Dodaj do ulubionych

Czy jestem w ciąży?

• wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 13.05.06, 12:11
      Witam Was po dlugiej nieobecności! Ten wątek tak pięknie się rozwijał, więc
      chciałabym go kontunuować. Co u mnie, hmm - dostałam dziś właśnie drugiej @ po
      poronieniu. Cykl jak zwykle regularne... Cieszy mnie to i mam nadzieję, że
      świadczy o powrocie organizmu do równowagi! W tymże cyklu chcę rozpocząć
      starania... Trzymajcie proszę kciuki za powodzenie... Jestem pełna optymizmu,
      wiary i nadziei, że się uda! I Wam kochane kobietki żyzcę tego samego. Buziaczki
      • erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 14.05.06, 18:50
        Witaj wiolu, trzymam za ciebie mocno kciuki,bo śledzę Twoje losy od marca.Ja
        jestem już po druich staraniach, a ściślej móiąc czekam na jakieś efekty, lub
        na @. Będę testować 19 lub 20 maja w dniu spodziewanej @. zobaczymy. z objawów,
        które są wspólne dla ciązy i @ mam nabrzmiałe i bolące piersi. Brzuch jeszcze
        nie pobolewa,za to jest strasznie twardy.I wyłącznie ten fakt trzyma mnie pzry
        wierze, ze może jednak się udało.
        Pozdrawiam gorąco, szczerze Ci życząca-Kasia
        • fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 14.05.06, 19:06
          Cześć Wiola!
          Ja już tez czekam na drugą @ i zaczynamsmile)))
          Buziaki
          • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 14.05.06, 21:18
            Witajcie! Kasiu i Fantaisie - trzymam mocno kciuki! Cieszę się, że się
            odezwałyście. Trzymajmy się razem, będzie dobrze. Gorąco Was pozdrawiam!!!
            Buziaczki wink
            • fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 14.05.06, 21:54
              Wiola, musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!! same radości przed namismile))))))
              Buziaki
              • filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 15.05.06, 18:31
                Witajcie, ja też żyję w oczekiwaniu na @ (a raczej na jej brak). Cały czas
                gnębi mnie pytanie, czy jeśli wzrost tempki i śluz wskazywały na owu, a testy
                były negatywne, to czy owu była czy nie. Mam nadzieję, że była, i sobie
                oczekuję (25go będę testować). I jestem dobrej myśli, generalnie smile
                Trzymam kciuki smile

• niepewna85 Re: Czy jestem w ciąży? 17.05.06, 11:12
                  cześć dziewczyny dawno mnie tu nie byłosadu mnie a raczej u nas wszystko w porządku
                  dzdzia ma już 14 tyg i 8 cm długośći przeszły już prawie wszystkie objawy ciąży ale niektórych rzeczy dalej nie moge jeść.
                  mam nadzieje zże wam tez sie uda i będziecie mogły widziec swoje maleństwa tak jak ja wczoraj na usg(ssało kciuk jak go podglądaliśmy!!)
                  pozdrawiam i powodzenia
                  • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 17.05.06, 18:17
                    niepewna85 - jakże się cieszę, że u Ciebie wszystko ok! Niech Dzidziuś rośnie
                    zdrowo!I Ty oczywiście trzymaj się cieplutko! My za kilka dni zaczynamy
                    starania... Pozdrawiam wink
                    • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 18.05.06, 15:28
                      Cześć Wisolab,
                      jednym tchem przeczytałam Twoją historię.Czułam sie tak jakbym czytała własny
                      pamiętnik. Wiem co czujesz i bardzo Ci współczuję. Jestem z Tobą. Od mojego
                      najgorszego dnia minęło dokładnie 3,5 miesiąca.Moje Dzieciątko miało dokładnie
                      8 tygodni jak zmarło, my dowiedzieliśmy się w 11 tyg. Nie ma słów,które
                      opisałyby co czułam i co czuję teraz. W tym miesiącu rozpoczynamy z mężem
                      starania, odliczam dni do owulacji. Poprzednim razem udało nam sie za I razem
                      wiec może i teraz. Trzymam kciuki też za Ciebie, modlę się za wszystki Aniołki.
                      Wierzę, ze nasze do nas wrócą smile Bo ja sobie to tak tłumaczę, ze one na chwilkę
                      odlatują od Mamusi i potem wracają..... już na zawsze. Pozdrawiam Cię
                      serdecznie. Wszystkim Przyszłym Mamom i ich Fasolkom i Groszkom życzę dużo
                      zdrówka i szczęśliwych 9 miesięcy. Buźka- Ifcia
                      • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 18.05.06, 15:30
                        Przepraszam Wiolu za literówkę. Pozdrowionka
                        • filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 21.05.06, 14:21
                          Witajcie, dawno nie odwiedzałam tego wątku. A mnie właśnie teraz nie daje
                          spokoju to pytanie. Oto co się dzieje:
                          1. tempka - 9 dpo, od wczoraj tempka jeszcze wyższa (37,1), mam nadzieję że tak
                          się utrzyma,
                          www.fertilityfriend.com/home/125635
                          2. piersi bolą mnie tak jak zawsze na kilka dni przed @,
                          3. mam duży apetyt, i często po jedzeniu chce mi się wymiotować (lekko, ale
                          dziwne uczucie)
                          4. dziś przespałam pół dnia po śniadaniu
                          Ale boję się, że to wszystko nic. Wiecie, że testy owu były negatywne? Mogło
                          więc w ogóle nie być owu.
                          Niemniej jednak czekam z ogromną nadzieją smile
                          Testuję 26-go.

Pozdrawiam wszystkie oczekujące i te, które już się doczekały smile
                          • wiolasb Re: Może jeszcze nie wszystko stracone... 21.05.06, 23:38
                            Witajcie! Filemonka - może to już?! Z caego serca tego Ci życzę!!! Jestem z
                            Tobą! I.f - kochana! Dziękuję za piękne słowa, zdaję sobie sprawę, że jest nas,
                            niestety, tak wiele... Ale wspierając się tak cudownie, możemy być pewne, że
                            będzie dobrze!!! Choć mnie optymizm jakby opuszcza... Przepraszam za te słowa.
                            Żyłam ogromną nadzieją, że w tym cyklu rozpoczniemy starania, a tu masz Ci los -
                            znowu dopadł mnie ból garda, z migdałków infekcja przeniosła się do krtani...
                            No i jak tu zaczynać starania??!! Chce mi się wyć! Mam nadzieję, że jutro uda
                            mi się dostać do aryngooga, zobaczymy, co on powie. Może jeszcze nie wszystko
                            stracone?! Buziaczki! Dziękuję, że jesteście! Trzymam za Was kciuki!!!
                            • filemonka7 Re: Może jeszcze nie wszystko stracone... 22.05.06, 07:34
                              Wiolasb, idź do laryngologa, może szybciutko Ci przejdzie i staranka ruszą
                              pełną parą! Trzymam kciuki smile
                              • fantaisie Re: Może jeszcze nie wszystko stracone... 22.05.06, 12:05
                                Wiola, myśl pozytywnie, na pewno będzie dobrze!!!!! leć do lekarza, i zaczynajsmile))
                            • i.f Re: Może jeszcze nie wszystko stracone... 23.05.06, 12:10
                              Wiolu, dziewczyny mają rację. Idź do lekarza. A tymczasem możesz płukać gardło
                              szałwią. Lekarza mozesz poprosić o lekkie lekarstwa, nieinwazyjne. Może ten
                              cykl nie będzie stracony. Wiem co to znaczy czekać miesiąc- to są dłuuuuugie 30
                              dni. Teraz mój zegar odlicza czas od @ do jajeczkowania do @, hihihi. Za
                              tydzien testuję, zobaczymy. Ostatnio udało się za I razem, czemu i nie
                              teraz... smile Ach, ze nie ma takich testów co wykrywają ciążę po 24h. Buziaki.
                              Dużo zdrówka. Trzymaj sie ciepło i nie trać nadziei.
                              • filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 18:49
                                Dziewczyny, mam okropnie pilną sprawę. Od wczoraj boli mnie brzuch, jak na @,
                                dziś cały dzień jest mi niedobrze, ale brzuch jak na @ boli cały czas. Coraz
                                bardziej. Trochę mi się nawet chce wymiotować, ale może po przejedzeniu się.
                                Jutro, najpóźniej w czwartek, powinnam dostać @. Dziś tempkę miałam wysoką
                                jeszcze, ale BOJĘ SIĘ, że ona jutro spadnie i przyjdzie ta
                                wstrętna @. Czy myślicie, że brzuch bolący DOKŁADNIE tak samo jak na @ może
                                oznaczać, że ta wstrętna jednak nie przyjdzie? Chodzi mi o to, czy może jednak
                                jest jakaś subtelna różnica, może jakoś się czuje że to inaczej.. Bo ja czuję
                                tak samo.
                                Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Rozumiecie, sprawa jest pilna - jutro lub
                                pojutrze już się wyjaśni, ale ja nie bym wolała wiedzieć już smile

PS Jak tam Wiolu zdrówko?
                                • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 21:39
                                  filemonko7! Przede wszystkim życzę Ci, by to była wyczekana ciąża - bardzo
                                  mocno trzymam za Ciebie kciuki!!! Czy oprócz bóu brzucha, masz jakieś inne
                                  dolegliwości? np. powiększone i bardziej wrażiwe piersi? Pamiętam, że ja miałam
                                  podobne odczucia - ból brzucha itp. i myślałam, że @ przyjdzie, a jednak nie
                                  przyszła... Jakże Ci tego życzę... Czekaj cierpliwie, choć wiem, że to
                                  trudne... Mnie nadzieja opuściła... Płakać mi się chce... Przepraszam za te
                                  ponure myśli, ale tak czekałam na te dni... Infekcja nie ustępuje, lekarz
                                  radził nie starać się o Dzidzię... Wiem, że w końcu nie wszystko stracone,
                                  wystarczy tylko poczekać. Ale boję się, że następnym razem też "coś"
                                  wypadnie... Wszędzie dokoła widzę śiczne zaokrągone brzuszki i Maleństwa w
                                  wózeczkach. Tak się boję, że mnie to nie czeka... Skąd ten dołek? Przecież
                                  miałam być taka silna... Kochane - przepraszam za ten post... Już nie wiem, co
                                  robić. W każdym razie maj to, niestety, nie mój miesiąc... Ale Wam życzę z
                                  całego serca, żeby się udało!!! Bardzo mocno trzymam za Was kciuki! Myślę, że
                                  sama muszę się uspokoić, wyłączyć, nie myśleć o ciąży... Ale jak???
                                  • filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 21:49
                                    Wiolu, kochana, przede wszystkim strasznie mi przykro, że cały Twój entuzjazm
                                    gdzieś upłynął. Doskonale Cię rozumiem, bo sama też zawsze czekam na te dni z
                                    nadzieją. Ostatnio miałam dłuugi cykl, wiedziałam że ciąży nie ma (beta itd), a
                                    jednak @ nie przychodziła. Była to prawdziwa ironia losu: najpierw tak nie
                                    chciałam @, a potem wyczekiwałam z utęsknieniem, żeby już zacząć nowy cykl.
                                    Także rozumiem Cię.
                                    Powiem Ci jedno: ja wierzę, że jeśli się czegoś bardzo chce, to wcześniej czy
                                    później otrzymuje się to. Trzeba tylko poczekać. Jedni czekają krócej, inni
                                    dłużej. Powiem więcej, im dłużej się na coś czeka, tym bardziej się to potem
                                    docenia. A z tym wyłączeniem się... Mi się udało, w ubiegłym cyklu (aż do
                                    chwili, kiedy ff pokazał mi trzyfazowy wykres i zaczęłam mieć nadzieję).
                                    Powiedziałam sobie, że nie mogę żyć w oczekiwaniu na owu, w strachu przed @...
                                    Teraz to minęło, bo jestem trochę w nerwach (jutro lub w czwartek mam dostać @,
                                    boję się rano zmierzyć tempkę), ale przez cały cykl trzymałam się dzielnie i
                                    cieszyłam chwilą! Każdą chwilą, bez myslenia o tym wszystkim.

Trzymam za Ciebie kciuki od samego początku, i na pewno wszystko będzie dobrze.
                                    Wracaj do zdrówka smile
                                    • filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 21:51
                                      A jeśli chodzi o objawy, to poza bólem brzuszka mam właśnie te stany, że mi
                                      niedobrze, jakby mi się chciało wymiotować, od kilku dni tak mam. Piersi mnie
                                      bolą lekko, tak jak zazwyczaj przed @. Naprawdę boję się, że jutro tempka mi
                                      spadnie i będzie kicha.
                                      • fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 22:08
                                        Filemonko, mnie bolał brzuch jak na @ i myślałam, że zaraz przyjdzie, a okazało
                                        się że nie przyszła, więcsmile)))))
                                        • filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 22:19
                                          ojej, Fantaisie, a ja właśnie przed chwilą pomyślałam, że chyba tracę nadzieję.
                                          Brzuch mnie boli coraz bardziej, ZUPEŁNIE tak jak przed tą okropną @. Ale po
                                          Twoich słowach moja nadzieja z powrotem lekko urosła...

A Tobie serdecznie gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego Wam razem smile))
                                          Kiedy okazała się ta wspaniała nowina?
                                          • fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 23:20
                                            Filemonko, Słonko, dwie krechy zobaczyłam 28 lutego, a miesiąc później już byłam
                                            w szpitalu i szykowali mnie do zabiegusad((
                                            A brzuch tak mnie bolał od czwartku, a 28.02 to był wtorek, więc nie trać
                                            nadzieismile))
                                            Przede mną teraz radosne staranka!!!!!
                                            Buziaki
                                            • filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 24.05.06, 19:46
                                              Fantaisie, w takim razie życzę baaaardzo owocnych staranek!smile)
                                              • niepewna85 Re: Czy jestem w ciąży? 24.05.06, 20:18
                                                kurcze taka pogoda to nie dla mnie teraz jestem strasznie śpiąca w takie dni jak dziś
                                                mam nadzieje że jutro będzie lepiej bo wybieram się na zakupy zaczynam sie właśnie nie mieścić w swije ubrania i musze kupic coś większego
                                                pozdrawiam i powodzenia dla wszystkich starających i czekających na dzień testowania
                                  • meme13 wiolu... 24.05.06, 08:49
                                    Jakbym widziała siebie miesiąc temu... tyle że ja znów oprychy dostałam. I
                                    lekarz znów zabronił starań, a tak bardzo czekałam. Była rozpacz, był dół. A
                                    potem ktoś mi powiedział: widać zapisane jest że ma dzidzia ma mieć inny znak
                                    zodiaku smile i wiesz co...przetrwałam. Bardzo sie boję tego co będzie, boję się
                                    samej ciąży, już nawet o zajściu nie myślę tylko samej ciąży się boję
                                    potwornie...ale zaczynam kolejny cykl, jak będę miała zajść to zajdę!!! a jak
                                    nie- będzie inny znak zodiaku smile Trzymaj się wiolu, tobie i sobie życzę
                                    • i.f Re: wiolu... 24.05.06, 11:16
                                      No ja starania mam za sobą, teraz czekam na teścik. Powinnam 03.06 ale 30 mam
                                      urodzinki więc sprawdzę, czy dostanę najwspanialszy prezent na świecie. Wiolu,
                                      życzę Ci zdrówka i nie martw się. Za miesiąc napewno się uda. Jak ja będe miała
                                      I kreskę (ale będę zła wink) to za miesiąc będzie nas dwie i zaczniemy
                                      wątek "Starania czerwcowe". Hihihi. Buziaki
                                      • an_76 Re: wiolu... 24.05.06, 12:56
                                        A może będziemy trzy... Witajcie kochane starające sięsmile Jestem w drugim cyklu
                                        starań i niestety z moim wrodzonym brakiem cierpliwości jest to dla mnie
                                        strasznie trudne do zniesienia. Tak bardzo, strasznie, ogromnie bym chciała...
                                        niestety zupełnie nie potrafię poradzić sobie z tymi objawami, w pierwszym
                                        miesiącu już miałam wszystkie (a raczej wmówiłam sobie że miałamsmile, więc teraz
                                        jak tylko coś mi się "objawia" to już nie wierzę. Coś mi się zdaje zatem że
                                        dołączę do Waszych "czerwcowych starań"... Pozdrawiam serdecznie i trzymam
                                        kciukismile
                                        • i.f Re: wiolu... 24.05.06, 13:08
                                          An_76, z tymi objawami jajkowania to już tak jest. Szczególnie jak sie bardzo
                                          chce, zeby było już i teraz. Ja ogólnie nie mam z tym problemu (ale to się
                                          okaże 3-4 czerwca wink)), ale w tym miesiącu wspomogłam się testem owulacyjnym i
                                          obserwacją śluzu i szyjki. Co trzy metody to nie jedna smile i myslę, że to co
                                          wyliczyłam zgadza się z tym co wyszło z obserwacji (ale to też sie okaże
                                          hahahaha).Pozdrawiam i mam nadzieję, ze w czerwcu założymy wątek "Mamy lutowe"
                                          • kostka25 mamy lutowe 24.05.06, 13:30
                                            Ja też mam taką nadzieję. Ja nie stosowałam jeszcze żadnych testów owulacyjnych
                                            ani nie obserwowałam szyjki. Zdaję się na swoją intuicję.
                                            Dla mnie najgorszy jest tydzień przed @, bo pierwsze dni od @ a potem środkowe
                                            są całkiem ciekawe. Ale to czekanie......... taaaaakie dłuuuugie.
                                            Wysiadam.
                                            • an_76 Re: mamy lutowe 24.05.06, 21:16
                                              No właśnie, testy owulacyjne... właśnie się nad nimi zastanawiam, żeby
                                              przekonać się czy faktycznie mam i kiedy... Macie może jakieś sprawdzone?,
                                              słyszałam o ewie.analityk z allegro, ale akurat nic nie ma wystawionego. No i
                                              mam nadzieję, że faktycznie będziemy mamy lutowesmile no i że @ nie przyjdzie...u
                                              mnie okaże się około 5 czerwcasmile
                                        • agnieszka_z-d Re: wiolu... 24.05.06, 21:22
                                          Do wątku "starania czerwcowe" to i ja się podłączę - bo w czerwcu zaczynam swój
                                          pierwszy miesiąc starańsmile
                                          • an_76 Re: wiolu... 24.05.06, 21:56
                                            agnieszka_z-d napisała:

> Do wątku "starania czerwcowe" to i ja się podłączę - bo w czerwcu zaczynam
                                            swój
                                            pierwszy miesiąc starańsmile

W takim razie zbiera się już cała grupasmilesmilesmile Może razem z Wami łatwiej będzie
                                            mi uzbroić się w cierpliwość...
                                            • fantaisie Re: wiolu... 24.05.06, 22:22
                                              W czerwcu mam urodziny, więc mam nadzieję, że to będzie dobry miesiącsmile)))
                                              • joanna796 Re: wiolu... 24.05.06, 23:43
                                                Tak samo jak fantaise miałam objawy jak na miesiączkę.były tak prawdziwe, że
                                                uparcie czekałam na nią aż zdecydowałam po tygodniowym opóźnianiu zrobic
                                                test.No i ujrzałam dwie kreseczkismile
                                              • i.f Czekanie, czekanie..... 25.05.06, 12:15
                                                A ja myślę, że maj będzie naszym miesiącem Dziewczyny. Idzie weekend wiec
                                                trzeba się zrelaksować, nie przemęczać... Ja mam dziś dobry nastrój i nie myślę
                                                o tym. Ale chętnie zrobiłabym już teścik smile)).
                                                Co do testów owulacyjnych to jest dobra rzecz moim zdaniem. W aptece kosztuje 5
                                                szt. ok. 38zł. Zawsze to jakaś dodatkowa metoda. Pozdrowionka
                                                • filemonka7 Re: Czekanie, czekanie..... 25.05.06, 19:21
                                                  if, ja testuję jutro... @ powinnam dostać wczoraj lub dziś, nie dostałam
                                                  zobaczymy, czy w weekendzik będę zrelaksowana wink
                                                  • wiolasb Re: Pożegnanie... 25.05.06, 22:27
                                                    Dziewczyny - dziękuję za wsparcie, ciepłe słowa, trzymam kcuki za Was wszystkie
                                                    i każdą z osobna, Filemonko, IF - zobaczcie te dwie kreseczki!!! Ja muszę
                                                    niestety zapomnieć o ciąży w najbliższym czasie... Chyba nie muszę pisać, co
                                                    czuję... Tak bardzo mi ciężko, przykro, smutno... Ale nie chcę zakłócać swoim
                                                    żalem Waszych oczekiwań! Zatem znikam stąd i wierzę głęboko, że dane mi będzie
                                                    kiedyś do Was zajrzeć i ogłosić cudowną nowinę... Paa
                                                  • fantaisie Re: Pożegnanie... 25.05.06, 23:19
                                                    Wiola!!! co się dzieje???????????
                                                  • fantaisie Re: Pożegnanie... 25.05.06, 23:21
                                                    Wiolu, nie poddawaj się!!! jeśli chcesz to napisz do mnie na priva....
                                                    Buziaki
                                                  • wiolasb Re: Pożegnanie... 26.05.06, 00:15
                                                    fantaisie - napisałam... Czy się poddaję?!... Ciężko mi, nadzieja umknęła,
                                                    wiara osłabła... Widocznie to faktycznie nie mój czas, w końcu Bozia wie, co
                                                    robi... Tylko tak trudno się z tym pogodzić! W głębi serca tli się jednak
                                                    iskierka nadziei, że jeszcze kiedyś tu wrócę... Kiedyś - przeraża mnie ta
                                                    perspektywa i mam wrażenie, że w życiu jest "coś za coś"... Trzymajcie się
                                                    cieplutko. Nie martwcie się o mnie - muszę to przejść jak wszystko inne w
                                                    życiu... Znów stanę się silna i znów pewnie uwierzę, ale potrzebuję czasu...
                                                    Pozdrawiam i wierzę w Was!!!
                                                  • filemonka7 Doczekałam się :-)))))))))) 26.05.06, 06:05
                                                    Dziewczyny, doczekałam się! Mam dwie krechy!!! Będę MAMĄ!!!! smile))))

Wiolu, niech ja i wszystkie inne dziewczyny, kóre tyle czekały i którym się
                                                    udało, będą dla Ciebie nadzieją!
                                                    Ja też głeboko wierzę, że Ci się uda. Tak jak napisałam wcześniej...
                                                    "kiedy się czegoś bardzo pragnie, to cały Wszechświat sprzyja, aby się nasze
                                                    marzenie spełniło"

• i.f Re: Doczekałam się :-)))))))))) 26.05.06, 12:02
                                                    Filemonko7, gratuluję Ci z całego serca. Ale się cieszę. Zyczę zdrówka Tobie i
                                                    Fasolce. No nie mówiłam, ze maj jest cudowny. A jak się teraz czujesz? Ja mam
                                                    dziś 20dc. Mierzyłam rano temperaturke, bo tak wszyscy o niej pisżą i miałam
                                                    37,1. Nie wiem, czy to dobrze, czy jakieś przeziębienie mnie bierze hihihi.
                                                    Zatestuję we wtorek (to już niedługo) i zobaczymy. Nadya, Dakota a co u Was??
                                                    Wilou, Kochana, nie załamuj sie. My jesteśmy z Tobą. Pisz do nas, jak nie tu to
                                                    na priv. Nie zostawimy Cię. Nasza nadzieja jest tez Twoją nadzieją, a Twój
                                                    smutek naszym. Razem damy radę. Całuję gorąco. IFCIA
                                                  • wiolasb Re: Doczekałam się :-)))))))))) 28.05.06, 19:43
                                                    Filemonko7 - GRATULACJE!!!!IFCIA - kochana jesteś, zresztą Wy wszystkie
                                                    jesteście kochane!!! Ja się kuruję. Już wiem na pewno, że ten cykl przepadł...
                                                    Ale staram się nie załamywać, tylko iść do przodu. Zobaczymy co będzie, czas
                                                    pokaże! Dziękuję, że jesteście, że podtrzymujecie ten wątek! Całuję Was
                                                    wszystkie i życzę ZAFASOLKOWANIA!!!!
                                                  • filemonka7 Re: Doczekałam się :-)))))))))) 28.05.06, 21:10
                                                    Ifcia, życzę dwóch kreseczek we wtorek smile
                                                    Ja czuję się super, częściej chce mi się spać. Wszystko w porządeczku smile
                                                    Z niecierpliwością czekam na usg, 8 czerwca, Dopiero wtedy obwieszczę światu
                                                    nowinkę (teraz wiemy tylko my i nasi rodzice), coby być pewniejszą smile

Wiolu, cieszę się, że się odezwałaś i że trochę Ci lepiej. Ja głeboko wierzę,
                                                    że z takimi chęciami na pewno się doczekasz smile

Pozdrawiam Was serdecznie!
                                                  • i.f Re: Doczekałam się :-)))))))))) 29.05.06, 11:25
                                                    Wiolu, zyczę Ci dużo zdrówka. I nawet jeśli zafasolkuje, to będe pisac do
                                                    Ciebie, może będzie Ci raźniej. A jak nie uda się tym razem, to następny
                                                    miesiąc zaczniemy razem smile))
                                                    Filemonko7, bardzo się cieszę. Dajesz mi nadzieję, ze musi się udać. Nawet jak
                                                    będzie I kreska, to będę zła, ale nie smutna. Bo wiem, ze się uda. Chociaż chce
                                                    już teraz, taka niecierpliwa dusza ze mnie. To do jutra. Buziaki
                                                    Ircia
                                                  • an_76 Re: Doczekałam się :-)))))))))) 30.05.06, 08:37
                                                    Filemonko, aż mnie ciarki przeszły, tak się strasznie ucieszyłam z Twoich dwóch
                                                    kreseksmilesmilesmile to piękne słyszeć, że znowu którejś z nas się udałosmile Gratuluję!
                                                    Ja zaklinam na razie swój brzuch i mając przed sobą najgorszy tydzień
                                                    oczekiwania jeszcze tak troszeczkę wierzę, że jednak @ tego 5 czerwca nie
                                                    przyjdzie...
                                                  • filemonka7 Re: Doczekałam się :-)))))))))) 30.05.06, 19:37
                                                    Ifcia, myślisz dokładnie tak jak ja myślałam. Że w końcu musi się udać! Życzę z
                                                    całego serca smile

An76, dziękuję smile) Tobie też życzę powodzenia, na pewno się uda smile

Wiolu, za Ciebie rzecz jasna cały czas trzymam kciuki!

Dziewczyny, będę do Was zaglądać, co słychać - chciałabym żebyście też
                                                    dołączyły do zafasolkowanych! Papa
                                                  • i.f Re: Doczekałam się :-)))))))))) 31.05.06, 14:25
                                                    Filemonko7, dziekuję Ci bardzo za dobre słowo. Ale ja jestem w gorącej wodzie
                                                    kąpana i zrobiłam teścik przed terminem. I wyszła mi I kreska. Znowu pewnie
                                                    jeden dzień się pomyliłam i za wcześnie skończyliśmy starania. Ech, takie
                                                    życie. Więc pewnie wątek "starania czerwcowe" będę zakładać. Ale w czerwcu to
                                                    już musi sie udać! smile))) Buziaki. Mam nadzieję, że będziesz nas odwiedzać.
                                                    Wilou, a jak zdrówko. Nie jesteś sama na czerwiec wink
                                                  • wiolasb Re: Zakręcony dzień... 31.05.06, 16:52
                                                    Witajcie Dziewczyny! Filemonko, If i Wy wszystkie!!! U mnie pomalutku. Wracam
                                                    do zdrowia, obyło się dzięki Bogu bez antybiotyków... Ale muszę na siebie
                                                    bardzo uważać... Jakiś taki "zakręcony" dzień mam dzisiaj - zostawiłam auto na
                                                    włączonych światłach i kiedy po pracy chciałam odjechać - jekież było moje
                                                    zdziwienie - akumulator padł... Tak podobno mają blondynki... Hehe. Bez obrazy.
                                                    Poza tym muszę się wybrać do dentysty, bo coś zaczyna mi ćmić ząbek... Ale za
                                                    to w sobotę idę na wesele do przyjaciółki... No i w końcu czerwiec!!! Będzie
                                                    dobrze!!! Musi!!! Buziaczki dla zafasolkowanych i tych, które się starają! Paa
                                                  • i.f Re: Zakręcony dzień... 01.06.06, 14:51
                                                    Witaj Wiolu. Jak miło widzieć Cię w dobrym nastroju. Ja jak pisałam wczesniej,
                                                    zrbiłam falstart z testem i wyszła I kreska. Temperatura nie spada, ale biust
                                                    boli jak na @. Więc myślę, że w przyszłym tygodniu założymy wątek "Starania
                                                    czerwcowe". Ach, jak by nie Wy to ja bym nie była w tak dobrym humorze. Ale już
                                                    się nie mogę doczekać staranek. Narazie próbujemy.... hihihihi wink))))))))))))
                                                    Buziaki
                                                  • kenzoki24 Pomozecie??? 02.06.06, 14:41
                                                    A moze ktoras mi podpowie, co jeszcze moge zrobic?
                                                    29 kwietnia - 1. dzien cyklu.
                                                    30 kwietnia - stosunek.
                                                    ostatnie cykle byly 26-dniowe, teraz jest 35. dzien i nic.
                                                    mialam silne uplawy (jak bialko jajka - przezroczysto mleczne, ciagnace),
                                                    podniesiona tempke, rozpulchnione i czerwone wejscie do pochwy, silne bole
                                                    podbrzusza - 28. dnia cyklu bylam u gina - lekarz powiedzial, ze nie ciaza, bo
                                                    macica mala, za to infekcja, przepisal metronidazol (ktorego nota bene nie mozna
                                                    brac w ciazy). po metronidazolu objawy ustapily. a lekarz powiedzial tez, ze
                                                    endometrium macicy 11 mm, wiec niedlugo okres.
                                                    ale okresu ciagle brak. juz 9 dni po terminie.
                                                    piec dni temu i wczoraj bolaly mnie piersi i brzuch bolal jak przed okresem -
                                                    okresu brak.
                                                    wczoraj zrobilam 2 testy ciazowe (kilka dni po spodziewanym terminie okresu, 33
                                                    dni od potencjalnie ciazosprawczego stosunku, z porannego moczu...) - wyszly oba
                                                    negatywne.
                                                    NO I CO DALEJ? bo juz nie mam pomyslow. moge byc pewna, ze nie jestem w ciazy,
                                                    czy nie? isc znowu do lekarza? kiedy i po co? wtedy mi usg nawet zrobil - nie
                                                    wiem, czy nie za wczesnie bylo na usg. tak czy inaczej to on jest specem, nie
                                                    ja. a powiedzial NIE CIAZA, a nie nie wiem, za wczesnie, zobaczymy
                                                    TO CO MAM ROBIC? RADE JAKIEJS MADREJ GLOWY PROSZE!
                                                  • i.f Re: Zakręcony dzień... 05.06.06, 13:07
                                                    Wiolu, mam nadzieję, ze odczytasz tę wiadomość. Jesteśmy juz na "Staraniach
                                                    czerwcowych", czekamy tam na Ciebie. Nowy miesiąc nowa wiara. Pozdrowionka
                                                    Ifcia.
                                                  • wiolasb Re: Zakręcony dzień... 05.06.06, 13:37
                                                    Witajcie! Ifcia - dziękuję, pewnie, że dołączę! U mnie ok, weekend minął
                                                    wspaniale - bawiłam się na cudnym weselisku!!! Dziś odpoczywam! Szkoda, że
                                                    pooda za oknem taka straszna... Pozdrawiam Was. Buziaczki!!!
                                                  • an_76 Re: Zakręcony dzień... 05.06.06, 13:44
                                                    Ja jeszcze poczekam z nadzieją dzień, dwa i pewnie też do Was dołączę na te
                                                    czerwcowe starania...
    • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 27.06.06, 13:35
      Witam! Ów wątek coś uciekł daleko, dlatego piszę!!! Na razie u nas trwają
      starania!!! A co u Was? Dajcie znać kochane! Trzymam kciuki!!! Buziaczki wink
      • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 27.06.06, 13:41
        Witaj Wliolu. Dawno Cie nie widziałam smile) U nas czas oczekiwania, albo na@ albo
        na II. Teraz jestem w 6 dpo. I pewnie nie wytrzymam i zatestuje w weekend, albo
        na początku tygodnia. Buziaki i trzymam kciuki (mooooocno!!) Ircia.
        Jesteśmy na staraniach czerwcowych - zajrzyj do nas.
        • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 28.06.06, 00:17
          i.f! KOCHANA! MUSZĄ BYĆ II KRESKI!!! ZAGLĄDAM DO WAS! I ODEZWĘ SIĘ W SWOIM
          CZASIE!!! Buziaczki!!!
          • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 18:31
            Witam! Kontunuję ów wątek, pewnie ze względu na sentyment... 14 miną 3 miesiące
            jak straciłam moje Maleństwo, w tym też termienie ma się pojawić @... Ale wcale
            nie chcę, by się pojawiła. To co prawda dopiero pierwszy miesiąc starań po
            poronieniu, ale liczę, że sie udało!!! Proszę, trzymajcie kciuki!!!! Buziaczki
            • fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 19:06
              Wiolu, trzymam za Ciebie kciuki!!!! nam się niestety teraz nie udało, i
              rozpoczęliśmy drugi cykl starańsmile zobaczymy jak nam tym razem pójdzie...
              I dlaczego nie zaglądasz do naszego pociana???
              Buziaki
            • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 20:19
              Wiolu, pewnie, że się uda. Trzymam kciuki. Fantasie, za Ciebie też Kochana.
              Lipiec to piękny miesiąc, a jaki gorący - nie tylko w pogodzie. Trzymajcie się
              ciepło. smile))) i Buziaki gorące.Ircia
            • dorotadu Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 22:29
              trzymam baaaardzo mocno
              • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 22:45
                Kochane! Jakże miło czytać Wasze słowa otuchy - moje serduszko śmieje się do
                Was!!! Kupiłam dziś test - Pre - test i jutro rano zamierzam go wypróbować. To
                dopiero/już bedzie 29 dc... Ale co tam - jak ma być, to będzie... Jestem pełna
                nadziei!!! Oczywiście dam znać. Całuję i ściskam!!!
                • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 14:44
                  Witam Was!!! No i zrobiłam test... Trochę się boję, że za wcześnie... Ale
                  wierzę, że jednak sie udało!!! Wyszły dwie kreski, choć jedna bladziutka...
                  Pewnie za szybko testowałam... Jednak wierzę mocno, że Dzidzia jest silna i
                  zdrowa... Niedługo kolejny test... Temperatura wzrosła dziś o 1,5 stopnia, więc
                  mam nadzieję, że @ nie przyjdzie ani jutro, ani w ogóle... Proszę, bądźcie ze
                  mną i trzymajcie kciuki... Dziękuję, że jeteście!!!
                  • fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 14:52
                    Gratuluję, teraz będzie już wszystko dobrze, zobaczyszsmile))) trzymaj się i dbaj o
                    siebie!!!!!
                  • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 15:57
                    Wiolu, Kochana ja jestem z Tobą i życzę żebyśmy razem dotrwały do końca na
                    forum "Mamy Marzec 2007".
                    Ja narazie bardziej się boję niż cieszę. Wczoraj miałam dołka psycholka i chcę
                    iść już do tego lekarza, zeby mi powiedział, że będzie ok. Że z Dzieciątkiem
                    wszystko w porządku. Nie mogę myśleć, ze będzie źle, nie mogę......
                    • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:00
                      I.f KOCHANA!!! Jestem z Tobą i dokonale Cię rozumiem... Ja też chyba bardziej
                      się boję, bo dopiero czas pokaże, jak jest na pewno!!! Ale mimo wszystko musimy
                      mocno wierzyć, że wszystko jest ok, że nasze Maleństwa są silne, zdrowe i radzą
                      sobie świetnie!!! A na świat przyjdą śliczne i zdrowe za 9 miesięcy - tylko o
                      tym musimy myśleć!!! Nasze Aniołki czuwają!!! Buziaczki!!!
                      • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:04
                        No ja mam nadzieję, ze nasze Aniołki czuwają nad nami. Szkoda, ze nie mamy
                        wglądu do naszego ciała, żeby sprawdzić czy wszystko dobrze. Bo kontrolę nad
                        wszystkim trzeba mieć.
                        No i nie musze Ci przypominać, ze teraz obroty maleją parwie do 0. Możemy teraz
                        tylko spać, jeść (i to nie wszystko), odpoczywać i się radować.
                        Buziaki i dawaj znać co i jak.
                        • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:28
                          I.F - kochana!!! Staram się dbać o siebie, a jakże!!! Teraz mi łatwiej, bo mam
                          wakacje, do pracy wracam dopiero we wrześniu (jak dobrze być nauc zycielem!) smile
                          Oczywiście, że bedę się odzywała... Buziaczki
                          • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:42
                            Ale Ci zazdroszczę.....wink))) Ja niestety moge tylko liczyć na urlop. Ale może
                            lekarz mi da jakieś zwolnienie. Odpoczełabym.... I pomyśleć, ze całe
                            dzieciństwo marzyłam o tym żeby byc nauczycielką. Hahhaha. A czego uczysz??
                            • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:47
                              Witaj ponownie!!! Jaka miła pogawędka, właśnie robie obiadek mojemu mężowi i od
                              czasu do czasu gawędzę z Tobą... On jeszcze nie wie... Ciiiii........
                              Uczę języka polskiego w integracyjnej szkole podstawowej, więc mam do czynienia
                              z dziećmi chorymi itp. Praca nie jest taka lekka, ale ją uwielbiam. Od
                              dziewczynki marzyłam, by uczyć w szkole, no i ... spełniło się!
                            • erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:48
                              witaj wiolu, nie pamiętasz mnie pewnie, ale jakiś czas temu śledziłam Twoje
                              smutne losy. Tym bardziej się cieszę z Twoich najnowszych wieści i żeby nie
                              zapeszeć nie będę mówić na ten temat ani słowa, poza jednym: tzrymam mocno
                              kciuki- SZCZERZE!!! A u mnie nadal nic, czekam właśnie na efekty
                              naszych "prac".Bolą mnie piersi, sutki, ale 3 dni temu dostałam plamień, co
                              oznacza spadek progesteronu i znowu się załamałam.Znowu porażka sad
                              pozdrawiam
                              • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:52
                                erbramko!!! Pewnie, że Cię pamietam! Pamięć mam wyśmienitą!!! Dziękuję za
                                dozowanie słów, nie chcę się "nakręcać", mimo że mocno wierzę, że się udało!!!
                                Tobie też się uda, musi... Bo w końcu każda z nas wcześniej czy później zobaczy
                                na teście upragnione dwie kreski!!! Tego Ci życzę!!! Może te plamienia wcale
                                nie oznaczają @... Wiem, że czasem zdarzają się plamienia we wczesnej ciąży...
                                Trzymam kciuki i jestem z Tobą całym serduszkiem! smile
                                • erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 17:00
                                  dzięki za odpowiedź, śledzę na bieżąco Twoje losy, bo sympatią zapałałam do
                                  Ciebie od samego poczatku-mojego początku na forum. Ja czesciej czytam w celach
                                  informacyjnych, niż się udzielam, ale wiem, co wami i mocno trzymam za nas
                                  wszystkie kciuki.Któż inny nas lepiej zrozumie, niż druga kobieta o tych samych
                                  pragnieniach!? Pozdrawiam i pisz na bieżąco co z Tobą. Jeśli chodzi o mnie, to
                                  mam jakiś mały procent wiary, ze może to rozdaj plamień wynikających z
                                  zapłodnienia, ale z kazdym dniem wiara moja jest słabsza. Raczej spisuję ten
                                  cykl na straty.Niestety.Moze w nastepnym cyklu się uda, bo podobnie jak ty
                                  wykonuję tę samą profesję i mam wolne do września-moze odzyskam swój spokój???
                                  Pozdrawiam gorąco Was oboje smile
                                  • wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 17:07
                                    Erbramko! Jak miło spotakac na Forum inną nauczycielkę - bardzo mi miło wink
                                    To prawda, że my kobiety najlepiej się rozumiemy... Dlatego warto podtrzymywać
                                    te internetowe znajomości!!! Poza tym dobrze się wygadać drugiej osobie, wtedy
                                    jakoś lżej jest na duchu... Dziękuję za pozdrowienia i również je zasyłam!!!
                                    Buziaczki!!! Do kolejnego zobaczenia!!! wink
                                • kostka25 Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 17:22
                                  Dziewczyny trzymam za was kciuki. Będzie wszystko dobrze trzeba w to wierzyć.
                                  Strasznie sie cieszę waszym szczęściem. I czekam na alsze wieści.
                                  Trzymajcie i za mnie kciuki. Staram lecz bez rezultatów do tej pory.
                                  • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 13.07.06, 11:53
                                    Hej, to prawda, ze to nasze forum jest wciągające i są tu prawdziwi
                                    Przyjaciele. Bo kto kobietę z problemami ma zrozumieć jak nie druga kobieta,
                                    szczególnie Mamusia smile)).
                                    Kostka25, dopinguję Ci z całej siły i jestem z Tobą całym serduszkiem. A jak
                                    teraz Twój cykl? Lipiec jest namiętnym miesiącem smile)) Buziaki i uściski -Ircia
                                    • erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 14.07.06, 15:23
                                      Witajcie, ja odpadam z "wyścigu" o szczęście sad Dziś-a właściwie teraz - toczę
                                      walkę z boleściami miesiączkowymi.Spodziewałam się jej dopiero 19, a dostałam
                                      dziś. Pierwszy raz mam taki krótki cykl.co się dzieje z tym moim organizmem??
                                      Oszalał. Co robić? co robić? To był nasz 5 cykl starań.Zaczynam się załamywać.
                                      Chyba tym razem zrobię wszelkie badania na poziom hormonów i zacznę jakaś
                                      kuracje. Jest mi tak bardzo smutno, że aż się popłakałam sad
                                      • i.f Re: Czy jestem w ciąży? 14.07.06, 15:45
                                        Ebermanka, glowa do góry. Teraz jest taki czas, ze te nasze cykle wariują. Taki
                                        upał to i hormony fikają. Spróbuj może teraz np. tempkę mierzyć. Nic się nie
                                        martw. Lipiec będzie należal do Ciebie i napewno Fasolka będzie smile Buziale
                                        • erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 14.07.06, 18:30
                                          Dzięki Ci "i.f.". Temkę mierze cały czas, i pięknie wskazywała na
                                          owulacje.Tempka i śluz. Martwię się tylko, ze spada mi progesteron i tu tkiw
                                          pzryczyna. Wypłakałam się trochę i znów nabiorę sił. Dziś mąż wraca , a on
                                          kochaniutko pociesza. Tak więc będę silna!Dzięki za wsparcie!
                                          Pozdrawiam
                                          PS szkoda, ze pzryszła ta wstretna @
                                          • wiolasb Re: Do erbarmanka 14.07.06, 20:50
                                            Erbarmanko, Skarbie - przytulam Cię bardzo mocno... Jest mi smutno i przykro.
                                            Al nie możemy tych uczuć pielęgnować!!! Trzeba znów zabrać się do pracy, a
                                            przecież to bardzo przyjemna praca!!! Głowa do góry Słonczko!!! Jesteśmy tu z
                                            Tobą, wiemy, że nie jest Ci łatwo, ale będzie dobrze! Wiem, że to tak banalnie
                                            brzmi, ale prawdziwie!!! Doczekasz się Maleństwa, tylko wyrzuć smutek i złe
                                            myśli - z Tobą wszystko ok!!! Tylko tak trzeba myśleć! Faktycznie ta pogoda źle
                                            wpływa nawet na cykle... Buziaczki!!! 3maj się! Jestem z Tobą smile
                                            • wiolasb Re: Jestem w ciąży!!! 15.07.06, 14:17
                                              Kochane! Zrobiłam dziś test i ujrzałam wie śliczne wyraźne różowe kreseczki...
                                              Teraz płaczę jak małe dziecko, bo jestem taka szczęśliwa... Oczywiście strach
                                              też mi towarzyszy, ale proszę Bozię, by Dzidziuś był zdrowy, zdrowy i jeszcze
                                              raz zdrowy!!! Życzę Wam takich radości. Buziaczki!!!
                                              • fantaisie Re: Jestem w ciąży!!! 15.07.06, 14:48
                                                Wiolu, ależ się cieszęsmile)))))))))) gartuluję Ci kochana z całego serca!!!!!!!
                                                teraz będzie dobrze!!!!!!!!!!! ciesz się każdym dniem i dbaj o siebiesmile))))))))
                                                Buziaki
                                                • kitek01 Re: Jestem w ciąży!!! 15.07.06, 21:11
                                                  hej ,hej czy przygarniecie mnie do swojej gromadki smile?
                                                  tez staramy się z M o dzidzię od kilku miesięcy ale jak dotąd z marnym
                                                  skutkiem sad
                                                  chociaż (mam nadzieję,że nie zapeszę)od kilku dniu czuje się troszkę dziwnie i
                                                  mam przeczucie,że to może być już smile)
                                                  okres juz powinnam mieć jakieś 4 dni temu a tu cisza no i strasznie wrażliwe
                                                  piersi mam od kilku dni,mam nadzieję,ze to pierwsze oznaki tego,ze mam fasolkę
                                                  w brzuszku smile

pozdrowionka dla wszystkich starających się i już zaciążonych smile

Agnieszka.
                                                  • wiolasb Re: Jestem w ciąży!!! 17.07.06, 14:48
                                                    kitek01! Jak miło, że chcesz do nas dołączyć!!! Zapraszamy, tym bardziej, że
                                                    pewnie jesteś już Mamusią!!! Zrób test, po co żyć w niepewności!!! Buziaczki!!!
                                                    Daj znać!!! No i trzymam mocno kciuki!!!
                                                  • wiolasb Re: do Kitek01 17.07.06, 14:49
                                                    Ps! Ależ ta Twoja Niunia jest SŁODKA!!!
                                                  • kitek01 Re: do Kitek01 18.07.06, 12:15
                                                    wiolasb napisała:

> Ps! Ależ ta Twoja Niunia jest SŁODKA!!!
                                                    Dzięki,dzięki smile

A jeśli chodzi o test to juz po sprawie bo wczoraj dostałam @ buuuuuuuuuuu,żle
                                                    mi strasznie bo juz się troszkę nastawiłam sad

pozdrowionka i do napisania
                                                    Aga
                                                  • wiolasb Re: do Kitek01 18.07.06, 21:07
                                                    Przykro mi! Ale to w końmcu nie tragedia!!! Przed Tobą cudowne starania - życzę
                                                    sukcesu!!! Trzymaj się cieplutko i nastaw się pozytywnie - to pomaga!!! Choć
                                                    wiem, że nie jest tak łatwo... Ale jestem z Tobą!!! Buziaczki wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka