martuchna28 08.01.06, 15:25 No właśnie ile kompletów pościeli potrzebne na początek dla maluszka? Zakupiłam jeden komplet pościeli + 1 rożek + 1 śpiworek + 1 kocyk i 3 szt. prześcieradła. Doradzcie proszę co potrzeba więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: Ile kompletów pościeli potrzebne? 08.01.06, 15:54 co rozumiesz przez "posciel"? bo moj Mlody do tej pory ma przescieradlo na gumke (3szt na zmiane), jak byl noworodkiem to spal w rozku, potem rozek byl kolderka, potem byl spiworek a teraz jak juz wstaje, to jest przykryty kocykiem obleczonym w poszewke.Poduszki nigdy nie mial, co zreszta jest bezcelowe bo 5razy w ciagu nocy zmienia pozycje. Noworodka nie warto wkladac do spiworka bo on lubi byc opatulony wiec lepiej zawinac w rozek albo kocyk.Potem juz w zaleznosci od tego czy sie odkopuje czy nie.Moj Mateusz zaczal sie odkopywac w ok 4tym m-cu i wtedy wskoczyl do spiworka. Nie wiemkiedy rodzisz ale jak niebawem to moze jakis cieply koc na spacery by sie przydal? Wg mnie wystarczy Ci w zupelnosci Odpowiedz Link Zgłoś
magkan Re: Ile kompletów pościeli potrzebne? 08.01.06, 16:09 ja nie miałam rożka ani śpiworka. 3 prześcieradła,3 kocyki, 2 komplety poszewek na kołderkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Ile kompletów pościeli potrzebne? 08.01.06, 17:39 mam 3 prześcieradła i 2 poszewki na kołderkę - starcza Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: Ile kompletów pościeli potrzebne? 08.01.06, 17:49 ja miałam 2 rożki i kiedy Oliwka była całkiem mała spała w rożku, potem do jakiegoś 7 miesiąca rożek był rozłożony jak kołderka, tera śpi pod grubym kocem, ma 10 misięcy a kołdra nadal wydaje mi się za duża. Od 4 miesiąca Oliwka miala poduszkę. Prześcieradełek mam 3 sztuki i wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś