Dodaj do ulubionych

dni płodne liczycie same?

04.12.05, 21:01
Witam wszystkie przyszłe mamusie również te starające się, mam pytanie
ponieważ jesteście już po tym etapie do którego ja zmierzam, czy dni płodne
liczycie same? czy korzystacie również z interaktywnych kalkulatorów i jak
oceniacie ich działanie? dzięki za odpsmile
Obserwuj wątek
    • magdalena.czw Re: dni płodne liczycie same? 06.12.05, 21:35
      Stety albo nie. Ja wszystko robiłam i robię termometrem i ołówkiem. Trudniejsze
      jest załapanie na początku regół, prowadzenia wykresu temperatur i śluzu
      płodnego. Ale jeśli już przez to przebrniesz, masz pewność, że się nigdy nie
      machniesz i nie będzie nie chcianej wpadki. Jestem w 2 ciąży. Obie zaplanowane.
      Iwonka lat 4.5. A nowe Bobo się dopiero urodzi w lipcu. Metody uczyłam się na
      kursie przedmałżeńskim od małżeństwa, które stosowało ją 6 lat (dwoje
      planowanych dzieci 5 l i 2 l). Tak na prawdę, dni płodne, są tylko, wtedy gdy
      czujesz znaczącą wilgoć w pochwie, oraz gdy jest śluz płodny (tzn. taki jak
      białko surowego jajka)nie zależnie czy jest go ciut, ciut, czy dużo. Pozdrawiam
      Magda.
      • dziorkamadziorka Re: dni płodne liczycie same? 06.12.05, 22:07
        Madzia dzieki za odp., nie stosowałam jeszcze tej metody z ołówkiemsmile,
        przechodzę owulację tak, że doskonale wiem co i kiedy się ze mna dzieje, jednak
        zdaje sobie sprawę z tego, że na dłuższa metę to nie wystarczy. Ponieważ od
        grudnia staramy sie o dziecko wiedziałam kiedy mam na to największe szanse;
        natomiast po pierwszej ciąży napewno nie chcialabym mieć drugiego dziecka od
        razu i wiem, że tej metody będę musiała się nauczyć.
        Ps. ciekawi mnie jednak fakt czy dni plodne, które ustaliłas za pomoca
        mierzenia temperatury pokrywały się z dniami, które wskazał interaktywny
        kalkulator?

Pozdr cieplutko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka