Dodaj do ulubionych

Imię dla dziewczynki?????

• silla2 Re: Imię dla dziewczynki????? 04.08.05, 11:27
      Czesc!Jestem w tym samym okresie ciąży. Mam termin na 10.11. Na USG
      dowiedziałam sie że bedę miała dziewczynkę. Mam juz chłopca, który ma rok i
      osiem miesięcy.Imie dla dziewczynki postanowił wybrać mój mąż. Bardzo chce
      Karolinke i myśle, że chociaz podoba mi się tak sobie to chyba się zgodzę.
      • survvivve Re: Imię dla dziewczynki????? 04.08.05, 15:20
        a u nas ma pojawić sie MILANA smile)) aczkolwiek wszystko rostrzygnie sie 23.X smile))
        • survvivve Re: Imię dla dziewczynki????? 04.08.05, 15:22
          ...rozstrzygnie wink
    • kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 08.08.05, 19:14
      dzieki dziweczyny za propozycje! teraz jest ich tyle ,że juz sama nie wiem
      co wybrać ale myśle,że do listopada się w końcu zdecyduje. pozdrawiam
    • agnieszkazjulka Re: Imię dla dziewczynki????? 09.08.05, 02:02
      witaj, my mamy Julię, bo tak wybrał, wtedy jeszcze przyszły, mąż 10 lat temu
      (córka ma 4 latka), a mnie się spodobało. We wrześniu spodziewamy się drugiego
      dziecka i podstawowym kryterium dla nas jest to, by imię nie było zbyt
      popularne. Niestety będąc z Julką gdziekolwiek(piaskownica czy sklep dziecięcy)
      zawsze spotykamy przynajmniej!! jedną inną Julkę. W parku co chwilę słyszymy
      imię córki i niekoniecznie jest to fajne.Pozdrawiam i życzę efektywnych dyskusji!
    • mateo1978 Re: Imię dla dziewczynki????? 09.08.05, 11:27
      Moje typy to:
      Zosia, Wiktoria, Julia
      a z mniej popularnych Karolina, Ola, Hanka.
      Powodzenia smile
    • agunia1980 Re: Imię dla dziewczynki????? 10.08.05, 13:23
      U mnie mial byc Kacperek ale jak sie wczoraj okazało bedzie Zosia (ewentualnia
      Maja).
      • kakot Re: Imię dla dziewczynki????? 10.08.05, 21:52
        jejku, ile Zos! a juz myslalam, ze moda minela!
        Miala byc Zosia wlasnie (jesli dziewczyna, bo to dopiero 10 tc) - po mojej
        Najwspaniajszej Babci Swiata, czyli prababci maluszka albo ewentualnie Iza - po
        mojej Prababci, ktora na szczescie zdazylam poznac, pokochac i zapamietac smile
        wiec pewnie skonczy sie na Izie, bo nie lubie tloku wink
    • mamuskawiki Judyta Faustyna, Wiktoria Anna 10.08.05, 23:54
      to pierwsze to dla przyszłej córci, te drugie nosi obecnie 20 miesięczna córcia.
      • mama31 Re: 11.08.05, 14:33
        Nasza córeczka nazywać się będzie, a w zasadzie to już ją nazywamy - SARA.
        • katrem Re: 11.08.05, 15:22
          a mi wpadły w ucho: Berenika, Arleta, Blanka, Dalia - ładne i niezbyt
          popularnesmile
      • aglas Re: Judyta Faustyna, Wiktoria Anna 02.09.05, 08:21
        Ja też mam Wiktorię Anne, tylko że ma już 8 lat. Ja mam bardzo popularne imię w
        moim roczniku Agnieszka, więc myślałam, że będę oryginalna dając córce
        Wiktoria. A teraz tyle Wiktorii. Moja ma zdrobnienie Ika.. Pozdr.
    • karolina_x1 Re: Imię dla dziewczynki????? 11.08.05, 17:51
      Moje maleństwo będzie Karolinką (już od 3 lat mamy wybrane imiona. Chłopczyk
      byłby Kacperkiem.

Agnieszka
      39tc
    • alfaluna Re: Imię dla dziewczynki????? 11.08.05, 18:08
      U nas będzie Oliwia jeśli córeczka albo Dominik. Okaże się we wrześniu. Już nie
      mogę się doczekać tego usg.
      • katrem Re: Imię dla dziewczynki????? 12.08.05, 15:47
        Lea
        • antoska13 Re: Imię dla dziewczynki????? 13.08.05, 18:51
          Nasz panna na juz dwa latka, ale zanim jeszcze zdecydowali[my si na dziecko
          zapadla decyzja ze dziewczynka bedzie nosila imiona Olga (to byl moj typ od
          zawsze)Antonina (to po babci meza). Teraz trwaja rozwazania nad imionami dla
          drugiego dziecka, chcemy chlopaka i mamy dla niego imiona Blazej Franciszek ,
          ale jezeli bedzie corcia to bedzie Blanka Kazimiera.
          • ewazak3 lista 17.08.05, 15:12
            a my z mezem siedlismy z kalendarzem w reku i na kartce wypisalismy wszystkie
            imiona ktore nam sie podobaja,rowniez takie ktore podobaja sie tylko jednemu z
            nas.teraz co jakis czas czytamy liste i wykreslamy niektore imiona. mam nadzieje
            ze do porodu obojgu nam sie cos spodobasmile
    • kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 15.08.05, 09:18
      czytam i czytam i oczom nie wierzę ile jest imion! dotychczas bralismy pod
      uwage imiona bardziej popularne a tu widze sporo naprawdę ciekawych i
      niecodziennych; wiadomośc z ostatniej chwili- o kolekcji doszło jeszcze Natalka
      ale to nie jest nasze ostatnie zdanie, trzeba sie dobrze zastanowić; aha Olga
      tez mi sie podoba........
      • maliniaq Re: Imię dla dziewczynki????? 16.08.05, 16:53
        U mnie jest już Adaś. Teraz baaaaardzo chcę córeczkę. A imię? Bardzo podoba mi
        się Basia, Małgosia, Marysia, Ewa (do adasia by pasowała hihi).
    • sylwiapiotrowska Re: Imię dla dziewczynki????? 18.08.05, 09:04
      ja chcialam SARA lub NIKOLA ale nie przypadły mezowi do gustu. Wspólne typy to
      KLAUDIA lub LILIANNA , nie wiemy ktore wybrac.
      Sylwia i 35 tc dzidzia
      • calamari Re: Imię dla dziewczynki????? 13.09.05, 06:49
        Hej Sylwia, ja troche nie na temat, ale mam kuzynke o takim imieniu i nazwisku smilesmile Bardzo fajna
        dziewczyna.
        Wlasciwie tylko tyle chcialam napisac,
        Pozdro
    • bulbulina Re: Imię dla dziewczynki????? 18.08.05, 10:16
      hoho, my z mezem pol roku sie zastanawialismy nad imieniem dla dziewczynki i w
      koncu stanelo na Aleksandrze.09.09 wrzesnia mam cesarke to sie okaze czy bedzie
      Ola czy Kubussmile
      • hanka4 Re: Imię dla dziewczynki????? 21.08.05, 22:45
        Ja też miałam cesarkę 09.09.(!) zeszłego roku i mam córeczkę, której daliśmy na
        imię Lena Zofia. Podobały nam się jeszcze Olga, Nina, Nadia, same o wschodnim
        brzmieniu. Ale nie żałuję Leny, bo jest to bardzo wdzięczne imię i fajnie się
        zdrabnia: Lenka, poza tym bardzo pasuje do naszej dziewczynki. No i nie jest
        bardzo popularne jak na razie. Sama jako Ania miałam zawsze 2-3 imienniczki w
        klasie i nie chciałam tego samego dla córci, chociaż kiedyś podobało mi sie
        imię Julia
    • kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 18.08.05, 22:28
      a może jednak Kinga?
      nasze Maleństwo
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;105/st/20051111/dt/6/k/aca7/preg.png
    • joa261 Corina 19.08.05, 00:22
      Może być Corrina lub Corina...jak kto woli.....mnie się podoba.....!!!!
      • iwka24 Re: Corina 21.08.05, 12:45
        Nasza córcia bedzie miała na imie JULIA
        • arla5 Re: Corina 21.08.05, 14:41
          My juz mamy Mikolajka a teraz ma byc albo Iga(to moj typ)albo Oliwia-to typ
          meza a nasz wspolny to Martyna a jesli dziewczynka zrobi nam niespodzianke i
          bedzie chlopczykiem to Milosz.alez bylam zdziwiona, gdy zobaczylam jedna z
          propozycji dziewczyn,Arleta,sama mam tak na imie i jak dotad nie znam zadnej
          innej...
    • dllugass Re: Imię dla dziewczynki????? 21.08.05, 22:55
      my mimo ze nie wiemy kto bedzie mamy imiedla dziewczynki IDA
      Z chłopcem w razie gdyby to nie mamy nic będzie musiał sie przedstawić
    • girka9 Re: Imię dla dziewczynki????? 22.08.05, 09:00
      A może Iga, Igusia, Igunia.
    • milenamuha Re: Imię dla dziewczynki????? 23.08.05, 23:32
      Mamy Maję,a w kwietniu będzie Kajasmile
      Niezły zestaw,co?Dżwięczny...
    • kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 25.08.05, 20:59
      Mojej córce podoba się Oliwia a koleżanka wczoraj urodziła Nadię.
      • izulinka Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 12:35
        My od 5 lat mamy Alicję, bardzo to imię do niej pasuje a decyzja zapadła już na
        porodówce. W kwietniu będzie następne jeszcze nie mamy typów, mnie bardzo
        podoba się Zuzanna chociaż coraz ich więcej w każdej piaskownicy.Powodzenia w
        wyborze.
    • anja.t Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 13:25
      ja mam Zuzię ( to imie pasuje do niej jak ulał, wszystkie zuzie to ponoc
      rozrabiary). Druga córka by była Emilka, Kamilka lub Haniasmile
      • leigh4 Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 15:32
        Ja trochę z innej beczki: mam synka, który ma 20m-cy i jest fanem plavcu zabaw.
        A tam najpopularniejszymi imionami są: Oliwia(najczęstsze), Natalka i Nadia-to
        dziewczynki w wieku mojego synka i młodsze. A ze starszych najpopularniejsze są
        Julki, Zosie i Basie.
        Może dlatego bardzo wdzięczne wydają mi się klasyczne imiona, trochę "starej
        daty": Katarzyna, Małgorzata, Kinga, Dorota, Anastazja, Konstancja no i Natasza
        (to nie jest zdrobnienie od Natalii).
    • esse1 Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 15:41
      Bardzo chciałam, zeby była Sara, ale mąż postawił veto. Jagoda tez mu nie
      pasiła... W rezultacie będzie Dagna.
    • arkarusia Re: Imię dla dziewczynki????? 31.08.05, 16:21
      Laura
      (podoba mi sie tez moje imię-Karina)
      • alcarin arkarusiu! 20.09.05, 15:26
        arkarusiu,
        ja tez mam na imie Karina smile Lubie swoje imie, bo jest dosc oryginalne, zawsze bylam przez wszystkich
        zapamietywana wlasnie dzieki niemu. Na swojej drodze nigdy nie spotkalam zadnej innej Kariny. I
        dobrze mi z tym smile Czasem osoby starsze myla moje imie z Karolina, Kamila lub Kalina.

Swojej corce (bardzo chcialabym, zeby to byla cora) dam ktores z tych imion: Michasia, Kamila (Kama),
        Jagoda, Jowita lub Pola. Oczywiscie moze sie okazac, ze zadne z nich do niej nie bedzie pasowac i
        moze tuz po jej zobaczeniu przyjdzie nam do glowy jakies zupelnie inne imie - tak bylo w przypadku
        dzieci mojego brata. No wlasnie, podoba mi sie tez Martyna, ale tak ma na imie moja bratanica.
        W 95 roku podjelam decyzje, ze moja corka bedzie miec na imie Zosia, po mojej ukochanej cioci, ktora
        odeszla w kwiecie wieku. Niestety, teraz jest pelno Zos, nawet wsrod dzieci moich znajomych jest kilka,
        dlatego Zosia bedzie prawdopodobnie drugim imieniem sad

PS Moj maz mowi, ze bardzo chcialby zeby to byla mala Karinka - wlasnie tak chcialby dac na imie
        corce smile Ale ja stawiam veto.
        • alcarin Re: arkarusiu! 20.09.05, 15:33
          Rozwazam tez imie Gabrysia, bo kiedys znalam bardzo fajna Gabryske. Ale malzon smieje sie, ze to jak
          Figura w Kilerze: przedstawiala sie wszystkim Gabrysia, a jej maz Siara, czyli Rywinski ja zdemaskowal:
          Gabrysia - Rysia Siarzewska, Ryszarda III Waza smile
    • atrakcyjna2 Re: Imię dla dziewczynki????? 02.09.05, 07:56
      To ja proponuję piękne imię Krystynka, Krysia. Myślę ,że mężowi się spodoba,
      tym bardziej ,że kiedyś było modne i znowu staje się na nowo często używane.
      Mam 3 koleżanki, które mają Krystynki- piękne imię naprawdę. Jedno ma 2
      miesiące, drugiej koleżanki urodziło się w kwietniu,a ostatniej ma prawie
      roczek. Ponadto zobacz na www. bajbus; Aha a jak ma na imię pierwsza córka?..
    • aglas Re: Imię dla dziewczynki????? 02.09.05, 10:32
      A co powiecie na Miśkę (Michaline)? To wybrała moja córka, bo ja chciałam
      Emilkę.
      • smutna_ja Re: Imię dla dziewczynki????? 02.09.05, 11:57
        my mamy jeszcze przynajmniej pół roku na wymyślanie imion, ale jak wczoraj mąz
        poruszył ten temat, to się nieco przeraziłam - okazało się, że mamy SKRAJNIE
        różne koncepcje: mnie się podobają imiona proste, które nie będą szokowały i
        które przy okazji można zdrobnić, a mąż twierdzi, że chciałby, żeby dziecko
        miało imię oryginalne, zwracające uwagę... Padło kilka pomysłów i klapa: są
        zupełnie różne - jak my dojdziemy do porozumienia....?
        • kajka29 Re: Imię dla dziewczynki????? 02.09.05, 22:09
          Witaj w klubie smile okazuje się, że niby to nie problem wybrać imię ale problem
          się zgodzic z męzem, mi zostały 2 miesiące ale nasze rozmowy kończą sie tym, że
          ja swoje a M, swoje ... hihihi nijak nie mozemy wybrać wspólnej opcji, ciekawe
          jak to się skończy, chyba każdy będzie mówił do dziecka inaczej ( żatruje
          oczywiście), M. twierdzi,że jemu sie nie podobało imię, które wybrałam dla
          pierwszej córki i teraz on wybiera i koniec i kropka. Także życzę ci abyś przez
          te pół roku doszła do porozumienia z M. smile masz jednak troszke czasu na
          negocjacje ;}
    • ania.silenter 1córka- Aleksandra Marianna,2 - Adrianna Katarzyna 02.09.05, 23:23

• anka241 Re: Imię dla dziewczynki????? 03.09.05, 12:51
      Witam, my mamy Nadię.Jeżeli w przyszłości zdecydujemy się na dziecko i będzie
      dziewczynką,damy jej na imię Sara.Podobają nam się również:
      Mia, Zoja, Lea, Emma, Nina, Lena, Kalina.Pozdrawiam
      ania i
      nadia:
    • beatrice73 Re: Imię dla dziewczynki????? 03.09.05, 13:16
      zosia
      zuzia
      martynka
      marysia
      maja
      kasia
      ania
      beatka
      basia
      malgosia
      joasia
      ... niektore az nadal tradycyjne, ale przeciez piekno tkwi w prostocie smile
      • beata.londyn Blanka??? 03.09.05, 13:37
        No nie wiem tak mi dzis przyszlo do glowy...

Mam straszny klopot z imieniem dla dziewczynki, na szczescie jeszcze duuuzo
        czasu!

Pozdrawiam wszystkich zastanawiajacych sie... smile
      • pimenta Re: Imię dla dziewczynki????? 08.09.05, 17:23
        bardzo podobaja mi sie Nina, Nela, Pola, Mira , Jagna i Bogna ale moja niunia
        bedzie Zocha,jak moja babunia.Miala byc Nina ale jakos latwiej mi mowic do
        brzucha Zosiusmile))
      • estrellia Re: Imię dla dziewczynki????? 09.09.05, 09:30
        Zuzia, Gabrysia, Lena smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka