melba7 26.10.05, 19:57 Zgodnie z zyczeniem Pszczoły zakładam nowy watek...zaraz przekopiuję listę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 19:59 1. Melba7, 30 lat,4 cykl starań o drugie dziecię 2. Balbinka, 31 wiosen, aniołek 2000, kończę 5 rok staranek o pierwsze dziecię,uparty koziorożec. 3. Bebell, 27 lat, Warszawa, trzeci cykl starań o drugie dzieciątko)) Mam już Tosicę-Łasicę)) 4. erga4 26 lat starania ponad rok o pierwszą dzidzię (z wyrokiem PCOs) 5. abie76, 29 lat, 3 cykl staran o pierwszego potomka 6. ata76- 29 lat; n-ty cykl starań o pierwszą dzidzię; Gdynia; póki co z diagnozą "niepłodność" 7. ma_ruda2 - 28 lat, drugi cykl staran (zaraz sie zacznie) o pierwsze malenstwo, W-wa 8. Althea, 26 lat, 2 cykl staran o pierwsze dzieciatko. 9. Matala6, 30 lat, staranka od czerwca o pierwsza dzidzie ) 10. Marta_st, 28 lat, 3 cykl starań o drugiego dzidziusia. 11. annalalik - 25 lat, 17 cykl starań o pierwsze dziecko, jestem po HSG (prawy niedrożny, lewy zwężony - HSG udrożniło obydwa) i czekam na wyniki badań. 12.owiesia24-pierwszy porządny cykl starań o pierwsze maleństwo 13.eda1282 - 23 lat wawa starania o pierwszą dzidzie niedługo zacznie się trzeci cykl starań 14. Pszczołaasia- 31 lat. stara doopa jestemD Gdynia. mama 2 Aniołków. nie mam absolutnie pojęcia który to cykl. w zasdadzie pierwszy po przerwie) pozdrawiamaaaa po slubie -9 lat. pies- to jesdyne dziecko jakie mamy))) 15. gosiashek - 32 lata-PSZCZOLAASIA! JESTEM STARSZA!!!Toruń, 3 cykl staran, 1 coreczka na stanie-3,5 letnia Kaja 16. bemilkaa-3 cykl starań 34 lata 2 dziecko. Mam nadzieję, że tym razem się uda 17. barbie4-29 lat , 1 cykl starań, po 5 latach tabletek anty. (czekam na wyniki biopsji, COS mi chyba w.....a pierś. mam nadzieje ze nie złośliwie) 18. Cytrusowa 28 latek 10cykl starań, kiepskie plemniki Męza 19. Wiola1234, lat 27, 5 cykl starań o pierwszą dzidzię 20. esselte5, 29 lat,6 miesiąc starań o pierwszą dzidzię, dziś testowałam, niestety (((, no ale skoro październik to taki płodny miesiąc )))) 21.mala natka-28l skonczone no i drugi miesiac staran o pierwszego potomka 22. hortika, 30 lat,nie wiem który cykl starań, pewnie setny 23. jutka 24 Ant-córenia na stanie, 25.2o1- 30 lat (za miesiąc) 4 miesiąc starań, córka Ola- 26 miesięcy 26. alicjasul 28 3 miesiąc starań 27. asiazak- 31 lat i nadal z mężem sami, Starania od lipca 2004 28. mgw5 (majka)- 29 lat, Sląsk, 4 lata po ślubie, starania od sierpnia 29. owocowa2 28 cykl starań i 29 lat. 30. tycja78 starania od wakacji 31. asiaadasia 26 lat i owu ok.27.10.to mój drugi cykl starań po poronieniu w marcu 32. marta76 mam synka 3.5 roku.Wrzesien byl pierwszym miesiacem staran o 2 dziecko 33. ktat - kasia - 24 lata , 9 cykl po odstawieniu antykow po 5 latach, 8 przytulanke na luzie staranek na siłe jako takich nie ma ale teraz biore sie za siebie 34. panda78 - 4 cykle starań, dziś 3 dzień cyklu, czekam na 27.10. 35. zebrra - mama prawie pięcioletniej Wikuni, teraz staram się o drugą dzidzię Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:32 melduje się)) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:37 To sie wieczór zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:43 wyobrazcie sobie jak bedziemy przezywac, jak ktoras z "naszych" brdzie rodzic. Trzeba sie powoli na to przygotowywac, bo czas szybko leci... Jeszcze raz zdrowie Malego!!! (narazie na sucho z nad tlumaczenia, o jesssu jeszcze dwie str...) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:30 Erga..ja jakas niekumata jestem..a ty takimi pojęciami operujesz..no, no, no....chyba, że masz pod klawiaturką jakąś ściagę.... A ja podam wam moje wyniki... z 8 dc. (tak kazał ginek) LH- 8,mlU/ml FSH 6 mlU/ml , prolaktyna 13,4 ng/ml Podobno są dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:42 Erga, zerknij u mnie na ten stosunek lh i fsh....bo za nic nie wiem o co chodzi...... Meguniu, a pozytywistyczne tomy juz dzidziul przeczytał ??? Jutko, kujonku, gdzie się podziewasz.... Właśnie dzwoniła do mnie kumpela....plemniczki jej męża wypisz wymaluj jak u ślubnego Cytrusi.....buuuu.... tylko jej M. nie chce, zadnych starań a o in vitro nie chce słyszeć....ona jest załamana.........Kurka, nie wiem jak ją pocieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
esselte5 Balbinko 26.10.05, 22:50 może mąż tej koleżanki tak w pierwszym odruchu broni się przed dalszymi staraniami? przemyśli, oswoi się, dotrze to do niego i nabierze chęci do walki, tak myślę, potrzeba troszkę czasu i będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 23:30 Balbinko, Trylogia za nami Teraz chyba pora na Krzyżaków Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:00 melduje się)))))) kuwa...nie mam jusz paznokci!!!!!!! zjedzone z lakierem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:01 pomysł przedni z nowym wątkiem bedziemy szybciej wiedziały co ijak u Oli Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:01 ja tez sie melduje. Pszczola zostaw la pazur - czerwony Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:02 Dziewczynki zamioerzam dzisiaj zrobić sobie własnej roboty ajerkoniaczek ciekawe czy wyjdzie macie ochotę ? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:03 zrób zrób...okazja jest, i to jaka... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:03 Uwaga, będę się powtarzać:watek załozony w takiej chwili musi być owocny...w zasadzie to Pszczoła powinna założyć, ale lakierem zajęta...trzym się, jeszcze chwila i będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:10 jestem, jestem... kurna myslalam ze juz po porodzie i mam piwko otwarte... jejku ale to trwa) spadam bo mnie maz wola - wlaczyl amerykan pie (czy jakos tak) zagladne po filmie. ale nadal kibicuje!!!! i trzymam kciuki (paznokci nie obgryzam bo mam akryle - nie dobre bleee...) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 20:10 GRATULACJE HIP HIP HURRRA ale chopisko uściski i całusy dla malucha mamusi i cioteczki oczywista Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: jessu płaczę...... 26.10.05, 20:17 kochana płacz płacz takie chwile to skarb całusy lece myć małą napijemy się dzisiaj wieczorkiem za zdrowie małego, Pszczołka zachowaj ten wątek Oli potem bęzdie miała dla potomnych Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 20:20 Gratulacje dla cioci Asi i rodzicow malenstwa! Buziaki dla malenstwa od cioci Oli! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 21:19 nareszcie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: 55 cm i 3,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 21:20 Pszczola - GRATULACJE!!!!!!!!!!! KURCZE LZA SIE W OKU KRECI ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 20:19 HURA!!!! GRATULACJE!!!!!!! Jedz i pozdrow Nowego Czlowieka, usciskaj Jego Mame, i siebie tez. W koncu jestes CIOCIA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 21:14 Pszczoła, i od cioci balbini smerfika ucałuj!!!!!!!!!!!! Kurka, ale dzisiaj nerwy miałyscie,....a ja tu sobie w szkółce nieświadoma czekałam... Moja psiapsiołka( ta ze zdjęcia mego jedynego) rodziła 21 godzin..Kurde, a ja nie mogłam pracowac z wrazenia..."mała" miała 4,300 i mierzyła 60 cm...kloc no nie? Moja bratowa natomiast była superekspres...niedługo urodziłaby u mnie w domku...dzieciątko przyszło na świat w 15 min po przywiezieniu jej do szpitala ... A moja siostra męczyła się z Misiem 2 DOBY!!!!!!!!!! Drugi berbeć był trochę bardziej niecierpliwy.., bo rodził się 16 godzin......kurka...A moja siostra na pytanie :" I co , jak było?" Odpowiedziała: "Myślałam, że będzie gorzej....." Pocieszające , no nie???????? Pszczoła, ogromne gratulejszyn! Pszczoła, to pierwsze dziecieę w twojej rodzinie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
esselte5 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 21:25 gratulacje ciociu!!!!!!!! no to piękny mamy początek nowego wątku, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 20:20 Powiedz,że pół Polski trzymało kciuki...i całe stado dobrych wróżek dziecię napewno jest cudne, a ja mu życzę,żeby był zdrowy, szczęsliwy, mądry i dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: jade do nie!!!!!!!!! pozdrowię ją od was!!!!! 26.10.05, 20:26 gratulacje dla cioci a przedewszystkim dla rodzicow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:20 Pszczoła - gratuluję cioci!! No to pijemy dziś wieczorkiem!! Zdrowie juniora - uściskaj olę i maleństwo tak z daleka oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:31 Pszczoła- KISSY dla Małego najpierw)) potem dla Oli, a potem dla Ciebie!! Otwieram wino z tej okazji)) Niech rosnie zdrowo Mały Ludek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:48 a ci nasi znajomi własnie kłócą się o imię...hehe...zobaczymy na czym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:48 hello wieczornie )) no to się powiększyła nam rodzinka )))))) Pszczoła tak btw jestem niepocieszona....najpierw na forum napisałam a potem dopiero mi....nieładnie kuzyneczko trochu nie w temacie....byłam dziś u ginka....odebrałam wyniki.....generalnie wszystkie dobre, oprócz fsh, które mam powyżej normy...i jak na "kobiętę przed 30-tką" jak to ujął trochę za wysokie....póki co dalej będzie oglądał pęcherzyki...następna wizyta w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Megi 26.10.05, 20:50 znaczy się bakteryjek się pozbyłaś, tak??? dobrze zrozumiałam???? Jeśli tak, to super informacja )) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Megi 26.10.05, 21:14 Wlasnie tak, wzielam (mam nadzieję definitywny) rozwód z moimi e.coli )) Ata co to fsh? Jakiś hormonek? I co z nim można zrobić, żeby go było mniej??? Pszczola gratulacje: mamie, cioci i całej rodzinie!!!! No ja do toastów dołączam się herbatką Ech, tak bardzo bym chciała przeżywać to co Ola w maju i żeby wszystko było dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Megi 26.10.05, 21:20 Super, że bakterie w końcu poszły sobie precz!!!!!!!!Kochana, na pewno tak bedzie!!!!!W maju będziemy przeżywały twój poród!!!!! Wszystko jest na najlepszej drodze.a kiedy masz mieć ten zabieg zaszywania szyjki? Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Megi 26.10.05, 21:23 Megi, na pewno będzie wszystko ok....a w maju będziemy Wam dzielnie kibicować )) Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Balbinko 26.10.05, 22:07 Jutro wybieram się do gina i będziemy sie umawiać na ten zabieg, mam nadzieję, że będzie jak najwcześniej bo jak się pewnie domyślasz boję się, żeby ta szyjka znów sie nie rozwrła. A tak z radosnych akcentów to śniłam, że na świat przyszła nasza córeczka i śpioszki króre mieliśmy dla niej były za małe To był cudowny sen A teraz czekam na męża i czytam książkę sensacyjną o bombie antomowej, w sam raz dla kobiety w ciąży Witam nową forumkę Kasię Ja wczoraj dołączyłam do 27-latek, piękny wiek prawda?)) Dziewczyny a co z Jutką? gdzie ona się podziewa??? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Megi 26.10.05, 22:19 Znajoma też miała ten szewek...po stracie pierwszej córuni.Wszystko się udało...a synek był przenoszony...na dodatek po niecałym roku na świat przyszła córunia...już bez koniecznosci zakładania szewka...!Proszę pomasować ode mnie kruszynkę! Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Megi... 26.10.05, 23:33 Dziękuję bardzo bebell!!! zmykam spać Dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Megi... 27.10.05, 00:05 ode mnie również wszystkiego naj naj naj !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: Balbinko 27.10.05, 08:33 z ta omoca do alicji to ciezka sprawa maz prauje w 2 firmach zebym ja mogla siedziec na wychowawczym. moi rodzice pracuja wec sama musze sobie radzic ale moze nie bedzie zle wczoraj byl tylko jeden skurcz ))jestem dobrej mysli jak bedzie gorzej to napewno jakos rodzice mi pomoga Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 20:57 co to jest fsh? Poza tym, rozumiem, ze wszystko na dobrej drodze do celu. Co powiedzial na poprzednia diagnoze, ktora byla znacznie mniej optymistyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:20 wiesz co Abie dokładnie to nie wiem co to jest to fsh, generalnie chodzi o to, że niby to wysokie fsh wskazuje na to, że mam mniej niż powinnam pęcherzyków (każda kobieta jak się rodzi ma określoną ilość pęcherzyków)....tak to jakoś tłumaczył i stwierdził, że dobrze że teraz przyszłam, bo później mogłabym mieć problem i w moim wieku (czyt. przed 30-tką powinnam mieć niższy ten poziom)....badania będą trwały nadal....bo jak dobrze go zrozumiałam to akurat nie jest chyba powód problemów z zajściem, tylko powód by się spieszyć...kolejna wizyta w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:17 A czy nie chodzilo o TSH? Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:22 nie na pewno nie....wynik mam przed sobą i to się tak własnie nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:26 Myslalam, ze chodzilo o hormon tarczycy... bo on tez moze miec wplyw na ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re:to jest hormon...może którejś kiedyś się przyda 26.10.05, 21:29 Dlatego też w początkowej fazie cyklu miesiączkowego (fazie folikularnej) ocenia się stężenia gonadotropin przysadkowych (hormonów produkowanych przez przysadkę): FSH - folikulostymuliny, odpowiedzialnej m. in. za wzrost i dojrzewanie komórki jajowej, LH - lutropiny, powodującej również dojrzewanie oraz (w uproszczeniu) uwolnienie komórki jajowej z pęcherzyka Graafa. Istotne znaczenie dla prawidłowego przebiegu owulacji ma również hormon produkowany przez przysadkę - prolaktyna (PRL). Nieprawidłowe jest zarówno podwyższone stężenie tych hormonów, jak również zbyt niskie poziomy FSH i LH we krwi oraz ich nieprawidłowy stosunek ilościowy (powinien być bliski 1). Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Ciociu Pszczoło, ależ się cieszę!!! 26.10.05, 20:59 I oczywiście serdecznie gratuluję szczęśliwym rodzicom, dziadkom, ciociom i wujkom tego 3,5-kilogramowego Maleństwa!!! A jak się będzie nazywał, wiadomo już???!!! Jak wrażenia po wizycie w szpitalu?! Pisz nam tu zaraz wszystko jak tylko dojdziesz do siebie!!! :o))) Wybaczcie kobietki, że tak rzadko do Was ostatnio zaglądam, staram się być na bieżąco, ale niestety nie zawsze mi to wychodzi... Zwyczajnie, coraz częściej czuję się "nie za bardzo", a komputer i tv wzmagają u mnie złe samopoczucie i silny ból głowy, buuuuu! Więc leżę i leżę... Ale, bardzo Was proszę, nie zapominajcie o mnie, bo ja wciąż o Was myślę i cały czas mocno trzymam kciuki za wszystkie już "listopadowe" starające się! Życzę Wam BARDZO owocnych przytulanek, oj będzie chyba dużo tych słonecznych, wakacyjnych dzidziusiów!!! I dobrze, tak ma być!!! :o) Pozdrawiam Was gorąco i życzę przyjemnej nocki!!! M. Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Gviazdeczko!!! 26.10.05, 21:09 i my o Tobie Gviazdeczko też myślimy )) i caly czas trzymamy kciuki coby dzidzia rosła zdrowo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Gviazdeczko!!! 26.10.05, 21:23 Odpoczywaj spokojnie...a jak tylko samopoczucie sie poprawi, zagladaj tu do nas chociaz na chwilunię!!!Moja psiapsiółka przez 3 miechy nie mogła być w pobliżu kompa....riganko było przez cały dom....hihihi.Leż sobie, dzidzia rośnie....a miałas juz kontakt z klopem??????????Masz jakies objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska94 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:37 Witam, dopiero dzisiaj znalazłam to forum, wiec sie przedstawie - Kasia, 27 wiosen, Warszawa. 18 września ostatnia @, teraz czekam, bo gin wczoraj nic nie wypatrzył. Następne badanie 7ego... trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:43 Witaj Kasiu, oby aparatura gina miala kiepski wizjer. Zaciskamy kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:46 dobranoc, miłe panie...pomykam spać.Mam nadzieję,że Pszczółka napisze choć dwa słowa po powrocie ze szpitala...rano zajrzę...Miłej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:02 Drogie ePrzyjaciolki, padam na twarz. Skonczylam na dzis, odeslalam tekst. Na piatek kolejne zadanie. Wiecie, ja lubie to robic, nawet bardzo, tylk odlaczego nie moeze tak byc, ze caly czas mam w normalnym tempie. Nie, raz nie ma nic przez dlugie tygodnie, a potem cala fura na wczoraj. Ech, ale co tam! Strona uaktualniona. Polecam obejzenie naszych pieknych kolezanek. Sciskam i zagladne rano, moze bedzie cos od cioci Pszczoly. Jak ten mlody Mezczyzna ma na imie? kolorowych snow Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re:prezent 26.10.05, 23:18 Ergo, wiesz...mam mam pomysł..ale pewnie nic z niego nie będzie...chciałabym mu powiedziec o fasolce.... Chyba jednak dostanie portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re:prezent 26.10.05, 23:20 Nie martw się BALBINKO! Albo mu powiesz o fasolce, albo..... uczynisz pierwszy krok do tego, aby miał gdzie nosic zdjęcie Twoje i waszego przyszłego maleństwa)))) i co to tez cosik, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 21:45 Witaj)) Też 27-letnia Kasia jestem)) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:07 Atko- a jakie masz fsh? Ja ma za wysokie lh... A tak dla wyjaśnienie FSH to hormon folikulotropowy, folikulotropina, FSH, hormon folikulinizujący, hormon przedniego płata przysadki (gonadotropiny) uwalniany pod wpływem neurohormonu podwzgórza - FSH-RH, pobudza rozwój i dojrzewanie pęcherzyków Graafa w jajnikach, a po jajeczkowaniu wzmaga (razem z hormonem luteinizującym) syntezę estrogenów i progesteronu. Hormon luteinizujący, lutropina (LH), hormon będący glikoproteiną, należący do gonadotropin, zbudowany z dwóch podjednostek - ? i ß. Wydzielany jest przez zasadochłonne komórki przedniego płata przysadki mózgowej, pobudza wytwarzanie hormonów w gruczołach płciowych (gonadach). Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:12 Erga i my te mądre rzeczy mamy w sobie Whow Jesteśmy chodzącymi cudami kobietki Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:04 kurka znowu mi post wywiało.... Ata, a co gin planuje, by go zbić? Jakie parametry dziś miałaś? Mam nadzieję,że torbieli nie było!Kiedy podglądanko? Lalisiu, musisz na siebie uważać! kurza twarz...skurcze , to nie jest błahostka....koniecznie musicie zorganizować jakąś pomoc do Ali, bo ty pewnie tym bieganiem i noszeniem się nadwyrężasz! Finko,czy przegoniłaś już grypę?????????? Ktat, jak długo czekasz na wyniki????Kurka, ty to masz cierpliwość!!!!!!!!!No i nie unoś się honorkiem...tylko męża po teścior wyślij do nocnej apteki( nie będziesz musiała go o kasę prosić , a dzidzia wspólna...hihihi), a rankiem teścik...albo zrób betę!45 dzień...powinien byc wiarygodny..... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:12 Matalko, bardzo mocno ściskam.......coraz wredniejsze te @@@@@@@@@ Melbo, tyś pani od zwierzaków...wymyśl cosik, by uciekły gdzie pieprz rośnie..... Ant!!!!!!!!!Mój ślubny też z 14.11 tylko kilka roczników przed tobą....Ale numer! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:20 Ant, Balbinka, Stokrotka - czyli świętujemy razem urodzinki mężulów. A tak przy okazji - macie jakiś pomysł na prezent?? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:19 A na temat tych wszystkich hormonków to w ostatnim czasie naczytałam się aż za dużo. Wiem więcej niż niejeden ginek hehe - a na pewno więcej niż moja poprzednia ginka! A u mnie to tak jest zachwiana równowaga że szok! ALe grunt to się nie poddawać. Aha atko-ważny jest stosunek LH/FSH - nie powinien przekraczać 1,5 (najlepiej by był zbliżony do 1) Gviazdko - leż i odpoczywaj - jesteś usprawiedliwiona. megi - żebyś wiedziała. byłam w szoku jak to wszystko czytałam. Wszystko jest tak zsynchronizowane i od siebie zależne że to cud że komukolwiek udaje się zajść w ciążę!! Ja wiem że przy moich wynikach będzie to bardzo ciężkie - obecnie ponoć niemożliwe. Ale przy pomocy leków bądź zabiegów mój ginek jest pewien że się uda. - oby miał rację. Abie -stronka z dnia na dzień coraz pełniejsza - super!! Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:24 Erga dobrze, że jest leczenie które Ci pomoże, ale wiesz chyba nikt nie może w 100% powiedzieć, że to obecnie "niemożliwe". Zbyt skomplikowane z nas "systemy", żeby można było tak powiedzieć. Trzymam kciuki, żeby "niemożliwe" stało się możliwe jak najszybciej!!! Balbinko, maleństwo pogłaskane od cioci Balbinki Odpowiedz Link Zgłoś
jj18 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:19 też mam nadzieję na listopadową MOC!!!!jj18 zgłaszam się bedzie to 4 próba Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:21 Aha i witam nowe koleżanki - kasię i jj18. Niech moc będzie z wami!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:23 Abie - jeśli znajdziesz chwilkę to możesz moje ostatnie foty jesienne dołączyć do stronki. Odpowiedz Link Zgłoś
jj18 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:27 W listopadzie też wychodzi słońce i dla nas też zaświeci bardzo mocno zobaczycie napewno kilka zobaczy śliczne dwie grube krechy na teście!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:29 Abi stronka SUPER!!!!!! trzymajcie sie lasezki - ide do loza przytulic sie do mezula)) dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
blige przylaczam sie do Was 26.10.05, 22:48 Hej dziewczyny! Przylaczam sie do listopadowych staran szybko o mnie: 29 lat (skoncze 28 listopada), starania o drugiego malucha. Pierwszy MAluch Filipek za 4 dni konczy 9 miesiecy powiecie pewnie - ida szybko, ale planujac pierwsze dziecko wiedzielismy, ze szybko chcemy drugie. Starania mielismy zaczac w grudniu, ale ze nastepne dni plodne przypadaja mi w okolicy urodzin stad ten listopad Nastawiam sie, ze tym razem troche to potrwa, mimo ze Filipek wyszedl NAm za pierwszym podejciem. Ciocia Pszczola - gratulacje! I dla rodzicow rowniez. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 23:07 Witajcie Kochane moje! i ja się melduję na nowym listopadowym wątku... dziś 11 dc i już działam)) A jak tam moje wspólniczki?????. Siedzę tu od 20.oo i czytam wasze wrażenia z ostatnich dwóch dni. Nie było mnie z wami wczoraj... Rano nie wiem co mi się działo, w ogóle nie mogłam się zalogować! A potem dopadł mnie wieeelki stres: lekcja pokazowa w obecności gości z Hiszpanii... ale się bałam. Na szczęście byli zadowoleni)) PSZCZOŁA! SUUUUUUUPER! WYCZYTAŁAM tWOJE DZISIEJSZE przeżycia z całego dnia. Cieszę się, że siostra ma juz za sobą całodniową męczarnię. Jak sie teraz czuje ona i jej maleństwo???? Nie na darmo otworzyłam sobie piwko do czytania postów! A! i wcale nie ograniczaj sie w pisaniu, bo jak widzisz wszyscy uwielbiają Cię czytać)))) MATALA... kurde! BYłam pewna, że @ ( cholernica!!!!!) juz nie przyjdzie. Ale pamiętaj: co sie odwlecze to NIE UCIECZE! Gviazdka... Każdy na pewno rozumie twój "stan" , pisz do nas jednak w momentach lepszego samopoczuciaŻyczę ci tego co najlepsze!Fasolki zobaczenie szybkiego życzę! Bebell... widzę, że nie tylko mnie ciągnie nawet o północy i w stanach największego zmęczenia na TO forum. W poniedziałek prawie spóxniłam sie do pracy... NoMusiałam doczytać do końca Mąż zaczyna mi dogadywać, ale narazie jest grzeczny. Ha! zobaczymy jak długo zniesie brak umytych garów )))))) Melba! pogłaskaj ode mnie męża- jak jego samopoczucie?jeśli dobrze pamietam to dziś badanie????a TY? dół przeszedł? Widzę, ze Pszczółka juz nie ma czerwonych pazurków, a BALBUNKA??? JAK TWOJE BRĄZOWE? ( wybaczcie, ze kilka dni temu moze niepotrzebnie wywołałam wspomnienia moim pytaniem- nie takie było moje zamierzenie) Ant i Marudko! No tak... zanim sie zamieniło kilka zdań ciemno sie zrobiło... Na szczescie skoro mieszkacie blisko, to wkrótce nowe spotkanie i fotki sie znajdą Dzień dobry mowię trzem nowym dziewczynom: kini.gda, kaśce94, i jj18(będzie dobrze!) STOKROTKA- a gdzie jedziesz, ze cie nie będzie z mężem w rocznicę? Juz teraz życzę wam by spełniło sie to czego najmocniej pragniecie i by wasze kolejne rocznice obchodzone były w większym gronie))))))) A jak tam królik? ja nie dostałam fotek ze strezlania(((( nikt o mnie nie pamięta, chlip, chlip!!! Dzięki Abie za tak piorunujaca szybkość w umieszczeniu fotek- suuuuper stronka i super pomysł. Sopot??? bywam tam To moze i ja sie doczekam pierwszego spotkania z forumkami? Lalisia- ty sie kobito oszczędzaj!!!!!!!!!!!!! Megi- supcio, ze nie ma tych wstręciuchów!!!!!a kysz! I teraz czas pokaże co przyniesie kolejny miesiączek. ALE TU SKORPIONÓW!!!!! łłłłooooooomatko!Ja do tej pory znałam tylko jedną dziewczyne spod tego znaku i myślałam, ze to rzadko spotykany znak zodiaku, a tu proszę jaka niespodziewajka! Chciałam zakomunikować, ze mi sie kolor na głowie przyciemnił. I juz nie jestem taka czerwona jak na fotkach. Naszczęście to tylko szampon, uf!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Tycja... 26.10.05, 23:12 Kochana jesteś... dopiero teraz wyczytałam. Juz sie mam nadzieję wytłumaczyłam. Nie było ,mnie bo z netem cos nie tak było i ta lekcja pokazowa.... trzeba sie było mocniej przygotować Ale teraz juz wszystko nadrobiłam i cieszę sie ze z wami jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 26.10.05, 22:48 buziaki Laski)) lecę spac, bo jutro muszę wstac przed szóstą- leczo bedę z rana robic... kasica Odpowiedz Link Zgłoś
bebell aaaaa!!! 26.10.05, 22:50 Foremki nowe witam slicznie) niech Noc Listopadowa bedzie owocna)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Jest tu jeszcze ktoś czy tez mam zmykac spać? 26.10.05, 23:14 Bo jeszcze bym z wami pogadała.)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Jest tu jeszcze ktoś czy tez mam zmykac spać? 26.10.05, 23:37 No nic, w takim razie KOLOROWYCHi spokojnych snów, a Megi z okazji urodzinek Miłosci, dobroci i przyjaźni. NO i zdrówka!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Bartek;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 00:35 img470.imageshack.us/img470/4475/bartek5rs.jpg czyż nie jest piękny????????????????????????????????????????????? po prostu..piekny))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 07:05 Pszczoła no teraz to mnie wzruszyłaś na maxa i to o tej porze Bartuś jest śliczny taki malutki JEST SŁODKI Jeszcze raz ogrmone gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 07:44 Słodki, a jak przytomnie łypie oczkiem.. Tycjo, badanie dopiero 2.11-hehe ...w zaduszki.Wczoraj czytałam artykuł o jakości plemników, podobno warszawiacy są lepsi od eskimosów nawet...mało kto im dorówna...więc będzie dobrze.Pomykam do pracki. Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 07:57 cos mi w nosie zakrecilo i cos mi w oku stanelo! JEST SLODKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 STOKROTKA MA DZIS URODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 07:59 100 LAT 100 LAT NIECH ZYJE, ZYJE NAM!!!!! Duzo milosci,spelnienie marzen: tego wielkiego,ale tez tych wszystkich malutkich, zdrowka i radosci Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Stokrotko, 27.10.05, 08:22 Pszczoła - śliczny twój siostrzeniec-pewnie na zdjęciu puszcza oczko do cioci pszczoły!! Witam z rana-lecę parzyć kawę.. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Stokrotko, 27.10.05, 08:35 Sto lat, sto laT sto lat niech zyje nam jeszcze raz , jeszcze raz niech żyje , żyje nam! Niech jej "gwiazdka" pomyślności nigdy nie zagaśnie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ktat sto lat !!! 27.10.05, 08:48 wszystko o czym marzysz niech sie spełnia...... pszczółko ale cukiereczek.... tez chcemy ..... niech rośnie zdrowiuśko i przynosi ucieche swoim bliskim.... jeszcze raz wielkie gratulacje i usciski dla obu Pań ja oczywiście nie zdążyłam nadrobić... u mnie hmm 46dc tempka spadła 37,2 i pół ;o) czy to zwiastun @ po odstawieniu luteiny mam odczekać 10 dni ale boli mnie brzuch jak sie nachylam albo wbiegne po schodach albo cos dzwigam dziwne hmmm zresztta ja sama to dziwolag buziaki na caluski dzien Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: sto lat !!! 27.10.05, 09:19 Stokrotko-Ty wiesz czego ja ci życzę... Spełnienia marzeń, uśmiechu każdego dnia i przede wszystkim miłości która wypełnia wszystko!! Odpowiedz Link Zgłoś
esselte5 Stokrotko spełnienia marzeń Ci życzę!!! 27.10.05, 09:24 Pszczoła - Bartuś piękny Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: STOKROTKA MA DZIS URODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 08:49 ja tez spiewam z Abie 100 lat dla naszej Stokroteczki!!!! samych slonecznych dni i spelnienia marzen kochana )) Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: 27.10.05, 09:11 dzien dobry z Gdanksa, uprzejmie donoszę, ze jeszcze w Gdanksu jestem, wgzamin mam w sobote - pani sie w koncu oklreslila i wyznaczyla termin. Zmienilam fryzure, skrocilam mocno wlosy i walnelam ciemniejszy kolor, juz bede miala afere w domu, bo moj M. woli dlugowlose blondynki, gupek jeden Mąż idzie dizs do urologa tam w Kolonii, przebada sie a i usg jajek muz robią a ja zaraz spadam na uczelnie, odebrac index, bo przeciez bez tego to ja nic nie zrobie/ Pszcozla - raz jeszcze GRATULACJE, Stokrotka - STO LAT!!! Spelnienia marzeń!!! Ata - kochana, dobrze ze tu na tym forumie mamy mozliwosc pogadania , bo jak wczoraj chyba przeczytalam co planujesz, to mnie zmierzilo i tylko sie modlilam, bys nie zniknela ze wszystkich forow. Dla wszystkich - buziaki dziewcyznki, milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: 27.10.05, 09:24 Cytrusku-fajnie że do nas zaglądasz - i to jeszcze z gdańska A co do włosków-mój ma to samo. Ja chcę obciąć i przyciemnić a on NIE NIE NIE. No i co zrobić? Pewnie i tak postawię na swoim ale jeszcze nie teraz - trochę muszę ustąpić Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: STOKROTKA MA DZIS URODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 09:12 Kochana moja- spełnienia marzeń, w tym tego najważniejszego, szczęścia, miłości, zebyście byli tak zawsze szczęśliwi jak na tych fotach)) zeby slonce zawsze dla was świeciło, żebyście doczekali się jak najszybciej spelnienai marzeń i naprawdę kochana ściskam z calego serducha********* Odpowiedz Link Zgłoś
kateb007 Re: STOKROTKA MA DZIS URODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 11:00 Wszystkiego NAJ NAJ NAJ!!! Niech żyje nam! Odpowiedz Link Zgłoś
kateb007 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 10:58 Pszczoła, przystojniak z niego!! Pozdrowienia dla mamy - dzielnej kobiety a zaraz po niej dla cioci!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Bartek;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 08:46 Pszczola - Bartus jest SLICZNY!!!!!!!!!!!! poprostu sliczny - znowu mi slow brakuje!!! jeszcze raz gratulacje dla rodzicow, cioci Pszczoly i buziak dla malego ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 09:10 dzień dobry)) glowa mnie dziś cóś boli...coś ktoś wie o co cho? piękny nie??? normalnie paczę na niego i jestem dumna!!!! Abie puść mi lina bo w pracy nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 09:26 pszczoła - adres poszedł Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 09:33 Pszczoła - nie wiem jak to możliwe - ale popatrz na godzin,ę na twoim poście ostatnim.,. nie rozumiem - czy w gdyni jest czas przesunięty o 12 godzin ??? hihi Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 09:35 ooo - jednak chyba gazeta coś bzikuje - teraz jest już OK - przed chwilą była 21.30 z datą dzisiejsza Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Cześć Wam! 27.10.05, 09:58 Dzisiejszy dzień zaczęłam dosyć smutno.... Mieliśmy jechać na święta do rodzinki na północ. Miała z nami jechać babcia- do siostry w odwiedziny i na groby...Zapraszali nas juz kilka razy , ale nie moglismy sie wszyscy zebrać, a jak się w koncu zdecydowalismy to dzwonia i mówią, ze teraz z odwiedzinami to nie bardzo, bo kasy nie ma i ze pracują... Bardzo mi się przykro zrobiło ze względu na babcię... niedawno zmarł dziadek, nie wiadomo czy jeszcze kiedyś bedzie okazja się spotkać, a komuś o kasę chodzi.... RODZINKA! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 10:00 Witajcie) Pszczoła-jaki on Ci jest maksymalnie fajny!!! Nosz!!! Niech rosnie zdrowy! Stokrotko-zdrowia, szczęścia i wszystkiego naj, naj, naj! poza tym buziaki dla każdej kasia p.s. Erga- gazeta juz wczoraj fiksowała z tymi datami i godzinami))) Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:15 Stokrotko z całego serducha zyczę spełnianie najskrytszych marzeń, dużo zdrówka i pociechy z męża Megi, co prawda spóźnione, ale szczere - sto lat szczęścia i pomyślności) Pszczoła no gratulacje ogromne, zuch chłopak. Pamiętam jak rodziła moja siostra to rzuciłam odkurzacz i rozbeczałam się jak bóbr, zresztą przy jej drugim porodzie (cesarce) też. Ale maluchy wprost uwielbiam. Megi super, ze bakteria poszły precz. Ale ja chyba Ciebie zastąpie na placu boju, bo tym razem u mnie coś wykrto Czym sie leczyłaś, jeśli można spytać. Gviazdko wiem co czujesz, ale nie martw sie, przejdzie. Dla mnie najgorsze było zmęczenie. Teraz mam jeszcze lekkie mdłosci, ale jak pomyślę o powidzie tych mdłości to mi od razu lżej Ja do piątku na zwolnieniu z powodu zapalenia zatok i gardzioła. Dostałam antybiotyki (Duomox), ale nie posłuchałam pani doktor i ich nie brałam, może daltego dalej źle się czuję. Witam nowe foremki i ściskam "stare". Trzymam kciuki za listopad)) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:30 Hej dziewczynki przyłączam się do zyczen 100 late i wiecej w spokuju miłości i radości. Gwiazdko odpoczywaj kochana jak najwiecej niczym się nie przejmuj jesteś w naszych serduchcach i jak tylko bedziesz mogła to zaglądaj Ty i Maluszek teraz jesteście najważniejsi masz może jakieś wieści od Moni? Megi dbaj teraz o siebie i ciesze się że juz po wszyskim Finko może jednak ten antybiotyk nie byłby taki zły Pozdrowionka na cały dzionek Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:38 Sto Lat dla naszej Stokrotki, dużo szczęściea i miłości oraz spełnienia marzeń, zwłaszcza tego jednego!!!!!!!!!!! Nartek, jest śliczniutki i podoba mi się jego imie.....Bartuś....tak ładnie brzmi )))))))))) Finko, obyś jak najszybciej wyleczyła bakterie....a najlepiej, żeby to był jakiś "fałszywy alarm" Cytrusia, jeszcze raz powodzenia na egzaminach!!!! Nie zapomnij wysłać fotek z nową fryzurką ....a jesli chodzi o forum, to musze sobie chyba odpocząć od tamtego, bo znając życie pewnie będzie mi w końcu tęskno Erga mój fsh to 12,00 mlU/ml (norma 2,8 -11,3), a lh 7,28 (norma 1,1-11,6) w 2 dc całuski dla wszytskich!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:47 Atko - faktycznie troszkę za wysoki, ale z tego co wiem wystarczy CLO i wszystko jest OK. Ja miałam fsh coś około 6 ale LH prawie 24 !! Więc mój stosunek 4:1 a powinien być < 1,5 Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 10:54 na razie nic nie mówił o Clo....zdaje się że chce najpierw caly cykl obejrzec i dopiero potem zapadną decyzję Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Sto lat i gratulacje 27.10.05, 11:02 Trzymam kciuki za twój cykl. Ale swoją droga takie dolegliwości - to nic! teraz tak medycyna poszła do przodu ze wszystkim mozna sobie sterować. I to mnie pociesza Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Balbinko 27.10.05, 10:40 Dopiero teraz zauważyłam twój pościk który zaplątał się gdzieś wyżej. Gonadotropiny FSH – folitropina (folikulostymulina) – stymuluje dojrzewanie pęcherzyków w jajniku. LH - lutropina (hormon luteinizujący) – stymuluje wytwarzanie androgenów w jajniku (androstendionu i testosteronu), nagły wzrost jego stężenia w środku cyklu zapoczątkowuje ostatnie stadium dojrzewania komórki jajowej i wywołuje pękniecie pęcherzyka, a potem stymuluje ciałko żółte do produkcji progesteronu. Badanie FSH (wraz z badaniem estradiolu) wykonuje się najczęściej w celu określenia tzw. rezerwy jajnikowej. Każda kobieta rodzi się z ustaloną pulą pęcherzyków pierwotnych zdolnych do wyprodukowania komórki jajowej. W każdym cyklu część pęcherzyków jest zużywana. Rezerwa jajnikowa koresponduje z ilością pozostałych w jajniku pęcherzyków pierwotnych i jest jednym z dwóch czynników określających potencjał rozrodczy (drugim, niezależnym od FSH jest wiek kobiety). FSH bada się także przy podejrzeniu o niewydolność przysadki (po urazach, intensywnych ćwiczeniach czy nadmiernym odchudzaniu) i przy diagnozowaniu braku miesiączki. Oznaczenie LH wykonuje się jednocześnie z FSH lub później w celu wykrycia przedowulacyjnego piku LH. NORMY hormon dzień badania norma FSH 3dc (ew. 2 lub 4dc) 3-12 mIU/ml LH 3dc (ew. 2 lub 4dc) 2-13 mIU/ml LH dzień piku LH > 20 mIU/ml Dokładniej: Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki. Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową. Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna. Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe. Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania. Prolaktyna Prolaktyna jest hormonem przysadki. Jej podwyższone stężenie obniża poziom gonadotropin (zwłaszcza LH), zaburza mechanizm owulacji i prowadzi do niewydolności fazy lutealnej. Jej poziom jest względnie stały w cyklu miesiączkowym, lecz ulega zmianom w dobowym i jest wyższy nocą w porze snu. Stężenie prolaktyny podnosi się podczas stresu, w czasie urazu, po posiłku oraz w ciąży. W celu uzyskania jak najbardziej rzetelnych wyników prolaktynę należy oznaczać na czczo lub przynajmniej 3 godziny po posiłku i po kilkuminutowym odpoczynku. NORMY 3-15 ng/ml wynik idealny 15-20 ng/ml wynik dobry (leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach 20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia > 25 ng/ml hiperprolaktynemia Tak więc na moje oko wyniki masz OK. wszystko na ten temat znajdziesz na stronce www.forumginekologiczne.pl/txt/s,0,0,37 Tylko musisz się zalogować. Ale polecam tą stronkę - są bardzo ciekawe artykuły i zawsze można zapytać specjalistów o radę na forum dyskusyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Balbinko 27.10.05, 10:44 Aha - jak wejdzisz na tą stronkę po zalogowaniu tam jest 5 części pt: Interpretacja wyników badań hormonalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Balbinko 27.10.05, 10:46 erga4 napisała: >> Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową. dokładnie to mi powiedział ginek Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Stokrotko 27.10.05, 11:01 i ja dołączam się do najlepszych życzeń urodzinowych! Pszczoła-musisz pękać z dumy, taki fajny facet z Bartka! Cytrusia-trzymam kciuki za egzamin, nic się nie martw na pewno zdasz świetnie! grunt , zebyś miała go już za sobą. Mam nadal tyle pracy, że forum to tylko ukradkiem... robie kolejne podejście do nowego gina, mam nadzieję, ze teraz żadna @ mi nie stanie na drodze. Uściski!!! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Stokrotko 27.10.05, 11:17 Hoertika, powodzenia u ginka!!!! Erga, masz racje.....w końcu medycyna jest na takim poziomie, że na pewno nam pomoże )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kateb007 Finka, 27.10.05, 11:48 ja brałam Duomox, bo byłam chora a już byłam w ciąży (może w 2 tc), bo powiedziałam pani doktorże, że może już zaciążyłam. A moja koleza jest teraz w 6 miesiącu i też bierze ten antybiotyk. I wyzdrowiała. Kochana może lepiej weź ten lek. Gorzej dla dzidzi jak taka chora chodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 dzien dobry:) 27.10.05, 11:12 Nosz Pszczoła, śliczny ten mały mężczyzna))) Gratulacje dla mamy i cioci!!!! bo my oczywiscie wiemy, że ten jego nieodparty urok osobisty to po cioci odziedziczony!!!!! Stokrotko, wszytskiego najlepszego w dniu urodzin, no a zwłaszcza spełnienia tego marzenia, żeby w końcu pojawiły się na teście wspaniałe 2 kreseczki))) Finko Duomox podobno jest praktycznie nieszkodliwy bo to oparte jest na amoksycylinie a ona jest jedynym antybiotykiem naprawde bezpiecznym w ciazy. Ja brałam Zinnat bo moje bakterie miały w nosie amoksycylinę i trzeba było wyciągnąć cięższą artylerię. Nie do końca jest pewne czy on nie mógł zaszkodzić w tak wczesnej ciąży, no ale chwilowo ja nie mam siły już sie martwić. Jakoś kłuje mnie dziś w lewej części brzucha, mam nadzieję, że to jakiś normalny obiaw rozciągania się macicy i staram się nie panikować. Wiecie coś na ten temat? Dziś idę do ginka i zobaczymy czego się dowiemy. mam nadzieję na ustalenie terminu zakładania szwu. Pozdrawiam was serdecznie!!! ps. czy ja mogłabym też prosić o adres stronki o której tyle tu słyszę? Ładnie o to proszę Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: dzien dobry:) 27.10.05, 11:26 Witam, ależ się tu działo ostatnio na naszym forum. Bartus jest poprostu śliczniutki. Gratulacje dla rodziców i cioci Pszczoły!!! Stokrotko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. I również nieco spóźnione życzenia urodzinowe dla Megi. Oby spełnily sie Wasze marzenia. Megi, mnie czasem też tak kłuje, pytałam wczoraj lekarki i mówi ze to normalne i nie ma sie czego obawiać. W zeszłą sobotę spotkałyśmy się z Pkanetką i razem z moją siostrą wybierałysmy suknię. Udało nam się znaleść naprawdę śliczną suknie, dziewczyny świetnie mi doradziły. Ja w przebieralni mierzyłam jedną suknię po drugiej, a one chodziły po salonie i wybierały modele. Później wybrałyśmy się na kawę i salatkę i trochę poplotkowałyśmy.Anetka jest bardzo miłą i seredczną osobą. Bardzo miło spędziłyśmy czas i napewno jeszcze się spotkamy, w końcu mieszkamy zaledwie 30km od siebie. Jeszcze raz dziękuję Ci Kochana, że znalazłaś czas i pomogłaś mi znaleść taką sliczną suknię. Wczoraj miałam wizytę u lekarza. Miałam robione usg i widziałam na monitorku moją kruszynkę i bijące serduszko. Dzidzia ma juz cale 19,6 mm i jak narazie wszystko jest w porządku. Mam tylko dbać o siebie i sie nie stresować. Termin mam na 2 czerwca. Pozdrawiam Was wszystkie, trzymajcie sie ciplutko Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:19 ja tak z doskoku, bo wiecie praca)))) dziewczyny dziękuje Wam))) za ciepłe slowa i wogle...mam dziś oczy w mokrym miejscu, ale no fakt jestem z niego dumna tak mocno, ze szok) wydaje mi się najpiękniejszy na swiecie i wogle)))))) a stronka jest coraz piękniejsza Abie ))) Megi a zcar i wdzięk osobisty to bankowo po cioci...choć mamie nic tyż nei brakuje))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Megi 27.10.05, 11:33 adres stronki wysłany. Ja juz go znam na pamięć Pszczoła - ty tu nam nie mydlij oczu jakimiś wilgotnymi środowiskami tylko leć po flachę i pijemy zdrowie Bartusia. A tak przy okazji - to będzie Bartosz czy Bartłomiej? Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:33 No pszczoła nie dziwota, że oczy mokre) Megi dzięki za odpowiedź, sama nie wiem, chyba wezmę ten antybiotyk, bo zwolnienie mi sie kończy, a głowa nadal pęka. Niko kruszyna już całkiem spora, będzie bliźniaczek, świetnie Oj hormonalne debaty widzę na czasie, chętnie bym pomogła, ale zielona jestem w tym temacie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:31 NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI!!!! tym optymistycznym zdaniem witam wszystkie dziewczyny! Miałam testować za 2 dni, ale...tak @ przyszła i jestem znowu W OCZEKIWANIU!!! Gratulacje, gratulacje i jeszcze raz gratulacje- dla solenizantki, dla cioci* wiem cos o tym :} i dla przyszłych mam <serce> Smutna sobie siedzę i zgaszona. Chociaż może to i lepsze niż ciągłe wahania nastroju..nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:35 Kinia głowa do góry, skoro teraz są dołki to zaraz będą wyżyny. Erga można też prosić o adres tej sławnej strony, bardzo ładnie proszę) Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:36 prześlecie mi też namiary na tą stronkę ze zdjęciami? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Hortika, Finka - adres przesłany 27.10.05, 11:41 No myślę że dołączycie swoje zdjęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:37 ja tez chce adres stronki jesli moge umieram z wyczerpania przesilenie jesienne daje sie we znaki chyba zakupupie deprim Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:37 Kinia a czemu ty smutna jesteś? Uszy do góry - nie ma nigdy tak źle żeby gorzej być nie mogło! Przed nami weekend który zapowiada się piękną pogodą. Nika - no to super że zakupy się udały!! Na pewno będziesz piękną panną młodą i dołączysz wkrótce zdjęcia ślubne do naszej galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:41 Kinia, głowka do góry....za parę dni będzie lepiej, jak tylko @ sobie pójdzie!!! Nika, super, że widziałąs już bijące serduszko!!! Oby maleństwo dalej rosło zdrowo !!!! umieram z ciekawości jak wygląda suknia i przede wszytskim jak Ty w niej wyglądasz ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:41 Chętnie dolacze zdjęcia do galerii, tylko jeszcze jej nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 DZIEWCZYNY! 27.10.05, 11:44 Mam pytanie. Czy pojawiają sie moje posty u was od ostatnich dwóch dni? Nie wiem co sie dzieje z tym moim netem Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Tycja no ja cię parę razy czytyałam.... 27.10.05, 11:46 Bartosz będzie)) Kinia nie smutkuj się...Ata tutaj leje za smutkowanie, klapsy na prawo i lewo rozdaje)) także wiesz...uszy do gory i będzie szystko dobrze)) witam nasze ciężaróweczki tofane))) Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Tycja no ja cię parę razy czytyałam.... 27.10.05, 13:07 A! No to spoko! To dlaczego nikt mi nie odpowiada, he? Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: Nika - adres wysłany 27.10.05, 11:49 ale super ta strona ze zdjęciami nono.. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Nika - adres wysłany 27.10.05, 11:50 Hortika - możesz wysłać swoje foty na adres abie i dołączy cię do naszej tajemniczej galerii Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Nika - adres wysłany 27.10.05, 11:50 Czy ja na ten lin tez moge liczyć jakoś tak wkoło tyle o nim mowiecie ja tez chcę a co a swoje zdjątka najświzsze tez chce dać Odpowiedz Link Zgłoś
gosiashek ja tez bardzo poprosze o adresik 27.10.05, 11:51 tak was czytam i milo by wiedziec jak wygladacie, choc...juz jakos sama was nasmarowalam w pamieci...wiec poprosze bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:50 Erga stokrotne dzieki stronka fantastyczna Chętnie się do niej dokleję, tylko nie wiem, czy mogę, bo ja jak na razie nie jestem "starającą się", ale będę za jakieś 2-3 lata No i nie wiem komu trzeba by foty posłać. Jeszcze raz dzieki, dziewczyny super zdjęcia, full egzotyka, zazdroszczę. A tak poza tematem to macie jakiś fajny aparat cyfrowy do polecenia, bo właśnie jestem na etapie zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:55 Finka a dlaczego aż tyle musisz czekać na staranka??? A co do tego że nie jesteś starająca to nic - ale jesteś tu z nami. A to jest galeria wątkowa. W końcu każda z nas nie będzie się starała tylko będzie szczęśliwą mamusią - a galeria to galeria. Wiemy z kim rozmawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
nika112 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:58 dziekuje doszlo, sliczna stronka Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 12:01 Erguś, przecież Finka ma swoje szczęscie pod sercem, więc trochę czasu pewnie jej zajmie "staranie się" na nowo )))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 12:06 Ło matko -rzeczywiście - ale ze mnia gapa!!! przepraszam!! Zakręcona jestem dziś strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 11:58 ja mam HP ale jaki numer nie pytajcie dziewczynki, bom goopia jak ta tabaka w rogu...Michu mój Osobisty jest w te klocki boski... tak se myślę, ze tyko Hortika ciągle nam się tu ze zdjęciami ociąga nie? zauważyłyście ciągle ściemna, ze rzekomo aparatu nie ma... ściemnia jak nic... NAM SCIEMNIA!!! NAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 12:04 Hmmm..jeśli tu biją za smutki:} Już mi lepiej:} Dzięki za otuchę Qrde no co to za stronka?! I proszę mi napisać klarownie i zrozumiale, bo jakaś taka potłuczona jestem Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Finka 27.10.05, 12:04 Jeżeli chodzi o aparat to ja kupowałam ostatnio - canon a510 To właśnie nim robiłam foty te dwie pierwsze na galerii (ślubne to skany) Jestem z niego bardzo zadowolona. Ale to zależy ile chcesz wydać. Konika- minolta jest fajna ale dość duża. Panasoniki mają stabilizację obrazu - jest to przydatne bo zdjęcia nie są poruszone. Ja osobiście od lat bawię się sprzętem canona stąd mój wybór.. Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: Erga 27.10.05, 12:19 No my właśnie chcemy sobie zakupić Canona A510, bo słyszeliśmy wiele oipini, że jest dobry. Mój małżon sprawdzał tez jakieś różne testy na dziwnych stronach i potwierdziły. Pszczoła Twoje foty też cudne, piękne krajobrazy. No i Afrykę niektórzy widzieli, cudnie. Serdeczne dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Erga 27.10.05, 12:24 Ja go mam od sierpnia - zrobiłam mnóstwo fot i jestem zadowaolona. Jest zgrabny i mały a mi o to chodziło. (żeby do torebki się zmieścił) Bo ten poprzedni musiałam nosić w plecaku (EOS 300 - lustrzanka) Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Erga 27.10.05, 12:31 Abie stronka jest cudna prześlę oczywiście swoje zdjątka wieczorkiem, Erga to Ty ekspert w aparatach jesteś dobrze wiedzieć bo właśnie namawiam swojego M na aparat, Wiesz my cały czas poszukujemy odpowiedniej działki dla nas ale te nasze poszukiwania a właściwie same działki które oglądamy to przy waszej działce ogromny kompromis Twoja jest jak nasze marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Erga 27.10.05, 12:44 Dzisiaj doczytałam balbinko o dacie urodzin Twojego M to co świętuejemy razem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:53 Pszczola- wizytowka SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale bez zdjecia??? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:55 Dziewczyny oswiecić mnie proszę bo ja dopiero kawę zaczełam pic i za ...nie wiem o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:56 wchodzisz w mój nick i tam masz wizytówkę)) eee nie oto nie ...chyba ze znajdę jakieś takie...wiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 12:59 Dzięki stokrotne, bo już się taka ten tego ten eeeeeeeeeee poczułam eeeeeeeee mało mądra eeeeeeeeee, wizytowka superowa Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 13:01 od razu malo madra - ja tez na poczatku nie wiedzialam. Pszczola ja jednak jestem za tym zdjeciem Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 13:06 Dziewczyny, tak czytałam o tych hormonach i wiecie co nie chciałam wracać do tego tematu bo pomyślałam ze jak juz mi się raz udało przez hormonalne problemy przejśc to teraz będzie OK ale jak mi się nie uda teraz zadfasolkować to idę się badać. A miałam hiperprolaktynemię ale taka mega dużą. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 13:04 wlasnie sie dowiedzialam ze zona mojego kumpla jest w ciazy - fasolka ma juz 7 cm - jejku znowu lapie dola (((( Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia ej...bez takich tu!!! dołom gadamy _WON!!!:)))) 27.10.05, 13:08 Ma_rudo fot nie.... nie bedem nic tak wkładać..moze coś,ale musze znaleźć coś odpowiedniego.. Ania na hyprolaktynemi się nei znam...bo nie mialam..wogle jestm kuwa okaz zdrowia.. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: ej...bez takich tu!!! dołom gadamy _WON!!!:)) 27.10.05, 13:16 A Asiu jak U ciebie kiedy jakieś testowanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: ej...bez takich tu!!! dołom gadamy _WON!!!:)) 27.10.05, 13:28 eeeeee nie wiem....jak mi się paczka Duphastonu skończy..D czyli za jakieś 7 dni...ale chyba nei będę testowac i jusz. odstawiam go i poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: mam wizytowkę:)))))) 27.10.05, 13:08 Nie do doła tylko do boju żołnierzu ) Będzie dobrze ale mnieteż ten dól cosik z lekka wciaga jak pomyślałam znowu o tych jazdach z badaniami i lekarzami oby jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Ma rudka 27.10.05, 13:09 Wiesz... Ja juz kilka dni temu pisałam cosik na ten temat... Obecnie mam 9 kolezanek w ciąży, w tym 3 przyjaciółki. Zyczę im wszystkiego naj... ale do cholery: ja też chce z nimi przewijać pieluszki! To chyba normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Ma rudka 27.10.05, 13:19 dzieki dziewczyny. ja doskonale wiem ze nie trzeba sie dolowac tylko cieszyc ze moje przyszle malejstwo bedzie mialo tylu kolegow i kolezanek (Tycia twoje to od razu druzyne pilkarska) ale mimo wszystko... szczegolnie jak sie slyszy ze ktos prawie wogole sie nie staral... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia albo kobita chleje, pali, ćpa w ciąży 27.10.05, 13:38 a poetm zabija swoje dziecko i przechowuje w beczce, albo wynajmuje zabójców do tego by jej dziecko utopili w rzece... wiesz...ja bym je zabiła.... nie moge tego wszytskiego słuchać, ale wiesz..wiem, ze my też kiedyś będziemy mamusiami i jusz)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: albo kobita chleje, pali, ćpa w ciąży 27.10.05, 14:10 pszczola potpisuje sie pod tym wszystkim!!!! obiema rekami - rozszarpalabym takie 'mamuski' moimi akrylami!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: albo kobita chleje, pali, ćpa w ciąży 27.10.05, 14:12 I ja też - zabiłabym! Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: albo kobita chleje, pali, ćpa w ciąży 27.10.05, 14:13 zgadzam się z Wami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Gviazdko! 27.10.05, 13:15 Wszystkiego najlepszego! Spelnienia wszystkich marzen! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Althea... 27.10.05, 13:18 Życzenia dla Gviazdki jak najbardziej zawsze)) i się dołączam)) ale dziś urodziny ma STOKROTKA))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Althea... 27.10.05, 13:23 Pszczoła - a zauważyłaś tą buźkę koło nicka jak ktoś ma wizytówkę ? A twój opis - super. Tylko fota jest niezbędna Ant - hiperprolaktynemia... hmm ja mam hiperandrogenizma.. Może to dlkatego że wogóle jesteśmy hiper D Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Althea... 27.10.05, 13:28 POdoba mi sie to hiper ale tak na serio to trochę zaczęłam o tym moze niepotrzebnie myśleć bo wiecie ostatnim razem jak chcielismy miec maluszka to w zasadzie postawieni zostaliśmy przed faktem choroby i dłuuugiego leczei a potem może moze kto wie cuda się zdarzają, a tu prosze niespodzianka wakację w słońcu i raz dwa nieoczekiwanie pojawiła sie w naszym życiu Amela, i boję się ze teraz może się tak nie udać i że może znowu to cholerstow jakoś sie przyssało do mnie nie wiem ale chyba przesadzam mam nadzieję taki dzień Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Althea... 27.10.05, 13:32 Ma-ruda ja też zawsze łapię doła jak słyszę o fasolkach - dlaczego nie ja??? ale cóż zrobić - takie jest życie. Ale jak to Matala mówi - trzeba życ pomimo! Tycja - aż 9 zaciążonych???? szok!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Coś na poprawę ...:))))))) 27.10.05, 13:34 Oto polski rząd za 2 lata: Prezydent - Lech Kaczyński Premier - Jarosław Kaczyński Minister kultury - Bogusław Kaczyński Minister oświaty - Kazimierz Kaczor Minister sportu - Piotr Kaczorowski (szachista) Minister S.Z. - Piotr Kaczkowski Minister gospodarki - Donald Tusk Lektura obowiązkowa - "Kaczka Dziwaczka" Godło - Kaczor Donald Hymn - "Wyszły z wody kaczki trzy" Motto - "Wszystkie zwierzęta są równe, lecz kaczki najrówniejsze". Poprawki do konstytucji: 1. Pod karą dożywocia zabrania się polowania na kaczki oraz uboju kaczek w celach konsumpcyjnych. 2. Równocześnie zabrania się trzymania kaczek w tym samym pomieszczeniu co inny drób. 3. Nakazuje się zamknięcie wszystkich restauracji orientalnych, a w pierwszej kolejności tych, w których głównym daniem w menu jest kaczka po pekińsku Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st Re: Althea... 27.10.05, 13:36 Cześć dziewczyny, Czy gviazdka3 jest w ciąży? Bo dzisiaj czytałam post o stymulowanych staraniach i gwaizdka napisała, że jej się udało. A które zaciążyły? Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Althea... 27.10.05, 13:45 dziewczynki co to za dołki????? Ja musze pracować a tu niektóre takie zasmucone.....dziewczynki bardzo Was prosze nie smutkować się....posłuchać rad Ergi, Pszczoły....głowki do gory....będzie dobrze....w końcu LISTOPADOWA MOC JEST Z NAMI !!!!!! Tycjo, a dla Ciebie uściski....ja też czytam Twoje pościki, tylko nie zawsze mam coś mądrego do powiedzenia (jesli kiedykolwiek wogóle???) więc czasem po prostu nic nie mówię...ale jestem czytam i myślę o Tobie i wszystkich innych dziewczynach Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Marta 27.10.05, 13:49 Tak, gviazdka nasza jest w ciąży! czy to już 4 tydzioeń? czy piąty? Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: Althea... 27.10.05, 15:44 tak!!! I do tego dwie urodziły niedawno ( było 11) I jak ja mam się czuć? Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Althea aby Ci smutno nie było... 27.10.05, 13:46 To sie też do zyczeń dla Gviazdki dołączam a co.. Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Althea aby Ci smutno nie było... 27.10.05, 13:48 I ja się dołączę, a co!! Gviazdce naszej kochanej życzę wszystkiego naj! z okazji... tak bez okazji! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 13:52 Nie pochwalilam sie wczoraj, ze kupilismy nowy samochod! Toyota Avensis Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 13:55 No no to kiedy mozemy się wprosić na przejażdzke hę ?)))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 13:55 Wow - althea - no jak mogłaś zapomnieć??? Ładne autko! No ale chyba nie nówka?? Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 13:59 dżizaski....jaki kolorek???? może jakaś fota z właścicielką na pierwszym planie???? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:00 no no - popieram. fota autka z włascicielką mile widziana! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:13 ja tez che taka fotke!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Podniecenie po-porodowo-urodzinowe 27.10.05, 14:17 spowodowalo, ze gadacie dzis jak najete. Ale doczytalam. Dolkom NIET!!!! Smutkom NIET!!! Pszczola, glowa to pewnie z zakrecenia i wrazen Cie bolala. No chyba, ze byla juz szybka pepkowka, to powod jest naturalnie inny. Bartus jest superowy!!! Dostalas mojego maila na Nietuzinkowych? Ktat, Specjalisto ds.O.K. Twojego maila dostalam i oczywiscie w najblizszym czasie zrobie co nalezy. A tak a propos, to ile jeszcze z tych 10 dni zostalo? No i wyslij Swojego Przerzedzonego Bruneta do apteki, w koncu to quna tez jego udzial, nie? Wszystkie eKolezanki, ktore pytaly o strone i zdjecia: Eraga zadbala zebyscie strny mogly zobaczyc - dzieki za mile slowa, ale to Wy ladnie wygladacie i stad efekt - a foty, prosze przesylac do mnie. O czym zapomnialam? Jak mi sie przypomni to jeszcze postukam. Dzis samotny wieczor (tj z tlumaczeniami oczywista), ale Kochany znow 24h do jutra rano, wiec bede gadatliwa. A teraz ide cosik zjesc. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:27 Autko nie nowka... Kolor, jasny braz, bo taki akurat byl... A co do zdjec, to mam tylko zdjecia samego autka... bo padalo, wiec mi sie nie chcialo pozowac na deszczu. Moja maz bardzo chce mnie wyciagnac na spacer, albo na przejazdzke, a najbardziej by byl zadowolony jakbym to ja kierowala (nie mam prawa jazdy, ucze sie jezdzic... maz mnie uczy, to jest tutaj legalne)... a mnie sie nie chce z mojej kanapy ruszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:12 wymarzony samochod mojego meza!!!! gratuluje!!!!! may tez mamy toyotke - yariska - kocham te japonskie samochody - piekne, bez awaryjne - cuda ) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:30 Althea - no to jedź z mężulem!! chłopcy strasznie przezywają takie zabawki Choć przyznam się wam że ja teraz jestem bardziej napalona na autko niż mój małżon. Ale ja pirat drogowy jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 14:37 oooo dziżaski a ja to bym chcuiała, zeny mąż mnie zechciał dopuśćić do samochodu.....ale on kwardy jest i zapowiedział, że na 1000 % nie będę się uczyć na cudownym jego autku ))) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 16:32 Ata, to ja bym wolala byc na twoim miejscu. Ja sie boje ze cos schrzanie, ze w cos stukne... ten samochod jest naprawde duzy (kombi)... Ja to bym chciala cos malutkiego do nauki... ale myslimy przyszlosciowo i dlatego samochod w ktory sie wozek zmiesci i cos tam nam zalozyli do pasow, zeby fotelik mozna bylo przypiac. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Ale ja zakrecona jestem.... 27.10.05, 17:32 Atko, mój też nie chce mnie dopuścic do autka...a stare jest...,ze szok..ale za to ja jestem nieugięta i jak chcę sobie golnąć na imprze, to też nie jadę,o! Zresztą już sporo czasu (ponad 2 lata) nie jechałam teraz to po prostu się boję. A podglądanko wiele wyjaśni na pewno, jestem o tym święcie przekonana! I nie zamartwiaj sie skarbie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Toyota..... 27.10.05, 15:52 Ta.... A ja w taką rok temu wjechałam... na szcęście była ubezpieczona... Ale mój samochód nie... i dlatego jak tylko zgłosiliśmy stłuczkę to po tygodniu nam go ukradli... To był passat... ponoc bardzo " chodliwy towar na rynku". Tylko, to był ważny samochód- kupiony za pieniądze ze ślubu... O i tak! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Toyota..... 27.10.05, 16:35 No masz tez slubny... polowa to prezent slubny. Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Althea aby Ci smutno nie było... 27.10.05, 14:00 ja też !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hortika pszczoła!! 27.10.05, 13:50 ja się nie obijam ze zdjęciami, słowo daję!!! nie miałam aparatu, ale w zeszłym miesiącu już kupiłam, zdjęcia wyślę-obiecuję!!! tylko ja takich ładnych nie mam.. melduję, ze do gina na 7 się umówiłam. Niech no mi tylko @ spróbuje pokrzyżowac szyki! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: pszczoła!! 27.10.05, 13:53 Hortiko-nie tłumacz się kochana - tylko wysyłaj foty! W zeszłym miesiącu kupiony aparat i fot jeszcze nie ma?? ojj coś bujasz Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:))))) 27.10.05, 14:08 a z @ to my se pogadamy jak przyjdzie))))) Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:) 27.10.05, 14:32 A może nasze nowe koleżanki podeślą jakąś fotę?? Nie mam nic od gosiashka, kinii, kasi. A u nas foty mile widziane! Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:) 27.10.05, 14:43 erga4 napisała: > A może nasze nowe koleżanki podeślą jakąś fotę?? > Nie mam nic od gosiashka, kinii, kasi. > A u nas foty mile widziane! Erga dobrze prawi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:) 27.10.05, 14:47 Ata, ... no wlasnie...wysylaj Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: nie ściemniaj tyko wysyła!!!! i to jusz!!!!:) 27.10.05, 14:49 hehehehehehe.....no i złapałaś mnie....kurcze dalam się podejść no....w domciu poszukam i postaram się wysłać DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: pszczoła!! 27.10.05, 14:11 Hortika, czekamy na zdjęci )) a @ mówimy stanowcze nie!!! a swoją droga mój nowy ginek uważa, że można badać w trakcie trwania @ Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Stokroteczko kochana! 27.10.05, 13:47 Wszystkiego naj, naj, naj!!!! Spelnienia wszyetkich marzen, a szczegolnie tego hednego jedynego! Buziaki urodzinowe! Moj brat tez ma dzisiaj urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:00 Moje Drogie, zostałam dzis przywołana do porzadku(( Zadzwonili do mnie z rektoratu tej szkoły, gdzie uczę i powiedzieli, że studenci się skarżą na moje za wysokie wymagania, no i, że przecież uczę w końcu w szole prywatnej i chyba powinnam wziąśc to pod uwagę w moich kryteriach zaliczania przedmiotu(( Rozmowa nie należała do przyjemnych i nie chciano wysłuchac nawet moich argumentów. A moje wymagania są takie: na pięc spotkań można miec jedną nieobecnośc, jedno nieprzygotowanie, na pozostałych trzech zajęciach trzeba byc i trzeba miec przeczytane lektury (jakieś 80 stron, na co dwa tygodnie) i to juz jest zal... Mam 12 grup, z 11 pracuje się swietnie, a z jedną to jakiś koszmar i to właśnie oni się skarża. Przychodzą na zajęcia i spokojnie oświadczają, że nic! ale to totalnie nic nie przeczytali. Na wszelki próby nawiązania kontaktu, wszelkie pytania, zachety do dyskusji uparcie patrzą w ścianę(( Naprawdę zero dobrej woli i współpracy( (Nosz, kurcze balde!! To znaczy, że co ja mam zrobic?? Dac im ten wpis na jakiej podstawie??? Kobiety, smutno mi- to raz... a dwa- napiszcie szczerze, czy to jest naprawdę za dużo wymagac od studenta przeczytania tekstów na wiczenia??? przydługo wyszło(( sorry, że nudzę(( kasica zdołowana Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:04 Bebell- absolutnie nie! nie możesz im pokazać że mogą tobą manipulować. to co wymagasz wcale nie jest czymś nieosiągalnym - a nawet powiedziałabym że mają luz. U mnie nawet jedną nieobecność na ćwiczeniach laboratoryjnych trzeba było odrobić! i nie było możliwości nieprzygotowania się. Nieprzygotowany=wylotka z zajęć! Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:09 Kasia, jak na mój gust nie maszwygórowanych wymagań....w końcu studia to nie przyjemność i sielanka.....a jak dyrekcja do tego podchodzi...też uważa, że za dużo wymagasz???? Skonsultuj może z innymi wykładowcami...ale na zdrowy rozsądek uczelnia to nie sklep, gdzie klient płaci i wymaga Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:15 No, właśnie dyrekcja nie chciała mnie wysłuchac( założyli, że najważniejsze jest dobre samopoczucie studenta, a skoro się skarżą to znaczy, że moje wymagania są z kosmosu... no, i muszę coś zrobic,bo... same wiecie co mi zasugerowano)) Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:23 witam w klubie mi powiedziano ze najwazniejsza jest mloda matka i jej dobro a ze mi sie nie podoba odbieranie 100 problemow dziennie no coz jest tyle firm... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ruda2 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:17 kurcze co za tepaki z tych twoich (nie wszystkich) studentow!!!! powinni cie nosic na rekach ze tak latwo dajesz zaliczenia!!!!!!!!!!! nie denerwuj sie bo nic z tego dobrego nie wyjdzie. ja wlasnie z nerwow w pracy porylam sobie cala klatke piersiowa i brzuch pazurami - tak mnie swedzi!!!! juz drugie wapno pije - wiec ty sie nie denerwuj bo to szkodzi!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:23 Nosz q* !!! Przeciez imbecyl potrafi 80 stron przeczytac w 2 tyg. To zaoczni, wiec nie ch nie sciemniaja. Boshe, jak mnie takiemieczaki wkurzaja, nie ze do Ciebie, ale do dyra, bo oni qwa placa to maja miec piatki za kase. Nawet nie umieli sie postawic tylko jak przedszkolaki na skarge. Ja bym jeszcze bardziej przykrecila. Albo totalnie odpuscila i egzamin zrobila tylko ze tego co mowisz na zajeciach, ale tak dokladnie zeby sie niepozbierali. Za tchorzostwo. Co to za kierunek studiow jesli moge spytac? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Abie... 27.10.05, 14:29 Pedagogika. specjalizacja: resocjalizacja społecznie nieprzystosowanych)) swoją droga odpowiedzialna robota po studiach ich czeka, jeśli oczywiście będą pracowac w zawodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Abie... 27.10.05, 14:38 fakt, to jest taki zawód, w którym "wypadałoby" mieć wiedzę i się uczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Abie... 27.10.05, 14:46 co oni tym ludziom przekaza - sami maja syndrom wyuczonej bezradnosci!!! Boli, to lecimy do kogos waznego sie poskarzyc, sami nie robimy nic! Jesssu, jak ja sie takimi rzeczami wkurzam. Ale spoko, jestem dzielna, nic nie powiem i nawet ne bede przeklinac (ale tylko dlatego, ze regulami Forum zabrania) Co co samochodow, to ja ubostwiam autka. Teraz dziele z Kochanym jedno, a wczesniej mialam swoje, ukochane, wymarzone i ciezka praca przez 3 wakacje z rzedu, ale poszlo do ludzi. Z chlopakiem, ktory ode mnie je kupil, pojechalismy na jazde probna. Ja jechalam, bo on chcial posluchac jak chodzi. Jak wrocilismy pod dom, to popatrzyl na mnie i zapytal, czy ja zawsze tak sportowo jezdze? Well, auto kupil i wiem od znajomego, ze niestety popsul...lajza, moje ukochne autko popsuc. Nie umial sie o niego troszczyc Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:38 Abie-masz rację - ja tez bym pokazała na co mnie stać! skoro oni zachowują się jak dzici to tak ich trzeba traktować - lać po du..ie. Możesz pozwolić na dodatkową nieobecność ale materiał z danych zajęć mają sobie przyswoić i tego od nich wymagaj - pytaj na następnych zajęciach tych co byli nieobecni.. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:08 Kasiu, jak mogę to sie pomądrzę, ja bym może trochę z tą nieobecnościa pofolgowała do 2 ale materiału nie popuściła, odczekaj może ale nie zmieniaj swoich metod nauczania, na razie nazrekają a potem to będą wdzięczni ja moich Prof najbardziej wymagających najlepiej wspominam teraz mi w życiu dzieki nim łatwiej ale nie trawiłam takich którzy przychodzili na zajęcia i albo czytali albo milion innych wazniejszych rzeczy poruszali poza tematem a potem na egzaminie kosili równo. Odpowiedz Link Zgłoś
ktat a ja szukam pracy i mi sie wyc chce 27.10.05, 14:12 a wiec tak byłam na rocznej ocenie pracownika i okazało sie że mnie przenoszą o fujjj na infolinie porazka bo jest wakat a te co moga jedna jest stara drufga w ciazy trzecia sepleni czwarta karmi i kto no ja .... juz pracowalam z miesiac to wyc mi sie chcialo wracalam i plakalam bez kitu ja tu nie bede pracowac i juz.... musze tylko cos znalezc w ten sposob to w ciazy nigdy nie bede .. Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: a ja szukam pracy i mi sie wyc chce 27.10.05, 14:41 nie wiem co Ci powiedzieć...doradzić...bo z doświadczenia wiem jak to jest robić coś czego się nie lubi.....ściskam Ciebie mocno!!!!! a może jest szansa, ze jednak kogoś innego dadzą na to stanowisko??? jakiś ochotnik???? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: a ja szukam pracy i mi sie wyc chce 27.10.05, 17:35 ktat, nic się nie martw, tylko leć po ten teścior, lub na betę!!!!!!!!!!! Może jesteś juz w ciąży i nie będą mogli cię przesunąć!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:15 No niestety taka jest rzeczywistosc... i nikt mnie nie przekona, ze student uczelni prywatnej ma taka sama wiedze jak panstwowej. Kasiu, nie przejmuj sie i rob swoje! A jedna grupa, ktora nie potrafi sie dostosowac i uwaza, ze jak placi to wymaga niech sie wypcha... z zaliczen im nie daj! Niech chodza pozniej i cie blagaja... no bez przesady, zeby miec zaliczenie tzeba cos wiedziec. Studia to nie bulka z maslem! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Jestem wkurzona!!!! 27.10.05, 14:26 Większośc z tych studentów jest w porządku, mają dobrą wolę, a dla mnie to jest najważniejsze. Wszystko wybaczam, jak widzę, że ktoś się stara)) Tylko ta cholerna grupa nr9!!!! Jak im tej zalki nie dam to mnie wywalą(( ale podjęłam juz decyzję: nie potwierdzę moim podpisem, że ktos coś umie, jak nie umie)) i w dodatku mu nie zależy... jeśli znajdą kogoś innego na moje miejsce kto taką fikcję będzie firmował własnym nazwiskiem to O.K. i mówi się trudno... umrę za przekonania)) kasica- już w troche lepszym nastroju podjęcie decyzji zmniejsza niewygode))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 posty! 27.10.05, 14:14 no bez jaj!!!! coiście sie tak rozgadały!!!! ja na szczęście tym razom jestem na bieżąco...ufff....DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 p 27.10.05, 14:26 ja też jestem na bieżąco-ale jakim kosztem... hihi Babell-kurcze toż to czysta przesada, ja bym nie ustąpiła, powołując się na te 11 pozostałych grup. Kurczę przecież im nikt nie każe studiować! Ja protestuję przeciw dawaniu dyplomu za byle co, bo się nasze zdewaluują.. Kurczę. Przecież dwie nieobecności na 5 zajęć to prawie 50%. Jak byłam na pierwszych zajęciach z podyplomówki to nam zapowiedzieli (i zapisali w umowie), że na rok zajęć można na 1 zjezdzie nie być (i to z uwzględnieniem ew. chorób, szpitali i tp.) i później wypad.. Zdjęcia będą jutro, bo w pracy nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 p 27.10.05, 14:42 Hortika, trzymiem za słowo Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 p 27.10.05, 14:45 ja też jestem na bieżąco - na szczęście. Choc przez chwilę się zagapiłam i nie zauważyłam że już na 3 stronie jesteście - a ja byłam na drugiej Bebell-no własnie o to chodzi - nie można podpisac się pod zaliczeniem ze świadomością że gość nic kompletnie nie wie! Tez bym tak nie mogła. Ale nie możesz też narażać się na stratę pracy.. Może pogadasz z tą grupą?? Ktat - może uda się cos zrobić z tą infolinią? Kurcze może zaczniesz symulować chorobę gardła.. jakieś lewe zaświadczenie.. sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: przywołuje Was do porządku!!! 2 dzień i 203 p 27.10.05, 14:48 nie da rady nic zrobic z nerwow to @ przyjdzie mowie wam wsio pod gore Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 14:55 Wysłałam swoje zdjęcia. Na jednym jest mój 10-cio tygodniowy bratanek Jest taki słodziutki, że musiałam wysłać. Jak się kobietki zapatrzycie to posypią się fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st Jak zobaczyć stronkę za zdjęciami? 27.10.05, 14:56 Gdzie wejść, żeby zobaczyć Wasze śliczne buźki? Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 14:59 Oby się posypały no to teraz sierpniowe maleństwa będą płodzone Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 15:04 bardzo dobrze, ze poslalas, bo nie wiedzialam o jakie zdjecia ci chodzi, ale teraz juz sa. ide jesc, zrobilam ekspresowe warzywa z odrobina boczku i makaron, oczywiscie wszysko z pomidorami, ktore usilujemy przejesc. Moj Kochany je chodowal na balkonie. Mialy byc koktajlowe, ale wyszly krzaczory. Uzbieralam w sumie ponad 10kg. balkon mam nienajwiekszy, chce zauwazyc... Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 15:07 My tez jemy nasze pomidorki! W sumie tesciowej bo ona sadzila, ale to my sie nimi wiecej opiekowalismy. Nie wiem ile tego bylo, ale dosyc sporo uroslo. U nas byly koktailowe. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 15:05 Ja mam jeszcze szanse na poznolipcowe malenstwo. Moze sie uda na moje urodzinki! Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Wysłałam zdjęcia abie76 27.10.05, 15:09 te co wlasnie przylecialy sa od Marty, Twoich, Erguniu, nie ma. Jak tylko chwile odsapne, to powklejam Was wszystkie. A Bratanek piekniutki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Abie 27.10.05, 14:57 Abie - to tak jak ja - uwielbiam szybką jazdę - jak to powiedziałaś ładnie "sportową" - własnie w taki sposób poznałam hmmm kolegę który robił wszystko żebym nie była żona mojego męża tylko jego )) Abie - nie wiem czy mój pościk zauważyłaś -0 jeśli nie to pisałam żebyś dołączyła moje ostartnie jesienne foty do naszej stronki - oczywiście jak znajdziesz chwilke czasu A nasza ciocia pszczoła co podskakuje? liczba postów się nie podoba, hę?? noo kochana to chyba dobrze że dziewczynki takie aktywne Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 15:03 Atko - to twój luby taki okrutny? nie da ci autka??? a to paskuda! Mój wszystkim się chwali jak to jego żona świetnie jeździ no i wszyscy to wykorzystują - zwłaszcza na imprezach! Oj jakby mi tak mąż zabronił autem jeździć to bym go prześwięciła hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 15:19 taaaaaa Erguniu....powiedział, że uczyć sie mam na "L", a nie reni....ale wiecie...co sie odwlecze to nie ucziecze DDD Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 22:16 Pszczoła, to ty też kopcisz?????????????????pac,pac po pupce! nie wiem czy mi uwierzycie...ale ja nigdy nie zapaliłam ani jednej fajeczki....i dobrze, bo jak widać po postach..szybko się uzależniam....hihihi Cytrusik pewniwe uczy się na egzaminek....i Jutki w ogóle nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Abie 27.10.05, 15:15 Abie-moje poszły w poniedziałek pt jesienne foty - z działeczki na pewno je dostałaś - jeśli nie doszły to wyślę jeszcze raz. To leć pszczółencjo do domciu - i pisz jak tam młoda mama się czuje i jej Bartolini Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Abie 27.10.05, 15:25 znalazlam! Zapisalam je gdzie indziej i dlatego. OK, dolacze je, no problem. Ide sie posilac, chyba to przesolila - jestem zakochana w moim Mezu. O jak to milo! Odpowiedz Link Zgłoś
ktat o i jeszcze zepsuł sie samochod 27.10.05, 15:28 naprawa 1500 i wez tu człowieku i zyj normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
hortika Re: o i jeszcze zepsuł sie samochod 27.10.05, 16:18 Biedulko... A w pracy to mogą Cię tak bez pytania o zdanie przenosić gdzie im się podoba? Co za czasy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 16:23 qrde! Kilka minut, a tu czytania a czytania!!! Niezała kaska za autko! Współczuję! Znowu jestem nie w temacie, ale niech tak to dziś zostanie:} Jutro będę miała umysł ostry jak zęby rekina albo wzrok orła!!! Bo jakoś *(jak mawia znana mi mgr polonistyki: NIE NADĄŻAM" co jo godom co jo godom- umysł ostry jak wzrok orła?!!-trudno..dziś tak mam :} Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.gda Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 16:24 no tak..mgr mówi oczywiście _NIE NADANŻAM :} Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st Abie gdzie ta stronka? 27.10.05, 16:35 Jak można wejść na tą stronkę z Waszymi fotkami? Proszę kogoś o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 17:25 babeczki...witam, witam w czwartek....zupka według przepisu abi, wyszła wyśmienita...modlę się , by mężusiowi smakowała...bo on coś ostatnio zaczyna grymasić...Popijam winko...białe, wytrawne...i śmiem powiedzieć,że coś ze mną nie do końca dobrze....bo ja nie przepadam za winkiem wytrawnym...a to jest superowe...No, ale obiecałam,że nie bede sie nakręcać... Pszczoła ,jak się czuje twój fabrycznie nowy siostrzeniec....mówcie, co chcecie...on mi ciocię przypomina!!! Bebell, noż normalnie tak sie zdenerwowałam, ze nie wiem co.Po pierwsze, ja bym tego tak nie zostawiła!!!!!!!!!!!!Skoro nie ma żadnych skarg od innych grup...to wal do szefa i to natychmiast!Poproś o spotkanie! Przygotuj sobie wcześniej argumenty nie do odrzucenia...proponowałabym na początek troske o przyszłych podopiecznych, potem prestiż uczelni...oraz to jak wiele złego mówi sie ostatno o prywatnych studiach...Powiedz, że ta grupa odstaje od innych poziomem przygotowania, że dostają od ciebie nawet do domu teksty... A jedyne na c bym sie zgodziła..to na zwiekszenie ilosci nieobecności......ich sprawa, jezeli beda musieli poryc...no a egzamin koniecznie pisemny jeśli można....masz wtedy dowody ich lenistwa...Kuźwa, co za imbecyle teraz" studiują.."no i założę się, ze matury też mieli kupione....w prywatnych liceach.... tatuś jeszcze furke w nagrode kupił.. cholerni.....pi, pi, pi, ....... Kurka, ja mialam zajecia od 8 do 19... wszystkie ćwiczenia i wykłady obowiazkowe...i tylko jedna nieobecność w semestrze....i jakoś się nie buntowaliśmy.... Znajoma chciała mieć dobrze wykształcone dziecię...i oddała je do prywatnej szkółki.... po roku zauważyła, że wszyscy wymagający nauczyciele...byli bez pracy...skutkiem czego liczba dziatwy zmniejszyła się o połowę...na szczęście znalazło się kilku trzeźwo myślących rodziców..którzy przenieśli dzieciaki do zwykłych szkół...ona też.Wyobraźcie sobie,że niektórzy rodzice chcieli, by dzieciaki miały piątki...a te nie umiały porządnie czytać i zdania zbudować....o matmie nie wspomnę... no i ich żądania spełniono....dziś ta szkółka ma bardzo dobre wyniki...nauczania( superświadectwa).....rigać się chce........ bleeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 16:55 Doszlismy z mezem do porozumienia... zamiast spaceru, aktywnosc niewymagajaca wychodzenia na to zimno. Zaraz teleexpres... a pozniej biore sie za robienie pizzy! A wczesniej byly frytki... bo straszna ochote mielam. Co za zdrowy jadlospis dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 18:09 Ktat to cóż to się wam w autku zepsuło że taka droga naprawa? może da się cos taniej załatwić? Tycja - no to mieliście pecha z tym autkiem - ponoć złodzieje zawsze kradną te nieubezpieczone. Choć mi w krakowie ukradli poloneza-na szczęście ubezpieczonego. Lalisia-adres stronki wysłany Ktat-balbinka ma rację - może faktycznie te twoje dziwne objawy to są ciążowe - sama nie wiem.. U mnie z autkiem jest troszkę inna sytuacja - autko jest moje... to znaczy ja go kupiłam jeszcze na studiach (dorabiałam i [pilnie się uczyłam by mieć stype) No i autko mam już ponad 4 lata. I mężulo sie nie wtrąca bo nie lubi małych autek. A on ma wspólne duże auto z bratem - i jakoś się dogadujemy. Matala - jeżeli chodzi o ziółka to niewazne kiedy - robisz mieszanke i pijesz póki sie nie skończy (najlepiej 3 razy dziennie) Jak już ci się skończą to robisz przerwę - tylko nie pamiętam jak długą (coś mi chodzi po głowie że 3 tygodnie) a później znów robisz mieszankę i znów pijesz Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 21:32 Ano... ponoć tak jest , że kradną nieubezpieczone. ktoś im daje cynk z PZU, okropieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:):):)-listopadowe sta 27.10.05, 22:00 tycjo, to okropne ,że wam samochodzik podwędzili... Erga, na pewno ładny ten balejażyk wyjdzie.... Atko, rozumiem cię doskonale...też miewam takie stany apatii.Cieszę się jednak,że ginek ostro się wziął za ciebie !!! A maruda siedzi w każdej z nas...mój m. twierdzi, ze za marudzenie mogłabym Nobla dostac...i za wrzaski i awanturki(ile można znieść) drugą. Pszczoła, ty chyba w szpitalu siedzisz...nad Bartusiem??? Oj, jak ja przeżywałam , gdy się mój pierwszy siostrzeniec urodził...chłopisko już do gimnazjum chodzi... ęwielbiam Misia...to mój jedyny chrześniak, często się nim opiekowałam, gdy moja siostra była w pracy.A on czasami mówi :" Ciocia, to moja druga mama".A mi się woda w oczach robi, gdy padają te słowa. a Pkanetka dzisiaj w pracy okropnie długo..... Babeczki, ja mam totalnego lenia....musze się wziąć w garść. Lalisiu, super, że ci się troszkę poprawiło.Sytuacje masz faktycznie mało ciekawa, skoro oboje rodzice pracują....a gdyby tak grafik zmian zrobić...byś po prostu mogła spokojnie sobie z dwie godzinki poleżeć..a mała w tym czasie wylot z domku na spacer z babcią lub dziadkiem.Albo wynajać nianię na godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Witam czwartkowo ;)) 27.10.05, 17:59 na nowym watku ) I jestem uziemiona 300 postow do czytania, a ja nie mam sily ;$ 2 dc i jest mi slabo, tylko bym lezala i spala. Moze mi kto powie kogo w koncu ma Ola?? Moze ciocia Pszczolka?! I najwazniejsze!!!!!!!! Stokrotko wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin To o czym marzysz by Ci sie spelnilo ) A jesli chodzi o listopadowe staranka to bedzie buuuuuu Luby od 5 listopada ma delegacje i przez 2 tygodnie nie bede Go widziec Masakra!!! Choc z drugiej strony - moze wtedy pojde go ginka do mojej przychodni i zobacze co mi powie i doradzi, zeby grudzien byl czaderski ) A ziolka Ojca Sroki od kiedy trzeba zaczac pic?? Milego wieczorka Dziewczynki i ide lezec sobie!! Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Łomatko, czy Was pogięło????:):):) 27.10.05, 18:13 wczoraj wątek założyłam, a tu już 260 postów?idę czytać...jak przeczytam, może się odezwę Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Łomatko, czy Was pogięło????:):):) 27.10.05, 18:16 Czytaj, czytaj kochana - myśmy dziś cały dzionek nad liczbą pracowały ) widać kto miał dziś dużo pracy -0 ja przyznaję się że stronke z wątkiem miałam otwartą przez całe 8 godzin więc byłam na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Łomatko, czy Was pogięło????:):):) 27.10.05, 18:33 pobieznie przeczytane...a więc...Stokrotko, STO LAAAAT, STO LAAAT, NIECH ZYJE ZYJE NAM....i spełnienia marzeń, a zwłaszcza jednego...mogą być i dwa albo trzy Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Abie, a dołozysz moje ulubione zdjęcie z Kubą? 27.10.05, 18:34 ...mailem poszło Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Abie, a dołozysz moje ulubione zdjęcie z Kubą 27.10.05, 18:36 a doloze, tylko jeszcze nie doszlo Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 Re: Marta_st 27.10.05, 18:30 zaraz beda na stronie, Twoje dolozone z reszta tez. Momencik. Dajcie sie pobawic Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 18:27 Witam i prosze o dopiesanie do listy (może nie zapeszę) Idalkas, 30 lat, starania o 2 dziecko, mam już 2,5 letniego Sebastianka, drugi cykl starań. Trzymam kciuki za wszystkie starające. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka74 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 19:35 Witam wszystkie nowe foremeczki!!!!!!!!!!Prosimy o wpisywanie się na listę.... Ale gapcia ze mnie , jedno ę zmieniło sens...pościku...oczywizda...męzuś nie może pić na imprezkach..., bo ja nie godzę się na jazdę samochodzikiem, a co jak mi nigdy nie daje autka to co mam gdzies przyłożyć..no nie?A ja tu widzę, ze mamy pogromczynie szos...na forum..! Stokrociu......sto,lat, sto lat..... i wszystkiego naj, naj, najlepszego....a przede wszystkim fasolkowego prezentu na święta!!!!!!!!!! Idę sprawdzić te bazgroły dzieciaków.... brrrr.Oj, jak mi się nie chce..... Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 20:23 A ja właśnie odwazyłam sie i sama sobie robie balejaż ciekawe jak wyjdzie - hehe najwyżej jutro będę całe farbować na ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 20:30 uuuuuuu powiem Ci, ze robiłam mojej siorze tydzień przed ślubem pasemka, zawsze zresztą jej robię...zawze wychodziło mneij lub bardziej ch..wo.ale teraz wspiełam się na wyżyny))))) ale rąsie mi się tak częsły, ze szok... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 20:59 Nie bój nic Erga, będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 21:08 dziś wczesniej mówię Wam dobranoc...idę desperatki ogladać i Lisa dobranoc, owocnej nocy Balbinko, a kiedy testujesz? w przyszłym tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
ata76 Re: Witam po raz pierwszy!!!! 27.10.05, 21:26 właśnie Balbinko, kiedy testujesz???????????????????? Erga, sama sobie robisz belajaż ( kurczaki jak to się pisze)???? To zdolniacha z Ciebie musi być )) najlepiej od razu po prosimy o fotki, bo z ciekawości aż mnie skręca witam oczywiście nową foremkę Idalkas, i zgodnie z tradycją jak najszybszego zafasolkowania życzę!!! Melbo miłego oglądania i kolorowych snów!!!! Balbinko, kochana.....tak naprawdę to chyba się nie zamartwiam.....jestem chwilowo na takim etapie, że ........nawet sama nie wiem....chyba powoli zaczyna robić mi się wszystko jedno....tylko nie myślcie, że łapie jakiegoś doła.....poprostu nic mi się nie chce.....marazm i apatia....to pewnie ta jesień....albo prawdziwa moja natura daje o sobie znać )))) (czyt. wieczne niezadowolenie, marudzenie, itepe).....ale tak poza tym to jest git....jutro piąteczek...ostatni dzień w pracy...4 dni wolnego....żyć nie umierać )))) Odpowiedz Link Zgłoś