Dodaj do ulubionych

CO ZAMIAST KAWY?

22.08.05, 18:37
Witam! Jestem tu nowa i dopiero będziemy sie starać we wrześniu po raz
pierwszy mam nadzieję że udany.Mam pytanko pracuję po nocach i wiadomo jak
sie w tym trybie pracuje to sie musi człowiem napić kawy. Więc co radzicie
zamiast czy 1 -2 kawy na dzień dadzą radę czy potrzeba definitywnie odstawic
kofeinę( jejq nie wiem jak to wytrzymam, ale może dam radę)A wtedy co
zamiast?.Wiadomo że przez pierwsze 3 mc-e bede pracowała.Pozdrawiam
serdecznie
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: CO ZAMIAST KAWY? 22.08.05, 18:40
      Jedna kawa, nie za mocna, na pewno ci nie zaszkodzi. Ale bardzo często jest
      tak, że kobiety w ciąży wręcz odrzuca od kawy, więc problem rozwiązuje się
      sam. smile
      • tankgirl5 Re: CO ZAMIAST KAWY? 22.08.05, 18:55
        Ja gdy planowałam piłam kawę codziennie, oprucz tego nałogowo pepsisad Jak
        dowiedziałam się o fasolce oczywiście definitywnie odstawiłam
        wszystkie "UŻYWKI". Teściowa kupiła po tygodniu kawę bezkofeinową ale ja już
        miałam tzw. "odrzut". Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie jak mogłam coś tak
        okropnego pić. Kawa- brrr
    • amwaw Re: CO ZAMIAST KAWY? 22.08.05, 19:01
      Zamiast kawy- kawasmile Piłam przez całą ciąże i pije dalej. Oczywiście nie są to
      hektolitry ale 2-3 maksymalnie dziennie. Po prostu nie chce mi się więcej. Wg
      badań kawa mogłaby powodować wady u dziecka gdyby było wypijana w nierealnych i
      niewykonalnych ilościach kilunastu litrów dziennie. Na początku tylko lepiej z
      nia nie przesadzać bo może powodować poronienia. Ale- bez przesady. Nie ma co
      popadać w paranojesmile
      Pozdrawiam
      • asiulka1976 Re: CO ZAMIAST KAWY? 22.08.05, 19:44
        amwaw napisała:

> Zamiast kawy- kawasmile Piłam przez całą ciąże i pije dalej. Oczywiście nie są
        to
        > hektolitry ale 2-3 maksymalnie dziennie.

Podpisuje sie pod tymi slowami surprised)))
    • visenna2 zielona herbata 23.08.05, 10:36
      Zamiast kawy - zielona herbata. Ale kawę tez można pić, tylko bez przesady. Ja
      pijam colę, nie jestem w stanie się od niej odzwyczić. Oczywiście już nie 2
      litry dziennie, tylko mniej więcej 1 szklankę na tydzieńwink
      • mmonia74 Re: kawa inka 23.08.05, 12:45
        przed ciążą byłam nałogowym kawoszem, gdy tylko dowiedziałam się, że będzie
        dzidziuś zmniejszyłam ilość i piłam słabszą, ale ok. 6 tyg. tak mnie odrzuciło
        od kawy, że do dziś jej nie piję, wstrętu już nie mam, ale wielkiej ochoty
        również, wydaje mi się, że Twój organizm sam zdecyduje pić czy niesmile
        • aniarad1 Re: kawa inka 23.08.05, 13:29

• artistry1 Re: CO ZAMIAST KAWY? 23.08.05, 17:38
      dziekuje dzieczyny za rady. Więc po tym jak zaczniemy próbować (środek
      września) to przejdę na słabsze kawki a potem zobaczymy może sama przejdzie.
      • mrrusia Re: CO ZAMIAST KAWY? 23.08.05, 19:38
        Witaj. My też we wrześniu będziemy probowali po raz pierwszy smile.Nie martw się.
        Na pewno uda nam sie odstawić kawę. Ja juz kiedys odstawiłam na 3 miesiące. Da
        sie rpzeżyć. Pozdrawiam
    • ika8 Re: CO ZAMIAST KAWY? 23.08.05, 21:42
      Przez pierwsze trzy miesiace nie pilam bo nie chcialo mi sie kawy. Pozniej
      nalog wrocil, ale pije tylko jedna slaba z mlekiem, nie potrzebuje wiecej,
      czasem mam ochote na cos kawowego wieczorem i pije wtedy kawe inke z mlekiem.
      Uwazam, ze to sie samo reguluje, nie ma sensu sie katowacsmile
    • milenamuha Re: CO ZAMIAST KAWY? 23.08.05, 23:24
      Rozpuszczalna pół na pół z mlekiem na pewno nie zaszkodzi,piłam po dwie-trzy
      dziennie przez całą ciążę i nic się nie stało,a córcia nadzwyczaj spokojna...
      Pomagała mi też czekolada-delikatnie pozytywnie pobudza i podobno jest
      zdrowa,chyba że masz kłopoty z cukrem,to wtedy odpada...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka