lides 29.04.05, 20:58 witam dziewczyny!znacie ten wózek?napiszcie co wiecie o nim.tyle sie mów o wózkach ale o tych coś mało a wydaje mi sie że jest super!gondolka,lekki itd.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia79 Re: WÓZEK ROAN MARITA 29.04.05, 22:05 Dzieciaczek urodził się w październiku. W związku z tym, że przed nami była cała zima, a wózki wielofunkcyjne mają nosidła dość małe zdecydowałam się na MARITĘ Plastikowa wentylowana gondola z podnoszonym zagłówkiem - super sprawa. Do tego jeszcze opcja kołyski po zdjęciu ze stelaża - też dobra rzecz. No i pompowane koła - rewelacja (ale warto mieć w domu w zapasie dentkę). Ze spacerówki jeszcze nie korzystaliśmy, ale wkrótce się przesiądziemy. Jestem bardzo zadowolona z tego wózeczka. Jedyna rzecz, której mi trochę brakuje to przekładana rączka - jak świeci słonko maluchowi w oczka po prostu ciągnę wózek za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
betka24 Re: WÓZEK ROAN MARITA 30.04.05, 19:00 my rowniez korzystamy z Marity i jestem bardzo zadowolona!! gondola jest duza wiec w przypadku braku lozeczka na wyjezdzie, np do dziadkow niunio w niej spi. jako kolyska tez sie sprawdza. amortyzacja na naszych wspanialych drogach super! torba pakowna! a jesli chodzi o brak przekladanej raczki to my zastapilismy ja parasolka kupiona w zestawie (mozna dokupic). tak wiec ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d-g Re: WÓZEK ROAN MARITA 01.05.05, 07:50 Dziewczyny, Oświećcie mnie, co znaczy duża gondola? Jakie wymiary ma gondola do wózka Roan Marita? Dzięki za info. Pozdrawiam, Aneta, 22 tc. /W-wa, Kabaty/ Odpowiedz Link Zgłoś
betka24 Re: WÓZEK ROAN MARITA 01.05.05, 20:51 Gondola Marity ma 42cm x 87cm. Porównując z innymi jest spora i wygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: WÓZEK ROAN MARITA 01.05.05, 22:55 betka24 napisała: > Gondola Marity ma 42cm x 87cm. Porównując z innymi jest spora i wygodna. W mojej MARICIE wewnętrzne wymiary gondoli (czyli te rzeczywiście użytkowe) to 35 cm x 78 cm (swoją drogą ciekawe skąd taka rozbieżność??), ale nie narzekam na brak miejsca (tzn. córka nie narzeka ) Moja córka urodziła się duża - miała 60 cm długości i całą zimę przejeździła w tej gondoli ubrana w gruby kombinezon. Teraz jeszcze w niej jest wożona (ma skończone pół roku), ale niebawem stanie się dla niej za krótka i myślimy o przesiadce do spacerówki. Odpowiedz Link Zgłoś
betka24 Re: WÓZEK ROAN MARITA 02.05.05, 10:02 lusia - wczoraj gondole zmierzył mąż, ale dziś sprawdziłam osoboście i jej wew wymiary to dokładnie 36cmx82cm! szekokość wyszła nam podobnie, ale na długości jest różnica. to faktycznie ciekawe dlaczego?! ale wózek i tak sprawdza super!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: WÓZEK ROAN MARITA 04.05.05, 19:26 Betko! W mojej MARICIE wewnętrzne wymiary gondoli (czyli te rzeczywiście użytkowe) to 35 cm x 78 cm. Oczywiście gondola w wymiarach zewnętrznych - od brzegu do brzegu (czy na górnych krawędziach) ma 36 x 82 cm. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
olinka.6 Re: WÓZEK ROAN MARITA 02.05.05, 22:29 Cześć! Ja rodzę w sierpniu i rozglądając się za wózkami właśnie Roan Marita wpadł nam w czy.Cieszę się, że czytam tu o nim tyle dobrych rzeczy od osób doświadczowych. Podoba mi się w nim jeszcze to, że ma do kompletu fotelik samochodowy. Gondolka rzeczywiście jest przestronna w porównaniu do tych "workowatych" wózków. Porównywałam sobie w jednym sklepie. A przecież też biorę pod uwagę jesień i zimę. I teraz dzięki wam dowiedziałam się, że do kompletu jest do nabycia parasolka. Widziałam na mieście, ten który mi się podoba i muszę przyznać, że atrakcyjnie się prezentuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: WÓZEK ROAN MARITA 02.05.05, 23:09 Ten fotelki firma Roan niedawno wpuściła na rynek. Dla mnie liczy się przede wszystkim bezpieczeństwo dziecka i niestety nie zdecydowałabym się na zakup ich fotelika Nie wiemy jakie ma opinie z crash - testów. A jeśli chodzi o parasolkę, to muszę się dowiedzieć gdzie mogłabym kupić ją do kompletu, bo niestety na razie nigdzie parasolek nie można nabyć - dopiero się sezon zaczyna Córcia słonkiem oślepiana, a panie w sklepach tylko zęby szczerzą. Odpowiedz Link Zgłoś