Dodaj do ulubionych

WÓZEK ROAN MARITA

29.04.05, 20:58
witam dziewczyny!znacie ten wózek?napiszcie co wiecie o nim.tyle sie mów o
wózkach ale o tych coś mało a wydaje mi sie że jest super!gondolka,lekki
itd.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lusia79 Re: WÓZEK ROAN MARITA 29.04.05, 22:05
      Dzieciaczek urodził się w październiku. W związku z tym, że przed nami była
      cała zima, a wózki wielofunkcyjne mają nosidła dość małe zdecydowałam się na
      MARITĘ smile Plastikowa wentylowana gondola z podnoszonym zagłówkiem - super
      sprawa. Do tego jeszcze opcja kołyski po zdjęciu ze stelaża - też dobra rzecz.
      No i pompowane koła - rewelacja (ale warto mieć w domu w zapasie dentkę). Ze
      spacerówki jeszcze nie korzystaliśmy, ale wkrótce się przesiądziemy. Jestem
      bardzo zadowolona z tego wózeczka. Jedyna rzecz, której mi trochę brakuje to
      przekładana rączka - jak świeci słonko maluchowi w oczka po prostu ciągnę wózek
      za sobą.
      • betka24 Re: WÓZEK ROAN MARITA 30.04.05, 19:00
        my rowniez korzystamy z Marity i jestem bardzo zadowolona!! gondola jest duza
        wiec w przypadku braku lozeczka na wyjezdzie, np do dziadkow niunio w niej spi.
        jako kolyska tez sie sprawdza. amortyzacja na naszych wspanialych drogach
        super! torba pakowna! a jesli chodzi o brak przekladanej raczki to my
        zastapilismy ja parasolka kupiona w zestawie (mozna dokupic).
        tak wiec ja polecam
    • aneta.d-g Re: WÓZEK ROAN MARITA 01.05.05, 07:50
      Dziewczyny,

Oświećcie mnie, co znaczy duża gondola? Jakie wymiary ma gondola do wózka Roan
      Marita?
      Dzięki za info.

Pozdrawiam,

Aneta, 22 tc.
      /W-wa, Kabaty/
      • betka24 Re: WÓZEK ROAN MARITA 01.05.05, 20:51
        Gondola Marity ma 42cm x 87cm. Porównując z innymi jest spora i wygodna.
        • lusia79 Re: WÓZEK ROAN MARITA 01.05.05, 22:55
          betka24 napisała:
          > Gondola Marity ma 42cm x 87cm. Porównując z innymi jest spora i wygodna.

W mojej MARICIE wewnętrzne wymiary gondoli (czyli te rzeczywiście użytkowe) to
          35 cm x 78 cm (swoją drogą ciekawe skąd taka rozbieżność??), ale nie narzekam
          na brak miejsca (tzn. córka nie narzeka big_grin )
          Moja córka urodziła się duża - miała 60 cm długości i całą zimę przejeździła w
          tej gondoli ubrana w gruby kombinezon. Teraz jeszcze w niej jest wożona (ma
          skończone pół roku), ale niebawem stanie się dla niej za krótka i myślimy o
          przesiadce do spacerówki.
          • betka24 Re: WÓZEK ROAN MARITA 02.05.05, 10:02
            lusia - wczoraj gondole zmierzył mąż, ale dziś sprawdziłam osoboście i jej wew
            wymiary to dokładnie 36cmx82cm! szekokość wyszła nam podobnie, ale na długości
            jest różnica. to faktycznie ciekawe dlaczego?!
            ale wózek i tak sprawdza super!! smile
            pozdrawiam
            • lusia79 Re: WÓZEK ROAN MARITA 04.05.05, 19:26
              Betko!
              W mojej MARICIE wewnętrzne wymiary gondoli (czyli te rzeczywiście użytkowe) to
              35 cm x 78 cm. Oczywiście gondola w wymiarach zewnętrznych - od brzegu do
              brzegu (czy na górnych krawędziach) ma 36 x 82 cm.
              pzdr
    • olinka.6 Re: WÓZEK ROAN MARITA 02.05.05, 22:29
      Cześć!
      Ja rodzę w sierpniu i rozglądając się za wózkami właśnie Roan Marita wpadł nam w
      czy.Cieszę się, że czytam tu o nim tyle dobrych rzeczy od osób doświadczowych.
      Podoba mi się w nim jeszcze to, że ma do kompletu fotelik samochodowy. Gondolka
      rzeczywiście jest przestronna w porównaniu do tych "workowatych" wózków.
      Porównywałam sobie w jednym sklepie. A przecież też biorę pod uwagę jesień i
      zimę. I teraz dzięki wam dowiedziałam się, że do kompletu jest do nabycia parasolka.
      Widziałam na mieście, ten który mi się podoba i muszę przyznać, że atrakcyjnie
      się prezentuje.
      Pozdrawiam
      • lusia79 Re: WÓZEK ROAN MARITA 02.05.05, 23:09
        Ten fotelki firma Roan niedawno wpuściła na rynek. Dla mnie liczy się przede
        wszystkim bezpieczeństwo dziecka i niestety nie zdecydowałabym się na zakup ich
        fotelika sad Nie wiemy jakie ma opinie z crash - testów.
        A jeśli chodzi o parasolkę, to muszę się dowiedzieć gdzie mogłabym kupić ją do
        kompletu, bo niestety na razie nigdzie parasolek nie można nabyć - dopiero się
        sezon zaczyna sad Córcia słonkiem oślepiana, a panie w sklepach tylko zęby
        szczerzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka