Dodaj do ulubionych

6,1 tc - brak echa zarodka

01.02.06, 20:23
Byłam dzisiaj a USG i nie widać jeszcze echa zarodkasad
Pęcherzyk ciążowy ma 3,5 mm, wszystko wg gia wygląda ok (mam powtórzyć usg za 2 tyg.), ale i tak strasznie się martwię, że jeszcze nie widać samego zarodka. Czy to jeszcze za wcześnie?

Jednak w poprzedniej ciąży echo było już w 5,5 tc?
Czy któraś z Was tak miała? Jak to się skończyło?
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • mama-marty1 Re: 6,1 tc - brak echa zarodka 02.02.06, 08:35
      moze ciąża jest poprostu mniejsza niż wynika to z OM,ja jestem w 10 tyg ciąży
      jak byłam na USG był to 8 tydz a dzidzia jest mniejsza o tydz i pare dni.Wynika
      z tego ,że w ciąze zaszłaś póżniej i jest to może 4 tydzsmile.Nie martw sie na
      pewno wszystko jest dobrze.A za dwa tyg zobaczysz swoje maleństwo na ekraniku
      USGsmile.
      • kasia161069 Re: 6,1 tc - brak echa zarodka 02.02.06, 19:30
        Poczekaj dwa tygodnie i powtorz USG u mnie tez tak bylo jak bylam na USG w 8 tc
        to byl tylko pecherzyk ciazowy i cialko zoltkowe i brak zarodka czyli obraz na
        4-5 tc , powtorzylam USG za 2 tygodnie i juz zarodek i serduszko bylo i wtedy
        lekarz wyliczyl mi dokladnie ze wedlug OM to byl 9,2 tc a wedlug USG 6,5 tc i
        teraz tak licze - do zaplodnienia doszlo pozniej u mnie kolo 21-22 dc.Z tym ze
        na to 2 USG poszlam prywatnie na super sprzet i do dobrego specjalisty- jestem
        z Gdanska
        • marta878 Re: 6,1 tc - brak echa zarodka 05.02.06, 17:07
          Witam, ja takze bylam na usg
          na poczatku 6 tygodnia i nie
          bylo widac echa zarodka.
          Ginekolog poprosil abym przyszla
          jeszcze raz na badanie 14 lutego.

Jesli mozesz to napisz u kogo
          bylas na wizycie. Ja tez jestem
          z gdanska i szukam dobrego
          ginekologa.

Marta
          • kasia161069 Re: 6,1 tc - brak echa zarodka 05.02.06, 20:27
            Czesc- ja normalnie to chodze u siebie w przychodni na Przymorzu do gin i on mi
            prowadzi ciąze , ale na tym 2 USg bylam u Dariusza Doeringa polecil mi go
            własnie moj gin. Jest on drogi pierwsze USG 100,- rejestrujesz sie tel. 341-29-
            79 od 9.00-13.00 a on przyjmuje od 13.00 w Gdańsku ul. Grunwaldzka 212 budynek
            Hossy Campany Hause na przeciwko Top Mebli.Jutro ide na drugie USG do niego 12-
            13 tc na badanie przeziernosci karku - i to on mi juz wyznaczyl ten termin
            według tego swojego USG.POczytaj na forum dziewczyny z trójmiasta tez go chwalą
            i pisza ze chodza własnie do niego na USG jest dobry w tym fachu tak tez mowil
            moj gin.
            • marta878 Re: 6,1 tc - brak echa zarodka 06.02.06, 18:12
              Bardzo dziękuję za odpowiedź.
              Umówię się z moim ginekologiem
              i porozmaiam z nim o tym.
              Nie chciałabym robić tego badania na własną
              rękę bo to może być za wcześnie.
              Dzięki za namiary.
              • aniaciep Re: 6,1 tc - brak echa zarodka 11.02.06, 14:52
                U mnie brak echa serca zakończył się zabiegiemsad
    • maksymalnie_zarobiona Hurrrraaa !!! wszystko w porządku 15.02.06, 23:00
      Dzisiaj byłam ponownie na USG. Wszystko ok. Serduszko bije a maluszek ma już 17 mm. Wymiary zgodne z terminem OM.
      Tak się cieszę smile
      • yskyerka Re: Hurrrraaa !!! wszystko w porządku 15.02.06, 23:04
        No to super. Gratulacje! smile
        • kasia161069 Re: Hurrrraaa !!! wszystko w porządku 16.02.06, 18:12
          widzisz supersmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka