asiulka1976 16.01.06, 20:20 Mozecie mi podpowiedziec czy mam prac tylko ciuszki czy kocyki,rozki,pieluszki itp tez ?? no i czy taki kocym moge wyplukac w plynie zmiekczajacym ?? oczywiscie uzywam proszku dla dzieci- jelp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati775 Re: Pranie wyprawki - poradzcie 16.01.06, 20:23 Boze co za problemy - zazdroszcze ! generalnie nie jestem zgryzliwa ale takie watki mnie rozwalaja - litosci !!! ps. napisze przewrotnie Twoja, Twoja i tylko Twoja sprawa co wypierzesz a co nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmpp Re: Pranie wyprawki - poradzcie 16.01.06, 20:41 Ja wyprałam ubranka, pieluchy, kocyki. Rożka nie. Używałam płynu do prania Lovela a płukałam tylko w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Pranie wyprawki - poradzcie 16.01.06, 20:57 Asiulka, jak moderowałas C i P, to wtedy był identyczny watek, no góra dzien dwa wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Pranie wyprawki - poradzcie 16.01.06, 21:01 sory ale akurat asiulka to modeLowala Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Pranie wyprawki - poradzcie 16.01.06, 21:10 asiu! pralam wszystko co mialo bezposredni kontakt z dzieckiem. rozek tez, kocyki tym bardziej. jesli chcesz stosowac plyny zmiekczajace to kupuj te dla dzieci. ps. wszystko kupowalam zafoliowane, oryginalnie fabrycznie zapakowane a po upraniu woda w misce byla szara z czarnym osadem. zatem prac, prac i prac nowe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: do maretin 16.01.06, 21:18 droga maretin nie uwazasz ze to jet logiczne ze trzeba prac wszysto co nowe , fabryczne ze sklepu ??? ze tez niektorym trzeba to tlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: do maretin 16.01.06, 21:23 pamietam, jak bylam w ciazy i to co jest dla mnie teraz oczywiste, wtedy bylo czarna magia. sadzilam, ze trzeba koniecznie sterylizowac butle, ze karmienie piersia to na sto procent drakonska dieta, ze karmienie piersia to pryszcz. bierzesz dziecko do cyca, a ono zaczyna ssac jakby to robilo od zawsze. do tego sadzilam jeszcze, ze po urodzeniu kajtka oszlaje w jednej sekundzie z milosci( tymczasem po porodzie moje uczucia byly zamglone, budzily sie wolno), ze bede ryczec ze sczescia, sikac po nogach z uwielbienie itd.... zatem rozumiem asiulke. w ciazy wiele rzeczy sie wydaje, dziecko wszystko weryfikuje. Mój Kajtuś -- Kajtuś ma dwa miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: do maretin 16.01.06, 21:37 wszystko co napisalas to swieta racja ale zwykle pranie nijak sie ma do problemow z karmieniem i emocjami po porodzie jak kupujesz cos w sklepie dla siebie to pierzesz czy zakladasz takie sklepowe na kark ? no prosze Cie ! Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: do maretin 16.01.06, 21:42 Ja prałam wszystko, co miało mieć kontakt z dzieckiem. Może i nowe, zafoliowane, ale przecież ktoś to i szył i pakował i przewoził i td - na pewno nie w sterylnych warunkach (choć nie wymagałam takich) i niekoniecznie w czytych. No i nie wiem też kto i ilu ludzi oglądało (rzecz jasna manualnie) daną rzecz w sklepie. Ba bym wyprała. Odpowiedz Link Zgłoś
28evia Re: Pranie wyprawki - poradzcie 16.01.06, 21:47 czepiacie się dziewczyny, jak pyta to znaczy,że nie wie ja też miałam problem pamiętam z temperaturą prania wyprawki bo na metkach 40 stopni a wszyscy mi mówili wygotować i nie uważm żeby było problemem odpisać jak ktoś nie chce to niech nie odpisuje bo takie dogryzanie jest nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Pranie wyprawki - poradzcie 16.01.06, 21:52 wiem wiem ale nie moglam sie postrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Pranie wyprawki - off topic 16.01.06, 22:32 Ja nie dogryzła, tylko dałam wędkę. W dodatku z wielkim tłustym robakiem i rozrzuconą zanętą. Wyciągnięcie ryby w takim przypadku to już kwestia woli pytającego. A mogłam dac sam sznurek i haczyk oddzielnie Zagubionej mamie debiutującej na forum mozna wyszukać linki i dać garść dobrych rad z mdziału "instrukacja obsługi forum". Osoba która podejmowała się moderowania forum ciązowego powinna miec orientację w tematach na nim poruszanych, a pranie wyprawki jest wałkowane co tydzien. Uważasz, 28evio, że dogryzaniem jest wskazanie doświadczonej forumowiczce miejsca i czasu, gdzie były odpowiedzi na jej pytania? Powinnam wyszukac linki tak jak dla debiutantki? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Pranie wyprawki - off topic 16.01.06, 22:38 tak jest miko! jak zwykle masz racje. brawo, brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
agatos7 Re: Pranie wyprawki - poradzcie 16.01.06, 22:51 Ja prałam wszystko oprócz rożka. I to co wyprałam to jeszcze wyprasowałam. Tylko w proszku dla dzieci i nie używać żadnych zwykłych płynow do płukania, bo male dzieci nie lubią intensywnych zapachów. Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: Pranie wyprawki - poradzcie 17.01.06, 08:34 jak pierzesz w jelpie to jest tez płyn zmiękczający jelp - prawie bezzapachowy a super zmiękcza. To moje ostatnie odkrycie, bo ja na początku nie zmiękczałam. Rzwczy oczywiście wyprałam, kocyka nie- bo wyprałam poszewkę na kocyk, rożka nie wyprałam (był to zakup szpitalny), ale nie widzę przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
magdziaxyz Re: Pranie wyprawki - poradzcie 17.01.06, 09:31 Ja zawczasu nie o wszystkim pomyślaŁam. Część rzeczy z wyprawki miaŁam wyprane w Jelpie, część w zwykŁym proszku, a część wcale. Później mi się wszystko wymieszao i niunia alergią zareagowaŁa na niektóre rzeczy. Wtedy już wszystko razem powędrowaŁo do prania. Na dodatek moje rzeczy też musiaŁam prać w proszku dla niemowląt - więc nie tylko wyprawka. Co do proszku to próbowaam Lovelli i Jelpa i polecam jedynie ten drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Pranie wyprawki - poradzcie 17.01.06, 09:32 ja nie narzekam na lovele. bardzo cenie ten proszek, mleczko. plamy sie spieraja. ciuszki pieknie pachna. Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: Pranie wyprawki - poradzcie 17.01.06, 11:08 a u nas o dziwo jelp uczula a lovella nie - za to płyn do płukania jelp nie uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Pranie wyprawki - poradzcie 17.01.06, 10:45 Asiu, tu masz linki z FAQ do dyskusji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35089603&a=35090013 Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: Pranie wyprawki - poradzcie 17.01.06, 10:52 Dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś