Dodaj do ulubionych

tydzien 36

15.03.06, 11:28
Jest tu ktoras ciężarówka w 36 tc? jak sie czujecie..bo ja juz ledwo co sie
toczewink termin mam na 18 IV..coraz blizej!!!smile)))
Obserwuj wątek
    • 0902b Re: tydzien 36 15.03.06, 11:33
      Ja mam termin na 16 kwietnia i też jest mi ciężko, przejdę kawałek i jestem
      padnięta. Mam nadzieję że urodzę trochę szybciej a nie na Wielkanoc.
      • aaaooo1 Re: tydzien 36 15.03.06, 11:50
        ja również mam termin na 18 kwietnia ale czuję że urodzę na początku kwietnia,
        już od dłuższego czasu mam skurcze przepowiadające, dzisiaj idę do lekarza a
        więc dowiem się jak tam z moją szyjką. Czuję się jak baryłka - już nie mogę się
        doczekać kiedy urodzę. Zaczęłam równiez trochę puchnąć i zgaga strasznie mi
        dokucza. Tak poza tym jestem najszczęśliwszą kobietą - już niedługo zobaczę
        moją córeczkę smile
        pozdrawiam
        • patylda Re: tydzien 36 15.03.06, 12:10
          Będę oryginalna. Mam termin na 22.04, toczę się i cieripię na te różniaste
          przypadłości ciążowe, ale żałuję że to już koniec, bo pomyślcie - wszyscy
          trzęsą się nad ciężarówką, otaczają opieką, mają wyrozumiałość dla humorów i
          dolegliwości. To wszystko ucina się jak tylko urodzi się dzidzia - wszyscy będą
          nad nią piszczeć, a na was - przemęczone bezsennymi nocami, bolesnymi sutkami,
          z gojącym się kroczem, z depresją poporodwą nie daj Boże - nikt nie będzie
          zwracał uwagi...

Przesadzam oczywiście, ale tak naprawdę, to matka z małym dzieckiem nie wzbudza
          już tyle szacunku i nie skupia uwagi tak jak wieeelki brzuch który teraz nosimy.
          • ranska Re: tydzien 36 15.03.06, 13:09
            Ja mam termin na 28 kwietnia. Juz nie mogę się doczekać. Chociaż nie cierpię na
            wiele typowych dolegliwości (pewnie dlatego, ze tak strasznie cierpiałam na
            początku), to świat chyba jednak nie pada na kolana na widok mojego ogromnego
            brzucha. A ostatnio przekonałam się nawet, że jest on jedynie obiektem
            zainteresowania, zjawiskiem wręcz niezwykłym. Stałam w autobusie z jedną jeszcze
            starszą panią i służyłam jako obiekt badawczy dla wszystkich wygodnie siedzących
            sobie pań, panów oraz młodzieży w różnym wieku. Nie wiem, pewnie podobał im się
            mój brzuch, bo wszyscy oczy mieli w niego wlepione. Byłoby miło, tylko że trochę
            niewygodnie i ciężko, szczególnie na zakrętach i ogromnych dziurach na
            poznańskich drogach. Ale cięszę się, że mieszkańcy Poznania sa tak
            zainteresowani widokiem kobiety w zaawansowanej ciąży. To miłe, prawda?
            • aaaooo1 Re: tydzien 36 15.03.06, 13:24
              w Warszawie nie jest lepiej - tylko raz (dotychczas) ustąpiono mi miejsce w
              autobusie - a jeżeli chodzi o stanie w gigantycznych kolejkach w supermarketach
              to koszmar - wszyscy odwracają się i udają że nie widzą mojego wielkiego
              brzucha. Cieszę się że juz końcówka bo nasze społeczeństwo to znieczulica
              (chyba że ja mam tylko takiego pecha).
              pozdrawiamsmile))
        • wisienka89 Re: tydzien 36 15.03.06, 16:03
          Ja takie skurcze mam juz od jakis 4 m-cy, ale nie zapowiada sie, ze lada dzien
          urodze.. choc wczesniej lekarz mnie straszyl, ale po ostatniej wizycie okazalo
          sie, z emimo skurczow wszystko jest ok..po prostu Za malo sie oszczedzxam i
          stad tak czeste i kmocne skurcze
    • agnes783 Re: tydzien 36 15.03.06, 13:47
      Ja mam termin na WIELKI PIĄTEK , 14 kwiecień, ale bardzo chcioałabym urodzić 2
      tyg. wcześniej. Po co się potem stresować i leżeć w szpitalu w śwęta? No ale
      to zależy od naszego synka, jeśli będzie miał ochotę powita nas wcześniej i
      już. Ale dziś czuję ruchy na salym dole....no może tak promieniuje...i mam
      biegunkismile
    • domikiola Re: tydzien 36 15.03.06, 13:54
      Hej! Czyli mój termin jest najbliższy bo 11 kwiecień. Też jest mi już ciężko i
      coraz bardziej boję się porodu a zwłaszcza martwię się żeby z Malutką było
      wszystko dobrze! A jak u was z ruchami bo ja już bardziej czuję jak się
      rozpycha niż kopie - n iesamowite uczucie prawda? Choć nie jest za bardzo
      ruchliwa i czasem mnie to martwi! Pozdrawiam pa
    • zolza78 Re: tydzien 36 15.03.06, 14:06
      ja mam termin z OM na 15 kwietnia, ale z USG zawsze wychodził na 05.04., a
      ponieważ to ma być planowane cc, więc zrobią mi je już 4.04., to już naprawdę
      za chwilę. Skreślam dni, o niczym innym już nie mogę myśleć. Hmmm,. bądź, co
      bądź, najdalej za 3 tygodnie o tej porze będę już miała swojego Maluszka po tej
      stronie brzucha smile No i może te potworne obrzęki zaczną ze mnie w końcu
      schodzić, bo już nie wyrabiam...
      • jaonna1 Re: tydzien 36 15.03.06, 17:51
        termin na 15kwiecień ale raczej wczesniej pojade bo mała pcha sie na świat.
        ciężko mi sie podnosi z łóżka oddycha no i ten brzuchol twardy-to najbardziej
        mi dokucza
        • milka781 Re: tydzien 36 15.03.06, 20:59
          ja mam termin na 17 kwietnia ale bede miala planowa cesarke na poczatkuwietnia
          wiec juz na swieta na pewno bedziemy z naszymi 2 coreczkami.Czuje sie nawet
          niezle jak na ciaze blizniacza,troche mi brzuch przeszkadza i dosc czesto jest
          twardy,znacznie zmniejszyla sie moja wydolnosc fizyczna ale poza tym jest ok.
          • justi_x Re: tydzien 36 15.03.06, 21:18
            Witajcie
            Ja mam termin na 13 kwietnia, ale jak większość mam nadzieję, że ze 2 tygodnie
            szybciej, bo już nie mam siły chodzić.
            Zgaga, bóle brzucha, skurcze i nic...
            Mój synek jest strasznie ruchliwy, więc nie daje mi spać.
            Nie mogę się doczekać, kiedy go zobaczę.
            • szymonka2 Re: tydzien 36 16.03.06, 10:26
              Witam ja mam termin na ok.10 kwietnia maly wazy ok 2700 i jest zdrowy.Brzuch
              juz mam bardzo nisko co chwile latam do ubikacji a i spacer to nie lada
              wyczyn.Podobnie jak wy czuje ze cos chyba wczesniej mi przyjdzie urodzic ale to
              tylko nasze pobozne zachcianki a maluszki i tak zrobia co zechca.
              Zycze wytrwalosci i cierpliwosci.
              Oby juz niedlugo.
              Goraco pozdrawiam.
              • justom Re: tydzien 36 17.03.06, 23:55
                Witam wszystkie ciezaroweczki kwietniowe. Ja ma termin na 10.04. Milo uslyszec,
                ze nie tylko ja PRAGNE JUZ URODZIC!smile Ostatni miesiac zrobil sie naprawde
                uciazliwy - przez ciagle bieganie do WC i skurcze przepowiadajace nie
                przesypiam wiecej jak 4-5h z przerwami ueeeehhh. Dzisiaj zobaczylam w lustrze
                jakies since i wory pod oczami. Poza tym czuje sie jak maly ociezaly slonik. No
                ale cos za cos - czekam na moja Julie z utesknieniem. Mam nadzieje, ze
                wynagrodzi mi moj trud. Zycze wam tego samego ze strony waszych pociech.
                Justi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka