Dodaj do ulubionych

Ile kompletów pościeli potrzebne?

08.01.06, 15:25
No właśnie ile kompletów pościeli potrzebne na początek dla maluszka?
Zakupiłam jeden komplet pościeli + 1 rożek + 1 śpiworek + 1 kocyk i 3 szt.
prześcieradła. Doradzcie proszę co potrzeba więcej.
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Ile kompletów pościeli potrzebne? 08.01.06, 15:54
      co rozumiesz przez "posciel"? bo moj Mlody do tej pory ma przescieradlo na gumke
      (3szt na zmiane), jak byl noworodkiem to spal w rozku, potem rozek byl kolderka,
      potem byl spiworek a teraz jak juz wstaje, to jest przykryty kocykiem obleczonym
      w poszewke.Poduszki nigdy nie mial, co zreszta jest bezcelowe bo 5razy w ciagu
      nocy zmienia pozycje.
      Noworodka nie warto wkladac do spiworka bo on lubi byc opatulony wiec lepiej
      zawinac w rozek albo kocyk.Potem juz w zaleznosci od tego czy sie odkopuje czy
      nie.Moj Mateusz zaczal sie odkopywac w ok 4tym m-cu i wtedy wskoczyl do spiworka.
      Nie wiemkiedy rodzisz ale jak niebawem to moze jakis cieply koc na spacery by
      sie przydal?
      Wg mnie wystarczy Ci w zupelnoscismile
    • magkan Re: Ile kompletów pościeli potrzebne? 08.01.06, 16:09
      ja nie miałam rożka ani śpiworka. 3 prześcieradła,3 kocyki, 2 komplety poszewek
      na kołderkę.
    • jakw Re: Ile kompletów pościeli potrzebne? 08.01.06, 17:39
      mam 3 prześcieradła i 2 poszewki na kołderkę - starcza
      • sabko Re: Ile kompletów pościeli potrzebne? 08.01.06, 17:49
        ja miałam 2 rożki i kiedy Oliwka była całkiem mała spała w rożku, potem do
        jakiegoś 7 miesiąca rożek był rozłożony jak kołderka, tera śpi pod grubym kocem,
        ma 10 misięcy a kołdra nadal wydaje mi się za duża.
        Od 4 miesiąca Oliwka miala poduszkę. Prześcieradełek mam 3 sztuki i wystarcza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka