Dodaj do ulubionych

otyłość a ciąża

05.05.05, 14:36
mam 170 cm i 99 kg. czy taka nadwaga nie będzie przeszkodą do zajścia w ciążę
i utrzymania jej?
Obserwuj wątek
    • maxiola Re: otyłość a ciąża 05.05.05, 14:45
      ja zachodząc w ciąze miałam (i mam dotychczassmile) 160 cm ważyłam wtedy ok.75 kg
      no i już przed ciążą leczyłam się na nadciśnienie , w czasie ciąży byłam pod
      stałą opieką lekarza brałam leki na nadciśnienie , bardzo bałąm się o tę ciąże
      dziennie brałam 8 tabletek miałam za mało wód płodowych ale ciąża jako taka
      rozwijała się prawidłowo , ale w 35 tc miałam wysokie ciśnienie 170/220
      trafiłam do szpitala i odrazu cesarka urodziłam wcześniaczka z wagą 2130g ,
      ale mała sama oddychała była zdrowa , później dużo chorowała ale dziś to
      naprawde zdrowa fajna 21 miesięczna dziewczynka
      • janna1 Re: otyłość a ciąża 05.05.05, 15:12
        cieszę się, że ci się udało. boję się, że coś może być nie tak. ale będę
        walczyć. dzięki
        • hobbito Re: otyłość a ciąża 05.05.05, 18:55
          Hej. Ja zaszłam w ciążę /przy pierwszej próbie /mając 168 cm wzrostu i ważąc 87
          kg. Nie mam zadnych problemów a to już 35 tc. Do 17 tygodnia chudłam / bo nie
          miałam apetytu/ a teraz waże 92 kg. Wszystko jest dobrze. pozdrawiam serdecznie.
    • joasia33 Re: otyłość a ciąża 05.05.05, 19:39
      Witaj. Mam podobne wymiarysmile Tylko jestem nieco wyższa: 173. Moja Julka kończy
      dziś 6 tygodni. W ciążę zaszłam planowo (co do dniasmile) i przebiegała książkowo.
      Żadnych problemów. Żadnej cukrzycy (poziom cukru 70), żadnych zylaków, żadnego
      nadcisnienia (mam na ogół 110/70). Żadnych bólów kręgosłupa. No i jak
      najbradziej prawidłowy rozwój Julii. Zatem nic się nie martw, będzie dobrze! PS.
      W ciąży przytyłam 12 kg, z czego tydzień po porodzie schudłam... 13smile)).
      Pozdrawiam

J.
      • janna1 Re: otyłość a ciąża 05.05.05, 19:47
        gratuluję córeczki! bardzo mnie podbudowuja takie wlaśnie odpowiedzi. też bym
        tak chcala smile ale mam nadzieją, że i mi sie uda,
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka