silla2 Re: Imię dla dziewczynki????? 04.08.05, 11:27 Czesc!Jestem w tym samym okresie ciąży. Mam termin na 10.11. Na USG dowiedziałam sie że bedę miała dziewczynkę. Mam juz chłopca, który ma rok i osiem miesięcy.Imie dla dziewczynki postanowił wybrać mój mąż. Bardzo chce Karolinke i myśle, że chociaz podoba mi się tak sobie to chyba się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
survvivve Re: Imię dla dziewczynki????? 04.08.05, 15:20 a u nas ma pojawić sie MILANA )) aczkolwiek wszystko rostrzygnie sie 23.X )) Odpowiedz Link Zgłoś
kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 08.08.05, 19:14 dzieki dziweczyny za propozycje! teraz jest ich tyle ,że juz sama nie wiem co wybrać ale myśle,że do listopada się w końcu zdecyduje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkazjulka Re: Imię dla dziewczynki????? 09.08.05, 02:02 witaj, my mamy Julię, bo tak wybrał, wtedy jeszcze przyszły, mąż 10 lat temu (córka ma 4 latka), a mnie się spodobało. We wrześniu spodziewamy się drugiego dziecka i podstawowym kryterium dla nas jest to, by imię nie było zbyt popularne. Niestety będąc z Julką gdziekolwiek(piaskownica czy sklep dziecięcy) zawsze spotykamy przynajmniej!! jedną inną Julkę. W parku co chwilę słyszymy imię córki i niekoniecznie jest to fajne.Pozdrawiam i życzę efektywnych dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
mateo1978 Re: Imię dla dziewczynki????? 09.08.05, 11:27 Moje typy to: Zosia, Wiktoria, Julia a z mniej popularnych Karolina, Ola, Hanka. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 Re: Imię dla dziewczynki????? 10.08.05, 13:23 U mnie mial byc Kacperek ale jak sie wczoraj okazało bedzie Zosia (ewentualnia Maja). Odpowiedz Link Zgłoś
kakot Re: Imię dla dziewczynki????? 10.08.05, 21:52 jejku, ile Zos! a juz myslalam, ze moda minela! Miala byc Zosia wlasnie (jesli dziewczyna, bo to dopiero 10 tc) - po mojej Najwspaniajszej Babci Swiata, czyli prababci maluszka albo ewentualnie Iza - po mojej Prababci, ktora na szczescie zdazylam poznac, pokochac i zapamietac wiec pewnie skonczy sie na Izie, bo nie lubie tloku Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskawiki Judyta Faustyna, Wiktoria Anna 10.08.05, 23:54 to pierwsze to dla przyszłej córci, te drugie nosi obecnie 20 miesięczna córcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama31 Re: 11.08.05, 14:33 Nasza córeczka nazywać się będzie, a w zasadzie to już ją nazywamy - SARA. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: 11.08.05, 15:22 a mi wpadły w ucho: Berenika, Arleta, Blanka, Dalia - ładne i niezbyt popularne Odpowiedz Link Zgłoś
aglas Re: Judyta Faustyna, Wiktoria Anna 02.09.05, 08:21 Ja też mam Wiktorię Anne, tylko że ma już 8 lat. Ja mam bardzo popularne imię w moim roczniku Agnieszka, więc myślałam, że będę oryginalna dając córce Wiktoria. A teraz tyle Wiktorii. Moja ma zdrobnienie Ika.. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_x1 Re: Imię dla dziewczynki????? 11.08.05, 17:51 Moje maleństwo będzie Karolinką (już od 3 lat mamy wybrane imiona. Chłopczyk byłby Kacperkiem. Agnieszka 39tc Odpowiedz Link Zgłoś
alfaluna Re: Imię dla dziewczynki????? 11.08.05, 18:08 U nas będzie Oliwia jeśli córeczka albo Dominik. Okaże się we wrześniu. Już nie mogę się doczekać tego usg. Odpowiedz Link Zgłoś
antoska13 Re: Imię dla dziewczynki????? 13.08.05, 18:51 Nasz panna na juz dwa latka, ale zanim jeszcze zdecydowali[my si na dziecko zapadla decyzja ze dziewczynka bedzie nosila imiona Olga (to byl moj typ od zawsze)Antonina (to po babci meza). Teraz trwaja rozwazania nad imionami dla drugiego dziecka, chcemy chlopaka i mamy dla niego imiona Blazej Franciszek , ale jezeli bedzie corcia to bedzie Blanka Kazimiera. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 lista 17.08.05, 15:12 a my z mezem siedlismy z kalendarzem w reku i na kartce wypisalismy wszystkie imiona ktore nam sie podobaja,rowniez takie ktore podobaja sie tylko jednemu z nas.teraz co jakis czas czytamy liste i wykreslamy niektore imiona. mam nadzieje ze do porodu obojgu nam sie cos spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 15.08.05, 09:18 czytam i czytam i oczom nie wierzę ile jest imion! dotychczas bralismy pod uwage imiona bardziej popularne a tu widze sporo naprawdę ciekawych i niecodziennych; wiadomośc z ostatniej chwili- o kolekcji doszło jeszcze Natalka ale to nie jest nasze ostatnie zdanie, trzeba sie dobrze zastanowić; aha Olga tez mi sie podoba........ Odpowiedz Link Zgłoś
maliniaq Re: Imię dla dziewczynki????? 16.08.05, 16:53 U mnie jest już Adaś. Teraz baaaaardzo chcę córeczkę. A imię? Bardzo podoba mi się Basia, Małgosia, Marysia, Ewa (do adasia by pasowała hihi). Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapiotrowska Re: Imię dla dziewczynki????? 18.08.05, 09:04 ja chcialam SARA lub NIKOLA ale nie przypadły mezowi do gustu. Wspólne typy to KLAUDIA lub LILIANNA , nie wiemy ktore wybrac. Sylwia i 35 tc dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
calamari Re: Imię dla dziewczynki????? 13.09.05, 06:49 Hej Sylwia, ja troche nie na temat, ale mam kuzynke o takim imieniu i nazwisku Bardzo fajna dziewczyna. Wlasciwie tylko tyle chcialam napisac, Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
bulbulina Re: Imię dla dziewczynki????? 18.08.05, 10:16 hoho, my z mezem pol roku sie zastanawialismy nad imieniem dla dziewczynki i w koncu stanelo na Aleksandrze.09.09 wrzesnia mam cesarke to sie okaze czy bedzie Ola czy Kubus Odpowiedz Link Zgłoś
hanka4 Re: Imię dla dziewczynki????? 21.08.05, 22:45 Ja też miałam cesarkę 09.09.(!) zeszłego roku i mam córeczkę, której daliśmy na imię Lena Zofia. Podobały nam się jeszcze Olga, Nina, Nadia, same o wschodnim brzmieniu. Ale nie żałuję Leny, bo jest to bardzo wdzięczne imię i fajnie się zdrabnia: Lenka, poza tym bardzo pasuje do naszej dziewczynki. No i nie jest bardzo popularne jak na razie. Sama jako Ania miałam zawsze 2-3 imienniczki w klasie i nie chciałam tego samego dla córci, chociaż kiedyś podobało mi sie imię Julia Odpowiedz Link Zgłoś
kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 18.08.05, 22:28 a może jednak Kinga? nasze Maleństwo tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;105/st/20051111/dt/6/k/aca7/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
joa261 Corina 19.08.05, 00:22 Może być Corrina lub Corina...jak kto woli.....mnie się podoba.....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: Corina 21.08.05, 14:41 My juz mamy Mikolajka a teraz ma byc albo Iga(to moj typ)albo Oliwia-to typ meza a nasz wspolny to Martyna a jesli dziewczynka zrobi nam niespodzianke i bedzie chlopczykiem to Milosz.alez bylam zdziwiona, gdy zobaczylam jedna z propozycji dziewczyn,Arleta,sama mam tak na imie i jak dotad nie znam zadnej innej... Odpowiedz Link Zgłoś
dllugass Re: Imię dla dziewczynki????? 21.08.05, 22:55 my mimo ze nie wiemy kto bedzie mamy imiedla dziewczynki IDA Z chłopcem w razie gdyby to nie mamy nic będzie musiał sie przedstawić Odpowiedz Link Zgłoś
girka9 Re: Imię dla dziewczynki????? 22.08.05, 09:00 A może Iga, Igusia, Igunia. Odpowiedz Link Zgłoś
milenamuha Re: Imię dla dziewczynki????? 23.08.05, 23:32 Mamy Maję,a w kwietniu będzie Kaja Niezły zestaw,co?Dżwięczny... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 25.08.05, 20:59 Mojej córce podoba się Oliwia a koleżanka wczoraj urodziła Nadię. Odpowiedz Link Zgłoś
izulinka Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 12:35 My od 5 lat mamy Alicję, bardzo to imię do niej pasuje a decyzja zapadła już na porodówce. W kwietniu będzie następne jeszcze nie mamy typów, mnie bardzo podoba się Zuzanna chociaż coraz ich więcej w każdej piaskownicy.Powodzenia w wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 13:25 ja mam Zuzię ( to imie pasuje do niej jak ulał, wszystkie zuzie to ponoc rozrabiary). Druga córka by była Emilka, Kamilka lub Hania Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 15:32 Ja trochę z innej beczki: mam synka, który ma 20m-cy i jest fanem plavcu zabaw. A tam najpopularniejszymi imionami są: Oliwia(najczęstsze), Natalka i Nadia-to dziewczynki w wieku mojego synka i młodsze. A ze starszych najpopularniejsze są Julki, Zosie i Basie. Może dlatego bardzo wdzięczne wydają mi się klasyczne imiona, trochę "starej daty": Katarzyna, Małgorzata, Kinga, Dorota, Anastazja, Konstancja no i Natasza (to nie jest zdrobnienie od Natalii). Odpowiedz Link Zgłoś
esse1 Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 15:41 Bardzo chciałam, zeby była Sara, ale mąż postawił veto. Jagoda tez mu nie pasiła... W rezultacie będzie Dagna. Odpowiedz Link Zgłoś
arkarusia Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 16:21 Laura (podoba mi sie tez moje imię-Karina) Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin arkarusiu! 20.09.05, 15:26 arkarusiu, ja tez mam na imie Karina Lubie swoje imie, bo jest dosc oryginalne, zawsze bylam przez wszystkich zapamietywana wlasnie dzieki niemu. Na swojej drodze nigdy nie spotkalam zadnej innej Kariny. I dobrze mi z tym Czasem osoby starsze myla moje imie z Karolina, Kamila lub Kalina. Swojej corce (bardzo chcialabym, zeby to byla cora) dam ktores z tych imion: Michasia, Kamila (Kama), Jagoda, Jowita lub Pola. Oczywiscie moze sie okazac, ze zadne z nich do niej nie bedzie pasowac i moze tuz po jej zobaczeniu przyjdzie nam do glowy jakies zupelnie inne imie - tak bylo w przypadku dzieci mojego brata. No wlasnie, podoba mi sie tez Martyna, ale tak ma na imie moja bratanica. W 95 roku podjelam decyzje, ze moja corka bedzie miec na imie Zosia, po mojej ukochanej cioci, ktora odeszla w kwiecie wieku. Niestety, teraz jest pelno Zos, nawet wsrod dzieci moich znajomych jest kilka, dlatego Zosia bedzie prawdopodobnie drugim imieniem PS Moj maz mowi, ze bardzo chcialby zeby to byla mala Karinka - wlasnie tak chcialby dac na imie corce Ale ja stawiam veto. Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: arkarusiu! 20.09.05, 15:33 Rozwazam tez imie Gabrysia, bo kiedys znalam bardzo fajna Gabryske. Ale malzon smieje sie, ze to jak Figura w Kilerze: przedstawiala sie wszystkim Gabrysia, a jej maz Siara, czyli Rywinski ja zdemaskowal: Gabrysia - Rysia Siarzewska, Ryszarda III Waza Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjna2 Re: Imię dla dziewczynki????? 02.09.05, 07:56 To ja proponuję piękne imię Krystynka, Krysia. Myślę ,że mężowi się spodoba, tym bardziej ,że kiedyś było modne i znowu staje się na nowo często używane. Mam 3 koleżanki, które mają Krystynki- piękne imię naprawdę. Jedno ma 2 miesiące, drugiej koleżanki urodziło się w kwietniu,a ostatniej ma prawie roczek. Ponadto zobacz na www. bajbus; Aha a jak ma na imię pierwsza córka?.. Odpowiedz Link Zgłoś
aglas Re: Imię dla dziewczynki????? 02.09.05, 10:32 A co powiecie na Miśkę (Michaline)? To wybrała moja córka, bo ja chciałam Emilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
smutna_ja Re: Imię dla dziewczynki????? 02.09.05, 11:57 my mamy jeszcze przynajmniej pół roku na wymyślanie imion, ale jak wczoraj mąz poruszył ten temat, to się nieco przeraziłam - okazało się, że mamy SKRAJNIE różne koncepcje: mnie się podobają imiona proste, które nie będą szokowały i które przy okazji można zdrobnić, a mąż twierdzi, że chciałby, żeby dziecko miało imię oryginalne, zwracające uwagę... Padło kilka pomysłów i klapa: są zupełnie różne - jak my dojdziemy do porozumienia....? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 02.09.05, 22:09 Witaj w klubie okazuje się, że niby to nie problem wybrać imię ale problem się zgodzic z męzem, mi zostały 2 miesiące ale nasze rozmowy kończą sie tym, że ja swoje a M, swoje ... hihihi nijak nie mozemy wybrać wspólnej opcji, ciekawe jak to się skończy, chyba każdy będzie mówił do dziecka inaczej ( żatruje oczywiście), M. twierdzi,że jemu sie nie podobało imię, które wybrałam dla pierwszej córki i teraz on wybiera i koniec i kropka. Także życzę ci abyś przez te pół roku doszła do porozumienia z M. masz jednak troszke czasu na negocjacje ;} Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter 1córka- Aleksandra Marianna,2 - Adrianna Katarzyna 02.09.05, 23:23 Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Imię dla dziewczynki????? 03.09.05, 12:51 Witam, my mamy Nadię.Jeżeli w przyszłości zdecydujemy się na dziecko i będzie dziewczynką,damy jej na imię Sara.Podobają nam się również: Mia, Zoja, Lea, Emma, Nina, Lena, Kalina.Pozdrawiam ania i nadia: Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Imię dla dziewczynki????? 03.09.05, 13:16 zosia zuzia martynka marysia maja kasia ania beatka basia malgosia joasia ... niektore az nadal tradycyjne, ale przeciez piekno tkwi w prostocie Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Blanka??? 03.09.05, 13:37 No nie wiem tak mi dzis przyszlo do glowy... Mam straszny klopot z imieniem dla dziewczynki, na szczescie jeszcze duuuzo czasu! Pozdrawiam wszystkich zastanawiajacych sie... Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: Imię dla dziewczynki????? 08.09.05, 17:23 bardzo podobaja mi sie Nina, Nela, Pola, Mira , Jagna i Bogna ale moja niunia bedzie Zocha,jak moja babunia.Miala byc Nina ale jakos latwiej mi mowic do brzucha Zosiu)) Odpowiedz Link Zgłoś