Dodaj do ulubionych

test ciążowy

28.04.06, 22:02
Witam wszystkich. Zrobiłam test ciązowy, prawda trochę za szybko bo w 31dc a
spodziewam się 34dc, ale już nie mogła czekać. Kupiłam dwa bardzo czułe
testy, na ulotce było napisane,że można robić nawet w siedem dni po owulacji
(zapłodnieniu). Wyszły dwie kreski wyraźnie i piękne ucieszyłam się jak
gwizdek, ale teraz się zastnawiam czy można wierzć takim testom. Na wizytę u
lekaża jeszcze trochę za wcześnie, bo przecież jeszcze nawet mi się @ nie
spóźnił. Może któraś z was robiła tak wcześnie test i wszystko był ok.?
Obserwuj wątek
    • agulka25 Re: test ciążowy 29.04.06, 11:37
      Ilwa!
      oczywiscie, ze test moze wyjsc...zwlaszcza jak jest czuły. Wiec
      najprawdopodobniej jestes w ciazy ( moze sie mylic, jezeli bierzesz leki na
      cukrzyce - przeczytaj ulotke!!!). Jedyne co moze sie zdarzyc przed terminem @ to
      to, ze okaze sie, ze to ciaza biochemiczna i dostaneisz@ -czego ci oczywiscie
      nie zycze... z wizyta u lekarza wstrzymaj sie do dwoch tyg. po terminie @, bo on
      i tak nic nie zobaczy...no chyba, ze bedzie siecos dziac, to wtedy trzeba pojsc
      wczesnie.... tyle, co ja moge od siebeie powiedziec

pozdrawiam

agulka

p.s. na razie nie gratuluje, zeby nie zapeszyc!!! ja tez czekam na testowanie
      (moze jutro zrobie test? i bedziemy sie razem cieszyc....u mnie 28 dc....przy
      cyklch 0d 26 -32)
    • dziubasek_ona test ciążowy 29.04.06, 12:32
      jaki to test? jak się nazywa?
    • anonimowaania Re: test ciążowy 29.04.06, 12:37
      niestety, nie było mi dane,ale czytałam,że niektóre testy są b. czułe
      Zazdroszczę i powodzenia!
    • kapuhy_a najlepiej powtóz za kilak dni jeszcze raz,choć... 29.04.06, 22:21
      wydaje mi się,ze raczej jesteś w ciąży...ja nie czekałam i podobnie jak ty
      szybciutko zrobiłam test ciążowy a nawet kilak...pierwsze testy nic mi nie
      wykazały...nic w sensie dosłownym ani jednej kreseczki...po prostu nic...na
      drugi dzien całą operację powtózyłam moim zdaniem czułym jak cholerka testem o
      nazwie"bobotest" i wyraźne dwie grube krechy mi się pojawiły...za 3 tygodnie
      będe tuliła ową sprawczynię dwóch krech w ramionach...i juz isę nie moge doczekać...
      dlatego polecam własnie ten test.Próbowałm jeszcze m.in.na takim co na
      opakowaniu jest aktorka,któa grałą Majkę w serialu "rodzina zastępcza" i to
      nawet dwukrotnie(kupiłam podwójnie wszystkie testy na wszelki wypadek hihi)ale
      on nic nie wykazał...a właśnie ten bobotest od razu...nie było jak na filmach,że
      najpierw jedna kreseczka a potem druga...już w momencie zakraplania wyszły dwie
      krechy big_grinbig_grin test robiłam w....25dniu cyklu a miałam średnio 30dniowe cykle big_grin
      więc jak widać nie czekałam do spóźniającej się @ a u lekarki byłam juz na drugi
      dzień po pozytywnym wyniku big_grin Po prost czułam,że jestem w ciąży...
      • agulka25 Re: najlepiej powtóz za kilak dni jeszcze raz,cho 30.04.06, 19:03
        kapuhy_a !

dałąs mi nadzieje, bo ja własnierano zrobiłam prestest ( ten z ,,majka''),no i
        wyszła jedna krecha.....czekam az @ przyjdzie, ale moze nie przyjdzie?

pozdrawiam

aga
        • kapuhy_a Re: najlepiej powtóz za kilak dni jeszcze raz,cho 30.04.06, 20:52
          heheh no mnie wtedy szlag trafił...bo orozumiem jeden zły ale kilka złych
          jednocześnie???Podobnież on jest mało czuły...ale bobotest mnie powalił na
          kolana dosłownie...nie dał mi chwilki wątpliwości..i wstyd przyznać ale
          dizękowałam niebiosom w kibelku na kolanach...a łzy płynęły jak oszalałe...
          big_grinbig_grinbig_grin do tej pory mam ten teścik schowany big_grin
          • agulka25 Re: najlepiej powtóz za kilak dni jeszcze raz,cho 30.04.06, 22:54
            moze jutro kupie gdzie ten bobo - test? @ nadal nie ma.....sutki mnie bardzo
            bola....hm...sama juz nie iem co robic....boje sie znowu nastwaic......

tobie oczywiscie gratuluje i tzrymam kciuki za szczesliwe (i malo bolesne
            rozwiazanie)

pozdrawiam

aga
            • buzka5 Re: najlepiej powtóz za kilak dni jeszcze raz,cho 01.05.06, 08:16
              No to mi też powróciła nadzieja.Zrobiłam Pretest i nic......A może jednak ????
              • lamia1978 Re: najlepiej powtóz za kilak dni jeszcze raz,cho 02.05.06, 10:53
                ja też dziś testowałam tym z "Majką" i wyszła 1 kreska, ale może on jest mało
                czuły...smilena razie czekam do 9 maja na @ (może nie przyjdzie...)
    • ilwa Re: test ciążowy 01.05.06, 18:13
      Dzięki za dobre słowo, test nazywał się AMIL, opakowanie jest różowe ze
      zdjęciem bobasa. Jutro oczywiście powtórzę test i jeżeli wyjdzie pozytywnie
      postaram się, mimo wszystko jak najszybciej umówić z moim lekarzem. W ostatniej
      ciąży miałam spore komplikacje, które niestety skończyły się poronieniem więc
      chyba będzie lepiej nie zwlekać z wizytą. Jeszcze się nie cieszę za bardzo,
      trzymajcie kciuki, ja też dopinguję przyszle mamusie.
    • dziubasek_ona test ciążowy 02.05.06, 14:09
      Skoro różowy to robiłaś płytkowy test. Też go kupię jak będzie spóźniała się @.
      A jaka cena? Pozdrawiam, Gosia.
      • ilwa Re: test ciążowy 02.05.06, 20:56
        Tak był to test płytkowy, kosztował ok. 11PLN więc nie jest strasznie drogi,
        dziś rano przypadał pierwszy dzień @ zrobiłam test i wyszły dwie wyraźne
        kreski. Myślę, że test jest wiarygodny jeżeli wychodzi pozytywie. Gorzej gdy
        jesteś w ciąży a test tego nie wykryje, więc ja pomału zaczynam się cieszyć
        jeszcze tylko wizyta u lekarza. Pozdrawiam i życzę powodzenia
        • dziubasek_ona gRaTuLaCjE 03.05.06, 10:37
          j.w. big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka