Dodaj do ulubionych

NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe starania

26.10.05, 19:57
Zgodnie z zyczeniem Pszczoły zakładam nowy watek...zaraz przekopiuję listę
Obserwuj wątek
    • melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 19:59
      1. Melba7, 30 lat,4 cykl starań o drugie dziecięsmile
      2. Balbinka, 31 wiosen, aniołek 2000, kończę 5 rok staranek o pierwsze
      dziecię,uparty koziorożec.
      3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątkosmile)) Mam
      już Tosicę-Łasicęsmile))
      4. erga4 26 lat starania ponad rok o pierwszą dzidzię (z wyrokiem PCOs)
      5. abie76, 29 lat, 3 cykl staran o pierwszego potomka
      6. ata76- 29 lat; n-ty cykl starań o pierwszą dzidzię; Gdynia; póki co z
      diagnozą "niepłodność"
      7. ma_ruda2 - 28 lat, drugi cykl staran (zaraz sie zacznie) o pierwsze
      malenstwo, W-wa
      8. Althea, 26 lat, 2 cykl staran o pierwsze dzieciatko.
      9. Matala6, 30 lat, staranka od czerwca o pierwsza dzidzie wink)
      10. Marta_st, 28 lat, 3 cykl starań o drugiego dzidziusia.
      11. annalalik - 25 lat, 17 cykl starań o pierwsze dziecko, jestem po HSG
      (prawy niedrożny, lewy zwężony - HSG udrożniło obydwa) i czekam na wyniki
      badań.
      12.owiesia24-pierwszy porządny cykl starań o pierwsze maleństwo
      13.eda1282 - 23 lat wawa starania o pierwszą dzidzie niedługo zacznie się
      trzeci cykl starań
      14. Pszczołaasia- 31 lat. stara doopa jestembig_grinD Gdynia. mama 2 Aniołków. nie
      mam absolutnie pojęcia który to cykl. w zasdadzie pierwszy po przerwiesmile)
      pozdrawiamsmileaaaa po slubie -9 lat. pies- to jesdyne dziecko jakie mamysmile)))
      15. gosiashek - 32 lata-PSZCZOLAASIA! JESTEM STARSZA!!!Toruń, 3 cykl staran,
      1 coreczka na stanie-3,5 letnia Kaja
      16. bemilkaa-3 cykl starań 34 lata 2 dziecko. Mam nadzieję, że tym razem się uda
      17. barbie4-29 lat , 1 cykl starań, po 5 latach tabletek anty. (czekam na
      wyniki biopsji, COS mi chyba w.....a pierś. mam nadzieje ze nie złośliwie)
      18. Cytrusowa 28 latek 10cykl starań, kiepskie plemniki Męza
      19. Wiola1234, lat 27, 5 cykl starań o pierwszą dzidzię
      20. esselte5, 29 lat,6 miesiąc starań o pierwszą dzidzię, dziś testowałam,
      niestety sad(((, no ale skoro październik to taki płodny miesiąc smile))))
      21.mala natka-28l skonczone no i drugi miesiac staran o pierwszego potomka big_grin
      22. hortika, 30 lat,nie wiem który cykl starań, pewnie setnysmile
      23. jutka
      24 Ant-córenia na stanie,
      25.2o1- 30 lat (za miesiąc) 4 miesiąc starań, córka Ola- 26 miesięcy
      26. alicjasul 28 3 miesiąc starań wink
      27. asiazak- 31 lat i nadal z mężem sami, Starania od lipca 2004
      28. mgw5 (majka)- 29 lat, Sląsk, 4 lata po ślubie, starania od sierpnia
      29. owocowa2 28 cykl starań i 29 lat.
      30. tycja78 starania od wakacji
      31. asiaadasia 26 lat i owu ok.27.10.to mój drugi cykl starań po poronieniu w
      marcu
      32. marta76 mam synka 3.5 roku.Wrzesien byl pierwszym miesiacem staran o 2
      dziecko
      33. ktat - kasia - 24 lata , 9 cykl po odstawieniu antykow po 5 latach, 8
      przytulanke na luzie staranek na siłe jako takich nie ma ale teraz biore sie za
      siebie
      34. panda78 - 4 cykle starań, dziś 3 dzień cyklu, czekam na 27.10.
      35. zebrra - mama prawie pięcioletniej Wikuni, teraz staram się o drugą
      dzidzię smile
      • bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:32
        melduje sięsmile))
        • ant25 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:37
          To sie wieczór zapowiada.smile
          • abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:43
            wyobrazcie sobie jak bedziemy przezywac, jak ktoras z "naszych" brdzie rodzic.
            Trzeba sie powoli na to przygotowywac, bo czas szybko leci...

Jeszcze raz zdrowie Malego!!! (narazie na sucho z nad tlumaczenia, o jesssu
            jeszcze dwie str...)
            • balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:30
              Erga..ja jakas niekumata jestem..a ty takimi pojęciami operujesz..no, no,
              no....chyba, że masz pod klawiaturką jakąś ściagę....

A ja podam wam moje wyniki... z 8 dc. (tak kazał ginek) LH- 8,mlU/ml

FSH 6 mlU/ml , prolaktyna 13,4 ng/ml

Podobno są dobre.
              • balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:42
                Erga, zerknij u mnie na ten stosunek lh i fsh....bo za nic nie wiem o co
                chodzi......

Meguniu, a pozytywistyczne tomy juz dzidziul przeczytał ???

Jutko, kujonku, gdzie się podziewasz....

Właśnie dzwoniła do mnie kumpela....plemniczki jej męża wypisz wymaluj jak u
                ślubnego Cytrusi.....buuuu.... tylko jej M. nie chce, zadnych starań a o in
                vitro nie chce słyszeć....ona jest załamana.........Kurka, nie wiem jak ją
                pocieszyć...
                • esselte5 Balbinko 26.10.05, 22:50
                  może mąż tej koleżanki tak w pierwszym odruchu broni się przed dalszymi
                  staraniami? przemyśli, oswoi się, dotrze to do niego i nabierze chęci do walki,
                  tak myślę, potrzeba troszkę czasu i będzie dobrze
                • megi.1 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 23:30
                  Balbinko, Trylogia za namismile
                  Teraz chyba pora na Krzyżakówwink
    • pszczolaasia Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:00
      melduje sięsmile)))))) kuwa...nie mam jusz paznokci!!!!!!! zjedzone z
      lakierem!!!!!
      • ant25 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:01
        pomysł przedni z nowym wątkiem bedziemy szybciej wiedziały co ijak u Oli
        • abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:01
          ja tez sie melduje.
          Pszczola zostaw la pazur - czerwony
          • ant25 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:02
            Dziewczynki zamioerzam dzisiaj zrobić sobie własnej roboty ajerkoniaczek
            ciekawe czy wyjdzie macie ochotę ?
            • melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:03
              zrób zrób...okazja jest, i to jaka...smile
        • melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:03
          Uwaga, będę się powtarzać:watek załozony w takiej chwili musi być owocny...w
          zasadzie to Pszczoła powinna założyć, ale lakierem zajętabig_grin...trzym się, jeszcze
          chwila i będziesmilesmilesmile
          • ma_ruda2 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:10
            jestem, jestem... kurna myslalam ze juz po porodzie i mam piwko otwarte...
            jejku ale to trwasmile) spadam bo mnie maz wola - wlaczyl amerykan pie (czy jakos
            tak) zagladne po filmie. ale nadal kibicuje!!!! i trzymam kciuki (paznokci nie
            obgryzam bo mam akryle - nie dobre bleee...big_grin)
    • pszczolaasia 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 20:08

• ant25 Re: 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 20:10
        GRATULACJE HIP HIP HURRRA ale chopisko uściski i całusy dla malucha mamusi i
        cioteczki oczywista
        • pszczolaasia jessu płaczę...... 26.10.05, 20:12

• ant25 Re: jessu płaczę...... 26.10.05, 20:17
            kochana płacz płacz takie chwile to skarb całusy lece myć małą napijemy się
            dzisiaj wieczorkiem za zdrowie małego,
            Pszczołka zachowaj ten wątek Oli potem bęzdie miała dla potomnych
      • althea35 Re: 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 20:20
        Gratulacje dla cioci Asi i rodzicow malenstwa! Buziaki dla malenstwa od cioci
        Oli!
      • ma_ruda2 Re: 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 21:19
        nareszcie!!!!!!!!!!!!
        • ma_ruda2 Re: 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 21:20
          Pszczola - GRATULACJE!!!!!!!!!!! KURCZE LZA SIE W OKU KRECI smile)))))))))
    • pszczolaasia jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!!!!!11 26.10.05, 20:15

• abie76 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 20:19
        HURA!!!! GRATULACJE!!!!!!!
        Jedz i pozdrow Nowego Czlowieka, usciskaj Jego Mame, i siebie tez. W koncu
        jestes CIOCIA!!!!!
        • balbinka74 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 21:14
          Pszczoła, i od cioci balbini smerfika ucałuj!!!!!!!!!!!!

Kurka, ale dzisiaj nerwy miałyscie,....a ja tu sobie w szkółce nieświadoma
          czekałam...
          Moja psiapsiołka( ta ze zdjęcia mego jedynego) rodziła 21 godzin..Kurde, a ja
          nie mogłam pracowac z wrazenia..."mała" miała 4,300 i mierzyła 60 cm...kloc no
          nie? Moja bratowa natomiast była superekspres...niedługo urodziłaby u mnie w
          domku...dzieciątko przyszło na świat w 15 min po przywiezieniu jej do
          szpitala ... A moja siostra męczyła się z Misiem 2 DOBY!!!!!!!!!! Drugi berbeć
          był trochę bardziej niecierpliwy.., bo rodził się 16 godzin......kurka...A moja
          siostra na pytanie :" I co , jak było?" Odpowiedziała: "Myślałam, że będzie
          gorzej....." Pocieszające , no nie????????

Pszczoła, ogromne gratulejszyn!

Pszczoła, to pierwsze dziecieę w twojej rodzinie????????
          • esselte5 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 21:25
            gratulacje ciociu!!!!!!!! no to piękny mamy początek nowego wątku, prawda?
      • melba7 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 20:20
        Powiedz,że pół Polski trzymało kciuki...i całe stado dobrych wróżeksmile
        dziecię napewno jest cudne, a ja mu życzę,żeby był zdrowy, szczęsliwy, mądry i
        dobry...
        • lalisia78 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 20:26
          gratulacje dla cioci a przedewszystkim dla rodzicow!!!!!
    • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:20
      Pszczoła - gratuluję cioci!!

No to pijemy dziś wieczorkiem!! Zdrowie juniora - uściskaj olę i maleństwo wink
      tak z daleka oczywiście.

• bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:31
        Pszczoła- KISSY dla Małego najpierwsmile)) potem dla Oli, a potem dla Ciebie!!
        Otwieram wino z tej okazjismile))
        Niech rosnie zdrowo Mały Ludek!!!

• melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:48
          a ci nasi znajomi własnie kłócą się o imię...hehe...zobaczymy na czym staniewink
        • ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:48
          hello wieczornie smile))

no to się powiększyła nam rodzinka smile)))))) Pszczoła tak btw jestem
          niepocieszona....najpierw na forum napisałam a potem dopiero mi....nieładnie
          kuzyneczko

trochu nie w temacie....byłam dziś u ginka....odebrałam wyniki.....generalnie
          wszystkie dobre, oprócz fsh, które mam powyżej normy...i jak na "kobiętę przed
          30-tką" jak to ujął trochę za wysokie....póki co dalej będzie oglądał
          pęcherzyki...następna wizyta w poniedziałek
          • ata76 Re: Megi 26.10.05, 20:50
            znaczy się bakteryjek się pozbyłaś, tak??? dobrze zrozumiałam???? Jeśli tak, to
            super informacja smile))
            • megi.1 Re: Megi 26.10.05, 21:14
              Wlasnie tak, wzielam (mam nadzieję definitywny) rozwód z moimi e.coli smile))

Ata co to fsh? Jakiś hormonek? I co z nim można zrobić, żeby go było mniej???

Pszczola gratulacje: mamie, cioci i całej rodziniesmile!!!! No ja do toastów
              dołączam się herbatkąsmile

Ech, tak bardzo bym chciała przeżywać to co Ola w maju i żeby wszystko było
              dobrze smile
              • balbinka74 Re: Megi 26.10.05, 21:20
                Super, że bakterie w końcu poszły sobie precz!!!!!!!!Kochana, na pewno tak
                bedzie!!!!!W maju będziemy przeżywały twój poród!!!!! Wszystko jest na
                najlepszej drodze.a kiedy masz mieć ten zabieg zaszywania szyjki?
                • ata76 Re: Megi 26.10.05, 21:23
                  Megi, na pewno będzie wszystko ok....a w maju będziemy Wam dzielnie
                  kibicować smile))
                • megi.1 Balbinko 26.10.05, 22:07
                  Jutro wybieram się do gina i będziemy sie umawiać na ten zabieg, mam nadzieję,
                  że będzie jak najwcześniej bo jak się pewnie domyślasz boję się, żeby ta szyjka
                  znów sie nie rozwrła.

A tak z radosnych akcentów to śniłam, że na świat przyszła nasza córeczka i
                  śpioszki króre mieliśmy dla niej były za małewink To był cudowny sensmile

A teraz czekam na męża i czytam książkę sensacyjną o bombie antomowej, w sam
                  raz dla kobiety w ciążysmile

Witam nową forumkę Kasięsmile Ja wczoraj dołączyłam do 27-latek, piękny wiek
                  prawda?smile))

Dziewczyny a co z Jutką? gdzie ona się podziewa???
                  • balbinka74 Re: Megi 26.10.05, 22:19
                    Znajoma też miała ten szewek...po stracie pierwszej córuni.Wszystko się
                    udało...a synek był przenoszony...na dodatek po niecałym roku na świat przyszła
                    córunia...już bez koniecznosci zakładania szewka...!Proszę pomasować ode mnie
                    kruszynkę!
                  • bebell Megi... 26.10.05, 22:44
                    spóźnione urodzinowe buziakismile))
                    • megi.1 Re: Megi... 26.10.05, 23:33
                      Dziękuję bardzo bebell!!!
                      zmykam spaćsmile
                      Dobranoc wszystkimsmile
                      • ata76 Re: Megi... 27.10.05, 00:05
                        ode mnie również wszystkiego naj naj naj !!!!!!!
                  • lalisia78 Re: Balbinko 27.10.05, 08:33
                    z ta omoca do alicji to ciezka sprawa maz prauje w 2 firmach zebym ja mogla
                    siedziec na wychowawczym. moi rodzice pracuja wec sama musze sobie radzic ale
                    moze nie bedzie zle wczoraj byl tylko jeden skurcz smile))jestem dobrej mysli jak
                    bedzie gorzej to napewno jakos rodzice mi pomoga
          • abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:57
            co to jest fsh?
            Poza tym, rozumiem, ze wszystko na dobrej drodze do celu. Co powiedzial na
            poprzednia diagnoze, ktora byla znacznie mniej optymistyczna?
            • ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:20
              wiesz co Abie dokładnie to nie wiem co to jest to fsh, generalnie chodzi o to,
              że niby to wysokie fsh wskazuje na to, że mam mniej niż powinnam pęcherzyków
              (każda kobieta jak się rodzi ma określoną ilość pęcherzyków)....tak to jakoś
              tłumaczył i stwierdził, że dobrze że teraz przyszłam, bo później mogłabym mieć
              problem i w moim wieku (czyt. przed 30-tką powinnam mieć niższy ten
              poziom)....badania będą trwały nadal....bo jak dobrze go zrozumiałam to akurat
              nie jest chyba powód problemów z zajściem, tylko powód by się
              spieszyć...kolejna wizyta w poniedziałek
          • althea35 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:17
            A czy nie chodzilo o TSH?
            • ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:22
              nie na pewno nie....wynik mam przed sobą i to się tak własnie nazywa
              • althea35 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:26
                Myslalam, ze chodzilo o hormon tarczycy... bo on tez moze miec wplyw na ciaze.
                • ata76 Re:to jest hormon...może którejś kiedyś się przyda 26.10.05, 21:29
                  Dlatego też w początkowej fazie cyklu miesiączkowego (fazie folikularnej)
                  ocenia się stężenia gonadotropin przysadkowych (hormonów produkowanych przez
                  przysadkę):
                  FSH - folikulostymuliny, odpowiedzialnej m. in. za wzrost i dojrzewanie komórki
                  jajowej,
                  LH - lutropiny, powodującej również dojrzewanie oraz (w uproszczeniu)
                  uwolnienie komórki jajowej z pęcherzyka Graafa.
                  Istotne znaczenie dla prawidłowego przebiegu owulacji ma również hormon
                  produkowany przez przysadkę - prolaktyna (PRL). Nieprawidłowe jest zarówno
                  podwyższone stężenie tych hormonów, jak również zbyt niskie poziomy FSH i LH we
                  krwi oraz ich nieprawidłowy stosunek ilościowy (powinien być bliski 1).
    • gviazdka3 Ciociu Pszczoło, ależ się cieszę!!! 26.10.05, 20:59
      I oczywiście serdecznie gratuluję szczęśliwym rodzicom, dziadkom, ciociom
      i wujkom tego 3,5-kilogramowego Maleństwa!!! A jak się będzie nazywał, wiadomo
      już???!!! Jak wrażenia po wizycie w szpitalu?! Pisz nam tu zaraz wszystko jak
      tylko dojdziesz do siebie!!! :o)))

Wybaczcie kobietki, że tak rzadko do Was ostatnio zaglądam, staram się być na
      bieżąco, ale niestety nie zawsze mi to wychodzi... Zwyczajnie, coraz częściej
      czuję się "nie za bardzo", a komputer i tv wzmagają u mnie złe samopoczucie i
      silny ból głowy, buuuuu! Więc leżę i leżę...

Ale, bardzo Was proszę, nie zapominajcie o mnie, bo ja wciąż o Was myślę i
      cały czas mocno trzymam kciuki za wszystkie już "listopadowe" starające się!
      Życzę Wam BARDZO owocnych przytulanek, oj będzie chyba dużo tych słonecznych,
      wakacyjnych dzidziusiów!!! I dobrze, tak ma być!!! :o)

Pozdrawiam Was gorąco i życzę przyjemnej nocki!!!
      M.
      • ata76 Re: Gviazdeczko!!! 26.10.05, 21:09
        i my o Tobie Gviazdeczko też myślimy smile)) i caly czas trzymamy kciuki coby
        dzidzia rosła zdrowo!!!!
        • balbinka74 Re: Gviazdeczko!!! 26.10.05, 21:23
          Odpoczywaj spokojnie...a jak tylko samopoczucie sie poprawi, zagladaj tu do nas
          chociaz na chwilunię!!!Moja psiapsiółka przez 3 miechy nie mogła być w pobliżu
          kompa....riganko było przez cały dom....hihihi.Leż sobie, dzidzia rośnie....a
          miałas juz kontakt z klopem??????????Masz jakies objawy?

• kaska94 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:37
      Witam, dopiero dzisiaj znalazłam to forum, wiec sie przedstawie - Kasia, 27
      wiosen, Warszawa. 18 września ostatnia @, teraz czekam, bo gin wczoraj nic nie
      wypatrzył. Następne badanie 7ego... trzymajcie kciuki!
      • abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:43
        Witaj Kasiu, oby aparatura gina miala kiepski wizjer. Zaciskamy kciuki!!!
        • melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:46
          dobranoc, miłe panie...pomykam spać.Mam nadzieję,że Pszczółka napisze choć dwa
          słowa po powrocie ze szpitala...rano zajrzę...Miłej nockismile
          • abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:02
            Drogie ePrzyjaciolki,

padam na twarz. Skonczylam na dzis, odeslalam tekst. Na piatek kolejne zadanie.
            Wiecie, ja lubie to robic, nawet bardzo, tylk odlaczego nie moeze tak byc, ze
            caly czas mam w normalnym tempie. Nie, raz nie ma nic przez dlugie tygodnie, a
            potem cala fura na wczoraj. Ech, ale co tam!

Strona uaktualniona. Polecam obejzenie naszych pieknych kolezanek.
            Sciskam i zagladne rano, moze bedzie cos od cioci Pszczoly. Jak ten mlody
            Mezczyzna ma na imie?

kolorowych snow
            • balbinka74 Re:prezent 26.10.05, 23:18
              Ergo, wiesz...mam mam pomysł..ale pewnie nic z niego nie będzie...chciałabym mu
              powiedziec o fasolce....

Chyba jednak dostanie portfel.

• tycja78 Re:prezent 26.10.05, 23:20
                Nie martw się BALBINKO! Albo mu powiesz o fasolce, albo..... uczynisz pierwszy krok do tego, aby miał gdzie nosic zdjęcie Twoje i waszego przyszłego maleństwasmile)))) i co to tez cosik, nie?
      • bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:45
        Witajsmile))
        Też 27-letnia Kasia jestemsmile))
        • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:07
          Atko- a jakie masz fsh?
          Ja ma za wysokie lh...
          A tak dla wyjaśnienie FSH to hormon folikulotropowy, folikulotropina, FSH,
          hormon folikulinizujący, hormon przedniego płata przysadki (gonadotropiny)
          uwalniany pod wpływem neurohormonu podwzgórza - FSH-RH, pobudza rozwój i
          dojrzewanie pęcherzyków Graafa w jajnikach, a po jajeczkowaniu wzmaga (razem z
          hormonem luteinizującym) syntezę estrogenów i progesteronu.

Hormon luteinizujący, lutropina (LH), hormon będący glikoproteiną, należący do
          gonadotropin, zbudowany z dwóch podjednostek - ? i ß. Wydzielany jest przez
          zasadochłonne komórki przedniego płata przysadki mózgowej, pobudza wytwarzanie
          hormonów w gruczołach płciowych (gonadach).

• megi.1 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:12
            Erga i my te mądre rzeczy mamy w sobiesmile Whowsmile Jesteśmy chodzącymi cudami
            kobietkismile
      • balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:04
        kurka znowu mi post wywiało....

Ata, a co gin planuje, by go zbić? Jakie parametry dziś miałaś? Mam nadzieję,że
        torbieli nie było!Kiedy podglądanko?

Lalisiu, musisz na siebie uważać! kurza twarz...skurcze , to nie jest
        błahostka....koniecznie musicie zorganizować jakąś pomoc do Ali, bo ty pewnie
        tym bieganiem i noszeniem się nadwyrężasz!

Finko,czy przegoniłaś już grypę??????????

Ktat, jak długo czekasz na wyniki????Kurka, ty to masz cierpliwość!!!!!!!!!No i
        nie unoś się honorkiem...tylko męża po teścior wyślij do nocnej apteki( nie
        będziesz musiała go o kasę prosić , a dzidzia wspólna...hihihi), a rankiem
        teścik...albo zrób betę!45 dzień...powinien byc wiarygodny.....
        • balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:12
          Matalko, bardzo mocno ściskam.......coraz wredniejsze te @@@@@@@@@

Melbo, tyś pani od zwierzaków...wymyśl cosik, by uciekły gdzie pieprz
          rośnie.....

Ant!!!!!!!!!Mój ślubny też z 14.11 tylko kilka roczników przed tobą....Ale
          numer!
          • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:20
            Ant, Balbinka, Stokrotka - czyli świętujemy razem urodzinki mężulów. A tak przy
            okazji - macie jakiś pomysł na prezent??
        • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:19
          A na temat tych wszystkich hormonków to w ostatnim czasie naczytałam się aż za
          dużo. Wiem więcej niż niejeden ginek hehe - a na pewno więcej niż moja
          poprzednia ginka!
          A u mnie to tak jest zachwiana równowaga że szok! ALe grunt to się nie
          poddawać.
          Aha atko-ważny jest stosunek LH/FSH - nie powinien przekraczać 1,5 (najlepiej
          by był zbliżony do 1)

Gviazdko - leż i odpoczywaj - jesteś usprawiedliwiona.

megi - żebyś wiedziała. byłam w szoku jak to wszystko czytałam. Wszystko jest
          tak zsynchronizowane i od siebie zależne że to cud że komukolwiek udaje się
          zajść w ciążę!! Ja wiem że przy moich wynikach będzie to bardzo ciężkie -
          obecnie ponoć niemożliwe. Ale przy pomocy leków bądź zabiegów mój ginek jest
          pewien że się uda. - oby miał rację.

Abie -stronka z dnia na dzień coraz pełniejsza - super!!
          • megi.1 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:24
            Erga dobrze, że jest leczenie które Ci pomoże, ale wiesz chyba nikt nie może w
            100% powiedzieć, że to obecnie "niemożliwe". Zbyt skomplikowane z
            nas "systemy", żeby można było tak powiedzieć. Trzymam kciuki,
            żeby "niemożliwe" stało się możliwe jak najszybciej!!!smile

Balbinko, maleństwo pogłaskane od cioci Balbinkismile
    • jj18 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:19
      też mam nadzieję na listopadową MOC!!!!jj18 zgłaszam się bedzie to 4 próba
      • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:21
        Aha i witam nowe koleżanki - kasię i jj18.
        Niech moc będzie z wami!!
        • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:23
          Abie - jeśli znajdziesz chwilkę to możesz moje ostatnie foty jesienne dołączyć
          do stronki.
        • jj18 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:27
          W listopadzie też wychodzi słońce i dla nas też zaświeci bardzo mocno zobaczycie
          napewno kilka zobaczy śliczne dwie grube krechy na teście!!!!
          • ma_ruda2 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:29
            Abi stronka SUPER!!!!!! smile
            trzymajcie sie lasezki - ide do loza przytulic sie do mezulasmile))
            dobrej nocki smile
            • blige przylaczam sie do Was 26.10.05, 22:48
              Hej dziewczyny! Przylaczam sie do listopadowych staransmile
              szybko o mnie: 29 lat (skoncze 28 listopada), starania o drugiego malucha.
              Pierwszy MAluch Filipek za 4 dni konczy 9 miesiecysmile powiecie pewnie - ida
              szybko, ale planujac pierwsze dziecko wiedzielismy, ze szybko chcemy drugie.
              Starania mielismy zaczac w grudniu, ale ze nastepne dni plodne przypadaja mi w
              okolicy urodzin stad ten listopadsmile
              Nastawiam sie, ze tym razem troche to potrwa, mimo ze Filipek wyszedl NAm za
              pierwszym podejciem.
              Ciocia Pszczola - gratulacje! I dla rodzicow rowniez.
              pozdrawiam
            • tycja78 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 23:07
              Witajcie Kochane moje! i ja się melduję na nowym listopadowym wątku... dziś 11 dc i już działamsmile)) A jak tam moje wspólniczki?????.
              Siedzę tu od 20.oo i czytam wasze wrażenia z ostatnich dwóch dni. Nie było mnie z wami wczoraj... Rano nie wiem co mi się działo, w ogóle nie mogłam się zalogować!
              A potem dopadł mnie wieeelki stres: lekcja pokazowa w obecności gości z Hiszpanii... ale się bałam. Na szczęście byli zadowolenismile))

PSZCZOŁA! SUUUUUUUPER! WYCZYTAŁAM tWOJE DZISIEJSZE przeżycia z całego dnia.
              Cieszę się, że siostra ma juz za sobą całodniową męczarnię.
              Jak sie teraz czuje ona i jej maleństwo????
              Nie na darmo otworzyłam sobie piwko do czytania postów!
              A! i wcale nie ograniczaj sie w pisaniu, bo jak widzisz wszyscy uwielbiają Cię czytaćsmile))))

MATALA... kurde! BYłam pewna, że @ ( cholernica!!!!!) juz nie przyjdzie.
              Ale pamiętaj: co sie odwlecze to NIE UCIECZE!

Gviazdka... Każdy na pewno rozumie twój "stan" , pisz do nas jednak w momentach lepszego samopoczuciasmileŻyczę ci tego co najlepsze!Fasolki zobaczenie szybkiego życzę!

Bebell... widzę, że nie tylko mnie ciągnie nawet o północy i w stanach największego zmęczenia na TO forum. W poniedziałek prawie spóxniłam sie do pracy... NosmileMusiałam doczytać do końcasmile Mąż zaczyna mi dogadywać, ale narazie jest grzeczny. Ha! zobaczymy jak długo zniesie brak umytych garów smile))))))

Melba! pogłaskaj ode mnie męża- jak jego samopoczucie?jeśli dobrze pamietam to dziś badanie????a TY? dół przeszedł?

Widzę, ze Pszczółka juz nie ma czerwonych pazurków, a BALBUNKA??? JAK TWOJE BRĄZOWE?
              ( wybaczcie, ze kilka dni temu moze niepotrzebnie wywołałam wspomnienia moim pytaniem- nie takie było moje zamierzenie)

Ant i Marudko! No tak... zanim sie zamieniło kilka zdań ciemno sie zrobiło... Na szczescie skoro mieszkacie blisko, to wkrótce nowe spotkanie i fotki sie znajdąsmile

Dzień dobry mowię trzem nowym dziewczynom: kini.gda, kaśce94, i jj18(będzie dobrze!)

STOKROTKA- a gdzie jedziesz, ze cie nie będzie z mężem w rocznicę? Juz teraz życzę wam by spełniło sie to czego najmocniej pragniecie i by wasze kolejne rocznice obchodzone były w większym groniesmile))))))) A jak tam królik?

ja nie dostałam fotek ze strezlaniasad(((( nikt o mnie nie pamięta, chlip, chlip!!!

Dzięki Abie za tak piorunujaca szybkość w umieszczeniu fotek- suuuuper stronka i super pomysł.

Sopot??? bywam tamsmile To moze i ja sie doczekam pierwszego spotkania z forumkami?

Lalisia- ty sie kobito oszczędzaj!!!!!!!!!!!!!

Megi- supcio, ze nie ma tych wstręciuchów!!!!!a kysz! I teraz czas pokaże co przyniesie kolejny miesiączek.

ALE TU SKORPIONÓW!!!!! łłłłooooooomatko!Ja do tej pory znałam tylko jedną dziewczyne spod tego znaku i myślałam, ze to rzadko spotykany znak zodiaku, a tu proszę jaka niespodziewajka!

Chciałam zakomunikować, ze mi sie kolor na głowie przyciemnił. I juz nie jestem taka czerwona jak na fotkach. Naszczęście to tylko szampon, uf!!!!

• bebell Tycja... 26.10.05, 22:47
      a gdzie Ty się podziewasz???

kasia
      • tycja78 Re: Tycja... 26.10.05, 23:12
        Kochana jesteś... dopiero teraz wyczytałam. Juz sie mam nadzieję wytłumaczyłam. Nie było ,mnie bo z netem cos nie tak było i ta lekcja pokazowa.... trzeba sie było mocniej przygotowaćsmile Ale teraz juz wszystko nadrobiłam i cieszę sie ze z wami jestem!
    • bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:48
      buziaki Laskismile))
      lecę spac, bo jutro muszę wstac przed szóstą- leczo bedę z rana robic...

kasica
      • bebell aaaaa!!! 26.10.05, 22:50
        Foremki nowe witam sliczniesmile)
        niech Noc Listopadowa bedzie owocnasmile))

kasia
        • tycja78 Jest tu jeszcze ktoś czy tez mam zmykac spać? 26.10.05, 23:14
          Bo jeszcze bym z wami pogadała.smile))))
          • tycja78 Re: Jest tu jeszcze ktoś czy tez mam zmykac spać? 26.10.05, 23:37
            No nic, w takim razie KOLOROWYCHi spokojnych snów, a Megi z okazji urodzinek Miłosci, dobroci i przyjaźni. NO i zdrówka!!!!!!
    • pszczolaasia Bartek;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 00:35
      img470.imageshack.us/img470/4475/bartek5rs.jpg
      czyż nie jest piękny????????????????????????????????????????????? po
      prostu..pieknywink)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • ant25 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 07:05
        Pszczoła no teraz to mnie wzruszyłaś na maxa i to o tej porze

Bartuś jest śliczny taki malutki JEST SŁODKI

Jeszcze raz ogrmone gratulacje
        • melba7 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 07:44
          Słodki, a jak przytomnie łypie oczkiem..smilesmile
          Tycjo, badanie dopiero 2.11-hehe ...w zaduszki.Wczoraj czytałam artykuł o
          jakości plemników, podobno warszawiacy są lepsi od eskimosów nawet...mało kto
          im dorówna...więc będzie dobrze.Pomykam do pracki.
          • abie76 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 07:57
            cos mi w nosie zakrecilo i cos mi w oku stanelo! JEST SLODKI!!!
            • abie76 STOKROTKA MA DZIS URODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 07:59
              100 LAT 100 LAT NIECH ZYJE, ZYJE NAM!!!!!
              Duzo milosci,spelnienie marzen: tego wielkiego,ale tez tych wszystkich
              malutkich, zdrowka i radosci
              • abie76 Stokrotko, 27.10.05, 08:14
                zagladnij na str smile

Pszczola tez.
                • erga4 Re: Stokrotko, 27.10.05, 08:22
                  Pszczoła - śliczny twój siostrzeniec-pewnie na zdjęciu puszcza oczko do cioci
                  pszczoły!!

Witam z rana-lecę parzyć kawę..
                • tycja78 Re: Stokrotko, 27.10.05, 08:35
                  Sto lat, sto laT sto lat niech zyje nam jeszcze raz , jeszcze raz niech żyje , żyje nam! Niech jej "gwiazdka" pomyślności nigdy nie zagaśnie!!!!!!!
                  • ktat sto lat !!! 27.10.05, 08:48
                    wszystko o czym marzysz niech sie spełnia......

pszczółko ale cukiereczek....
                    tez chcemy .....
                    niech rośnie zdrowiuśko i przynosi ucieche swoim bliskim....

jeszcze raz wielkie gratulacje i usciski dla obu Pań

ja oczywiście nie zdążyłam nadrobić...

u mnie hmm 46dc
                    tempka spadła 37,2 i pół ;o)
                    czy to zwiastun @

po odstawieniu luteiny mam odczekać 10 dni

ale boli mnie brzuch jak sie nachylam albo wbiegne po schodach albo cos dzwigam
                    dziwne hmmm
                    zresztta ja sama to dziwolag

buziaki na caluski dzien
                    • erga4 Re: sto lat !!! 27.10.05, 09:19
                      Stokrotko-Ty wiesz czego ja ci życzę...
                      Spełnienia marzeń, uśmiechu każdego dnia i przede wszystkim miłości która
                      wypełnia wszystko!!

• esselte5 Stokrotko spełnienia marzeń Ci życzę!!! 27.10.05, 09:24
                      Pszczoła - Bartuś piękny smile
              • ma_ruda2 Re: STOKROTKA MA DZIS URODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 08:49
                ja tez spiewam z Abie 100 lat dla naszej Stokroteczki!!!! samych slonecznych
                dni i spelnienia marzen kochana smile))
                • cytrusowa Re: 27.10.05, 09:11
                  dzien dobry z Gdanksa,
                  uprzejmie donoszę, ze jeszcze w Gdanksu jestem, wgzamin mam w sobote - pani sie
                  w koncu oklreslila i wyznaczyla termin.

Zmienilam fryzure, skrocilam mocno wlosy i walnelam ciemniejszy kolor, juz bede
                  miala afere w domu, bo moj M. woli dlugowlose blondynki, gupek jedenwink

Mąż idzie dizs do urologa tam w Kolonii, przebada sie a i usg jajek muz robiąsmile

a ja zaraz spadam na uczelnie, odebrac index, bo przeciez bez tego to ja nic
                  nie zrobie/

Pszcozla - raz jeszcze GRATULACJE,
                  Stokrotka - STO LAT!!! Spelnienia marzeń!!!
                  Ata - kochana, dobrze ze tu na tym forumie mamy mozliwosc pogadania , bo jak
                  wczoraj chyba przeczytalam co planujesz, to mnie zmierzilo i tylko sie
                  modlilam, bys nie zniknela ze wszystkich forow.

Dla wszystkich - buziaki dziewcyznki, milego dnia!
                  • erga4 Re: 27.10.05, 09:24
                    Cytrusku-fajnie że do nas zaglądasz - i to jeszcze z gdańska smile

A co do włosków-mój ma to samo. Ja chcę obciąć i przyciemnić a on NIE NIE NIE.
                    No i co zrobić? Pewnie i tak postawię na swoim ale jeszcze nie teraz - trochę
                    muszę ustąpić wink
                • pszczolaasia Re: STOKROTKA MA DZIS URODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 09:12
                  Kochana moja- spełnienia marzeń, w tym tego najważniejszego, szczęścia,
                  miłości, zebyście byli tak zawsze szczęśliwi jak na tych fotachsmile)) zeby
                  slonce zawsze dla was świeciło, żebyście doczekali się jak najszybciej
                  spelnienai marzeń i naprawdę kochana ściskam z calego serduchakiss*********
                • kateb007 Re: STOKROTKA MA DZIS URODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 11:00
                  Wszystkiego NAJ NAJ NAJ!!! Niech żyje nam!
            • kateb007 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 10:58
              Pszczoła, przystojniak z niego!! Pozdrowienia dla mamy - dzielnej kobiety
              a zaraz po niej dla cioci!!
      • ma_ruda2 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 08:46
        Pszczola - Bartus jest SLICZNY!!!!!!!!!!!! poprostu sliczny - znowu mi slow
        brakuje!!! jeszcze raz gratulacje dla rodzicow, cioci Pszczoly i buziak dla
        malego smile)))
    • pszczolaasia Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 09:10
      dzień dobrysmile)) glowa mnie dziś cóś boli...coś ktoś wie o co cho? piękny
      nie??? normalnie paczę na niego i jestem dumna!!!!
      Abie puść mi lina bo w pracy nie mam...
      • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 09:26
        pszczoła - adres poszedł
      • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 09:33
        Pszczoła - nie wiem jak to możliwe - ale popatrz na godzin,ę na twoim poście
        ostatnim.,. nie rozumiem - czy w gdyni jest czas przesunięty o 12 godzin ???
        hihi
        • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 09:35
          ooo - jednak chyba gazeta coś bzikuje - teraz jest już OK - przed chwilą była
          21.30 z datą dzisiejsza smile
          • tycja78 Cześć Wam! 27.10.05, 09:58
            Dzisiejszy dzień zaczęłam dosyć smutno....
            Mieliśmy jechać na święta do rodzinki na północ. Miała z nami jechać babcia- do siostry w odwiedziny i na groby...Zapraszali nas juz kilka razy , ale nie moglismy sie wszyscy zebrać, a jak się w koncu zdecydowalismy to dzwonia i mówią, ze teraz z odwiedzinami to nie bardzo, bo kasy nie ma i ze pracują... Bardzo mi się przykro zrobiło ze względu na babcię... niedawno zmarł dziadek, nie wiadomo czy jeszcze kiedyś bedzie okazja się spotkać, a komuś o kasę chodzi.... RODZINKA!
          • bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 10:00
            Witajciesmile)

Pszczoła-jaki on Ci jest maksymalnie fajny!!! Nosz!!! Niech rosnie zdrowy!

Stokrotko-zdrowia, szczęścia i wszystkiego naj, naj, naj!

poza tym buziaki dla każdej

kasia

p.s. Erga- gazeta juz wczoraj fiksowała z tymi datami i godzinamismile)))
            • finka11 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:15
              Stokrotko z całego serducha zyczę spełnianie najskrytszych marzeń, dużo zdrówka
              i pociechy z mężasmile
              Megi, co prawda spóźnione, ale szczere - sto lat szczęścia i pomyślnoścismile)
              Pszczoła no gratulacje ogromne, zuch chłopak. Pamiętam jak rodziła moja siostra
              to rzuciłam odkurzacz i rozbeczałam się jak bóbr, zresztą przy jej drugim
              porodzie (cesarce) też. Ale maluchy wprost uwielbiam.

Megi super, ze bakteria poszły precz. Ale ja chyba Ciebie zastąpie na placu
              boju, bo tym razem u mnie coś wykrtosad Czym sie leczyłaś, jeśli można spytać.
              Gviazdko wiem co czujesz, ale nie martw sie, przejdzie. Dla mnie najgorsze było
              zmęczenie. Teraz mam jeszcze lekkie mdłosci, ale jak pomyślę o powidzie tych
              mdłości to mi od razu lżejsmile
              Ja do piątku na zwolnieniu z powodu zapalenia zatok i gardzioła. Dostałam
              antybiotyki (Duomox), ale nie posłuchałam pani doktor i ich nie brałam, może
              daltego dalej źle się czuję.
              Witam nowe foremki i ściskam "stare". Trzymam kciuki za listopadsmile))
              • ant25 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:30
                Hej dziewczynki przyłączam się do zyczen 100 late i wiecej w spokuju miłości i
                radości.
                Gwiazdko odpoczywaj kochana jak najwiecej niczym się nie przejmuj jesteś w
                naszych serduchcach i jak tylko bedziesz mogła to zaglądaj Ty i Maluszek teraz
                jesteście najważniejsi masz może jakieś wieści od Moni?
                Megi dbaj teraz o siebie i ciesze się że juz po wszyskim
                Finko może jednak ten antybiotyk nie byłby taki zły
                Pozdrowionka na cały dzionek
              • ata76 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:38
                Sto Lat dla naszej Stokrotki, dużo szczęściea i miłości oraz spełnienia marzeń,
                zwłaszcza tego jednego!!!!!!!!!!!

Nartek, jest śliczniutki i podoba mi się jego imie.....Bartuś....tak ładnie
                brzmi smile))))))))))

Finko, obyś jak najszybciej wyleczyła bakterie....a najlepiej, żeby to był
                jakiś "fałszywy alarm"

Cytrusia, jeszcze raz powodzenia na egzaminach!!!! Nie zapomnij wysłać fotek z
                nową fryzurką smile ....a jesli chodzi o forum, to musze sobie chyba odpocząć od
                tamtego, bo znając życie pewnie będzie mi w końcu tęskno

Erga mój fsh to 12,00 mlU/ml (norma 2,8 -11,3), a lh 7,28 (norma 1,1-11,6) w 2
                dc
                całuski dla wszytskich!!!!!!!!!!!
                • erga4 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:47
                  Atko - faktycznie troszkę za wysoki, ale z tego co wiem wystarczy CLO i
                  wszystko jest OK.

Ja miałam fsh coś około 6 ale LH prawie 24 !!
                  Więc mój stosunek 4:1 a powinien być < 1,5
                  • ata76 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:54
                    na razie nic nie mówił o Clo....zdaje się że chce najpierw caly cykl obejrzec i
                    dopiero potem zapadną decyzję
                    • erga4 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 11:02
                      Trzymam kciuki za twój cykl.

Ale swoją droga takie dolegliwości - to nic! teraz tak medycyna poszła do
                      przodu ze wszystkim mozna sobie sterować. I to mnie pociesza smile
                • mala_natka STO LAT, STO LAT DLA STOKROTKI !!! :D 27.10.05, 21:20
              • erga4 Balbinko 27.10.05, 10:40
                Dopiero teraz zauważyłam twój pościk który zaplątał się gdzieś wyżej.
                Gonadotropiny

FSH – folitropina (folikulostymulina) – stymuluje dojrzewanie pęcherzyków w
                jajniku.

LH - lutropina (hormon luteinizujący) – stymuluje wytwarzanie androgenów w
                jajniku (androstendionu i testosteronu), nagły wzrost jego stężenia w środku
                cyklu zapoczątkowuje ostatnie stadium dojrzewania komórki jajowej i wywołuje
                pękniecie pęcherzyka, a potem stymuluje ciałko żółte do produkcji progesteronu.

Badanie FSH (wraz z badaniem estradiolu) wykonuje się najczęściej w celu
                określenia tzw. rezerwy jajnikowej. Każda kobieta rodzi się z ustaloną pulą
                pęcherzyków pierwotnych zdolnych do wyprodukowania komórki jajowej. W każdym
                cyklu część pęcherzyków jest zużywana. Rezerwa jajnikowa koresponduje z ilością
                pozostałych w jajniku pęcherzyków pierwotnych i jest jednym z dwóch czynników
                określających potencjał rozrodczy (drugim, niezależnym od FSH jest wiek
                kobiety). FSH bada się także przy podejrzeniu o niewydolność przysadki (po
                urazach, intensywnych ćwiczeniach czy nadmiernym odchudzaniu) i przy
                diagnozowaniu braku miesiączki.

Oznaczenie LH wykonuje się jednocześnie z FSH lub później w celu wykrycia
                przedowulacyjnego piku LH.

NORMY

hormon
                dzień badania
                norma

FSH 3dc (ew. 2 lub 4dc)
                3-12 mIU/ml

LH 3dc (ew. 2 lub 4dc)
                2-13 mIU/ml

LH dzień piku LH
                > 20 mIU/ml

Dokładniej:

Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
                Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
                Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja
                przy takim FSH jest trudna.
                Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często
                niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.

Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu
                stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu
                poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5.
                Wynik może zależeć od metody badania.

Prolaktyna

Prolaktyna jest hormonem przysadki. Jej podwyższone stężenie obniża poziom
                gonadotropin (zwłaszcza LH), zaburza mechanizm owulacji i prowadzi do
                niewydolności fazy lutealnej. Jej poziom jest względnie stały w cyklu
                miesiączkowym, lecz ulega zmianom w dobowym i jest wyższy nocą w porze snu.
                Stężenie prolaktyny podnosi się podczas stresu, w czasie urazu, po posiłku oraz
                w ciąży. W celu uzyskania jak najbardziej rzetelnych wyników prolaktynę należy
                oznaczać na czczo lub przynajmniej 3 godziny po posiłku i po kilkuminutowym
                odpoczynku.

NORMY

3-15 ng/ml
                wynik idealny

15-20 ng/ml
                wynik dobry
                (leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach

20-25 ng/ml
                łagodna hiperprolaktynemia

> 25 ng/ml
                hiperprolaktynemia

Tak więc na moje oko wyniki masz OK.

wszystko na ten temat znajdziesz na stronce
                www.forumginekologiczne.pl/txt/s,0,0,37
                Tylko musisz się zalogować. Ale polecam tą stronkę - są bardzo ciekawe artykuły
                i zawsze można zapytać specjalistów o radę na forum dyskusyjnym.
                • erga4 Re: Balbinko 27.10.05, 10:44
                  Aha - jak wejdzisz na tą stronkę po zalogowaniu tam jest 5 części pt:
                  Interpretacja wyników badań hormonalnych.

• ata76 Re: Balbinko 27.10.05, 10:46
                  erga4 napisała:

>> Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
                  dokładnie to mi powiedział ginek
                  • hortika Stokrotko 27.10.05, 11:01
                    i ja dołączam się do najlepszych życzeń urodzinowych!
                    Pszczoła-musisz pękać z dumy, taki fajny facet z Bartka! Cytrusia-trzymam
                    kciuki za egzamin, nic się nie martw na pewno zdasz świetnie! grunt , zebyś
                    miała go już za sobą.
                    Mam nadal tyle pracy, że forum to tylko ukradkiem... robie kolejne podejście do
                    nowego gina, mam nadzieję, ze teraz żadna @ mi nie stanie na drodze.
                    Uściski!!!
                    Magda
                    • erga4 Re: Stokrotko 27.10.05, 11:02
                      Hortiko -powodzenia u nowego ginka!!
                      • hortika Re: Stokrotko 27.10.05, 11:04
                        dzięki, musi być lepiej!
                        • ata76 Re: Stokrotko 27.10.05, 11:17
                          Hoertika, powodzenia u ginka!!!!

Erga, masz racje.....w końcu medycyna jest na takim poziomie, że na pewno nam
                          pomoże smile))))))))
              • kateb007 Finka, 27.10.05, 11:48
                ja brałam Duomox, bo byłam chora a już byłam w ciąży (może w 2 tc), bo
                powiedziałam pani doktorże, że może już zaciążyłam. A moja koleza jest teraz w
                6 miesiącu i też bierze ten antybiotyk. I wyzdrowiała. Kochana może lepiej weź
                ten lek. Gorzej dla dzidzi jak taka chora chodzisz.
    • megi.1 dzien dobry:) 27.10.05, 11:12
      Nosz Pszczoła, śliczny ten mały mężczyznasmile))) Gratulacje dla mamy i
      cioci!!!!smile bo my oczywiscie wiemy, że ten jego nieodparty urok osobisty to po
      cioci odziedziczony!!!!!smile

Stokrotko, wszytskiego najlepszego w dniu urodzin, no a zwłaszcza spełnienia
      tego marzenia, żeby w końcu pojawiły się na teście wspaniałe 2 kreseczkismile)))

Finko Duomox podobno jest praktycznie nieszkodliwy bo to oparte jest na
      amoksycylinie a ona jest jedynym antybiotykiem naprawde bezpiecznym w ciazy. Ja
      brałam Zinnat bo moje bakterie miały w nosie amoksycylinę i trzeba było
      wyciągnąć cięższą artylerię. Nie do końca jest pewne czy on nie mógł zaszkodzić
      w tak wczesnej ciąży, no ale chwilowo ja nie mam siły już sie martwić.

Jakoś kłuje mnie dziś w lewej części brzucha, mam nadzieję, że to jakiś
      normalny obiaw rozciągania się macicy i staram się nie panikować. Wiecie coś na
      ten temat?

Dziś idę do ginka i zobaczymy czego się dowiemy. mam nadzieję na ustalenie
      terminu zakładania szwu.

Pozdrawiam was serdecznie!!!

ps. czy ja mogłabym też prosić o adres stronki o której tyle tu słyszę?smile
      Ładnie o to proszęsmile
      • ata76 Re: dzien dobry:) 27.10.05, 11:18
        Megi, na pewno będzie wsio ok!!!!
      • nika112 Re: dzien dobry:) 27.10.05, 11:26
        Witam,

ależ się tu działo ostatnio na naszym forum.
        Bartus jest poprostu śliczniutki. Gratulacje dla rodziców i cioci Pszczoły!!!
        Stokrotko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
        I również nieco spóźnione życzenia urodzinowe dla Megi.
        Oby spełnily sie Wasze marzenia.

Megi, mnie czasem też tak kłuje, pytałam wczoraj lekarki i mówi ze to normalne
        i nie ma sie czego obawiać.

W zeszłą sobotę spotkałyśmy się z Pkanetką i razem z moją siostrą wybierałysmy
        suknię. Udało nam się znaleść naprawdę śliczną suknie, dziewczyny świetnie mi
        doradziły. Ja w przebieralni mierzyłam jedną suknię po drugiej, a one chodziły
        po salonie i wybierały modele. Później wybrałyśmy się na kawę i salatkę i
        trochę poplotkowałyśmy.Anetka jest bardzo miłą i seredczną osobą. Bardzo miło
        spędziłyśmy czas i napewno jeszcze się spotkamy, w końcu mieszkamy zaledwie
        30km od siebie. Jeszcze raz dziękuję Ci Kochana, że znalazłaś czas i pomogłaś
        mi znaleść taką sliczną suknię.

Wczoraj miałam wizytę u lekarza. Miałam robione usg i widziałam na monitorku
        moją kruszynkę i bijące serduszko. Dzidzia ma juz cale 19,6 mm i jak narazie
        wszystko jest w porządku. Mam tylko dbać o siebie i sie nie stresować.
        Termin mam na 2 czerwca.

Pozdrawiam Was wszystkie, trzymajcie sie ciplutko smile
    • pszczolaasia Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:19
      ja tak z doskoku, bo wiecie pracasmile))))
      dziewczyny dziękuje Wamsmile))) za ciepłe slowa i wogle...mam dziś oczy w mokrym
      miejscu, ale no fakt jestem z niego dumna tak mocno, ze szoksmile) wydaje mi się
      najpiękniejszy na swiecie i woglesmile)))))) a stronka jest coraz piękniejsza
      Abie smile)))
      Megi a zcar i wdzięk osobisty to bankowo po cioci...choć mamie nic tyż nei
      brakujewink)))
      • erga4 Megi 27.10.05, 11:33
        adres stronki wysłany.

Ja juz go znam na pamięć smile

Pszczoła - ty tu nam nie mydlij oczu jakimiś wilgotnymi środowiskami tylko leć
        po flachę i pijemy zdrowie Bartusia. A tak przy okazji - to będzie Bartosz czy
        Bartłomiej?
      • finka11 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:33
        No pszczoła nie dziwota, że oczy mokresmile)
        Megi dzięki za odpowiedź, sama nie wiem, chyba wezmę ten antybiotyk, bo
        zwolnienie mi sie kończy, a głowa nadal pęka.
        Niko kruszyna już całkiem spora, będzie bliźniaczek, świetniesmile
        Oj hormonalne debaty widzę na czasie, chętnie bym pomogła, ale zielona jestem w
        tym temacie.
        Pozdrawiam
    • kinia.gda Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:31
      NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI!!!! tym optymistycznym zdaniem witam wszystkie
      dziewczyny! Miałam testować za 2 dni, ale...tak @ przyszła i jestem znowu W
      OCZEKIWANIU!!!
      Gratulacje, gratulacje i jeszcze raz gratulacje- dla solenizantki, dla cioci*
      wiem cos o tym :} i dla przyszłych mam <serce>
      Smutna sobie siedzę i zgaszona. Chociaż może to i lepsze niż ciągłe wahania
      nastroju..nie wiem
      • finka11 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:35
        Kinia głowa do góry, skoro teraz są dołki to zaraz będą wyżyny.
        Erga można też prosić o adres tej sławnej strony, bardzo ładnie proszęsmile)
      • hortika Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:36
        prześlecie mi też namiary na tą stronkę ze zdjęciami?
        • erga4 Hortika, Finka - adres przesłany 27.10.05, 11:41
          No myślę że dołączycie swoje zdjęcia...
      • ktat Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:37
        ja tez chce adres stronki jesli moge

umieram z wyczerpania przesilenie jesienne daje sie we znaki
        chyba zakupupie deprim
      • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:37
        Kinia a czemu ty smutna jesteś? Uszy do góry - nie ma nigdy tak źle żeby gorzej
        być nie mogło! Przed nami weekend który zapowiada się piękną pogodą.

Nika - no to super że zakupy się udały!! Na pewno będziesz piękną panną młodą i
        dołączysz wkrótce zdjęcia ślubne do naszej galerii.
        • ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:41
          Kinia, głowka do góry....za parę dni będzie lepiej, jak tylko @ sobie pójdzie!!!

Nika, super, że widziałąs już bijące serduszko!!! Oby maleństwo dalej rosło
          zdrowo !!!! umieram z ciekawości jak wygląda suknia i przede wszytskim jak Ty w
          niej wyglądasz smile)))))
        • nika112 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:41
          Chętnie dolacze zdjęcia do galerii, tylko jeszcze jej nie widziałam sad
          • tycja78 DZIEWCZYNY! 27.10.05, 11:44
            Mam pytanie. Czy pojawiają sie moje posty u was od ostatnich dwóch dni? Nie wiem co sie dzieje z tym moim netemsad
            • erga4 Re: DZIEWCZYNY! 27.10.05, 11:48
              Ja tez conieco od ciebie czytałam
        • erga4 Ktat - adres wysłany 27.10.05, 11:42
          • pszczolaasia Tycja no ja cię parę razy czytyałam.... 27.10.05, 11:46
            Bartosz będziesmile))
            Kinia nie smutkuj się...Ata tutaj leje za smutkowanie, klapsy na prawo i lewo
            rozdajesmile)) także wiesz...uszy do gory i będzie szystko dobrzewink)) witam
            nasze ciężaróweczki tofanesmile)))
            • tycja78 Re: Tycja no ja cię parę razy czytyałam.... 27.10.05, 13:07
              A! No to spoko! To dlaczego nikt mi nie odpowiada, he?
              • pszczolaasia no jak ...odpisuje ci przeca:DDD 27.10.05, 13:35

• erga4 Nika - adres wysłany 27.10.05, 11:47
            • hortika Re: Nika - adres wysłany 27.10.05, 11:49
              ale super ta strona ze zdjęciami nono..
              • erga4 Re: Nika - adres wysłany 27.10.05, 11:50
                Hortika - możesz wysłać swoje foty na adres abie i dołączy cię do naszej
                tajemniczej galerii smile
            • ant25 Re: Nika - adres wysłany 27.10.05, 11:50
              Czy ja na ten lin tez moge liczyć jakoś tak wkoło tyle o nim mowiecie ja tez
              chcę a co a swoje zdjątka najświzsze tez chce dać
              • erga4 Ant - adres wysłany 27.10.05, 11:52
          • gosiashek ja tez bardzo poprosze o adresik 27.10.05, 11:51
            tak was czytam i milo by wiedziec jak wygladacie, choc...juz jakos sama was
            nasmarowalam w pamieci...wiec poprosze bardzo...
        • finka11 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:50
          Erga stokrotne dzieki stronka fantastycznasmile Chętnie się do niej dokleję, tylko
          nie wiem, czy mogę, bo ja jak na razie nie jestem "starającą się", ale będę za
          jakieś 2-3 latasmile No i nie wiem komu trzeba by foty posłać.
          Jeszcze raz dzieki, dziewczyny super zdjęcia, full egzotyka, zazdroszczę. A tak
          poza tematem to macie jakiś fajny aparat cyfrowy do polecenia, bo właśnie jestem
          na etapie zakupu.
          • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:55
            Finka a dlaczego aż tyle musisz czekać na staranka???

A co do tego że nie jesteś starająca to nic - ale jesteś tu z nami. A to jest
            galeria wątkowa.
            W końcu każda z nas nie będzie się starała tylko będzie szczęśliwą mamusią - a
            galeria to galeria. Wiemy z kim rozmawiamy smile
            • nika112 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:58
              dziekuje doszlo, sliczna stronka
            • ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 12:01
              Erguś, przecież Finka ma swoje szczęscie pod sercem, więc trochę czasu pewnie
              jej zajmie "staranie się" na nowo smile))))
              • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 12:06
                Ło matko -rzeczywiście - ale ze mnia gapa!!! przepraszam!!

Zakręcona jestem dziś strasznie
          • pszczolaasia Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:58
            ja mam HP ale jaki numer nie pytajcie dziewczynki, bom goopia jak ta tabaka w
            rogu...Michu mój Osobisty jest w te klocki boski...
            tak se myślę, ze tyko Hortika ciągle nam się tu ze zdjęciami ociąga nie?
            zauważyłyście ciągle ściemna, ze rzekomo aparatu nie ma... ściemnia jak nic...
            NAM SCIEMNIA!!! NAM!!!!!
            • kinia.gda Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 12:04
              Hmmm..jeśli tu biją za smutki:} Już mi lepiej:} Dzięki za otuchę smilesmilesmile Qrde no
              co to za stronka?! I proszę mi napisać klarownie i zrozumiale, bo jakaś taka
              potłuczona jestem smile
            • erga4 Finka 27.10.05, 12:04
              Jeżeli chodzi o aparat to ja kupowałam ostatnio - canon a510
              To właśnie nim robiłam foty te dwie pierwsze na galerii (ślubne to skany)
              Jestem z niego bardzo zadowolona. Ale to zależy ile chcesz wydać. Konika-
              minolta jest fajna ale dość duża.

Panasoniki mają stabilizację obrazu - jest to przydatne bo zdjęcia nie są
              poruszone.

Ja osobiście od lat bawię się sprzętem canona stąd mój wybór..
              • finka11 Re: Erga 27.10.05, 12:19
                No my właśnie chcemy sobie zakupić Canona A510, bo słyszeliśmy wiele oipini, że
                jest dobry. Mój małżon sprawdzał tez jakieś różne testy na dziwnych stronach i
                potwierdziły. Pszczoła Twoje foty też cudne, piękne krajobrazy. No i Afrykę
                niektórzy widzieli, cudnie.
                Serdeczne dzięki
                • erga4 Re: Erga 27.10.05, 12:24
                  Ja go mam od sierpnia - zrobiłam mnóstwo fot i jestem zadowaolona. Jest zgrabny
                  i mały a mi o to chodziło. (żeby do torebki się zmieścił)
                  Bo ten poprzedni musiałam nosić w plecaku (EOS 300 - lustrzanka)
                  • ant25 Re: Erga 27.10.05, 12:31
                    Abie stronka jest cudna prześlę oczywiście swoje zdjątka wieczorkiem,
                    Erga to Ty ekspert w aparatach jesteś dobrze wiedzieć bo właśnie namawiam
                    swojego M na aparat,
                    Wiesz my cały czas poszukujemy odpowiedniej działki dla nas ale te nasze
                    poszukiwania a właściwie same działki które oglądamy to przy waszej działce
                    ogromny kompromis Twoja jest jak nasze marzenie.
                    • ant25 Re: Erga 27.10.05, 12:44
                      Dzisiaj doczytałam balbinko o dacie urodzin Twojego M to co świętuejemy razem ?
    • pszczolaasia mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:49

• ant25 Co??? jaką wizyówkę??? 27.10.05, 12:51
      • ma_ruda2 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:53
        Pszczola- wizytowka SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale bez zdjecia??? big_grin
        • ant25 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:55
          Dziewczyny oswiecić mnie proszę bo ja dopiero kawę zaczełam pic i za ...nie
          wiem o co chodzi...
          • pszczolaasia Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:56
            wchodzisz w mój nick i tam masz wizytówkęsmile)) eee nie oto nie ...chyba ze
            znajdę jakieś takie...wiecie...
            • ant25 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:59
              Dzięki stokrotne, bo już się taka ten tego ten eeeeeeeeeee poczułam eeeeeeeee
              mało mądra eeeeeeeeee, wizytowka superowa
              • ma_ruda2 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 13:01
                od razu malo madra - ja tez na poczatku nie wiedzialam.
                Pszczola ja jednak jestem za tym zdjeciem tongue_out
                • ant25 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 13:06
                  Dziewczyny, tak czytałam o tych hormonach i wiecie co nie chciałam wracać do
                  tego tematu bo pomyślałam ze jak juz mi się raz udało przez hormonalne problemy
                  przejśc to teraz będzie OK ale jak mi się nie uda teraz zadfasolkować to idę
                  się badać.
                  A miałam hiperprolaktynemię ale taka mega dużą.
              • ma_ruda2 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 13:04
                wlasnie sie dowiedzialam ze zona mojego kumpla jest w ciazy - fasolka ma juz 7
                cm - jejku znowu lapie dola sad((((
                • pszczolaasia ej...bez takich tu!!! dołom gadamy _WON!!!:)))) 27.10.05, 13:08
                  Ma_rudo fot nie.... nie bedem nic tak wkładać..moze coś,ale musze znaleźć coś
                  odpowiedniego..
                  Ania na hyprolaktynemi się nei znam...bo nie mialam..wogle jestm kuwa okaz
                  zdrowia..
                  • ant25 Re: ej...bez takich tu!!! dołom gadamy _WON!!!:)) 27.10.05, 13:16
                    A Asiu jak U ciebie kiedy jakieś testowanko ?
                    • pszczolaasia Re: ej...bez takich tu!!! dołom gadamy _WON!!!:)) 27.10.05, 13:28
                      eeeeee nie wiem....jak mi się paczka Duphastonu skończy..big_grinD czyli za jakieś 7
                      dni...ale chyba nei będę testowac i jusz. odstawiam go i poczekam.
                • ant25 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 13:08
                  Nie do doła tylko do boju żołnierzu smile) Będzie dobrze ale mnieteż ten dól cosik
                  z lekka wciaga jak pomyślałam znowu o tych jazdach z badaniami i lekarzami oby
                  jednak nie.
                • tycja78 Ma rudka 27.10.05, 13:09
                  Wiesz... Ja juz kilka dni temu pisałam cosik na ten temat... Obecnie mam 9 kolezanek w ciąży, w tym 3 przyjaciółki. Zyczę im wszystkiego naj... ale do cholery: ja też chce z nimi przewijać pieluszki! To chyba normalne.
                  • ma_ruda2 Re: Ma rudka 27.10.05, 13:19
                    dzieki dziewczyny. ja doskonale wiem ze nie trzeba sie dolowac tylko cieszyc ze
                    moje przyszle malejstwo bedzie mialo tylu kolegow i kolezanek (Tycia twoje to
                    od razu druzyne pilkarska) ale mimo wszystko... szczegolnie jak sie slyszy ze
                    ktos prawie wogole sie nie staral... sad
                    • pszczolaasia albo kobita chleje, pali, ćpa w ciąży 27.10.05, 13:38
                      a poetm zabija swoje dziecko i przechowuje w beczce, albo wynajmuje zabójców do
                      tego by jej dziecko utopili w rzece...
                      wiesz...ja bym je zabiła.... nie moge tego wszytskiego słuchać, ale
                      wiesz..wiem, ze my też kiedyś będziemy mamusiami i juszsmile))))
                      • ma_ruda2 Re: albo kobita chleje, pali, ćpa w ciąży 27.10.05, 14:10
                        pszczola potpisuje sie pod tym wszystkim!!!! obiema rekami - rozszarpalabym
                        takie 'mamuski' moimi akrylami!!!!!!!!!
                        • erga4 Re: albo kobita chleje, pali, ćpa w ciąży 27.10.05, 14:12
                          I ja też - zabiłabym!
                          • ata76 Re: albo kobita chleje, pali, ćpa w ciąży 27.10.05, 14:13
                            zgadzam się z Wami !!!
      • althea35 Gviazdko! 27.10.05, 13:15
        Wszystkiego najlepszego! Spelnienia wszystkich marzen!
        • bebell Althea... 27.10.05, 13:18
          Życzenia dla Gviazdki jak najbardziej zawszesmile)) i się dołączamsmile))
          ale dziś urodziny ma STOKROTKAsmile)))
          • erga4 Re: Althea... 27.10.05, 13:23
            Pszczoła - a zauważyłaś tą buźkę koło nicka jak ktoś ma wizytówkę ? A twój
            opis - super. Tylko fota jest niezbędna smile

Ant - hiperprolaktynemia... hmm ja mam hiperandrogenizma..
            Może to dlkatego że wogóle jesteśmy hiper big_grinD
            • ant25 Re: Althea... 27.10.05, 13:28
              POdoba mi sie to hiper ale tak na serio to trochę zaczęłam o tym moze
              niepotrzebnie myśleć bo wiecie ostatnim razem jak chcielismy miec maluszka to w
              zasadzie postawieni zostaliśmy przed faktem choroby i dłuuugiego leczei a potem
              może moze kto wie cuda się zdarzają, a tu prosze niespodzianka wakację w
              słońcu i raz dwa nieoczekiwanie pojawiła sie w naszym życiu Amela, i boję się
              ze teraz może się tak nie udać i że może znowu to cholerstow jakoś sie
              przyssało do mnie nie wiem ale chyba przesadzam mam nadzieję taki dzień
            • erga4 Re: Althea... 27.10.05, 13:32
              Ma-ruda ja też zawsze łapię doła jak słyszę o fasolkach - dlaczego nie ja???
              ale cóż zrobić - takie jest życie. Ale jak to Matala mówi - trzeba życ pomimo!

Tycja - aż 9 zaciążonych???? szok!!
              • ant25 Coś na poprawę ...:))))))) 27.10.05, 13:34
                Oto polski rząd za 2 lata:

Prezydent - Lech Kaczyński
                Premier - Jarosław Kaczyński
                Minister kultury - Bogusław Kaczyński
                Minister oświaty - Kazimierz Kaczor
                Minister sportu - Piotr Kaczorowski (szachista)
                Minister S.Z. - Piotr Kaczkowski
                Minister gospodarki - Donald Tusk
                Lektura obowiązkowa - "Kaczka Dziwaczka"
                Godło - Kaczor Donald
                Hymn - "Wyszły z wody kaczki trzy"
                Motto - "Wszystkie zwierzęta są równe, lecz kaczki najrówniejsze".

Poprawki do konstytucji:
                1. Pod karą dożywocia zabrania się polowania na kaczki oraz uboju kaczek w
                celach konsumpcyjnych.
                2. Równocześnie zabrania się trzymania kaczek w tym samym pomieszczeniu co
                inny drób.
                3. Nakazuje się zamknięcie wszystkich restauracji orientalnych, a w
                pierwszej
                kolejności tych, w których głównym daniem w menu jest kaczka po pekińsku
              • marta_st Re: Althea... 27.10.05, 13:36
                Cześć dziewczyny,
                Czy gviazdka3 jest w ciąży? Bo dzisiaj czytałam post o stymulowanych staraniach
                i gwaizdka napisała, że jej się udało. A które zaciążyły?
                • ata76 Re: Althea... 27.10.05, 13:45
                  dziewczynki co to za dołki????? Ja musze pracować a tu niektóre takie
                  zasmucone.....dziewczynki bardzo Was prosze nie smutkować się....posłuchać rad
                  Ergi, Pszczoły....głowki do gory....będzie dobrze....w końcu LISTOPADOWA MOC
                  JEST Z NAMI !!!!!!
                  Tycjo, a dla Ciebie uściski....ja też czytam Twoje pościki, tylko nie zawsze
                  mam coś mądrego do powiedzenia (jesli kiedykolwiek wogóle???) więc czasem po
                  prostu nic nie mówię...ale jestem czytam i myślę o Tobie i wszystkich innych
                  dziewczynach
                • erga4 Marta 27.10.05, 13:49
                  Tak, gviazdka nasza jest w ciąży! czy to już 4 tydzioeń? czy piąty?
              • tycja78 Re: Althea... 27.10.05, 15:44
                tak!!! I do tego dwie urodziły niedawno ( było 11) I jak ja mam się czuć?
          • althea35 Re: Althea... 27.10.05, 13:43
            No to pieknie walnelam...
            • ant25 Althea aby Ci smutno nie było... 27.10.05, 13:46
              To sie też do zyczeń dla Gviazdki dołączam a co..smile
              • erga4 Re: Althea aby Ci smutno nie było... 27.10.05, 13:48
                I ja się dołączę, a co!! Gviazdce naszej kochanej życzę wszystkiego naj! z
                okazji... tak bez okazji!
                • althea35 Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 13:52
                  Nie pochwalilam sie wczoraj, ze kupilismy nowy samochod! Toyota Avensis
                  • ant25 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 13:55
                    No no to kiedy mozemy się wprosić na przejażdzke hę ?smile))))
                  • erga4 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 13:55
                    Wow - althea - no jak mogłaś zapomnieć???
                    Ładne autko! No ale chyba nie nówka??
                    • ata76 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 13:59
                      dżizaski....jaki kolorek???? może jakaś fota z właścicielką na pierwszym
                      planie????
                      • erga4 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:00
                        no no - popieram. fota autka z włascicielką mile widziana!
                        • ma_ruda2 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:13
                          ja tez che taka fotke!!!!!!
                    • abie76 Podniecenie po-porodowo-urodzinowe 27.10.05, 14:17
                      spowodowalo, ze gadacie dzis jak najete. Ale doczytalam.

Dolkom NIET!!!! Smutkom NIET!!!

Pszczola, glowa to pewnie z zakrecenia i wrazen Cie bolala. No chyba, ze byla
                      juz szybka pepkowka, to powod jest naturalnie inny. Bartus jest superowy!!!
                      Dostalas mojego maila na Nietuzinkowych?

Ktat, Specjalisto ds.O.K. Twojego maila dostalam i oczywiscie w najblizszym
                      czasie zrobie co nalezy. A tak a propos, to ile jeszcze z tych 10 dni zostalo?
                      No i wyslij Swojego Przerzedzonego Bruneta do apteki, w koncu to quna tez jego
                      udzial, nie?

Wszystkie eKolezanki, ktore pytaly o strone i zdjecia: Eraga zadbala zebyscie
                      strny mogly zobaczyc - dzieki za mile slowa, ale to Wy ladnie wygladacie i stad
                      efekt - a foty, prosze przesylac do mnie.

O czym zapomnialam? Jak mi sie przypomni to jeszcze postukam. Dzis samotny
                      wieczor (tj z tlumaczeniami oczywista), ale Kochany znow 24h do jutra rano, wiec
                      bede gadatliwa. A teraz ide cosik zjesc.
                      • lalisia78 a ja moge prosic o link?? 27.10.05, 16:06

• althea35 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:27
                      Autko nie nowka...
                      Kolor, jasny braz, bo taki akurat byl...
                      A co do zdjec, to mam tylko zdjecia samego autka... bo padalo, wiec mi sie nie
                      chcialo pozowac na deszczu.
                      Moja maz bardzo chce mnie wyciagnac na spacer, albo na przejazdzke, a
                      najbardziej by byl zadowolony jakbym to ja kierowala (nie mam prawa jazdy, ucze
                      sie jezdzic... maz mnie uczy, to jest tutaj legalne)... a mnie sie nie chce z
                      mojej kanapy ruszyc.
                  • ma_ruda2 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:12
                    wymarzony samochod mojego meza!!!! gratuluje!!!!! may tez mamy toyotke -
                    yariska - kocham te japonskie samochody - piekne, bez awaryjne - cuda smile)
                    • erga4 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:30
                      Althea - no to jedź z mężulem!! chłopcy strasznie przezywają takie zabawki smile
                      Choć przyznam się wam że ja teraz jestem bardziej napalona na autko niż mój
                      małżon. Ale ja pirat drogowy jestem!
                      • ata76 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:37
                        oooo dziżaski a ja to bym chcuiała, zeny mąż mnie zechciał dopuśćić do
                        samochodu.....ale on kwardy jest i zapowiedział, że na 1000 % nie będę się
                        uczyć na cudownym jego autku wink)))
                        • althea35 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 16:32
                          Ata, to ja bym wolala byc na twoim miejscu. Ja sie boje ze cos schrzanie, ze w
                          cos stukne... ten samochod jest naprawde duzy (kombi)...
                          Ja to bym chciala cos malutkiego do nauki... ale myslimy przyszlosciowo i
                          dlatego samochod w ktory sie wozek zmiesci i cos tam nam zalozyli do pasow,
                          zeby fotelik mozna bylo przypiac.
                        • balbinka74 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 17:32
                          Atko, mój też nie chce mnie dopuścic do autka...a stare jest...,ze szok..ale za
                          to ja jestem nieugięta i jak chcę sobie golnąć na imprze, to też nie jadę,o!

Zresztą już sporo czasu (ponad 2 lata) nie jechałam teraz to po prostu się boję.

A podglądanko wiele wyjaśni na pewno, jestem o tym święcie przekonana! I nie
                          zamartwiaj sie skarbie!!!

• tycja78 Toyota..... 27.10.05, 15:52
                      Ta.... A ja w taką rok temu wjechałam... na szcęście była ubezpieczona... Ale mój samochód nie... i dlatego jak tylko zgłosiliśmy stłuczkę to po tygodniu nam go ukradli... To był passat... ponoc bardzo " chodliwy towar na rynku". Tylko, to był ważny samochód- kupiony za pieniądze ze ślubu... O i tak!
                      • althea35 Re: Toyota..... 27.10.05, 16:35
                        No masz tez slubny... polowa to prezent slubny.
                        • althea35 Re: Toyota..... 27.10.05, 16:45
                          Nasz mialo byc!
                • ata76 Re: Althea aby Ci smutno nie było... 27.10.05, 14:00
                  ja też !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • hortika pszczoła!! 27.10.05, 13:50
              ja się nie obijam ze zdjęciami, słowo daję!!! nie miałam aparatu, ale w zeszłym
              miesiącu już kupiłam, zdjęcia wyślę-obiecuję!!! tylko ja takich ładnych nie
              mam..
              melduję, ze do gina na 7 się umówiłam. Niech no mi tylko @ spróbuje pokrzyżowac
              szyki!
              • erga4 Re: pszczoła!! 27.10.05, 13:53
                Hortiko-nie tłumacz się kochana - tylko wysyłaj foty!
                W zeszłym miesiącu kupiony aparat i fot jeszcze nie ma?? ojj coś bujasz big_grin
              • pszczolaasia nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:))))) 27.10.05, 14:08
                a z @ to my se pogadamy jak przyjdziesmile)))))
                • erga4 Re: nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:) 27.10.05, 14:32
                  A może nasze nowe koleżanki podeślą jakąś fotę??
                  Nie mam nic od gosiashka, kinii, kasi.
                  A u nas foty mile widziane!
                  • ata76 Re: nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:) 27.10.05, 14:43
                    erga4 napisała:

> A może nasze nowe koleżanki podeślą jakąś fotę??
                    > Nie mam nic od gosiashka, kinii, kasi.
                    > A u nas foty mile widziane!

Erga dobrze prawi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • abie76 Re: nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:) 27.10.05, 14:47
                      Ata, ... no wlasnie...wysylaj big_grin
                      • ata76 Re: nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:) 27.10.05, 14:49
                        hehehehehehe.....no i złapałaś mnie....kurcze dalam się podejść no....w domciu
                        poszukam i postaram się wysłać big_grinDDDD
              • ata76 Re: pszczoła!! 27.10.05, 14:11
                Hortika, czekamy na zdjęci smile)) a @ mówimy stanowcze nie!!!
                a swoją droga mój nowy ginek uważa, że można badać w trakcie trwania @
            • pszczolaasia nic się nie martw:-))) 27.10.05, 13:51

• althea35 Stokroteczko kochana! 27.10.05, 13:47
            Wszystkiego naj, naj, naj!!!! Spelnienia wszyetkich marzen, a szczegolnie tego
            hednego jedynego! Buziaki urodzinowe!
            Moj brat tez ma dzisiaj urodziny.
    • bebell Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:00
      Moje Drogie, zostałam dzis przywołana do porzadkusad((
      Zadzwonili do mnie z rektoratu tej szkoły, gdzie uczę i powiedzieli, że studenci
      się skarżą na moje za wysokie wymagania, no i, że przecież uczę w końcu w szole
      prywatnej i chyba powinnam wziąśc to pod uwagę w moich kryteriach zaliczania
      przedmiotusad(( Rozmowa nie należała do przyjemnych i nie chciano wysłuchac nawet
      moich argumentów.
      A moje wymagania są takie: na pięc spotkań można miec jedną nieobecnośc, jedno
      nieprzygotowanie, na pozostałych trzech zajęciach trzeba byc i trzeba miec
      przeczytane lektury (jakieś 80 stron, na co dwa tygodnie) i to juz jest zal...
      Mam 12 grup, z 11 pracuje się swietnie, a z jedną to jakiś koszmar i to właśnie
      oni się skarża. Przychodzą na zajęcia i spokojnie oświadczają, że nic! ale to
      totalnie nic nie przeczytali. Na wszelki próby nawiązania kontaktu, wszelkie
      pytania, zachety do dyskusji uparcie patrzą w ścianęsad(( Naprawdę zero dobrej
      woli i współpracysad( (Nosz, kurcze balde!! To znaczy, że co ja mam zrobic?? Dac
      im ten wpis na jakiej podstawie???
      Kobiety, smutno mi- to raz...
      a dwa- napiszcie szczerze, czy to jest naprawdę za dużo wymagac od studenta
      przeczytania tekstów na wiczenia???

przydługo wyszłosad((
      sorry, że nudzęsad((

kasica zdołowana
      • erga4 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:04
        Bebell- absolutnie nie! nie możesz im pokazać że mogą tobą manipulować. to co
        wymagasz wcale nie jest czymś nieosiągalnym - a nawet powiedziałabym że mają
        luz. U mnie nawet jedną nieobecność na ćwiczeniach laboratoryjnych trzeba było
        odrobić! i nie było możliwości nieprzygotowania się. Nieprzygotowany=wylotka z
        zajęć!
        • ata76 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:09
          Kasia, jak na mój gust nie maszwygórowanych wymagań....w końcu studia to nie
          przyjemność i sielanka.....a jak dyrekcja do tego podchodzi...też uważa, że za
          dużo wymagasz???? Skonsultuj może z innymi wykładowcami...ale na zdrowy
          rozsądek uczelnia to nie sklep, gdzie klient płaci i wymaga
          • bebell Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:15
            No, właśnie dyrekcja nie chciała mnie wysłuchacsad(
            założyli, że najważniejsze jest dobre samopoczucie studenta, a skoro się skarżą
            to znaczy, że moje wymagania są z kosmosu...
            no, i muszę coś zrobic,bo... same wiecie co mi zasugerowanosmile))
            • ktat Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:23
              witam w klubie mi powiedziano ze najwazniejsza jest mloda matka i jej dobro a
              ze mi sie nie podoba odbieranie 100 problemow dziennie no coz jest tyle firm...
        • ma_ruda2 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:17
          kurcze co za tepaki z tych twoich (nie wszystkich) studentow!!!! powinni cie
          nosic na rekach ze tak latwo dajesz zaliczenia!!!!!!!!!!! nie denerwuj sie bo
          nic z tego dobrego nie wyjdzie. ja wlasnie z nerwow w pracy porylam sobie cala
          klatke piersiowa i brzuch pazurami - tak mnie swedzi!!!! juz drugie wapno pije -
          wiec ty sie nie denerwuj bo to szkodzi!!!!!!!!! smile
          • abie76 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:23
            Nosz q* !!! Przeciez imbecyl potrafi 80 stron przeczytac w 2 tyg. To zaoczni,
            wiec nie ch nie sciemniaja. Boshe, jak mnie takiemieczaki wkurzaja, nie ze do
            Ciebie, ale do dyra, bo oni qwa placa to maja miec piatki za kase. Nawet nie
            umieli sie postawic tylko jak przedszkolaki na skarge. Ja bym jeszcze bardziej
            przykrecila. Albo totalnie odpuscila i egzamin zrobila tylko ze tego co mowisz
            na zajeciach, ale tak dokladnie zeby sie niepozbierali. Za tchorzostwo. Co to za
            kierunek studiow jesli moge spytac?
            • bebell Abie... 27.10.05, 14:29
              Pedagogika. specjalizacja: resocjalizacja społecznie nieprzystosowanychsmile))
              swoją droga odpowiedzialna robota po studiach ich czeka, jeśli oczywiście będą
              pracowac w zawodzie...
              • ata76 Re: Abie... 27.10.05, 14:38
                fakt, to jest taki zawód, w którym "wypadałoby" mieć wiedzę i się uczyć!!!
              • abie76 Re: Abie... 27.10.05, 14:46
                co oni tym ludziom przekaza - sami maja syndrom wyuczonej bezradnosci!!! Boli,
                to lecimy do kogos waznego sie poskarzyc, sami nie robimy nic! Jesssu, jak ja
                sie takimi rzeczami wkurzam. Ale spoko, jestem dzielna, nic nie powiem i nawet
                ne bede przeklinac (ale tylko dlatego, ze regulami Forum zabrania)

Co co samochodow, to ja ubostwiam autka. Teraz dziele z Kochanym jedno, a
                wczesniej mialam swoje, ukochane, wymarzone i ciezka praca przez 3 wakacje z
                rzedu, ale poszlo do ludzi. Z chlopakiem, ktory ode mnie je kupil, pojechalismy
                na jazde probna. Ja jechalam, bo on chcial posluchac jak chodzi. Jak wrocilismy
                pod dom, to popatrzyl na mnie i zapytal, czy ja zawsze tak sportowo jezdze?
                Well, auto kupil i wiem od znajomego, ze niestety popsul...lajza, moje ukochne
                autko popsuc. Nie umial sie o niego troszczyc sad
            • erga4 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:38
              Abie-masz rację - ja tez bym pokazała na co mnie stać! skoro oni zachowują się
              jak dzici to tak ich trzeba traktować - lać po du..ie.

Możesz pozwolić na dodatkową nieobecność ale materiał z danych zajęć mają
              sobie przyswoić i tego od nich wymagaj - pytaj na następnych zajęciach tych co
              byli nieobecni..
      • ant25 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:08
        Kasiu, jak mogę to sie pomądrzę, ja bym może trochę z tą nieobecnościa
        pofolgowała do 2 ale materiału nie popuściła, odczekaj może ale nie zmieniaj
        swoich metod nauczania, na razie nazrekają a potem to będą wdzięczni ja moich
        Prof najbardziej wymagających najlepiej wspominam teraz mi w życiu dzieki nim
        łatwiej ale nie trawiłam takich którzy przychodzili na zajęcia i albo czytali
        albo milion innych wazniejszych rzeczy poruszali poza tematem a potem na
        egzaminie kosili równo.
        • ktat a ja szukam pracy i mi sie wyc chce 27.10.05, 14:12
          a wiec tak byłam na rocznej ocenie pracownika
          i okazało sie że mnie przenoszą o fujjj na infolinie porazka
          bo jest wakat a te co moga jedna jest stara drufga w ciazy trzecia sepleni
          czwarta karmi i kto no ja ....
          juz pracowalam z miesiac to wyc mi sie chcialo wracalam i plakalam bez kitu

ja tu nie bede pracowac i juz....
          musze tylko cos znalezc w ten sposob to w ciazy nigdy nie bede ..
          • ata76 Re: a ja szukam pracy i mi sie wyc chce 27.10.05, 14:41
            nie wiem co Ci powiedzieć...doradzić...bo z doświadczenia wiem jak to jest
            robić coś czego się nie lubi.....ściskam Ciebie mocno!!!!!
            a może jest szansa, ze jednak kogoś innego dadzą na to stanowisko??? jakiś
            ochotnik????
          • balbinka74 Re: a ja szukam pracy i mi sie wyc chce 27.10.05, 17:35
            ktat, nic się nie martw, tylko leć po ten teścior, lub na betę!!!!!!!!!!!
            Może jesteś juz w ciąży i nie będą mogli cię przesunąć!!!!!!!!!!

• althea35 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:15
        No niestety taka jest rzeczywistosc... i nikt mnie nie przekona, ze student
        uczelni prywatnej ma taka sama wiedze jak panstwowej.
        Kasiu, nie przejmuj sie i rob swoje! A jedna grupa, ktora nie potrafi sie
        dostosowac i uwaza, ze jak placi to wymaga niech sie wypcha... z zaliczen im
        nie daj! Niech chodza pozniej i cie blagaja... no bez przesady, zeby miec
        zaliczenie tzeba cos wiedziec. Studia to nie bulka z maslem!
        • bebell Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:26
          Większośc z tych studentów jest w porządku, mają dobrą wolę, a dla mnie to jest
          najważniejsze. Wszystko wybaczam, jak widzę, że ktoś się starasmile))
          Tylko ta cholerna grupa nr9!!!!
          Jak im tej zalki nie dam to mnie wywaląsad((
          ale podjęłam juz decyzję: nie potwierdzę moim podpisem, że ktos coś umie, jak
          nie umiesmile)) i w dodatku mu nie zależy...
          jeśli znajdą kogoś innego na moje miejsce kto taką fikcję będzie firmował
          własnym nazwiskiem to O.K. i mówi się trudno...
          umrę za przekonaniasmile))

kasica- już w troche lepszym nastroju
          podjęcie decyzji zmniejsza niewygodesmile)))
    • pszczolaasia przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 posty! 27.10.05, 14:14
      no bez jaj!!!! coiście sie tak rozgadały!!!! ja na szczęście tym razom jestem
      na bieżąco...ufff....big_grinDDDD
      • hortika Re: przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 p 27.10.05, 14:26
        ja też jestem na bieżąco-ale jakim kosztem... hihi
        Babell-kurcze toż to czysta przesada, ja bym nie ustąpiła, powołując się na te
        11 pozostałych grup. Kurczę przecież im nikt nie każe studiować! Ja protestuję
        przeciw dawaniu dyplomu za byle co, bo się nasze zdewaluują.. Kurczę. Przecież
        dwie nieobecności na 5 zajęć to prawie 50%. Jak byłam na pierwszych zajęciach z
        podyplomówki to nam zapowiedzieli (i zapisali w umowie), że na rok zajęć można
        na 1 zjezdzie nie być (i to z uwzględnieniem ew. chorób, szpitali i tp.) i
        później wypad..
        Zdjęcia będą jutro, bo w pracy nie mam.
        • ata76 Re: przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 p 27.10.05, 14:42
          Hortika, trzymiem za słowo big_grin
        • erga4 Re: przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 p 27.10.05, 14:45
          ja też jestem na bieżąco - na szczęście. Choc przez chwilę się zagapiłam i nie
          zauważyłam że już na 3 stronie jesteście - a ja byłam na drugiej smile

Bebell-no własnie o to chodzi - nie można podpisac się pod zaliczeniem ze
          świadomością że gość nic kompletnie nie wie! Tez bym tak nie mogła. Ale nie
          możesz też narażać się na stratę pracy.. Może pogadasz z tą grupą??

Ktat - może uda się cos zrobić z tą infolinią? Kurcze może zaczniesz symulować
          chorobę gardła.. jakieś lewe zaświadczenie.. sama nie wiem.
          • ktat Re: przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 p 27.10.05, 14:48
            nie da rady nic zrobic
            z nerwow to @ przyjdzie

mowie wam wsio pod gore
            • marta_st Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 14:55
              Wysłałam swoje zdjęcia. Na jednym jest mój 10-cio tygodniowy bratanek smile Jest
              taki słodziutki, że musiałam wysłać. Jak się kobietki zapatrzycie to posypią
              się fasolki smile
              • marta_st Jak zobaczyć stronkę za zdjęciami? 27.10.05, 14:56
                Gdzie wejść, żeby zobaczyć Wasze śliczne buźki?
              • erga4 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 14:59
                Oby się posypały smile no to teraz sierpniowe maleństwa będą płodzone smile
                • abie76 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 15:04
                  bardzo dobrze, ze poslalas, bo nie wiedzialam o jakie zdjecia ci chodzi, ale
                  teraz juz sa.
                  ide jesc, zrobilam ekspresowe warzywa z odrobina boczku i makaron, oczywiscie
                  wszysko z pomidorami, ktore usilujemy przejesc. Moj Kochany je chodowal na
                  balkonie. Mialy byc koktajlowe, ale wyszly krzaczory. Uzbieralam w sumie ponad
                  10kg. balkon mam nienajwiekszy, chce zauwazyc...
                  • althea35 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 15:07
                    My tez jemy nasze pomidorki! W sumie tesciowej bo ona sadzila, ale to my sie
                    nimi wiecej opiekowalismy. Nie wiem ile tego bylo, ale dosyc sporo uroslo. U
                    nas byly koktailowe.
                • althea35 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 15:05
                  Ja mam jeszcze szanse na poznolipcowe malenstwo. Moze sie uda na moje urodzinki!
                • abie76 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 15:09
                  te co wlasnie przylecialy sa od Marty, Twoich, Erguniu, nie ma. Jak tylko chwile
                  odsapne, to powklejam Was wszystkie. A Bratanek piekniutki!!!
            • erga4 Abie 27.10.05, 14:57
              Abie - to tak jak ja - uwielbiam szybką jazdę - jak to powiedziałaś
              ładnie "sportową" - własnie w taki sposób poznałam hmmm kolegę który robił
              wszystko żebym nie była żona mojego męża tylko jego wink))

Abie - nie wiem czy mój pościk zauważyłaś -0 jeśli nie to pisałam żebyś
              dołączyła moje ostartnie jesienne foty do naszej stronki - oczywiście jak
              znajdziesz chwilke czasu

A nasza ciocia pszczoła co podskakuje? liczba postów się nie podoba, hę?? noo
              kochana to chyba dobrze że dziewczynki takie aktywne smile
              • balbinka74 Re: Abie 27.10.05, 17:27
                Zupka mezusiowi smakowała!Dzięki!
    • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 15:03
      Atko - to twój luby taki okrutny? nie da ci autka??? a to paskuda!
      Mój wszystkim się chwali jak to jego żona świetnie jeździ smile no i wszyscy to
      wykorzystują - zwłaszcza na imprezach!
      Oj jakby mi tak mąż zabronił autem jeździć to bym go prześwięciła hihihi
      • ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 15:19
        taaaaaa Erguniu....powiedział, że uczyć sie mam na "L", a nie reni....ale
        wiecie...co sie odwlecze to nie ucziecze big_grinDDD
        • balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 22:16
          Pszczoła, to ty też kopcisz?????????????????pac,pac po pupce!
          nie wiem czy mi uwierzycie...ale ja nigdy nie zapaliłam ani jednej
          fajeczki....i dobrze, bo jak widać po postach..szybko się uzależniam....hihihi

Cytrusik pewniwe uczy się na egzaminek....i Jutki w ogóle nie ma...
    • pszczolaasia spadam doma:))) narazicho:) wieczorkiem będe 27.10.05, 15:11

• erga4 Abie 27.10.05, 15:15
        Abie-moje poszły w poniedziałek pt jesienne foty - z działeczki smile
        na pewno je dostałaś - jeśli nie doszły to wyślę jeszcze raz.

To leć pszczółencjo do domciu - i pisz jak tam młoda mama się czuje i jej
        Bartolini smile
        • abie76 Re: Abie 27.10.05, 15:25
          znalazlam! Zapisalam je gdzie indziej i dlatego. OK, dolacze je, no problem.

Ide sie posilac, chyba to przesolila - jestem zakochana w moim Mezu. O jak to milo!
          • ktat o i jeszcze zepsuł sie samochod 27.10.05, 15:28
            naprawa 1500
            i wez tu człowieku i zyj normalnie
            • hortika Re: o i jeszcze zepsuł sie samochod 27.10.05, 16:18
              Biedulko... A w pracy to mogą Cię tak bez pytania o zdanie przenosić gdzie im
              się podoba? Co za czasy..
    • kinia.gda Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 16:23
      qrde! Kilka minut, a tu czytania a czytania!!!
      Niezała kaska za autko! Współczuję!
      Znowu jestem nie w temacie, ale niech tak to dziś zostanie:}
      Jutro będę miała umysł ostry jak zęby rekina albo wzrok orła!!! Bo jakoś *(jak
      mawia znana mi mgr polonistyki: NIE NADĄŻAM"
      co jo godom co jo godom- umysł ostry jak wzrok orła?!!-trudno..dziś tak mam :}
      • kinia.gda Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 16:24
        no tak..mgr mówi oczywiście _NIE NADANŻAM :}
        • marta_st Abie gdzie ta stronka? 27.10.05, 16:35
          Jak można wejść na tą stronkę z Waszymi fotkami? Proszę kogoś o odpowiedź.
      • balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 17:25
        babeczki...witam, witam w czwartek....zupka według przepisu abi, wyszła
        wyśmienita...modlę się , by mężusiowi smakowała...bo on coś ostatnio zaczyna
        grymasić...Popijam winko...białe, wytrawne...i śmiem powiedzieć,że coś ze mną
        nie do końca dobrze....bo ja nie przepadam za winkiem wytrawnym...a to jest
        superowe...No, ale obiecałam,że nie bede sie nakręcać...

Pszczoła ,jak się czuje twój fabrycznie nowy siostrzeniec....mówcie, co
        chcecie...on mi ciocię przypomina!!!

Bebell, noż normalnie tak sie zdenerwowałam, ze nie wiem co.Po pierwsze, ja bym
        tego tak nie zostawiła!!!!!!!!!!!!Skoro nie ma żadnych skarg od innych
        grup...to wal do szefa i to natychmiast!Poproś o spotkanie! Przygotuj sobie
        wcześniej argumenty nie do odrzucenia...proponowałabym na początek troske o
        przyszłych podopiecznych, potem prestiż uczelni...oraz to jak wiele złego mówi
        sie ostatno o prywatnych studiach...Powiedz, że ta grupa odstaje od innych
        poziomem przygotowania, że dostają od ciebie nawet do domu teksty... A jedyne
        na c bym sie zgodziła..to na zwiekszenie ilosci nieobecności......ich sprawa,
        jezeli beda musieli poryc...no a egzamin koniecznie pisemny jeśli można....masz
        wtedy dowody ich lenistwa...Kuźwa, co za imbecyle teraz" studiują.."no i założę
        się, ze matury też mieli kupione....w prywatnych liceach.... tatuś jeszcze
        furke w nagrode kupił.. cholerni.....pi, pi, pi, ....... Kurka, ja mialam
        zajecia od 8 do 19... wszystkie ćwiczenia i wykłady obowiazkowe...i tylko jedna
        nieobecność w semestrze....i jakoś się nie buntowaliśmy....
        Znajoma chciała mieć dobrze wykształcone dziecię...i oddała je do prywatnej
        szkółki.... po roku zauważyła, że wszyscy wymagający nauczyciele...byli bez
        pracy...skutkiem czego liczba dziatwy zmniejszyła się o połowę...na szczęście
        znalazło się kilku trzeźwo myślących rodziców..którzy przenieśli dzieciaki do
        zwykłych szkół...ona też.Wyobraźcie sobie,że niektórzy rodzice chcieli, by
        dzieciaki miały piątki...a te nie umiały porządnie czytać i zdania
        zbudować....o matmie nie wspomnę... no i ich żądania spełniono....dziś ta
        szkółka ma bardzo dobre wyniki...nauczania( superświadectwa).....rigać się
        chce........ bleeeeeeeeeeee
    • althea35 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 16:55
      Doszlismy z mezem do porozumienia... zamiast spaceru, aktywnosc niewymagajaca
      wychodzenia na to zimno.
      Zaraz teleexpres... a pozniej biore sie za robienie pizzy! A wczesniej byly
      frytki... bo straszna ochote mielam. Co za zdrowy jadlospis dzisiaj...
      • erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 18:09
        Ktat to cóż to się wam w autku zepsuło że taka droga naprawa? może da się cos
        taniej załatwić?

Tycja - no to mieliście pecha z tym autkiem - ponoć złodzieje zawsze kradną te
        nieubezpieczone. Choć mi w krakowie ukradli poloneza-na szczęście
        ubezpieczonego.

Lalisia-adres stronki wysłany

Ktat-balbinka ma rację - może faktycznie te twoje dziwne objawy to są ciążowe -
        sama nie wiem..

U mnie z autkiem jest troszkę inna sytuacja - autko jest moje... to znaczy ja
        go kupiłam jeszcze na studiach (dorabiałam i [pilnie się uczyłam by mieć stype)
        No i autko mam już ponad 4 lata. I mężulo sie nie wtrąca bo nie lubi małych
        autek. A on ma wspólne duże auto z bratem - i jakoś się dogadujemy.

Matala - jeżeli chodzi o ziółka to niewazne kiedy - robisz mieszanke i pijesz
        póki sie nie skończy (najlepiej 3 razy dziennie) Jak już ci się skończą to
        robisz przerwę - tylko nie pamiętam jak długą (coś mi chodzi po głowie że 3
        tygodnie) a później znów robisz mieszankę i znów pijesz smile
        • tycja78 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 21:32
          Ano... ponoć tak jest , że kradną nieubezpieczone. ktoś im daje cynk z PZU, okropieństwo.
          • balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 22:00
            tycjo, to okropne ,że wam samochodzik podwędzili...

Erga, na pewno ładny ten balejażyk wyjdzie....

Atko, rozumiem cię doskonale...też miewam takie stany apatii.Cieszę się
            jednak,że ginek ostro się wziął za ciebie !!! A maruda siedzi w każdej z
            nas...mój m. twierdzi, ze za marudzenie mogłabym Nobla dostac...i za wrzaski i
            awanturki(ile można znieść) drugą.

Pszczoła, ty chyba w szpitalu siedzisz...nad Bartusiem??? Oj, jak ja
            przeżywałam , gdy się mój pierwszy siostrzeniec urodził...chłopisko już do
            gimnazjum chodzi... ęwielbiam Misia...to mój jedyny chrześniak, często się nim
            opiekowałam, gdy moja siostra była w pracy.A on czasami mówi :" Ciocia, to moja
            druga mama".A mi się woda w oczach robi, gdy padają te słowa.

a Pkanetka dzisiaj w pracy okropnie długo.....

Babeczki, ja mam totalnego lenia....musze się wziąć w garść.

Lalisiu, super, że ci się troszkę poprawiło.Sytuacje masz faktycznie mało
            ciekawa, skoro oboje rodzice pracują....a gdyby tak grafik zmian zrobić...byś
            po prostu mogła spokojnie sobie z dwie godzinki poleżeć..a mała w tym czasie
            wylot z domku na spacer z babcią lub dziadkiem.Albo wynajać nianię na godziny...
    • matala6 Witam czwartkowo ;)) 27.10.05, 17:59
      na nowym watku wink)
      I jestem uziemiona 300 postow do czytania,
      a ja nie mam sily ;$
      2 dc i jest mi slabo,
      tylko bym lezala i spala.

Moze mi kto powie kogo w koncu ma Ola??
      Moze ciocia Pszczolka?!

I najwazniejsze!!!!!!!!
      Stokrotko wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin
      To o czym marzysz by Ci sie spelnilo wink)

A jesli chodzi o listopadowe staranka
      to bedzie buuuuuu
      Luby od 5 listopada ma delegacje
      i przez 2 tygodnie nie bede Go widziec
      Masakra!!!

Choc z drugiej strony - moze wtedy pojde go ginka
      do mojej przychodni i zobacze co mi powie i doradzi,
      zeby grudzien byl czaderski wink)

A ziolka Ojca Sroki od kiedy trzeba zaczac pic??

Milego wieczorka Dziewczynki
      i ide lezec sobie!!
      • erga4 Marta_st 27.10.05, 18:10
        A ja nadal nie dostałam zdkjęć od marty sad buuuuu
        • melba7 Łomatko, czy Was pogięło????:):):) 27.10.05, 18:13
          wczoraj wątek założyłam, a tu już 260 postów?idę czytać...jak przeczytam, może
          się odezwęsmilesmilesmile
          • erga4 Re: Łomatko, czy Was pogięło????:):):) 27.10.05, 18:16
            Czytaj, czytaj kochana - myśmy dziś cały dzionek nad liczbą pracowały wink)

widać kto miał dziś dużo pracy -0 ja przyznaję się że stronke z wątkiem miałam
            otwartą przez całe 8 godzin smile więc byłam na bieżąco.
            • melba7 Re: Łomatko, czy Was pogięło????:):):) 27.10.05, 18:33
              pobieznie przeczytane...a więc...Stokrotko, STO LAAAAT, STO LAAAT, NIECH ZYJE
              ZYJE NAM....i spełnienia marzeń, a zwłaszcza jednego...mogą być i dwa albo trzywink
              • melba7 Abie, a dołozysz moje ulubione zdjęcie z Kubą? 27.10.05, 18:34
                ...mailem poszłosmile
                • abie76 Re: Abie, a dołozysz moje ulubione zdjęcie z Kubą 27.10.05, 18:36
                  a doloze, tylko jeszcze nie doszlo
        • abie76 Re: Marta_st 27.10.05, 18:30
          zaraz beda na stronie, Twoje dolozone z reszta tez. Momencik. Dajcie sie pobawic smile
    • idalkas Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 18:27
      Witam i prosze o dopiesanie do listy (może nie zapeszę)
      Idalkas, 30 lat, starania o 2 dziecko, mam już 2,5 letniego Sebastianka, drugi
      cykl starań.
      Trzymam kciuki za wszystkie starające.
      • balbinka74 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 19:35
        Witam wszystkie nowe foremeczki!!!!!!!!!!Prosimy o wpisywanie się na listę....

Ale gapcia ze mnie , jedno ę zmieniło sens...pościku...oczywizda...męzuś nie
        może pić na imprezkach..., bo ja nie godzę się na jazdę samochodzikiem, a co
        jak mi nigdy nie daje autka to co mam gdzies przyłożyć..no nie?A ja tu widzę,
        ze mamy pogromczynie szos...na forum..!

Stokrociu......sto,lat, sto lat..... i wszystkiego naj, naj, najlepszego....a
        przede wszystkim fasolkowego prezentu na święta!!!!!!!!!!

Idę sprawdzić te bazgroły dzieciaków.... brrrr.Oj, jak mi się nie chce.....
        • erga4 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 20:23
          A ja właśnie odwazyłam sie i sama sobie robie balejaż smile ciekawe jak wyjdzie -
          hehe najwyżej jutro będę całe farbować na ciemno smile
          • pszczolaasia Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 20:30
            uuuuuuu powiem Ci, ze robiłam mojej siorze tydzień przed ślubem pasemka, zawsze
            zresztą jej robię...zawze wychodziło mneij lub bardziej ch..wo.ale teraz
            wspiełam się na wyżynysmile))))) ale rąsie mi się tak częsły, ze szok...smile
            • melba7 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 20:59
              Nie bój nic Erga, będzie dobrzesmile
              • melba7 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 21:08
                dziś wczesniej mówię Wam dobranoc...idę desperatki ogladać i Lisasmile dobranoc,
                owocnej nocy
                Balbinko, a kiedy testujesz? w przyszłym tygodniu?
                • ata76 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 21:26
                  właśnie Balbinko, kiedy testujesz????????????????????

Erga, sama sobie robisz belajaż ( kurczaki jak to się pisze)???? To zdolniacha
                  z Ciebie musi być smile)) najlepiej od razu po prosimy o fotki, bo z ciekawości aż
                  mnie skręca smile

witam oczywiście nową foremkę Idalkas, i zgodnie z tradycją jak najszybszego
                  zafasolkowania życzę!!!

Melbo miłego oglądania i kolorowych snów!!!!

Balbinko, kochana.....tak naprawdę to chyba się nie zamartwiam.....jestem
                  chwilowo na takim etapie, że ........nawet sama nie wiem....chyba powoli
                  zaczyna robić mi się wszystko jedno....tylko nie myślcie, że łapie jakiegoś
                  doła.....poprostu nic mi się nie chce.....marazm i apatia....to pewnie ta
                  jesień....albo prawdziwa moja natura daje o sobie znać wink)))) (czyt. wieczne
                  niezadowolenie, marudzenie, itepe).....ale tak poza tym to jest git....jutro
                  piąteczek...ostatni dzień w pracy...4 dni wolnego....żyć nie umierać smile))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka