrawiamsmile) od jutra lipiecsmile)
      • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 01.07.05, 16:05
        Hej dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza, mam ostre zapalenie krtani,dostałam
        antybiotyk i jestem załamana, bo przecież może to zaszkodzić dzidzi, gdyby się
        udałosad((,moje tempki skaczą jak na kardiografie,codziennie inna, nawet nie
        wiem czy jest sens mierzyć w tym cyklu, bo i tak przecież mi nic nie pokażą,na
        dodatek dowiedziałam się, że dziewczynka z którą codziennie bawi się moja
        córcia,zachorowała na szkarlatynę,więc teraz jeszcze doszło oczekiwanie, czy
        moje dziecko się nie zaraziło,zresztą ja też szkarlatyny nie miałam, wiec obawa
        podwójna.Trochę wam pomarudziłam, ale musiałam sie wyżalić,bo mam doła.A miało
        być tak pięknie.
        • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 01.07.05, 17:58
          Hellou!!!
          Ja wczoraj i dzisiaj wykonywałam ciężką pracę - pracowałam fizycznie i jestem wykończona. Kropciu ja mam nadzieję że ten test jednak mnie nie zawiedzie bo duż dzwigałam ciężkich rzeczy. Dzisiaj spadła tempka na 36,8 i spdziewałam się że po przepudzeniu dostanę @, a tu ani widu ani słychu. Trochę się boję i zastanawiam czy test mógł się pomylić i czy w ciąży tempka może spaść do 36,8. Wiecie co dziewczyny teraz chcę żeby @ przyszła jak najszybciej ze względu na fakt że nie uważalam na siebie za bardzo a szczególnie po negatywnym teście. Egzamin zdałam i jeszcze został wynik z pracy ale egzaminów już nie mam i strasznie się cieszę że zakończyłam sesje.
          pozdrawiam wink)))
        • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 02.07.05, 09:55
          Oluś, a jak u Ciebie objawia się to ostre zapalenie gardła? Ja od początku
          czerwca mam średnio tygodniowe infekcje gardła, bez gorączki, jedynie gardło. Od
          początku czerwca miałam już trzy nawroty, za każdym razem gdy przechodzi wydaje
          mi się, że to był już ostatni raz a ledwo napiję się zimnego piwa to na nastepny
          dzień mam to znowu.
          Ja jestem pięć dni po owu i też się boję o dzidzię sad
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 02.07.05, 09:27
      Dziewczyny rano przyszła do mnie @. Wraz z nowym miesiącem zaczynam nowy cykl. Jak sobie pomyślę ża mam ponad 30 dniowe cykle to dopiero na początku sierpnia dowiem się czy się tym raqzem uda czy niecrying(( i tyle czekania !!!
      pozdrawiam
      • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 02.07.05, 09:56
        Przykro mi z powodu @...
        Ale co nowy cykl to nowa szansa więc uszy do góry! smile
        • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 02.07.05, 10:18
          Olu tak to jest z tymi chorobami....nie jesteśmy w stanie sie odizolować od
          świata....a powiedziałąś lekarzowi, ze jestes w trakcie starań i nie wiesz czy
          juz nie masz fasolki? Bo sa antybiotyki bezpieczniejsze dla ciąży...
          Patka nie pij zimnego piwasmile)))) Tym bardziej jak mozesz być w ciążysmile))))
          hihihi Żarrtuje oczywiście , ale trzeba dmuchać na zimnesmile
          Keri to jedziemy na tym samym wózku...jak dobrze pójdzie to bede znała wynik
          już pod konic lipca, bo nie bede zwlekać z testem...ale ten czas się strasznie
          dłuży....
          Acha mam już testy od Ewysmile) Było z tym troche zamieszania- remont poczty i te
          rzeczysmile) Myślałam , ze juz tej paczki nie odzyskam.pozdrawiam i miłego
          weekendusmile
          • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 02.07.05, 16:26
            Patka,u mnie zaczęło się nagle obudziłam sie z silnym bólem ,gardła i lekkim
            katarem,na początku próbowałam leczyć się sama herbatki, czosnek, Tantum Werde
            do psikania i takie tam,ale ale było coraz gorzej,po trzech dniach, już prawie
            nie mogłam mówić straszna piekąca chrypa mi siadła na krtani ,nawet bałam się
            zakaszleć, bo tak cholernie piekło,ciężko mi było nawet oddech złapać,dostałam
            antybiotyk Rovamycine,podobno bezpieczny w ciąży ,bo oczywiście powiedziałam
            lekarce że jestem w trakcie starań.Podobno panuje jakiś wirus"gardłowy",tak że
            uważajcie dziewczyny.
            Keri przykro mi,że się nie udało,może wakacje będą dla nas wszystkich
            pomyślniejszesmile.Pozdrawiam.
          • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 02.07.05, 16:55
            No po owu już nie piję piwka smile Ale czy soczek czy woda mineralna... wszystko
            stoi w lodówce wiec kicha.
            Oj mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejemy.
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 04.07.05, 09:43
      W tym miesiącu bardzo ciężko znioszę @. Dzisiaj jest już lepiej ale pierwsze 2 dni to tragedia.
      Byłam wczoraj na imprezce rodzinnej na której była siostrzenica mojego męża, ona ma 9 miesięcy - Martynka. Teraz jest na etapie chodzenia z trzymaniem za ręce, trzeba było się przez cały czas schylać a kręgosłup boli niemiłosiernie, ale co tam dla mnie ten ból był nawet przyjemny, byle przebywać w towarzystwie jakiegoś dzidziusia. Mogłam ją nosić i robiąc to myślałam że chcę nosić tak swoje dziecko, że chcę żeby już było, że chcę się nim opiekować.
      A swoją drogą to muszę się przyznać że jak byłam młodsza to strasznie nie lubiałam małych dzieci, wręcz niecierpiałam i nawet sobie kiedyś powiedziałam że nie będę chciała mieć żadnych dzieci. A tu wszystko się odmieniło, teraz każdą małą istotkę uwielbiam. Siostra mojego męża ma już dwójkę dzieci i więcej nie planują, także nasze jeśli będą to będą najmłodsze wnuki.
      Teraz byłabym nawet w stanie przerwać naukę byle mieć dziecko, mogłabym dla niego poświęcić bardzo wiele. Teraz to już wiem co to jest instynkt macierzyński. I znowu niepotrzebnie się nakręcam, miałam już tego nie robić i znowu nie ma oczym myśleć to myślę o dzidzi. Ale się rozpisałam, ale taka cisza tutaj że chyba mi wybaczycie.
      U mnie dopiero 3dc i wciąż czekam. A co u was dziewczyny?
      piszcie, piszcie!!!!
      A tak wogóle się zastanawiam na przyszłość co będzie jeśli i w sierpniu nic nie wyjdzie(ale tak oczywiście nie będzie) to chyba musimy zmienić wątek?? czy zostajemy do końca na tym?
      pozdrawiam wink))))))))))))))
      • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 04.07.05, 10:11
        Ja też niestety miewam ciężkie miesiączki, bolesne i raczej obfite. Pierwszy
        dzień @ najchętniej spędzam w łóżku na lekach przeciwbólowych i czerwonym winie
        lub koniaczku (odrobina alkoholu przynosi naprawdę ulgę). Pomyśl optymistycznie-
        być może to już Twoja ostatnia @- czego Ci z całego serca życzę kiss
        smile))

U mnie 7 dni po owu, najgorszy okres oczekiwania na testowanie suspicious Powinnam
        testować w poniedziałek dopiero (za tydzień) ale chyba zatestuję już w sobotę (a
        może nawet w piątek) bo nie wytrzymam do poniedziałku suspicious

Ola jak dziś zdrówko?
        • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 04.07.05, 17:11
          Hej! Keri rozumiem Cię doskonale...ja jeszcze pół roku temu nie chciałam
          słyszeć o dzieciach wogóle( ja się ich poprostu boje!!!!) Ale gdzieś koło
          lutego chyba spóźnił się mi okres a przede wszystkim miałam bardzo dziwne
          objawy takie podobne do objawów przedmiesiączkowych ( których nigdy nie mam) i
          trwały one od połowy cyklu...tempka wysoka..poprostu byłam przekonana o
          ciąży...nawet mama coś podejrzewała...i chyba byłam tylko poroniłam bardzo
          wcześnie...tak myśle...na początku byłam przerażona...a potem niczego bardziej
          nie chciałam jak urodzić dzidziusia...ten instynkt macierzyński trwa do
          dziś..przyznam się , ze próbowałam z nim walczyć i wzięłam tabletki...ale po
          miesiącu je rzuciłamsmile) i rozpoczęłam starankasmile))
          Patka ja nigdy nie miewam bóli przedmiesiączkowych ( no czasem tylko głowa) i
          teraz się zastanawiam czy to dobry był znak czy raczej świadczy o jakis
          nieprawidłowociach..hmmm
        • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 04.07.05, 22:56
          Cześć Patka ,dzięki za troskę dziś już czuję się zdecydowanie lepiej,jeszcze
          tylko katar mnie męczy,teraz z niecierpliwością odliczam dni do testowania,choć
          przeczuwam że tym razem znów nici z fasolkisad, o ile sie nie mylę,ty zdaje się
          też testujesz ok 12.07 tak jak ja,więc trzymam mocno kciuki.Za inne dziewczyny
          oczywiście też,może w końcu któreś z nas sie uda.
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 04.07.05, 20:56
      Kropciu pisałaś że kupiłaś testy owu, czy mogłabyś napisać coś więcej o nich - jak się je stosuje i czy w instrukcji jest napisane kiedy najlepiej o przytulanko. Zawsze się zastanawiałam który moment podczas owu jest najważniejszy. wink))
      • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 05.07.05, 11:03
        Hej! Testy kupiłam od Ewy. Możesz sobie poczytac o nich na forum dla
        starających się..tam jest taki link u góry "testy owulacyjne"....jak już
        wejdziesz na ten link to kliknij na " moje aukcje"... tam jest mniej wiecej
        opisane jak i co.... ja kupiłam testy za 40zł w sumie z opłatą pocztową- jest
        ich 10 owulacyjnych ( chciałam tak dużo bo mam nieregularne cykle) i 2 ciążowe.
        Testy doszły priorytetem. Zamawiałam je przez maila, nie przez allegro.
        Niestety Ewa ma teraz urlop do 8 lipca. Mam instrukcję na kompie...więc jak
        chcesz to podaj mi maila to ci ją prześlęsmile)
        • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 05.07.05, 12:35
          keri5@gazeta.pl dzięki i pozdrawiam wink)))))))))
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 11:01
      Ale tu cicho, oby nasz wątek nie przepadł.
      • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 14:55
        Keri wysłałam ci tą instrukcję..pamiętaj , ze trzeba zmienić rozszerzenie na
        exe.. Ja cięzko pracuje- remoncik...teraz się ciesze, ze w zeszłym miesiącu
        nici ze starań bo bym teraz nie mogła nic robić..a tak jeszcze się na coś
        przydamsmile) Pozatym czas mi trochę szybciej leci do staranek... tempki na razie
        nie mierze....zaczne w przyszłym tygodniu wraz z testami, aby zaobserwować
        skok...
        Ola i Patka jakie macie tempki?? wysokie??
        • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 15:49
          Hej dziś mój 18dc tempka 36.9,wczoraj 36.7,trudno mi ocenić, czy to dobrze, czy
          żle, bo przez choróbsko wszystko mi się rozlegulowało, nawet nie wiem kiedy
          miałam w tym cyklu owu i czy wogóle miałam, bo teścik od Ewy pokazał marne
          kreseczki.Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z was bada szyjkę?,a jeśli tak to
          jaka powinna być przed @,bo ja mam taką rozpulchnioną ,a wydaje mi się, że w
          drugiej fazie, to powinna być zamknięta i twarda ,a może się mylę,powiedzcie.
          • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 19:14
            nie mam pojęciasmile) nigdy tego nie robiłam i chyba nie będę robićsmile) Ale na
            pewno znajdziesz informacje na forum Naturalne Planowanie Rodziny- tam są
            potzrebne linki i jest to obrazkowo przedstawionesmile
            • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 19:18
              Tu podaje ci linka dotyczącego szyjki : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=14906&w=8760749&v=2&s=0
              • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 19:19
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=8760749&v=2&s=0
                • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 19:58
                  Olu ja też niestety nie pomogę, bo nie badam szyjki i nigdy nie potrafiłam się tego nauczyć. pozdrawiam wink)))
                  • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 21:16
                    Cześć mysie pysie,
                    ja badam szyjkę dopiero od tego cyklu to też niewiele pomogę, ale po owu to
                    powinna być nisko i twarda (tyle wiem z teorii). U mnie tempka nadal wysoka,
                    dziś 9 dzień po owu i lekkie plamienie sad Nie wiem czy mam sie nim cieszyć (że
                    niby implantacyjne) czy martwić (że przedmiesiączkowe). Oj coś czuję ze kilka
                    następnych dni będzie dla mnie z lekka stresujące.
                    • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 21:58
                      Dzięki dziewczyny za rady i linki,wcześniej szperałam już po NPR,ale nic
                      konkretnego nie znalazłam, ponad to co wiem,tzn.że szyjka miękka i wysoko jest
                      w okresie owulacji,a mnie zostało jakieś 5 dni do @,a szyjkę mam taką jak
                      właśnie w okresie płodnym,już całkiem zgłupiałam,ale nic wytrzymam jeszcze te
                      kilka dni i będzie wszystko jasnesmileSerdeczne pozdrowionka.
                      • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 06.07.05, 22:59
                        Taka szyjka jest też jeśli zaciążyłaś smile)) Ale nie nakręcaj się tym aż tak
                        bardzo, bo to nie jest metoda tak wiarygodna jak test.
                        • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 07.07.05, 11:02
                          Hej patka,nie nakręcę się ,bo przy moich tempkach, to chyba nie mam szans w tym
                          cyklu,dziś znów 36.7,więc to za nisko na ciążęsad,a jak tam u ciebie masz jakieś
                          objawy?,bo też chyba niedługo testujesz.
                          • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 07.07.05, 13:32
                            A tempkę mierzysz cały czas? Nie konkretna tempka jest wazna tylko to, czy był
                            skok i po skoku czy się utrzymuje, dopiero tuż przed @ spada.
                            Ja postanowiłam nie testować na razie. We wtorek powinna przyjść @ jak nie
                            przyjdzie to najwyżej wtedy zatestuję.
                            • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 07.07.05, 23:17
                              Wiesz patka, u mnie tempka w tym cyklu była cały czas na wyższym poziomie,przez
                              tę chorobę gardła,więc nawet nie wiem kiedy była owu,o ile wogóle była,a
                              temperaturę mierzę cały czas już trzeci cykl i generalnie zawsze mam dość
                              niską,jak naraziesmile).Jak dobrze pójdzie i @ nie przyjdzie, będę testować we
                              wtorek.Pozdrawiam.
                              • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 08.07.05, 09:34
                                U mnie wszystko się strasznie wlecze, dopiero 7dc więc czekania co nie miara.
                                Fajnie Olu że masz takie króciutkie cykle, chyba twoje dwa to mój jedenwink)
                                Boję się że nic nie wyjdzie w wakacje i wszystkie plany pójdą w łeb, miałam przejść na itn ale gdyby tak nie wyszło do września to będę musiała normalnie wrócić na tą wstrętną uczelnie. Mam nadzieję że jednak dzidzia nie zawiedzie; bo już naprawdę dostaje świra. Dobrze że przynajmniej zaczynamy remontować mieszkanie i bedziemy się przeprowadzać to mnie jeszcze potrafi wyluzować.
                                pozdro wink)
                                • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 08.07.05, 15:37
                                  Hej Keri ,z jednej strony się ciesze, że mam takie krótkie cykle ,a z drugiej
                                  nie wiem czy to prawidłowe i czy nie są za krótkie ,szczególnie faza lutealna
                                  tylko 11 dni,wolałabym żeby była dłuższa,w cześciej przed ciążą i tak dwa lata
                                  po, moje cykle były 26-27 dniowe,dopiero w ostatnich latach tak sie skróciły.Co
                                  do planów,to ja też strasznie chciałam zajść najpóżniej do końca wakacji,bo w
                                  przyszłym roku we wrześniu moja córcia idzie do pierwszej klasy i wiadomo jaka
                                  jest wtedy bieganina i ile trzeba czasu poświęcić dziecku i szkole,więc nie
                                  chciałabym wtedy chodzić z brzuszkiem,szczególnie w ostatnim trymestrze,na ale
                                  cóż jak sie czegoś bardzo chce to przeważnie nie wychodzi,przynajmniej w moim
                                  przypadku.Pozdrawiam cieplutkosmile))
                                  • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 08.07.05, 18:42
                                    a ja sobie już remontujesmile) i masz racje Keri..przynajmniej przestałąm trochę
                                    myśleć o tych starankach i się wyluzowałamsmile ja nie chce brać itn- lubie swoje
                                    studia i troche żal by mi było je skracać- ale boje się , że w ciąży mogę sobie
                                    nie poradzić....zobaczymy....lipiec to ostatni miesiąc naszych staranek i
                                    troche mi smutno z tego powodu...jak nic nie wyjdzie to bedziemy się znowu
                                    starać od stycznia...poprostu sobie nie wyobrażam pierwszych miesięcy ciąży na
                                    uczelni...mdłości i te rzeczy....a od lutego już nie mam prawie zajęć....jeżeli
                                    chodzi o itn ,to u nas na uczelni nie ma zabardzo możliwości...dziekan się nie
                                    zgadza.., ze niby inżynier musi miec praktyke, laborki itp.
                                  • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 08.07.05, 18:44
                                    Olu ty masz krótkie cykle...ja czasem za długie...kto wie co lepsze...kiedyś
                                    się cieszyłąm z tego bo @ rzadko mnie męczyła a teraz bym chciałą odwrotniewink)
                                    pozdrawiam
    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 09.07.05, 21:31
      Cześć dziewczyny, mam nadzieję żę mi wybaczycie ale zapisałam się do równoległego wątku - lipcowe starania; nie oznacza to oczywiście że tutaj nie będę pisać. Może i wy miałybyście ochotę tam zaglądnąć? jest tam dużo dziewczyn i napewno razem przyciągniemy więcej energii ciążowej. Co wy na to?
      oczywiście nie zmuszam wink)
      pozdrawiam
      • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 09.07.05, 22:50
        Ja już i tak się udzielam w kilku równoległych wątkach więc mnie o zgodę pytać
        nie musisz ;P
        Ale wątek lipcowy sobie podaruję smile
        • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 10.07.05, 18:40
          A mnie dziś tempka spadła. Jutro przyjdzie @ uncertain
          Może cykl lipcowo-sierpniowy będzie dla mnie szczęśliwszy?
          • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 10.07.05, 18:52
            Przykro mi, to jest najgorsze jak widzi się że tempka przed @ spada, wtedy to
            takie przykre oczekiwanie. U mnie natomiast 9dc a tempka wzrosła do 36,9 dziwne
            to...
            • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 10.07.05, 19:50
              Hejka! Może wstąpię na lipcowe staranka....tyle , ze ostatnio nie mam na nic
              czasu.....dosłownie na nic...jak nie remoncik to imprezki....tempki nie mierze,
              bo cały porządek dnia mam rozregulowany...zrobiłąm dwa testy owulacyjne i
              pojawiły się cienkie różowe, ledwo widoczne kreseczki( chodzi mi tylko o te
              testowe)... Olu ile dni przed grubą kreską testową, czyli taką jak kontrolna
              pojawia się cienka ledwo widoczna?Musze przyznać, że zaczęłam robić te testy
              dwa dni wceśniej niz początkowo planowałam i jestem w szoku, ze już się coś
              pojawiło....myślałam , ze wyjdzie tylko kontrolna- a tu już jakieś cienie--
              jakby to był test ciażowy to już bym skakała do niebasmile) Robiłas post aż do
              pojawienia się grubych kresek?
              Patka przykro mi z tą tempką...w zeszłym cyklu mierzyłam , ale stresowało mnie
              to strasznie...teraz tak mi szybko czas leci, ze aż się boję, ze wogule
              przegapię owulację.
              Acha i mam jeszcze jedna obawę...co chwile mam jakiś gości i to na noc...wkurze
              się jak wyjdzie mi owulacja, a tu pełno gości...
              • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 10.07.05, 22:40
                Wiesz kropciu z tą kreską testową to różnie bywa ,na ogół jak jest blada to na
                drugi dzień powinna już być wyrażna,u mnie tak było w pierwszym cyklu
                testowania,ale to różnie bywa,natomiast w poprzednim i tym cyklu,kreska testowa
                była u mnie bledsza od kontrolnej i ciemniejsza sie nie zrobiła.Ja przytulam
                się niezależnie od wyniku testu ,jak tylko skończy sie @,co drugi dzień,a jak
                test wyjdzie pozytywny to codzienniewink,ale jak narazie bez efektu.Życzę
                owocnych przytulanek i pozdrawiam.
            • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 10.07.05, 19:53
              Keri jak tam instrukcja? Kupujesz te testy? A moze zaplanujesz płeć?
              hihihi ...dla mnie to jest trochę ryzykowne z tą płcią...bo wolałąbym
              dziewczynkę...a w nią trudniej wycelowaćsmile)) i zdaje mi się , ze jest to
              bardziej ryzykowne, bo wtedy gdy wystepuje owulacja trzeba się wstrzymać od
              przytulanek...a do tej pory włąsnie próbowałam w nią trafićwink)
              • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 10.07.05, 20:53
                Kropciu może właśnie teraz ci się uda jak nie masz na to czasu to z przekory
                wyjdzie, trzymam kciuki. Co do testów owu to zdecydowałam że jeżeli w tym cyklu
                nic nie wyjdzie(tfu tfu)to kupuje na przyszły miesiąc i od razu zamówię testy
                ciążowe bo na ten miesiąc został mi ostatni, to zamówię wszystko przy okazji.
                Ja tak jak ty też zajmuje się remoncikiem a na razie przynajmniej kupuje
                materiały i rzeczy do mieszkania( uwielbiam to robić), mam strasznie dużo
                planów i w kółko myślę o tym mieszkaniu i głęboko wierzę w to że ciąża wyjdzie,
                bo przecież planuje w tym mieszkanku miejsce na przyszłe łóżeczko (hihi).
                Mężusia narazie powstrzymuje przed przytulankami bo chcę pare dni poczekać żeby
                żołnierzyki miały dużo energi a on jest strasznie niedoczekalski wink))))

Sorki za błędy w tekście, ale jeśli jakieś się pojawiły to dlatego że się
                strasznie spieszę bo mężuś mnie pospiesza żebyśmy jechali już do domu bo teraz
                jesteśmy u teściów. Ufff pozdrawiam wink))))
                • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 11.07.05, 13:46
                  Ja nie stosuję testów owu, tylko tempkę mierzę, na razie mi to wystarcza smile
                  Acha- no i małpa dziś przyszła uncertain Zaczynam drugi cykl starań.
                  • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 11.07.05, 14:50
                    Cześć dziewczyny.
                    Dziś tempka spadła mi na 36.5,więc już wiem, że z fasolki nici,teraz tylko
                    pozostało czekanie na wstrętną @,która pewnie nadejdzie dziś ,albo jutro:
                    (((.Pozdrawiam.
                    • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 11.07.05, 14:52
                      Przykro mi Patka, że się nie udało,ale jak mówią nowy cykl,nowa
                      nadzieja.Pozdrawiam cieplutko.
                      • patka05 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 12.07.05, 11:59
                        Mnie też przykro, że u Ciebie tempka spadła sad Będziemy sobie towarzyszyć w
                        następnym cyklu suspicious
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 11.07.05, 18:33
      hej! Dziś zrobiłam testa i wyszedł mi słabszy niż osatnie dwa. po 5 minutach
      prawie niewidoczny...dopiero po 15 coś sie ukazało...normalnie myślałam że się
      poddam...ale z drugiej strony jakbym przegapiła już owulację to ten cykl
      musiałby być 28 dniowy...a mi się takie nie zdarzają...więc juz sama nie
      wiem...szkoda , ze nie mierzyłam tempki....ale jest to nie realne, bo wstaję o
      9 lub 10 rano dopiero i chodzę późno spać ....
      Przykro mi Patka i Olu, ze nici z lipcowych staranek...Choć Ola ty sie jeszcze
      chyba załapiesz na lipcowesmile)
      Tak się zastanawiałam co bede robić jak się mi w lipcu nie uda i jak wytrzymam
      do stycznia...i nic nie wymyśliłam....hehe pozdrawiam
      • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 12.07.05, 09:44
        Dziewczyny ,dziś rano przyszła wstrętna @ tak więc zaczynam ,czwarty cykl
        starańsad((((.Kropcia,dziewczyny gdzieś ostatnio pisały, że testy od Ewy
        wychodzą im ostatnio z bladymi kreskami testowymi ,więc nie przejmuj sie tak
        może natężeniem kreski ,ważne żeby była bardzo widoczna i po mniej więcej 6-12
        godz. do dziełasmile.Trzymam kciuki.
        • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 13.07.05, 22:55
          Dziewczyny, no co jest z Wami ,bo nam zaraz wątek zniknie,u mnie narazie @,więc
          nudy i nie mam o czym pisać,a u was nic się nie dzieje?.Keri,Kropcia,Patka jak
          tam staranka?.
          • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.07.05, 00:16
            Olu u mnie 12dc i staranka rozpoczęte od wczoraj. Niepokoi mnie tempka która skacze nawet o 0,4 stopnia, już sama nie wiem czy się zorientuje kiedy bedzie owu. A nie wydaje mi się żeby w 12 dniu była owu bo raczej jest w 19 dniu zawsze więc to odpada, nie wiem co jest przyczyną takiech skoków, trochę mnie to niepokoi. Zobacze jak będzie jutro. pozdrawiam wink)))
      • yskyerka Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.07.05, 17:26
        Cześć dziewczyny, ja już po urlopie, ale nic nam z tych starań wakacyjnych nie
        wyszło. sad Teraz reszta lipca i pierwsza połowa sierpnia odpadają, bo mąż w
        rozjazdach... Żeby jakoś zabić czas wybieram się na badania, bo podobno moje
        tempki wskazują na niedoczynność tarczycy. sad

kropcia1 napisała:
        > szkoda , ze nie mierzyłam tempki....ale jest to nie realne, bo wstaję o
        > 9 lub 10 rano dopiero i chodzę późno spać ...

Kropcia, możesz mierzyć temperaturki między 7 a 11 rano, byle o w miarę stałej
        godzinie. Ja zwykle wstaję ok. 8:30, zaczynam dzień od termometru, a wykresiki
        są całkiem czytelne. Nawet jak wstanę wcześniej albo później, wahania nie są za
        duże.
        • patka05 morze 14.07.05, 17:31
          Jutro bladym świtem wyjeżdzamy z mężem na wczasy nad morze, także przez następne
          półtora tygodnia mnie nie będzie smile Małpa się powoli kończy, także staranka
          rozpoczniemy jeszcze nad morzem ;P
          Trzymajcie się i do przeczytania po powrocie smile
      • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 14.07.05, 21:50
        Ale jestem zła.....teraz miały być stranka a ja mam pełno gości...siostra
        zostaje na noc...nawet nie mam czasu wejsć na kompa....nawet mam problem z
        robieniem testów owulacyjnych....co do testów to jestem załamana...w 13 i 14
        dniu cyklu wyszły mi ledno widoczne kreski testowe...15-17 dc znowu wyszły
        kreseczki ale bledsze...a dzisiaj już nic...i co teraz??
        • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 15.07.05, 10:48
          Kropciu chętnie bym ci poradziła co z tym testem ale ja się znam na tym jeszcze mniej. Najlepiej teraz się tym nie przejmuj i skoncentruj się na przytulankach, może nie było owulacji? juz sama nie wiem, a może dopiero będzie? w każdym razie nie sugeruj sie tak bardzo testem owu.

Dziewczyny ja jutro wyjezdzam do zakopanego na 3 dni i już się nie mogę doczekać. U mnie tempka mniej wiecej stała na 36,7, przytulanka co 2 dni. Posłuchałam waszej wskazówki i od razu po przytulankach icę spać, a nie biegnę do wc jak to zawsze robiłam. U mnie 14dc, także trzeba się uzbroić w cierpliwość. pozdrawiam
          • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 15.07.05, 10:57
            ale się wam wczoraj wyżaliłamtongue_out Dziś mam już lepszy humorek bo zmierzyłąm rano
            z ciekawosci tempke i jest niskasmile)) czyli moze owulacji jeszcze nie byłosmile
            Super Keri , ze jedziesz do Zakopcasmile Może tam stranka będą owocnesmile I
            będziecie mieli małego góralasmile)
            Olu myślisz, że mam dalej robić te testy? Takie to wszystko się stało dla mnie
            nie logiczne...
            pozdrawiam was dziewczynysmile) papa
            • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 15.07.05, 11:21
              Kropciu fajnie to napisałaś o tym góralu, usmiałam się wink

Czyli faktycznie może owu jeszcze nie było, także głowa do góry i nie martw się niczym wink)))

pozdrawiam
              • ola07 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 16.07.05, 14:26
                Dziewczyny przedwczoraj postanowiłam, że już nie będę bezczynnie czekać i
                idziemy z mężem na badanka,w pażdzierniku kończę 32 lata, więc czas
                ucieka.Wczoraj mąż zrobił badanie żołnierzyków,wyszło może nie
                rewelacyjnie ,ale wszystko ,w dolnej granicy normy.W poniedziałek idę do gina i
                na początek poproszę o monitoring,a potem zobaczymy.
                Kropcia trudno mi ci doradzić z testami ,bo mnie przez ostatnie cykle też tak
                wychodziły ,najpierw dwie blade ,potem juz tylko jedna i ja potem już nie
                testowałam,tylko przytulałam sie w ciemno hihi.Zobaczymy co mi wyjdzie w tym
                cyklu.Pozdrawiam i życzę fasoleczki.
            • yskyerka Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 16.07.05, 15:36
              Kropcia, a gdzie kupowałaś te testy? Jeśli u Ewy, to napisz do niej, na pewno
              ci pomoże. Chyba już wróciła z urlopu, bo wczoraj sobie mailowałyśmy kilka
              razy.
              Ja jej ufam. Podesłałam jej ostatnio swoje wykresy tempki i od razu kazała mi
              sprawdzić tarczycę i prolaktynę, mówiąc, że to mogła być przyczyna pierwszego
              poronienia. Wyniki odebrałam wczoraj, zadzwoniłam do swojego gina, a ten mi
              mówi, że wszystko w normie. Napisałam też do Ewy, a ona na to, że w normie to
              one może i są, ale nie dla osoby, starającej się o dziecko. Na środę zapisałam
              się więc do innej lekarki (gin-endo) i zobaczę, co ona mi powie. Ech...
              • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 16.07.05, 20:27
                Dziewczyny czy Ewa udziela takich porad? ja chętnie też bym do niej napisała, ale tak dziwnie pisać pierwszy raz, co mam jej napisać w mailu? czy wogóle chętnie odpowiada?
                pozdrawiam
                • yskyerka Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 16.07.05, 20:56
                  Keri, ja kupowałam testy od Ewy na Allegro, a ona tam na stronie ma napisane,
                  żeby w razie jakichś wątpliwości pisać do niej ma maila. Odpowiada teoretycznie
                  w ciągu 48 godzin, ale jak akurat będzie przy komputerze, to odpowiedź masz i
                  po dwóch. Do jednej z aukcji była też dołączona opcja analizy wykresu
                  temperaturowego. Ja skorzystałam i nie zawiodłam się. smile Powodzenia!
                  • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 16.07.05, 21:23
                    Hej! ja dzisiaj mailowałam rano do Ewy i zaraz mi odpisała. Napisała , ze u
                    mnie jeszcze nie było owulacji i że mam cierpliwie czekac...bo moze nawet byc
                    dopiero za 5 dni...testów to mi braknie, bo mam tylko 2, ale przynajmniej jest
                    jeszcze szansa na owulacjesmile)
                    Ewa do tej pory zawsze mi odpisywała i testy przysłała bardzo szybko i bez
                    problemusmile
                    • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 16.07.05, 22:25
                      dzięki dziewczyny za odpowiedz i pozdrawiam
              • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.07.05, 21:40
                No tak Keri i Patka wyjechałysmile Więc co słychac u was Olu i Yskyerko? Nasza
                autorka wątku dawno do nas nie zaglądała? Co słychać Monika?? jak tam zdrówko i
                fasolkasmile
                U mnie dzis znowu cienka kreska testowa i niska tempka...no i 21 dc...został mi
                jeszcze jeden test...a potem przytulanka w ciemno....bede mierzyć tempke to
                przynajmniej zaobserwuje kiedy bedzie skok....
                Dziś koniec urlopu mego męża i zapowiada się wielka nuda....
                pozdrawiam papa
                • yskyerka Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 17.07.05, 22:01
                  Wróciłam z miesięcznego urlopu, więc bardzo powoli wciągam się do pracy...
                  Mąż wyjechał na trzy dni przed ovu, więc w tym miesiącu raczej nici. Zresztą i
                  tak trochę sobie odpuściliśmy, bo na urlopie warunki nie sprzyjały.
                  W piątek robiłam badanie prolaktyny i tarczycy, niby wyszły w normie, ale Ewa
                  mówi, że przy takich wynikach ciężko będzie zajść, więc umówiłam się do innego
                  lekarza (gin-endo tym razem) i czekam niecierpliwie do środy. Zobaczymy, co ona
                  mi powie.

Kropcia, jak jesteś z Warszawy, to mogę ci pożyczyć 4 testy ovu. Mnie będą
                  potrzebne dopiero za miesiąc, więc zdążysz zamówić i mi oddać. wink
                  • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 18.07.05, 09:39
                    Niestety jestem ze Śląska...ale bardzo dziękuje za propozycjewink) Miesiąc
                    urlopu?? super! gdzie byłaś? Ja mam 3 miesiące i 10 dni wakacji , ale nigdzie
                    nie wyjeżdżam i nie jest to takie fajne jak by się wydawało. Tzn. czas leci w
                    miarę szybko, ale czasem mam takie poczucie , ze marnuje czas. Poszukałabym
                    sobie pracy sezonowej, ale odkładałam to w nieskończonosć, bo cały zcas sie
                    łudziłam, że zajdę w ciąże w czerwcu lub w lipcusmile Lipiec to ostatni miesiąc
                    moich starań. Następne odkłądamy do stycznia...ze względu na studia...
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 18.07.05, 10:37
      zrobiłam ostatniego testa..troche żałuje, że go nie zrobiłam wieczorem, bo
      pojawiła się druga kreseczka ciemniejsza od dotychczasowych , a przede
      wszystkim szerokością przypomina kontrolną...a dotychczas była tylko cienka (
      połowa kontrolnej)...coś czuje, że jutro moze być już owulacja....wiec
      rozpoczynamy dziś wieczorem intensywne staranka...mam nadzieje, ze nie
      zaszkodzi to, ze bedą codziennie a nie co drugi dzień..bo wczoraj były, dziś
      bedą i jutro, i pojutrze też chce spróbować.zobaczymy kiedy bedzie skoksmile
      • keri5 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 18.07.05, 12:17
        Kropciu witaj kochana!!!!
        Ja też czekam na owu i tez lada dzień będzie i powiem ci że u nas przytulanka też sa codziennie, jakos tak wychodziwink)) - także niemartwiłabym się tym.
        Szkoda że lipiec to ostatni miesiac twoich staranekcrying(
        Będzie nam tu ciebie brakowało i obawiam się że wątek może nam przepaśćcrying

A co sądzicie dziewczyny o tym żeby sobie wysłac swoje zdjęcia na maila? jesteście za taką wymianą, jesli jesteście chętne to piszcie, że pomysł wam sie podobawink)

pozdrawiam
        • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 18.07.05, 18:01
          ze zdjęciami to fajna sprawa...tylko ja chyba na kompie to mam same z weselasmile)
          ale poszukam i coś znajdewink)
          Jak w tym miesiącu nie wyjdzie to bede oczywiście zaglądać w miare możliwości
          do naszego wątkuwinkAle mam nadzieje, ze wątek szybko przepadnie, bo wszystkie w
          końcu zafasolkujemy i założymy nowywink))))
    • kropcia1 Re: oczekiwania na starania majowo - sierpniowe : 18.07.05, 22:37
      hej Keri wysłałam Ci zdjęcia na maila. Widze, że angażujesz sie w lipcowe
      starankasmile Przyłączyłabym się do was...ale stwierdziłam , ze nie chce się aż
      tak nakręcać,bo jak się w lipcu nie uda, to bedzie mi potem trudno...staram sie
      tak nie myśleć juz o tych starankach i wiesz co? te testy owulacyjne mi w tym
      pomogły...przestałam się tak wsłuchiwać w siebie...no ale teraz testy się
      skończyły i musze mierzyc tempke regularnie...no i na pewno bede przeżywać
      oczekiwania na testowanie smile)
      • keri5 Do Kropci 18.07.05, 23:02
        Kropciu wysłałam ci swoje zdjęcia i bardzo dziękuje za twoje, bardzo mi się podobały, jestes bardzo atrakcyjną kobitką, aż miło było oglądać a suknie ślubną miałas przepiękną. Mam nadzieję że lipcowe starania to będą twoje ostatnie starania w tym roku i zakończysz je sukcesem. Szkoda że się nie przyłączysz do nas, my tam piszemy dokładnie o wszystkim a dziewczyny sa bardzo sympatyczne.
        Te dziewczyny którym nie wyjdzie w tym miesiącu oczywiście przechodzą na sierpniowe starania itd, także cały czas jesteśmy w stałej grupie. Bardzo żałuję że jeśliby nie wyszło nie będziecie się starać w sierpniu, bo bardzo cie polubiłam, ale trzymam kciuki żeby wyszło.
        Szkoda że Moniczka już nie pisze, co tam u niej słychać, ciekawe co u Oli.
        Yskierko ciebie również zapraszam na lipcowe starania, bedzie ci kochana tam świetnie, acha noi mam nadzieję że tobie pomysł ze zdjęciami się też podoba.
        A zdjęcia wysłałam na twoj onetowy adres, z którego dostałam twoje fotki.
        pozdrawiam wink)))
        • ola07 Re:oczekiwania na starania majowo-sierpniowe 18.07.05, 23:09
          Hej dziewczyny ja dziś byłam u gina i okazało się że mam jakiś stan zapalny
          (choć objawów żadnych),dostałam Dalacin i zakaz starań w tym cyklusad((((.Jestem
          załamana.Tak że na dzień dzisiejszy pozostaje mi tylko kibicowanie,więc trzymam
          za was kciuki.Pozdrawiam.
          • moniqe245 Re:oczekiwania na starania majowo-sierpniowe 19.07.05, 00:39
            hej dziewczyny przepraszam że tak długo sie nie oddzywałam ale najzwyczajniej
            nie miałam czasu sad Przeczytałam wszystkie Wasze wpisy... i dalej Wam
            kibicuję..nie poddawajciesie!!! a najlepiej weżcie sie na luz! cieszcie sie
            wakacjami... Co u mnie? ja zmieniłam ginka, teraz chodzę do takiej jednej
            Stańkowskiej i mam bliżej do niej. Teraz jest 10t3d, niestety w 8 tyg. wykryto
            u mnie niewielkiego krwiaka koło płodu sad ale za 2-3 tygodnie kolejne usg i
            zobaczymy... pozatym nadal biorę luteinę. Dziewczyny jak narazie żle przechodzę
            ciążę... 0d 2 tygodni non stop wymiotuję, najczęściej rano, ale zdarza sie że i
            2-3 razy na dzień. Raz żle sie poczułam na zakupach w kauflandzie sad( było mi
            tak niedobrze, dobrze że mąż miał reklamówke-jednorazówkę..ehh całkowita
            kompromitacja...ukrylismy sie w dziale wody i napojów... na szczęscie nie było
            przechodniów ..uhh Nikomu tego nie życzę!!!! Tak że dziewczyny cieszcie sie
            póki możecie wolnością od przykrych dolegliwości ciążowych... W końcu
            wszystkie będziecie ciężarówkami smile czego Wam serdecznie życzę.. Pozdrawiam
            wszystkie dziewczyny
            • kropcia1 Re:oczekiwania na starania majowo-sierpniowe 19.07.05, 11:30
              hej Monikasmile Pisz czasem do nassmile) Choć wiem co to na biegi pisac prace
              magisterskąsmile Mój mąż miał takie doświadczenia...smile) Mam nadzieje, ze te
              wymioty szybko ci przejdą..a próbowałaś coś stosować na nie? np. diphergan czy
              torecan? Dziewczyny na forum piszą, ze lekarz przepisuje i pomaga...o ile
              dobrze pamietam to pomaga też vitamina B6 i jakaś homeopatia... pozdrawiam
              Ciebie i Fasolkesmile)
        • yskyerka na razie koniec starań 19.07.05, 00:54
          Keri, dzięki za zaproszenie na starania lipcowe. smile Zaglądam do was co jakiś
          czas, ale dołączę dopiero w sierpniu albo nawet na początku września, jak mi
          się znowu cykl przedłuży. sad Na urlopie nie za bardzo było jak (średnia
          wysokość 3500, średnia temp. w pokoju w nocy +10 st.), a jak wróciliśmy, to mój
          mąż wybył na dwa tygodnie, akurat na trzy dni przed ovu... Potem w sierpniu też
          będzie w rozjazdach. I jak tu się starać? No i jeszcze muszę te nieszczęsne
          badania porobić. W środę idę do nowej lekarki i trochę się niepokoję, co ona u
          mnie znajdzie.

Przez jakiś czas będę się rzadziej odzywać, bo nie dość, że jestem zawalona
          powakacyjną robotą, to jeszcze się okazało, że mam dwa tygodnie na skończenie
          pracy magisterskiej (zachciało mi się studiów na stare lata!), bo moja
          promotorka wyjeżdża na urlop i ma nas wszystkie gdzieś.

A pomysł ze zdjęciami bardzo mi się podoba, tylko aktualnie w komputerze mam
          jedynie ślubne albo z ostatnich wakacji. Które wolicie?
          • keri5 Do yskyerki 19.07.05, 10:45
            Wyślij kochana troszkę takich i takich, chętnie sobie pooglądam. Ja oczywiście tobie tez wyslę swoje. Bardzo sie cieszę że się do nas w sierpniu dołączysz.

Moniu bidulko, teraz jest ci pewnie ciężko, a ten kaufland to sobie wyobrażam co musiałaś przejść, dobrze że siatka była. Moja droga nie choruj nam tutaj, mam nadzieję że będziesz zdrowa i tego ci życzę. Te mdłości już długo nie potrwają i będziesz mogła sie cieszyć swoim stanem w pełni tego słowa znaczeniu.

Olu u ciebie tak szybciutko lecą cykle że się nie oglądniesz i znowu zaczniecie staranka, głowa do góry.

pozdrawiam wink)))
            • keri5 Do kropci 19.07.05, 11:00
              Czy dotarły moje zdjęcia, bo u mnie na skrzynce, jest jakaś wiadomość że nieudane wysłanie, więc jeżeli nie dotarły to napisz kochana to wyslę ci na adres gazetowy.
              pozdrawiam
              • kropcia1 Re: Do kropci 19.07.05, 11:26
                Keri zdjęcia nie dotarły...spróbuj wysłac pojedynczo jeżeli było ich
                więcej...bo może mają duży rozmiarsmile
                • kropcia1 Re: Do kropci 19.07.05, 18:37
                  Keri zdjęcia dotarłysmile są super!!!!!smile i fajnie, ze dużosmile nie mam aparatu
                  cyfrowego no i jedyne zdjęcia które mam na kompie to ze ślubu..ale chyba
                  znajomi jakieś mają...jak je zdobęde to ci prześlesmileSukienke ze ślubu miałąś
                  ślicznąsmile)
                  Dziewczyny czekam na zdięciasmile)) Fajnie jest się poznać...smile
                  • ola07 Re: Do kropci 19.07.05, 19:16
                    Ja jak znajdę jakieś swoje zdjęcia i spakuję w mniejszy format to wam
                    podeślę ,ale pewnie to potrwasmile
                    Dzięki Keri za słowa otuchy,ale i tak ciężko mi pogodzić się ze straconym
                    cyklem zwłaszcza że jak kiedyś już pisałam zależy mi na czasie,na dodatek
                    jeszcze okazało się, że mój M ma kłopot z upłynnianiem żołnierzyków,więc nie
                    jest za wesoło.Powoli przygotowuję się psychicznie, że u nas to pewnie staranka
                    potrwają dłuuugo.Pozdrawiam cieplutko.
                    • kropcia1 Re: Do kropci 20.07.05, 09:59
                      Hej Olu! Przesłałam ci moje zdjęcia na gazetowego maila.
                      Co oznacza, że żołnierzyki się nie upłynniają? Tzn. mniej wiecej moge sobie to
                      wyobrazić...ale czy wiesz co moze być tego przyczyną? i jak to wyleczyć? Może
                      to nie bedzie długo trwało?
      • yskyerka zdjęcia 19.07.05, 19:20
        Keri, Kropcia, wysłałam wam zdjęcia na adres gazety. Mam nadzieję, że doszły. smile
        • kropcia1 Re: zdjęcia 20.07.05, 10:02
          zdjęcia doszłysmile) Gdzie były te wakacje? Aż mi się zachciało wyjazdu w góry!!!
          Może w sierpniu mi się uda wyjechać przynajmniej na jednodniową wycieczkęsmile
          ja też ci wysłąłam zdjęciasmile
        • kropcia1 Re: zdjęcia 20.07.05, 10:10
          a tak ogólnie to brak skoku tempki jeszcze. staranka były już 3 dni z rzędu...a
          dziś bede mieć brata od męża na nocsad....no ale moze sie uda coś
          wykombinować...smile)) jestem tylko ciekawa czy ta owulacja wogule nastapi!!!
          Dziś jest 24 dc. W ostatnim cyklu miałam w 18/19 dc.
          • keri5 Starania 20.07.05, 11:34
            Yskyerko dzięki kochana za piękne zdjęcia, nono super widoki, też jestem ciekawa gdzie takie piękne góry mozna zobaczyć. Wysłałam ci moje zdjęcia i tobie olu też.

Kropciu u mnie 20dc i też nie było jeszcze owu, już miałam nadzieję że dzisiaj a tu nic, pewnie jutro bedzie bo poprzednio miałam w 19dc. U na sprzytulanka codziennie, no jeden dzień przerwy był przedwczoraj.

• yskyerka Re: Starania 20.07.05, 12:32
              Kropciu, zdjęcia doszły. Bardzo dziękuję. smile
              Te góry to - ogólnie rzecz ujmując - Andy: Kordyliera Biała, widok na Machu
              Picchu i okolice La Paz.

Epidemia jakaś czy co? Bo ja też powinnam mieć owu 19dc, a tu tempki na
              poziomie pierwsze fazy. Same zresztą możecie zobaczyć:
              www2.fertilityfriend.com/home/b9809
              Na urlopie nie zawsze mierzyłam, bo wstawaliśmy o różnych dziwnych porach. Poza
              tym zdarzały się sale wieloosobowe, więc dziwnie by to wyglądało, ale teraz...

Aha, byłam dziś u gin-endo i pani doktor też uznała, że wyniki są w normie i
              nie ma się czym stresować. Chyba napiszę jeszcze raz do Ewy albo poszukam
              jakiegoś bezreceptowego suplementu jodowego, bo już mnie zaczyna to irytować.
              • ola07 Re: Starania 20.07.05, 22:45
                Kropciu ,Keri dziękuję za zdjęcia ,ja niestety nie mogę pochwalić się ślubnymi
                bo ślub brałam 11 lat temu i nie miałam cyfrówki,ale podeślę wam zdjęcia moje i
                mojej rodzinki i naszej pupilki sznaucerki.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka