Dodaj do ulubionych

Pierwsze usg?????

23.12.05, 16:46
Witam !!ostania miesciaczke miałam 24.11 jestem juz po wynikach bety i jestem
w ciążysmilesmilesmile kiedy mam zrobic pierwsze usg zeby widac było choc kropeczke??
pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: Pierwsze usg????? 23.12.05, 20:01
      hej
      przede wszystkim Gratuluję!!!
      ja miałam ostatnią miesiączkę 25.11smile) staram się o drugą dziszię i nie wiem czy
      robić test czy jeszcze poczekać
      pierwsze usg z synkiem miałam w 7 t.c miał wtedy 1cmsmilei pieknie bijące serduszko
      wydaje mi się że za ok 2 tyg powinnaś zrobić usg wszystko zalezy od lekarza
      • murter1 Re: Pierwsze usg????? 23.12.05, 23:11
        Nie wczesniej niz w 6tc. Ja bylam w 5 i bylo widac tylko pecherzyki cialko
        zolte, musialam wiec powtorzyc. W 6tc byl juz zarodek z seruszkiem (wlasnie
        dzisiaj go widzialam!)
    • minimka Re: Pierwsze usg????? 03.01.06, 17:22
      Wow a ja miałam ostatnią miesiączkę 23 listopada, TRZYMAJMY SIE RAZEM, TO MIJE
      2 BEBE. Dopiero wybieram się do lekarza, jestem po 2 testach na plus
      oczywiście. Daj znać jakie lekarz kazał zrobić Ci badania.
      Maria
      • ola261 Re: Pierwsze usg????? 03.01.06, 17:52
        Ja swoje pierwsze usg w 12 tygodniu. W 7 tygodniu lekarz po badaniu stwierdził
        ciążę. Powiedział, że wczęśniejsze usg (jesli nic nie dzieje) nie jest
        konieczne.
    • ola261 Re: Pierwsze usg????? 03.01.06, 18:25
      W 11 tygodniu i 6 dniu dzidzia miała 4,3 cm długości i pięknie widoczne było
      serduszko, które biło z prędkością 168 uderzeń na minutę. PIĘKNY WIDOKsmile))
    • pusia1976 Re: Pierwsze usg????? 03.01.06, 18:28
      witaj, u nie ostani @ był 22.11, byłam u gina i potwierdził ciąże , byłam u
      niego w 5 tc i poradził zebym odczekała jeszcze 2 tyg i poszła na usg,powinno
      juz byc słychac serduszko. wiec cierpliwości, jeszcze kilka dni sie wstrzymaj
      • 8monia1 Re: Pierwsze usg????? 04.01.06, 09:25
        Ja byłam wczoraj u lekarza - stwierdził 6 tc smilesmilesmile. Na usg mam przyjść za 2
        tygodnie (do tego czasu mam porobić badania: morfologia, glukoza i mocz)...
        Pozdrawiam. Aha ostatnią miesiączkę miałam 21.11 hihihhi (podobnie jak WY).
    • karina127 Re: Pierwsze usg????? 04.01.06, 10:20
      Cześć i gratulacje. Ja na pierwszym USG byłam w 5 tyg i był tylko pęcherzyk
      ciążowy, a za 2 tyg. był już zarodek z bijącym serduszkiem. Teraz jestem w 12
      tyg. Pozdrawiam.
    • stangy Re: Pierwsze usg????? 04.01.06, 13:22
      cześć, ja z kolei ostatnią miałam 27-11 smileDziś rano robiłam badanie krwi i
      dziś o 19.00 będa wyniki. Na teście miałam II kreski, przy czym jedna była aż
      purpurowa - zamiast różowej. Trzymajcie kciuki!
      • toja76 Re: Pierwsze usg????? 04.01.06, 13:52
        A kiedy robiłyście test? Ja jestem w 27 dc i mam nadzieję, że @ nie przyjdzie.
        Zwykle cylke mam 28 dniowe, choć ostatni z zaburzeniami był 33 dniowy.
        Myslicie, że jeśli zrobię to wynik będzie wydoczny? Niecierpliwa jestemsmile
    • agaiartur Re: Pierwsze usg????? 04.01.06, 14:12
      HEJ DZIWCZYNY ZAPRASZAM NA FORUM MAMY WRZESIEŃ 2006
      jest nas coraz wiecej.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35951
    • nelles Re: Pierwsze usg????? 04.01.06, 15:42
      A ja ostatnią miesiączkę mialam 18.11. Bylam w poniedzialek u lekarza i radzil
      odczekaćz usg jeszcze przynajmniej 1,5 tygodnia. To moja druga ciąża, w
      pierwszej usg robilam dokladnie w 7 tyg i 5 dnismile. Bylo widać malusieńki
      zarodek. Ale najfajniej widać bylo dzidziusia w 12 tygodniu.
      Pozdrawiam
    • dziubekl Re: Pierwsze usg????? 04.01.06, 17:06
      gratuluje!!!!!
      pierwsze usg (dopochwowe oczywiscie) pokaze pecherzyk ciazowy juz w 5 tc od
      daty ostatniej miesiaczki, dwa tygodnie pozniej zobaczysz juz bijace cudnie
      serduszko. kicaj do gina i sie ciesz. ciesze sie z Toba, jestem juz w 8 tc.
      pozdrawiam
      • popaga Re: Pierwsze usg????? 05.01.06, 11:45
        heywink
        Ja pierwsze USG miałam w 5t3d i rzeczywiście było widac tylko pęcherzy.
        2 dni temu robiłam 2-gie usg, i widziałam już serduszko malucha oraz wszystkie
        kończyny- cuuuudooowne uczuciewink
        Wszystkim polecamsmile
        Pozdrawiam
    • martitka791 Re: Pierwsze usg????? 05.01.06, 21:31
      Bardzo wam wszystkim dziekuje za odpowiedzsmile ja oczywiscie nie wytrzymałam i
      pobiegłam na to usg choc było wiac tylko pecherzyk byłam bardzo szczesliwa i
      mam pierwsze zdjecie maluszkasmilesmilesmilesmileteraz tylko wizyta u lekarza a potem mam
      nadzieje ujrzec wreszcie bijace serduszkosmilesmilesmileza dwa tygodnie juz to powinno
      nastapic smilesmile serdecznie was wszystkie pozdrawiamsmilesmile:0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka