alfa156 28.03.06, 11:25 czy w ciązy można latać samolotem?? pozdrawiam buziaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markiza.24 Re: ciąza a samolot??? 28.03.06, 11:47 wszystko zalezy od ciebie i twojego maleństwa... ja będąć w 8-10 tygodniu poleciałam do egiptu na urlop( pomimio sprezciwu ginekologa). wszystko zalezy jak znosisz ciąże i czy nie masz problemów z ciśnieniem bo to one jest najbardziej niebezpieczne. Odradz sie rónież latania kobetom które są w 7 miesiącu i pózniej... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: ciąza a samolot??? 28.03.06, 11:54 dzięki za informacje. my tez właśnie wybieramy się do egiptu we wrześniu, a o dzidzię będziemy sie strac od czerwca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: ciąza a samolot??? 28.03.06, 14:28 Dowiedz sie wczesniej na co powinnas sie zaszczepic przed wyjazdem. Zebys zdazyla przed zajsciem w ciaze. Jedyny problem moze byc taki, ze jesli ci sie uda od razu zajsc w ciaze, to bedzie bedziesz w pierwszym trymestrze, no i wspomninia z wyjazdu mozesz miec nieciekawe... "typu caly czas mi bylo niedobrze". Ale do wrzesnie to ty jeszcze mozesz nie zajsc w ogole w cize. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Zalecane szczepienia 28.03.06, 14:30 www.szczepienia.pl/zt/index.php?id=272&panstwo=Egipt Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Zalecane szczepienia 29.03.06, 21:12 ja w egipcie byłam na samym początku ciązy i w okolicy 10 tygodnia w sumie w ciązy byłam tam ponad 3 tygodnie wszystko okey !!! w ciązy można latać do 34 tyg ciązy - do wtedy wpuszczą cie na pokład ale z zaświadczeniem od lekarza, że możesz lecieć. do 20 tyg nie potrzebujesz nawet zaświadczenia - proś tylko o miejsce przy przejściu - wiesz toaleta wymiory, siusiu zgłoś na lotnisku przy odprawach osobistych, że jesteś w ciązy to nie będziesz musiała przechodzic przez bramki rentgenowskie - to wsio - ja na początku w grudniu nie wiedziałam, że jestem w ciązy to był chyba 4 tydzień i przechodziąłm przez bramki. Byłam teraz na USG 4D żeby sie upewnić czy nie ma deformacji płodu itd i okazało sie, że wszystko OK!!! Ale w styczniu/lutym naostatnim wylocie już nawet w hotelu nie przechodziłam przez bramki rtg (w Egipcie to standard w każdym hotelu.) najbliższy wylot planuje na mj - po weekendzie lub ciut po nim. Natan - mój synek - chyba polubił Egipt bo tam i ja i on czujemy sie doskonale Życze udanego wypoczynku - może to tam sie zacznie życie Waszego bobaska Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Zalecane szczepienia 29.03.06, 21:14 Zapomniałam dodać - nie szczep sie jeśli już przypuszczasz ciąże!!! ja niemam wszystkich szczepień i nic mi nie jest a w Egipcie w sumie byłam ponad 7 razy nawet z moimi dzieciakami - 7 i 9 lat (jak były w Egipcie mialy 6 i 7 lat) byliśmy w róznych miejscach i w róznym momencie. podsawy higieny wystarczą !!! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 Re: Zalecane szczepienia 30.03.06, 03:50 ja lecialam w "poznym" drugim trymestrze na dlugiej transatlantyckiej trasie. Zyje i mam sie dobrze, dzidzia urodzi sie lada chwila. O jakie bramki rentgenowskie wam chodzi? oczywiscie sa bramki na lotnisku przez ktore sie przechodzi,ale to sa detektory metalu!!!!!!!!!! a nie rentgen. Odpowiedz Link Zgłoś