wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 13.05.06, 12:11 Witam Was po dlugiej nieobecności! Ten wątek tak pięknie się rozwijał, więc chciałabym go kontunuować. Co u mnie, hmm - dostałam dziś właśnie drugiej @ po poronieniu. Cykl jak zwykle regularne... Cieszy mnie to i mam nadzieję, że świadczy o powrocie organizmu do równowagi! W tymże cyklu chcę rozpocząć starania... Trzymajcie proszę kciuki za powodzenie... Jestem pełna optymizmu, wiary i nadziei, że się uda! I Wam kochane kobietki żyzcę tego samego. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 14.05.06, 18:50 Witaj wiolu, trzymam za ciebie mocno kciuki,bo śledzę Twoje losy od marca.Ja jestem już po druich staraniach, a ściślej móiąc czekam na jakieś efekty, lub na @. Będę testować 19 lub 20 maja w dniu spodziewanej @. zobaczymy. z objawów, które są wspólne dla ciązy i @ mam nabrzmiałe i bolące piersi. Brzuch jeszcze nie pobolewa,za to jest strasznie twardy.I wyłącznie ten fakt trzyma mnie pzry wierze, ze może jednak się udało. Pozdrawiam gorąco, szczerze Ci życząca-Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 14.05.06, 19:06 Cześć Wiola! Ja już tez czekam na drugą @ i zaczynam))) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 14.05.06, 21:18 Witajcie! Kasiu i Fantaisie - trzymam mocno kciuki! Cieszę się, że się odezwałyście. Trzymajmy się razem, będzie dobrze. Gorąco Was pozdrawiam!!! Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 14.05.06, 21:54 Wiola, musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!! same radości przed nami)))))) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 15.05.06, 18:31 Witajcie, ja też żyję w oczekiwaniu na @ (a raczej na jej brak). Cały czas gnębi mnie pytanie, czy jeśli wzrost tempki i śluz wskazywały na owu, a testy były negatywne, to czy owu była czy nie. Mam nadzieję, że była, i sobie oczekuję (25go będę testować). I jestem dobrej myśli, generalnie Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
niepewna85 Re: Czy jestem w ciąży? 17.05.06, 11:12 cześć dziewczyny dawno mnie tu nie byłou mnie a raczej u nas wszystko w porządku dzdzia ma już 14 tyg i 8 cm długośći przeszły już prawie wszystkie objawy ciąży ale niektórych rzeczy dalej nie moge jeść. mam nadzieje zże wam tez sie uda i będziecie mogły widziec swoje maleństwa tak jak ja wczoraj na usg(ssało kciuk jak go podglądaliśmy!!) pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 17.05.06, 18:17 niepewna85 - jakże się cieszę, że u Ciebie wszystko ok! Niech Dzidziuś rośnie zdrowo!I Ty oczywiście trzymaj się cieplutko! My za kilka dni zaczynamy starania... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 18.05.06, 15:28 Cześć Wisolab, jednym tchem przeczytałam Twoją historię.Czułam sie tak jakbym czytała własny pamiętnik. Wiem co czujesz i bardzo Ci współczuję. Jestem z Tobą. Od mojego najgorszego dnia minęło dokładnie 3,5 miesiąca.Moje Dzieciątko miało dokładnie 8 tygodni jak zmarło, my dowiedzieliśmy się w 11 tyg. Nie ma słów,które opisałyby co czułam i co czuję teraz. W tym miesiącu rozpoczynamy z mężem starania, odliczam dni do owulacji. Poprzednim razem udało nam sie za I razem wiec może i teraz. Trzymam kciuki też za Ciebie, modlę się za wszystki Aniołki. Wierzę, ze nasze do nas wrócą Bo ja sobie to tak tłumaczę, ze one na chwilkę odlatują od Mamusi i potem wracają..... już na zawsze. Pozdrawiam Cię serdecznie. Wszystkim Przyszłym Mamom i ich Fasolkom i Groszkom życzę dużo zdrówka i szczęśliwych 9 miesięcy. Buźka- Ifcia Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 18.05.06, 15:30 Przepraszam Wiolu za literówkę. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 21.05.06, 14:21 Witajcie, dawno nie odwiedzałam tego wątku. A mnie właśnie teraz nie daje spokoju to pytanie. Oto co się dzieje: 1. tempka - 9 dpo, od wczoraj tempka jeszcze wyższa (37,1), mam nadzieję że tak się utrzyma, www.fertilityfriend.com/home/125635 2. piersi bolą mnie tak jak zawsze na kilka dni przed @, 3. mam duży apetyt, i często po jedzeniu chce mi się wymiotować (lekko, ale dziwne uczucie) 4. dziś przespałam pół dnia po śniadaniu Ale boję się, że to wszystko nic. Wiecie, że testy owu były negatywne? Mogło więc w ogóle nie być owu. Niemniej jednak czekam z ogromną nadzieją Testuję 26-go. Pozdrawiam wszystkie oczekujące i te, które już się doczekały Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Może jeszcze nie wszystko stracone... 21.05.06, 23:38 Witajcie! Filemonka - może to już?! Z caego serca tego Ci życzę!!! Jestem z Tobą! I.f - kochana! Dziękuję za piękne słowa, zdaję sobie sprawę, że jest nas, niestety, tak wiele... Ale wspierając się tak cudownie, możemy być pewne, że będzie dobrze!!! Choć mnie optymizm jakby opuszcza... Przepraszam za te słowa. Żyłam ogromną nadzieją, że w tym cyklu rozpoczniemy starania, a tu masz Ci los - znowu dopadł mnie ból garda, z migdałków infekcja przeniosła się do krtani... No i jak tu zaczynać starania??!! Chce mi się wyć! Mam nadzieję, że jutro uda mi się dostać do aryngooga, zobaczymy, co on powie. Może jeszcze nie wszystko stracone?! Buziaczki! Dziękuję, że jesteście! Trzymam za Was kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Może jeszcze nie wszystko stracone... 22.05.06, 07:34 Wiolasb, idź do laryngologa, może szybciutko Ci przejdzie i staranka ruszą pełną parą! Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Może jeszcze nie wszystko stracone... 22.05.06, 12:05 Wiola, myśl pozytywnie, na pewno będzie dobrze!!!!! leć do lekarza, i zaczynaj)) Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Może jeszcze nie wszystko stracone... 23.05.06, 12:10 Wiolu, dziewczyny mają rację. Idź do lekarza. A tymczasem możesz płukać gardło szałwią. Lekarza mozesz poprosić o lekkie lekarstwa, nieinwazyjne. Może ten cykl nie będzie stracony. Wiem co to znaczy czekać miesiąc- to są dłuuuuugie 30 dni. Teraz mój zegar odlicza czas od @ do jajeczkowania do @, hihihi. Za tydzien testuję, zobaczymy. Ostatnio udało się za I razem, czemu i nie teraz... Ach, ze nie ma takich testów co wykrywają ciążę po 24h. Buziaki. Dużo zdrówka. Trzymaj sie ciepło i nie trać nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 18:49 Dziewczyny, mam okropnie pilną sprawę. Od wczoraj boli mnie brzuch, jak na @, dziś cały dzień jest mi niedobrze, ale brzuch jak na @ boli cały czas. Coraz bardziej. Trochę mi się nawet chce wymiotować, ale może po przejedzeniu się. Jutro, najpóźniej w czwartek, powinnam dostać @. Dziś tempkę miałam wysoką jeszcze, ale BOJĘ SIĘ, że ona jutro spadnie i przyjdzie ta wstrętna @. Czy myślicie, że brzuch bolący DOKŁADNIE tak samo jak na @ może oznaczać, że ta wstrętna jednak nie przyjdzie? Chodzi mi o to, czy może jednak jest jakaś subtelna różnica, może jakoś się czuje że to inaczej.. Bo ja czuję tak samo. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Rozumiecie, sprawa jest pilna - jutro lub pojutrze już się wyjaśni, ale ja nie bym wolała wiedzieć już PS Jak tam Wiolu zdrówko? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 21:39 filemonko7! Przede wszystkim życzę Ci, by to była wyczekana ciąża - bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!!! Czy oprócz bóu brzucha, masz jakieś inne dolegliwości? np. powiększone i bardziej wrażiwe piersi? Pamiętam, że ja miałam podobne odczucia - ból brzucha itp. i myślałam, że @ przyjdzie, a jednak nie przyszła... Jakże Ci tego życzę... Czekaj cierpliwie, choć wiem, że to trudne... Mnie nadzieja opuściła... Płakać mi się chce... Przepraszam za te ponure myśli, ale tak czekałam na te dni... Infekcja nie ustępuje, lekarz radził nie starać się o Dzidzię... Wiem, że w końcu nie wszystko stracone, wystarczy tylko poczekać. Ale boję się, że następnym razem też "coś" wypadnie... Wszędzie dokoła widzę śiczne zaokrągone brzuszki i Maleństwa w wózeczkach. Tak się boję, że mnie to nie czeka... Skąd ten dołek? Przecież miałam być taka silna... Kochane - przepraszam za ten post... Już nie wiem, co robić. W każdym razie maj to, niestety, nie mój miesiąc... Ale Wam życzę z całego serca, żeby się udało!!! Bardzo mocno trzymam za Was kciuki! Myślę, że sama muszę się uspokoić, wyłączyć, nie myśleć o ciąży... Ale jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 21:49 Wiolu, kochana, przede wszystkim strasznie mi przykro, że cały Twój entuzjazm gdzieś upłynął. Doskonale Cię rozumiem, bo sama też zawsze czekam na te dni z nadzieją. Ostatnio miałam dłuugi cykl, wiedziałam że ciąży nie ma (beta itd), a jednak @ nie przychodziła. Była to prawdziwa ironia losu: najpierw tak nie chciałam @, a potem wyczekiwałam z utęsknieniem, żeby już zacząć nowy cykl. Także rozumiem Cię. Powiem Ci jedno: ja wierzę, że jeśli się czegoś bardzo chce, to wcześniej czy później otrzymuje się to. Trzeba tylko poczekać. Jedni czekają krócej, inni dłużej. Powiem więcej, im dłużej się na coś czeka, tym bardziej się to potem docenia. A z tym wyłączeniem się... Mi się udało, w ubiegłym cyklu (aż do chwili, kiedy ff pokazał mi trzyfazowy wykres i zaczęłam mieć nadzieję). Powiedziałam sobie, że nie mogę żyć w oczekiwaniu na owu, w strachu przed @... Teraz to minęło, bo jestem trochę w nerwach (jutro lub w czwartek mam dostać @, boję się rano zmierzyć tempkę), ale przez cały cykl trzymałam się dzielnie i cieszyłam chwilą! Każdą chwilą, bez myslenia o tym wszystkim. Trzymam za Ciebie kciuki od samego początku, i na pewno wszystko będzie dobrze. Wracaj do zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 21:51 A jeśli chodzi o objawy, to poza bólem brzuszka mam właśnie te stany, że mi niedobrze, jakby mi się chciało wymiotować, od kilku dni tak mam. Piersi mnie bolą lekko, tak jak zazwyczaj przed @. Naprawdę boję się, że jutro tempka mi spadnie i będzie kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 22:08 Filemonko, mnie bolał brzuch jak na @ i myślałam, że zaraz przyjdzie, a okazało się że nie przyszła, więc))))) Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 22:19 ojej, Fantaisie, a ja właśnie przed chwilą pomyślałam, że chyba tracę nadzieję. Brzuch mnie boli coraz bardziej, ZUPEŁNIE tak jak przed tą okropną @. Ale po Twoich słowach moja nadzieja z powrotem lekko urosła... A Tobie serdecznie gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego Wam razem )) Kiedy okazała się ta wspaniała nowina? Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 23.05.06, 23:20 Filemonko, Słonko, dwie krechy zobaczyłam 28 lutego, a miesiąc później już byłam w szpitalu i szykowali mnie do zabiegu(( A brzuch tak mnie bolał od czwartku, a 28.02 to był wtorek, więc nie trać nadziei)) Przede mną teraz radosne staranka!!!!! Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Czy jestem w ciąży? 24.05.06, 19:46 Fantaisie, w takim razie życzę baaaardzo owocnych staranek!) Odpowiedz Link Zgłoś
niepewna85 Re: Czy jestem w ciąży? 24.05.06, 20:18 kurcze taka pogoda to nie dla mnie teraz jestem strasznie śpiąca w takie dni jak dziś mam nadzieje że jutro będzie lepiej bo wybieram się na zakupy zaczynam sie właśnie nie mieścić w swije ubrania i musze kupic coś większego pozdrawiam i powodzenia dla wszystkich starających i czekających na dzień testowania Odpowiedz Link Zgłoś
meme13 wiolu... 24.05.06, 08:49 Jakbym widziała siebie miesiąc temu... tyle że ja znów oprychy dostałam. I lekarz znów zabronił starań, a tak bardzo czekałam. Była rozpacz, był dół. A potem ktoś mi powiedział: widać zapisane jest że ma dzidzia ma mieć inny znak zodiaku i wiesz co...przetrwałam. Bardzo sie boję tego co będzie, boję się samej ciąży, już nawet o zajściu nie myślę tylko samej ciąży się boję potwornie...ale zaczynam kolejny cykl, jak będę miała zajść to zajdę!!! a jak nie- będzie inny znak zodiaku Trzymaj się wiolu, tobie i sobie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: wiolu... 24.05.06, 11:16 No ja starania mam za sobą, teraz czekam na teścik. Powinnam 03.06 ale 30 mam urodzinki więc sprawdzę, czy dostanę najwspanialszy prezent na świecie. Wiolu, życzę Ci zdrówka i nie martw się. Za miesiąc napewno się uda. Jak ja będe miała I kreskę (ale będę zła ) to za miesiąc będzie nas dwie i zaczniemy wątek "Starania czerwcowe". Hihihi. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: wiolu... 24.05.06, 12:56 A może będziemy trzy... Witajcie kochane starające się Jestem w drugim cyklu starań i niestety z moim wrodzonym brakiem cierpliwości jest to dla mnie strasznie trudne do zniesienia. Tak bardzo, strasznie, ogromnie bym chciała... niestety zupełnie nie potrafię poradzić sobie z tymi objawami, w pierwszym miesiącu już miałam wszystkie (a raczej wmówiłam sobie że miałam, więc teraz jak tylko coś mi się "objawia" to już nie wierzę. Coś mi się zdaje zatem że dołączę do Waszych "czerwcowych starań"... Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: wiolu... 24.05.06, 13:08 An_76, z tymi objawami jajkowania to już tak jest. Szczególnie jak sie bardzo chce, zeby było już i teraz. Ja ogólnie nie mam z tym problemu (ale to się okaże 3-4 czerwca )), ale w tym miesiącu wspomogłam się testem owulacyjnym i obserwacją śluzu i szyjki. Co trzy metody to nie jedna i myslę, że to co wyliczyłam zgadza się z tym co wyszło z obserwacji (ale to też sie okaże hahahaha).Pozdrawiam i mam nadzieję, ze w czerwcu założymy wątek "Mamy lutowe" Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 mamy lutowe 24.05.06, 13:30 Ja też mam taką nadzieję. Ja nie stosowałam jeszcze żadnych testów owulacyjnych ani nie obserwowałam szyjki. Zdaję się na swoją intuicję. Dla mnie najgorszy jest tydzień przed @, bo pierwsze dni od @ a potem środkowe są całkiem ciekawe. Ale to czekanie......... taaaaakie dłuuuugie. Wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: mamy lutowe 24.05.06, 21:16 No właśnie, testy owulacyjne... właśnie się nad nimi zastanawiam, żeby przekonać się czy faktycznie mam i kiedy... Macie może jakieś sprawdzone?, słyszałam o ewie.analityk z allegro, ale akurat nic nie ma wystawionego. No i mam nadzieję, że faktycznie będziemy mamy lutowe no i że @ nie przyjdzie...u mnie okaże się około 5 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: wiolu... 24.05.06, 21:22 Do wątku "starania czerwcowe" to i ja się podłączę - bo w czerwcu zaczynam swój pierwszy miesiąc starań Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: wiolu... 24.05.06, 21:56 agnieszka_z-d napisała: > Do wątku "starania czerwcowe" to i ja się podłączę - bo w czerwcu zaczynam swój pierwszy miesiąc starań W takim razie zbiera się już cała grupa Może razem z Wami łatwiej będzie mi uzbroić się w cierpliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: wiolu... 24.05.06, 22:22 W czerwcu mam urodziny, więc mam nadzieję, że to będzie dobry miesiąc))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna796 Re: wiolu... 24.05.06, 23:43 Tak samo jak fantaise miałam objawy jak na miesiączkę.były tak prawdziwe, że uparcie czekałam na nią aż zdecydowałam po tygodniowym opóźnianiu zrobic test.No i ujrzałam dwie kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Czekanie, czekanie..... 25.05.06, 12:15 A ja myślę, że maj będzie naszym miesiącem Dziewczyny. Idzie weekend wiec trzeba się zrelaksować, nie przemęczać... Ja mam dziś dobry nastrój i nie myślę o tym. Ale chętnie zrobiłabym już teścik )). Co do testów owulacyjnych to jest dobra rzecz moim zdaniem. W aptece kosztuje 5 szt. ok. 38zł. Zawsze to jakaś dodatkowa metoda. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Czekanie, czekanie..... 25.05.06, 19:21 if, ja testuję jutro... @ powinnam dostać wczoraj lub dziś, nie dostałam zobaczymy, czy w weekendzik będę zrelaksowana Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Pożegnanie... 25.05.06, 22:27 Dziewczyny - dziękuję za wsparcie, ciepłe słowa, trzymam kcuki za Was wszystkie i każdą z osobna, Filemonko, IF - zobaczcie te dwie kreseczki!!! Ja muszę niestety zapomnieć o ciąży w najbliższym czasie... Chyba nie muszę pisać, co czuję... Tak bardzo mi ciężko, przykro, smutno... Ale nie chcę zakłócać swoim żalem Waszych oczekiwań! Zatem znikam stąd i wierzę głęboko, że dane mi będzie kiedyś do Was zajrzeć i ogłosić cudowną nowinę... Paa Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Pożegnanie... 25.05.06, 23:21 Wiolu, nie poddawaj się!!! jeśli chcesz to napisz do mnie na priva.... Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Pożegnanie... 26.05.06, 00:15 fantaisie - napisałam... Czy się poddaję?!... Ciężko mi, nadzieja umknęła, wiara osłabła... Widocznie to faktycznie nie mój czas, w końcu Bozia wie, co robi... Tylko tak trudno się z tym pogodzić! W głębi serca tli się jednak iskierka nadziei, że jeszcze kiedyś tu wrócę... Kiedyś - przeraża mnie ta perspektywa i mam wrażenie, że w życiu jest "coś za coś"... Trzymajcie się cieplutko. Nie martwcie się o mnie - muszę to przejść jak wszystko inne w życiu... Znów stanę się silna i znów pewnie uwierzę, ale potrzebuję czasu... Pozdrawiam i wierzę w Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Doczekałam się :-)))))))))) 26.05.06, 06:05 Dziewczyny, doczekałam się! Mam dwie krechy!!! Będę MAMĄ!!!! )))) Wiolu, niech ja i wszystkie inne dziewczyny, kóre tyle czekały i którym się udało, będą dla Ciebie nadzieją! Ja też głeboko wierzę, że Ci się uda. Tak jak napisałam wcześniej... "kiedy się czegoś bardzo pragnie, to cały Wszechświat sprzyja, aby się nasze marzenie spełniło" Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Doczekałam się :-)))))))))) 26.05.06, 12:02 Filemonko7, gratuluję Ci z całego serca. Ale się cieszę. Zyczę zdrówka Tobie i Fasolce. No nie mówiłam, ze maj jest cudowny. A jak się teraz czujesz? Ja mam dziś 20dc. Mierzyłam rano temperaturke, bo tak wszyscy o niej pisżą i miałam 37,1. Nie wiem, czy to dobrze, czy jakieś przeziębienie mnie bierze hihihi. Zatestuję we wtorek (to już niedługo) i zobaczymy. Nadya, Dakota a co u Was?? Wilou, Kochana, nie załamuj sie. My jesteśmy z Tobą. Pisz do nas, jak nie tu to na priv. Nie zostawimy Cię. Nasza nadzieja jest tez Twoją nadzieją, a Twój smutek naszym. Razem damy radę. Całuję gorąco. IFCIA Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Doczekałam się :-)))))))))) 28.05.06, 19:43 Filemonko7 - GRATULACJE!!!!IFCIA - kochana jesteś, zresztą Wy wszystkie jesteście kochane!!! Ja się kuruję. Już wiem na pewno, że ten cykl przepadł... Ale staram się nie załamywać, tylko iść do przodu. Zobaczymy co będzie, czas pokaże! Dziękuję, że jesteście, że podtrzymujecie ten wątek! Całuję Was wszystkie i życzę ZAFASOLKOWANIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Doczekałam się :-)))))))))) 28.05.06, 21:10 Ifcia, życzę dwóch kreseczek we wtorek Ja czuję się super, częściej chce mi się spać. Wszystko w porządeczku Z niecierpliwością czekam na usg, 8 czerwca, Dopiero wtedy obwieszczę światu nowinkę (teraz wiemy tylko my i nasi rodzice), coby być pewniejszą Wiolu, cieszę się, że się odezwałaś i że trochę Ci lepiej. Ja głeboko wierzę, że z takimi chęciami na pewno się doczekasz Pozdrawiam Was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Doczekałam się :-)))))))))) 29.05.06, 11:25 Wiolu, zyczę Ci dużo zdrówka. I nawet jeśli zafasolkuje, to będe pisac do Ciebie, może będzie Ci raźniej. A jak nie uda się tym razem, to następny miesiąc zaczniemy razem )) Filemonko7, bardzo się cieszę. Dajesz mi nadzieję, ze musi się udać. Nawet jak będzie I kreska, to będę zła, ale nie smutna. Bo wiem, ze się uda. Chociaż chce już teraz, taka niecierpliwa dusza ze mnie. To do jutra. Buziaki Ircia Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: Doczekałam się :-)))))))))) 30.05.06, 08:37 Filemonko, aż mnie ciarki przeszły, tak się strasznie ucieszyłam z Twoich dwóch kresek to piękne słyszeć, że znowu którejś z nas się udało Gratuluję! Ja zaklinam na razie swój brzuch i mając przed sobą najgorszy tydzień oczekiwania jeszcze tak troszeczkę wierzę, że jednak @ tego 5 czerwca nie przyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
filemonka7 Re: Doczekałam się :-)))))))))) 30.05.06, 19:37 Ifcia, myślisz dokładnie tak jak ja myślałam. Że w końcu musi się udać! Życzę z całego serca An76, dziękuję ) Tobie też życzę powodzenia, na pewno się uda Wiolu, za Ciebie rzecz jasna cały czas trzymam kciuki! Dziewczyny, będę do Was zaglądać, co słychać - chciałabym żebyście też dołączyły do zafasolkowanych! Papa Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Doczekałam się :-)))))))))) 31.05.06, 14:25 Filemonko7, dziekuję Ci bardzo za dobre słowo. Ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana i zrobiłam teścik przed terminem. I wyszła mi I kreska. Znowu pewnie jeden dzień się pomyliłam i za wcześnie skończyliśmy starania. Ech, takie życie. Więc pewnie wątek "starania czerwcowe" będę zakładać. Ale w czerwcu to już musi sie udać! ))) Buziaki. Mam nadzieję, że będziesz nas odwiedzać. Wilou, a jak zdrówko. Nie jesteś sama na czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Zakręcony dzień... 31.05.06, 16:52 Witajcie Dziewczyny! Filemonko, If i Wy wszystkie!!! U mnie pomalutku. Wracam do zdrowia, obyło się dzięki Bogu bez antybiotyków... Ale muszę na siebie bardzo uważać... Jakiś taki "zakręcony" dzień mam dzisiaj - zostawiłam auto na włączonych światłach i kiedy po pracy chciałam odjechać - jekież było moje zdziwienie - akumulator padł... Tak podobno mają blondynki... Hehe. Bez obrazy. Poza tym muszę się wybrać do dentysty, bo coś zaczyna mi ćmić ząbek... Ale za to w sobotę idę na wesele do przyjaciółki... No i w końcu czerwiec!!! Będzie dobrze!!! Musi!!! Buziaczki dla zafasolkowanych i tych, które się starają! Paa Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Zakręcony dzień... 01.06.06, 14:51 Witaj Wiolu. Jak miło widzieć Cię w dobrym nastroju. Ja jak pisałam wczesniej, zrbiłam falstart z testem i wyszła I kreska. Temperatura nie spada, ale biust boli jak na @. Więc myślę, że w przyszłym tygodniu założymy wątek "Starania czerwcowe". Ach, jak by nie Wy to ja bym nie była w tak dobrym humorze. Ale już się nie mogę doczekać staranek. Narazie próbujemy.... hihihihi )))))))))))) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoki24 Pomozecie??? 02.06.06, 14:41 A moze ktoras mi podpowie, co jeszcze moge zrobic? 29 kwietnia - 1. dzien cyklu. 30 kwietnia - stosunek. ostatnie cykle byly 26-dniowe, teraz jest 35. dzien i nic. mialam silne uplawy (jak bialko jajka - przezroczysto mleczne, ciagnace), podniesiona tempke, rozpulchnione i czerwone wejscie do pochwy, silne bole podbrzusza - 28. dnia cyklu bylam u gina - lekarz powiedzial, ze nie ciaza, bo macica mala, za to infekcja, przepisal metronidazol (ktorego nota bene nie mozna brac w ciazy). po metronidazolu objawy ustapily. a lekarz powiedzial tez, ze endometrium macicy 11 mm, wiec niedlugo okres. ale okresu ciagle brak. juz 9 dni po terminie. piec dni temu i wczoraj bolaly mnie piersi i brzuch bolal jak przed okresem - okresu brak. wczoraj zrobilam 2 testy ciazowe (kilka dni po spodziewanym terminie okresu, 33 dni od potencjalnie ciazosprawczego stosunku, z porannego moczu...) - wyszly oba negatywne. NO I CO DALEJ? bo juz nie mam pomyslow. moge byc pewna, ze nie jestem w ciazy, czy nie? isc znowu do lekarza? kiedy i po co? wtedy mi usg nawet zrobil - nie wiem, czy nie za wczesnie bylo na usg. tak czy inaczej to on jest specem, nie ja. a powiedzial NIE CIAZA, a nie nie wiem, za wczesnie, zobaczymy TO CO MAM ROBIC? RADE JAKIEJS MADREJ GLOWY PROSZE! Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Zakręcony dzień... 05.06.06, 13:07 Wiolu, mam nadzieję, ze odczytasz tę wiadomość. Jesteśmy juz na "Staraniach czerwcowych", czekamy tam na Ciebie. Nowy miesiąc nowa wiara. Pozdrowionka Ifcia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Zakręcony dzień... 05.06.06, 13:37 Witajcie! Ifcia - dziękuję, pewnie, że dołączę! U mnie ok, weekend minął wspaniale - bawiłam się na cudnym weselisku!!! Dziś odpoczywam! Szkoda, że pooda za oknem taka straszna... Pozdrawiam Was. Buziaczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: Zakręcony dzień... 05.06.06, 13:44 Ja jeszcze poczekam z nadzieją dzień, dwa i pewnie też do Was dołączę na te czerwcowe starania... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 27.06.06, 13:35 Witam! Ów wątek coś uciekł daleko, dlatego piszę!!! Na razie u nas trwają starania!!! A co u Was? Dajcie znać kochane! Trzymam kciuki!!! Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 27.06.06, 13:41 Witaj Wliolu. Dawno Cie nie widziałam ) U nas czas oczekiwania, albo na@ albo na II. Teraz jestem w 6 dpo. I pewnie nie wytrzymam i zatestuje w weekend, albo na początku tygodnia. Buziaki i trzymam kciuki (mooooocno!!) Ircia. Jesteśmy na staraniach czerwcowych - zajrzyj do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 28.06.06, 00:17 i.f! KOCHANA! MUSZĄ BYĆ II KRESKI!!! ZAGLĄDAM DO WAS! I ODEZWĘ SIĘ W SWOIM CZASIE!!! Buziaczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 18:31 Witam! Kontunuję ów wątek, pewnie ze względu na sentyment... 14 miną 3 miesiące jak straciłam moje Maleństwo, w tym też termienie ma się pojawić @... Ale wcale nie chcę, by się pojawiła. To co prawda dopiero pierwszy miesiąc starań po poronieniu, ale liczę, że sie udało!!! Proszę, trzymajcie kciuki!!!! Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 19:06 Wiolu, trzymam za Ciebie kciuki!!!! nam się niestety teraz nie udało, i rozpoczęliśmy drugi cykl starań zobaczymy jak nam tym razem pójdzie... I dlaczego nie zaglądasz do naszego pociana??? Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 20:19 Wiolu, pewnie, że się uda. Trzymam kciuki. Fantasie, za Ciebie też Kochana. Lipiec to piękny miesiąc, a jaki gorący - nie tylko w pogodzie. Trzymajcie się ciepło. ))) i Buziaki gorące.Ircia Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 11.07.06, 22:45 Kochane! Jakże miło czytać Wasze słowa otuchy - moje serduszko śmieje się do Was!!! Kupiłam dziś test - Pre - test i jutro rano zamierzam go wypróbować. To dopiero/już bedzie 29 dc... Ale co tam - jak ma być, to będzie... Jestem pełna nadziei!!! Oczywiście dam znać. Całuję i ściskam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 14:44 Witam Was!!! No i zrobiłam test... Trochę się boję, że za wcześnie... Ale wierzę, że jednak sie udało!!! Wyszły dwie kreski, choć jedna bladziutka... Pewnie za szybko testowałam... Jednak wierzę mocno, że Dzidzia jest silna i zdrowa... Niedługo kolejny test... Temperatura wzrosła dziś o 1,5 stopnia, więc mam nadzieję, że @ nie przyjdzie ani jutro, ani w ogóle... Proszę, bądźcie ze mną i trzymajcie kciuki... Dziękuję, że jeteście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 14:52 Gratuluję, teraz będzie już wszystko dobrze, zobaczysz))) trzymaj się i dbaj o siebie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 15:57 Wiolu, Kochana ja jestem z Tobą i życzę żebyśmy razem dotrwały do końca na forum "Mamy Marzec 2007". Ja narazie bardziej się boję niż cieszę. Wczoraj miałam dołka psycholka i chcę iść już do tego lekarza, zeby mi powiedział, że będzie ok. Że z Dzieciątkiem wszystko w porządku. Nie mogę myśleć, ze będzie źle, nie mogę...... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:00 I.f KOCHANA!!! Jestem z Tobą i dokonale Cię rozumiem... Ja też chyba bardziej się boję, bo dopiero czas pokaże, jak jest na pewno!!! Ale mimo wszystko musimy mocno wierzyć, że wszystko jest ok, że nasze Maleństwa są silne, zdrowe i radzą sobie świetnie!!! A na świat przyjdą śliczne i zdrowe za 9 miesięcy - tylko o tym musimy myśleć!!! Nasze Aniołki czuwają!!! Buziaczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:04 No ja mam nadzieję, ze nasze Aniołki czuwają nad nami. Szkoda, ze nie mamy wglądu do naszego ciała, żeby sprawdzić czy wszystko dobrze. Bo kontrolę nad wszystkim trzeba mieć. No i nie musze Ci przypominać, ze teraz obroty maleją parwie do 0. Możemy teraz tylko spać, jeść (i to nie wszystko), odpoczywać i się radować. Buziaki i dawaj znać co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:28 I.F - kochana!!! Staram się dbać o siebie, a jakże!!! Teraz mi łatwiej, bo mam wakacje, do pracy wracam dopiero we wrześniu (jak dobrze być nauc zycielem!) Oczywiście, że bedę się odzywała... Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:42 Ale Ci zazdroszczę.....))) Ja niestety moge tylko liczyć na urlop. Ale może lekarz mi da jakieś zwolnienie. Odpoczełabym.... I pomyśleć, ze całe dzieciństwo marzyłam o tym żeby byc nauczycielką. Hahhaha. A czego uczysz?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:47 Witaj ponownie!!! Jaka miła pogawędka, właśnie robie obiadek mojemu mężowi i od czasu do czasu gawędzę z Tobą... On jeszcze nie wie... Ciiiii........ Uczę języka polskiego w integracyjnej szkole podstawowej, więc mam do czynienia z dziećmi chorymi itp. Praca nie jest taka lekka, ale ją uwielbiam. Od dziewczynki marzyłam, by uczyć w szkole, no i ... spełniło się! Odpowiedz Link Zgłoś
erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:48 witaj wiolu, nie pamiętasz mnie pewnie, ale jakiś czas temu śledziłam Twoje smutne losy. Tym bardziej się cieszę z Twoich najnowszych wieści i żeby nie zapeszeć nie będę mówić na ten temat ani słowa, poza jednym: tzrymam mocno kciuki- SZCZERZE!!! A u mnie nadal nic, czekam właśnie na efekty naszych "prac".Bolą mnie piersi, sutki, ale 3 dni temu dostałam plamień, co oznacza spadek progesteronu i znowu się załamałam.Znowu porażka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 16:52 erbramko!!! Pewnie, że Cię pamietam! Pamięć mam wyśmienitą!!! Dziękuję za dozowanie słów, nie chcę się "nakręcać", mimo że mocno wierzę, że się udało!!! Tobie też się uda, musi... Bo w końcu każda z nas wcześniej czy później zobaczy na teście upragnione dwie kreski!!! Tego Ci życzę!!! Może te plamienia wcale nie oznaczają @... Wiem, że czasem zdarzają się plamienia we wczesnej ciąży... Trzymam kciuki i jestem z Tobą całym serduszkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 17:00 dzięki za odpowiedź, śledzę na bieżąco Twoje losy, bo sympatią zapałałam do Ciebie od samego poczatku-mojego początku na forum. Ja czesciej czytam w celach informacyjnych, niż się udzielam, ale wiem, co wami i mocno trzymam za nas wszystkie kciuki.Któż inny nas lepiej zrozumie, niż druga kobieta o tych samych pragnieniach!? Pozdrawiam i pisz na bieżąco co z Tobą. Jeśli chodzi o mnie, to mam jakiś mały procent wiary, ze może to rozdaj plamień wynikających z zapłodnienia, ale z kazdym dniem wiara moja jest słabsza. Raczej spisuję ten cykl na straty.Niestety.Moze w nastepnym cyklu się uda, bo podobnie jak ty wykonuję tę samą profesję i mam wolne do września-moze odzyskam swój spokój??? Pozdrawiam gorąco Was oboje Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 17:07 Erbramko! Jak miło spotakac na Forum inną nauczycielkę - bardzo mi miło To prawda, że my kobiety najlepiej się rozumiemy... Dlatego warto podtrzymywać te internetowe znajomości!!! Poza tym dobrze się wygadać drugiej osobie, wtedy jakoś lżej jest na duchu... Dziękuję za pozdrowienia i również je zasyłam!!! Buziaczki!!! Do kolejnego zobaczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Czy jestem w ciąży? 12.07.06, 17:22 Dziewczyny trzymam za was kciuki. Będzie wszystko dobrze trzeba w to wierzyć. Strasznie sie cieszę waszym szczęściem. I czekam na alsze wieści. Trzymajcie i za mnie kciuki. Staram lecz bez rezultatów do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 13.07.06, 11:53 Hej, to prawda, ze to nasze forum jest wciągające i są tu prawdziwi Przyjaciele. Bo kto kobietę z problemami ma zrozumieć jak nie druga kobieta, szczególnie Mamusia )). Kostka25, dopinguję Ci z całej siły i jestem z Tobą całym serduszkiem. A jak teraz Twój cykl? Lipiec jest namiętnym miesiącem )) Buziaki i uściski -Ircia Odpowiedz Link Zgłoś
erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 14.07.06, 15:23 Witajcie, ja odpadam z "wyścigu" o szczęście Dziś-a właściwie teraz - toczę walkę z boleściami miesiączkowymi.Spodziewałam się jej dopiero 19, a dostałam dziś. Pierwszy raz mam taki krótki cykl.co się dzieje z tym moim organizmem?? Oszalał. Co robić? co robić? To był nasz 5 cykl starań.Zaczynam się załamywać. Chyba tym razem zrobię wszelkie badania na poziom hormonów i zacznę jakaś kuracje. Jest mi tak bardzo smutno, że aż się popłakałam Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Czy jestem w ciąży? 14.07.06, 15:45 Ebermanka, glowa do góry. Teraz jest taki czas, ze te nasze cykle wariują. Taki upał to i hormony fikają. Spróbuj może teraz np. tempkę mierzyć. Nic się nie martw. Lipiec będzie należal do Ciebie i napewno Fasolka będzie Buziale Odpowiedz Link Zgłoś
erbarmanka Re: Czy jestem w ciąży? 14.07.06, 18:30 Dzięki Ci "i.f.". Temkę mierze cały czas, i pięknie wskazywała na owulacje.Tempka i śluz. Martwię się tylko, ze spada mi progesteron i tu tkiw pzryczyna. Wypłakałam się trochę i znów nabiorę sił. Dziś mąż wraca , a on kochaniutko pociesza. Tak więc będę silna!Dzięki za wsparcie! Pozdrawiam PS szkoda, ze pzryszła ta wstretna @ Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Do erbarmanka 14.07.06, 20:50 Erbarmanko, Skarbie - przytulam Cię bardzo mocno... Jest mi smutno i przykro. Al nie możemy tych uczuć pielęgnować!!! Trzeba znów zabrać się do pracy, a przecież to bardzo przyjemna praca!!! Głowa do góry Słonczko!!! Jesteśmy tu z Tobą, wiemy, że nie jest Ci łatwo, ale będzie dobrze! Wiem, że to tak banalnie brzmi, ale prawdziwie!!! Doczekasz się Maleństwa, tylko wyrzuć smutek i złe myśli - z Tobą wszystko ok!!! Tylko tak trzeba myśleć! Faktycznie ta pogoda źle wpływa nawet na cykle... Buziaczki!!! 3maj się! Jestem z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Jestem w ciąży!!! 15.07.06, 14:17 Kochane! Zrobiłam dziś test i ujrzałam wie śliczne wyraźne różowe kreseczki... Teraz płaczę jak małe dziecko, bo jestem taka szczęśliwa... Oczywiście strach też mi towarzyszy, ale proszę Bozię, by Dzidziuś był zdrowy, zdrowy i jeszcze raz zdrowy!!! Życzę Wam takich radości. Buziaczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Jestem w ciąży!!! 15.07.06, 14:48 Wiolu, ależ się cieszę)))))))))) gartuluję Ci kochana z całego serca!!!!!!! teraz będzie dobrze!!!!!!!!!!! ciesz się każdym dniem i dbaj o siebie)))))))) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kitek01 Re: Jestem w ciąży!!! 15.07.06, 21:11 hej ,hej czy przygarniecie mnie do swojej gromadki ? tez staramy się z M o dzidzię od kilku miesięcy ale jak dotąd z marnym skutkiem chociaż (mam nadzieję,że nie zapeszę)od kilku dniu czuje się troszkę dziwnie i mam przeczucie,że to może być już ) okres juz powinnam mieć jakieś 4 dni temu a tu cisza no i strasznie wrażliwe piersi mam od kilku dni,mam nadzieję,ze to pierwsze oznaki tego,ze mam fasolkę w brzuszku pozdrowionka dla wszystkich starających się i już zaciążonych Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Jestem w ciąży!!! 17.07.06, 14:48 kitek01! Jak miło, że chcesz do nas dołączyć!!! Zapraszamy, tym bardziej, że pewnie jesteś już Mamusią!!! Zrób test, po co żyć w niepewności!!! Buziaczki!!! Daj znać!!! No i trzymam mocno kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitek01 Re: do Kitek01 18.07.06, 12:15 wiolasb napisała: > Ps! Ależ ta Twoja Niunia jest SŁODKA!!! Dzięki,dzięki A jeśli chodzi o test to juz po sprawie bo wczoraj dostałam @ buuuuuuuuuuu,żle mi strasznie bo juz się troszkę nastawiłam pozdrowionka i do napisania Aga Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: do Kitek01 18.07.06, 21:07 Przykro mi! Ale to w końmcu nie tragedia!!! Przed Tobą cudowne starania - życzę sukcesu!!! Trzymaj się cieplutko i nastaw się pozytywnie - to pomaga!!! Choć wiem, że nie jest tak łatwo... Ale jestem z Tobą!!! Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś